35+ иницијатива за добијање више жена у цибер-сигурности

35 иницијатива за добијање више жена у цибер-сигурности

Питања која се односе на кибернетичку сигурност пријете да дестабилизирају интернет и сродне технологије, узрокујући ријалити ефекте у осталим индустријама. Да би се борили против тога, све је већа потреба за образованим, талентованим и ентузијастичним професионалцима за кибернетичку сигурност.

Индустрија кибернетичке безбедности је индустрија којом доминирају мушкарци. Али проблем није у томе што је превише мушкараца у индустрији, већ у томе што нема довољно жена.

Срећом, родни јаз није прошао незапажено. Много појединаца и организација схвата да морамо подузети мјере. Приоритети укључују привлачење више жена у поље кибернетичке сигурности и оснаживање њих да буду успешне у каријери.

Широм свијета постоје разне иницијативе чији је заједнички циљ подршка женама у цибер-сигурности. Међу осталим понудама често укључују образовање, обуку, умрежавање, менторство и дружење.

У овом чланку детаљније ћемо погледати родни јаз и изазове са којима се жене суочавају у ИТ безбедности, пре него што истакнемо неке од иницијатива посвећених да им помогнемо.

Contents

Зашто је важно затворити јаз између сполова

Извештај компаније Циберсецурити Вентурес каже да жене чине 20 процената радне снаге у кибернетичкој безбедности, док студија (ИСЦ) 2 која користи различите критеријуме тај број чини нешто већим и износи 24 процента. Иако је проценат жена у кибернетичкој сигурности повећан од 2013. године - када су жене представљале само 11 процената радне снаге у индустрији - очигледно је да постоји родни јаз.

Жене у стању кибернетичке сигурности.Извор: Циберсецурити Вентурес.

Осим родне разлике, такође постоји озбиљан јаз у талентима, са 53 процента организација које су пријавиле „проблематичан недостатак“ вештина кибернетичке сигурности. И овде не говоримо само о фирмама за кибернетичку сигурност. Данас се већина индустрија ослања на технологију да би функционисала и стога има потребе у погледу кибернетичке сигурности.

Имати више жена у цибер-сигурности помоћи ће јачању индустрије и испунити драстичне потребе које компаније имају за врхунским талентом. Занимљиво је да је студија (ИСЦ) 2 утврдила да су жене на овом пољу генерално боље образоване од мушкараца, а већи проценат жена достиже водеће положаје.

Поред тога, постоје и други користи за родно уравнотежене тимове инфосека укључујући:

 1. Помагање уношења различитих перспектива на сто
 2. Променом статуса куо ради побољшања унутрашње и екстерне перцепције
 3. Пружање могућности учења и раста

Погледајмо их мало детаљније:

1. Доношење различитих перспектива на сто

Разноликост може да донесе користи у већини индустрија, али то је посебно важно у цибер-безбедности. Како Присцилла Мориуцхи, директорица стратешког развоја пријетњи у Рецордед Футуре, објашњава за Форбес:

Потребни су нам људи различитог порекла, јер људи које тражимо (актери претњи, хакери, „лоши момци“) такође имају широку палету позадина и искустава.

2. Промена статуса куо

Писацица Института Инфосец Сусан Морров објашњава:

Барем постоји перцепција да је индустрија "техничка" и стога више одговара мушкарцима него женама. Ово је друштвено питање. СТЕМ поља су уопште постала повезана са мушкарцима.

А то се не односи само на аутсајдере који траже. Лиса Кеарнеи, оснивачица канадског Друштва за кибернетску сигурност у Канади, била је директорица осигурања производа у компанији Бритисх Цолумбиа када јој је то рекао мушки колега:

Не брините о присуству овом састанку; то је техницко.

Пошто се ова перцепција заснива на статусу куо, а не на научним доказима, затварање родне разлике може помоћи у отклањању истих.

3. Пружање могућности учења и раста

(ИСЦ) 2 утврдили су да су жене у цибер-сигурности углавном боље образоване; 44 одсто мушкараца у цибер-сигурности има постдипломски студиј, у поређењу са 52 одсто жена. Шта више, жене на терену ће вероватније доћи до лидерских позиција. То показује да родна разноликост долази са растом и могућностима учења. Читава радна снага и организација у целини могу имати користи од запошљавања више квалификованих и амбициозних жена.

Затварање родног јаза помоћи ће да се отвори пут будућности родне разноликости (а надамо се и друге врсте различитости) у пољу кибернетичке сигурности..

Зашто се жене одвраћају од цибер-сигурности

Образовање из науке, технологије, енглеског језика и математике (СТЕМ) ствара огроман притисак у наставним програмима у разним деловима света, а многи дипломирани студенти појављују се са вештинама и жељом да наставе каријеру у инфосеку.

Међутим, с много више индустрија повезаних са СТЕМ-ом које можете одабрати, очигледна родна неравнотежа у индустрији кибернетичке сигурности може створити негативне перцепције које одвраћају неке жене са поља.

Преобликовање уобичајених заблуда које жене имају у вези са цибер-сигурношћу важно је за помагање да виде могућности на терену. Ево неколико примера негативних перцепција и алтернативних начина за њихово сагледавање.

могућности за жене у цибер-сигурности

Главни изазови за жене које покушавају да се пробију на терену

Чак и када се жена одлучи за каријеру у цибер-сигурности, можда ће се суочити са бројним препрекама. На пример, истраживање из 2017. (ИСЦ) 2 открило је да се 51 одсто жена у цибер-безбедности суочава са неким видом дискриминације.

Иако је та бројка алармантна, одређене тактике могу помоћи у превазилажењу проблема. Учење о томе са каквим се изазовима могу суочити жене и наоружана потенцијалним решењима могу улазак и боравак у индустрији кибернетичке сигурности учинити управљивијим..

изазови вс решења за жене у цибер-сигурности

Многа од решења о којима је овде реч, снажно подржавају доле наведене иницијативе.

Иницијативе за добијање више жена у инфосцу

Иако је подјела полова у цибер-сигурности јасна, на срећу многе жене (и мушкарци) у индустрији препознају то питање и предузимају кораке како би затворили јаз. Од Сједињених Држава до Украјине, мноштво иницијатива широм света помаже привући девојке и жене за каријеру у кибернетичкој сигурности и помоћи онима који су већ на терену.

Испод је листа неких најбољих иницијатива које сам открио, укључујући информације о томе која иницијатива служи и како се укључити. Такође ћете наћи савете представника неких организација који имају за циљ да помогну женама које започињу у каријери о цибер-безбедности..

1. ВиЦиС (Вомен ин ЦиберСецурити) (Глобал)

ВиЦис је непрофитна организација за чланство која има за циљ да окупи жене у цибер-сигурности како би размениле искуства и знање и пружили могућности менторства и умрежавања..

Ко је за?

Иницијатива је за све жене укључене у кибернетичку сигурност, укључујући академске академије, истраживање, управу и индустрију.

Мисија

ВиЦис служи и женама у цибер-сигурности и компанијама које могу имати користи од своје стручности. Жене уживају у могућностима учења и развоја каријере, без обзира у којој су фази каријере за цибер-сигурност у којој се налазе. ВиЦис такође пружа компанијама низ квалификованих кандидата за посао у цибер-сигурности на свим нивоима. То промовише чињеницу да је осим високог образовања, кандидаткиње могу побољшати разноликост унутар радне снаге и побољшати спољну перцепцију.

Како се придружити ВиЦис-у

Ако сте заинтересовани да постанете члан ВиЦис-а, годишња чланарина износи 15 УСД за студенте, 55 УСД за чланове факултета и запосленике владе или непрофитне организације, и 95 УСД за чланове индустрије. Учешће на годишњој конференцији ВиЦис плаћа додатне трошкове (35 до 400 долара).

жене у иницијативама за цибер-сигурност циберјустсу

2. Женско друштво циберјутсуа (ВСЦ) (САД)

Друга непрофитна организација за чланство, ВСЦ основана је 2012. године и сада опслужује хиљаде жена широм света. Фокусира се на каријере кибернетичке сигурности жена, укључујући обуку, умрежавање и менторство.

Ко је за?

