Hogyan lehet használni a PGP titkosítást az Outlook programmal

outlook-logo

Szeretne titkosított e-maileket küldeni? Nem akarja elrontani az Outlookot? Ezután ugorj a fedélzetre, mert ez az oktatóanyag megmutatja, hogyan lehet a kettőt tökéletes harmóniába hozni, és hogyan használhatja a PGP titkosítást az Outlook segítségével.

Miért érdemes a PGP titkosítást használni az Outlook programmal??

Akár hatalmas rajongója vagy az Outlook, akár csak egy olyan hosszú távú felhasználó, aki nem zavarhat megváltoztatni, valószínűleg aggódik az e-mailek biztonsága és magánélete miatt. Az adatsértések és az egyre növekvő számítástechnikai bűnözés idején fontos gondolkodni az online kommunikáció biztonságán..

Ami arra a pontra vezet: Az Outlook biztonságos-e az e-maileket??

A válasz hangos „nem”, de ez nem pontosan valami egyedi az Outlook számára. Persze, hogy a Microsoft tulajdonában van, egy hatalmas cég, amely gyűjti az ügyfelek adatait, és évek óta megkérdőjelezhető álláspontot képvisel a magánélet területén. Noha ezek nem a Microsoft kedvező pontjai, az igazi probléma maga az e-mail.

A szokásos e-mail egyszerűen nem biztonságos. Ha egy üzenet elhagyja a postafiókot, számos ponton lehet kitéve a támadóknak. Ez egy olyan kommunikációs rendszer, amely elég jó a sokkal hétköznapi napi üzenetünkhöz, de rendkívül rövid az az időszak, amikor titoktartásra van szükség.

A kémek közötti kommunikációtól az aktivisták közötti tervezésig, azok számára, akik értékes információt próbálnak küldeni azok számára, akiknek fennáll az online botlás veszélye, az e-mail egyszerűen nem elégséges.

Hogyan lehet biztonságos az e-mailje??

A válasz titkosítás. Lényegében azt jelenti, hogy az összes üzenetét összetett kódba tölti be, amelyet a támadók nem tudnak megfejteni. Számos különféle típusú titkosítás található a Microsoft által az Office 365 részeként, például: S / MIME, OME és IRM, de ez az oktató meg fogja tenni összpontosítson a PGP titkosítás használatára az Outlook alkalmazásban.

Az előnyök & a PGP-titkosítás használatának hátrányai az Outlook-ban

Először is a Pretty Good Privacy (PGP) fő hátránya, hogy ez nincs beépítve az Outlook-ba. Akkor miért használja? Mivel a többi lehetőségnek is vannak hibái.

A biztonságos / többcélú internetes e-mail kiterjesztések (S / MIME) lehetnek a fájdalom felállítani, különálló SSL tanúsítványkonfigurációkra van szükség az egyes ügyfelek számára. A bizonyítványok pénzbe kerülnek is, ami egy másik hátránya.

Az Office 365 Message Encryption (OME) sokkal könnyebben használható, de nem titkosítja az üzeneteket a hagyományos módon. Ehelyett bizonyos specifikációkkal rendelkező üzeneteket vesz, majd kicseréli őket egy Microsoft szerverre mutató hivatkozásra. A címzett megkapja a linket, amely eljuttatja a kiszolgálóra, ahol megtekinthetik az üzenetet.

Az információs jogkezelés (IRM) sem valójában a titkosítás; csak titkosítást használ megakadályozzák bizonyos intézkedések végrehajtását miután egy e-mailt vagy fájlt elküldtek. Használható az üzenetek képernyőképezésének, továbbításának vagy kinyomtatásának megakadályozására, de ez nem ideális megoldás a titkosított e-mailekhez.

Az ilyen típusú titkosítások másik problémája az, hogy a Microsoft környezetben fordulnak elő. Miközben vitatható, hogy ez mennyire problematikus, azok, akik nem bíznak a technikai óriásokban, sokkal kényelmesebbnek érzik magukat, ha e-maileiket máshol titkosítják, biztosítva, hogy a Microsoft számára semmilyen módon ne férhessen hozzá hozzá..

Ez visszavezet minket a PGP titkosításhoz. Noha az Outlook konfigurálásához némi erőfeszítés szükséges, a PGP számos előnnyel jár. ez nyílt forráskódú és ingyenes, olyan szabvány használatával, amely sokféle programmal működik. Ez egy a decentralizált modell amely a felhasználók számára számos választási lehetőséget kínál arra vonatkozóan, hogy hogyan titkosítják információjukat, és hogyan akarnak bízni más felhasználókban.

