Termeni și viteze de Internet și bandă largă explicate

în bandă largă

Odată cu lupta pentru Neutralitatea netă încă în SUA și în alte părți, mulți consumatori vin acum față în față cu termeni necunoscuți. Throttling? De bandă largă? DSL? Fibră? Viteza de încărcare și descărcare? Supa de cuvinte pare să crească în fiecare zi și chiar în context subiectele pot fi încă confuze. Pentru cineva care face cumpărături pentru planuri de internet de la diverși furnizori, poate fi greu de înțeles de ce contează orice. Și având în vedere că multe informații provin de obicei direct de la furnizorii de servicii Internet care încearcă să vă vândă planuri de internet, poate fi greu de știut în cine să aveți încredere.

Din fericire, nu aveți nevoie de o diplomă avansată în informatică sau rețea pentru a afla elementele de bază semnificative. Acest ghid definitiv ar trebui să vă ajute să înțelegeți mai bine ce înseamnă cu adevărat toți acei termeni de internet - și de ce contează atunci când faceți cumpărături pentru servicii în bandă largă.

Înțelegerea vitezei și terminologiei internetului

În acest ghid, ne concentrăm în primul rând pe tot ce are legătură cu „bandă largă”. Cu toate acestea, trecem în detalii deosebite cu privire la ce înseamnă viteza internetului și terminologia în general.

După cum veți găsi, viteza internetului este măsurată pic, cu kilobiți fiind de obicei cea mai mică măsurare a vitezei și megabiți fiind cea mai frecventă măsurare. Cu toate acestea, multe ISP-uri oferă acum super-rapide gigabit viteze de internet, care pot descărca filme HD în câteva secunde.

Cu toate acestea, în scopul ghidului nostru, ne concentrăm în bandă largă este cel mai important, deoarece conexiunea la internet de mare viteză permanentă este tipul de internet pe care îl utilizează acum majoritatea consumatorilor.

Dintr-o perspectivă simplă, viteza internetului este doar o măsură a cât de rapid poți descărca sau încărca informații pe web. De exemplu, cea mai mare preocupare a ta poate fi dacă poți transmite un videoclip de la Netflix în HD fără buffering. Pentru asta, ai avea nevoie de o anumită cantitate de viteză (despre ce vom vorbi mai târziu în acest articol).

Pentru distracție, vă recomandăm măsurarea vitezei dvs. de internet ca punct de plecare pentru înțelegerea vitezei internetului și a termenilor în bandă largă.

Iată câteva site-uri web pe care le puteți utiliza pentru a face acest lucru:

Speedtest.net

speedtest.net

InternetHealthTest.org

test de sănătate pe internet

Fast.com

fast.com

Testul de viteză al Google

test de viteză Google

Efectuarea câtorva teste de viteză vă va oferi o idee bună despre cum arată viteza internetului. Este posibil să doriți chiar să faceți câteva descărcări de teste de programe sigure pentru a vedea cât timp durează să descărcați un fișier în general. Cu toate acestea, să aveți o idee bună despre cum arată viteza dvs. de internet acum vă va oferi o bază bună pentru discuțiile care au loc mai jos.

Parada în bandă largă

Termenul în bandă largă este aruncat destul de des în aceste zile fără prea multă atenție la detalii. Când majoritatea dintre noi auzim termenul de „bandă largă”, de obicei, gândim doar „internet de mare viteză”. Fără a intra în detalii prea mari, acesta este probabil cel mai simplu mod de a ne gândi. Chiar și în continuare, viteze de internet care se potrivesc termenului în bandă largă poate și face schimbări, deoarece definiția sa este adesea stabilită de autoritățile de reglementare (cum ar fi FCC).

Accesibilitate în bandă largă

Sursa: Stefano De Sabbata și Mark Graham sub CC cu 3.0

Tehnic vorbind, „bandă largă” este o rețea de transmisie de date cu „lățime de bandă largă”. Atunci când este aplicată la acces la internet, banda largă trebuie să fie cel puțin:

 • Mereu pe
 • Mai repede decât conexiunile la internet dial-up (numite bandă îngustă)

Având în vedere aceste două criterii minime, este ușor de văzut de ce termenul de bandă largă se folosește cu un astfel de abandon nechibzuit. Și, din păcate, din moment ce calitățile definitorii pentru ceea ce face ca o bandă largă să fie atât de reduse, este ușor pentru consumatori să creadă că primesc internet de mare viteză doar pentru că un ISP își numește serviciul „bandă largă”.

Furnizori de servicii Internet (ISP)

Toate accesele la internet în bandă largă sunt furnizate de ceea ce este cunoscut ca furnizori de servicii de internet sau ISP. Aceste companii oferă acces internet la consumatori, întreprinderi și guverne folosind o mare varietate de tehnologii diferite.

