Kiberbiztonsági intézetek, egyesületek és események szerte a világon

Kiberbiztonsági intézetek konferenciáján résztvevő emberek.

Ahogy a számítógépes bűnözés egyre gyakoribb és kifinomultabb, a kiberbiztonság területe egyre fontosabb és valóban kiemelkedő jelentőségű. Mint ilyen, számos intézet és egyesület összpontosít az információbiztonság területére.

Sőt, meglepő számú jelentős esemény rendezi a világot, amelyek közül sok vonzza a kiberbiztonsági szakemberek és rajongók hordáit. A családbarát hacker-konvencióktól az iparközpontúbb konvenciókig az események sokféle érdeklődési kört és kompetenciát képviselnek.

Ebben a cikkben világszerte ismertetjük Önt mind prominens, mind kevésbé ismert intézményekkel és egyesületekkel. Kiemeljük a kiberbiztonsági események válogatását is a százból, amelyek évente zajlanak. Ugorjunk be!

Intézetek és egyesületek

Kiberbiztonsági intézetek és egyesületek jöttek létre különböző okokból. Az ipari szakemberek gyűlésein kívül vannak kormányzati tanácsadói ügynökségek és azok, amelyek a kiberbiztonság tudatosításának elkötelezettsége. Ezen felül az egyes szervezetek fő céljai és tevékenységei eltérőek, ideértve a kutatást, az oktatást és a bevált gyakorlatok kidolgozását.

Globális

Nemzetközi információbiztonsági tanúsító konzorcium (ISC) 2: (ISC) 2 nonprofit tagsági szervezet biztonsági szakemberek számára. Tanúsításokat, fejlesztési és vezetői eszközöket, valamint hálózati és együttműködési lehetőségeket kínál.

Kiberbiztonsági és Oktatási Központ: Központként is ismert, ez a jótékonysági bizalom korábban az (ISC) 2 Alapítvány volt, és továbbra is támogatja az egyesület. Elképzelése: „A kibernetikus világ biztonságosabbá tétele mindenki számára.” Az erőfeszítések közé tartoznak oktatási programok, ösztöndíjak és kutatások..

SysAdmin, Audit, Hálózati és Biztonsági (SANS) Intézet: A SANS Intézet az egész világon információbiztonsági képzéseket nyújt. Számos kézbesítési módszert kínál, ideértve az internetes közvetítést élő utasításokkal és a magánhelyi munkamenetekkel.

Információs Biztonsági Rendszerek Szövetsége (ISSA) Nemzetközi: Az ISSA International egy nonprofit tagsági szervezet biztonsági szakemberek és szakemberek számára. Célja a digitális biztonság javítása azáltal, hogy a tagok számára ismereteket, készségeket és szakmai növekedést biztosítanak. Ezt fórumokon, kiadványokon és hálózatépítési lehetőségeken keresztül teszi.

Incidens-elhárítási és biztonsági csapatok fóruma (FIRST): A FIRST a számítógépes eseményekre reagáló csoportok nemzetközi szövetsége. A tagcsoportok megosztják az ismereteket, és hozzáférést kapnak az eszközökhöz és a bevált gyakorlatokhoz az eseményekre való reagálásuk javítása érdekében.

Internetbiztonsági Központ (CIS): A CIS egy nonprofit szervezet, amely kidolgozza a bevált gyakorlatokat, és megosztja azokat a szervezetekkel és a nyilvánossággal. Ezenkívül kiberbiztonsági eszközöket és szolgáltatásokat, kockázatelemzéseket és veszélyriasztásokat is biztosít.

Információs Biztonsági Fórum (ISF): Az ISF nonprofit tagsági szervezet, amely kutatásokat, eszközöket és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt a tagok számára.

Nyílt webalkalmazás-biztonsági projekt (OWASP): Az OWASP egy nonprofit jótékonysági szervezet, amelynek célja a szoftverek biztonsági információinak elfogulatlan forrása. Szoftver eszközöket és dokumentációt bocsát ki, és kifejezetten elkerüli a kereskedelmi termékek vagy szolgáltatások jóváhagyását.