Иако ВСЦ може бити од користи за све жене у цибер-сигурности, то је најкорисније за оне који мисле да започну каријеру на терену или тек започну. Има тону програма који су осмишљени како би женама помогли да се покрену у индустрији, укључујући радионице, мрежне догађаје, табле за посао и студијске групе за припрему сертификата..

Мисија

Општа мисија ове организације је да оснажити жене за успех у улогама за цибер-сигурност. Омогућавањем образовања и професионалних могућности, све је то једносмјерна жеља за жене које се надају цибер-сигурности.

Како се придружити ВСЦ-у

Годишње чланарине за ВСЦ почињу од 50 УСД за војно особље и студенте и повећавају се на 100 УСД за остале жене. Постоји и мушко чланство које кошта 50 долара и укључује ограничен приступ мрежном садржају.

Кључни савет

Било која жена која улази у цибер, будите неустрашиви. Преузмите иницијативу за учење и раст. Људи ће вас изазивати. Никада не одустај.

Мари Галлаваи, директор, Женско друштво за циберјутсу

3. ВоСЕЦ: Жене кибернетичке сигурности (глобално)

Ова организација брине о социјалном аспекту жена које се налазе у цибер-сигурности. Има велику Твиттер групу која прати и Меетуп на разним локацијама у САД-у, као и у Канади, Француској, Швајцарској, Индији, Кенији и другим земљама.

Ко је за

Ова група је углавном за оне који би желели да доживе искуство пријатељства са женама истомишљеника у индустрији кибернетичке сигурности. Број локација за Меетуп групе је ограничен, тако да је заиста погодан само ако живите у одређеним областима или сте вољни да путујете (или можда покренете сопствено поглавље).

Мисија

Инспирисана групом Цибер Ладиес Меетуп у Израелу, суоснивачица Таниа Јанца (@схехацкспурпле) желела је да створи слично окружење за жене (и свакога ко се идентификује као жену) да се спријатељи са индустријом кибернетичке сигурности.. Чланови се састају како би разговарали о свом раду као и да се међусобно менторирају и умрежавају. Они такође присуствују типично догађајима у којима доминирају мушкарци, у групама, како се никада не би осећали чудним.

Како се придружити ВоСЕЦ-у

Не постоје чланарине за ВоСЕЦ. Листа поглавља може се наћи на крају овог кода попут блога за девојку, заједно са везама до одговарајућих група за упознавање. Можете да потражите и „ВоСЕЦ“ на веб локацији Меетуп да видите постоји ли група у вашој близини.

4. Диана иницијатива (САД)

Иницијатива Диана је конференција о женама у цибер-сигурности која се одржава у Лас Вегасу. Развила га је група жена за које је сматрала да постоји потреба за инфосецком конференцијом посвећеном женама. Конференција укључује презентације предавача у инфосец заједници, умрежавање и менторирање, и „села“ која подучавају ствари попут закључавања и лемљења..

Ко је за

Конференција је намењена женама и не-бинарним појединцима које раде или улазе у индустрију информационе сигурности или сродне дисциплине.

Мисија

Промовисана као „конференција за жене, различитост и укључивање у информациону сигурност“, Иницијатива Диана тежи томе промовисати разноликост у тој области и помажу у промени култура на радном месту.

Како се придружити Диана Инитиативе

Дводневна конференција се одржава у августу, а карте можете купити преко веб странице Диана Инитиативе. Можете себи набавити бесплатну карту волонтирањем како бисте помогли око постављања и извођења конференције.

5. ОВАСП Вомен ин АппСец (ВИА) (Глобал)

Пројект безбедности отворених веб апликација (ОВАСП) је непрофитна организација која се фокусира на унапређење безбедности софтвера. Жене у АппСецу (ВИА) је део ОВАСП-а који је намењен женама у безбедности апликација.

Ко је за

ОВАСП ВИА је за све жене у безбедности апликација, укључујући инструкторе, студенте и професионалце у индустрији информационе сигурности или у развоју апликација. Иницијатива је базирана на водећим догађајима АппСец-а у САД-у и ОВАСП-у, одржавају се на различитим локацијама, укључујући САД и Европу, али група је отворена за жене широм света са Меетуп групама које се формирају на разним локацијама.

Мисија

Један од главних циљева ВИА-е је привући више жена које ће постати активне чланице у ОВАСП-у и другим АппСец заједницама. Такође се жели пружити могућност обуке и менторства женама у индустрији, као и понудити финансијску подршку кроз спонзорство, стипендије и стипендије..

Како се придружити ВИА-и

Чланство је бесплатно и свако може постати „члан који учествује“ слањем е-поште секретару организације. Да бисте постали „гласачки члан“, морате бити члан ОВАСП-а и члан групе три мјесеца. ОВАСП ВИА је веома активна на Твиттеру.

жене у иницијативама за цибер-сигурност санс

6. САНС женска иммерсион академија (САД)

Институт (САНС) је светски познати добављач истраживања информатичке безбедности, обуке и сертификовања. Створио је разне „ЦиберТалент иммерсион академије“ како би потакнуо каријеру учесника у цибер-сигурности истовремено помажући затворите јаз између вештина у индустрији кибернетичке сигурности. Као што му име каже, Академија за жене је дизајнирана искључиво за жене.

Ко је за

За програм постоје прилично строги захтеви, укључујући да су кандидати на вишој години на факултету, по могућности уписани у област која се односи на рачунаре, ИТ или друге техничке СТЕМ предмете. Отворен је само за америчке држављане или сталне правне особе. Није отворено ни за оне који су магистрирали или докторирали на пољу информационе сигурности или онима који имају искуства у раду на безбедности информација.

Мисија

САНС Вомен’с Иммерсион Ацадеми нуди убрзани, интензивни програм обуке који ће помоћи женама да брзо покрену каријеру у кибернетичкој сигурности..

Како се придружити САНС Вомен'с Иммерсион Ацадеми

Једна од најбољих ствари у вези с иммерсион академијама је та што су основана на стипендијама и није потребно плаћање. Програм за 2019. годину је пун, али можете пазити на детаље када требате конкурисати за програм 2020. године.

Кључни савет

Мрежа. Мрежа. Мрежа. Упознајте што више људи на терену. А ако сте жена која жели провалити у цибер-сигурност, немојте се бојати ослањати се на друге жене у индустрији. Топло препоручујем изградњу јаког система подршке међу осталим женама у пољу ИнфоСец. Потражите стручни савет. Питајте се где бисте требали да усредсредите своје време; које су области проучавања најрелевантније; и шта треба да урадите да бисте пронашли посао.

Ксена Олсен, Цибер Тхреат Интел аналитичарка у Финансијским сервисима и дипломирана студентица САНС женске иммерсион академије за 2017. годину

7. Цоде Лике А Гирл (глобално)

Цоде Лике А Гирл је интернетска публикација (путем медија) и група у заједници (преко Фацебоока) за жене у технологији. То објављује и дели приче сјајно позитивно свјетло на жене у техници.

Ко је за

Садржај који производи Цоде Лике А Гирл углавном је усредсређен на жене у технологији, али велики део даје достојно читање свима који су заинтересовани за ту област. Теме укључују женске моделе у технологији, кодирање начина рада и решавање проблема и савете о учењу деце да кодирају. Много материјала може бити посебно корисно за послодавце који желе да премосте родни јаз.

Мисија

Мисија тима који стоји иза Цоде Лике а Гирл је да промени перцепцију о жени и техници и да помогне да се охрабре жене свих година да размисле о каријери у технологији..

Како се придружити Цоде Лике А Гирл

Да бисте се укључили у заједницу Цоде Лике А Гирл, можете почети тако да се придружите Фацебоок групи. Такође можете да пратите објаву на Медиум, Твиттер или Фацебоок.

жене у иницијативама за кибернетичку сигурност се декласирају

8. Даме у цибер-сигурности од ДефЦамп (Румунија)

ДефЦамп је годишња конференција о хаковању и безбедности информација која окупља водеће стручњаке за кибернетичку безбедност да би поделили своје знање и истраживање. ДефЦамп је слично даме у циберсецурити конференција инфосец са женском линијом.

Ко је за

Док догађај има само женске говорнике, свако може присуствовати. Као и друге конференције ДефЦамп, она се одржава у Букурешту, Румунија, али је отворена за полазнике широм света..