Majoritatea consumatorilor sunt familiarizați cu ISP-urile prin intermediul companiilor de cablu precum Comcast, Sky sau Verizon. Cu toate acestea, companiile de telefonie mobilă pot fi considerate acum și furnizori de servicii de internet. Introducerea de bandă largă mobilă 3G și 4G înseamnă că companiile de servicii celulare numai, cum ar fi T-Mobile sau Sprint, sunt și prin definiție ISP-uri.

Bandă largă din SUA

Sursa: GeoISP.com

În mare parte, dacă doriți acces la internet, va trebui să îl achiziționați de la un furnizor de servicii de internet. Există câteva excepții limitate, dar acestea sunt deosebit de rare.

Viteze de bandă largă: S.U.A., S.U.A., Canada și Australia

 • În SUA, definiția federală a vitezei de bandă largă este de 25 Mbps în jos, cu 4 Mbps în sus. Cu toate acestea, actuala administrație FCC și-a declarat intenția de a face acest lucru inferior acea definiție a vitezei până la 10 Mbps.
 • În U.K., Ofcom a determinat 10 Mbps să fie un drept legal pentru întreprinderi și familii. Înainte de aceasta, guvernul a considerat 2 Mbps drept un drept de bază universal. Guvernul U.K. definește, de asemenea, „bandă largă rapidă” ca orice viteză de peste 24 Mbps.
 • În Canada, guvernul „dorește” ca toți cetățenii și întreprinderile să aibă acces la viteze de descărcare de cel puțin 50 Mbps. Cu toate acestea, regulatorul canadian de telecomunicații, CTRC, nu are o cerință minimă sau un mandat și în 2016 a declarat accesul la internet de mare viteză un drept de bază „necesar pentru calitatea vieții” pentru cetățenii canadieni și rezidenții.
 • Australia are o rețea națională de bandă largă deținută de guvern, de la care ISP-urile cumpără dreptul de a utiliza și de a vinde acces la clienți. Politica oficială a guvernului australian este de a oferi cel puțin 25 Mbps tuturor, cu 50 Mbps la 90% din spații.

viteze fixe în bandă largă

Tipuri de bandă largă

În timp ce viteza de bandă largă și cerințele minime pot varia de la o țară la alta, aceleași tehnologii există adesea peste tot. Nu există nicio modalitate de a oferi acces la internet în bandă largă, cercetătorii și inginerii dezvoltând în mod regulat noi tehnologii pentru a oferi viteze mai rapide.

Tipurile comune de tehnologii de bandă largă de internet includ următoarele:

DSL

Pentru mulți consumatori suficient de bătrâni să fi folosit internet dial-up cu un modem cu bandă vocală (cel cu sunete scârțâitoare pe măsură ce se face conexiunea), DSL a fost următorul pas dincolo de apelare telefonică. O linie digitală de abonați, sau DSL, este una dintre cele mai vechi iterații ale internetului în bandă largă.

DSL este un termen generic pentru acces la internet de mare viteză pe liniile telefonice tradiționale din cupru. Există diverse tehnologii din familia DSL care pot oferi viteze de până la 100 Mbps. Cu toate acestea, viteza medie DSL tinde să fie mult mai timidă de ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic, de obicei situându-se undeva între 128 Kbps și 2 Mbps..

În cadrul familiei DSL, cele mai comune două tehnologii includ:

ADSL (linie de abonat digital asimetric)

ADSL este o metodă de bandă largă cu sârmă de cupru în care vitezele de descărcare și încărcare sunt livrate asimetric, cu viteze de descărcare preferate. Drept urmare, utilizatorii rezidențiali cu o linie ADSL obțin viteze de descărcare mai rapide, dar viteze minime de încărcare, ceea ce o face o opțiune mai puțin preferată pentru cei care doresc să efectueze foarte multe încărcări. Această versiune a DSL a fost introdusă pentru prima dată în 1998 cu viteze de descărcare de 8 Mbps. Iterația sa actuală, ADSL2 +, permite reducerea a 24 Mbps. Cu toate acestea, ADSL este neobișnuit, iar în locațiile în care este oferit, este adesea scump pe rata de biți. Este de dorit, deoarece poate fi folosit pentru a transporta atât conexiuni la internet, cât și voce pe aceeași linie, ceea ce face ca o a doua linie telefonică să nu fie necesară.

ADSL vine, de asemenea, în mai multe varietăți, inclusiv RADSL, care poate ajusta ratele de biți în funcție de condițiile de linie, și ADSL Lite, care oferă rate de biți mult mai mici și are o gamă scurtă de aproximativ 18.000 de metri de la furnizorul de servicii..

SDSL (Simetric Line Abonat Digital)

Spre deosebire de ADSL, SDSL cere utilizatorilor să aibă o linie telefonică separată pentru ca serviciul să funcționeze. Și în timp ce ADSL preferă vitezele de descărcare, SDSL permite utilizatorilor să descarce și să încarce la viteze de biți echivalente. SDSL este, de asemenea, relativ scurt, care necesită o apropiere de aproximativ 10.000 de metri de la furnizorul de servicii.

