Како и где добити стипендију за цибер-сигурност

бесплатне новчане стипендије за цибер-сигурност


Желите да започнете у цибер-сигурности? Без обзира да ли сте средњошколац који ће дипломирати или се променио у каријери код одраслих, постоји велика и све већа потражња за професионалцима за кибернетичку сигурност. Као резултат, владе, универзитети и компаније спремни су потрошити добар новац како би помогли оспособљавању оних који желе ући у то поље. А за вас то значи да се чекају бројне стипендије и доступне су ако знате где да потражите.

Испод су неке велике могућности стипендирања будућих стручњака за цибер-сигурност у САД-у и Великој Британији. Иако није наведена свака потенцијална стипендија која је овде наведена, ми дајемо неколико савета како да пронађете стипендије и друге бесплатне могућности обуке.

Contents

Коришћење веб локација за претраживање стипендија

Пре него што приступите одређеним доступним стипендијама, важно је знати мало о локацијама база података стипендија које можда желите да користите.

Веб локације за стипендије у САД

За америчке резиденте и међународне студенте који желе да студирају Статеиде, можете да се окрену на неколико веб локација када започну претрагу стипендија. Ови укључују:

 • Сцхоларсхипс.цом (налог потребан)
 • Фаствеб.цом (налог је потребан)
 • Бигфутуре.цоллегебоард.орг (налог је потребан)
 • Петерсонс.цом (није потребан налог)
 • Ницхе.цом (није потребан налог)

Има их још. Међутим, међу бројним веб локацијама за претраживање стипендија, неколико је или превише ограничено у броју стипендија доступних путем њихових услуга или нису у потпуности поуздане. Ако тражите стипендије у САД-у, најбоље је да се придржавате познатијих услуга. Они ће имати већину приватних стипендија које ћете вероватно наћи. Обично су веб локације којима верујете оне који слете на прву и другу страницу Гоогле претраге, иако ни тада нису сви вредни труда.

стипендија за цибер сигурност

Кориштење ових страница је наизглед врло једноставно. Међутим, они ће од вас тражити да одустанете пуно личних података. У већини случајева ове веб локације су бесплатне и уновчавају своје услуге, путем огласа и продајом ваших података колеџима, универзитетима и образовним истраживачким организацијама. Ако вам је то помало непријатно (и требало би), можда бисте желели да избегнете употребу база података стипендија за које је потребан налог и уместо тога потражите стипендије изван тих веб локација. Нажалост, вероватно ћете се мало потрудити да нађете стипендије без тих сајтова, што ће вас мало заложити ако желите да пронађете добре стипендије. На крају, веб локације за претраживање стипендија смањују време које проведете у потрази за потенцијалним стипендијама.

Неке од популарнијих америчких веб локација такође су невероватно ограничене у начину на који их можете користити. На пример, ФастВеб ће прикупити све ваше податке током регистрације, али ће вас отворити након што направите рачун. Резултати ваших стипендија засниваће се на подацима профила који сте навели, а ви заправо не можете вршити актуелну претрагу на веб локацији. Сцхоларсхипс.цом, у најмању руку, омогућава вам да тражите стипендије по дипломском програму, али не нуди опцију претраге. Петерсон-ов одбор и Цоллеге Цоллеге дозвољавају вам вршење актуелних претрага, али имате ограничене базе података.

Веб локације за стипендије у Великој Британији и научно образовање

Становници Велике Британије и они који желе студирати у Великој Британији имају ограничен број веб локација за стипендије. Међутим, за разлику од ваших америчких колега, не морате да скачете кроз готово толико обруча или се одричете много личних података само да бисте потражили бесплатни новац. А за разлику од САД-а, можда бисте желели да размотрите сасвим другачију категорију ван стипендија: научно образовање.

