Како осигурати кућну бежичну мрежу

како осигурати кућну бежичну мрежу

Вероватно у свом дому имате вифи рутер који ће пружити приступ интернету целој породици. Када људи дођу, траже лозинку како би могли нешто да провере на свом паметном телефону или покажу фотографије са одмора сачуване у облаку. Пре дуго времена, многи људи знају вашу лозинку за вифи и људи се могу повезати с рутером сваки пут кад прођу поред ваше куће. У стамбеној згради, сигнал вашег рутера се шири у сусједне станове.

За разлику од физичких мрежа, вифи системи се могу проширити изван зидова вашег дома. Једном када у свету изађе лозинка за приступ, веома је тешко контролисати ко може приступити вашој кућној мрежи. Стога, морате размотрити спровођење неких промена и рутина које вас штите од уљеза, снајпера и интернетских тепих.

Имате два главна сигурносна питања која треба да решите. Прво је то морате да контролишете ко заиста може доћи на вашу мрежу. Други проблем је проблем отисак сигнала. Ако људи изван ваше куће могу преузети сигнал с вашег усмјеривача, они такођер могу снимити податке и искористити све ваше лозинке.

Ево неколико једноставних, али важни задаци да бисте побољшали безбедност своје мреже.

1. Направите комплицирану лозинку за усмјеривач

Ако посетиоцима дате лозинку за ваш вифи, они могу да је унесу и добију приступ вашој кућној мрежи у недоглед. Ако вам се јаве деца и њихови пријатељи, вероватно ће желети и лозинку, а кад оду кући, могу је рећи родитељима или браћи и сестрама.

Ако вас неко кога добро познајете пита за приступ вифију током посете, тешко је рећи не. Међутим, можете отежавају људима да кажу лозинку другима. Направите лозинку насумичним низом слова, бројева и посебних знакова, мешајући велика и мала слова, тако да је нико никада не би могао запамтити. срећом, Једном када се лозинка успешно унесе у уређај, она се не види, па људи којима га дате да неће моћи да га прочитају како би рекли некоме другом. Идеално, лозинка треба да буде дугачка 20 карактера, али ако вам се учини да је то напорно, могли бисте се извући са 12 знакова.

Наравно, бити ће вам немогуће упамтити лозинку, па ћете је морати негде похранити. Можете га задржати унутра скривену датотеку на рачунару, или га напиши у бележницу коју држите у закључаној фиоци. Иако сложена лозинка није софистицирана безбедносна мера, она може бити довољна да вам омогући да ограничите ко тачно има приступ вашој мрежи. Ако некоме довољно верујете да га пусти у ваш дом, онда није претјерано претпоставити да је довољно поуздан и вјероватно неће хаковати вашу мрежу. Међутим, када некоме дате лозинку, немојте је записивати за њу; прочитајте га уместо тога или понудите да унесете лозинку за њих.

Такође видети: Како направити и запамтити јаке лозинке

Ограничите приступ лозинци

Иако се чини разумним омогућити приступ вифи својој деци, њиховим пријатељима и вашим пријатељима, не бисте требали осећати обавезу да лозинку дате свима који уђу у ваш дом. На пример, гостујући продавач потпуно је странац и без обзира колико били добро обучени, не знате који су њихови планови и не можете да им верујете. Неко ко је на вашем имању ради обављања услуге, као што су водоинсталатер, баштован или декоратер нема право да тражи лозинку за ваш вифи. У тим би случајевима требали будите спремни рећи "Не"

Комерцијални посетиоци не би требали да приступају вашем вифи рутеру како би добили информације са интернета за свој рад. Њихови послодавци треба да им доставе план података или УСБ модем ако њихов пословни модел укључује чување података у облаку.

Често мењајте лозинку

Не постоји чврсто и брзо правило о томе колико често требате да мењате лозинку рутера. Међутим, требало би да је мењате редовно. Памћење нове е-поште или лозинке за интернет банкарство може бити неугодно јер се морате стално пријављивати. Али с обзиром на то да ВиФи рутери обично захтевају да се пријавите само једном да бисте им омогућили неограничен приступ, промена лозинке за вифи мање је сметња..