Alte tehnologii simetrice DSL includ HDSL (viteză mare de biți), care oferă o viteză mai mică mai rapidă decât SDSL, și VDSL (rata foarte mare de biți), care oferă viteze DSL cele mai rapide de până la 100 Mbps, dar are și o viteză extrem de scurtă 300 de metri de la furnizor.

Între S.U.A., Canada, S.U.A. și Australia, consumatorii din Australia au mai multe șanse să găsească opțiuni DSL. În multe alte țări, DSL a dat loc fie prin cablu, fibră optică, fie prin satelit.

Viteze medii DSL

Cablu

În prezent, cablul este cea mai folosită metodă pentru accesul în bandă largă într-un număr mare de țări în care este disponibilă bandă largă. În țări precum SUA, Canada și U.K., companiile de televiziune prin cablu au început să ofere acces la internet ca parte a unui acord ambalat.

Acest tip de internet utilizează un modem cu un cablu coaxial atașat. Cablul coaxial introdus în modem este același pe care l-ați găsi atașat la cutia TV prin cablu. La fel ca firele telefonice, cablurile coaxiale cu cablu sunt pe bază de cupru, dar datorită designului lor, sunt capabile să furnizeze semnificativ mai multe date de-a lungul liniei..

Internetul prin cablu poate oferi viteze de până la 10 gigabiti pe secundă sau mai multe cu o tehnologie suplimentară aplicată (cum ar fi combinarea tehnologiilor coaxiale și a fibrelor). În plus, viteza totală de care vă puteți bucura printr-un modem prin cablu este limitată în principal de numărul de canale pe care le oferiți prin modemul dvs. Cu cât sunt oferite mai multe canale de încărcare și descărcare, cu atât va fi mai mare viteza de descărcare combinată.

Satelit

În primul rând oferit celor din localități mai rurale, internetul prin satelit utilizează sateliți geostationari pentru a oferi acces la internet de mare viteză. Aceasta înseamnă că sateliții se află într-o locație fixă ​​în spațiu și nu orbitează pe planetă.

Bandă largă prin satelit funcționează la fel ca televizorul prin satelit. Transferurile de date între satelit și antena de recepție sunt constante, ceea ce duce la necesitatea „mereu pornită” pentru internet în bandă largă. Cu toate acestea, unii factori pot influența rezistența conexiunii, cum ar fi linia de vedere, vremea și alte obstacole.

Cum funcționează satelitul

Sursa: HughesNet

Vitezele disponibile pentru internet prin satelit sunt limitate doar de modul în care tehnologia din satelit utilizează un ISP la momentul respectiv. Rata medie de downlink este de 1 Mbps, în timp ce unii dintre cei mai noi sateliți ISP pot oferi viteze de internet Gigabit (la un cost foarte mare). Cu toate acestea, pentru cei care locuiesc în comunități rurale, internetul prin satelit poate fi singura opțiune datorită ISP-urilor tradiționale care refuză să construiască infrastructură costisitoare pentru un număr mic de clienți și redusul redus al investițiilor.

Fibră

Printre cele mai noi și rapide tehnologii de bandă largă pe internet, „fibra” este scurtă pentru „fibra optică”. Cablurile din fibră optică transportă informații folosind semnale luminoase și, ca atare, transferă date la viteza luminii. Această metodă permite conexiuni de date mai rapide și mai extinse. Fibrele de sticlă sunt extrem de mici (aproximativ lățimea unui păr uman), iar o fibră poate transporta o cantitate semnificativă de date la viteză mare folosind diverse tehnici de multiplexare.

Există câteva limite cu privire la cât de rapidă poate fi o conexiune cu fibre. Majoritatea opțiunilor de internet Gigabit sunt realizate prin fibre (sau în unele cazuri, combinații fibre / coaxiale). Cu toate acestea, unii cercetători au dovedit că fibra poate oferi viteze de date terabit, un grup obținând 255 Tbps cu o singură fibră. În perspectivă, chiar și 1 Tbps ar fi suficient pentru a descărca aproximativ 250 de filme HD într-o secundă.

Întrucât opțiunile de fibră optică sunt încă relativ noi, acestea sunt disponibile de obicei numai în zonele cu o populație densă. Accesul rural la fibre va fi probabil foarte lung, dacă este deloc. La fel ca în cazul internetului prin cablu, în multe cazuri costul de a conduce liniile către zonele rurale nu duce la profitul pe termen scurt sau mediu pe care ISP-urile îl caută pentru a face proiectul valoros.

