Апликација за кућни видео видео цхат: Водич за родитеље о безбедном коришћењу и безбедносним питањима

Све апликације за друштвене мреже долазе са одређеним питањима сигурности. Фацебоок, на пример, је платформа „све у једном“ која омогућава и јавно и приватно објављивање постова, али истовремено и преваранте и грабљивице олакшава проналажење и комуникацију са жртвама. Једно решење за то је видео ћаскање само за позив. Помоћу видео ћаскања, преваранти су теже претварати се да су неко други, а природа само позивница отежава предаторе да пронађу своје жртве.

Кућна журкаИзвор: Хоусепарти

Апликација Хоусепарти је савршен пример за то. Апликација уклања јавно лице које представља већина апликација друштвених медија, уместо тога омогућава корисницима да приватно позову друге у видео или текстуалне четове. То омогућава лакше прегледавање појединаца са којима разговарају, али такође представља и велике бриге о приватности и сигурности за породице.

Шта је Хоусепарти?

Хоусепарти је приватна апликација за видео цхат доступна на иОС, Андроид и Мац ОС. Основна сврха апликације је групно видео ћаскање, иако корисници такође могу да шаљу текстуалне поруке путем апликације.

Апликација је под тренутним именом доступна од 2016, али првобитно је покренута 2015. као апликација за емитовање уживо која се зове Мееркат. Развојна компанија Лифе он Аир, која стоји иза Меерката (сада Хоусепарти), одлучила је пребацити зупчанике на апликацију убрзо након почетног покретања. До 2016. године Мееркат је проглашен за Хоусепарти. Нова верзија апликације променила је брзину из јавног видео снимка уживо у стилу Фацебоока уживо у приватне групне разговоре сличне ооВоо.

Забринутости у вези са оглашавањем и порукама Хоусепарти-а

Хоусепарти сада има преко 20 милиона корисника, од којих је 60 процената старосне доби од 16 до 24 године. Иако се чини да оглашавање Хоусепарти-а приказује само особе у 20-има, апликација је изразито популарна међу онима млађим од 18 година.. Апликација омогућава корисницима од 13 година да се пријаве на рачун и мало спречава оне млађе од 13 година да фалсификују своје године да се пријаве.

Хоусепарти такође суптилно укључује слике и изразе који би се могли схватити као подстицање нелегалног понашања.

На пример, услуга садржи слике на својој почетној страници групног видео ћаскања са човеком који се повезује са пријатељима, док је он вероватно гол у кади.

Апликација за видео цхат у ХоусепартијуИзвор: Хоусепарти

Поред тога, чини се да поруке у апликацији подстичу помало антисоцијално понашање, као што је "гхостинг", а такође подстичу комуникацију са странцима. На пример, "Кућна правила", Хоусепарти оглашава функцију "Странгер Дангер", која упозорава кориснике када у собу уђу појединци које можда не познају. Упозорава на странце, али такође указује да би странци могли да буду разлог за "време за забаву!"

Ова врста израза језика у образу постоји широм Хоусепарти-а, што је кулминирало иконографијом апликације црвене, пластичне шоље, симбола забаве културе.

Ниједан од ових предмета не указује на то да Хоусепарти намерно подстиче на недозвољено понашање или девијантне активности од тинејџера или млађих адолесцената. Међутим, с обзиром на то да су поруке нејасне, могући су тинејџери и млађи адолесценти да их тумаче на тај начин.

Како функционише Хоусепарти?

Хоусепарти је осмишљен тако да уклони неке проблеме везане за приватност који постоје код већине јавних програма друштвених медија. То се постиже углавном елиминацијом присуства јавности уобичајеним са осталим апликацијама за друштвене медије попут Фацебоока или Твиттера. Корисници не могу да претражују и пронађу друге. Уместо тога, Хоусепарти дозвољава корисницима само да додају људе које већ знају путем Фацебоока или листе контаката свог уређаја.

Хоусепарти такође има могућност додавања других корисника који су у вашој близини користећи опцију „Неар Ме“ засновану на локацији. Претраживање на основу локације може се, међутим, искључити.

Када се пријавите у апликацију Хоусепарти, одмах ћете се дочекати видео записом себе преко предње камере, а списак осталих корисника који су такође пријављени у апликацију. Пријављивање ће такође послати другим корисницима Хоусепарти-а обавештење „у кући“, упозоривши их на ваше присуство у апликацији. Хоусепарти вас покреће у вашој сопственој соби. Тада се можете придружити туђој соби ако је отворена или позвати друге да вам се придруже у вашој.