Мисија

Организатори конференције желе да баце жариште на жене у области кибернетичке сигурности и покажу да могу пружити увид и смернице које могу бити од користи свима, а не само другим женама. Говорници говоре о претњама од цибер-безбедности и сопственим причама из инфосец индустрије, плус практичним радионицама и сесијама један на један.

Како се ДефЦамп придружити Ладиес ин Циберсецурити

Догађај 2019. одржан је у марту, али можете проверити веб страницу Ладиес ин Циберсецурити за детаље о следећем догађају.

Кључни савет

Инфосец је веома атрактивно поље и препоручујемо свим женама које би желеле да га пробају да почну полако, пуно читају, истражују различите делове кибернетичке сигурности, потражују узоре и уче корак по корак. Можда изгледа мало неодољиво, али како научите, постаће врло корисно. Да будемо прецизнији, увек је важно имати аналитички начин размишљања изван оквира и разумети основе, како функционишу веб и мобилне апликације, како се врши умрежавање и комуникација између система, а такође се познаје и мало популарног програмирања језике као што су јава, ПХП, Ц ++ или Јавасцрипт.

Флорина Думитрацхе, координаторица догађаја, Даме у цибер-сигурности од ДефЦамп-а

жене у иницијативама за кибернетичку сигурност аустралија

9. Аустралиан Вомен ин Сецурити Нетворк (АСВН) (Аустралија)

АВСН води догађаје и иницијативе усмерене на помоћ женама које улазе или раде у индустрији кибернетичке сигурности.

Ко је за

Ова иницијатива циља на жене које идентификују жене у Аустралији које су заинтересоване за каријеру у цибер-сигурности или већ раде на терену и желе подршку заједнице жена истомишљеника. Поглавља се воде у осам градова широм Аустралије: Брисбане, Цанберра, Дарвин, Хобарт, Мелбоурне, Пертх и Сиднеи.

Мисија

Главни циљ ове мреже је повећати број жена укључених у безбедносну заједницу пружањем подршке и инспирације. Трчи локални догађаји и програми информисања, и пружа менторство, сарадњу и обуку. Такође промовише могућности волонтерског говора и говора.

Како се придружити АВСН-у

Ако сте заинтересовани да сазнате више о АВСН-у, можете се обратити организацији преко њеног обрасца за контакт.

Кључни савет

Буди оно што јеси! Не оклевајте да упутите сваку прилику. Као један од руководећих екипа Аустралиан Вомен ин Сецурити Нетворк (АВСН), обратили су ми се виши руководиоци и власници предузећа који раде на сајбер или информатичкој безбедности и тражим више жена, генерално разноликости, за своје тимове. Често се жале на недостатак жена кандидаткиња за позиције које оглашавају. Они траже разноликост и имају у виду родну неравнотежу у својим тимовима, и што је најважније, желе да посегну за побољшањем те неравнотеже која иде напред.

Цхрис Миллер, шеф ко-вође Аустралијске мреже жена у безбедности у Цанберри

10. Церцле дес Феммес де ла ЦиберСецурите (ЦЕФЦИС) (Француска)

ЦЕФЦИС је француска организација посвећена женама у цибер-сигурности. Омогућава програме образовања, обуке, менторства и подизања свести, објављује извештаје и белешке, едукује регрутоваче о родном јазу у индустрији кибернетичке сигурности, као и домаћине и спонзоре догађаја.

Ко је за

Организација је намијењена женама које раде у области кибернетичке сигурности или које желе започети каријеру у цибер-сигурности. Такође поздравља мушкарце који желе да раде на томе да повећају број жена на терену. Већина манифестација које домаћин и спонзорише ЦЕФЦИС одржавају се у Француској.

Мисија

Циљ ЦЕФЦИС-а је „да промовише и унапреди присуство и лидерство жена у професијама безбедности информационих система.“

Како се придружити ЦЕФЦИС

Чланство у ЦЕФЦИС кошта 50 евра годишње. Да бисте постали члан треба кооптирати два постојећа члана. Можете да пошаљете контакт@цефис.цом да затражите кооперацију.

11. ЦибХЕР (САД)

ЦибХЕР охрабрује девојчице да уђу у поље кибернетичке сигурности пружајући ресурсе студентима К-12. До сада је својим напорима досегла више од 14.000 девојака.

Ко је за

Иницијатива пружа средства дјевојчицама у средњој школи преко оних на факултетским програмима.

Мисија

ЦибХЕР директно циља К-12 студенте како би их едуковао о области кибернетичке сигурности и подстакао их да се придруже индустрији. Оутреацх напори укључују презентације на СТЕМ догађајима, групе друштвених медија и догађај са наградама.

Како се придружити ЦибХЕР-у

Један од његових најистакнутијих пројеката је ГенЦибер Гирлс спонзорисане од НСА у ЦибХЕР® Сецурити Цамп 2019. Ово је бесплатни летњи камп за ученике 6 - 9 разреда одржавају се на Државном универзитету Дакота. Овогодишњи камп се одржао крајем јуна 2019. године, али на веб локацији можете пратити информације о регистрацији за следећу годину..

12. Ангажовање жена у цибер одбрани (Канада)

Ово је иницијатива у име канадске војске за спровођење истраживања зашто је у Канади тако мало жена у улози кибернетичке сигурности. Ангажовање жена у цибер одбрани је истраживање којим се жели открити баријере с којима се жене суочавају.

Ко је за

Анкета је намијењена свим женама старијим од 18 година у Канади.

Мисија

Крајњи је циљ разумјети зашто се жене не придружују индустрији како би канадска војска те податке могла искористити за помоћ у регрутовању за цибер одбрану у Канади.

Како се придружити ангажовању жена у цибер одбрани

Ако сте држављанин Канаде или пребивалиште, можете помоћи и извршити анкету слиједећи ову везу или кликом на Узмите нашу анкету линк на почетну страницу веб локације.

13. ЕЦСО'с Вомен4Цибер (Европа)

Европска организација за цибер-безбедност (ЕЦСО) белгијска је непрофитна организација основана 2016. године. Вомен4Цибер је нова иницијатива за организацију која је најављена 2018. Она окупља 20 најбољих жена из цибер-безбедности које ће осмислити дјелотворни кораци и смјернице за привлачење више жена у поље кибернетичке сигурности.

Ко је за

Иницијатива је у раној фази, па је нејасно ко ће тачно имати користи, али намештају се спин-офф иницијативе које ће помоћи женама у цибер-сигурности широм Европе..

Мисија

Иницијатива Вомен4Цибер настоји створити „поље укључено у родно кибернетичку сигурност“. ЕСЦО препознаје потребу да се привуче и задржи више жена у пољу кибернетске сигурности и жели подузети конкретне акције како би то олакшао..

Како се придружити Вомен4Цибер

Постојећи тим је одабран, али вјероватно ће бити могућности да се придруже будућим пројектима. Можете бити у току са Вомен4Цибер пратећи @ецсо_еу или хасхтаг # Вомен4Цибер на Твиттеру и ЛинкедИн.

форум жена у иницијативама цибер-сигурности

14. Форум за жене извршне власти (ЕВФ) (САД)

ЕВФ је организација за чланство за жене на позицијама утицаја у индустрији информационе сигурности. Основали су га 2002. године Јоице Броцаглиа, који је извршни директор Алта Ассоциатес, водеће компаније за запошљавање у областима ИТ ризика и информационе сигурности. Његов водећи догађај, Тхе тродневна Национална конференција ЕВФ-а, привлачи преко 500 лидера глобалне женске мисли.

Ко је за

ЕВФ је намијењен женским руководиоцима и новим лидерима у индустрији информацијске сигурности, приватности и управљања ризиком. Организација је са седиштем у САД, али има чланове широм света.

Мисија

Циљ ЕВФ-а је окупити ове жене како би размениле идеје и изградиле поуздане везе. Омогућава програме менторирања и вођења и организује догађаје, укључујући умрежавање вечере и састанке. Владин програм информисања служи за едукацију чланова и особља владе и за укључивање жена у законодавни процес.