Mobil (3G, 4G, 4G LTE și 5G)

Dacă primiți date pe telefon în timp ce sunteți la distanță și aproape, probabil că utilizați o conexiune wireless 4G sau (interzicerea cerului). În bandă largă mobilă se utilizează turnuri de telefonie mobilă pentru a furniza date pe telefonul dvs. și pe alte dispozitive. Fiecare generație de tehnologie de date mobile este semnificată prin „generația” sau „G”. Înainte de 3G, datele mobile nu se potrivesc în mod eficient termenului „bandă largă”, deoarece vitezele nu erau suficient de rapide.

Orice dispozitiv conectat la internet poate primi, în mod imagativ, bandă largă mobilă, atât timp cât include hardware-ul adecvat.

În multe cazuri, cei care nu pot accesa banda largă adecvată prin cablu sau DSL pot avea acces la bandă largă mobilă prin dispozitive hotspot. Aceste dispozitive pur și simplu se conectează la un 3G sau 4G și funcționează ca un router, sări semnalul către alte dispozitive din zona dvs..

Vitezele de conectare 3G pot varia între 348 de biți pe secundă până la aproximativ 7 Mbps. Cu toate acestea, este posibil ca conexiunile 3G să atingă aproximativ 50 Mbps cu standarde mai noi. Conexiunile 4G au o medie de aproximativ 14 Mbps, dar pot ajunge până la 100 Mbps. Unele tehnologii 4G (care nu sunt disponibile în prezent pentru consumatori) pot atinge 1 Gigabit.

În ceea ce privește 4G LTE (Evoluție pe termen lung), probabil că veți observa unele îmbunătățiri ale vitezei față de 4G de bază. LTE este de fapt mai mult un termen de marketing decât o tehnologie separată 4G. În schimb, trebuie să semnificăm că furnizorul de telefonie mobilă oferă viteze 4G puțin mai rapide. Același lucru este valabil și pentru 4G LTE-A.

Adevărata emoție în banda largă mobilă este acum în 5G. Următoarea iterație de bandă largă mobilă va utiliza semnalele TV dezafectate pentru TV pentru a transporta date. Aceste semnale pot transporta date mult mai multe la o viteză mai rapidă decât 3G sau 4G, dar au un interval mult mai scurt. 5G promite 1 viteze de internet Gigabit ca bază, cu potențial de a livra 4-5 Gbps sau mai mult. În plus, întrucât semnalele pot fi transportate și transmise pe turnurile de telefonie mobilă existente, unele rulaje pentru 5G vor dura mai puțin. Cu toate acestea, întrucât semnalele 5G vor avea o distanță mai scurtă, vor fi necesare mai multe turnuri de celule pentru o mai bună acoperire (ceea ce înseamnă că da, comunitățile rurale pot fi lăsate din nou în stânga).

WISPs (furnizori de servicii de internet wireless)

Furnizorii de servicii wireless wireless, sau WISP, sunt un tip ISP oarecum neobișnuit creat inițial pentru a oferi acces la internet comunităților rurale în care nu existau alte opțiuni..

WISP-urile pot include rețele de rețea wifi de dimensiuni mai mari sau turnuri care utilizează vase pentru a trimite date pe benzi deschise de înaltă frecvență (asemănătoare cu TV-ul peste aer). Ca și în cazul satelitului, WISP-urile au adesea probleme de vedere, dat fiind faptul că folosesc deseori mâncăruri din gama medie pentru a trimite date terestre. În plus, WISP-urile sunt limitate în ceea ce privește viteza pe care o pot oferi, adesea maximând la 15 Mbps.

Vitezele de internet explicate

Când vine vorba despre discuții pe internet și mai ales în bandă largă internet, termenul cel mai frecvent și cel mai des înțeles greșit este viteză. Oricum, ce este viteza de internet și banda largă?

Bits, Bytes și Megabytes

Viteză, în ceea ce privește conexiunea dvs. la internet, este despre cât de repede puteți descărcați sau încărcați informație. Aceste două aspecte ale vitezei internetului sunt de obicei afișate separat, dar sunt încă importante, deși Viteza de descărcare este cel mai important dintre cei doi pentru majoritatea oamenilor.

Bytes și biți

Sursa: Universitatea din Florida

Viteza dvs. de internet se măsoară în câte biți de date sunt transferați în fiecare secundă. Fiecare bit de date este blocul fundamental al informațiilor despre computer. A pic, ceea ce este scurt pentru Cifră binară, este fie 0 sau 1. Aici lucrurile s-ar putea familiariza. Probabil ați auzit că toate datele de la nivelul său de bază sunt o combinație de 0s sau 1s, un sistem cunoscut sub numele de binar. Gândește-te la pic ca și cum te-ai putea gândi la ADN-ul uman. Este elementul de bază pentru crearea de informații, dar, precum ADN-ul, un singur bit nu face prea multe. Ai nevoie de mult pentru a crea ceva.

