Digitális halál: Mi történik a Facebook-fiókoddal, ha meghalsz?

Mi történik a Facebook-fiókoddal, ha meghalsz?

Az elhunyt Facebook-fiókjának kezelése kevés prioritásnak tűnik haláluk következményeiben, ám ennek hiánya negatív következményekkel járhat. Az emberek továbbra is hirdethetnek az ütemtervükön, megcímkézhetik őket fényképeken és küldhetnek baráti kérelmeket. A legrosszabb esetekben a fiókot feltörhetik, és barátok csalására vagy személyazonossági csalásokra használhatják fel.

Facebook Memorialization vs Deletion

Csakúgy, mint az akarat és a végrendelet elhagyása, a digitális eszközök elkészítése az elkerülhetetlen halál előtt megkönnyíti a megbízható emberek számára az online számlák és információk kezelését. Ez nem nehéz, és általában nem igényel ügyvédet vagy meghatalmazást. Ehhez azonban néhány konkrét lépést meg kell tennie annak biztosítása érdekében, hogy a digitális személyazonosságát a kívánt módon gondozzák a kívánt emberek.

facebook memorialize emlékezés

A Facebook szorgalmazza a közeli barátokat és szeretteket emlékezetbe idéz a számláik. A memorizált fiókok lehetővé teszik a barátok és a családtagok számára, hogy emlékeiket és tisztelgéseiket megoszthassák az elhunyt idővonalán, a fiók bármely adatvédelmi beállításának megfelelően. A szó Emlékezés jelenik meg a neved mellett. Fontos, az emlékezetű fiókok nem jelentkezhetnek be, bár örökölt kapcsolatok segítségével kezelhetők.

Összefüggő: A tanulmány szerint a Facebook felhasználók 2/3-ának nincs korábbi fiókja

A másik alternatíva az töröl a Facebook-fiókot. Noha ez minden bizonnyal megvalósítható lehetőség, ne feledje, hogy a személy profilja már nem lesz látható vagy elérhető barátai számára a Facebookon, és a Facebook nem jelzi, hogy a számlatulajdonos elhunyt. Ez meglehetősen hirtelen jelentkezhet a barátok és a család számára, akik a Facebookon keresztül tartják a kapcsolatot. Vegye figyelembe azt is, hogy egy csaló hamis számlát hozhat létre és megszemélyesítheti az elhunytot anélkül, hogy valódi versengő fiókkal akadályozná őket.

Ha nem adja meg, hogy a memorizált fiókot vagy a halál utáni fiók törlését részesíti előnyben - a család és a barátok.

Régi kapcsolattartó hozzárendelése

Ha úgy dönt, hogy halálát követően memóriába állítja a fiókot, akkor hozzá kell rendelnie a örökölt kapcsolat. Ez az a személy, aki meghalása után lényegében kezeli az emlékezetébe bevont számláját.

Így állíthat be egy régi kapcsolattartót a Facebookon, ha a asztali böngésző (Chrome, Firefox, Edge stb.):

facebook halál ss 2

 1. Kattintson a jobb felső sarokban lévő legördülő menüre, és válassza a lehetőséget Beállítások
 2. kettyenés Fiók kezelése
 3. Írja be egy barátjának nevét, majd kattintson hozzáad
 4. kettyenés Küld hogy értesítse a barátját arról, hogy ők most már a régi kapcsolattartója

És ha az vagy mobilalkalmazás (Android vagy iOS):

facebook örökölt kapcsolattartó android

 1. Kattintson a három sorra a jobb felső sarokban
 2. Görgessen le és érintse meg a elemet Beállítások & Magánélet, azután Beállítások
 3. Görgessen le a Facebook-adatai szakaszra, és koppintson a elemre Fiók tulajdonjog és ellenőrzés
 4. Koppintson a Emlékezési beállítások
 5. Görgessen le, és írja be annak a Facebook-barátnak a nevét, akinek örökölt kapcsolattartója lenni szeretne
 6. Tekintse át és szerkessze az üzenetet, ahogy szeretné, majd nyomja meg Küld
 7. Opcionálisan engedélyezze a Adat-archívum engedély annak érdekében, hogy örökölt kapcsolattartója letöltés után letölthesse hozzászólásait, fényképeit, videóit és profilinformációit

A rendszer arra kéri, hogy írjon be egy rövid üzenetet az új régi kapcsolattartónak, amelyet a Facebook Messenger segítségével küld el. Érdemes lehet személyesen kapcsolatba lépni velük, hogy ne aggódjanak a makacs üzenet.

Szükség szerint megváltoztathatja vagy eltávolíthatja a régi kapcsolattartókat is.

A régi kapcsolattartók:

 • Írjon egy rögzített hozzászólást, amely az elhunyt profiljának tetején található
 • Válaszoljon az új barát kérésekre
 • Kezelje tisztelgési hozzászólásokat
 • Távolítsa el róla címkéit mások bejegyzéséből és fotóiból
 • Frissítse profilképét és borítóképét
 • Kérje meg fiókjának törlését
 • Töltse le a Facebookon megosztott példányát

A régi kapcsolattartók nem:

 • Jelentkezzen be az elhunyt fiókjába
 • Olvassa el az üzeneteit
 • Távolítsa el a barátait, vagy tegyen új barátjakat

Vegye figyelembe, hogy ha nem ad hozzá hagyatékos kapcsolatot, vagy nem adja meg, hogy fiókját halál után törölni akarja, akkor a fiókot memorizálják, de senki sem fogja törődni vele. Az ellenőrzött közvetlen családtagok törlést kérhetnek.

