Houseparty Video Chat App: A szülők útmutatója a biztonságos használathoz és a biztonsági problémákhoz

Az összes közösségi média alkalmazás bizonyos biztonsági aggályokkal jár. Például a Facebook egy all-in-one platform, amely lehetővé teszi mind nyilvános, mind magánfeladást, ugyanakkor megkönnyíti a csalók és ragadozók számára az áldozatok megtalálását és az azokkal való kommunikációt. Ennek egyik megoldása a csak meghívásos videocsevegés. A videocsevegés révén a csalók nehezebben úgy tesznek, mintha valaki más lenne, és a csak a meghívást igénylő természet megnehezíti a ragadozók számára az áldozatok megtalálását.

HázibuliForrás: Houseparty

A Houseparty alkalmazás erre tökéletes példa. Az alkalmazás megszünteti a legtöbb közösségi médiaalkalmazás jelenlévő nyilvános arcát, ehelyett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy másokat privátan meghívjanak video- vagy szöveges csevegésekbe. Ez lehetővé teszi a beszélgető személyek könnyebb ellenőrzését, de a családok számára komoly adatvédelmi és biztonsági aggályokat is felvet.

Mi a Houseparty??

A Houseparty egy privát videobeszélgetési alkalmazás, amely elérhető iOS, Android és Mac OS rendszereken. Az alkalmazás elsődleges célja a csoportos videobeszélgetés, bár a felhasználók szöveges üzeneteket is küldhetnek az alkalmazáson keresztül.

Az alkalmazás jelenlegi neve alatt 2016 óta érhető el, de eredetileg 2015-ben indult Meerkat nevű élő közvetítő alkalmazásként. A Life on Air, a Meerkat (ma Houseparty) mögött álló fejlesztő cég úgy döntött, hogy röviddel az első indítása után váltja az alkalmazás sebességváltóit. 2016-ra a Meerkatot Houseparty-nak nevezték el. Az alkalmazás új verziója megváltoztatta a sebességváltót a Facebook Live stílusú nyilvános videó élő közvetítésétől az ooVoo-hoz hasonló privát csoportos csevegések felé..

Aggodalmak a Houseparty hirdetésével és üzenetküldésével kapcsolatban

A Houseparty-nak jelenleg több mint 20 millió felhasználója van, akiknek 60% -a 16 és 24 év közötti. Bár a Houseparty hirdetéseiben csak a 20 éves korukban jelennek meg hirdetések, az alkalmazás kifejezetten népszerű 18 éves kor alatt.. Az alkalmazás lehetővé teszi a 13 éves fiatal felhasználók számára a fiók regisztrálását, és enyhén akadályozza meg, hogy a 13 évesnél fiatalabbak meghamisítsák életkorukat a regisztrációhoz.

A Houseparty finoman magában foglalja a képalkotást és a kifejezéseket, amelyeket úgy lehet értelmezni, hogy ösztönözzék a tiltott magatartást.

Például a szolgáltatás képeit tartalmazza a csoportos videocsevegés honlapján, ahol barátaival kapcsolatba lépő férfival valószínűleg meztelenül kád van.

Houseparty video chat alkalmazásForrás: Houseparty

Ezenkívül az üzenetküldés az alkalmazásban kissé antiszociális viselkedést, például „szellemképzést” ösztönöz, és úgy tűnik, hogy ösztönzi az idegenekkel való kommunikációt is. Például a „Házirend” alatt a Houseparty „Stranger Danger” funkcióhívást hirdet, amely figyelmezteti a felhasználókat, ha esetleg nem ismerik az embereket a szobájukba. Figyelmeztet az idegenekkel szemben, de arra utal, hogy az idegenek oka lehet a „parti időnek”!

  CISSP tanúsítási tanulmányi útmutatók, cheatsheet + legjobb vizsga tanfolyamok

Ez a fajta nyelv-az arc-megfogalmazás az egész Houseparty-ban létezik, amely az alkalmazás piros, műanyag pohár, a pártkultúra szimbólumának ikonográfiájával tetőzik..

Ezen elemek egyike sem utal arra, hogy a Houseparty szándékosan ösztönzi a tizenévesek vagy fiatalabb serdülők tiltott magatartását vagy eltérő tevékenységeit. Mivel azonban az üzenetküldés nem egyértelmű, lehetséges, hogy a tizenévesek és a fiatalabb serdülők így értelmezhetik őket.