Când îi îmbunătățiți pe aceștia biți de date și organizați-le în anumite moduri, începeți să obțineți informații utile. Cu atât mai mult biți ai, cu atât mai multe informații ai. Cu cât este mai mare un fișier, cu atât mai mult biți este compus din. Pe măsură ce dimensiunea fișierului dvs. devine mai mare, de multe ori nu mai este calculată biți și începe să se măsoare în grupuri de 8, cunoscute sub numele de a octet.  

Dacă transmiteți un film de pe Netflix în definiție standard, conexiunea dvs. va trebui să descărcați la 3 megabit pe secundă (Mbps), sau 3 milioane de biți pe secundă pentru definire standard. Mai puțin de atât și probabil că veți întâmpina o problemă apelată tamponare (cunoscut și sub denumirea de existența streamingului dvs.).

Rețineți că este posibil să vedeți numere descrise în megaocteţi de asemenea. megaocteţi li se administrează un B mare (MB / s) în loc de un mic b (Mbps). Furnizorii de servicii de internet cum ar fi Comcast, Verizon, Sky, Spectrum și alții vor folosi Megabits-ul acceptat mai frecvent pe secundă (Mbps) pentru a calcula viteza internetului. Deoarece dimensiunile fișierelor tind să fie mari în aceste zile, veți găsi că descărcările de fișiere sunt de obicei etichetate în Megabytes (MB) și nu în Megabits (Mb). Dacă doriți să convertiți viteza de internet în Megabytes, puteți împărți viteza (notată în Mbps) cu 8. De exemplu, 25 Mbps împărțiți la 8 ar egala cu 3,12 Megabytes pe secundă (MB / s).

Deoarece majoritatea computerelor din aceste zile au o cantitate abundentă de spațiu, site-urile web rareori nu mai deranjează să divulgă dimensiuni de fișiere. În plus, pe măsură ce viteza internetului devine mult mai mare, devine mai puțin important să furnizați informații despre dimensiunea fișierului sau timpii de descărcare. in orice caz, dispozitive mobile sunt încă spații limitate, astfel încât probabil vei găsi dimensiuni de aplicații disponibile în magazinul de aplicații și vei vedea unde sunt marcate acestea în Megabytes:

megaocteţiAceastă aplicație Android are dimensiunea afișată în Megabytes.

Conectarea pe site-ul web al oricărui ISP și verificarea pachetelor de servicii vor descoperi cu ușurință modul în care măsoară viteza folosind Megabits:

Vitezele de internet și prețurile

Sursa: Comcast Xfinity

(Deși ne-am concentrat pe Megabits pentru viteza de internet, în unele locații viteza internetului poate ajunge până la sau depășește 1.000 Mbps. La acel moment, se numește Gigabit. În momentul de față, viteze de internet Gigabit sunt rare și deseori costisitoare pentru consumatorii individuali. Așadar, este puțin probabil să vă faceți griji pentru a înțelege acest lucru cel puțin încă un deceniu. Cu toate acestea, dacă doriți să aflați mai multe despre opțiunile de internet Gigabit, Click aici pentru o hartă a orașelor din SUA unde este disponibil internet Gigabit).

Deci, care este o viteză bună de internet? Acest lucru este discutabil și depinde în mare măsură de ceea ce faceți online.

Dacă tot ceea ce utilizați pentru internet este navigarea pe Internet, probabil că nu veți avea nevoie de mai mult de 5 Mbps, dacă este cazul. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți ceva mai riguros, cum ar fi streamingul video, muzica sau jocurile online, veți avea nevoie de mult mai multă viteză și lățime de bandă.

La rândul său, Netflix recomandă următoarele viteze de internet:

 • 0,5 Mbps pentru nivelul minim redus de streaming video (așteptați video și buffering de calitate scăzută)
 • 1,5 Mbps este minimul recomandat (video de calitate scăzută, poate apărea o tamponare)
 • 3,0 Mbps pentru video de calitate SD
 • 5,0 Mbps pentru video de calitate HD
 • 25 Mbps pentru fluxuri video de calitate UHD

Cu toate că mai mult este cu siguranță mai bun, există un astfel de lucru cum ar fi să cumpărați mai multă viteză pe internet decât aveți nevoie. Încă, Internet viteză este doar o parte din cât de rapid poți descărca sau încărca și dacă vei avea sau nu probleme de buffering video. Viteza dvs. este afectată și de ceea ce este cunoscut ping sau latență.

Ping și latență

Ping și latență sunt printre cele mai dificile concepte în bandă largă de înțeles. Pentru utilizatorii ocazionali, aceștia sunt, de asemenea, mult mai puțin importanți decât Megabits. Asta a spus, ping și latență poate avea un impact distinct asupra cât de rapid poți descărca sau încărca informații pe web, mai ales dacă vă conectați la servere la distanță printr-o rețea privată virtuală (VPN). Și ar putea fi rezultatul direct al dvs. tamponare probleme de asemenea.

