A külső merevlemezek, SD-kártyák vagy flash-meghajtók biztonságos törlése

A külső merevlemezek, SD-kártyák vagy flash-meghajtók biztonságos törlése

Szabadítson fel helyet egy külső tárolóeszközön, vagy meg akar szabadulni valamilyen érzékeny információtól? Lehet, hogy elidegenít egy eszközt, eladja, vagy egyszerűen kölcsön adja. Ezen esetek bármelyikében előfordulhat, hogy gondoskodik arról, hogy az érzékeny adatokat teljesen töröljék el, és azokat semmilyen módon ne lehessen helyreállítani.

Ugyanúgy, mint az olyan eszközök, mint például a számítógép és a telefon, adatlopásoknak vannak kitéve, úgy a külső tárolóeszközök is. Érdemes megbizonyosodni róla, hogy tudja hogyan lehet biztonságosan törölni a külső eszközöket, például a merevlemez-meghajtókat, SD-kártyákat, flash-meghajtókat vagy bármi mást, amelyet meg kell törölni.

A belső memóriaeszközök biztonságos törlését korábban már részletesen ismertettük, de ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan lehetne kezelni a külső eszközöket. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon arról, hogy miért kell törölnie az eszközt, és hogyan kell ezt megtenni, ideértve a különféle operációs rendszerekhez megfelelő segédeszközöket is..

Vegye figyelembe, hogy sok megvitatott alkalmazás az asztali operációs rendszerek, a MacOS és a Windows mellett használható, de valójában van néhány lehetőség a mobil Android felhasználók számára is.

Egy fájl „törlése” nem törli azt

Ha fájlokat töröl a hagyományos belső merevlemez-meghajtókról (HDD-k), az adatok valójában nem kerülnek eltávolításra. Az általunk elfoglalt helyet csak rendelkezésre állóként jelölik meg ami azt jelenti, hogy a harmadik féltől származó adat-helyreállítási szoftverek gyakran visszanyerik az úgynevezett „törölt” adatokat. Két jó oka van annak, hogy egy fájl törlése nem törli azt teljes mértékben: azért, hogy helyreállítsák a véletlenül törölt fájlt, és javítsuk a rendszer teljesítményét - a fájlbejegyzés gyorsabb és hatékonyabb, mint a teljes fájl..

Az adatok törlése a modern belső szilárdtestalapú meghajtókból (SSD) kissé másképp működik. Egy fájl törlésekor a TRIM parancs azonnal eltávolítja az összes hivatkozást erre a fájlra. azonban, A TRIM csak belső szilárdtestalapú meghajtókon működik, nem pedig külső eszközökön.

Az adatok törléséhez egy külső tárolóeszközről megpróbálhatja használni a Windows és a MacOS operációs rendszerekbe beépített formázási funkciót. Ez egy nullapont-átadást hajt végre, amely nullákkal kitölti a tárhelyet. Ez bizonyos esetekben rendben lehet, és az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell csinálni. Ugyanakkor ez nem egy hibabiztos lehetőség néhány adat-helyreállítási eszközt úgy terveztek, hogy legyőzzék a nulla írásbeli átadást.

Egy másik lehetőség egy dedikált biztonságos adat törlési szoftver használata. Rengeteg példát adunk neked az alábbiakban. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, és különféle módon működnek, beleértve a nullapont átadását, a fájlok megsemmisítését és az adatok titkosítását. De először térjen vissza a formázáshoz.

Külső eszköz formázása

A Windows és a MacOS operációs rendszerek beépített formátummal rendelkeznek, amely mindent törölhet egy külső tárolóeszközről. Csak ügyeljen arra, hogy ne törölje a belső merevlemezt; könnyű hibát követni, és nincs visszaút.

USB-eszköz újraformázása Windows rendszeren:

 1. Menj Ez a számítógép.
 2. Kattintson a jobb gombbal a formázni kívánt meghajtóra.
 3. A helyi menüben válassza a lehetőséget Formátum.
  Biztonságosan törölje a külső eszközt
 4. Törölje a jelölőnégyzetet Gyors formátum doboz. A gyors formátum eltávolítja a fájlokat, de nem szkennel be, hogy ellenőrizze, hogy minden rendben van-e. A teljes formátum hosszabb ideig tart, de a beolvasás elvégzése sokkal jobb feladatot jelent a fájlok törlésének biztosítása érdekében.
 5. kettyenés Rajt.Biztonságosan törölje a külső eszközt
 6. Az eszközt kiadhatja, miután megjelenik a „Sikeres formázás” felbukkanó üzenet.