Hogyan működik a Houseparty??

A Houseparty célja, hogy kiküszöbölje a legtöbb nyilvános közösségi médiaalkalmazással kapcsolatos adatvédelmi aggályt. Ez úgy történik, hogy többnyire kiküszöböli a más közösségi média alkalmazásokkal, például a Facebook vagy a Twitter közönség jelenlétét. A felhasználók nem kereshetnek és nem találhatnak mást. Ehelyett a Houseparty csak azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók a már megismert embereket felvegyék a Facebookon vagy az eszközük névjegyzékén keresztül.

A Houseparty lehetősége van arra is, hogy más, a közeli közelében lévő felhasználókat felvegyen egy helyalapú “Közel vagyok” opcióval. A helyalapú keresést azonban ki lehet kapcsolni.

Amikor bejelentkezik a Houseparty alkalmazásba, azonnal elültesz egy videót, amelyben magadról szemlélteti a kamerát, és felsorol minden más felhasználót, akik szintén bejelentkeztek az alkalmazásba. A bejelentkezés más Houseparty felhasználóknak a házon belüli értesítést is küld, amely figyelmezteti őket az alkalmazásban való jelenlétére. A Houseparty elindít téged a saját szobájába, ahol csatlakozhat valaki más szobájához, ha nyitva van, vagy meghívhat másokat, hogy csatlakozzanak hozzád a sajátodhoz..

Vannak egy maroknyi más szolgáltatás is, amelyek az alkalmazáshoz tartoznak, például a lehetőség, hogy átkapcsoljanak a kifelé néző kamerára, a mikrofon némító gombja, a szobájának „lezárása”, így senki más nem csatlakozhat közvetlen meghívás és különféle egyéb biztonsági-jellemzők (amelyeket később meg fogunk vizsgálni)

Általában minden szoba ténylegesen nyitva van, kivéve, ha a felhasználó kifejezetten úgy dönt, hogy bezárja és megakadályozza mások csatlakozását. És bár mások figyelmeztetik az ön jelenlétét, az értesítéseket ki lehet kapcsolni. Ezen túlmenően egyedülállóan nehéz új felhasználókat megtalálni, mivel ezt a lehetőséget elsősorban azok a személyek vonzzák, akiket már ismert más helyekről vagy más közösségi média alkalmazásokból.

Házparty: Biztonsági szolgáltatások

Annak ellenére, hogy magánkézbeszéde kevésbé teszi a magánélettel kapcsolatos aggodalmakat, továbbra is számos módon lehet visszaélni a szolgáltatással. Video chat-alkalmazásként a szexuális ragadozók továbbra is felhasználhatják a kiskorúakkal való diszkrét kommunikációra, például a szülők számára. Ennek ellenére az alkalmazásnak számos olyan beállítása és funkciója van, amelyek célja, hogy a ragadozók számára sokkal nehezebbé tegyék az áldozatok megtalálását médiaként, összehasonlítva más szociális média alkalmazásokkal vagy csevegőalkalmazásokkal, mint például a Kik.

házirend

házirend házirend

A fejlesztői csapat számos funkciót beépített az alkalmazásba, hogy enyhítse ezeket a biztonsági problémákat. A „Házirend” szakaszban a Houseparty rendelkezik a „szabályok” listájával, mely szerint azt nem szabad megsérteni. A valóságban ezeket olyan funkciókat kínál, amelyeket az alkalmazás kínál a jobb felhasználói élmény és a biztonság fokozása érdekében. Ezek a szolgáltatások a következők:

 • Hívás - Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi telefonhívásokat kezdeményezzen a Houseparty barátaival
 • Szellemkép készítése - Diszkréten elrejti a felhasználónak a házon belüli értesítéseit a kiválasztott barátoktól
 • Csoportok - Magán partik létrehozása kiválasztott barátok számára
 • Némítás - Diszkréten kikapcsolja a „házban” értesítéseket, amelyeket a felhasználók kapnak, amikor a barátok bejelentkeznek
 • Megjegyzések - Engedélyezi a barátok közötti privát szöveges üzeneteket
 • Bejutás a házba - Minden más felhasználó diszkréten elrejti a „házban” értesítéseket
 • Stranger Danger - figyelmezteti a szobában lévő felhasználókat, hogy egy idegen vagy egy barátja csatlakozott egy párthoz
  Az Upwork és más szabadúszó oldalak személyazonossági csalása veszélyezteti a koncertgazdasági integritást

A felhasználók az alkalmazás interfészének bal alsó sarkában található zárgomb segítségével zárolhatják a helyiséget. Ez megakadályozza, hogy bárki csatlakozzon a helyiséghez, beleértve azt is, hogy más felhasználók mindenki más meghívása alapján csatlakozzanak a szobájához.

