Szüksége van-e a Mac számítógépek vírusvédelemre?

A Mac számítógépeknek szükség van-e vírusvédelemreHa van Apple iMac, MacBook, Mac Pro vagy Mac Mini, akkor kíváncsi lehet arra, hogy telepítenie kell egy víruskereső programot, hogy biztonságban maradjon, és megvédje azokat a fenyegetéseket, amelyekről a médiában mindig hallgat. De akkor ismét hallotta, hogy a rosszindulatú programok csak a Windows rendszereket érintik. Szóval mi az igazság? Mint a legtöbb biztonsági kérdéssel, a válasz sem kristálytiszta, de ez a cikk segít a téma jobb megértésében..


A Mac számítógépek már régóta jó hírnevet élveznek, mivel alapvetően immunmentesek a vírusok és más típusú rosszindulatú programok ellen. Bár ezek még mindig sokkal biztonságosabbak, mint a Windows rendszerek, alma A Mac-ek továbbra is sebezhetők bizonyos vírusok és más rosszindulatú programok ellen, és ez egyre növekvő probléma. Az Apple beépített biztonsági rendszere ésszerű munkát végez azzal, hogy a rosszindulatú programokat zökkenőmentesen tartja, de még mindig fontolóra kell vennie a védelem megerősítését az antivírus szoftver telepítésével..

Ebben a bejegyzésben azt tárgyaljuk, hogy miért kell fontolóra vennie a víruskereső használatát egy Mac számítógéppel, és feltárnia a legjobb víruskereső szoftvereket.

Szüksége van-e antivírusra a Mac védelmére?

Röviden: igen. A Mac nem immunis a rosszindulatú programok ellen, és a Mac-célzott támadások egyre gyakoribbak. Az eszköz biztonságának beépítésére és a beépített biztonsági szolgáltatásokra vonatkozó bevált gyakorlatok betartása segíthet, de egy víruskereső szoftver az eszköz további védelmére szolgálhat.

Vizsgáljuk meg ezt részletesebben:

Az első felteendő kérdés: „Léteznek-e rosszindulatú programok a MacOS platformon?” A válasz erre igen: igen. Bár a Mac biztonságosnak tűnik, semmi nem akadályozza meg a szoftvert célzó bűnözőket.

Ennek ellenére az adatok azt sugallják, hogy a Mac számítógépeket kevésbé veszélyezteti veszélyek a rosszindulatú programok miatt. De csak azért, mert alacsonyabb a kockázat, mint egy Windows PC-n, ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs kockázat. Ráadásul a kockázat fokozódik, ha vállalkozás, amely több Mac számítógépet üzemeltet.

Még akkor is, ha csak Mac-ot használ otthoni számítógépként, van néhány jó oka annak, hogy fontolja meg a biztonság javítását:

 • A Mac egyre népszerűbb. A támadó Windows PC-k egyik vonzó része, hogy a hatás annyira óriási, mert a Windows részesedése a piaci részesedés 80% -a. De a Mac népszerűségének növekedése minden bizonnyal fiatalabb célpontot jelent a támadók számára, mint az elmúlt években.
 • A Mac felhasználók vonzó célok. Mivel a Mac számítógépeket sokkal drágább vásárolni, mint a Windows PC-ket, ebből következik, hogy a Mac felhasználók általában gazdagabbak lesznek. Mint ilyenek, vonzó célpontok a bűnözők számára, különösen azok számára, akik személyes adatokat, köztük pénzügyi információkat is lopnak.
 • A Windows biztonságosabbá válik. A Mac-ok nagy biztonságban voltak a Windows PC-k fölött, így utóbbiak megkönnyítették a támadást. A Windows operációs rendszer legújabb verziója biztonságosabb, mint valaha, lezárva a rést, és megnehezítve őket. Kevésbé lenne meglepő, ha a rosszindulatú hackerek a Mac felé fordulnának.

A Mac operációs rendszere beépített rosszindulatú programok észlelésével jár, amelyeket az alábbiakban részletesebben tárgyalunk. Ez a beépített észlelési szolgáltatás kedvező, de még több fenyegetés esetén nagyobb a valószínűsége annak, hogy új rosszindulatú programok megtalálják a rendszerüket, mielőtt az Apple frissíti az adatbázisát. Ezek amelyeket nulla napos fenyegetéseknek nevezünk, és elég indokolt néhány biztonsági szoftver telepítéséhez.