Adatvédelmi szakemberek Nemzetközi Szövetsége (IAPP): Az IAPP globális információs közösség. Célja, hogy felkészítse a szakembereket arra, hogy jobban segítsék szervezeteiket az internetes kockázatok kezelésében és az adatok védelmében, miközben karrierjukat fejlesztik és javítják.

ISACA: Korábban az Információs Rendszerek Ellenőrző és Ellenőrző Szövetsége, az ISACA globális non-profit szervezet. Útmutatásokat, referenciaértékeket és eszközöket nyújt a szervezetek számára az információs rendszerekkel kapcsolatban.

Egészségügyi információbiztonsági vezetők szövetsége (AEHIS): Az AEHIS egy professzionális tagsági szervezet az egészségügyi ágazat informatikai biztonsági vezetõinek. Célja, hogy segítse a szervezetek és a fogyasztók védelmét azáltal, hogy oktatási és hálózatépítési platformot nyújt, amely támogatja a biztonságos információkat.

Kriptológiai Kutatás Nemzetközi Szövetsége (IACR): Az IACR egy nonprofit tagsági szervezet, amely további kutatásokra törekszik a kriptográfia területén.

Nemzetközi Biztonsági Szövetség (ISA): Az ISA tagsági szervezet, amely gondolatvezetést biztosít a kiberbiztonság területén. Arra is törekszik, hogy támogassa a közbiztonságot, amely általában fokozza a kiberbiztonságot, és tudatosító programokat hoz létre a továbbfejlesztett gyakorlatok elfogadásának ösztönzésére.

Együttműködő számítógépes védelmi kiválósági központ (CCDCOE): A NATO CCDCOE egy multinacionális szervezet Észtországban. Közismert az éves nemzetközi kibervédelmi védelmi gyakorlat, a Locked Shields megszervezésével, amely segíti a nemzeti informatikai rendszerek védelméért felelős biztonsági szakértők kiképzését..

MINKET

ISAC Nemzeti Tanács (NCI): Az NCI egyesíti az ágazatspecifikus információmegosztó és elemző központokat (ISAC-k). Fórumként szolgál a kijelölt ISAC szervezetek számára, hogy együttműködjenek és megosszák a kiberbiztonsági információkat és a környezeti hatásokat enyhítő stratégiákat.

Nemzeti Kiberbiztonsági Szövetség (NCSA): Az NCSA célja a kiberbiztonság kultúrájának előmozdítása állami / magán partnerségek révén. Kiemelkedő kezdeményezése a Stay Safe Online, amely oktatja a nyilvánosságot és a szervezeteket az internet biztonságos használatáról.

Szövetségi Információs Rendszer Biztonsági Oktatók Szövetsége (FISSEA): A FISSEA egy szervezet, amelyet informatikai biztonsági szakemberek működtetnek. Segíti a szövetségi ügynökségeket a rendszerbiztonsági felelősségük teljesítésében, beleértve a tudatosítást és a tanúsítást.

A hitelszövetkezet információbiztonsági szakembereinek szövetsége (CUISPA): A CUISPA egy olyan forrás, amely a hitelszövetkezetek biztonsági szakembereinek segítésére szolgál. Közreműködőként működik a felek között, ideértve az intézményeket és a Nemzeti Hitelszövetkezeti Igazgatóságot (NCUA)..

Információbiztonsági Kutató Szövetség (ISRA): Az ISRA egy nonprofit szervezet, amelynek célja a biztonsági kutatás és a kiberbiztonság tudatosítása. Tagjai szemináriumokat és kampányokat tartanak a kiberbiztonsági kutatás és oktatás előmozdítása érdekében.

A biztonsági tudatosságért felelős szakemberek nemzetközi szövetsége (IASAP): Az IASAP (korábban a Security Awareness Peer Group) nonprofit társaság, amely vállalati tagokból áll. Platformot kínál a bevált gyakorlatok cseréjéhez, hogy a munkavállalók tudatosítsák a helyes kiberbiztonsági magatartást.

