7 најбољих курсева цибер-сигурности на мрежи за почетнике

Најбољи курс за цибер-сигурност на мрежи за почетнике


Кибернетичка сигурност је све веће питање како за пословање тако и за појединце, а потражња за обуком на терену је у порасту. Да ли бисте желели пооштрити мере кибернетичке сигурности код куће или на послу? Или сте послодавац који жели да појача мере заштите вашег предузећа и едукује своје запослене о овој теми. Можда си с обзиром на каријеру у цибер-сигурности и желе да започнемо. Интернетски курс за цибер-сигурност за почетнике може помоћи.

Без обзира на ваше разлоге за који желите да дубље уђете у свет кибернетичке сигурности, сигурно постоји интернетски курс који је прави за вас. Алат за подучавање се увелике разликује у погледу приступачности, обима, погодности за различите нивое компетенције и, наравно, цене.

Постоји много опција које можете изабрати тако да процес одабира може постати неодољив. Због тога смо саставили листу од седам најбољих курсева интернет цибер сигурности тамо. Пре него што пређемо на детаље, ево прегледне листе најбољег курса за сајбер безбедност доступног на мрежи:

 1. Чланство СтатионКс ВИП-а: Омогућује вам неограничен приступ огромном спектру цибер-безбедносних курсева, укључујући етичко хаковање, продоре тестирања и још много тога. Осигурава све нивое и велику вредност за новац.
 2. Цоурсера Увод у специјализацију за цибер сигурност: Покрива 4 курса за почетни ниво који ће вам помоћи на путу до каријере у цибер сигурности.
 3. САНС Цибер Ацес Онлине: Курсеви покривају сигурносне основе око умрежавања, оперативних система и администратора система.
 4. едКс Ессентиалс оф Циберсецурити: Добра опција за оне који траже курс акредитован од универзитета.
 5. Хеимдал цибер сигурност за почетнике: курс више усмерен ка општем кориснику који жели да повећа њихово разумевање цибер сигурности.
 6. Библиотека Увод у ИТ и кибернетичку сигурност: Обухваћа мрежни инжењеринг, системску администрацију, форензику и пенетрацијско тестирање.
 7. Харвард Циберсецурити: Управљање ризиком у информационом добу: Течај цибер сигурности који покрива врсте напада, ризике и стратегије ублажавања, упоредо са поштовањем и правним питањима. Није јефтино од 2.800 фунти.

Избор курса базирали смо на следећим критеријумима:

 • Предлаже вредност за новац
 • Не захтева много, ако уопште, претходно знање о кибернетичкој сигурности
 • Пружа практичне савете који се могу применити код куће или у вашој пословној или цибер-сецурити каријери
 • Ради у потпуности на мрежи, без путовања
 • Обезбеђује вам неку врсту цертификације по завршетку

Најбољи курс цибер сигурности на мрежи за почетнике

Ево наше листе најбољих онлине курсева кибернетичке сигурности за почетнике:

1. Чланство у СтатионКс ВИП-у

ОнлинеКс курс цибер сигурности.

СтатионКс нуди скоро 100 курсева везаних за кибернетичку сигурност, укључујући оне који подучавају етичко хакирање, продирање тестирања, умрежавање, сигурносно кодирање, дигиталну форензику и реаговање на инцидент. Чак има и курсеве усмерене на полагање врхунских безбедносних сертификата и припрему за испит.

Чланство СтатионКс ВИП-а пружа неограничен приступ свим курсевима, од којих су многи скупили хиљаде сјајних прегледа. С обзиром на то да сваки курс обично кошта од 90 до 2000 долара сам по себи, снижена накнада од 149 долара (обично 1,199 долара годишње) за приступ свим курсевима итекако вреди. Можете да преносите предавања у стриму и преузимате их и приступате им са мобилног или десктоп рачунара. Ти ћеш учите својом брзином и добити потврду о завршеном курсу за сваки курс.

За почетнике, предлажемо да почнемо са Комплетан курс за цибер безбедност! који укључује четири свеска са предавањима које предаје стручњак за кибернетичку сигурност и извршни директор СтатионКс-а, Натхан Хоусе. Ово су модули на овом курсу:

 • Изложени хакери: Научите зауставити хакере, блокирати праћење и спречити владин надзор.
 • Сигурност мреже: Сазнајте о безбедности мреже, ВиФи сигурности и хакерима, фиреваллима, управитељима лозинки и још много тога.
 • Анонимно прегледавање: Откријте свет анонимног прегледавања укључујући скривање ИП адреса, Тор-а и ВПН-ова.
 • Заштита крајње тачке: Сазнајте о антивирусном софтверу, малверу, шифровању и контроли апликација.