Промените лозинку рутера да постане део ваше месечне рутине. Првог у месецу, после доручка, промените лозинку за вифи. Ако имате пуно људи у вашој кући и ван ње, на пример, током реновирања - мењајте лозинку сваке недеље. Не заборавите да ажурирате белешку коју сте чували од лозинке.

Такође видети: Алат за генерисање лозинки

2. Промените административне податке рутера

Конзоли вашег рутера можете приступити са било којег уређаја који је повезан на мрежу. Већина произвођачи постављају администраторски рачун на усмјеривачима с истим корисничким именом и лозинком за сваки комад опреме који продају. Ово се разликује од једноставног повезивања на мрежу; омогућава вам контролу над мрежном конфигурацијом. Уз мало знања, свако ко је повезан на усмјеривач може погодити или Гоогле његове вјеродајнице за пријаву. Због тога сте рањиви на хакера или младог нападача.

лозинка за промену рутера

Ако неко уђе у административну конзолу, може да промени администраторску лозинку и закључати. Дакле, промените ове акредитиве пре него што то уради неки паметни пријатељ ваше ћерке. Без приступа администраторском налогу вашег рутера, нећете моћи да извршавате никакве задатке за побољшање ваше вифи сигурности.

Подразумевано корисничко име и лозинка могу се одштампати у књижици која је стигла у пакету с рутером или ћете их можда пронаћи на страницама подршке на веб локацији произвођача вифи-а. То би могло бити приказано и на екрану за пријаву за рутер. Ако не можете да пронађете корисничко име и лозинку било где, покушајте сис / админ, систем / админ, админ / админ, корисник / корисник, систем / лозинка и администратор / лозинка за комбинацију корисничког имена / лозинке. Ако ништа од тога не ради, потражите свој рутер на овој листи задатих лозинки администратора.

Кад пронађете праву комбинацију, то морате потражите детаље о систему око менија. Промените лозинку административног налога на случајни низ слова и бројева и успети најмање 12 карактера. Не заборавите да напишете нову лозинку на сигурно место пре него што се одјавите са конзоле. Будући да се већини конзола рутера приступа путем веб прегледача, менаџер лозинки може да се побрине за то уместо вас.

3. Промените назив мреже

Као што је објашњено у претходном одељку, произвођачи рутера производе исте поставке за сваки производ линије производа који производе. Произвођач често инсталира исти софтвер за администрацију на све своје моделе рутера. Та доследност хакерима олакшава живот.

Бесплатни софтвер за откривање мреже омогућава хакери виде све околне вифи мреже. Хакери не морају да знају из кога кући долази сигнал, јер му не треба да провали у вашу кућу да би ушао у вашу мрежу. Свака мрежа идентификована је именом, који се зове ССИД.

Произвођачи рутера често стављају марку или модел рутера у ССИД. Ако имате рутер од свог добављача интернетских услуга, ИСП може да промени тај ССИД када треба да приказује своје име уместо произвођача. Ако сте сами купили рутер, његов ССИД ће вероватно идентификовати произвођача или чак модел рутера.

Хакер може да користи информације које се појављују у ССИД-у да би пронашли подразумевано корисничко име и лозинку за усмјерник уз мало напора. Промените ССИД тако да не одаје марку или модел рутера. Немојте одабрати идентификатор који садржи ваше име, адресу или телефонски број. Не користите никакве друге личне податке у име. Дакле, „10БуллЛане“, „ЈБДецкер Нетворк“ и „Хоменет-12281975“ су све лоше идеје. Избегавајте давање политичких изјава, не користите увредљиве језике и не изазивајте хакере са изазовима на вашем ССИД-у. Само нека буде благ.

Повезан: Топ 10 алата за откривање провале

Сакриј мрежу

Рутер не мора да емитује свој ССИД. Ако блокирате усмјеривач да пошаље његов идентификатор, ваш кућни вифи постаје скривена мрежа. Они уређаји који већ имају похрањене податке о вези и даље ће се моћи повезати, али пролазници то неће видјети. У многим случајевима, мрежна листа коју други виде укључиват ће линију која каже "Скривена мрежа". Без познавања назива мреже, немогуће је повезати се с њом.