Végrehajtó Női Fórum (EWF): Az EWF tagsági szervezet az informatikai biztonság, a kockázatkezelés és az adatvédelem iparági vezetői számára. Rendezvényeket, programokat és kezdeményezéseket vezet, amelyek oktatást, vezetői fejlesztést és hálózatépítést biztosítanak.

Cloud Security Alliance (CSA): A CSA a felhőalapú számítástechnikára összpontosít, ideértve a bevált gyakorlatok meghatározását és fokozott tudatosítását. Az egyéni és a vállalati tagokkal egyaránt kutatást, tanúsítást, eseményeket és termékeket kínál a felhő biztonságával kapcsolatban.

Kanada

Kanadai Kiberbiztonsági Intézet (CIC): A CIC a New Brunswicki Egyetemen található. Kihasználja számos terület kutatóinak és szakembereinek együttműködését, hogy kiberbiztonsági kutatást, képzést és tanácsadási szolgáltatásokat kínáljon..

Kanadai Biztonsági Szövetség (CANASA): A CANASA nonprofit tagsági szervezet, amelynek célja a biztonsági ipar fejlesztése. Eszközökkel és szolgáltatásokkal látja el a kanadai biztonsági szakembereket, ideértve az ipari oktatást és a marketing, valamint az érdekképviseleti támogatást.

Kommunikációs biztonsági létesítmény (CSE): A CSE egy kriptológiával foglalkozó kormányzati ügynökség. Kódkészítőket és megszakítókat alkalmazva informatikai biztonsági és hírszerzési szolgáltatásokat nyújt a kormánynak, a szövetségi rendészeti és biztonsági ügynökségeket pedig technikai és operatív segítséggel látja el..

Kiberbiztonsági központ: A Kiberbiztonsági Központot a kanadai Konferenciabizottság indította el, hogy megvizsgálja a kiberbiztonsági fenyegetést. Célja, hogy olyan fórumot kínáljon, amely lefedi több ágazatot, mind állami, mind magánszektorban, és pártatlan marad. Környezetet teremt a kiberbiztonsági kérdések stratégiai szintű megvitatására.

Európa

Európai Kiberbiztonsági Szervezet (ECSO): Az ECSO egy ipari vezetésű, non-profit szervezet, amelynek székhelye Belgiumban található. Fő célja az európai kiberbiztonság fejlesztése és az európai digitális egységes piac megóvása a kibertámadásoktól.

Európai Biztonsági Szervezet (EOS): Az EOS az európai biztonsági ipar tagsági szervezete. Célja egy harmonizált európai biztonsági piac fejlesztése azáltal, hogy együttműködési platformot kínál az ötletek cseréjéhez és a bevált gyakorlatok fejlesztéséhez.

Európai Unió Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA): Az ENISA Görögországban található kiberbiztonsági szakértői központ. Arra törekszik, hogy javítsa az európai piacok működését azáltal, hogy felhívja a figyelmet és fejleszti a hálózati és információbiztonsági kultúrát. Javaslatokat tesz, támogatja a politika kialakítását és végrehajtását, és együttműködik az operatív csoportokkal az egész EU-ban.

Kiberbiztonsági Európai Hálózat (ENCS): Az ENCS egy nonprofit tagsági szervezet, amely a kiberbiztonsági kutatásokra és a kritikus infrastruktúrák - például az energiaelosztás - infrastruktúrájára irányuló szolgáltatásokra szakosodott. A tagokkal kutatások végzése, a biztonsági követelmények meghatározása, a tesztelés, valamint az oktatás és képzés biztosítása érdekében működik együtt.

Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC): Az NCSC az Egyesült Királyság kormányzati kommunikációs központjának (GCHQ) része. Segít megvédeni a kritikus szolgáltatásokat a kibertámadásoktól, kezeli a nagyobb kiberbiztonsági eseményeket, és javítja Nagy-Britannia online környezetének általános biztonságát..

