Институти, удружења и догађаји за цибер-сигурност широм света

Људи који присуствују конференцији института за цибер-сигурност.


Како кибернетичка криминал расте и превладава и софистициранија, област кибернетичке сигурности постаје све важнија и заиста истакнутија. Као такав, велики број института и удружења усредсређен је на област безбедности информација.

Штавише, изненађујући број великих догађаја обилује земаљском куром, од којих многи привлаче хорде професионалаца и ентузијаста који се баве кибернетичком сигурношћу. Од породичних хакерских конвенција до више конвенција оријентисаних на индустрију, догађаји представљају разнолики спектар интереса и компетенција.

У овом чланку упознаћемо вас са угледним и мање познатим институцијама и удружењима широм света. Такође ћемо истаћи избор догађаја из сајбер-безбедности од стотина који се одржавају сваке године. Улазимо!

Институти и удружења

Институти и удружења за цибер-сигурност основани су из различитих разлога. Поред окупљања професионалаца у индустрији, постоје и владине саветодавне агенције и оне посвећене подизању свести јавности о кибернетичкој сигурности. Штавише, главни циљеви и активности сваке организације се разликују, укључујући истраживање, образовање и развој најбољих пракси.

Глобал

Међународни конзорцијум за сертификацију информација о безбедности (ИСЦ) 2: (ИСЦ) 2 је непрофитно удружење за чланове за сигурносне стручњаке. Нуди цертификате и алате за развој и вођство, као и могућности умрежавања и сарадње.

Центар за цибер безбедност и образовање: Такође познато као Центар, ово добротворно поверење некада је било (ИСЦ) 2 фондација и даље га подржава удружење. Његова визија је „Учинити цибер свет сигурнијим местом за све.“ Напори укључују образовне програме, стипендије и истраживање.

Институт СисАдмин, Ревизија, Мрежа и сигурност (САНС): САНС Институт пружа обуку за информациону сигурност широм света. Нуди низ начина испоруке, укључујући веб емисије са инструкцијама уживо и приватним сесијама на радном месту.

Интернатионал Сецурити Системс Ассоциатион (ИССА) Интернатионал: ИССА Интернатионал је удружење за непрофитне чланове за сигурносне стручњаке и практичаре. Циљ му је побољшати дигиталну сигурност пружањем члановима знања, вјештина и професионалног раста. То чине кроз форуме, публикације и могућности умрежавања.

Форум тимова за одговор на незгоде и безбедност (ПРВА): ФИРСТ је међународна конфедерација тимова за реаговање на рачунарске догађаје. Тимови чланова дијеле знање и омогућен им је приступ алатима и најбољим праксама за побољшање њиховог одговора на инциденте.

Центар за Интернет Интернет (ЦИС): ЦИС је непрофитна организација која развија најбоље праксе и дели их са организацијама и јавношћу. Такође пружа алате и услуге кибернетичке сигурности, анализе ризика и упозорења о претњама.

Форум информационе сигурности (ИСФ): ИСФ је непрофитна организација за чланство која пружа услуге истраживања, алата и консултантске услуге члановима.

Отворени пројекат за безбедност веб апликација (ОВАСП): ОВАСП је непрофитна добротворна организација која има за циљ да пружи непристран извор информација о безбедности софтвера. Издаје софтверске алате и документацију и посебно избегава да подржи комерцијалне производе или услуге.

Међународно удружење професионалаца за заштиту приватности (ИАПП): ИАПП је глобална заједница о приватности информација. Његов циљ је опремање професионалаца да боље помогну њиховим организацијама да управљају сајбер ризицима и заштите података, истовремено развијајући и унапређујући своју каријеру.

ИСАЦА: Раније Удружење за ревизију и контролу информатичких система, ИСАЦА је глобално непрофитно удружење. Организацијама пружа смернице, мерила и алате који се односе на информационе системе.

Удружење руководилаца у здравственој безбедности информација (АЕХИС): АЕХИС је професионална организација за чланство у лидерима ИТ безбедности у здравственој индустрији. Циљ му је да помогне заштити организација и потрошача пружањем образовне и умрежавајуће платформе која подржава сигурне информације.