Ако онемогућите повезивање непознатих уређаја на мрежу, представља проблем ако купите нови гадгет. Међутим, ти може привремено да укључи ССИД емисију како би ваш нови уређај могао да види мрежу. Када успоставите везу са лозинком, учините мрежу скривеном поново. Сакривање мреже олакшава блокирање посетилаца да уђу на мрежу. Ако не могу да виде ваш рутер на њиховој листи доступних мрежа, мање ће вероватно тражити лозинку.

4. Појачајте шифровање вифи-ја

роутер впа2 пск

Бројни слободно доступни хакерски алати могу пробити слабу шифрирање вифи-ја, што би могло омогућити нападачу да пресретне, погледа и измијени ваше мрежне активности. Три врсте система за заштиту од вифи обично се користе за осигурање преноса тако да само крајњи корисник и вифи рутер могу да читају садржај преноса. Су Виред Екуивалент Приваци (ВЕП), Заштићен Ви-Фи приступ (ВПА) и Заштићен Ви-Фи приступ 2 (ВПА 2). Од ове три, требало би да користите ВПА2. У ствари, потребна вам је ојачана верзија овог система, који се зове ВПА2 АЕС. Ово користи АЕС шифра да бисте заштитили преносе и да је тај начин шифрирања немогуће пробити.

Можете да промените шифрирање вифи-ја у конзоли рутера. Опција АЕС шифровања често се појављује на другој листи за избор. Дакле, након што у првом пољу одаберете ВПА2, у другом пољу можете одабрати АЕС.

5. Искључите Плуг 'н Плаи

Универсал Плуг 'н Плаи методологија помаже уређајима у вашем дому да открију мрежу, а потом комуницирају са произвођачем ради ажурирања и потрошње софтвера.. УПнП је кључни елемент у стварању Интернета ствари. Ово је технологија која кућанске уређаје чини „паметним“. У основи, паметни уређаји могу приступити интернету. УПнП такође нуди канал за хакере.

Рутер мора да сарађује са УПнП системом како би ти кућни уређаји добили приступ интернету. Иако је стварање уређаја за само подешавање на почетку изгледало атрактивно, одсуство заштите лозинком за већину уређаја или тенденција произвођача да користе исту лозинку за све уређаје чине ове паметне комаде уређајима безбедносном рањивошћу.

УПнП помаже уређају да се постави, али након што то покренете, искључите своје УПнП могућности. Ви би такође искључите компатибилност УПнП-а у вашем рутеру. УПнП је омогућио хакерима да заразе кућне уређаје и укључе их у ботнете. Бонетнет је армија уређаја који могу истовремено да буду усмерени за слање захтева за приступ на један рачунар, на тај начин блокирајући његову доступност. То се назива а ДДоС напад а земље као што су Русија и Кина све више користе као војну стратегију, тако да УПнП чак поткопава националну одбрану.

6. Искључите даљинско управљање

Конзола рутера мора бити доступна само са уређаја повезаних на мрежу. Међутим, стандардна поставка рутера омогућава приступ на даљину. То значи да конзоли можете приступити преко интернета, са друге локације. Нажалост, ако то можете учинити, то може учинити и било ко други. Дакле, искључите даљински приступ.

7. Ограничите ВПС

Заштићено подешавање Виф-Фи-ја (ВПС) нуди једноставан начин да нове уређаје препознају мрежу и повезују се са рутером. ВПС користи једну од две методе.

Ако ваш рутер има ВПС дугме на стражњој страни, гурањем ће послати сигнал који уређај додаје у мрежу и прослеђује му се улогу вјеродајнице тако да не морате уносити текстуалну лозинку.

Употребљава се алтернативна метода нумерички код од осам знакова унели сте у мрежне поставке уређаја. ВПС омогућава уређајима у вашем дому, као што су пријемници и конзоле за игре, да одржавају присуство у мрежи чак и када промените лозинку потребну за повезивање рачунара и телефона..