Deși aceste două concepte sunt separate, ele lucrează împreună. În cel mai simplu dintre termeni, ping este semnalul pe care computerul îl trimite către un alt computer (de obicei pe site-ul sau serviciul pe care încercați să îl accesați).

Latență este cuvântul pe care îl folosim pentru a descrie cât timp durează celălalt capăt al liniei pentru a returna un răspuns reușit. Un alt mod de a gândi latența este ca o măsură a întârzierii de timp care există între a face ping pe un server și a obține un răspuns. Cu cât este mai scăzută latența și numerele de ping cu atât mai bine, deoarece aceasta înseamnă că conexiunea dintre dvs. și site-ul sau serviciul la care încercați să accesați este atât puternică cât și rapidă. Când amândoi ping și latență sunt bune, înseamnă că aveți o conexiune de succes cu site-ul sau serviciul la care încercați să accesați.

În cele mai multe cazuri, veți vedea doar timpul de răspuns indicat în milisecunde. Cu cât este mai mic numărul, cu atât mai bine.

Harta pingAceastă hartă ping de pe MapLatency.com arată cât durează ping Comparitech.com din diferite locuri din lume.

Vitezele de descărcare și încărcare pot fi afectate de o latență slabă. Și pentru asta, există o serie de factori diferiți care ar putea cauza probleme. Deși datele călătoresc eficient cu viteza luminii în aceste zile, distanța poate avea încă un impact. Dacă încercați să vă conectați la un site web din Australia, în timp ce se află în Alaska, va fi în mod natural nevoie de mai mult timp pentru a se încărca un site web.

Când este folosit ca termen solitar, latență ia un alt sens. De asemenea, poate fi utilizat pentru a descrie o serie de probleme de conexiune care pot provoca o întârziere în transferul de date într-o rețea.

Dacă aveți de-a face cu tamponarea, lățimea de bandă redusă poate fi o problemă. Cu toate acestea, problemele de latență ar putea provoca, de asemenea, o reducere a lățimii de bandă. Pe măsură ce datele sunt prinse în timpul procesului de conectare, acest lucru poate provoca un gât care duce la o lățime de bandă mai mare și, prin urmare, mai multă tamponare.

Tot ceea ce faceți online nu va necesita un ping sau o latență bună. De exemplu, dacă căutați pur și simplu informații pe Wikipedia sau răspundeți la e-mailuri, paginile dvs. web se vor încărca întrucât nu va trebui să transferați o mulțime de date. Cu toate acestea, dacă te angajezi în activități care necesită un răspuns rapid, precum chaturile video sau jocurile online, ai nevoie de o latență bună. Pentru activități legate de videoclipuri, latența slabă înseamnă că veți experimenta mai multe memorii tamponate, retardarea videoclipurilor și ocazional o deconectare între ieșirea audio și cea vizuală. În ceea ce privește jocurile de noroc, latența slabă înseamnă de obicei multă întârziere (și o cantitate semnificativă de „arm armă”, care poate fi bună în unele cazuri).

În cele din urmă, o rețea necongestionată ar trebui să conducă la o latență scăzută, dar dacă există un număr mare de persoane care accesează un site web în același timp, acest lucru ar putea cauza probleme la sfârșitul dvs..

În plus, dacă utilizați sisteme de bandă largă wireless, precum satelit sau WISP, veți experimenta mai multă latență.

Lățime de bandă, raport de conținut

Când vine vorba despre cât de mult din acea viteză de internet anunțată, veți avea de fapt plăcere, lățime de bandă este cel mai important factor.

Pentru a înțelege cel mai bine lățimea de bandă, este bine să te gândești la conexiunea ta la internet ca la o autostradă (poate o ... autostradă informațională? Dar eu mă descurc). O șosea cu două benzi cu o limită de viteză de 60 de mile pe oră poate fi distractivă și rapidă pentru a merge mai departe, atât timp cât nu există mulți oameni pe drum. Dar cu cât sunt mai mulți oameni care merg pe drum în același timp cu tine, cu atât va fi mai multă congestie și cu atât va pleca mai încet toată lumea..

Viteza dvs. de internet este similară. Dacă viteza dvs. de internet anunțată este „până la 25 Mbps”, ar trebui să vă puteți descărca cu viteza respectivă. Dar dacă aveți mai multe dispozitive care rulează în rețeaua de domiciliu, toate videoclipurile în streaming HD de la Netflix, veți obține o mulțime de congestii, reducând viteza eficientă.

Lățime de bandă este termenul pe care îl folosim pentru a descrie cât de mult din viteza de internet de care vă puteți bucura efectiv. Dacă mai multe computere și dispozitive folosesc aceeași conexiune limitată, lățimea de bandă va scădea și descărcările vor dura mai mult. De asemenea, este mai probabil să experimentați timpi de încărcare mai lungi pentru videoclipuri și probleme de buffering odată ce aceste videoclipuri încep să difuzeze.