Уз апликацију постоји и мноштво других функција, као што су опција за прелазак на вањску камеру, дугме за искључивање микрофона за микрофон, могућност „закључавања“ ваше собе како се нико други не може придружити без директно позивање и разне друге карактеристике специфичне за безбедност (које ћемо истражити касније)

Уопштено, свака соба је ефективно „отворена“ осим ако корисник посебно не одлучи да је закључа и спречи друге да се придруже. И док се други упозоравају на ваше присуство, обавештења се могу искључити. Уз то, јединствено је тешко пронаћи нове кориснике, јер се ова опција превасходно препушта особама које већ познајете са других места или других апликација друштвених медија.

Хоусепарти: Сигурносне функције

Иако је његов приватни фокус мање забринут за приватност, још увек постоји пуно начина на које се услуга може злоупотребити. Као апликацију за видео ћаскање, сексуални грабежљивци и даље га могу користити за дискретну комуникацију са малолетницима, на пример, што чини бригу за родитеље. Упркос томе, апликација има мноштво поставки и функција чији је циљ да предаторе знатно отежа да користе као медиј за проналажење жртава, у поређењу с другим апликацијама за друштвене мреже или апликацијама за ћаскање попут Кик-а.

Кућни ред

кућни ред хоцоупарти-а

Развојни тим је у апликацију укључио неколико функција како би ублажио нека од тих недоумица у вези са сигурношћу. У одељку „Кућна правила“, Хоусепарти има списак „правила“ за која каже да нису намењена кршењу. У стварности, то су функције које апликација нуди како би се пружило боље корисничко искуство и већа сигурност. Ове карактеристике укључују:

 • Позивање - Омогућује корисницима упућивање појединачних телефонских позива пријатељима на Хоусепарти-у
 • Гхостинг - дискретно скрива обавештења корисника у „кући“ од одабраних пријатеља
 • Групе - Креира приватне журке за одабране пријатеље
 • Искључивање звука - дискретно искључује обавештења „у кући“ које корисници добијају када се пријатељи пријаве
 • Напомене - Омогућује приватне текстуалне поруке између пријатеља
 • Ушуњати се у кућу - дискретно скрива обавештења „у кући“ од свих осталих корисника
 • Странгер Опасност - упозорава кориснике у соби да се "странац" или пријатељ пријатеља придружио забави

Корисници такође могу закључати собу помоћу дугмета за закључавање у доњој левој страни интерфејса апликације. Ово спречава било кога да уђе у собу, укључујући и спречавање других корисника да се придруже вашој соби по позиву од било кога другог.

Политике приватности Хоусепарти-а

Као и код већине апликација за друштвене мреже, Хоусепарти прикупља пуно личних података. Када се први пут пријавите за Хоусепарти, није потребно само да унесете своју адресу е-поште и датум рођења, већ морате да дате и свој телефонски број. Апликација тврди да користи ваш телефонски број да бисте потврдили да сте стварна особа, али једнако тако једноставно може употребити другачији метод верификације, као што је Цаптцха.

Да бисте додали пријатеље, морате апликацији дати дозволу и за приступ вашим списковима контаката и, по избору, вашој Фацебоок листи пријатеља. Као резултат тога, такође морате узети у обзир да дајете податке својих пријатеља програмеру апликације Лифе он Аир, да укључују њихова имена, телефонске бројеве и друге информације које могу бити доступне преко њихових налога на друштвеним медијима.

Иако Лифе Он Аир технички захтева од корисника да имају 13 и више година, не постоји начин да сервис потврди старост корисника. То значи да се корисници млађи од 13 година могу пријавити без посљедица, иако Лифе Он Аир у својим Условима пружања услуге наводи да задржава право присилити одузимање било којег рачуна.

Кућна журка

На основу његових Услова коришћења, корисници би требало да узму у обзир и следеће:

 • Хоусепарти је бесплатна услуга и задржава право да ваше податке користи за продају огласа или за продају ваших података трећим лицима ради профита
 • Услуга задржава право приступа и читања било ког садржаја произведеног у апликацији, укључујући приватне видео снимке, поруке или слике
 • Услуга наводи да ће прикупљати и ИП адресе, МАЦ адресе, колачиће, информације мобилног оператера, гео-локацију, странице које сте посетили пре и после коришћења услуге, време проведено у употреби апликације и више приватних информација које нису директно повезане са Сервис.
 • Лифе Он Аир наводи да може користити било које информације поднете путем својих услуга у своје сврхе, „укључујући било које идеје, проналаске, концепте, технике или кнов-хов откривене у њима, у било које сврхе, укључујући развој, производњу и / или маркетинг робе или услуге. "

Постоји више брига у вези са приватношћу у вези са начином на који Хоусепарти може и може користити приватне податке. Родитељима препоручујемо да прочитају Услове коришћења услуге и Политику приватности.