ВПС представља сигурносна слабост јер је метода кода лако пробити. Ако ваш рутер има ВПС дугме, искључите могућности ВПС кода и ослоните се на дугме. Ако немате дугме, потпуно искључите ВПС јер опција кода представља озбиљан проблем за безбедност ваше мреже.

8. Ажурирајте фирмвер рутера

напредни парадајз впн

Произвођач рутера требао би аутоматски ажурирати фирмвер на вашем гатеваиу. Међутим, баш као што бисте требали да направите месечни распоред за промену лозинке за вифи, такође би требало редовно да проверите да ли постоје исправке. Конзола рутера треба да садржи ову опцију. Ако не, учините то навиком првог у месецу погледајте веб локацију произвођача рутера за ажурирања и инсталирајте их ако су доступни.

Још један окидач за ажурирање фирмвера би требао бити било који вести које говоре о великим вирусним нападима. Обично се нови вируси шире јер је хакер открио слабост у сигурности, названу „искористити.„Хакери понекад открију ове слабости пред технолошким компанијама. Избијање озбиљног напада изазваће произвођача рутера да провјере свој код фирмвера како би се уверили да његова опрема није рањива на нови напад. Ако јесте, издаће сигурносну закрпу. Дакле, проверите на веб локацији произвођача рутера када год се ове вести покидају.

9. Укључите фиревалл

фиревалл роутер

Вероватно да ваш вифи рутер има заштитни зид на њему, али нисте га укључили. Прегледајте подешавања конзоле да бисте видели да ли можете да је пронађете. Ако не, посјетите странице корисничке подршке на веб мјесту произвођача рутера. Ако постоји база знања, можете да претражите локацију по кључној речи „ватрени зид“И погледајте које информације се појављују.

Вифи рутери управљају системом званим НАТ, што значи „превођење мрежне адресе“. Ова манипулација адресом значи да се сваком рачунару у вашој мрежи додељује адреса позната само рутеру. Не представља вас на интернету. Уместо тога, рутер има своју интернетску адресу која комуницира са спољним светом. Веома срећна нуспојава НАТ система је та што он спречава аутсајдере да идентификују адресе појединих уређаја на мрежи. Нежељени саобраћај је блокиран прије него што икада стигне до уређаја крајњих корисника.

Осим ове заштите, рутери обично имају хардверски заштитни зид. Ово функционише мало другачије од софтверске разноликости коју сте вероватно инсталирали на рачунар. Вреди се укључити.

Такође видети: Шта је заштитни зид & зашто вам је потребан један на вашој кућној мрежи?

10. Доделите статичке адресе

Овај корак је мало технички и можда ће вам бити мало непријатно за спровођење. Као што је горе објашњено, сви уређаји на вашој бежичној мрежи имају адресу. То се назива ИП адреса и мора бити јединствена. ИП адреса рачунара јединствена је само у вашој приватној мрежи. Због тога усмјерник користи и јавну адресу и представља вас на интернету.

Рутер додељује ИП адресу сваком уређају на мрежи путем система званог „протокол конфигурације динамичког хоста,“Или ДХЦП. Хакери могу да манипулишу ДХЦП-ом како би им додијелили мрежну адресу, чинећи их врло тешким за проналажење.

Једно од подешавања у конзоли вашег рутера омогућава вам да промените начин на који се адресе додељују на вашој мрежи. Да бисте зауставили усмјеривач користећи ДХЦП, морате погледати Конфигурација мреже страница конзоле. Опција коју тражите вероватно ће бити падајући списак и бити ће означена „Тип ВАН везе"Или"конфигурација адресе.“Прецизна подешавања зависе од вашег модела рутера. Међутим, видећете да је поље тренутно постављено на ДХЦП. То морате да промените у Статичка интернет протокол адреса.

Пре него што извршите ту промену, идите на све рачунаре и уређаје који имају мрежу у вашем дому и забележите ИП адресу коју тренутно свака користи. Након што промените усмеривач да користи статичке ИП адресе, вратите се сваком уређају и доделите му адресу коју сте забележили. О ефикасности промене распоређивања адреса је за расправу.