Nu poți întotdeauna să-i învinovățești pe copii că mănâncă toate lățime de bandă, in orice caz. Deși ai o anumită cantitate de lățime de bandă alocată prin intermediul ISP-ului tău, vei partaja și lățimea de bandă cu toți ceilalți din jurul tău folosind același ISP. În timpul maximelor de utilizare a internetului, este posibil să experimentați mai multe încetiniri în timp ce transmiteți videoclipuri sau descărcați și încărcați în rețea.

De exemplu, plătesc „până la 100 Mbps” de la Comcast. Iată cum arată pentru mine un rezultat al testului de viteză pe internet:

Termeni și viteze de Internet și bandă largă explicate

După cum vedeți, nu ajung aproape de acești 100 de Mbps. De fapt, nu am abordat niciodată atât de mult, nici măcar în condiții ideale și în afara orelor de vârf. Acest lucru este de luat în considerare atunci când faceți cumpărături pentru planurile dvs. de servicii de internet. Datorită problemelor de lățime de bandă, care sunt în cele din urmă inevitabile, vă puteți aștepta, de obicei, să obțineți jumătate sau mai puțin de jumătate din viteza maximă anunțată.

Deci există un termen de lux pentru numărul de persoane care împărtășesc o rețea împreună? Desigur! Este raportul de conținut (sau mai puțin popular, raportul de suprascriere). Raportul de menținere este termenul utilizat pentru a descrie numărul de utilizatori simultan care au aceeași capacitate de date. După cum puteți ghici, cu cât este mai mic raportul, cu atât calitatea serviciilor este mai bună. Raportul de menținere este motivul pentru care mai multe persoane dintr-o rețea determină încetinirea vitezei efective a tuturor. Este, de asemenea, motivul pentru care trebuie să luați în considerare achiziționarea de viteze mai mari de la furnizorul dvs. de internet dacă obțineți constant mai puțin decât ceea ce plătiți.

ISP-urile reduc deseori lățimea de bandă alocată tuturor în orele de vârf pentru a limita tipul de blocare a rețelei care rezultă din raportul crescut de conținut. Cu toate acestea, veți simți în continuare înțepăturile din cauza cererii în creștere universală pentru lățimea de bandă. Și în S.U.A., ISP-urile au încetinit durere în ceea ce privește modernizarea rețelelor lor pentru a genera mai mult trafic, ceea ce înseamnă că veți fi obligat să plătiți tarife mai mari pentru mai multă viteză și lățime de bandă dacă doriți să evitați probleme în timp ce faceți streaming.

Internetul tău lent ar putea fi din cauza computerului tău

Deși suntem pe tema lățimii de bandă, este important să evidențiem o neînțelegere comună despre viteza internetului. Dacă descoperiți că încarcați regulat paginile web încet, dar plătiți în continuare pentru bandă largă, puteți crede că este ceva în neregulă cu conexiunea dvs. În schimb, ai putea avea de-a face cu un computer lent.

Vârsta computerului dvs. ar putea avea impact asupra experienței dvs. de navigare web. Viteza internetului contează, dar la fel și hardware-ul computerului. Dacă aveți cantități limitate de memorie și putere de procesare pe computer, internetul de mare viteză nu va ocoli acest lucru. Calculatorul dvs. trebuie să poată prelucra datele pe care le primește, chiar dacă le primește la 25 Mbps.

Înainte de a încerca să găsești un nou serviciu în bandă largă sau să apelezi la ISP-ul tău pentru a face plângere, poate vrei să încerci mai întâi să grăbești computerul.

Dotarea conexiunii dvs.

Ultima parte pentru a înțelege banda largă este echipamentul propriu pe care îl utilizați. Indiferent dacă utilizați cablu, fibră optică sau bandă largă mobilă, veți avea nevoie de echipament adecvat în casa dvs. pentru ca totul să funcționeze corect.

Modem

Un modem este un dispozitiv care primește semnale de date de la ISP și face ca aceste semnale să poată fi utilizate pentru transmiterea pe dispozitivele tale. Fără un modem, desktopul, laptopul și alte dispozitive conectate la internet din casa dvs. nu ar putea să primească și să utilizeze în mod eficient internetul ISP-ului dvs..

Modem Motorola

Sursa: Amazon

Un modem este necesar numai dacă utilizați unul dintre mai multe cu fir opțiuni de internet: DSL, cablu sau fibră.

În cele mai multe cazuri, dacă achiziționați acces la internet prin cablu de la un furnizor de servicii Internet, acestea vă vor oferi să vă închiriați un modem. Cu toate acestea, tu poate sa și probabil ar trebui cumpărați-vă propriul modem. Problema este că ISP-ul vă va închiria acel modem la nesfârșit, indiferent dacă le-ați acordat suficienți bani pentru a plăti costul achiziționării dispozitivului..