Након што прођете кроз то, можете наставити са прегледавањем и видети шта ће следеће привући ваше интересовање. Куповином чланства сте наставили приступ новим течајевима за обуку који се додају стално. Течајеве представљају врхунски стручњаци за безбедност, тако да знате да сте добили најбоље од најбоље обуке.

Све у свему, ово је алат са алаткама за обуку који вам може добро послужити док започињете каријеру у индустрији. Будући да се редовно ажурира, можете га користити да бисте били у току са напретком кибернетичке сигурности и додатно се упутили у каријери.

Чак и ако не наставите каријеру на терену, ово би вам можда могло бити добро. Будући да можете прилагодити своје учење, ово чланство је погодно за некога ко жели да преузме контролу над цибер-сигурношћу унутар своје компаније или чак некога ко је једноставно заинтересован да сазна више о овом пољу.

НАЈБОЉИ КУРСОВИ КИБЕРСКАРСТВА: СтатионКс је наш избор број 1 за почетнике. СтатионКс ВИП чланство пружа неограничен приступ свим садржајима, укључујући курсеве усмерене на полагање врхунских безбедносних сертификата.

2. Увод у специјализацију за цибер сигурност

Онлине течај за цибер-сигурност Цоурсера.

Начин на који Цоурсера делује је то да представља више курсева као део специјализације. Можете похађати све курсеве у оквиру специјализације или одабрати одређене. Свака специјализација укључује практични пројекат који ћете морати завршити да бисте стекли сертификат.

Увод у специјализацију за цибер сигурност укључује четири курса:

 • Увод у цибер нападе: Омогућава основно разумевање претњи и рањивости и преглед како се врше цибер напади.
 • Противмере цибер напада: Подучава основе цибер одбране и криптографије, укључујући рјешења за аутентификацију и криптографију са јавним кључем.
 • Откривање и ублажавање цибер претњи у реалном времену: Расправља о техникама кибернетске сигурности у реалном времену и како открити и спречити уобичајене нападе.
 • Сигурност предузећа и инфраструктуре: Представља напредније теме као што су оквири за усклађивање са предузећима и проблеми у блоцкцхаин-у и безбедности мобилних уређаја.

Овај скуп курсева превазилази основе, тако да је мање погодан за кућне кориснике који желе да повећају своје знање о кибернетичкој сигурности и више за власнике предузећа или потенцијалне професионалце у сајбер-безбедности. Предложени временски оквир је девет сати недељно током два месеца.

Можете бесплатно да похађате многе појединачне течајеве Цоурсера. Међутим, да бисте завршили специјализацију и одговарајући практични пројекат да бисте добили сертификат, мораћете да платите месечну накнаду. Специјализације долазе са седмодневним бесплатним пробним временом након чега коштају између 39 и 79 долара месечно за сваку специјализацију. То значи да што брже пролазите курсеве и пројекте, мање ћете морати да платите.

Након што завршите са овом специјализацијом, можете се позабавити другим повезаним питањима, као што је Циберсецурити фор Бусинесс и Примењена криптографија.

3. Цибер Ацес Онлине

САНС Институт за интернет цибер сигурност.

САНС Цибер Ацес Онлине течајеви нуде бесплатно од стране САНС института, за које сте несумњиво чули да ли сте на било који начин заинтересовани за кибернетичку сигурност. Ова организација је веома цењена у области информационе сигурности и већ три деценије спроводи истраживачке и образовне програме.

Институт одржава догађаје за обуку особа широм свијета, али то обично коштају хиљаде долара поп. Као такав, прибавити бесплатну интернетску обуку од ових момака је посластица. Како је речено, тренутна понуда је ограничена са само једним течајем. Али ако само тражите тастера, то би могло бити идеално.

Курс подучава основе цибер-сигурности, обухватајући следеће:

 • Оперативни системи: Фокусиран на употребу командне линије, овај модул подучава концепте и наредбе у Линуку и напредној употреби Виндовс-а.
 • Умрежавање: Ово покрива основе рачунарских напада и одговарајуће одбране са мрежне тачке гледишта. Сазнаћете о протоколима који се користе у сваком ОСИ слоју, нарочито о мрежном слоју.
 • Администрација система: Завршни модул подучава административне функције у популарним сценаријским окружењима.