Како се придружити ЕВФ-у

Стандардно појединачно чланство кошта 395 УСД годишње. Чланство владе и академске заједнице износи 195 долара годишње. Можете се придружити тако што се прво пријавите за налог на веб локацији ЕВФ и поднесете захтев за чланство.

Кључни савет

Као извршни директор Алта Ассоциатес, водеће извршне фирме за претрагу која се специјализовала за кибернетичку сигурност и оснивача Форума извршних жена за сигурност информација, управљање ризиком и приватност (ЕВФ), највећу чланицу за жене у цибер-у; кључни савет који бих понудио је да се активно укључим у индустријску асоцијацију или организацију попут ЕВФ. Радећи то, моћи ћете да изградите поуздане односе са професионалцима на свим нивоима кибернетичке сигурности, имаћете могућности за образовање, напредовање у каријери и стварање свог личног бренда и угледа у индустрији..

Јоице Броцаглиа, оснивачица, Форума извршних жена

жене из иницијатива за кибернетичку сигурност, даме из Лондона

15. Ладиес оф Лондон Хацкинг Социети (ЛЛХС) (УК)

ЛЛХС је организација посвећена промоцији жена у цибер-сигурности. Сваког месеца одржава Меетупс који укључују разговоре, радионице и још много тога.

Ко је за

Упркос имену, иницијатива расте и постоји још једна група за упознавање у Норвицху (ЛНХС) и једна у Бристолу. Отворен је за све жене из области кибернетичке сигурности, а мушкарци су добродошли да разговарају и раде радионице.

Мисија

Циљ је окупити жене у цибер-сигурности које то желе делите вештине и техничко знање.

Како се придружити ЛЛХС-у

Можете се бесплатно придружити локалној групи за упознавање (Лондон или Норвицх). Организацију такође можете пронаћи на Твиттеру, ЛинкедИн-у и Фацебоок-у.

Кључни савет

Рекао бих женама које почињу у циберу да престану тражити дозволу и престану чекати прилике. Ако желите интерну транзицију, питајте како вам послодавац може помоћи, а не ако ће вам дозволити.

Саветовао бих женама да игноришу традиционалне академије, не треба вам диплома да бисте то учинили. Све што вам је потребно лако је доступно на дохват руке, ако имате рачунар и исправни прегледач, идите и научите ове ствари бесплатно и додајте их у свој ЛинкедИн профил и животопис. Курсеви удеми-ја, удацити-а, плуралности, цибрари-е и едк-а су бесплатни или јефтини и ажурирани су и у складу са индустријом инфосец-а него било који традиционални пут.

Такође бих им саветовао да не претерују и не паничу на оно што не знају. Нико у овој индустрији не зна све. То није могуће, постоји милион поделе, никада нећете изгребати по површини. Не брините, сви имамо имплодни синдром у инфосеку и сигуран начин да сазнате да вас неко гњави јесте када себе сматрају свјетским стручњаком за широку тему. Избегавајте људе као куга.

Елиза Маи Аустин, оснивачица и директорица, Ладиес оф Лондон Хацкинг Социети

жене у иницијативама за цибер-сигурност мањину

16. Међународни конзорцијум стручњака за кибернетичку сигурност мањина (ИЦМЦП) (САД)

ИЦМЦП је непрофитна асоцијација која оснажује жене и мањине за успех у индустрији кибернетичке сигурности. Омогућује пуно ресурса, укључујући програме менторирања, процену вештина и могућности запослења и стипендије за жене у цибер-сигурности.

Ко је за

Иницијатива је усмерена на све жене и мањине заинтересовани за цибер-сигурност или већ у индустрији. Има програме намењене студентима, али такође чини много посла како би помогао онима који су већ ушли у радну снагу.

Мисија

ИЦМЦП жели повећати заступљеност жена и мањина у области кибернетичке сигурности. То се чини кроз програме који промовишу регрутовање, задржавање и инклузију.

Како се придружити ИЦМЦП-у

Чланство вам омогућава приступ различитим алатима за образовање, развој каријере и умрежавање. Могуће је одабрати три нивоа чланства, а виши нивои нуде додатна средства. Они су почетници (15 УСД месечно), вежбачи (30 УСД месечно) и руководиоци (50 УСД месечно). Чланство је бесплатно за студенте.

Кључни савет

Развити неке основне техничке способности. ЦИССП није довољан. Изаберите једно подручје широког сигурносног простора и укопчајте се. Читајте књиге и чланке, похађајте часове, присуствујте конференцијама, људе у сјени са посебном стручношћу. На крају постаните вођа мисли у тој теми, узимајући је из угла који вам најбоље одговара.

Ванесса Пегуерос, чланица одбора, Међународног конзорцијума стручњака за кибернетичку сигурност мањина

17. Гирлс Го ЦиберСтарт (САД)

Гирлс Го ЦиберСтарт је низ интерактивних изазова дизајнираних да заинтересирају средњошколце заинтересоване за цибер-сигурност.

Ко је за

Програм се води у 27 држава, укључујући Калифорнију, Пенсилванију и Тексас и отворен је за оне који се идентификују као жене. Да би биле квалификоване, девојчице морају да имају 13 година до средине фебруара програмске године и да буду уписане у 9., 10., 11. или 12. разред..

Мисија

Гирлс Го ЦиберСтарт има за циљ да помогне у решавању проблема недостатак америчких стручњака за кибернетичку сигурност подстицањем средњошколаца да размотре каријере на том пољу.

Како се придружити Гирлс Го ЦиберСтарт

Улаз за 2019. годину је затворен, али веб локација Гирлс Го ЦиберСтарт има образац за који желите да пријавите своје интересе за следећу годину.

Кључни савет

Не дозволите да вас родни јаз заустави да радите оно што желите: останите мотивисани и верујте у себе. Искористите сва такмичења и ресурсе вани и не плашите се да пробијете све стереотипне погледе на кибернетичку сигурност - у ствари, недостатак жена у кибернетичкој сигурности погледајте као прилику..

Сарах Хоиле, Гирлс Го ЦиберСтарт

18. Гирл Сцоутс ХПЕ Циберсецурити Патцх (САД)

Организација Гирл Сцоутс иде у корак са временом и сада нуди закрпу која награђује знање о кибернетичкој сигурности. Програм закрпа и пратећу игру развила је компанија Хевлетт Пацкард Ентерприсес (ХПЕ). Програм подучава најбоље праксе за безбедност на мрежи и приватност и игра симулира пријетње од цибер сигурности као што су крађање идентитета и злостављање.

Ко је за

Програм патцх-а намењен је дечкима извиђачким младима од 9 до 11 година.

Мисија

Примарни разлог за развој овог фластера је пружање девојчицама знања и алата који су им потребни да би остали сигурни на мрежи. Такође постоји нада да ће радећи са женама у цибер-безбедности у ХПЕ девојчице узбудити технологију.

Како се придружити Гирл Сцоутс ХПЕ Циберсецурити Патцх

Да бисте започели своје дете са девојчицама, можете попунити онлине образац за проналазак трупа у вашој заједници.

19. Мастерцард'с Гирлс4Тецх (глобално)

Гирлс4Тецх је СТЕМ иницијатива коју води Мастерцард како би се охрабриле младе девојке да граде технологију и повезане вештине. То укључује догађаје на којима полазници уче и вежбају СТЕМ вештине.

Ко је за

Основна иницијатива је усмерена на девојчице, од 8 до 12 година. Али нови програм, Гирлс4Тецх 2.0, биће намењен старијим девојчицама, узраста 13-16 година. Сједиште му је у САД-у, али догађаји су одржани у 25 земаља, а програм је преведен на 11 језика, укључујући шпански, кинески и језик знака.

Мисија

Програм излаже девојке новој технологији и учи их и инспирише кроз узоре и практичне активности. Њен крајњи циљ је оснаживање младих девојака да постану технолошки лидери.

Како се придружити Мастерцардовој Гирлс4Тецх

Гирлс4Тецх води кроз партнерства, а најважније је са Сцхоластиц-ом. Такође постоји сарадња са организацијама широм света, укључујући хуманитарни програм са Америцан Аирлинес-ом и спортски и СТЕМ програм у партнерству са Мајор Леагуе Басебалл (МЛБ). Можете потражити веб страницу Гирлс4Тецх за више детаља.