стипендије за цибер-сигурност

Најбољи сајтови за стипендије у Великој Британији укључују следеће:

 • Сцхоларсхип-сеарцх.орг.ук (није потребан налог)
 • Студиин-ук.цом (за међународне студенте)
 • Тхесцхоларсхипхуб.орг.ук (захтева налог)

Лако можете вршити актуелне претраге путем ових веб локација. Међутим, можда ћете наћи да су резултати донекле ограничени за цибер-сигурност.

Везу у Великој Британији

Школско образовање је растући тренд у УК-у. Ове могућности комбинују обуку на радном месту са универзитетским курсевима. Често послодавци који нуде обуку појединаца потребних за попуњавање празних позиција, науковање које је спонзорисало влада дизајнирано је за све већи број техничких области - укључујући и кибернетичку сигурност.

Неки одлични извори за проналажење дипломе стручњака укључују:

 • Цареерфиндер.уцас.цом
 • Ццскиллс.орг.ук
 • Гов.ук/аппли-аппрентицесхип
 • Заиста.цо.ук

Пронаћи ћете да дипломе науковања пружају одличан баланс између редовног рада и школовања са скраћеним радним временом. Иако није традиционална „стипендија“, научно образовање за стицање дипломе нуди шансу „да зарађујете док учите“ и да вам се школовање плати у процесу.

стипендије за цибер сигурност

Ако сте старији човек који се мења у каријери, можда ћете имати много теже да нађете прилику путем стручног науковања. Ови програми се чешће нуде 18- и 19-годишњацима. Међутим, неки програми почињу у млађој доби или се шире и на оне у раним 20-има.

Најбоље стипендије за цибер-сигурност за становнике САД и Велике Британије

И становници САД-а и Велике Британије могу тражити неколико најбољих стипендија. Како се ове стипендије нуде на међународном нивоу, често постоји јака конкуренција међу потенцијалним кандидатима.

(ИСЦ) ² Стипендија додипломске сигурности за сигурност

Износ награде: 5.000 долара

Рок: 1. фебруара 2019

стипендије за цибер-сигурност

Међународни конзорцијум о безбедности информационих система, Инц., или „(ИСЦ) ²“, је непрофитна организација која подстиче истраживање свих врста цибер-безбедности. Кроз своје образовно крило нуде стипендију од 5000 долара по студенту намењену студентима који планирају да стекну додипломску диплому са фокусом на кибернетичку сигурност или осигурање информација.

Стипендија захтева:

 • Минимални 3.3 ГПА на скали од 4.0 (или еквивалентно)
 • Писмо препоруке
 • Незванични транскрипти
 • Резиме / ЦВ
 • Изјава о сврси

Поред тога, они који се пријаве за стипендију морају бити или старији дипломирани средњошколци, или тренутно улазе или уписују своје студенте, студенте или млађу годину факултета.

Нека ограничења важе и по примању стипендије. Ако вам је додељено, морате бити уписани пре него што се средства расподеле (мада можете да освојите награду а да још увек нисте уписани). Средства ће се исплаћивати само вашој институцији, новцем који ће се користити за школарину, књиге и накнаде.

Белешка: Ова стипендија је отворена и доступна свима, не само становницима САД-а или онима који похађају школе у ​​САД-у.

(ИСЦ) - Дипломски програм за стипендирање

Износ награде: 5.000 долара

Рок: Није дато, али пријаве се отварају 1. новембра 2018. године

стипендије за цибер сигурност

За студенте постдипломских студија у цибер-сигурности (ИСЦ) ² нуди стипендију сличну оној која је доступна за студенте. И захтеви су скоро еквивалентни, с тим што је једина кључна разлика виши минимални ГПА за подносиоце захтева (минимум 3,5 од 4,0 скале или еквивалент). Као и код додипломске стипендије, и ова је отворена за студенте ван САД.

(ИСЦ) ² Стипендије за цибер-сигурност за жене

Износ награде: 40.000 долара

Рок: Није дано, али пријаве се отварају 1. новембра 2018. и 1. јануара 2019. године.