Ausztrália

Ausztrál Kiberbiztonsági Központ (CSC): A CSC egy kormányzati kezdeményezés a kiberbiztonsági képességek központosítására. Helyet kínál mind a köz-, mind a magánszektor számára a kiberbiztonsággal és az internetes támadásokkal kapcsolatos együttműködés és információk megosztása céljából..

Australian Information Security Association (AISA): Az AISA egy nonprofit tagsági szervezet, amely az ipar széles körének szakembereit foglalja magában. Elősegíti a kiberbiztonsági kérdések megértését és tudatosítását prezentációk, konferenciák, fókuszcsoportok és hálózati események révén.

Ausztrál Jelek Igazgatósága (ASD): Az ASD egy ausztrál kormányvédelmi minisztériumon belül működő ügynökség. Középpontjában a külföldi jelekkel kapcsolatos hírszerzés, valamint az információs és kommunikációs biztonság áll, és szolgáltatásokat nyújt a szövetségi és állami kormányzati ügynökségek számára.

Ausztrál Kiberbiztonsági Központ (ACCS): Az ACCS a New South Wales Egyetemen (UNSW), Canberrában található. A különféle karok kutatói a kiberbiztonság körül dolgoznak, és oktatás és elkötelezettség révén biztosítják a nemzetközi gondolkodásmód vezetését..

Ázsia

Információbiztonsági szakemberek szövetsége (AISP): Az AISP Szingapúrban nyújt informatikai biztonsági szakembereket. Arra törekszik, hogy elősegítse a szakértelem fejlesztését és előmozdítsa a kiberbiztonsági ismeretek terjesztését.

Információbiztonsági és kriminalisztikai társaság (ISFS): Az ISFS Hongkongot és a környező régiót szolgálja ki. Középpontjában az információbiztonság és a kriminalisztika szabályozása és szabványosítása áll. Bátorítja továbbá a területeken folytatott tanulmányokat és előmozdítja a közvélemény tudatosságát.

Események

Még ha a számítógépes bűnözéssel foglalkozó intézmények és egyesületek is nagyszámúak lennének, meglepődhetne a megbecsülhetetlen számú kiberbiztonsági esemény miatt. Az InfoSec konferenciák felsorolják a kiberbiztonsági konferenciák átfogó listáját, és jelenleg több mint 750 listát mutatnak a 2017. évre. Kiválasztottuk a világ egyik legjelentősebb és legnépszerűbb eseményét..

Biztonsági komoly hét: A Security Serious egy brit kezdeményezés, amelyet egy nemrégiben írtunk. A Biztonsági Súlyos Hét eseményük most befejeződött és beillesztette az Unsung Heroes Awards díjat, elismerve azokat, akik túlmutatnak a kiberbiztonság javítása érdekében.

CYBERSEC fórum: A CYBERSEC célja az egész Európára kiterjedő kiberbiztonsági rendszer fejlődésének elősegítése. A CYBERSEC fórumot közpolitikai konferenciának nevezik, amely a kormányokat, a nemzetközi szervezeteket és a magánszektor szervezeteit összehozza a kibertér és a kiberbiztonsági problémák megvitatására..

Fekete sapka: A Black Hat információbiztonsági események globális sorozata, éves konferenciákkal az Egyesült Államokban, Ázsiában és az Egyesült Királyságban. 18 éve működik, egyetlen Las Vegas-i konferenciával kezdte, de most minden évben több többnapos rendezvényt tart. Ezek összehozza az iparág legfényesebb elméjét, hogy közvetítsék a kutatást, a fejlesztéseket és a trendeket. A globális szakértők által biztosított képzések gyakorlati támadási és védelmi tanfolyamokat is tanítanak a résztvevők számára.