Такође видети: Дефинитивни водич за ДХЦП

11. Филтрирање МАЦ адреса

Конзола рутера ће садржавати ставку менија под називом „МАЦ филтрирање"Или"Филтрирање МАЦ адреса.”Ова опција ће омогућити само одобрене уређаје на вашој мрежи. Свако уређај који може да повеже мрежу има МАЦ адресу. Ово је заправо идентификатор мрежне картице и јединствен је у целом свету. Због тога ниједна два уређаја на свету не издају исту МАЦ адресу. МАЦ означава „контролер приступа медијима.“Састоји се од шест двоцифрених шестерознаменкастих бројева раздвојених колонама. Тако изгледа 00: 17: 5ф: 9а: 28.

Можда ћете прочитати да је филтрирање МАЦ адреса губљење времена, јер може бити изостављено. То је тачно до одређеног тренутка. Ако само желите престати да комшије бесплатно скачу на вашу мрежу и тада не можете шутјети своју децу о лозинци Филтрирање МАЦ адреса пружиће вам функционалност која вам је потребна. Ако сумњате да је један од ваших комшија хакер, ова техника неће пружити велики отпор.

На мобилним уређајима погледајте у Мрежна подешавања да бисте добили МАЦ адресу. На рачунарима отворите прозор командне линије и унесите је ипцонфиг / алл. Ово ће приказати листу атрибута рачунара, укључујући МАЦ адресу. Направите листу МАЦ адреса свих уређаја у вашој кући које желите да пустите на мрежу.

Када кренете да поставите листу филтрирања обратите пажњу на упутства на страници јер нису сви МАЦ системи за филтрирање потпуно исти - распоред зависи од вашег рутера.

Постоје два начина за филтрирање МАЦ адреса. Су "допустити" и "негирати"Или могу бити означене"укључују" и "искључити."Ако не видите ове опције, тада је МАЦ филтер вашег рутера различитог броја дозвољених / укључивих. Ако су те опције доступне, изаберите опцију допусти / укључи. На екрану би требало да постоји оквир у који уносите листу адреса. Обично је довољан повратак кочије да бисте одвојили записе, али можда ћете морати да ставите зарез или тачку са зарезом након сваке адресе.

Филтрирање МАЦ адреса може се ставити на страну хакера који има снајпер за бежични пакет. Сваки податак који улази или излази из уређаја има на себи МАЦ адресу. МАЦ адресе се додељују мрежним картицама света и тако се контролише да је сваки јединствен на свету, хакери заиста знају како да промијене адресу. Због тога, хакер мора само да одабере једну од МАЦ адреса за које види да је активна у мрежи, а затим да промени МАЦ адресу рачунара у ту. Међутим, такви алати нису доступни на мобилним уређајима, па би хакер морао да сједи са лаптопом у домету вашег рутера да би могао да покупи сигнал.

12. Искључите рутер

Ако не користите свој вифи, могли бисте искључите рутер. Понекад бисте могли да оставите велико преузимање да ради преко ноћи. Међутим, већину времена, нећете користити мрежу док спавате. Добра је идеја да искључите сву електронику ноћу и да их чак и искључите из напајања. Ово је безбедносна мера против искре која изазива пожар на уређају и то је добра пракса спасимо околину. Многи електрични и електронски уређаји сагоревају струју чак и када су у стању приправности. Тако ако искључите све пре него што одете у кревет, смањићете рачун за струју а такође помажу спасити планету смањујући потражњу на електранама.

Рутер можете искључити и када идете на посао. Ако је пуно људи у вашем домаћинству, последња особа која напусти кућу ујутро искључује рутер, а прва која стиже кући увече укључује рутер.

Разлог овог савета би требало да буде очигледан. Што је мање ВиФи система активније, то је мања могућност хакерског напада. Такође ће ускратити вашим комшијама пиггибацк који приступају вашем вифију за велике комаде дана. Ако се ваша интернетска услуга мјери, овај корак ће умањити ваш месечни рачун.