Такође, под управљањем (ИСЦ) Центра за цибер безбедност и образовање и Раитхеон, Женске стипендије за кибернетичку безбедност су намењене женама које желе да уђу на терен. Ова стипендија нуди све до 40.000 долара и отворена је за дипломиране и студенте на дипломским студијама.

Услови су слични осталим (ИСЦ) 2 стипендијама. Да би се квалификовале, кандидаткињама (и дипломираним и студентима) требаће:

 • Минимални 3.3 ГПА на скали од 4.0 (или еквивалентно)
 • Незванични транскрипт
 • Резиме / ЦВ
 • Писмо препоруке
 • Изјава о сврси
 • Пријавите се одвојено на додипломске или дипломске стипендије (ИСЦ) 2

Као и код осталих стипендија, новац од награда биће обезбеђен вашој институцији како би се покриле школарине, накнаде и трошкови књиге. Такође, у складу са другим (ИСЦ) 2 стипендијама, награда је доступна грађанима и студентима у било којој земљи.

Стипендије за цибер-сигурност за становнике и студенте у САД

САД имају једно од највећих тржишта стипендирања било које земље. Све више се повећава и стипендија везана за кибернетичку сигурност и потиче из различитих извора.

Раитхеонова стипендија за женску цибер сигурност

Износ награде: 8.000 УСД

Рок: Период пријаве за поновно отварање крајем 2018. / почетком 2019. године

стипендије за цибер сигурност

Радећи у сарадњи са (ИСЦ) 2, Раитхеон нуди засебну стипендију за две одабране кандидаткиње. С обзиром да ову стипендију посебно нуди Раитхеон, она има нешто другачији скуп захтева.

Ова стипендија захтева:

 • Америчко држављанство
 • Мора да је матурант који је завршио средњу школу или бруцош
 • Придржавање дипломе са фокусом на кибернетичкој сигурности
 • Минимални 3.3 ГПА на скали од 4.0

Награде ће се доделити директно вашој институцији за покривање књига, школарина и накнада. Поред тога, могу се пријавити и особе из средње каријере које заврше додипломску диплому. Ако сте кандидат за средњу каријеру, можете бити и у другој или млађој години свог преддипломског студија.

Поред новца за стипендије, примаоцима Раитхеон Вомен’с Цибер Сецурити стипендије биће додијељени и (ИСЦ) 2 ваучера за испите, бесплатни уџбеници, бесплатни испити за праксу, петодневни семинар и једногодишње чланство у (ИСЦ) 2. Могућности за приправништво се такође могу доделити ако постоје.

Мицрософт СТЕМ стипендије

Додељени износ: Неодређено

Рок: 1. јануара 2019

стипендија за цибер сигурност

Свако ко стекне диплому науке, технологије, инжењерства или математике (СТЕМ) (који укључује кибернетичку сигурност) може конкурисати за стипендију од Мицрософта. Компанија не одређује износ предвиђен за стипендију, само што ће награда бити једнократна уплата школи како би се покрили трошкови школарине, а да успешни подносиоци захтева добију „делимичну школарину покривену за једну академску годину“.

Ова стипендија захтева:

 • Редовни упис на четворогодишњу установу на дипломском студију у САД-у, Канади или Мексику
 • Упис у дипломски програм из рачунарске науке, рачунарског инжењерства или сродне СТЕМ области
 • Одржавајте минимум 3.0 ГПА на скали од 4.0 или минимално 4.0 ГПА на скали од 5.0

Иако је стипендија доступна само онима у САД-у, Канади или Мексику, могу се пријавити и међународни студенти који су уписани на факултете у тим земљама. Иако се стипендија пружа свима који испуњавају услове за испуњавање услова, Мицрософт наводи да је „посвећен пружању стипендија оним људима из подријетла који су историјски можда били недовољно заступљени у техничком пољу“.