Vegye figyelembe, hogy még az antivírusok sem tudnak védelmet nyújtani minden típusú támadás ellen. Például, ha valaki megkísérel téged az adminisztrátori jogok kibővítésével a rosszindulatú programok telepítéséhez, már túl késő, hogy egy víruskereső megmentsen. Az emberi hiba nem tesz különbséget az operációs rendszerek között, és a Mac felhasználók ugyanolyan egyszerűen áldozatul eshetnek a csalásokhoz, mint a PC-felhasználók.

A Mac beépített malware-észlelése

Információ a Mac beépített malware észleléséről.

A Mac szoftver az Unix-on alapul, amely saját biztonsági jellemzőivel rendelkezik. Ez az egyik oka annak, hogy a Mac viszonylag biztonságos maradt. A Mac beépített biztonsági intézkedéseket is kínál a rosszindulatú programok leküzdésére, ideértve a következőket:

 • Portás: Ha a Mac által digitálisan nem jóváhagyott szoftver megkísérel futtatni a számítógépen, a GateKeeper addig blokkolja azt, amíg nem engedélyezi a folytatáshoz.
 • XProtect: Az XProtect szolgáltatás észleli az ismert rosszindulatú programokat és automatikusan blokkolja a telepítést. A szolgáltatás folyamatosan frissül a legújabb malware aláírásokkal. Figyelemmel kíséri az új malware fertőzéseket (és törzseket), és ha vannak ilyenek, akkor az XProtect frissül. Ezek a frissítések a rendszerfrissítésektől külön fordulnak elő, így nem kell megvárnia, hogy megóvódjon az új rosszindulatú programoktól.
 • Malware eltávolító eszköz: Ha a rosszindulatú program bekerül egy rendszerbe, a MacOS technológia orvosolja a fertőzéseket. Az ismert rosszindulatú programok eltávolítása minden rendszerfrissítéssel történik.

A Mac továbbra is javítja a biztonsági réseket minden további frissítéssel. Rendkívül fontos, hogy a lehető leghamarabb telepítse a frissítéseket a rendszer biztonsága érdekében. A Mac automatikus biztonsági frissítéseket biztosít, de ellenőriznie kell, hogy azok engedélyezve vannak-e. Az ellenőrzéshez egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson a képernyő bal felső sarkában található Apple ikonra, majd tovább Rendszerbeállítások.
 2. Nyissa meg az App Store-t.
 3. Végül ellenőrizze, hogy az ÖSSZES frissítési beállítások melletti jelölőnégyzetek be vannak-e jelölve, az alábbi képen látható módon.

Az App Store lehetőségei.

A legjobb víruskereső szoftver MacOS-hoz

Ha úgy dönt, hogy szeretne víruskereső szoftvert telepíteni, akkor rengeteg lehetőség van, ingyenes és fizetős. A legjobbak közül külön-külön kerekítettük fel, de itt vannak a három legfontosabb ingyenes és fizetett lehetőségünk. Javasoljuk, hogy ha fizet, akkor fizetett opciót választjon, viszonylag olcsók, gyorsabbak és jelentősen jobb védelmet nyújtanak.

A legjobb víruskereső szoftver Mac-hez

Intego AV Mac2020. január

Elérhető alkalmazások:

  1. Intego Mac Internet Security X9: Jelenleg 84,99 dollárról 39,99 dollárra csökkent egy évre, ez egy pénztárcabarát megoldás. A szoftvert kifejezetten a Mac-ek számára készítették. Nem alapja a Windows modell, mint sok alternatíva esetében. Helyi alapú tűzfalat és védelmet kínál az adathalász csalásokkal szemben, többek között a következőket.

  Kaspersky

  Elérhető alkalmazások:

  • PC

  2. Kaspersky Internet Security for Mac: A Kaspersky következetesen jól szerepel a független tesztekben, és elérhetővé teheti az árpontját, amely 23,99 dollárt tesz elérhetővé egy éves védelemért. A kiemelt témák tartalmazzák a szülői ellenőrzésre szolgáló tartalomszűrőt és a webkamera kémkedését.

  Bitdefender

  Elérhető alkalmazások:

  • PC

  3. Bitdefender Antivirus Mac-hez: Ez egy újabb olcsó lehetőség (az árat nemrégiben egy évre 58,49 dollárra csökkentették) sokféle funkcióval. Néhány közül kiemelkedik a beépített virtuális magánhálózat (VPN) és egy autopilot funkció a beállított, és felejtsd el megközelítés érdekében.

  További lehetőségeket lásd: Legjobb Mac víruskereső programok: A legjobban értékelt Mac víruskereső programok 2019-re.