Можете се одлучити за похађање курсева са или без квизова, који су представљени у формату вишеструког избора и тестирају знање и разумевање сваког модула.

Овај курс је усмерен ка потенцијалном професионалцу за кибернетичку сигурност или члановима шире јавности. САНС Институт се нада да ће, нудећи овакве курсеве бесплатно, људи бити боље образовани о кибернетичкој сигурности и то ће на крају „помоћи у јачању безбедности наше нације“.

4. едКс Ессентиалс оф Циберсецурити

едКс курс за циберсецурити на мрежи.

едКс је одличан ресурс за акредитоване универзитетске курсеве. Ове курсеве осмишљавају различити универзитети и поседују оверене сертификате. Међутим, они заиста коштају. Професионално уверење о основима цибер-безбедности нуди Универзитет Вашингтон (УВасхингтонКс) и кошта 356,40 УСД.

Предложено трајање целог програма (који укључује четири уводна курса) је 2–5 сати седмично током 16 недеља.

Укључени курсеви су:

 • Увод у цибер-сигурност: Одговара на питања о и обезбеђује писменост у области кибернетичке сигурности.
 • Циберсецурити: Поглед ЦИСО-а: Забавља се у операцијама на кибернетичкој сигурности и нарочито у ономе што главни директор информационе безбедности (ЦИСО) ради у компанији.
 • Изградња приручника за циберсецурити: Учи вештине потребне да постанете професионалац у цибер-безбедности.
 • Проналажење каријере за пут до цибер-сигурности: Расправите о различитим путовима каријере које бисте могли слиједити и помаже вам да одлучите који је то најприкладнији за вас.

Сваки курс засебно кошта 99 долара, тако да штедите око 40 долара куповином пакета. Као што видите, ток овог програма прилагођен је некоме ко размишља да настави каријеру у пољу кибернетичке сигурности..

Након што завршите овај, ако тражите нешто напредније, МицроМастерс® програм у кибернетичкој сигурности би могао бити од интереса. То је прилично скупо од 1.080 долара, али дужина и опсег, наравно, нису вредни. Води га високо цењени Роцхестерски институт за технологију и намењен је ученицима који желе да започну своју каријеру у сајбер безбедности..

5. Хеимдал цибер сигурност за почетнике

Хеимдал курс за цибер-сигурност на мрежи.

Хеимдал Сецурити је реномирана фирма која пружа технологије и интелигенцију у борби против кибернетичког криминала. Хеимдал нуди бесплатан курс за Цибер Сецурити за почетнике бесплатно. Иако су многи курсеви са ове листе намењени потенцијалним професионалцима за кибернетичку сигурност, овај је више усмерен ка општем кориснику желећи да нагомилају своју кућну цибер-сигурност.

Овај курс је за вас темпиран јер се часови испоручују у инбок свака два дана. Током 20 лекција научићете:

 • Основе цибер-сигурности као што су вокабулар и подешавање сигурносног система
 • Алатке и тактике које вас могу заштитити од злонамјерног софтвера
 • Како ваш систем учинити мање рањивим на цибер претње
 • Како сачувати вашу децу и остале вољене најмилије на мрежи
 • Како безбедно истражити веб (укључујући е-пошту и друштвене мреже)
 • Сигурносне вештине као што су знање о томе како напади делују и како их избећи и бавити се њима

Неколико примјера наслова лекције су: „Нема више техничког лукавства! Осигурајте основне сигурносне услове за 20 минута, ”“ Поделите. Твеет. Заштитити. Понављање. - друштвени медији, безбедан начин ”и“ Шта ваша деца & родитељи морају да науче о сајбер безбедности. “Можете видети да је то заиста усмерено на кућног корисника и да ће бити мање релевантно за оне који желе наставити каријеру у кибернетичкој сигурности..

6. Увод у библиотеку у ИТ и цибер-сигурност

Онлине течај за цибер сигурност.

Ако расправљате о каријери у кибернетичкој сигурности и размишљате о томе којим путем да кренете, овај курс би вам могао добро одговарати. Дизајниран да вам помогне да донесете одлуку између главних области кибернетичке сигурности, обухвата четири основне дисциплине у модуларном формату него што обухвата видео снимке вредне више од четири сата.

