10 általános csalás a szabadúszók számára (és hogyan lehet elkerülni őket)

10 általános csalás a szabadúszók számára

Ha része vagy a „koncertgazdaságnak”, akkor nem vagy egyedül. A Upwork 2017. évi felmérése szerint egyedül az Egyesült Államokban több mint 57 millió szabadúszó dolgozik. Ezek a számok évről évre növekednek. És bár a szabadúszó munka hihetetlenül felhatalmazást adhat, jelentős költségekkel járhat, ha nem vigyázol. Ennek oka az, hogy sok teljesen zöld szalagú szabadúszó túl gyakran olyan áldozatok áldozatává válik, amelyek célja a könnyű keresetek csalogatása, csak azért, hogy elszakítsák őket..

Mint szabadúszó író, láttam, hogy méltányos arányban részesek a szabadúszókat célzó csalásokban. A nyilvánvalóan csalárd álláshirdetésektől kezdve olyan személyekig, akik ténylegesen megpróbáltak meggyőzni, hogy osszam meg vele a Upwork-fiókomat, át kellett navigálnom a szabadúszó alkalmazások néha kockázatos világát, hogy megélhessem a koncertgazdaságot..

Miért esnek a szabadúszók csalásokhoz??

Ha még soha nem szenvedett csalást, akkor kíváncsi lehet, hogy a szabadúszók hogyan és miért könnyű áldozatul a művészek és a bűnözők számára.

Két fő oka van annak, hogy néhány szabadúszó elkerülje a csalásokat, melyeket mind a Upwork 2017. évi „Szabadúszóként Amerikában” jelentése azonosítja: jövedelem kiszámíthatóság és munkát találni. Sok szabadúszó iparágban, például az írásban, a nagyobb tapasztalattal rendelkezők sokkal könnyebben találnak munkát. Az új szabadúszóknak gyakran be kell adniuk magukat, hogy munkát, tapasztalatot és portfólió méltó anyagot szerezzenek. A tisztességes fizetésű munka hiánya jelentősen alacsonyabb jövedelemhez vagy jövedelmi hiányokhoz vezethet.

Ez a küzdelem az alulról történő kijátszáshoz könnyen érthető kétségbeesést eredményezhet. És amikor felkínálják a felfelé való mozgás lehetőségeit, sok szabadúszó lecsökkentheti vagy lekapcsolhatja a scam radarokat, amikor könnyű, gyors és magas jövedelmű munkalehetőségekre számítanak..

Ezt szem előtt tartva, ha még nem ismeri fel a szabadúszó munkát Bármi Az iparágban, és a szabadúszókat célzó általános csalások elkerülése érdekében itt található egy 10 hasznos lista, amelyekkel a tetejére vezető úton találkozhat..

1. Munkahelyi csalások

Noha a szabadúszó írás, a szerkesztés és a grafikai tervezés a freelancing legismertebb típusai közé tartozik, a „munka otthonról” rendszerek évtizedek óta léteznek, és valójában beleférnek a koncertgazdaság kategóriájába. Annak ellenére, hogy számos legitim módon kereshet jövedelmet otthonról, többek között olyan szabadúszó platformokon keresztül, mint például a Upwork, a Freelancer, a Toptal és a Guru, néhány ember továbbra is áldozatul esik a nem leírható munkahelyi csalásoknak..

szabadúszó csalások

Ezek közül a csalások közül sok vonzónak tűnik, mivel általában nem igényelnek speciális készségkészletet, szemben a legtöbb hivatalos és legitim szabadúszó platformon. Számos otthoni csalás reklámozza magát az állítólag magas jövedelempotenciál alapján, de nem ad meg részleteket arról, hogy milyen munkát végeznek, amíg fel nem hívják a számot, vagy meg nem lépnek digitális kommunikációs cserébe a csalókkal.

Hogyan kerülhető el az otthoni munkahelyi csalások elkerülése

Az ilyen típusú csalások elkerülésének legegyszerűbb módja a legális szabadúszó platformok használata. Ezeken a webhelyeken lehet, hogy becsapók dolgoznak bennük, de a legtöbbnek vannak olyan jelentési és megfigyelési módszerei, amelyek csökkentik az esetlegesen elküldött átverések feladatát.