20. Приватност водеће жене у ИАПП-у (глобална)

Међународно удружење професионалаца за заштиту приватности (ИАПП) је организација која се односи на приватност информација које нису неутралне за политику. Објављује вести, домаћин је састанке и конференција и пружа обуку о приватности и потврде. ИАПП-ов одељак о приватности водећих жена је посвећен простор за професионалце за приватност жена да се окупе.

Ко је за

Ова иницијатива је усмерена према женама које су већ у пољу приватности и желе да унапреде своју каријеру.

Мисија

Водећа приватност жена пружа простор женским професионалцима за приватност да размењују подршку у каријери, умрежавају се и пронађу посао.

Како се придружити приватности водеће жене у ИАПП-у

Да бисте се придружили овом одељку, прво морате да будете члан ИАПП-а, чији годишњи трошак износи 50 УСД за студенте, 100 УСД за владине, непрофитне, пензионере и чланове високог образовања и 275 УСД за професионалце.

21. Жене у технологији (ВИТ) (САД)

ВИТ је сајбер безбедност & Посебна интересна група за технологију (Цибер) & Тецх СИГ) за ширење могућности за девојчице и жене у области информационе сигурности и технологије. Нуди технолошку едукацију, менторство и умрежавање, као и развој лидерства.

Ко је за

ВИТ је усмерен ка женама на свим нивоима технолошке каријере, од девојчица школског узраста до руководилаца. Организација је прилично локализована са члановима који су углавном лоцирани у Васхингтону, Мариланду и Виргиниа.

Мисија

Основни циљ ВИТ-а је унаприједити жене у технологији. Конкретно, жели да повећа број жена на руководећим позицијама, да едукује жене у технологији и да обезбеди умрежавање окружења за жене које ће сарађивати и учити једна од друге. Омогућава онлине материјале за обуку и програме за лично образовање, а организује и редовне догађаје.

Како се придружити ВИТ-у

Можете се придружити онлине тако што ћете платити чланарину у износу од 115 УСД годишње (50 УСД за савезне или државне службенике и студенте).

жене у иницијативама за цибер-сигурност кансас

22. Жене у безбедности - Кансас Цити (ВиС-КЦ) (САД)

Ово је веома локализована непрофитна организација са седиштем у Кансас Цити-у, Миссоури. Омогућава радионице, менторство, умрежавање и спонзорише стипендије за жене које стекну дипломе или сертификате из области цибер-сигурности или информационе сигурности..

Ко је за

Циљ му је да служи женама на свим нивоима у локалној заједници за информациону сигурност.

Мисија

Циљ је надахњују и подржавају жене у безбедности информација и обезбедити им фокус. То се чини кроз образовање и обуку, као и домаћин редовних догађаја.

Како се придружити ВиС-КЦ-у

Не постоји чланство или регистрација за ВиС-КЦ, али можете проверити веб локацију за детаље о присуствовању месечним састанцима или се претплатите на листу слања ради ажурирања.

Кључни савет

Не бојте се неуспеха - неуспех је начин на који можете расти као појединац. Ако нећете успети; неуспех брзо, неуспех и често неуспех.

Амбер Стоне, председница, Жене у безбедности - Кансас Цити

23. Жене у безбедности и приватности (ВИСП) (САД)

ВИСП је иницијатива са седиштем у Калифорнији која помаже женама да остваре успех у приватности и безбедносној индустрији. Омогућава едукацију, умрежавање, менторство и обуку лидерства, укључујући домаћин и спонзорирање националних догађаја.

Ко је за

Организација има ресурсе и догађаје за све жене које су заинтересоване за цибер-сигурност. Међутим, углавном служи члановима својих главних поглавља у Сијетлу, Вашингтону, Лос Анђелесу и Бостону. Нова поглавља треба да се формирају у Њујорку и Даблину (Ирска). Чланство је најприкладније за жене које желе да унапреде своју каријеру у секторима приватности и сигурности.

Мисија

Основна мисија ВИСП-а је „напредовање жена да воде будућност приватности и сигурности.“ Да бисте то постигли, он обезбеђује обуке о безбедности током једне особе, радионице (као што су сигурно кодирање, инжењеринг приватности и одабир закључавања), као и „пеер-то“ -пеер менторски програм (ВИСП Тандемс), и спонзорише разне значајне инфосец догађаје.

Како се придружити ВИСП-у

Да бисте се укључили у ВИСП, можете се пријавити за њихов билтен или их пратити на Твиттеру, Фацебоок-у и ЛинкедИн-у.

24. Жене у одбрани (ВИД) (САД)

Основан 1985. године, ВИД је подружница Националног одбрамбеног индустријског удружења (НДИА) која помаже ангажовању и унапређивању жена у областима националне безбедности. Заступљен је у 20 поглавља широм САД-а.

Ко је за

Чланови савеза ВИД укључују мушкарце и жене из разних области, укључујући индустријске и одбрамбене организације, америчке оружане снаге, владине агенције и академске кругове.

Мисија

Ова иницијатива постоји и покушава да помогне у стварању разнолика радна снага у оквиру националне безбедности и побољшати женско знање, повезаност и лидерске вештине. На националном нивоу, организација сарађује да се залаже за најбоље праксе, политике и технологију за оне који су укључени у националну безбедност. Локално, чланице учествују у догађајима поглавља и менторством, као и жене у програму стипендирања кибернетичке сигурности.

Како се придружити ВИД-у

Можете се придружити ВИД-у преко веб локације организације. Чланство је бесплатно за активна војна лица и државне службенике. За академске и индустријске чланове, годишња накнада износи 40 УСД.

25. Жене у цибер-сигурности (ВиЦС) компаније БАЕ Системс (глобално)

БАЕ Системс је мултинационална компанија са седиштем у Великој Британији, специјализована за безбедност, одбрану и ваздухопловство. Њеном ВиЦС иницијативом управља компанија Апплиед Интеллигенце која је специјализована за безбедност. Омогућује програме обуке, укључујући тренинг за пристрасност вишем менаџменту, и домаћин је и присуствује разговорима о безбедносним догађајима.

Ко је за

Чини се да је ова иницијатива више усмерена на унутра, јер ВиЦС помаже да се таласи у оквиру саме Апплиед Интеллигенце. Међутим, то утиче на кибернетичку безбедност у целини кроз разговоре о различитим догађајима кибернетичке сигурности.

Мисија

Циљеви ВиЦС-а су мотивисати и оснажити жене за врхунске резултате у својим областима сигурности, привући више жена у индустрији и понудити подршку женама током каријере.

Како се придружити ВиЦС-у

Да бисте сазнали више о групи или позвали члана да говори на неком догађају, можете се обратити ВиЦС-у на: ВоменинЦиберСецурити@баесистемс.цом.

жене у иницијативама за кибернетичку сигурност

26. ЛАТАМ Жене у цибер-сигурности (ВомЦи) (Латинска Америка)

ВомЦи је латиноамеричка организација за чланство посвећена повећању броја жена у цибер-сигурности.

Ко је за

Организација је намењена женама свих узраста у Латинској Америци, укључујући девојчице и жене школског узраста који су већ успели у каријери за сајбер-безбедност.

Мисија

Циљ ВомЦи-а је затворити родна разлика у цибер-сигурности у латиноамеричким земљама земаља. То раде кроз разговоре и менторство у каријери за девојчице школског узраста, као и услуге образовања, менторства и регрутовања за жене које желе напредовати у каријери за кибернетичку сигурност.

Како се придружити ВомЦи-у

Да бисте се укључили у ВомЦи, можете почети тако што ћете се пријавити на веб локацији и следити иницијативу на ЛинкедИн-у и Твиттер-у.

Кључни савет

Постоји перцепција да је за каријеру у Циберсецурити потребан степен рачунарске науке или напредне инжењерске вештине. Да, постоје улоге које то захтевају. Али постоји и велики број других позиција за које није потребан технички степен. А ако сте једна од оних жена које занима ова каријера и које се одликују позицијама које примењују лидерство, комуникацију и тимску сарадњу, онда је Циберсецурити такође за вас.