USB-eszköz újraformázása MacOS segítségével:

 1. Nyissa meg az Alkalmazások menüpontot segédprogramok, és kattintson duplán a Lemez segédprogram.
 2. Az oldalsávon kattintson a formázni kívánt USB meghajtóra, majd válassza a lehetőséget Törli a felső eszköztárról.
 3. A legördülő ablak alatt Név, írja be a meghajtó nevét.
 4. Válasszon formátumot. Külső meghajtók esetén ajánlott az ExFAT formázása. Ezt a formátumot akkor is használnia kell, ha megoszthatja a meghajtót a Windows PC-kkel.
 5. Válassza ki az alapértelmezett GUID partíciótérkép (GPT) sémát.
 6. Ha korábban érzékeny adatai voltak a készüléken, kattintson a Biztonság fülre, majd válassza a biztonsági szintet. Minél jobbra mozgatja a csúszkát, annál magasabb a biztonsági szint.
 7. kettyenés Törli.
 8. Kattintson az eszköz jobb oldalán található Eject ikonra Kereső vagy Lemez segédprogram Windows, mielőtt eltávolítja a készüléket.

A külső tárolóeszközök biztonságos törlése egy alkalmazás használatával

Ha valóban biztos akar lenni abban, hogy adatai törlődnek, néhány fejlesztő - beleértve azokat is, akik megosztják a nézeteket a Stack Exchange-en - javasolja az egyetlen módszert az adatok külső tárolóeszközön történő teljes törlésére, ha kalapáccsal (vagy más pusztító eszközökkel) foglalkoznak rajta. . Ez egy kicsit extrém, hacsak nem akarja megszabadulni tőle.

Mivel azonban az eszköz formázása nem egy hibabiztos lehetőség, előfordulhat, hogy nagyobb nyugalmat érhet el egy harmadik féltől származó szoftver használata. Ennek egyik fő előnye, hogy általában jobban ellenőrizheti, hogy pontosan mit törölnek és hogyan.

Alkalmazás kiválasztása a külső tárolóeszközök biztonságos törléséhez

Számos ingyenes és fizetett lehetőség kínálkozik az adatok biztonságos törlésére a külső tárolóeszközökről. Az egyik kiválasztásakor a négy fő kérdés, amelyet fel kell tennie magának:

 1. Mennyire érzékeny azok az adatok, amelyeket törölni szeretne? Számos alkalmazás lehetővé teszi, hogy ellenőrizze az adatok törlését. A választott módszer valószínűleg a gyakorlatiaktól és attól függ, hogy az adatok valóban érzékenyek-e. Például egy egyutas módszer elképzelhető, hogy a hasznosítható adatokat hátrahagyja, és nem lenne elegendő az ultraérzékeny információkhoz. Másrészt egy 35-pass módszer órákat vagy akár napokat is igénybe vehet, de kívánatos lehet a szigorúan titkos információkhoz.
 2. Mennyi ellenőrzésre van szüksége a törölt elemek felett? Például törli az adatokat, vagy törli az egész eszközt?
 3. Szeretne olyan alkalmazást, amely segíthet az adatok kezelésében? Egyes alkalmazások beállíthatók úgy, hogy rendszeresen szabadítsanak fel helyet, valamint megtalálják és eltávolítsák a fel nem használt fájlokat.
 4. Mennyit hajlandó fizetni?? Mint minden szoftvervásárlásnál, a költség is fontos tényező.

Miután megválaszolta ezeket a kérdéseket, készen áll arra, hogy tájékozott döntést hozzon.

Népszerű eszközök és módszerek a külső tárolóeszközök biztonságos törléséhez

A külső tárolóeszközök biztonságos törlésekor számos lehetőség áll rendelkezésre, de a választása erősen függ az operációs rendszertől. Számos gyártó mind a MacOS, mind a Windows verziót biztosítja, ám néhány csak az egyikre vagy a másikra alkalmas. Van néhány olyan lehetőség is, amelyek Android-eszközökkel működnek, de az iOS-felhasználók számára nincs semmi. Az alábbiakban felsoroltuk a operációs rendszerek sokféle legnépszerűbb eszközét.

Tipp: Vásárláskor vigyázzon a különleges ajánlatokra. Az alábbiakban felsorolt ​​alkalmazások közül sok, az írás idején, 25% -kal volt engedményes, az itt feltüntetett árak alatt.

Biztonságos radír (Android)

A Biztonságos radír alkalmazás.

Ha meg akar szabadulni a nagyon személyes dokumentumokról, amelyek felsorolják az összes személyes azonosítását, akkor szüksége van egy olyan alkalmazásra, mint a Biztonsági radír, amely véletlenszerű adatokkal felülírja a készüléken rendelkezésre álló tárhelyet, majd törli azt. A könnyű, biztonságos radír mind a belső meghajtókat, mind a külső tárolóeszközöket megtisztíthatja. Vegyes felhasználói véleményeket tartalmaz, de nagyon egyszerűen használható, kevés kozmetikai csengővel és síppel. Elegendő az adatok általános törlése, amely nem túl fontos.