Ezenkívül el kell kerülnie a fenti linkekre vagy internetes hirdetésekre való kattintást. Ha a „munka otthonról” hirdetésben nem szerepel, hogy milyen munkát végeznek, akkor valószínűleg egy csalás vagy legalábbis túlbecsüli a keresési potenciált.

Ha nem biztos abban, hogy egy webhely vagy szolgáltatás jogszerű-e, végezzen egy gyors Google-keresést, például “[webhely neve] áttekintés” vagy “egy [webhely neve] egy átverés”. Ha egy weboldal rossz véleménye van, vagy több forrásból áll, hogy csalás, keresse meg a munkalehetőségeket másutt.

2. Hamis álláshirdetések

Több tucat munkalemez van odakint, mindegyik változó szintű tartalomszűrővel segíti a csalások eltávolítását a rendszeréből. Egyesek jobb védelmet nyújtanak a szabadúszók számára, mint mások. Például, ha a Craigslist „Gigs” szakaszát használja, akkor nincs valódi módja annak, hogy elmondják, hogy a munka valódi üzlet vagy álruhában lévő csalás. Mivel a Craigslistnak nincs olyan tulajdonsága, hogy értékelje a munkát kiküldő személyeket, nincs olyan adata, amellyel tovább tudna menni, amely segít meghatározni, hogy az állásleíró egy legitim társaság vagy valaki, aki reménykedni akar téged csalásból házon vagy otthon.

Például ez a Craigslist-i álláshirdetés nem teszi lehetővé annak megállapítását, hogy a munkaterv elég megbízható-e ahhoz, hogy fizetni tudja az elvégzett munkaért. Semmilyen módon nem lehet megmondani, hogy nem csak adathalászatot folytat, és remél, hogy információt lop el a jelentkezőktől.

Szabadúszó csalásokForrás: Craigslist

Hogyan kerülhető el a hamis álláshirdetések

A legjobb megoldás az, ha munkát csak hivatalos álláshirdetési webhelyeken és szabadúszó platformon keresztül keres. A hamis álláshirdetések és a csalások azonban ezeken a platformon és webhelyen is léteznek, tehát van néhány extra lépés, amelyet meg kell tennie.

 1. Csak olyan munkáltatóktól vegyen munkát, akik ellenőrzött szakmai előzményekkel és jó minősítéssel rendelkeznek. A legtöbb szabadúszó platform lehetővé teszi a szabadúszók számára, hogy értékeljék az ügyfeleket a projektek befejezése után, és lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy értékeljék szabadúszóikat. Ez egy újabb papírútot hoz létre, amely megkönnyíti annak meghatározását, hogy az ügyfél valódi-e.
 2. Előfordulhat azonban, hogy érdekes álláshelyet lát egy új ügyféltől vagy egy potenciális munkáltatótól, akinek nincs korábbi története. Ha ez a helyzet, akkor legyen különösen óvatos, mielőtt vállalja a munkát. Jelentkezés esetén győződjön meg arról, hogy az ügyfél nem cselekszik olyan dolgokkal, mint például pénzt fizetni, hogy munkát vállaljon, vagy kéri, hogy távolítsa el a kommunikációt a hivatalos szabadúszó platformról..
 3. Ellenőrizze az ügyfél visszajelzéseit és véleményét. A rossz vélemény nem feltétlenül jelenti azt, hogy az ügyfél csaló. Valójában a csalásokkal foglalkozó személyek többségének egyáltalán nincs korábbi munkaelőzménye egy platformon. A rossz vélemények gyakran jelzik egy olyan ügyfelet, akivel nehéz dolgozni. Ennek ellenére van esély arra, hogy az ügyfél hajlamosabb munkát kérni a megegyezés szerint, vagy megpróbálja alulfizetni, késleltetni vagy egyáltalán nem fizetni. Ezt jelezhetik a platform áttekintései.