Cumpărarea și utilizarea propriului modem vă pot economisi peste 100 USD pe an. Un modem de calitate decentă poate fi achiziționat cu un preț mai mic de 100 USD, ceea ce înseamnă că veți începe să vedeți aceste economii destul de repede. În plus, puteți lua acel modem cu dvs. atunci când vă mutați. Unele ISP-uri vor avea modeme foarte specifice care vor funcționa cu serviciul lor. Ca atare, va trebui să vă asigurați că întrebați modemurile care funcționează cu ISP-ul dvs. înainte de a ieși și a cumpăra un modem. De asemenea, este posibil să puteți cumpăra modemul direct de la ISP. Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți mai întâi o comparație a prețurilor pentru a vă asigura că ISP nu include o marcare a prețurilor.

Din păcate, unii furnizori de servicii Internet vor solicita să utilizați (să închiriați) modemul lor pentru a utiliza serviciul lor. Asigurați-vă că întrebați cu ISP-ul dvs. înainte de a efectua această modificare.

Router wireless

Cu excepția cazului în care intenționați să conectați computerul direct la modemul dvs., veți avea nevoie de un router pentru a vă transmite conexiunea la internet prin casă. Un router face ceea ce sugerează numele său: vă orientează conexiunea la internet către alte dispozitive.

router wifi

Sursa: Amazon

Routerele wireless vă permit să difuzați internetul dvs. pe orice dispozitiv într-un interval setat. Acest interval depinde de puterea routerului, routerele mai scumpe oferind de obicei mai multă gamă. Atâta timp cât dispozitivele dvs. pot primi un semnal wifi, acestea vor funcționa probabil cu routerul dvs..

Rețineți că unele routere vor degrada puterea conexiunii la internet doar puțin. În mod obișnuit, acest lucru este marginal, dar dacă vedeți viteze mult mai mici decât ar trebui de la ISP-ul dvs., poate doriți să încercați să vă modernizați routerul. S-ar putea ca routerul dvs. wireless să nu ofere suficiente canale sau să nu aibă cea mai recentă tehnologie pentru a oferi viteze mai rapide. În plus, dacă routerul wireless nu pare să proiecteze un semnal în toată casa ta, poate fi necesar să actualizați sau să încercați să creșteți singur gama.

De asemenea, poate doriți să luați în considerare un sistem de router wifi cu plasă, cum ar fi Wi-Fi Google. Acest sistem

Utilizează mai multe dispozitive de rutare wireless plasate în toată casa ta, creând o „rețea de plasă fără fir” care permite o acoperire mai mare în toată casa ta și semnale mai puternice pe tot parcursul.

Ca și în cazul modemurilor, ISP-ul dvs. poate încerca să vă facă să închiriați un router. Tu ar trebui mereu cumpără-ți propriul router în loc să-l închiriezi pe unul de la ISP-ul tău. Acest lucru vă va economisi banii în fiecare lună. Și pentru că un router decent costă mai puțin de 100 USD acum, veți vedea aceste economii destul de curând. Ca și în cazul modemurilor, este posibil ca unele ISP-uri să nu vă permită să folosiți propriul router. Verificați cu ISP-ul dvs. înainte de a cumpăra un router. Acestea fiind spuse, există puține restricții privind funcționarea routerelor cu ISP-ul dvs. Atât timp cât este routerul nou, probabil că va funcționa.

Dacă utilizați propriul router, asigurați-vă că schimbați numele de utilizator și parolele pentru a crește securitatea. Routerele wireless nesecurizate pot reprezenta o amenințare semnificativă pentru securitate pentru casa dvs. și permit oricui să urce în rețeaua de acasă și să fure date în timp ce nu urmăriți.

Wifi

Termenul „wifi” este adesea folosit pentru a identifica orice semnal de date fără fir. Aceasta include semnalele wireless trimise de routerul de acasă sau wireless gratuit pe care îl puteți ridica la magazinul dvs. local de cafea. Trebuie menționat că nu toate Datele wireless sunt totuși wifi. De exemplu, conexiunile de date 3G sau 4G pot fi „wireless”, dar nu sunt considerate „wifi”. Wifi este o tehnologie specifică dispozitivelor de rețea locală fără fir, cum ar fi routerul de acasă sau un dispozitiv de hotspot mobil.

Te simți educat în bandă largă? Poate fi o idee bună să explorați metode care să vă ajute să vă asigurați rețeaua de domiciliu. Vă recomandăm să citiți pe unele dintre cele mai bune rețele virtuale private (VPN) care vă vor ajuta să vă asigurați internetul în bandă largă împotriva hoților de date și ISP-urilor..

S-ar putea să-ți placă și furnizorii de internetCare este Neutralitatea netă, de ce contează și cum poți lupta pentru asta? - 44,6% dintre persoanele găsite Sunteți enervant furnizori de internet60 + statistici și date IoT

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector