Блокирање огласа и злонамјерног софтвера с хост датотекама на Мац, Виндовс и Линуку

хттпс://ввв.флицкр.цом/пхотос/дуллхунк/380814854Данас на сваком рачунару на интернету постоји једноставна мала текстуална датотека домаћини. Некада је коришћен за превођење имена сервера у њихове Интернет адресе. Међутим, с развојем технологија попут ДХЦП и ДНС сервера, он је испао из уобичајене употребе. Ово једноставно мало како да вам откријете начин на који користите ову датотеку да блокирате приступ хиљадама веб локација које не служе ниједној другој ствари осим хостингу огласа и злонамерног софтвера.

Набавите добру датотеку с домаћинима

Овај водич вам показује како заменити постојећи домаћини датотеку на рачунару с оном коју ћете преузети. Иако у постојећој датотеци нема ништа лоше, ово је једноставније решење од копирања садржаја нове датотеке у постојећу. Опасност од модификације постојеће датотеке помоћу једноставног уређивача текста је у недостатку екстензије назива датотеке. Иако је то само текстуална датотека која се може читати с било којим уређивачем текста, ако тај програм уређивача дода датотеку .ткт у назив датотеке, више неће бити од користи оперативном систему.

Можете једноставно пребрисати постојећу датотеку са новом уместо да оригиналну датотеку преименујете са .олд екстензијом. Међутим, увек је добра идеја да сачувате резервну копију оригинала у случају да нешто пође по злу, попут добијања оштећене или непотпуне копије новог домаћини датотека.

За почетак, желите да преузмете копију датотеке домаћина у овом гитхуб репо-у који је у време писања ове странице већ учитан са преко 32.000 познатих сајтова са огласима и злонамерним софтвером. Велико хвала Стевену Блацку за сав посао који је уложио у прикупљање ове листе. Чак је отишао толико далеко да је уређивао дупликате и наставља да га редовно додаје од онога што назива "изворима високог квалитета".

Када завршите с преузимањем (што не би требало да траје дуго, јер видите како има величину мању од једног мегабајта), желећете да извучете домаћини фајл из њега. Затим ћете копирати нову датотеку у крајње одредиште на вашем рачунару.

Виндовс 7 и старији

 1. Отвори Виндовс Екплорер (икона која изгледа као фасцикла) и потражите свој Преузимања фолдер
 2. Издвојите датотеку хостова из хостс.зип који сте преузели горе, десним тастером миша кликните на извучено домаћини датотеку и изаберите Копирај из менија. Обавезно не копирајте хостс.зип датотека.
 3. У том истом прозору програма Виндовс Екплорер проширите Ц: \ возите са левог бочног окна (можда ћете требати проширити Мој компјутер да бисте видели листу доступних дискова) а затим Систем32 онда возачи
 4. Кликните на итд директоријум да га изаберете. Видећете да постоји домаћини датотеку која се већ налази у овој мапи у средишњем окну прозора Екплорер
 5. Кликните десним тастером миша на домаћини датотека, одаберите Преименуј и дајте му име хостс.олд. Виндовс би се могао жалити да је ова датотека заштићена или је системска датотека. Дајте себи дозволу и наставите даље.
 6. Кликните десним тастером миша на празно место у мапи и изаберите Налепите да стави копију преузете слике домаћини датотеке у ову мапу. Опет, ако вас Виндовс затражи, дозволите себи да наставите даље.
 7. Затворите и поново покрените веб прегледач

Виндовс 8, 8.1 и 10

 1. Пребаците се на режим радне површине и покрените Виндовс Екплорер са траке за брзо покретање
 2. Отвори свој Преузимања директоријум за издвајање домаћини датотека из хостс.зип
 3. Након издвајања датотеке, десним тастером миша кликните на домаћини датотеку и изаберите Копирај из менија
 4. Са левог окна проширите Ц: \ возити, па онда Систем32 директоријум, дакле возачи и изаберите итд директоријум изнутра возачи
 5. Кликните десним тастером миша на домаћини датотека у итд одаберите фасциклу Преименуј опцију из менија и дајте јој име хостс.олд. Ако Виндовс искаче промпт, реците му да заиста знате шта радите и да вам омогући да наставите са тим.
 6. Кликните десним тастером миша на било које празно место у овој мапи и изаберите Налепите да бисте ставили копију преузете слике домаћини датотеке у ову мапу. Ако се Виндовс жали, реците му да је то сопствени посао и да вас пусти да наставите са својим.
 7. Затворите и затим поново покрените веб прегледач

Мац ОС Кс

 1. Ако хостс.зип Датотека преузета на радну површину, двапут кликните на њу да бисте је извукли домаћини датотеке са њега директно на радну површину
 2. Отворите Финдер и изаберите Иди опција менија са врха екрана.
 3. Кликните на Идите у мапу из тог менија
 4. Тип / приватни / итд. / домаћини Инто тхе Идите у мапу и кликните на Иди дугме
 5. Помичите се према доље док не угледате означено домаћини датотека.
 6. Превуците домаћини датотеку са радне површине у прозор Финдер-а
 7. ОС Кс може да вас упита о питању шта да урадите са оригиналном датотеком. Изаберите Заменити јер се након тога више нећете вратити оригиналу.
 8. Од вас ће се можда тражити и ваша лозинка да потврдите да то заиста и стварно мислите.
 9. Затворите и поново покрените прегледач

Свака дистрибуција Линука

 1. Отворите терминал и пребаците се на директоријум за преузимање: цд Довнлоадс
 2. Извадите или распакујте хостс.зип датотека у тренутни директориј: унзип хостс.зип
 3. Копирајте домаћини датотеку у / етц / фолдер
  1. Ако сте пријављени као роот, преименујте датотеку хост у хостс.олд: мв / етц / хостс /етц/хостс.олд
  2. Затим копирајте нову датотеку у / етц / фолдер: цп хост / етц /
  3. Ако нисте пријављени као роот, користите судо за преименовање датотеке: судо мв / етц / хостс /етц/хостс.олд
  4. Затим копирајте нову датотеку у / етц /: судо цп домаћини / етц /
 4. Затворите и поново покрените прегледач

Исперите ДНС кеш меморију

У неким случајевима, рачунар може имати предмеморирану адресу за једну или више тих веб локација. Коначни корак је, ако је потребно, усмјеравање предмеморије повезаних имена домена на адресе. Једноставно поновно покретање рачунара ће то остварити, али ако вам се не свиђа поновно покретање, ево наредби које су потребне да бисте ручно исправили ДНС кеш меморију:

Исперите Виндовс ДНС кеш меморију

Унесите наредбу у наредбени редак, а не у схелл

ипцонфиг / флусхднс

Исперите МацОС ДНС кеш меморију

За планински лав или лав упишите сљедеће у терминал:

судо киллалл -ХУП мДНСРеспондер

За Маверицкс

дсцацхеутил -флусхцацхе; судо киллалл -ХУП мДНСРеспондер

У Иосемите-у је команда промењена за испирање ДНС кеш меморије све до издања 10.10.4., Када се поново пребацила. За 10.10 - 10.10.3 користите следећу наредбу:

судо дисцовериутил мднсфлусхцацхе; судо дисцовериутил уднсфлусхцацхес; саи флусхед

За свако издање после 10.10.4, укључујући Ел Цапитан и Сиерра, користите следеће:

судо дсцацхеутил -флусхцацхе; судо киллалл -ХУП мДНСРеспондер; саи цацхе флусхед

Исперите ДНС кеш меморију у Линуку

Унесите сљедећу наредбу у терминал било са судо или као роот:

сервис нсцд релоад

ИЛИ

сервис нсцд рестарт

И ту га имате. Једноставна текстуална датотека која је првобитно коришћена за чување листе сервера и њихових адреса, а користи се као једноставан, али моћан блокатор огласа и злонамерног софтвера. Иако ово ни на који начин не значи заменити било који постојећи блокатор огласа који можда користите, то је једноставан и лако доступан додатак ономе што већ имате.

Па шта је домаћини У сваком случају?

У то време није било ниједног сервера који би држао масовне спискове свих интернет адреса и домена које су били домаћини. Сваки рачунар је био одговоран за чување сопствене листе сервера и њихове јединствене ИП адресе. ИП адреса је низ бројева и децимала и повезана је са одређеним доменом, као што је „цомпаритецх.цом“, али на рачунар изгледа „209.58.135.68“..

У ствари, у почетној фази интернета свака интернет адреса указала је на само један сервер. Будући да су људи, креатори Интернета су рано схватили да памћење нумеричке адресе за сваки сервер једноставно неће наступити. Морао је постојати начин да се сваком серверу додели име које је прихватљивије за људе, а затим то име повеже са Интернет адресом за тај сервер.

Први начин за то је био датотека са домаћинима. Један од проблема који се стално појављивао је повезивање имена сервера са погрешном адресом. То је прилично гарантовано да рачунар неће моћи да дође до тог сервера све док адреса не буде исправљена.

Еволуција

На крају су датотеке хоста постале готово неизводљиве због чистог броја сервера који су угостили информације. Тада је неко дошао на идеју да створи групу сервера који би ажурирали спискове имена веб локација повезаних са одређеним ИП адресама. Затим је хост датотеци потребно само да имају имена и адресе сервера у тој групи.

Брзо напред до данас где имамо ДХЦП, динамички ДНС, ДНС, више виртуелних веб сервера који деле једну ИП адресу и све остале лудости у поређењу са архаичним системом за ручно уношење имена и адресе сервера у текстуалну датотеку на нашем локалном рачунару.

Тајна дела сјаја је да се фајл са домаћином и даље прегледава пре било чега другог када је у питању претрага веб странице. Ако је та веб локација наведена у датотеци хостинг, користи се дата адреса и не врши се даље тражење, чак и ако је та адреса погрешна..

Није важно коју верзију оперативног система Виндовс користи рачунар, ако користите Мац или чак и ако сте прешли на било коју од Линук дистрибуција, рачунар има хост датотеку и може се користити као блокатор веба на основу огласа и злонамерног софтвера.

Моћи домаћини бити корумпиран

Оно што овај водич води технички је корупција домаћини датотека. Првобитна намера је била повезати имена сервера са њиховим ИП адресама. Повезивањем имена веб локације са неважећом ИП адресом нарушавате мало веб функционалности. Срећом, то прекидате у своју корист тако што блокирате приступ рачунару нежељеном мрежном садржају.

Наравно, овде постоји потенцијал за злоупотребу. Ажурирајте садржај ове датотеке само из поузданих, висококвалитетних извора. Са преко 32.000 уноса, дечија игра ће мењати ИП адресу „виндовсупдате.мицрософт.цом“ на веб локацију која инсталира бот.нет софтвер прерушен у званичне Мицрософтове безбедносне исправке за Виндовс. Или још горе.

Баш као и са свим осталим доступним на интернету ових дана, цавеат емптор!

"Стара школа, Горњи млин, Садоворност" Дунцан Хулл-а под ЦЦ 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 62

Adblock
detector