Међународно удружење за криптолошка истраживања (ИАЦР): ИАЦР је непрофитна организација за чланство која тежи даљем истраживању у области криптологије.

Међународни савез безбедности (ИСА): ИСА је удружење за чланство која пружа мисаоно водство у области кибернетичке сигурности. Такође има за циљ да се залаже за јавну политику која ће уопште побољшати цибер-сигурност и креирати програме подизања свести како би се подстакло усвајање побољшаних пракси.

Кооперативни центар за изврсност у цибер одбрани (ЦЦДЦОЕ): НАТО ЦЦДЦОЕ је мултинационална организација са седиштем у Естонији. Познато је по организовању годишње међународне вежбе за сајбер одбрану, Лоцкед Схиелдс, која помаже обуци безбедносних стручњака који су одговорни за заштиту националних ИТ система.

САД

Национални савет ИСАЦ-а (НЦИ): НЦИ окупља секторске центре за размену информација и анализе (ИСАЦ-ови). Служи као форум одређеним ИСАЦ организацијама за сарадњу и размјену информација о кибернетичкој сигурности и стратегија ублажавања.

Национални савез за цибер-безбедност (НЦСА): НЦСА има за циљ да подстиче културу кибернетичке сигурности кроз јавно / приватно партнерство. Његова водећа иницијатива је Стаи Сафе Онлине, који едукује јавност и организације о коришћењу Интернета на сигурно и сигурно.

Удружење просветних радника Савеза за безбедност информационих система (ФИССЕА): ФИССЕА је организација коју воде и за ИТ стручњаке за сигурност. Помаже савезним агенцијама у испуњавању сигурносних обавеза у вези са њиховим системима, укључујући свест и сертификацију.

Удружење професионалаца за информациону сигурност кредитне уније (ЦУИСПА): ЦУИСПА је ресурс намењен пружању помоћи стручњацима за сигурност кредитних унија. Дјелује као посредник између страна укључујући институције и Националну управу кредитне уније (НЦУА).

Удружење за истраживање информатичке сигурности (ИСРА): ИСРА је непрофитна организација која се фокусира на истраживање безбедности и свест о цибер-безбедности. Њени чланови одржавају семинаре и кампање за промоцију истраживања и образовања о кибернетичкој сигурности.

Међународно удружење професионалаца за подизање свести о безбедности (ИАСАП): ИАСАП (раније група безбедносних свести) је непрофитна асоцијација коју чине корпоративни чланови. Омогућава платформу за размену најбољих пракси за повећање свести запослених о добром понашању у цибер-безбедности.

Форум за жене извршне власти (ЕВФ): ЕВФ је организација за чланство у женским руководиоцима из области информатичке сигурности, управљања ризицима и приватности. Води догађаје, програме и иницијативе за пружање образовања, развоја лидерства и умрежавања.

Цлоуд Сецурити Аллианце (ЦСА): ЦСА је фокусирана на рачунарство у облаку, укључујући дефинисање и повећање свести о најбољим праксама. Уз појединачне и корпоративне чланове, нуди истраживање, сертификацију, догађаје и производе повезане са безбедношћу у облаку.

Канада

Канадски институт за цибер-сигурност (ЦИЦ): ЦИЦ је базиран на Универзитету у Њу Брунсвицку. Користи сарадњу истраживача и практичара из различитих области да би пружио истраживање, обуку и консултантске услуге о цибер-безбедности..

Канадско удружење за сигурност (ЦАНАСА): ЦАНАСА је непрофитна организација за чланство која има за циљ унапређење индустрије безбедности. Канадским професионалцима за безбедност пружа алате и услуге, укључујући индустријску едукацију и подршку у маркетингу и заговарање.

Успостављање безбедности комуникација (ЦСЕ): ЦСЕ је владина агенција посвећена криптологији. Запошљавајући креаторе кодекса и пробијаче кода, он пружа влади информатичке безбедносне и информатичке службе, а савезним агенцијама за спровођење закона и безбедности техничку и оперативну помоћ.

Центар за цибер безбедност: Центар за цибер безбедност покренуо је Одбор конференције у Канади како би испитао пејзаж угрожавања цибер-безбедности. Циљ му је да понуди форум који покрива више сектора, и јавног и приватног, и остаје нестраначки. Омогућује окружење за дискусију о кључним питањима кибернетичке сигурности на стратешком нивоу.