Ha PGP-titkosítást használ az Outlook-ra?

Mindez a fenyegetés szintjétől függ. Ha csak egy átlagos ember vagy, anélkül, hogy túl sok értékes titok vagy cél lenne a hátán, akkor ez a beállítás valószínűleg rendben van. Ha szélsőségesebb adatvédelmi aggályai vannak, vagy rendkívül érzékeny és értékes információkkal foglalkozik, akkor a legjobb, ha a Gnu Privacy Guard-ot (GPG) olyan e-mail klienssel használja, mint például a Thunderbird, az Enigmail segítségével..

Hogyan állítsam be? & használja a PGP titkosítást az Outlook használatával

Most, hogy megértette, miért fontos a PGP titkosítás, itt az ideje, hogy dolgozzon. A telepítés első lépése a Gpg4win letöltése. Ez egy titkosítási eszköz nyílt forráskódú csomagja a Windows számára. Magában foglalja a Gnu Privacy Guard-ot, amely a fő titkosítási program, valamint néhány tanúsítványkezelőt, beépülő modult és egy felhasználói kézikönyvet.

Ebben az oktatóanyagban a A Gnu Privacy Guard, a Kleopatra nevű igazoláskezelő és a GpgOL plugin, amely a Microsoft Outlook kiterjesztése. Mindezt ingyen kapják a letöltési csomagban. Az induláshoz menjen a Gpg4win oldalra, és kattintson a bal oldali nagy zöld gombra, amely azt mondja Töltse le a Gpg4win fájlt, amelyet a verziószám követ:

PGP-titkosítást-outlook-installation-1

Miután rákattintott a letöltésre, a következő képernyőre kerül, ahol felszólítja az adományozást:

PGP-titkosítást-outlook-installation-2

A GPG egy fontos nyílt forráskódú projekt, amely sok ember biztonságát segíti, és az adományok azon kevés jövedelemforrás egyike, amelyek életben tartják a projektet. Ha van némi tartalék készpénze, és úgy érzi, hogy valami jót tesz az internetnek, akkor nyugodtan adományozhat. Ellenkező esetben kattintson a $ 0 opció közvetlenül a PayPal gombot, majd nyomja meg Letöltés.

A következő oldalra kerül, amíg megvárja annak letöltését:

PGP-titkosítást-outlook-installation-3

Miután a letöltés befejeződött, dupla kattintás Rajta. Ha megjelenik egy felugró ablak, amely megkérdezi, hogy engedélyezi-e a program a változtatásokat, kattintson a gombra Igen. Egy másik felugró ablakhoz jut, amely felkéri a nyelv kiválasztására. Menjen a szokásos választásával, vagy válassza a norvég nyelvet, ha sokkal nagyobb kihívást szeretne tenni a beállításnál:

PGP-titkosítást-outlook-installation-4

választ oké, aztán megüt Következő a következő képernyőn:

PGP-titkosítást-outlook-installation-5

A már ellenőrzött elemek mindazok, amelyekre szükséged van a PGP-titkosítás beállításához az Outlook programmal, de kattintással rákattinthat a többi mezőre is GPA és a Böngésző-integráció is. választ Következő:

PGP-titkosítást-outlook-installation-6

Ezután válassza ki azt a helyet, ahol telepíteni kívánja a Gpg4win programot, vagy folytassa az alapértelmezett opcióval:

PGP-titkosítást-outlook-installation-7

A program telepítése egy kis ideig tart. Ha elkészült, erre az oldalra kerül:

PGP-titkosítást-outlook-installation-8

kettyenés Következő, ami elvisz ide:

PGP-titkosítást-outlook-installation-9

kettyenés Befejez az automatikus futtatáshoz Kleopatra, amelyre be kell állítania a nyilvános és a magánkulcsokat.