Најбоље стипендије за сајбер безбедност у Британији и степен науковања

Становници Велике Британије који желе ући у цибер-сигурност наћи ће добре прилике за оне који су спремни уложити напоре.

Национални центар за цибер безбедност ЦиберФирст Бурсари

Додељени износ: 4.000 £ годишње, без пореза

Рок: Ниједан није дат, али подносиоци захтева морају бити старији од 18 година до септембра 2018. године и до тада су испунили наведене услове.

стипендије за циберсцхоол

Сваки студент универзитета заинтересован за остваривање цибер-сигурности може се пријавити за ЦиберФирст Бурсари, који нуди неколико предности током вашег студија. Непосредна корист је порез који није порез, 4.000 фунти годишње. Овај бурзи се дају годишње док сте уписани у додипломском програму.

Поред бурза, током празника добићете и плаћени рад у цибер-безбедности или ћете бити постављени у програм обуке код владе. Успешни подносиоци захтева добијају 250 фунти недељно током празничког запослења или обуке.

Коначно, по завршетку студија, програм ће вас сврстати у трогодишњу улогу у кибернетичкој сигурности за дипломиране људе, било у влади или у приватној индустрији.

Ова стипендија захтева:

 • Кандидати морају бити држављанин Уједињеног Краљевства
 • Имајте понуду да студирате или да се већ упишете на прву годину студија у СТЕМ програму
 • Имати 3 нивоа А нивоа Б или више или еквивалентне квалификације из било којег предмета

За студенте у Великој Британији ЦиберФирст Бурсари је једна од најбољих могућих опција да се плати за улазак на терен.

Национални центар за цибер сигурност ЦиберФирст Аппрентицесхип

Додељени износ: £ 17,942 плате

Рок: Ниједан није дат, али подносиоци захтева морају бити старији од 18 година до септембра 2018. године и до тада су испунили наведене услове.

Одлична прилика за оне који желе радити док уче, (уз нагласак на раду), ЦиберФирст Аппрентицесхип је замишљен као брзи пут у каријери цибер-сигурности. Програм нуди плату и могућности учења, јер успешни подносиоци захтева раде заједно са другима у државној служби како би подржали напоре националне безбедности Велике Британије.

Ова стипендија захтева:

 • 3 нивоа А на нивоу Ц или више или еквивалентне квалификације
 • Најмање 2 ИГЦСЕ / ГЦСЕ у СТЕМ предметима са разредом 6 / Б или вишим, са једним из математике
 • Интересовање за програмирање, рачунање и технологију

Апликанти не морају имати никакво искуство кодирања да би се пријавили, мада им је пријашње искуство кодирања корисно за подносиоце пријава. Приправништво има неке ограничавајуће факторе за заинтересоване стране, посебно имајући у виду да је то директан пут ка раду државне службе. Међутим, за оне који су заинтересовани за пут за цибер-сигурност без потребе да похађају универзитет, рута за науковање нуди посебан, практичан метод са загарантованим примањима.

Стипендије на универзитетском нивоу

Осим горе наведеног, становници Велике Британије који желе добити стипендије за цибер-сигурност могу потражити потенцијалне понуде на различитим универзитетима. Многи универзитети сада нуде могућности стипендирања за студенте заинтересоване за степен кибернетичке сигурности или друге СТЕМ дипломе.

Неки британски универзитети који нуде цибер-сигурност или СТЕМ стипендије укључују:

 • Универзитет у Лондону
 • Универзитет у Кенту

Гледајући даље од цибер-сигурности

Постоје бројни путеви за кибернетичку сигурност осим само стипендирања, праксе и науковања. Самостално проучавање је уобичајена метода да многи појединци уђу у поља кибернетичке сигурности, а велики број бесплатних ресурса постоји и на мрежи..

Такође, препоручујемо вам да проверите наш водич о томе како започети каријеру у цибер-сигурности за више детаља, укључујући најбољу литературу и веб странице које ће вам помоћи да започнете..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 30