Друго, започните са гледањем самих улога и њиховим захтевима који ће вам помоћи да се ускладе с вашим претходним искуством, чак и ако сте у другом подручју. Постоје позиције за цибер-сигурност које захтевају управо вештине које сам споменула: менаџери, маркетинг производа, финансије, аналитичари, усклађеност, приватност података. Они такође остају неиспуњени. Коначно, умрежите се и учите од других жена које су већ у тим улогама. Жене имају тенденцију да дају људска бића која успевају да поделе како су започела у каријери и како су успела. Менторство се може обавити на више начина, не само кроз формализоване програме. Донесите овај разговор универзитетима - Либерал Артс, Социал Студиес - и покажите студентима да ове улоге постоје у Циберсецурити. Иницијативе попут ове помажу ученицима реалну слику, а не заблуде да је цибер-сигурност само за штреберке.

Летициа Гаммилл, председница, ЛАТАМ Жене у циберсецурити

27. Уједињавање жена у Цибер-у (УВИЦ) (САД)

УВИЦ-ов водећи догађај је годишњи симпозијум са десетинама женских (плус неколико мушких) говорника и стотинама присутних. Спонзорише друге активности и сусрете током године.

Ко је за

Симпозијум окупља жене вође које своје знање и искуство деле са другим женама у цибер-сигурности.

Мисија

УВИЦ настоји да искористи успех женских вођа кибернетичке сигурности да помогне у откривању и решавању проблема питања која могу ометати друге жене од достизања лидерских позиција. УВИЦ има партнере из корпорације, академске заједнице, владе, инвестиција и непрофитних организација.

Како се придружити УВИЦ-у

Симпозијум 2019. године одржан је у мају, али можете се пријавити на веб локацији УВИЦ и примати ажурирања о надолазећим догађајима.

жене у иницијативама за цибер-сигурност које она осигурава

28. Она обезбеђује (Африка)

Схе Сецурес је иницијатива за подизање свести о кибернетичкој сигурности и укључивање више жена на терену у млађој доби. Он угошћује мрежне догађаје, боотцампове, вебинаре, сеансе менторства и хацкатоне и повезује чланове са могућностима стажирања. Такође помаже члановима да пронађу посао у безбедности за жене.

Ко је за

Ова иницијатива је започела у Нигерији, али има чланове широм Африке и других делова света. Неки програми имају за циљ да помогну младима да открију цибер-сигурност, док други циљају жене које желе да уђу или повећају своју каријеру у индустрији кибернетичке сигурности..

Мисија

Она сигурно жели укључите младе у цибер-сигурност, посебно младе жене. Такође има за циљ да помогне женама које су већ у цибер-сигурности да остваре своје циљеве у каријери.

Како се придружити Схе Сецурес

Можете се бесплатно придружити Схе Сецурес придруживањем ВхатсАпп групи иницијативе (линк је при дну ове странице).

Кључни савет

Рекли бисмо да сте знатижељни и више него вољни да учите чак и ако не знате да ли сте покушали да уђете, када људи виде да сте вољни да уче, а не само да чекају да вам додају кашику. са алатима и ресурсима, радо би вам позајмили своје време или уши, јер знају да нисте један од оних лењости који долазе да изгубе време.

Такође никада не одустајте од могућности да упознате нове људе у индустрији путем сајбер-безбедносних састанака, веселих сати или конференција .... Рекавши: "Ваша мрежа је ваша нето вредност, никада се не може преувеличати", зато је држите уравнотежену, придружите се свим женама у цибер-сигурности. групирајте се или кружите у својој заједници и присуствујте што већем броју тих састанака и пратите оне контакте са којима сте се срели када одлазите. Коначно будите у току са вестима / трендовима кибернетичке сигурности - преко блогова, вести или ваших омиљених играча из индустрије кибернетичке сигурности на друштвеним медијима.

Сопхина и Лилиан, Оснивачи, она обезбеђује

29. СХЕ ЦИСО Екец лабораторија мета одбране. (Велика Британија и Шри Ланка)

Мета Дефенсе Лабс је компанија за цибер-безбедност са седиштем у Великој Британији и Шри Ланки. Њена иницијатива је ЦИСО Екец. је платформа за менторирање и обука жена у руковођењу кибернетичком сигурношћу. Чини се да је у раној фази, али води сусрете, стартне кампове и мрежне догађаје.

Ко је за

СХЕ ЦИСО Екец. углавном је усмерен на жене које су заинтересоване за цибер-безбедност или су у раној фази каријере. Мушкарци су такође добродошли да се придруже програмима. До сада су се догађаји одржавали у Лондону, Великој Британији и Цоломбо-у, Шри Ланки.

Мисија

Главни циљ је стварање већег и бољег талента у сектору информационе сигурности. Док је она ЦИСО Екец. препознаје потребу да се у индустрију привуче више жена, а не искључиво за жене.

Како се придружити СХе ЦИСО Екец

Не постоји званични процес пријаве, али ако сте заинтересовани да присуствујете догађајима, можете директно да пошаљете поруку организацији на инфо@схецисоекец.орг.

жене у иницијативама за кибернетичку сигурност сеидеа

30. Сеидеа (УК)

Сеидеа је иницијатива усмерена на охрабривање жена црних и етничких мањина да помогну у затварању јаз између цибер-безбедности. Води вебинаре, предавања и округле столове са истакнутим личностима у индустрији кибернетичке сигурности.

Ко је за

Група је за жене црне и етничке мањине које су заинтересоване за цибер-сигурност. Већина активности одвија се у Лондону, Уједињено Краљевство, али постоје неки мрежни програми.

Мисија

Сеидеа се нада да ће помоћи да се затвори јаз између цибер сигурности упознавање младих жена на узорима унутар индустрије са којом се идентификују и пружањем програма обуке и образовања.

Како се придружити Сеидеа

Можете се упутити на веб страницу Сеидеа да бисте се регистровали за појединачне догађаје или помоћу контакт обрасца сазнали више о иницијативи.

Кључни савет

Будите самосвесни, разумејте своје вештине и подручја снаге. Након процене себе, препоручио бих вам да погледате различите послове у сектору и да схватите шта вам одговара на основу ваше личности, скупа вештина и искуства. Ово ће вам помоћи да схватите где се налазите, где циљате да идете, омогућавајући вам да препознате недостатке. Препознавање празнина је важно јер вам омогућава да донесете стратешки план. Такође бих предложио партнера за одговорност који ће вас пратити.

Степхание Итими, оснивачица, Сеидеа

31. Цибер Схиксхаа (Индија)

Цибер Схиксхаа производ је сарадње између Индијског савета за безбедност података (ДСЦИ) и Мицрософта и пружа програме обуке за цибер-безбедност за жене. Тхе интензивни програми су четири месеца у трајању и одвијају се у центрима за обуку на различитим локацијама у Индији.

Ко је за

Програми обуке су за жене у Индији које су заинтересоване да се баве каријером у области кибернетичке сигурности. Кандидати морају бити стари од 21 до 26 година, имати инжењерску диплому и имати породични приход мањи од седам лакова.

Мисија

Главни циљ Цибер Схиксхаа-е је да се побољша каријера иначе недовољно заслужених жена у Индији, истовремено помажући у премошћивању разлика у талентима и роду у индустрији кибернетичке сигурности..

Како се придружити Цибер Схиксхаа

Кандидати који испуњавају услове могу се пријавити за програм потпуно бесплатно. Датуми и локације варирају, али постоји више програма који се раде током године.

32. ЦиберВире'с Вомен ин Цибер Сецурити (САД)

ЦиберВире је вест за сајбер-безбедност са седиштем у Мериленду. Иницијатива Вомен ин Циберсецурити усредсређена је на годишњи пријем који слави жене на терену.

Ко је за

Рецепција се одржава у Васхингтону, ДЦ и дочекују жене из целог региона. Посебно је усмерен на различите нивое професионалаца за кибернетичку сигурност у академским круговима, приватном сектору и владама

Мисија

Пријем истиче жене у индустрији кибернетичке сигурности и пружа окружење за оне који се баве каријерама кибернетичке сигурности да се повежу са менторима.

Како се придружити ЦиберВире-у Жене у цибер сигурности

Рецепција Жене у цибер сигурности је догађај само за позив, али можете затражити разматрање за позивницу. Детаљи за тражење позивнице биће објављени на страници догађаја.

