Дигитална смрт: Шта се дешава са вашим Фацебоок налогом када умрете?

Шта се дешава са вашим Фацебоок налогом када умрете

Руковање Фацебоок налогом умрле особе може се чинити ниским приоритетом након њихове смрти, али предузимање радњи може имати негативне последице. Људи ће и даље моћи да постављају поруке на својим временским линијама, означавају их на фотографијама и шаљу захтеве пријатеља. У најгорем случају, рачун би могао бити хакован и коришћен за превару пријатеља или извршење превара о идентитету.

Фацебоок Мемориализатион вс Делетион

Баш као што оставите вољу и тестамент, припрема сопствене дигиталне имовине пре неизбежне смрти олакшат ће људима у које имате поверења да рукују са вашим мрежним рачунима и информацијама. То није тешко, нити обично захтева адвоката или пуномоћ. Али је потребно предузети неколико конкретних корака како бисте осигурали да се ваш дигитални идентитет његује на начин који ви желите, људи које желите.

фацебоок мемориализе сећања

Фацебоок охрабрује блиске пријатеље и најмилије мемориализе њихови рачуни. Меморизовани налози омогућавају пријатељима и породици да размењују сећања и дуговања на временској линији преминуле особе, у складу са било којим подешавањима приватности на налогу. Реч Сећање приказује се поред вашег имена. Важно, меморизовани налози се не могу пријавити, иако њима могу управљати наслеђени контакти.

Повезан: Студија показује да 2/3 трећине корисника Фацебоока нема наслијеђене налоге

Друга алтернатива је избриши Фацебоок налог уопште. Иако је ово свакако одржива опција, имајте на уму да профил те особе више неће бити видљив или доступан било којем од њихових пријатеља на Фацебооку, а Фацебоок неће дати назнаке да је власник рачуна преминуо. Ово може бити прилично нагло за пријатеље и породицу који остају у контакту преко Фацебоока. Такође узмите у обзир да би преварант могао да створи лажни рачун и лажно представи покојника, без компетитивног стварног рачуна који би их спречио.

Ако не наведете да ли више волите меморисани налог или брисање рачуна након смрти, одлука ће бити препуштена вашој породици и пријатељима.

Како доделити наслеђен контакт

Ако се одлучите да меморишете свој рачун после смрти, морате да му доделите рачун наслеђени контакт. То је особа која ће у суштини управљати вашим меморисаним рачуном након што умрете.

Ево како поставити застарели контакт на Фацебооку ако сте на десктоп претраживач (Цхроме, Фирефок, Едге, итд.):

фацебоок смрт сс 2

 1. Кликните падајући мени у горњем десном углу и изаберите Подешавања
 2. Кликните на Управља налог
 3. Унесите име пријатеља и кликните Додати
 4. Кликните на Пошаљи да обавестите пријатеља да је он сада ваш наслеђени контакт

А ако сте на апликација за мобилне уређаје (Андроид или иОС):

фацебоок легаци контакт андроид

 1. Кликните на три линије у горњем десном углу
 2. Померите се надоле и тапните на Подешавања & Приватност, онда Подешавања
 3. Померите се до Ваше Фацебоок информације одељак и тапните на Власништво и контрола на рачуну
 4. Славина Подешавања меморијализације
 5. Померите се према доле и унесите име Фацебоок пријатеља за кога желите да буде ваш наслеђени контакт
 6. Прегледајте и уредите поруку по жељи, а затим притисните Пошаљи
 7. По жељи, омогућите Дозвола за архиву података да бисте омогућили вашем наслеђеном контакту да преузме ваше постове, фотографије, видео записе и информације о профилу након што умрете

Биће вам затражено да унесете кратку поруку новом старом контакту који се шаље преко Фацебоок Мессенгер-а. Могло би бити добра идеја да им се обратите лично како их они не би узнемирили јадном поруком.

По потреби можете и променити или уклонити наслијеђене контакте.

Наслеђени контакти могу:

 • Напишите приквачен пост који се налази на врху профила покојника
 • Одговорите на нове захтеве пријатеља
 • Управљајте почастима
 • Уклоните ознаке из ваших постова и фотографија других људи
 • Ажурирајте слику свог профила и насловну фотографију
 • Захтевајте да се ваш рачун избрише
 • Преузмите копију онога што сте поделили на Фацебооку

Наслеђени контакти не могу:

 • Пријавите се на рачун покојне особе
 • Прочитајте своје поруке
 • Уклоните пријатеље или поднесите нове захтеве за пријатеље

Имајте на уму да ако не доделите наслеђен контакт или не наведете да желите да се ваш рачун обрише после смрти, налог ће бити меморисан, али нико неће моћи да се брине за њега. Верификовани чланови породице могу затражити брисање.

Како избрисати свој Фацебоок налог након што умрете

Ако само желите да се ваш Фацебоок налог трајно избрише када умрете, нема потребе да доделите наслеђени контакт. Само следите ове кораке:

фацебоок смрт 2

 1. Кликните падајући мени у горњем десном углу Фацебоока и изаберите Подешавања
 2. Изаберите Управља налог
 3. Кликните на Затражите брисање рачуна
 4. Изаберите Избрисати после смрти

На мобилној апликацији следите исте кораке описане горе за одабир наслијеђеног контакта. Уместо да кликнете на Изаберите наслеђени контакт дугме у кораку 5, померите се мало ниже и изаберите Брисање рачуна.

Шта учинити ако вољена особа умре на Фацебооку

Ако је вољена особа преминула и ви сте одговорни за руковање њеним Фацебоок налогом, шта даље чините зависи од тога да ли сте одређени за наслеђени контакт те особе или не.

За почетак, крените на ову страницу да бисте послали захтев за меморизацију. Требат ће вам име на рачуну, датум њиховог преношења и документација о смрти, као што је осмртни линк или скенирање умрлице.

Имајте на уму да захтев за меморизацију треба да поднесете само ако сте блиски пријатељ или члан породице.

Ако сте наслеђени контакт

Након што вам је неко други доделио наслеђени контакт, требало би да добијете поруку у Фацебоок Мессенгер-у у којој пише колико.

Када Фацебоок меморише налог, можете управљати страницом према горе наведеној листи. Генерално је добра идеја оставити приквачену поруку са информацијама о спомен-службама или сахранама. Фацебоок у ствари има алат који ће вам помоћи да покренете прикупљање средстава ако је потребно.

Неки људи који су били пријатељи изван Фацебоока могу покушати да додају покојника као пријатеља након што је налог меморисан. Као наслијеђени контакт можете одобрити или одбити постхумне захтјеве пријатеља.

Када додељује наслеђен контакт, корисник може потврдити потврдни оквир да би утврдио да ли ће наслеђеном контакту бити дозвољено да преузме своје Фацебоок податке након смрти. Ово укључује постове, фотографије, видео записе и информације са ваше странице Абоут. Ако су вам потребне фотографије које бисте користили за спомен-обележје, обележја или осмртнице, ово може бити користан извор. Само припазите на информације и не дозволите да вам падну у погрешне руке. Избришите све што не користите.

Ако није додељен заостављени контакт

И даље можете да пошаљете захтев за меморизацију, али врло је вероватно да рачуном нико неће управљати. Налог ће бити меморисан, али нико неће моћи да одговори на данак, ознаке или захтеве пријатеља.

Верификовани чланови породице могу затражити уклањање рачуна.

Креирање групне странице као сећања

Једна од алтернатива, ако није додељен заостављени контакт, је креирање групне странице у знак сећања. На овај начин можете да најављујете, делите успомене и изражавате саучешће у полу-приватном простору. Обавезно прегледајте подешавања приватности групе пре него што позовете људе.

Пазите на преваре

Преваре могу да покушају да хакују или клонирају рачун покојника пре него што га се меморише. Због тога је важно што пре затражити мемориализацију.

Ако хакер успе да преузме рачун преминуле особе пре него што је меморизован, моћи ће да шаље поруке свим пријатељима те особе. Обично је њихов циљ превара људи. Очито је да је ово опасно за оне који нису свесни да је стварни власник рачуна преминуо и узнемирујуће за оне који.

Хакери би такође могли да покушају да клонирају налог и додају људе из групе пријатеља особе као пријатеље на лажни налог. Они који прихватају - а многи људи слепо прихватају захтеве пријатеља - биће на мети преваре. Ако ви или било ко од ваших Фацебоок пријатеља примети ово понашање, одмах их пријавите на Фацебоок.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 81

Adblock
detector