Европа

Европска организација за цибер-безбедност (ЕЦСО): ЕЦСО је непрофитна организација са седиштем у Белгији. Њени главни циљеви су развити европску цибер сигурност и заштитити јединствено европско дигитално тржиште од цибертхреатс-а.

Европска организација за безбедност (ЕОС): ЕОС је организација за чланство у европској безбедносној индустрији. Његов циљ је развити хармонизовано европско тржиште безбедности пружајући колаборативну платформу за размену идеја и развој најбољих пракси.

Агенција Европске уније за безбедност мреже и информација (ЕНИСА): ЕНИСА је стручни центар за кибернетичку сигурност са седиштем у Грчкој. Тежи да побољша функционисање европских тржишта повећањем свести и развојем културе мрежне и информационе сигурности. Даје препоруке, подржава креирање и спровођење политике и сарађује са оперативним тимовима широм ЕУ.

Европска мрежа за цибер-безбедност (ЕНЦС): ЕНЦС је непрофитна организација за чланство која се специјализовала за истраживање кибернетичке сигурности и услуге за критичне инфраструктуре, попут оних у дистрибуцији енергије. Са члановима ради на истраживању, дефинисању безбедносних захтева, тестирању и пружању образовања и обуке.

Национални центар за цибер-безбедност (НЦСЦ): НЦСЦ је део седишта владе за комуникације у Великој Британији (ГЦХК). Помаже у заштити критичних услуга од цибер-напада, управља великим инцидентима у вези са цибер-сигурношћу и побољшава укупну сигурност британског интернетског окружења.

Аустралија

Аустралијски центар за цибер безбедност (ЦСЦ): ЦСЦ је владина иницијатива за централизацију способности кибернетичке сигурности. Нуди место како јавном тако и приватном сектору да сарађују и размењују информације које се односе на кибернетичку сигурност и сајбер нападе..

Аустралијско удружење за информациону сигурност (АИСА): АИСА је непрофитна чланска организација за професионалце из широког спектра индустрије. Промовише разумевање и свест о питањима кибернетичке сигурности путем презентација, конференција, фокус група и умрежавања.

Аустралијска управа за сигнале (АСД): АСД је агенција у оквиру Министарства аустралијске владе. Фокусира се на обавјештајне податке страних сигнала, као и на информациону и комуникацијску сигурност, пружајући услуге савезним и државним државним агенцијама.

Аустралијски центар за цибер-безбедност (АЦЦС): АЦЦС је базиран на Универзитету Новог Јужног Велса (УНСВ) у Цанберри. Истраживачи са различитих факултета раде на теми кибернетичке сигурности и пружају међународно мисаоно лидерство кроз образовање и ангажман.

Азија

Асоцијација професионалаца за информациону сигурност (АИСП): АИСП услуге стручњака за ИТ безбедност у Сингапуру. Тежи да помогне унапређивању стручности и промовисању ширења знања о кибернетичкој сигурности.

Друштво за информациону сигурност и форензику (ИСФС): ИСФС служи Хонг Конг и околни регион. Њен фокус је на регулисању и стандардизацији информационе сигурности и форензике. Такође подстиче студирање и промовише свест јавности о пољима.

Догађаји

Чак и са огромним бројем институција и удружења посвећених кибернетичким криминалима, и даље ћете бити изненађени запањујућим бројем догађаја везаних за цибер-безбедност. ИнфоСец Цонференцес пописује свеобухватну листу конференција о цибер-сигурности и тренутно приказује више од 750 листа за 2017. Изабрали смо неке од најистакнутијих и најпопуларнијих догађаја који се догађају широм света.

Озбиљна недеља безбедности: Сецурити Сериоус је иницијатива из Велике Британије коју смо представили у недавном посту. Њихов догађај озбиљне недеље безбедности управо је завршио и укључио награде Унсунг Хероес, препознајући оне који иду изнад и даље како би побољшали цибер-безбедност.