3. kéri a fizetés elküldését a bérlés előtt (fizetés a munkához)

A legtöbb szabadúszó munka nagyszerű, hogy gyakran már rendelkezik az induláshoz szükséges felszereléssel. Ha például szabadúszó író vagy művész, akkor valószínűleg megvan a szoftver, amelyre azonnal szüksége van a munka megkezdéséhez. És ha Uber vagy Lyft társaság tagja, akkor a saját autója, amely megfelel a szolgáltatás ellenőrzési előírásainak, azt jelenti, hogy kész vagy gurulni (szó szerint).

Egyes szabadúszó csalások azonban felkérik Önt, hogy fizessen valamilyen típusú díjat, vagy vásárolja meg az ügyfél terméket annak érdekében, hogy megkezdje munkáját. Az ilyen csalások gyakran ígérik, hogy sok munkához való hozzáférést kapnak belépési díj ellenében, vagy hatalmas jutalmakat ígérnek, ha eladják a cég termékét, miután megvásárolta azt..

Az ilyen típusú csalások esetén általában nem garantáljuk. Leggyakrabban az a társaság vagy ügyfél, amely az egyéneket előtte fizeti, hogy azokért dolgozzanak, azáltal, hogy regisztrál az embereket, és / vagy arra készteti őket, hogy vásárolják azt a terméket, amelyet eladni akarnak.

Hogyan kerüljük el a „fizetés a munkához” csalásokat

Az itt megadott tanács egyszerű: ha fizetnie kell azért, hogy hozzáférjen az egyéni ügyféllel folytatott munkához, ne működjön együtt az ügyféllel. Vegye figyelembe, hogy ez az nem ugyanaz, mint egy platform használatáért járó szolgáltatási díj.

Például az olyan webhelyek, mint a Freelancer.com és az Upwork ingyenes regisztrációkat és korlátozott számú ingyenes javaslat benyújtását kínálják, de felszámítanak díjat a további javaslatok közzétételének lehetőségéért. Ez nem lenne csalás, hanem a szolgáltatásuk igénybevételének költsége, és ez szintén nem kötelező. De ha talál olyan szolgáltatást, amely megköveteli a regisztrációt és a díj befizetését, vagy a termék vásárlását, mielőtt nekik munkát végezhet, keressen munkát másutt. Nem valószínű, hogy megtérülsz a „befektetés” után.

4. Piramis rendszerek (vagy többszintű marketing / közvetlen eladók)

Piramis rendszerek (más néven többszintű marketing vagy közvetlen értékesítés) manapság mindenütt megtalálhatók. A „pay-to-work” csalások kicsit off-shoot, a többszintű marketing csalások így működnek:

 1. Ön feliratkozik a szolgáltatásra / cégre, és „márka nagykövetnek” vagy más kapcsolódó kifejezésnek válik.
 2. Ön kénytelen vásárolni a cég termékeit idő előtt, általában „kedvezménnyel”.
 3. Ezután feladata lesz, hogy ezeket a termékeket eladja a vállalatnak, amelyek esetleg csökkentik a megszerzett profitot.
 4. Arra is kötelezni kell, hogy barátait, családtagjait és ismerőseit „márka nagykövetként” is feliratkozzanak, és a vállalat gyakran bónuszokat kínál, ha több ember jelentkezik a termék eladására..

Sajnos a többszintű marketing sok helyen tökéletesen legális, többek között az Egyesült Államokban is, de erõteljesen. A nagy MLM márkák, mint például az Amway és a Mary Kay, évtizedek óta működnek, és mind számos jogi kihívással szembesültek (általában csalás vagy visszaélésszerű magatartás miatt). Mások, mint például a LulaRoe, a Herbalife és a Plexus, vázlatos származási történetek és a folyamatban lévő perek ellenére erős lábát szerezték az ország háztartásaiban. Még ennél is rosszabb, hogy ezen MLM rendszerek közül soknak meglehetősen lelkes támogatói vannak, de ugyanúgy, mint sokan az MLM rémtörténetek típusát jelentik, amelyek kifejezetten jelzik a csalásokat.

freelacne csalásokForrás: Babylon Bee

Az MLM messze van a csalások egyik leggyakoribb típusától, és gyakran inkább az otthon tartózkodó anyák ragadoznak, akik vágyakoztak arra, hogy hozzájáruljanak háztartásuk jövedelméhez vagy pénzügyi szabadságot találjanak. A cégek általában könnyű utat ígérnek a gazdagsághoz, de gyakran hagyják elégetni az egyéneket, és sokkal többet költöttek, mint amennyit megszereztek, vagy csak alig fedezik a társaság termékeinek beszerzési költségeit. Vannak olyan weboldalak is, amelyek nemcsak az MLM-ek kimentésére szolgálnak, hanem támogatást nyújtanak az ilyen csalások által sérült egyének számára is..