A kulcspár beállítása

A Kleopatra két fő lehetőséget kínál, Új kulcspár vagy import. Ez a cikk feltételezi, hogy még nem ismeri a PGP-t, és a kulcsok generálására összpontosít. Ha ez a helyzet, akkor válassza a lehetőséget Új kulcspár. Ha Ön létező felhasználó, aki saját kulcsát szeretné importálni, akkor nyugodtan kattintson import és ehelyett kövesse az utasításokat:

PGP-titkosítást-outlook-installation-10

Írja be nevét és e-mail címét, majd kattintson az OK gombra Következő. Ha technikusabb felhasználó, nyugodtan lépjen be a További beállítások, de nem tartoznak ezen oktatóprogram hatálya alá:

PGP-titkosítást-outlook-installation-11

Ezután a rendszer felkéri a paramétereket. Ha a neve és e-mail címe helyes, kattintson a gombra teremt. A program néhány percet vesz igénybe a kulcspár generálásához, majd megjelenik egy felugró ablak, amely felszólítja a jelmondat megadására:

PGP-titkosítást-outlook-installation-12

Ügyeljen arra, hogy erős és egyedi jelszót írjon be. Ha gyenge jelszót használ, vagy ugyanazt a jelszót használja, mint minden fióknál, ez elsősorban a PGP biztonságát veszélyeztetheti. Ha nem biztos benne, hogyan kell jó jelszót előállítani, akkor olvassa el az erős jelszavak létrehozására vonatkozó útmutatónkat.

Lásd még: Jelszógenerátor eszköz

Miután megadta az erős jelszavát, kattintson a gombra oké. A következő oldalra jut:

PGP-titkosítást-outlook-installation-13

A legjobb, ha valamilyen nyilvántartást vezetünk a kulcspárról, tehát válassza ki a három lehetőség közül a legmegfelelőbbet. kettyenés Befejez miután készítette a biztonsági másolatot. Most visszakerül a Kleopatra főablakához, ahol láthatja az éppen létrehozott tanúsítványt.

Nyilvános kulcs elérése, Jobb klikk bárhol a bárban, ahol felsorolja az Ön nevét és e-mail címét. Válassza ki a következő lehetőséget a legördülő menüből Export:

PGP-titkosítást-outlook-installation-18

Mentse a fájlt a számítógépére:

PGP-titkosítást-outlook-installation-16

Miután ezt megtette, nyisson meg egy szövegszerkesztőt, például a WordPad-t. választ fájl, azután Nyisd ki hogy keresse meg az éppen mentett fájlt. Lehet, hogy el kell mennie a menü felett, amely megjelenik a Nyisd ki gomb a jobb alsó sarokban. választ Minden dokumentum a legördülő menüből, majd görgessen a fájlhoz. Dupla kattintás Rajta.

Ez megnyitja a nyilvános kulcsot:

PGP-titkosítást-outlook-installation-17

Adjon nyilvános kulcsot bárkihez, akivel biztonságosan tud kommunikálni. Azt is közzéteheti nyilvános kulcskiszolgálókra, mint ez, hogy mások is megtalálják.

Itt az ideje, hogy megtalálja a privát kulcsot. Szüksége lesz rá, hogy dekódolja a kapott PGP-üzeneteket. Jobb klikk a Kleopatra bárban, ahol ismét megjelenik a tanúsítvány, majd válassza a lehetőséget Titkos kulcsok exportálása a menüben:

PGP-titkosítást-outlook-installation-18

Válasszon egy helyet a mentéshez, és kattintson a jelölőnégyzetre is ASCII páncél. A titkos kulcs exportálásához be kell írnia a korábban létrehozott jelszót, majd kattintson az OK gombra oké:

PGP-titkosítást-outlook-installation-19

A privát kulcs megtekintéséhez nyissa meg azt egy szövegszerkesztőben, ugyanúgy, mint korábban a nyilvános kulcshoz. Ügyeljen arra, hogy soha ne hagyja, hogy senki megtudja, mi a magánkulcs, mert minden PGP-re titkosított e-mailjüket elérhetik. A magántulajdon megőrzésének jó megoldása az, ha egy széfben lezárt USB-n tárolja.

Címzett hozzáadása

Mielőtt PGP-vel titkosított e-mailt küldhet az Outlook segítségével, szüksége van valakire, aki elküldi. Először hozzá kell adnia néhány névjegyet a Kleopatra, akár a kívánt címzett kulcsának importálásával, akár a kulcs szerverén való kereséssel.

Ha már megvan a nyilvános kulcs, kattintson a import gombot a bal felső sarokban. Keresse meg a címzett nyilvános kulcsát a fájljaiban, majd kattintson az OK gombra Nyisd ki.