Házparti adatvédelmi irányelvek

A legtöbb szociális média alkalmazáshoz hasonlóan a Houseparty sok személyes adatot gyűjt. Amikor először feliratkozik a Houseparty-ra, nem csak az e-mail címét és a születési dátumot kell megadnia, hanem az alkalmazásnak meg kell adnia a telefonszámát. Az alkalmazás állítása szerint a telefonszámát használja annak igazolására, hogy valódi ember vagy, de ugyanolyan könnyen alkalmazhat más ellenőrzési módszert, például egy Captcha-t.

Barátok felvétele érdekében engedélyt kell adnia az alkalmazás számára a névjegyzék, és opcionálisan a Facebook barátlista eléréséhez. Ennek eredményeként azt is figyelembe kell vennie, hogy barátainak adatait elküldi az alkalmazás fejlesztőjének, a Life on Airnek, hogy megadja a nevét, telefonszámát és egyéb információt, amely a közösségi média-fiókokon keresztül elérhető..

Bár a Life On Air műszakilag megköveteli, hogy a felhasználók legalább 13 éves legyenek, a szolgáltatásnak nincs lehetősége ellenőrizni a felhasználó életkorát. Ez azt jelenti, hogy a 13 évesnél fiatalabb felhasználók következmény nélkül feliratkozhatnak, bár a Life On Air Szolgáltatási feltételeiben kijelenti, hogy fenntartja a jogot bármely fiók elvesztésére..

Házibuli

Szolgáltatási feltételei alapján a felhasználóknak a következőket is figyelembe kell venniük:

 • A Houseparty egy ingyenes szolgáltatás, és fenntartja magának a jogot, hogy adatait hirdetések eladására vagy harmadik fél számára értékesítés céljából nyereség céljából felhasználja.
 • A szolgáltatás fenntartja a jogot az alkalmazáson belül előállított tartalmak - például privát videók, üzenetek vagy képek - elérésére és olvasására
 • A szolgáltatás kijelenti, hogy összegyűjti az IP-címeket, MAC-címeket, sütiket, mobilszolgáltatóval kapcsolatos információkat, földrajzi elhelyezkedést, a szolgáltatás igénybevétele előtt és után meglátogatott oldalakat, az alkalmazás használatával töltött időt és a közvetlenül a a szolgáltatás.
 • A Life On Air kijelenti, hogy bármilyen információt felhasználhat a szolgáltatásai révén saját céljaira, ideértve a benne ismertetett ötleteket, találmányokat, koncepciókat, technikákat vagy know-how-t, bármilyen célra, beleértve áruk fejlesztését, gyártását és / vagy forgalmazását. vagy szolgáltatások. ”

Több adatvédelmi aggály merül fel azzal kapcsolatban, hogy a Houseparty hogyan használhatja és használhatja a személyes információkat. Javasoljuk, hogy a szülők olvassa el a Szolgáltatási feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket.

Ha a szülőknek aggódniuk kell a Houseparty miatt??

Szerencsére a Houseparty formátuma sok olyan biztonsági kérdésnél javul, amelyek a legtöbb közösségi média alkalmazásban vannak. Mégis, a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy gyermekeik személyes adatai sérülékenyek a Houseparty révén, és hogy a szolgáltatás továbbra is használható diszkrét kommunikációra..

A tizenévesek biztonságosan használhatják a Housepartyt?

A tizenévesek számára lehetővé válik a Houseparty biztonságos használata. A szülők szintén figyelemmel kísérhetik a tini tevékenységeket. Íme néhány tipp a szülők számára, amelyek segítik a Housepartyt használó tizenévesek útmutatását.

  Mi az AES titkosítás és hogyan működik?