Hogyan kerülhető el a többszintű marketing csalások és piramis rendszerek

Sokan belemerülnek az MLM-csalásokba, még mielőtt rájönnek, mire készültek. Mire már túl késő, sokan, akik elkezdenek egy közvetlen értékesítési társaságnál dolgozni, több ezer dollárnyi dollárral rendelkeznek, valamint barátokkal. Ennek oka az, hogy az MLM társaságok gyakran arra ösztönzik az egyéneket, hogy megpróbálják eladni szinte mindenkinek, beleértve a közeli barátokat és rokonokat, akik közül sokan elfáradnak, amikor üzleti lehetőségnek tekintik őket..

Az MLM-csalások elkerülésének legjobb módja az, ha elutasítanak egy olyan társasággal folytatott együttműködési ajánlatot, amely azt akarja, hogy vásárolja és eladja nekik a terméket. Ezenkívül, ha a vállalat megígéri, hogy gazdagodni fog az általuk alkalmazott módszerrel, akkor valószínűleg csalás.

A hasznos webhelyek felsorolják az MLM-csalásokat, így a vállalatok név szerinti ismerete segíthet. A Reddit csoport / r / AntiMLM csoportjában szereplő MLM-eknek ez a jó kiindulópont lehet. Egyszerűen keresse meg a listában egy olyan társaság nevét, amelyről feltételezhető, hogy piramis-rendszer. Fontos, hogy ha nem biztos benne, először egyszerűen csak kutatjon a társaságon.

5. Fiókinformációs kérelmek

Szabadúszóként valószínűleg különböző fiókokkal rendelkezik. Valószínűleg PayPal-fiókot állít fel például a gyors tranzakciókhoz, és nagy esély van arra, hogy része vagy lesz a különféle szabadúszó platformoknak..

Rendkívül fontos minden olyan fiókod, amely kapcsolatban áll a vállalkozással. Valójában annyira fontos, hogy a csalók megkíséreljék hozzáférni hozzájuk annak érdekében, hogy saját céljukra ellopják a hozzáférést a fiókjához, pénzt lopjanak a számláiról, vagy pedig túszul tarthassák számláit váltságdíjért.

Ez egy átverési kísérlet, amellyel személyesen találkoztam nem túl régen a LinkedIn-en. Szabadúszó munkám többségét az Upwork segítségével végeztem, ahol szilárd értékelést és nagyszerű véleményeket tartok fenn. Miközben sok idő és erőfeszítés ment a Upwork jó státusának felépítésére, az értékes lehet bárki számára, aki elérheti azt..

Ezt remélte egy csaló, amikor felvette a kapcsolatot a LinkedIn-en.

szabadúszó csalások

A csaló javaslata eleinte elég ártatlannak tűnt. Segíteni akart nekem több pénzt keresni. És szabadúszóként nos, ez mindig egy javaslat, amelyet szívesen szórakoztatok. Végül is sok különféle képességekkel rendelkező szabadúszó egyesíti erőit és segíti egymást. Az író például kapcsolatba léphet grafikusokkal. Gyakran kölcsönösen előnyös.

Ez azonban nem volt a célja, és a vörös zászlók elég gyorsan felmentek.