13. Проверите порт 32764

Почетком 2014. године откривено је да је фирмвер за одређене моделе рутера задржао процес који се слушао у луци 32764. Имати порт "отворен" је сигурносна рањивост и када је инфосец заједница открила проблем, рутер компаније су уклониле рутину која је слушала одговоре на том улазу. Међутим, у априлу те године, ажурирањем фирмвера уведен је поступак поновног отварања порта.

Лука је број који представља адресу за апликацију. Да би порт био отворен, потребан му је процес слушања. Ако хакери сазнају за нејасне програме за слушање који могу да манипулишу програмом како би направили штету до рутера или мреже.

Чини се да је приступ путем порта 32764 услов за добављача хардвера СерЦомм. Вероватно нисте купили СерЦомм рутер, али овај произвођач га снабдева Цисцо, Нетгеар, Линксис, и Дијамант. Списак рутера са ризиком можете пронаћи овде. Добра вест је да се процес који слуша на порту може активирати само из мреже. Проверите да ли је порт 32764 отворен на овој веб локацији. Ако је отворен, мораћете обратите се добављачу рутера за помоћ по овом питању. Само затварање порта није одрживо решење, јер је отворено на команди без вашег знања и они га могу поново отворити. Ако вам компанија са усмјеривачем не може доставити закрпу да бисте затворили ову рањивост, тражите новац.

14. Одржавајте своје уређаје здравима

Рачунари и други уређаји у вашем дому могли би осигурати путеве хакерима да уђу на ваш рутер. Неки уређаји који се повезују са вашом мрежом биће преносиви. Уређаји попут лаптопа, таблета и паметних телефона вјероватније ће се заразити јер се вероватно повезују са другим мрежама и приступају интернету на јавним местима. Постоји више могућности за инфекцију вирусом и инвазију ван куће. Опрема која никад не напушта кућу изложена је само једној интернетској тачки па је вјероватно да ће бити заражена.

Такође морате бити опрезни када људи преносе датотеке на ваше рачунаре помоћу УСБ меморијских картица. Копирање датотека нуди метод приступа вирусима. Зато се побрините да ваши рачунари имају и заштитни зид и софтвер против злонамерног софтвера.

Уверите се да ваш софтвер се ажурира и омогућавате аутоматско ажурирање. Закрпе и нова издања за оперативне системе и апликације често се издају како би се уклонили сигурносни недостаци.

Погледајте такође: Најбољи бесплатни антивирусни програми за Виндовс и Мац

15. Користите ВПН

ЕкпрессВПН

Виртуелне приватне мреже се примарно користе за побољшање приватности на Интернету. Међутим, они нуде и безбедносне предности које помажу да заштитни уређај буде усмерен. Ако ви или други чланови породице често користите ВиФи жаришта на јавним местима, као што су кафићи, употреба ВПН-а ће вам помоћи да заштитите ваше уређаје од напада компромитованих ВиФи жаришта. Хакери користе „Човек у средини"Напада за крађу података од других корисника који су повезани на исту мрежу и на које се могу користити украсти малваре на своје уређаје. Када те уређаје донесете кући и повежете их са мрежом, ваш рутер постаје лака мета.

А ВПН је такође добро решење проблема које постављају бежични пакетски снаффери. ВПН шифрира сав промет од и до вашег рачунара све до удаљеног сервера која лежи преко интернета изван вашег вифи рутера. То значи да вас посредници неће моћи преварити у лажну везу и неће моћи да уђу у ваш ток података инфилтрирањем у рутер.. Заштита коју нуди ВПН пролази кроз рутер, па чак и ако је енкрипција коју пружа усмјерник искључена, и даље имате ВПН шифрирање како би ваши подаци били нечитљиви.

16. Центрирајте отисак свог сигнала

виндсурфер вифи Ектендер 6

Већина људи држи свој вифи рутер у дневној соби, јер је тамо веза за кабловску или телефонску линију. Дневне собе су често окренуте ка улици ако поставите свој рутер на прозор испред собе, половину вашег сигналног отисака шаље у спољашњи свет.