Да ли би родитељи требали бити забринути због Кућне партије?

Срећом, Хоусепартијев формат се побољшава на многим безбедносним питањима која има већина апликација на друштвеним мрежама. Па ипак, родитељи би требали бити свјесни чињенице да су приватни подаци њихове дјеце рањиви од стране Хоусепарти-а, те да се услуга и даље може користити за дискретну комуникацију.

Могу тинејџери да безбедно користе Хоусепарти?

Могуће је да тинејџери безбедно користе Хоусепарти. Такође је могуће да родитељи прате и активности тинејџера. Ево неколико савета за родитеље како да помогну водити тинејџере који користе Хоусепарти.

1. Разговарајте са тинејџером о опасностима додавања људи које не познају

Будући да Хоусепарти нема функцију претраживања, скоро елиминише опасност да их странци потраже. Међутим, још увек је могуће да странци контактирају тинејџере на другим сервисима, као што су Фацебоок или Твиттер, и затраже од њих да се повежу на Хоусепарти. Обавестите свог тинејџера да је најбоље додати људе које познају у стварном животу и избегавати додавање некога ко није у њиховом старосном добру, а који није члан породице или пријатељ.

2. Нека ваш тинејџер одустане од коришћења личних података

У складу са одељком 5 својих Услова коришћења, Лифе Он Аир корисницима даје право на искључивање одређеног коришћења и дељења података. Ово неће задржати услугу прикупљања података, али ће ограничити оно што они планирају да ураде са њом. Чак и тада, Лифе Он Аир тврди да их искључивање не спречава у потпуности да прикупљају или користе ваше податке.

Услуга каже, „ми и даље можемо да прикупљамо и користимо неособне податке у вези са вашим активностима на нашим Услугама и / или информације из огласа на веб локацијама трећих страна у рекламне сврхе које нису засноване на интересу, као што је одређивање ефикасности реклама..

Можете се одјавити слањем е-поште Лифе Он Аир хелло@хоусепарти.цом.

3. Нека ваш тинејџер користи поставке приватности Хоусепарти-а

Хоусепарти укључује сјајан сет поставки приватности које вашем тинејџеру олакшавају кориштење услуге без да их не замарају нежељени појединци. Нека тинејџери ураде све следеће:

 • Закључајте собу сваки пут када се пријављују користећи опцију закључавања
 • Укључите приватни режим у подешавањима, због чега свака соба постаје закључана
 • Креирајте групе које укључују само блиске пријатеље
 • Употријебите функцију "Снеак инто тхе Хоусе" да бисте сакрили статус на мрежи

Такође видети: Подешавања приватности на Фацебооку

4. Преузмите апликацију сами и нека вас тинејџер дода у њу

Ваш се тинејџер може борити против додавања вас, јер многи тинејџери радије не додају родитеље на своје налоге на друштвеним медијима. Међутим, учините то њиховим коришћењем услуге. Уз то, учините то тако да ваш тинејџер не блокира њихове обавијести "у кући" од вас. А када видите да су укључени, побрините се да вам дозвољавају да се понекад пријавите у њиховим четрницама.

5. Инсталирајте апликацију за праћење телефона на телефон тинејџера

Имајте на уму да не препоручујемо инвазију на приватност вашег тинејџера или детета. Међутим, постоје неке апликације које вам омогућавају да надгледате дететов телефон и омогућавају вам да примате податке о локацији, информације о употреби апликације и текстуалне поруке. Неке од ових апликација омогућавају родитељима чак и даљинско закључавање другог телефона. Апликације попут мСпи и МамаБеар пружају родитељима већи приступ ономе што њихова деца раде на мобилним уређајима, али то раде по цени веће бриге о приватности и потенцијално оштећених односа са децом.

6. Поновите правне и личне последице са тинејџером

Локални закони могу варирати, али на неким местима тинејџере и децу можете покушати као одрасле особе за креирање и дељење порнографских слика. Важно је да о тим проблемима разговарате са својом децом која можда користе друштвене медије. Такође је важно поделити са њима чињеницу да било ко може лако да сними недозвољен садржај. Хоусепарти има функцију која корисницима омогућава да знају када је неко други у чету направио снимак екрана, али постоје начини на који их корисници могу заобићи. Други корисници могу снимати или чувати слике и видео записе без пристанка.

7. Забраните употребу Хоусепарти-а

С обзиром на проблеме приватности, можда би било у најбољем интересу родитеља да уопште не дозволе употребу Хоусепарти-а. Креатор апликације напустио је одређене дужине како би спречио злоупотребу апликације за видео ћаскање. Међутим, родитељи би и даље требало да имају последњу реч о томе како деца користе апликацију.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 79 =

Adblock
detector