Научићете о администрацији система, мрежном инжењерингу, реаговању на инциденте и форензичким испитивањима и пенетрацијском тестирању.

Многи курсеви за библиотеке су бесплатни и ако вам се свиди овај курс, постоје много више за изабрати. Можете претраживати њихову библиотеку на основу врсте курса и степена тежине. Сви курсеви су представљени у видео формату, тако да су сјајни за визуелне полазнике.

Имајте на уму да након што сте ушли, постоји прилично агресивна продаја Про верзије Цибрари која вам омогућава приступ додатним курсевима и другим погодностима, као што су вођење каријере и ментор. То кошта 99 долара месечно, што је скупо, али постоји 7-дневно бесплатно пробно време како бисте видели да ли је добро.

7. Харвард Циберсецурити: Управљање ризиком у доба информација

Харввард курс за циберсецурити на мрежи.

Овај Харвард курс је подељен у осам модула које треба решити током више недеља. Требало би да обухвати 8–11 сати недељно. На крају овог курса моћи ћете да развијете стратегију за ублажавање цибер ризика за ваше пословање или клијента. Такође ћете имати знање о томе законски и законски поступци који прате цибер нападе.

Научићете о разним врстама цибер-напада који прети предузећима и који системи су под највећим ризиком од напада, као и важности холистичког приступа кибернетичкој безбедности. Модули укључују Препознавање претњи организације (модул 2), Разумевање ваше технологије (модул 5) и Цибер ризик и закон (модул 6), између осталог.

По завршетку овог курса отићи ћете са сертификатом о напредовању учења из канцеларије потпредседника Универзитета Харвард. Као што се очекивало, курс овог калибра долази са огромном ценом. Тренутно ћете морати да платите 2800 долара да бисте се регистровали. Ако вам није ограничен буџет, овај папир може да вреди, али за многе је једноставно недоступан.

Зашто ићи на курс за цибер-сигурност?

Цибер криминала је растући проблем који постаје инхерентни дио нашег свакодневног живота. Скоро сви данас користе веб на неки начин, облик или облик код куће, на послу и у покрету. Чак се и релативно мали број људи који се оглуше о технологију и даље мора да се суочава са компанијама за које је сајбер криминала права потенцијална претња.

Као такав, постао је више основни захтев да људи постану свесни ризика који су вани и шта могу учинити да би се заштитили. Ево три главна разлога за похађање курса за цибер-сигурност:

 • Да бисте заштитили себе и породицу. Лако се изјаснити у незнању и рећи да ствари треба препустити стручњацима, али размислите о томе на следећи начин: то остављамо полицији да ухвати лопове, али то не значи да имамо навику да улазна врата остављамо откључана или остављајући наше кључеве у аутомобилу. Борба против кибернетичког криминала треба да буде групни напор, а едукација о претњама и како их ублажити је сјајно место за почетак.
 • Да бисте заштитили свој посао. Предузећа, велика и мала, ризикују да заостану када је у питању кибернетичка сигурност. Власници предузећа пречесто одлучују да појачају игру тек када буде прекасно и већ су претрпели губитке. ДДоС напади, кршење података, лажно представљање и још много тога, могу сигнализирати велике новчане губитке и велики стрес. Похађање курса за цибер-сигурност може вам помоћи да будете активни у повећању цибер-сигурности вашег пословања прије него што буде прекасно.
 • Наставити каријеру на сајбер-безбедности. Ако сте страствени за цибер-сигурност и мислите да желите да наставите каријеру на терену, имате среће. Предвиђа се да ће до 2021. године бити отворено 3,5 милиона послова за цибер-сигурност [ПДФ]. Очекује се да ће ова индустрија порасти са 75 милијарди у 2015. години на 170 милијарди у 2020. години. Курс за цибер-безбедност за почетнике може вам помоћи да одлучите да ли је то заиста ваш позив и ако јесте, за коју дисциплину желите да се специјализујете. Е- курсеви учења су ниски и уз одговарајуће квалификације могу отворити потенцијал за високо плаћену каријеру у кибернетичкој сигурности.

Такође видети:

 • Курсеви етичког хаковања
 • Плата и изгледи за кибернетичку сигурност од стране државе САД

Кредитна слика: Канцеларијски сто од СтоцкСнап лиценцирано под ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 18