Költség:

 • A biztonságos radír teljesen ingyenes.

Shreddit (Android)

Shreddit app.

A Secure Eraserhez hasonlóan Shreddit állítólag egy aprító algoritmust használ, amely másodpercek alatt véglegesen megsemmisíti a hatalmas adatmennyiségeket. Ez az eszköz panaszokat szenvedett néhány harmadik fél hirdetéseinek beillesztésével kapcsolatban, bár általában nem zavaróak, és a fejlesztők valójában eltávolították ezt a „funkciót” a legfrissebb kiadásban. Az alkalmazás intuitívabb, felhasználóbarátabb felülettel rendelkezik, mint a Biztonsági radír, és törölheti a belső és a külső adatokat. Nincs helyreállítási eszköz - állíthatja a fejlesztőket -, hogy helyreállítsa az alkalmazás által törölt adatokat. Az alkalmazás többnyire pozitív véleményeket kapott a felhasználóktól.

Költség:

 • A Shreddit teljesen ingyenes.

CCleaner (Windows)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

A CCleaner az egyik legnépszerűbb Windows-optimalizáló és -tisztító segédprogram. Népszerűsége annak a számos további lehetőségnek a következménye, amely lehetővé teszi például a rendszerleíró adatbázis tisztítását és a fel nem használt fájlok eltávolítását. Ez az eszközkészlet jó sokoldalú adatkezelés kezelésére. Ezenkívül biztonságosan törölheti az adatokat a külső tárolóeszközökről. A prémium verziók fejlett lehetőségeket kínálnak, például az adatkezelési tevékenységek ütemezését.

Költség:

 • Ingyenes verzió (ideális otthoni használatra)
 • 1 éves előfizetés: Professzionális verzió otthoni használatra (speciális lehetőségek, beleértve az adatkezelési ütemezési tevékenységeket és a prémium támogatást) - 24,95 USD
 • 1 éves előfizetés: Professional Plus verzió (tartalmazza a lemez töredezettségmentesítését, a fájl helyreállítását és a hardverkészlet funkcióit) - 39,95 USD

Eassos PartitionGuru (Windows)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

Ez az alkalmazás gyors és könnyen használható, és tele van szolgáltatásokkal. Ez lehetővé teszi az egyes fájlok törlését a külső meghajtókon, a fel nem használt lemezterület törlését és az összes meghajtópartíció kezelését. Átfogó felhasználói dokumentációval rendelkezik, kellemes a szemnek, és szilárd és sokoldalú a Windows felhasználók számára.

Költség:

A PartitionGuru ingyenes, de a legújabb verziót DiskGenius-nek nevezték el, amely ingyenes, standard és professzionális kiadásokban is elérhető..

 • Ingyenes kiadás (elegendő otthoni használatra és a külső tárolóeszközök törlésére)
 • Élettartamú használat: Normál kiadás (a fájlok helyreállításának, a partíciók helyreállításának, a lemezkezelésnek, a rendszermentésnek és a lemez segédprogramjainak teljes funkcióit tartalmazza) - 69 USD
 • Élethosszig tartó felhasználás: Professzionális kiadás (az informatikai profik számára készült az adatok helyreállítása, a virtuális lemezek kezelése, a hexa adatok szerkesztése és a műszaki szolgáltatás nyújtása az ügyfelek számára) számára - 99 USD

Stellar Wipe Mac (MacOS)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

A Stellar Wipe Mac fizetett változata mindazokat a funkciókat biztosítja, amelyek szükségesek az adatok biztonságos törléséhez a Mac számítógép külső tárolóeszközeitől. Ezenkívül lehetővé teszi a törlés ütemezését, választhat törlő algoritmusokat, és törölheti a böngészési előzményeket és az azonnali üzenetküldést. Ez egy mindenki számára alkalmas lehetőség a Mac felhasználók számára.

Költség:

 • Vegye figyelembe, hogy az ingyenes letöltés csak a szolgáltatások megtekintését és értékelését teszi lehetővé.
 • Törölje le a Mac-et (élettartama egyetlen felhasználó számára) - 49 USD
 • Törölje le a Mac + Mac adat-helyreállítást (élettartama egyetlen felhasználó számára) - 148 USD

MiniTool meghajtó törlőkendő (Windows)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

A MiniTool Drive Wipe méretének meglepően hatékony adattörlő. Fejlesztői garantálják, hogy ha a DoD 5220.28-STD törlési módszert használja, az adatokat egyetlen adat-helyreállítási megoldással sem lehet helyreállítani. Sajnos csak meghajtót vagy partíciót törölhet, nem pedig az egyes fájlokat. Az eszköz használatának előnye a jó támogatás, ha bajba kerül.