1. Beszélje meg tinédzsereivel az ismeretlen emberek felvételének veszélyeit

Mivel a Houseparty nem rendelkezik keresőfunkcióval, ez szinte kiküszöböli az idegen emberek veszélyét. Az idegenek azonban továbbra is kapcsolatba léphetnek a tinédzserekkel más szolgáltatásokon, például a Facebookon vagy a Twitteren, és felkérhetik őket, hogy csatlakozzanak a Houseparty-ra. Tudassa a tinédzserekkel, hogy a legjobb, ha csak azokat a valós életben felveszik, akiket ismernek, és kerülj el minden korosztályon kívüli személyt, aki nem családtag vagy barát.

2. Engedje meg, hogy tinédzserei lemondjanak a személyes adatok felhasználásáról

Szolgáltatási feltételeinek 5. szakasza értelmében a Life On Air a felhasználók számára jogot biztosít arra, hogy lemondjanak az adatok bizonyos felhasználásaitól és megosztásáról. Ez nem fogja megakadályozni, hogy a szolgáltatás adatgyűjtést végezzen, de korlátozza, hogy mit terveznek vele kezdeni. A Life On Air még akkor is állítja, hogy a lemondás nem teljesen akadályozza őket az adatok gyűjtésében vagy felhasználásában.

A szolgáltatás kijelenti, hogy „továbbra is összegyűjthetjük és felhasználhatjuk a Szolgáltatásainkkal kapcsolatos tevékenységeinket nem személyes információkat és / vagy a harmadik fél webhelyein található hirdetésekből származó információkat nem érdeklődésen alapuló hirdetési célokra, például a reklámok hatékonyságának meghatározására..

Lemondhat arról, hogy a Life On Air e-mailt küld e-mailben [email protected].

3. A tizenévesek használják a Houseparty adatvédelmi beállításait

A Houseparty magában foglalja az adatvédelmi beállítások nagy sorozatát, amelyek megkönnyítik a tinédzserek számára a szolgáltatás használatát anélkül, hogy a nemkívánatos személyek zavarják őket. A tizenévesek tegye a következők mindegyikét:

 • Zárja be a szobát minden alkalommal, amikor bejelentkezik a zárolási opcióval
 • Kapcsolja be a privát módot a beállításokban, ami minden szobát zárt szobává tesz
 • Készítsen olyan csoportokat, amelyekben csak közeli barátok szerepelnek
 • Használja a „Sneak into the House” funkciót online állapotuk elrejtéséhez

Lásd még: A Facebook adatvédelmi beállításai

4. Töltse le az alkalmazást magadra, és kérje meg tinédzsereit

A tizenévesek visszatérhetnek az ön felvétele ellen, mivel sok tizenéves inkább nem akarja felvenni szüleit szociális média-fiókjába. Tegye azonban feltételévé a szolgáltatást. Ezenkívül tedd úgy, hogy tizenéves nem blokkolja tőled a házon belüli értesítéseiket. És amikor látja, hogy be vannak kapcsolva, győződjön meg arról, hogy lehetővé teszi, hogy alkalmanként bejelentkezzen a csevegőszobájukban.

5. Telepítsen egy telefonkövető alkalmazást a tinédzser telefonjára

Vegye figyelembe, hogy nem javasoljuk tizenévesek vagy gyermekek magánéletének megsértését. Vannak azonban olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a gyermeke telefonjának figyelését, lehetővé téve helymeghatározási adatok, az alkalmazás használatával kapcsolatos információk és szöveges üzenetek fogadását. Ezen alkalmazások némelyike ​​lehetővé teszi a szülők számára, hogy távolról lezárják a másik telefont. Az olyan alkalmazások, mint az mSpy és a MamaBear, nagyobb hozzáférést biztosítanak a szülőknek ahhoz, amit gyerekeik csinálnak a mobil eszközökön, ám ezek mindegyike a megnövekedett adatvédelmi aggályok és a gyermekeivel esetlegesen káros kapcsolatok költségén történik..