ToorCon: A ToorCon egy hosszú távú esemény, amely 1999-ben indult és San Diegóban zajlik. Ez a konferencia ösztönzi a határain belüli kutatást és az élvonalbeli technológia fejlesztését. Szemináriumokat és műhelymunkákat foglal magában, amelyek számos információbiztonsági témát fednek le. Van egy ToorCamp is, amely júniusban öt napig fut, és a táborozókat, beleértve a gyerekeket is, beszélgetésekben, műhelyekben és partikokban látja.

ShmooCon: A Shmoo Csoport egy információbiztonsági kutatási és fejlesztési csoport, amely a világ minden tájáról származó biztonsági szakemberekből áll. Évente ShmooCon rendezvényt rendez Washington DC-ben, amely magában foglalja a technológia kiaknázását és az információbiztonsági kérdések nyílt megvitatását. Ez a háromnapos hacker-egyezmény olyan látnivalókat is kínál, mint a Lockpick Village, a Hack erőd és a ShmooCon Labs..

Troopers: Ez a németországi konferencia éppen a 10. évfordulóját ünnepelte. Az öt napos rendezvény gyakorlati képzések sorozatával kezdődik, amelyet egy kétnapos konferencia követ, és egy kerekasztal-beszélgetés napján tart. A tárgyalt témák a támadás és a védelem legújabb módszereit, valamint a menedzsment technikákat foglalják magukban.

RSA konferencia: Az RSA egy globális biztonsági megoldások szolgáltatója, amelynek dedikált konferencia egysége van, amely több eseményt rendez a világ minden tájáról. Az iparvezetők konferenciákon vesznek részt Londonban, Abu-Dzabiban és Szingapúrban, hogy betekintést nyújtsanak a fokozott kiberbiztonság érdekében. A teljes éves látogatottsága meghaladja a 45 000-et, ez az iparág egyik legnagyobb biztonsági eseménye.

SANS csúcstalálkozók: Mint már említettük, a SANS Intézet informatikai biztonsági képzést kínál a biztonsági szakemberek számára szerte a világon. A SANS csúcstalálkozók platformot kínálnak az iparági szakértők számára a tudás megosztására a résztvevőkkel. Megbeszélik a megtanult tapasztalatokat, az innovatív eszközöket és módszereket, valamint a kiberbiztonsági iparág kihívásait.

DerbyCon: Ez a konferencia éppen befejezte hetedik eseményét a kentuckyi Louisville-ben. Célja, hogy eltérő megközelítést alkalmazzon az információbiztonsági konferenciákon azáltal, hogy megteremti a családi hangulatot, és inkább kortárs tanulási környezetgé teszi.

Nullcon: A Payatu Technologies biztonsági szolgáltató cége vezette a Nullcon évente egy informatikai biztonsági iparági konferenciát, amely Indiában zajlik 2010 óta. Itt a biztonsági társaságok és az evangélikusok bemutatják kutatásaikat és új technológiáikat. A rendezvény magában foglalja szakértői és niche-képzéseket, termékek és szolgáltatások kiállítását, biztonsági munka-vásárot és pénzbeli díjakkal való küzdelmet..

NorthSec: A NorthSec alkalmazott biztonsági konferenciája Kanadában évente heti esemény. Képzéseket kínál olyan területeken, mint például az alkalmazások biztonsága és a kriminalisztika, valamint egy hatalmas konferencia, amely mindent átfog, az IT biztonsági alkalmazásoktól és az infrastruktúrától kezdve egészen a biztonság etikai következményeiig a digitális társadalomban..

AppSec USA: Az AppSec USA konferencia az OWASP aláírási eseménye. Az idei 14. éves rendezvény befejezése után ez az adománygyűjtő fejlesztőkre és biztonsági szakértőkre irányul. Célja, hogy friss ötleteket és innovatív gondolkodást vezessen két napos képzésen, amelyet kétnapos konferencia követ. Van egy AppSec Europe, egy másik OWASP esemény, amelyet évente egy másik európai városban tartanak.

Mikael Kristenson „konferencia” a CC BY 2.0 alapján licenccel

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 57 = 58

Adblock
detector