Költség:

 • Ez az alkalmazás ingyenes magán, nem kereskedelmi, otthoni számítógép számára.

AweEraser (MacOS és Windows)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

A Magoshare külön AweEraser alkalmazásokat kínál a MacOS és a Windows számára. Ezek lehetővé teszik az adatok végleges és biztonságos törlését laptopjáról vagy asztali számítógépről, valamint külső eszközökről, például USB-meghajtók, hordozható merevlemez-meghajtók, digitális kamerák és memóriakártyák. A társaság katonai és kormányzati szintű adat törlési szabványokat követel.

Az AweEraser három adat törlési módot kínál a rendszer merevlemezének vagy külső eszközének tisztításához:

 • Távolítson el bizonyos fájlokat
 • Törölje meg a meghajtót vagy a külső eszközt
 • Törölje a szabad lemezterületet

Az alkalmazások az adatkezeléshez további hasznos segédprogramokat is tartalmaznak:

 • Az eltávolító eltávolítja a nem kívánt programokat és a szabad lemezterületet
 • Adatvédelmi tisztító az internetes tevékenységek minden nyomának eltávolításához

Költség:

 • Személyes élettartamú engedély: 29,95 USD
 • Üzleti élettartamú engedély: 199,00 USD

Super Eraser (MacOS és Windows)

Biztonságosan törölje a külső eszközt
A Super Eraser készítője, a Do Your Data (Biztonsági adatkezelő) néhány lehetőséget kínál üzleti és személyes használatra az adatok törléséhez MacOS vagy Windows esetén. Azt állítja, hogy képes törölni az adatokat az összeomlott merevlemezekről és a hozzáférhetetlen eszközökről. A weboldal számos útmutatót tartalmaz, amelyek segítenek az adatok törlésében különböző operációs rendszerekkel.

Az alkalmazás három adat törlési módot biztosít a rendszer merevlemezének vagy külső eszközének tisztításához:

 • Távolítson el bizonyos fájlokat
 • Törölje meg a meghajtót vagy a külső eszközt
 • Törölje a szabad lemezterületet

Költség:

 • Egész életre szóló engedély: Super Eraser (Windows) - 39,00 USD
 • Élethosszig tartó engedély: Super Eraser Business (Windows) - 159,00 USD
 • Élethosszig tartó engedély: Super Eraser Mac - 39,00 USD
 • Egész életre szóló engedély: Super Eraser Mac és Windows Business - 199,00 USD

Biztonságos Mac X mosógép (MacOS)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

A tetejére, ez az alkalmazás rengeteg harangot és sípot tartalmaz. A csomag tartalmazza a Mac Mosógépet, a Mac Antivirus szoftvert és a Mac Network védelmi szoftvert. Ez jó mindaz a Mac adatkezeléshez, és segít a Dock megszervezésében, a redundáns fájlok eltávolításában, valamint a számítógép biztonságában..

Költség:

 • Egyéves védelem (egy felhasználó) - 65,99 USD
 • Két év védelem (egy felhasználó) - 119,99 USD

WipeDrive (Windows, MacOS, Linux)

Biztonságosan törölje a külső eszközt

A Wi-Fi a White Canyon segítségével biztosítja a merevlemezen vagy a külső tárolóeszközön lévő adatok teljes törlését és helyrehozhatóságát. Kompatibilis a Windows, MacOS, Linux és bármilyen más x86 architektúrával. A gyártó azt állítja, hogy az egyetlen szoftver a világon, amely megfelel a NIAP EAL4 + tanúsításnak, ami azt jelenti, hogy megfelel a legtöbb nemzeti és nemzetközi törlési szabványnak. Nincs éves előfizetés, és a White Canyon ingyenes támogatást kínál.

Költség:

 • WipeDrive Home (Élethosszig tartó engedély) - 49,00 USD

Tippek a külső tárolás biztonságosabbá tételéhez

A külső tárolóeszközök biztonságos törlésének ismerete mellett az alábbi tippeket követve is biztonságosabbá teheti adatait:

 • Az adatok titkosítása hosszú utat jelent a biztonságossá tételéhez, és minimalizálhatja az adatok biztonságos törlésének a külső tárolóeszközökről való igényét..
 • Vigyázzon, hogy mit ment külső eszközre. Kérdés, hogy szükséges-e, és értékelje meg a kapcsolódó kockázatot.
 • A külső eszközöket mindig biztonságban kell menteni.
 • Tesztelje az új adattörlőt egy adat-helyreállítási alkalmazás ingyenes vagy próbaverziójával.

Kép jóváírása: CC0, Les Hill - Pexels.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 88

Adblock
detector