6. Ismételje meg jogi és személyes következményeit tinédzsereivel

A helyi törvények változhatnak, de bizonyos helyeken a tizenévesek és a gyerekek felnőttként próbálhatók ki pornográf képek létrehozására és megosztására. Fontos, hogy ezeket a kérdéseket megvitassuk gyermekeikkel, akik esetleg közösségi médiát használnak. Fontos megosztani velük azt is, hogy a tiltott tartalmat bárki könnyen felveheti. A Houseparty egy olyan funkcióval rendelkezik, amely tudatja a felhasználókkal, mikor a csevegés közben valaki másképp készített képernyőképet, de vannak olyan módok, amelyekkel a felhasználók megkerülhetik ezt. Más felhasználók képeket és videofelvételeket rögzíthetnek vagy tárolhatnak hozzájárulás nélkül.

7. Tilos a Houseparty használatát

Tekintettel az adatvédelmi aggályokra, a szülők érdeke lehet, hogy a Houseparty használatát teljes mértékben megtiltsák. Az alkalmazás készítője elmélyült, hogy megakadályozza a video chat alkalmazás visszaélését. A szülőknek azonban továbbra is az utolsó szónak kell lenniük gyermekeik alkalmazásának használatáról.

About the author

Comments

 1. jaival együtt ösztönzi a fiatalokat a csoportos videocsevegésre. Azonban, mint minden közösségi média alkalmazás, a Houseparty is biztonsági aggályokat vet fel, különösen a fiatal felhasználók számára. A szülőknek fontos, hogy megbeszéljék a gyermekeikkel az ismeretlen emberekkel való kapcsolattartás veszélyeit, és biztosítsák, hogy a fiatalok használják az alkalmazás adatvédelmi beállításait. A Houseparty lehetővé teszi a privát csoportos videocsevegést, amely megnehezíti a ragadozók számára az áldozatok megtalálását, de a szülőknek továbbra is fontos, hogy figyeljék a gyermekeik tevékenységét az alkalmazásban. A Houseparty-nak több mint 20 millió felhasználója van, és bár az alkalmazás népszerű a fiatalok körében, fontos, hogy a fiatalok megértsék a biztonsági kockázatokat, és felelősségteljesen használják az alkalmazást.

 2. Hungarian:

  Az összes közösségi média alkalmazás bizonyos biztonsági aggályokkal jár, és a Facebook egy all-in-one platform, amely lehetővé teszi mind nyilvános, mind magánfeladást, ugyanakkor megkönnyíti a csalók és ragadozók számára az áldozatok megtalálását és az azokkal való kommunikációt. Azonban a Houseparty alkalmazás megoldást kínál erre a problémára. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy másokat privátan meghívjanak video- vagy szöveges csevegésekbe, és ez lehetővé teszi a beszélgető személyek könnyebb ellenőrzését. Azonban a családoknak és a szülőknek is felmerülhetnek adatvédelmi és biztonsági aggályaik. A Houseparty-nak jelenleg több mint 20 millió felhasználója van, akiknek 60% -a 16 és 24 év közötti. Az alkalmazás lehetővé teszi a 13 éves fiatal felhasználók számára a fiók regisztrálását, és enyhén akadályozza meg, hogy a 13 évesnél fiatalabbak meghamisítsák életkorukat a regisztrációhoz. A Houseparty finoman magában foglalja a képalkotást és a kifejezéseket, amelyeket úgy lehet értelmezni, hogy ösztönözzék a tiltott magatartást. Az alkalmazásnak azonban vannak biztonsági szolgáltatásai és adatvédelmi irányelvei, amelyeket a felhasználók használhatnak a biztonságosabb használat érdekében. A tizenéveseknek is fontos megérteniük az ismeretlen emberek felvételének veszélyeit, és használniuk kell az alkalmazás adatvédelmi beállításait. A Houseparty egy jó lehetőség a privát videobeszélgetésekhez, de mindig fontos az adatvédelem és a biztonság szempontjából óvatosnak lenni.

 3. áfiájával ötvözi a videocsevegés lehetőségét. Azonban, ahogy az írásban is említették, az alkalmazás biztonsági aggályokat is felvet, különösen a csalók és ragadozók számára. Ezért fontos, hogy a felhasználók megfelelően használják az alkalmazás biztonsági szolgáltatásait, és a szülők is figyeljenek a gyermekeik használatára. Az IPsec pedig egy olyan protokoll, amely biztonságos kapcsolatot biztosít két hálózat között, és fontos szerepet játszik az internetes biztonságban.

Comments are closed.