жене из друштва иницијатива за кибернетичку сигурност

33. Женско друштво за цибер-сигурност (ВЦСС) (Канада)

Ово непрофитно женско безбедносно друштво пружа програме и услуге за развој каријере, обуку и менторство за жене у каријери о кибернетичкој сигурности..

Ко је за

Организација је намењена девојчицама и женама које су већ у цибер-безбедности или размишљају да започну каријеру у цибер-сигурности. Сједиште је у Ванцоуверу у Канади, али има шест поглавља широм света.

Мисија

Циљ је оснажити жене и девојке које имају интерес за цибер-сигурност да би успеле у својим каријерама. То се постиже путем пружање образовних програма, подршка и услуге које помажу у превазилажењу изазова са којима се суочавају жене у цибер-сигурности.

Како се придружити ВЦСС-у

Годишња чланарина износи 59 УСД, што вам омогућава приступ образовним алатима и ресурсима и догађајима.

Кључни савет

Имајте план за развој каријере и истраживачке организације за које размишљате да радите и обуку за коју тражите да уложите своје време и новац..

Лиса Кеарнеи, оснивачица & ЦЕО, Друштво за женску кибернетичку сигурност

жене у иницијативама за цибер-сигурност је у Индији

34. ИССА Индија Жене у цибер сигурности (В-ЦС) (Индија)

В-ЦС је посебна интересна група повезана са индијским поглављем Удружења за сигурност информационих система (ИССА). Он домаћин интернетских догађаја и личних сусрета.

Ко је за

Ова иницијатива је усмерена на све жене у Индији које су заинтересоване или су већ каријере у кибернетичкој сигурности.

Мисија

В-ЦС има за циљ да помогне у успостављању веза између жена у индустрији кибернетичке сигурности и надахнути следећу генерацију жена које воде каријеру на том пољу.

Како се придружити В-ЦС-у

Улазак у В-ЦС је бесплатан и једноставно захтева да попуните онлине образац.

Кључни савет

Имајте вере у своје способности и наставите да корачате. Тешко је разумети нијансе сигурности и потребно је вежбање. Зато верујте у себе и не одустајте!

Прагати Огал Раи, председавајућа, Жене у сајбер безбедности, поглавље ИССА Индије

35. ЛинкедИн групе за жене у цибер-сигурности

Брза претрага на ЛинкедИну донијет ће многе странице и групе посвећене помагању женама у цибер-сигурности и сродним пољима. Ево неких који су ми се истакли:

 • Ментор & Жене у цибер-сигурности (2.250 чланова)
 • Лига жена у цибер сигурности (ЛоВиЦиС) (784 пратиоца)
 • Цибер Гроуп Вомен Кнов (249 чланова)
 • Жене у безбедносној групи (326 чланова)
 • Помоћ А Систер Уп (881 чланова)
 • АФВИЦ Афричке жене у циберсецурити (1.983 пратиоца)
 • Жене у ЦиберСецу | Швајцарска (37 чланова)
 • Жене у цибер безбедности и безбедности информација у Сеаттлу (СВиЦСИС) (104 чланова)
 • Жене у сајбер лидерству (270 чланова)
 • Жене и мањине у цибер-сигурности (61 члан)
 • Жене у кибернетичкој сигурности НБ (20 чланова)
 • Жене у цибер-сигурности Шпаније (126 чланова)
 • Заједница жена у циберсецурити Амстердам (39 чланова)

Кључни савет за жене које су заинтересоване за инфосец као пут каријере

Јасно је да постоји низ иницијатива да се укључите како би вам помогли да започнете или унапредите своју каријеру у цибер-сигурности. У ствари, са толико много могућности, без обзира где се налазите у свету, можда је претерано размишљати о томе где да почнете.

У помоћ, ево неколико кључних ствари на које морате размислити приликом мапирања путање:

 1. Изградите мрежу подршке
 2. Пронађите ментора
 3. Истражите различите области
 4. Вежба, вежба, вежба
 5. Веруј у себе
 6. Стажирање
 7. Потражите извјештаје о разноликости
 8. Пратите релевантне хасхтагове

Погледајмо их мало детаљније:

1. Изградите мрежу подршке

Најуспешнији професионалци у готово свим индустријама рећи ће вам да је подршка за подршку од суштинске важности. Осим пружање спољних перспектива, мрежа подршке може вам омогућити да искористите искуства других и може вам пружити могућности за обуку и развој вештина. Изградња снажних односа са другима на терену може вас чак довести до вашег следећег посла.

2. Пронађите ментора

Кључна компонента чврсте мреже је одличан ментор. Имати некога да одбаци идеје и потражити савете у каријери може бити непроцењиво. Ментори ће вам такође моћи помоћи да успоставите везе са кључним играчима у вашем пољу, што ће довести до других умрежавања или могућности за посао.

Како нам каже Стеве Морган, оснивач и главни уредник компаније Циберсецурити Вентурес и коаутор књиге „Жене знају цибер: 100 фасцинантних жена које се боре против кибернетичке криминале“, жене које улазе на терен треба…

[…] Изградите мрежу жена и мушкараца са којима ћете сарађивати, добијати савете и учити од њих.

Наставља да каже:

Друштвени медији помажу да се то омогући. Пошаљите личну белешку у којој ћете рећи зашто желите да се повежете са њима на ЛинкедИн-у и добићете најбоље резултате на тај начин. Похађајте локалне конференције о цибер-сигурности и упознајте друге људе у нашој индустрији. Постоји снага у јединству.

жене у иницијативама за цибер-сигурност стеве морган-а

Ноуреен Њороге из групе ЛинкедИн ментор & Мене жене у кибернетичкој сигурности се слажу:

Каријера цибер-сигурности је путовање, а не дестинација. Постоји много домена сигурности кроз које ћете морати навигирати док не пронађете своју нишу. У овој индустрији морате бити прилагодљиви променама јер се пејзаж претњи стално развија. За оне који започињу ово путовање, топло бих препоручио да добију ментора. Он или она су мост између вашег образовања, радног искуства и успеха у кибернетичкој сигурности. Будите страствени према својим циљевима у Циберсецурити, јер потрага за ментором открива страст штићеника.

ментор жена иницијатива за кибернетичку сигурност

3. Истражите различите области

Неке жене једноставно воле оно што раде и не могу замислити да раде било шта друго. Али ако сте радознало о другим областима цибер-сигурности, дозволите себи да истражите. Неке кључне области које би могле бити занимљиве су процена ризика, обавештајни подаци о претњи, управљање, безбедносне операције, безбедносна архитектура, оквири и стандарди и едукација корисника..

На пример, неко ко је заинтересован за процену ризика од кибернетичке сигурности може се специјализовати за продирање тестирања и помоћи компанијама да пронађу безбедносне рањивости које би хакери могли да искористе..

Доња слика илустрира неке од стаза које би могла започети ваша каријера у цибер сигурности.

Каријере о цибер-безбедности.Кликните за увећање.

Можете погледати образовне алате које су пружиле неке од група о којима смо раније расправљали, али доступни су и много више бесплатних и плаћених интернетских курсева за цибер-сигурност..

4. Вежба, вежба, вежба

Једном када стекнете неко основно знање о кибернетичкој сигурности, нема недостатка програма, догађаја и такмичења који би вам помогли да осакаћујете своје вештине. Ево само неколико различитих врста активности са којима можете да се бавите:

 • Ухватите заставу (ЦТФ): Ови догађаји су такмичења на којима се појединци или тимови тркају како би решили безбедносни проблем, попут преузимања или одбране рачунарског система.
 • Хацкатхон: Хацкатхони се често одржавају током више дана и укључују програмере на интензиван начин сурадње на софтверским пројектима.
 • Учинак грешке: Многе компаније нуде новчану или другу врсту награде људима који открију и открију рањивости у системима компаније. На пример, Фацебоок-ов програм за прикупљање грешака нуди награде у износу до 40.000 долара. БугЦровд обезбеђује ажурну листу обиља грешака.

Фацебоок Буг Боунти страница.

Брза претрага било ког од ових (или такмичења у кибернетичкој сигурности уопште) донијет ће мноштво мрежних и личних догађаја за које ћете учествовати у.

Иако се у почетку може чинити застрашујућим за улазак у ове догађаје, постоје вјероватно и други попут вас који тек почињу.