Valaki nyilvános kulcsának kereséséhez kattintson a Keresés a szerveren gomb helyett:

PGP-titkosítást-outlook-installation-20

Írja be a nevét vagy e-mail címét, majd nyomja meg a gombot Belép:

PGP-titkosítást-outlook-installation-21

Ha megtalálja, akit keres, kattintson a nevére, majd válassza a import gomb alján. Megjelenik egy felugró ablak, amely felszólítja a kapcsolat igazolására:

PGP-titkosítást-outlook-installation-22

Ennek célja annak biztosítása, hogy a PGP-kulcs valójában annak a személynek a tulajdonában van, aki azt mondja. kettyenés Igen majd igazolja őket, attól függően, hogy melyik módszer működik az Ön számára.

Miután hitelesítette a címzettet, kattintson a jelölőnégyzetre annak a személynek, akit ki akar tanúsítani, valamint a jelölőnégyzetet Igazoltam az ujjlenyomatot, majd kattintson a következőre:

PGP-titkosítást-outlook-installation-26

A következő képernyőn kiválaszthatja, hogy a tanúsítványt csak magának vagy mindenkinek igazolja-e. Ha nagy a bizalma abban, hogy a nyilvános kulcs annak a személynek a tulajdonában van, aki azt mondja, akkor kattintson a következő négyzetre: Tanúsítson mindenki számára. Egyébként valószínűleg a legjobb kattintás Csak saját magam tanúsíthatom, majd ütni bizonylatolás:

PGP-titkosítást-outlook-installation-27

Meg kell adnia a jelszavát, majd válassza a lehetőséget Befejez:

PGP-titkosítást-outlook-installation-28

A címzettet most hozzáadják a Kleopatra-hoz.

PGP titkosított e-mail küldése az Outlook segítségével

Most, hogy van valakivel beszélgetni, ideje elküldeni az első titkosított üzenetet. Az egyik legkényelmesebb dolog a Gpg4win csomagnál, hogy automatikusan hozzáadja a GpgOL bővítményt az Outlookhoz, megkímélve ezzel azt, hogy saját maga kell konfigurálnia..

A Gpg4win telepítése után az első lépés a számítógép újraindítása, hogy a plugin elérhető legyen az Outlookban. Amikor a számítógép visszatér online, indítsa el az Outlook programot, majd kattintson a gombra Új üzenetet írni. A kompozíció képernyőn a jobb felső sarokban egy új lap jelenik meg GpgOL. Kattintson rá a titkosítási lehetőségek megnyitásához:

PGP-titkosítást-outlook-installation-23

Írja be a kívánt címzett e-mail címét, majd írja be az üzenetét. Ha végzett, kattintson a következő gombra titkosítása a felső menüben. Akkor megjelenik a következő felugró ablak:

PGP-titkosítást-outlook-installation-24

A legördülő menüben válassza ki a kívánt címzett tanúsítványát, amelyet egy korábbi lépésben hozzáadott a Kleopatra-hoz. Győződjön meg arról, hogy az e-mail cím és a tanúsítvány ugyanarra a személyre vonatkozik, különben a címzett nem fogja megfejteni az üzenetet. kettyenés oké az üzenet titkosításához:

PGP-titkosítást-outlook-installation-25

Találat Küld és az első PGP titkosított e-mail úton lesz a címzetthez.

Hogyan lehet visszafejteni a PGP-e-maileket az Outlook programban

Most, hogy tudod, hogyan kell elküldeni egy titkosított e-mailt, még egy lépés van a hatékony kommunikációhoz a PGP-vel. Szerencsére a kapott titkosított üzenetek visszafejtése viszonylag egyszerű. Ha PGP titkosított e-mail érkezik az Outlook beérkező levelek mappájába, kattintson rá kinyitni.

Látni fogja a titkosított szöveg hibáját. Kattintson a GpgOL lap, amelyet korábban használtunk az üzenet titkosításakor:

PGP-titkosítást-outlook-installation-29

Üsd a dekódolása gombot, majd írja be a korábban beállított jelszót. nyomja meg oké és az üzenet visszafejti az eredeti formáját. Olvassa el az üzenetet, majd válaszoljon a fentebb említett lépésekkel PGP titkosított üzenet küldése az Outlook segítségével.

Az Outlook és a PGP kombinációja eltarthat egy ideig a konfiguráláshoz, de miután beállította, könnyű kommunikációját biztonságban tartani, amikor csak szüksége van.

Lásd még: Nyilvános kulcsú kriptográfia

Microsoft Outlook logó a Microsoft által licenc alatt CC0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 58

Adblock
detector