Ако ставите свој вифи рутер на други зид дневне собе иза телевизора, изглед ваше куће или стана може значити да друга страна тог зида налази се у кући комшије. Зидови пружају већи отпор радио таласа у односу на прозоре. Међутим, и даље сте дајући половину вашег вифи покривања суседима.

Пронађите средишњу тачку свог дома и тамо поставите усмјеривач. Имајте то на уму подручје сигнала вифи рутера је као лопта - зрачи одоздо и одоздо, као и водоравно. Дакле, ако имате двоспратни дом, поставите усмјеривач десно до плафона на доњи ниво тако да и горе добије услугу.

Ако је ваша кућа већа од отиска сигнала рутера, центрирање усмјеривача усред куће ће вам пружити максималну доступност и спречити пролазак сигнала напољу. Ако је ваша кућа мања од отиска сигнала, барем ћете смањити површину улице на којој ће шира јавност имати користи од ваше интернет услуге.

17. Направите кавез Фарадаиа

Неки домови имају ужасно покривање мобитела. У многим случајевима, чак и ако се налазите у градском подручју које би требало да добије пуне траке, расположивост сигнала опада чим одете у затворену собу. То није нормално. Овај феномен је проузрокован материјалом који је ушао у изградњу вашег дома. Било који метал у грађевинском материјалу привући ће радио сигнале и спречити их да прођу кроз кожу куће у ваше просторије. То се назива а Фарадаи кавез и иако је неугодно за стварање лошег сервиса мобитела у затвореном простору, Одличан је за хватање вашег вифи сигнала у кући.

Грађевински материјали који блокирају пролазак вашег вифи сигнала укључују изолација фолијске мембране уграђени иза лимарије у зидовима. Ако унутрашњи зидови вашег дома имају ову изолацију, имаћете проблема са уклањањем вифи сигнала из собе у којој се рутер чува.. Метални прозори смањите количину сигнала који пролази кроз стакло ваших прозора, и армирано-бетонски зидови које садрже металне шипке такође ће спречити да се траг вифи-а шири напољу.

Ако ваша кућа не садржи пуно метала у њеним спољним зидовима, можете интегрисати метале у свој украс да спречите да се вифи прошири споља. Идеје укључују алуминијска облога, који би могао да се налази са спољне стране куће да заштити зидове, да вашој кући да нови изглед, а такође блокира сав вифи. Остале идеје укључују завесе које садрже метални навој, бакарне зидне облоге, а метална полица за одлагање, и метални екрани.

Ако се метал не би уврстио у ваш дизајн ентеријера, тада погледајте боју која блокира вифи сигнале. Можете и да размислите сјајне металне позадине штампано на фолији.

Сафе вифи

Наслови вести о рансомваре и Крађа идентитета су забрињавајући. Помисао да неко може упасти у ваш вифи осећа се мало као претња да ће вас напасти или провалити у ваш сопствени дом. Не морате бити технички стручњак да бисте побољшали безбедност своје кућне вифи мреже, само морате бити мало паметнији у својим навикама.

Једноставна решења за безбедносне проблеме обично су најбоља. Као што видите, ниједно решење на нашој листи није коштало новац. Већина ових сугестија је здраворазумски кораци које свако може предузети. Чак и сложеније идеје, попут скривања мрежног или МАЦ филтрирања адреса, захтевају само да истражите опције које су вам на располагању у конзоли вифи рутера..

Обавезно чувајте своје личне податке од лопова идентитета и спрече комшије чврстог песнице да вам краду интернет пролазећи кроз препоруке у овом водичу.

Имате ли неких идеја о побољшању сигурности вифи-ја? Ако можете смислити неке добре идеје које смо превидјели, оставите поруку у одељку са коментарима испод и поделите своје знање са заједницом.

Такође видети: Врхунски водич за Мац сигурност и приватност

Слика: авантуристичка веза путем Пикабаи-а, лиценцирана под ЦЦ0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 26

Adblock
detector