Као што Њороге саветује

[…] Будите одважни, будите сигурни и не бојте се неуспеха. Изненадили би се колико можете постићи у животу, ако сте вољни да покушате, да пропаднете, учите из свог неуспеха и покушавате поново и поново док не успете.

Валентине и Андреа, оснивачи заједнице ЛинкедИн групе Жене у кибернетичкој заједници Амстердам, имају сличне савете:

Без обзира на то, само наставите. Не постоји тајна формула за постизање каријере за цибер-сигурност. Ако нешто желите, тражите то, али увек останите понизни. Усудите се постављати питања и усудите се упутити се за прилике које вам се пружају. И најважније од свега: научите онолико колико можете на путу!

жене у иницијативама за кибернетичку сигурност су амстердам

5. Верујте у себе

Док ћете успут наићи на неке препреке на путевима, имајте на уму да је то случај за све индустрије и не значи да кибернетичка сигурност није добра за вас. Емили Еврипидоу, власница производа Хеллениц банке и суоснивачица Вомен ин Сецурити Гроуп Лтд., има неколико савета о овој теми:

Свака девојка и сваки дечак који започну своју каријеру требало би да се сете да су најбољи амбасадори себе и да могу успети само ако верују да то могу и учинити.

Често се нађете у ситуацијама у којима ће вас људи покушати изненадити, било зато што још не знају шта можете постићи или зато што то одговара њиховим индивидуалним потребама. Ако се то догоди, сјетите се ко сте и који сте досадашњи напредак остварили, у академији, у каријери и у животу. Нико вас не може изневерити ако им не дозволите.

Непотребно је рећи да ћете имати више муниције што више развијате себе и своје вештине. Зато покушајте да стекнете најбоље образовање, чак и након универзитета, и поставите се у ситуације у којима можете сакупљати искуства, како у својој професији, тако и у личном животу..

Грчке жене у иницијативама за кибернетичку сигурност

6. Обавите стаж

Ако се трудите да стекнете искуство у пољу кибернетске безбедности, можда бисте желели да размислите о завршетку стажирања. Уз толико много могућности на мрежи, можда бисте могли и да искористите хонорарна улога на одређено време која вам омогућава слободу рада од куће, у своје време.

Осим што сте проверили неке од многих горе наведених иницијатива, ЦиберИнтернАцадеми је користан ресурс ако тражите стаж без претходног искуства.

7. Потражите извјештаје о разноликости

Имајте на уму да иако наша листа иницијатива показује да су многе компаније снажно свесне родне разлике и активно настоје да је затворе, то се не може рећи за сваку компанију.

Тражење компаније која видљиво иде у прилог равноправности полова помоћи ће вам у два наврата. Прво, могло би вам повећати шансе да будете ангажовани на првом месту. Осим тога, значи да је већа вероватноћа да ћете пронаћи компанијска култура која поздравља различитост и да желите да останете унутра.

Добар знак да компанија прихвата и промовише разноликост је интерни извештај о овој теми. На пример, Интел у свом извештају за 2018. годину истиче посвећеност разноликости у оквиру радне снаге.

Извештај о глобалној разноликости и инклузији Интел.

Да бисте их пронашли, можете да претражите назив компаније заједно са „извештајем о разноликости“. Алтернативно, можете претраживати наменски сајт ДиверситиРепортс.орг, који компаније чак рангирају према броју жена у разним врстама улога.

Да бисте погледали разноврсност полова у неким од најбољих технолошких компанија, ова таблица Информације је прелепа пружа статистику о отварању очију.

8. Слиједите релевантне хасхтагове

Иако постоји мноштво информација које се односе на жене у кибернетичкој сигурности, на срећу данас је релативно једноставно бити у току са оним што се догађа на терену.

Само пратећи релевантне хасхтагове на Твиттеру и ЛинкедИн-у, моћи ћете да будете у току са вестима о иницијативама, догађајима, могућностима умрежавања, отварањем радних места и многим другим.

Ево неколико предлога за почетак:

 • #цибервомен
 • #воменинцибер
 • #воменинциберсецурити
 • #воменинтецх
 • #воменинсецурити
 • #воменинаппсец
 • #воменинстем
 • #циберсецурити
 • #цибераваре
 • #информацијабезбедност
 • #инфосецурити
 • #инфосец
 • #цибераттацкс
 • #циберрискс
 • #датабреацхес
 • #ЦТФ
 • #хацкатхон
 • #бугбоунти

17+ прича из стварног живота за инспирацију и мотивисање

Размишљате о каријери у цибер-сигурности, али вам је потребан додатни потисак? Ови чланци, подцастови и видео снимци истичу жене у цибер-сигурности и сигурно вас инспиришу и мотивишу.

 1. Ја сам жена у кибернетичкој сигурности: прича љубитеља кода: Ралуца ​​Ада Попа, доцентица рачунарских наука у УЦ Беркелеи, описује своју страст према кибернетичкој сигурности и кодирању.
 2. Упознајте жену задужену за одбрану Мицрософта од сајбер напада: Прича о Анн Јохнсон, корпоративној потпредседници задуженој за компанију Мицрософт Циберсецурити Солутионс Гроуп.
 3. Бивши службеник ЦИА борио се против преваре социјалног инжењерства у цивилним и војним агенцијама: Извештај о Роса Смотхерс, старијој потпредседници кибернетичких операција у КновБе4.
 4. ХПЕ-ова ЦИСО Елизабетх Јоице о Ирској, цибер-сигурности и извиђачима девојчица: профил Елизабетх Јоице, старије потпредседнице и главне службеника за безбедност информација у компанији Хевлетт Пацкард Ентерприсе (ХПЕ).
 5. Интервју у Васхингтону са ФБИ-ом о кибернетичкој сигурности: Видео интервју са Ами Хесс, извршном помоћницом директора Сектора за криминал, цибер, реаговање и услуге ФБИ-ја.
 6. ЕП 30: Схамоон: Подцаст интервју са Цхрисом Кубецком, аутором књиге Довн тхе Раббит Холе Ан ОСИНТ Јоурнеи.
 7. Да ли треба да радим на сајбер безбедности? Савети жена у индустрији: Савети за каријеру у вези са цибер-сигурношћу неких водећих који раде у Симантецу.
 8. Интервју са изванредним женама у цибер-сигурности - Међународни дан жена: Интервјуи са Схеилу А. Берта, аналитичарком информационе сигурности на ЕлевенПатхс у Аргентини, и Силвијом Баррера, инспектором шпанске националне полиције.
 9. Жене у цибер безбедности: Интервју са Саром Невман: Интервју са Саром Невман, Водитељем праксе и суоснивачем Сецурис Лимитед.
 10. Зашто Деидре Диамонд жели више жена у цибер сигурности: Интервју с Деидре Диамонд, оснивачем и ЦЕО-ом ЦиберСН-а и #браинбабе.
 11. Како је радити у кибернетичкој сигурности: Збирка интервјуа са ДефЦамп звучницима
 12. Како је радити у кибернетичкој сигурности (други део): Додатни интервјуи са ДефЦамп звучницима.
 13. Жене у технологији: Два истакнута женска стручњака за безбедност разговарају (ЦкОТалк интервју): Интервјуи са Јо Стеварт-Раттраи, директорицом за информатичку сигурност и ИТ обезбеђење БРМ Холдицх-а у Аустралији и председавајућим Саветодавног савета за женско лидерство за ИСАЦА, и Тамми Москитес, Генерални директор и извршни директор за безбедност за акцент.
 14. Лоррие Цранор: Подцаст интервју са др Лоррие Цранор, директорицом ЦиЛаб-а.
 15. Жене у цибер-сигурности: Видео интервјуи са женама у цибер-сигурности на Цисцо-у.
 16. Хакери: имуни систем интернета | Керен Елазари: ТЕД Талк (видео) стручњака за кибернетичку сигурност Керен Елазари.
 17. Разговор о цибер-сигурности са Сханнон Лиетз: Увођење жена у цибер-сигурност са Хацкер Гирл Фоундатион: Видео интервју са Сханнон Лиетз, вођом и директором ДевСецОпс-а у Интуиту.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 28 =

Adblock
detector