  A legjobb ingyenes víruskereső szoftver Mac-hez

  Mint a legtöbb dologban az életben, általában fogás van, amikor egy termék ingyenes. A biztonság nem olyan terület, amelyben javasoljuk, hogy vágja le a sarkokat, de ha valóban nem akar fizetett megoldást, akkor három ingyenes lehetőség közül választhat.

  AVG Mac víruskereső honlap.

  1. AVG Antivirus Mac-hez: A múltban az AVG csak antivírusos megoldásokat nyújtott a Windows felhasználók számára, de most a Mac felhasználók is élvezhetik a védelmet. Az ingyenes szolgáltatások közé tartozik a letöltött és az online fenyegetések elleni védelem, a valós idejű megfigyelés, a drag-and-drop fájlok szkennelése és az ingyenes rosszindulatú programok eltávolítása.

  2. Avast Free Antivirus for Mac: A Mac felhasználók nem kapják meg az Avast szolgáltatásainak ugyanolyan tartományát, mint a Windows felhasználók, ám élvezhetik az alapokat, beleértve a vírusok valós idejű megfigyelését és blokkolását, a wifi-hálózati szkennelést, valamint a nem biztonságos webhelyek és a tolakodó webes nyomkövetőket.

  3. Comodo Free Antivirus Mac-hez: Bár a márka nem rendelkezik ugyanolyan ütéssel, mint a listán szereplők, a Comodo meglehetősen széles szolgáltatást kínál az ügyfelek számára az ingyenes szolgáltatás számára. Ezek magukban foglalják a valós idejű rosszindulatú programok védelmét, az ütemezett víruskeresést, a karanténokat és a gyanús fájlok eltávolítását, a drag and drop funkciókat és az egy kattintással történő vizsgálatot és még sok más.

  További lehetőségeket lásd: A legjobb ingyenes víruskereső programok Windows és Mac rendszerekhez.

  További tippek a Mac számítógép biztonságához

  Noha a beépített és a kiegészítő víruskereső szoftverek segíthetnek, vannak más dolgok is a számítógép biztonságához. A vírus valószínűtlen eseménye mellett, amely megszerezte a Mac-ot, a legvalószínűbb fenyegetések az adware és a spyware. Az ilyen és más veszélyek elkerülésének legjobb módja az alapvető, de hatékony biztonsági lépések megtétele:

  • Tűzfal engedélyezése: A tűzfal az első védelmi vonal a lehetséges biztonsági fenyegetésekkel szemben. A tűzfal engedélyezéséhez lépjen a következőbe: Rendszerbeállítások > Biztonság > Tűzfal.
  • A Java letiltása a böngészőben: A Java biztonsági hibákat tartalmaz, és általában nincs rá szükség. A Java letiltásához törölje a jelet az „Enable Java” jelölőnégyzetből Szafari > preferenciák > Biztonság
  • Tartsa közel a számítógépet: Ez nyilvánvalónak tűnik, de soha ne hagyja, hogy bárki más hozzáférjen a Mac-hez, vagy telepítsen rá fájlokat az Ön nevében, hacsak nem tudja, hogy bízhat bennük..
  • Kerülje az ismeretlen fájlok megnyitását: Soha ne nyissa meg az e-mail mellékleteket vagy más fájlokat, amelyeket ismeretlen vagy kétes forrásokból kapott.
  • Légy szkeptikus a szoftver szolgáltatókkal szemben: Csak olyan megbízható webhelyekről telepítsen szoftvert, amelyekről tudod, hogy bízhat, és kerülje el a kalóz szoftvereket.
  • Használjon erős jelszavakat: Győződjön meg arról, hogy a Mac-ét, valamint az összes helyi és online fiókját legalább nyolc karakterből álló erős jelszavakkal védik. A jelszavaknak tartalmazniuk kell számokat, betűket (mind a kis-, mind a kisbetűket) és a speciális karaktereket. Itt tesztelheti a jelszó erősségét.
  • Frissítse a szoftvert: A Mac-ot és az alkalmazásokat mindig frissítse. Töltse le ezeket a frissítéseket a fejlesztők webhelyein vagy az App Store-ban, nem pedig a felbukkanó ablakokból.

  Ha a fentiek mindegyikét gyakorolja, akkor nem kell aggódnia a Mac élvezetét zavaró fenyegetések miatt. A dolgok természetesen változnak, tehát minden esetre tartsák lépést a legfrissebb biztonsági hírekkel.

  Kapcsolódó: Szeretne még többet tenni a biztonság és az adatvédelem javítása érdekében? Nézze meg a A legjobb VPN-ek Mac-hez.

  Brayan Jackson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me

  About the author

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  15 − = 8

  Adblock
  detector