Hogyan törölhetem Facebook-fiókod halála után?

Ha csak azt akarja, hogy a Facebook-fiókját véglegesen töröljék, amikor meghal, akkor nincs szükség régebbi kapcsolattartóra. Csak kövesse ezeket a lépéseket:

facebook halál 2

 1. Kattintson a Facebook jobb felső sarkában lévő legördülő menüre, és válassza a lehetőséget Beállítások
 2. választ Fiók kezelése
 3. kettyenés Fiók törlését kérni
 4. Választ Törölje a halál után

A mobilalkalmazásban kövesse a fentebb ismertetett lépéseket a régi kapcsolat kiválasztásához. Ahelyett, hogy a Válasszon régi kapcsolattartót gombot az 5. lépésben, görgessen egy kicsit alacsonyabb szintre, és válassza a lehetőséget Fiók törlése.

Mi a teendő, ha egy szeretett ember meghal a Facebookon?

Ha egy szeretett ember elhunyt, és te vagy a felelős a Facebook-fiókjuk kezeléséért, akkor a következő lépések attól függnek, hogy kinevezték-e a személy örökölt kapcsolattartójává vagy sem.

A kezdéshez ugorjon erre az oldalra, és nyújtson be memorizációs kérelmet. Szüksége lesz a névre a számlán, az átadás dátumán és a halál dokumentációján, például egy gyülekezési hivatkozáson vagy a halálos igazolás beolvasásánál..

Ne feledje, hogy az emlékezetmentési kérelmet csak akkor kell benyújtania, ha közeli barátja vagy családtagja.

Ha te vagy a régi kapcsolattartó

Miután valaki más kijelölt téged örökölt kapcsolattartóvá, egy olyan üzenetet kell kapnia a Facebook Messengerben, amely annyit mond.

Miután a Facebook megjegyezte a fiókot, az oldalt a fenti lista szerint kezelheti. Általában jó ötlet, ha rögzített üzenetet hagy az emlékművekről vagy a temetési rendezvényekről. A Facebooknak valójában van egy eszköze, amely segít, ha szükséges, adománygyűjtőt vezet.

Egyesek, akik a Facebookon kívül barátok voltak, megpróbálhatják az elhunytot barátként hozzáadni, miután a fiókot emlékhelyre hozták. Régi kapcsolattartóként jóváhagyhatja vagy elutasíthatja a posztumusz barát kéréseket.

Régi kapcsolattartó hozzárendelésekor a felhasználó bejelölheti a jelölőnégyzetet annak meghatározására, hogy a régi kapcsolattartó halál után is letöltheti-e Facebook-adataikat. Ez magában foglalja a hozzászólásokat, fényképeket, videókat és az Ön Névjegy oldalán található információkat. Ha fotókra van szüksége emlékművekhez, megemlékezésekhez vagy gyászjelentésekhez, ez hasznos forrás lehet. Csak ügyeljen arra, hogy vigyázzon az információra, és ne hagyja, hogy rossz kezekbe kerüljön. Törölje azt, amit nem használ.

Ha nincs hozzárendelve régi kapcsolat

Még mindig benyújthatsz egy memorizációs kérelmet, de valószínű, hogy a fiókot senki sem kezeli. A fiókot memorizálják, de senki sem lesz képes válaszolni tisztelgésekre, címkékre vagy barátkérésekre.

Az ellenőrzött közvetlen családtagok kérhetik a fiók eltávolítását.

Csoportos oldal létrehozása memóriaként

Az egyik alternatíva, ha nincs hozzárendelve örökölt kapcsolattartó, egy csoportoldal létrehozása memóriaként. Ily módon hirdetéseket tehet, emlékeket oszthat meg, és részvétét fejezheti ki egy félig magánhelyiségben. Az emberek meghívása előtt feltétlenül olvassa el a csoport adatvédelmi beállításait.

Óvakodj a csalóktól

A csalók megpróbálhatják megtámadni vagy klónozni az elhunyt fiókját, mielőtt annak memorizálása megtörténne. Ezért fontos a memorizációt a lehető leghamarabb kérni.

Ha a hackereknek sikerül átvenniük az elhunyt személy számláját, még mielőtt az emlékezetbe kerülne, akkor képesek lesznek üzeneteket küldeni ennek a személynek minden barátjának. Általában célja az emberek átverése. Ez nyilvánvalóan veszélyes azok számára, akik nem tudják, hogy a valódi számlatulajdonos elhunyt, és szorongó azok számára, akik.

A hackerek megpróbálhatják a fiók klónozását is, és hozzáadhatják a személy barátjának csoportját az ismerőseihez a hamis fiókhoz. Azokat, akik elfogadják - és sokan vakon elfogadják a baráti kérelmeket - csalásokkal célozzák meg. Ha Ön vagy bármelyik Facebook-barátja észreveszi ezt a viselkedést, azonnal jelentse a Facebook-ot.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 12 =

Adblock
detector