Például egy holt hivatkozással próbálta megmutatni Upwork profilját, annak ellenére, hogy állítása szerint szilárd profilja volt. Ha létezett volna valamikor a múltban, akkor biztosan nem volt aktív. Nem tartott sokáig, amíg rám dobott a nyilvánvaló csaló bomba.

szabadúszó csalások

Még csak nem is zavartalak az utolsó kérésére. Nem volt szükség. Nyilvánvaló volt, hogy mi a játék itt. Ha átadom a számlám adatait, hozzáférést adok neki:

 • Jelenlegi bevételeim várják a személyes számlámra történő átutalást
 • Saját banki adataim
 • Egyéb személyazonosító információk
 • Az egész Upwork-fiókom

Még ha kérése legitim is volt (nyilvánvalóan nem volt), a fiókmegosztás ellentétes az Upwork szolgáltatási feltételeivel, és a legtöbb szabadúszó platformok irányelveivel is. Ha ezt tenné, akkor nem csak egy átverés kockázatát jelentett volna, hanem azt a hatalmas kockázatot is, hogy szabadúszó vállalkozásom kulcsfontosságú részét elveszíthetem..

A fiókmegosztási csalások elkerülése

A szabadúszó platformfiókok megosztására való törekvés gyakoribb, ha sikeresvé válnak, és jó tapasztalatai vannak a szilárd munkáról. Amint ez megtörténik, szorgalmasnak kell lennie, hogy ne engedje el, hogy a kiegészítő bevételek fellebbezése hátráltassa a józan észtől. Bárki, aki meg kívánja osztani a fiókját, valószínűleg el akarja lopni a fiókját, vagy ami még rosszabb. Emellett a szabadúszó platform vagy a PayPal számlainformációinak megosztása szintén óriási adatvédelmi kockázatot jelent, mivel fiókja valószínűleg valós mennyiségű személyes azonosítási és pénzügyi információt tartalmaz..

Ha valaki megkérdezi valamelyik szabadúszó fiókjának megosztását, csak mondja nemet.

6. Személyes adatok adathalászok az adódokumentumokon keresztül

A listán szereplő összes átverési kísérlet közül az adódokumentumok átverése volt az egyetlen, amely majdnem bevitt engem, mielőtt bölcsességbe kerültem. Szerencsére gyanús természetem megtartott, és az összes figyelmeztető jelet megláttam, mielőtt feladtam az információkat.

Tekintettel az elvégzett munka jellegére, könnyű feltételezni, hogy az adólapok benyújtása csak az üzleti tevékenység része. Nem olyan gyorsan. A legtöbb esetben soha nem kell adnia az ügyfélnek W2-dokumentumot vagy bármilyen más adódokumentumot.

Vigyázzon az ügyfeleknél, akik megkísérelik öntől adószámla benyújtását. Az Egyesült Államokban az ügyfeleknek csak akkor kell megkövetelniük, hogy nyújtson be W2-t, ha csekken vagy közvetlenül bankszámláján fizeti be Önt, és számítanak arra, hogy többet fizetnek, mint a szövetségi törvényben előírt minimum az önálló vállalkozók számára, akik bejelentés nélkül maradhatnak. adókra (jelenleg 600 dollár). Ha a digitális fizetési feldolgozási szolgáltatások révén fizetnek, ügyfelek nem kell kiadnia 1099-es MISC-t neked, ezért nincs szüksége W2-re vagy a társadalombiztosítási számra.

Hogyan kerülhető el az adóügyi csalások

Ha ügyfelei egy szabadúszó platformon vagy elektronikus fizetési szolgáltatón keresztül, például a PayPalon keresztül, vagy akár hitelkártyával fizetnek Önnek, akkor nem kell adódokumentumokat benyújtania számukra. A szabadúszó platformon vagy a digitális fizetési szolgáltatónál 1099-MISC-t kell küldenie, ha több, mint 20 000 dollárt keres vagy a platformon keresztül, vagy legalább ezt az összeget megkapja a fizetési rendszeren keresztül, és valószínűleg már rendelkezik az SSN-vel és egyéb információkkal a fájlban..

A szabadúszó platformon keresztül dolgozó ügyfeleknek nem szabad W2-t vagy más adóügyi dokumentumokat kérniük. Ha igen, akkor valószínűleg egy csalás, vagy az ügyfelet súlyosan elferdítik adóügyi felelősségükről. Ha az ügyfél rá rád nyom, ne add be.

Ha egy ügyféllel egy szabadúszó platformon kívül dolgozik, és nem szívesen feladja az SSN-t vagy más információt, amely felhasználható az Ön személyazonosságának ellopására, kérjen minden kifizetést PayPalon keresztül, legalább addig, amíg nem biztos benne bízhat az ügyfélben az Ön adataival.