ЦИБЕРСЕЦ Форум: Циљ ЦИБЕРСЕЦ-а је да подстакне еволуцију европског система кибернетичке сигурности. ЦИБЕРСЕЦ Форум назива се конференцијом о јавним политикама која окупља владе, међународне организације и организације приватног сектора како би разговарали о сајберпростору и проблемима у цибер-безбедности..

Црна капа: Блацк Хат је глобални низ догађаја информационе сигурности са годишњим конференцијама у САД-у, Азији и Великој Британији. Трајало је 18 година, а започело је једном конференцијом у Лас Вегасу, али сада одржава неколико вишедневних догађаја сваке године. Они окупљају неке од најсјајнијих умова у индустрији који преносе истраживања, развој и трендове. Тренинзи које пружају глобални стручњаци такође похађају полазнике практичним курсевима напада и одбране.

ТоорЦон: ТоорЦон је још један дуготрајан догађај који је почео 1999. године и одржава се у Сан Диегу. Ова конференција подстиче истраживања која потискују границе и развој врхунске технологије. То укључује семинаре и радионице које покривају низ тема информацијске сигурности. Ту је и ТоорЦамп који у јуну траје пет дана и виђа кампере, укључујући децу, који учествују у разговорима, радионицама и забавама.

СхмооЦон: Схмоо група је истраживачка и развојна група за информациону сигурност коју чине професионалци из области безбедности широм света. Она одржава годишњи СхмооЦон догађај у Васхингтону, који укључује демонстрације експлоатације технологије и отворене дискусије о питањима сигурности информација. Ова тродневна хакерска конвенција такође нуди атракције као што су Лоцкпицк Виллаге, Хацк Фортресс и СхмооЦон Лабс.

ТРООПЕРС: Ова конференција одржана у Немачкој управо је прославила десету годишњицу. Петодневни догађај започиње низом практичних тренинга након којих следи дводневна конференција, а завршава се даном округлог стола. Описане теме укључују најновије методе напада и одбране, као и технике управљања.

Конференција РСА: РСА је глобални провајдер безбедносних решења која има посвећену конференцијску јединицу која одржава више догађаја широм света. Лидери индустрије присуствују конференцијама на локацијама укључујући Лондон, Абу Даби и Сингапур како би пружили увиде како би се омогућила побољшана цибер сигурност. Са укупном годишњом посјећеношћу која прелази 45.000, ово је један од највећих сигурносних серија догађаја у индустрији.

САНС Самитес: Као што смо раније поменули, САНС Институт нуди обуку за ИТ безбедност професионалцима из целог света. САНС самити пружају платформу стручњацима из индустрије да размењују знање са полазницима. Они разговарају о наученим лекцијама, иновативним алатима и методама и изазовима са којима се суочава индустрија цибер сигурности.

ДербиЦон: Ова конференција је управо завршила свој седми догађај у Лоуисвилле-у, Кентуцки. Циљ му је другачији приступ конференцијама о информационој сигурности стварањем породичног осећаја и чинећи га окружењем за вршњачко учење.

Нуллцон: Води фирма за безбедносне услуге Паиату Тецхнологиес, ​​Нуллцон је годишња конвенција о ИТ безбедносној индустрији која се у Индији одржава од 2010. Овде безбедносне компаније и еванђелисти представљају своје истраживање и нову технологију. Догађај такође укључује обуке стручњака и ниша, изложбу производа и услуга, сајам запошљавања у безбедности и хакерске изазове са новчаним наградама.

НортхСец: Сигурносна конференција о НортхСец-у је седмични недељни догађај који се одржава у Канади. Нуди тренинге у областима као што су безбедност апликација и форензика, као и велику конференцију која покрива све, од примене и инфраструктуре ИТ безбедности до етичких импликација безбедности у дигиталном друштву.

АппСец УСА: Конференција АппСец УСА представља догађај потписа ОВАСП-а. Покренувши свој 14. годишњи догађај ове године, овај сакупљач средстава је намењен програмерима и стручњацима за безбедност. Циљ му је пружити свјеже идеје и иновативно размишљање кроз два дана тренинга након чега слиједе два дана конференције. Ту је и АппСец Еуропе, још један догађај ОВАСП који се сваке године одржава у другом европском граду.

„Конференција“ Микаела Кристенсона лиценцирана под ЦЦ БИ 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 97