Végül, ha megkap egy adóokmányt, akkor ismerje meg a valódi adódokumentumok hamisításának különbségét. Az igazi W2 soha nem fog például Microsoft Word dokumentumként megjelenni (amit tett, amikor megkaptam ezt a csalási kísérletet). A dokumentumnak a legutóbb rendelkezésre álló adóévvel is rendelkeznie kell. Ha W2 fájlt kap, akkor itt ellenőrizze a legfrissebb elérhető dokumentumot.

7. Gyanús vagy szokatlan fizetési módok

Szabadúszóként a legtöbb fizetési lehetőség digitális lesz. Egyes ügyfelek azonban fizethetnek csekkekkel, mások közvetlen betéttel vagy hitelkártyával. Ez mind szabványos fizetési mód, és tipikusan megbízható.

Egyes ügyfelek megkísérelnek átverni a szabadúszókat azzal, hogy szokatlan módon fizetnek. Ez magában foglalhatja a szabadúszók kérését az alternatív fizetési módok (áruk és szolgáltatások pénz helyett) elfogadására vagy a fizetés elfogadására olyan módszerekkel, mint például ajándékkártyák.

Hogyan kerüljük el a fizetési módú csalásokat

Csak néhány kiválasztott fizetési módot szabadúszóként elfogadhat. Ide tartoznak közvetlenül a használt szabadúszó platformon keresztül, amely fogadja a kifizetéseket, kiszámolja a díjat, vagy olyan általános fizetési lehetőségek révén, mint a PayPal, hitelkártya, közvetlen befizetés vagy csekk. Vannak más, kisebb jelentőségű fizetési rendszerek, például a Square, amelyeket akkor használhat, ha olyan szabadúszó típusú, aki tárgyakat fizikai úton értékesíti..

Soha ne fogadjon el kifizetéseket, amelyek teljesen atipikusak vagy teljesen szokatlanok. Például, ha egy ügyfél szolgáltatások helyett áruk befizetését kéri neked, ne fogadja el (igen, ez történik, és már volt egy ügyfelém korábban ilyen típusú szokatlan fizetési lehetőséget kérni).

Azokat az ügyfeleket, akik szokatlan módon fizetnek, fizetniük kell, hogy röviddel megváltoztassák Önt, vagy megkerüljék az adófizetési kötelezettségeket. A saját bevételi jelentése biztonságának megőrzése és az ügyfelek gyanús fizetési magatartásának elkerülése érdekében csak kifizetéseket ellenőrzött és elfogadható módon fogadjon el.

8. „Teszt” projektek

Ez egy átverés, amelyet sok szabadúszó, különösen írók tapasztalnak legalább egyszer, mielőtt megtanulják az órájukat. Így megy:

 • Ön javaslatot nyújt be
 • Az ügyfél válaszol, és azt mondja, hogy kedveli az Ön javaslatát, és szeretné, ha tegyél meg egy tesztelési projektet. Ha minden jól megy, akkor további munkára felvesz téged
 • Befejezi a teszt projektet, és soha többé nem hall vissza üzenetet az ügyféltől, vagy az ügyfél azt mondja neked, hogy a munka nagyszerű, de ő egy másik szabadúszó lehetőséget választott.

szabadúszó csalások

Sok esetben az ügyfél valójában nem akarja bérelni. Ehelyett az ügyfél tesztprojekteket használ annak érdekében, hogy minõségi munkát gyűjtsön a szabadúszóktól anélkül, hogy egy fillért kellene fizetnie, vagy lényegesen kisebb összeget fizetve, mint egy ilyen projekt általában költségekbe kerülne..

Hogyan kerüljük el a tesztprojekt-csalásokat

Könnyű és érthető, hogy sok szabadúszó miért esik át erre az átverésre. Ha egy tesztprojektet igénylő ügyféltől válasz érkezik, ez gyakran azt jelzi, hogy tetszett neki a javaslat, és hogy közel állsz a szerződés megkötéséhez. Vannak olyan ügyfelek, akik ezt a bizalmat saját előnyükre fogják visszaélni.

9. kéri a hivatalos csatornákon kívüli kapcsolatfelvételt

A legjobb szabadúszó platformok mindegyike integrált kommunikációs rendszert tartalmaz. Ez a rendszer a magánélet védelmét biztosítja a szabadúszók számára, lehetővé téve az üzleti vállalkozásokkal való kommunikációt anélkül, hogy személyes információkat kellene megadniuk, kivéve, ha a munkát szeretné, vagy szüksége lenne rá..

A szabadúszó platform kommunikációs rendszerek lehetővé teszik az ügyfelekkel szembeni visszaélésekkel és csalásokkal kapcsolatos panaszok egyszerű benyújtását. Ez az oka annak, hogy egyes ügyfelek megpróbálhatják eltávolítani a kommunikációt a hivatalos, integrált csatornáktól. Ha nincs szabad papírkövetés a szabadúszó platform csevegőrendszerében, akkor a szabadúszó platformot nem lehet kötelessé tenni arra, hogy segítsen a csalás negatív hatásainak felépülésében.

Hogyan lehet elkerülni a csalásokat a külső kommunikációs csatornákon keresztül

Ha szabadúszó platformot használ, addig csak addig használja a hivatalos kommunikációs csatornákat, amíg az ügyféllel szoros munkakapcsolat kialakul. Még akkor is érdemes maradni a hivatalos csevegőrendszereknél, amelyek ezekkel a szolgáltatásokkal érkeznek, mivel ezek segíthetnek Önnek és az ügyfélnek a potenciális visszaélésekkel szembeni védelmében..

A hivatalos platformon kívüli szabadúszó alkalmazottak számára az a legjobb megoldás, ha üzleti céllal külön e-mail címet és telefonszámot hoz létre. Használhat valami hasonlót a Google Voice-hoz, a VoIP-szám létrehozásához, amely leválasztódik a személyes számától, és ha ezeket a kommunikációkat eljuttatja a mobilkészülékre, így nem kell két különálló számmal rendelkező telefont vásárolnia. Érdemes lehet külön Skype-fiókot létrehozni üzleti használatra is.

Minden esetben a legjobb, ha nem ad hozzáférést az ügyfeleknek a közösségi média-fiókokhoz, ha el tudja kerülni. Az egyetlen kivétel a LinkedIn, ahol az ügyfelek hozzáadása elősegítheti üzleti lehetőségeinek növelését, és lehetőséget ad arra, hogy kiválassza az ügyfél megbízhatóságát és történetét..

10. Szellemírás a hatóságok webhelyeire

Ez nem mindig egy átverés, de jelentõs etikátlan kérdezzen elsősorban a szabadúszó írókat.

Ha van néhány fontos weboldal, például a Mashable, a Forbes vagy a Huffington Post, hozzáférési lehetősége van íráshoz és közzétételhez, néhány potenciális ügyfél kérheti, hogy pénzért cserébe nyújtson be munkát ezekre a webhelyekre. Valójában ezek az ügyfelek arra kérik Önt, hogy használja a kiváltságos hozzáférését, hogy titokban reklámozzák terméküket vagy szolgáltatásaikat.

szabadúszó csalások

Időnként azonban az ilyen típusú kérések csalások is lehetnek. A szabadúszó vállalja annak kockázatát, hogy nemcsak elveszíti a szóban forgó weboldalakkal fennálló szerződését és kapcsolatát, hanem esetleg nem kap fizetést, ha az általuk írt és elküldött tartalom nem kerül közzétételre..

Hogyan kerülhetjük el a hatósági webhelyekkel kapcsolatos csalásokat

Ezen csalások elkerülésének legegyszerűbb módja az, hogy soha ne válaszoljon rájuk. Ha meghívásokat vagy kérelmeket kap arra, hogy kiváltságos hozzáférését vagy egy hatósági webhelyhez fűződő kapcsolatát felhasználja egy termék vagy szolgáltatás diszkrét promóciójára, ne tegye ezt.

Látott már más, a szabadúszókra irányuló csalást? Értesítsen róluk a megjegyzésekben!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − 46 =

Adblock
detector