Како покренути Виндовс 7/8/10 у сигурном режиму

Ацид Пик Слееп + Рестарт + Схут Довн
Виндовс је одличан оперативни систем. Међутим, понекад се неке ствари једноставно не одвијају како би требало. Нарочито вируси и малваре могу узроковати да Виндовс откупи грешке лево и десно, остављајући вас да покушате да нађете заобилазне размере, од којих многе једноставно не функционишу. У тренуцима када вам се чини да вам Виндовс недостаје, Мицрософт има управо прави „сигуран простор“: Виндовс сигурни режим. Али шта је тачно „сигуран режим“ и како може да помогне у уклањању проблема попут вируса, злонамерног софтвера и других грешака?

Овде смо рашчиштили општу конфузију у вези са сврхом сигурног начина Мицрософт Виндовс-а, када вам је он заправо потребан и како покренути рачунар у сигурном режиму када користите Виндовс 7, 8, 8.1 или 10.

Шта је безбедан режим за Виндовс?

Прво, кренимо са оним што Мицрософт мора рећи о сигурном режиму:

„Сигурни режим покреће Виндовс у основном стању, користећи ограничен скуп датотека и управљачких програма. Може вам помоћи да решите проблеме на рачунару. На пример, ако се проблем не догоди у сигурном режиму, знаћете подразумевана подешавања и основни управљачки програми не узрокују проблем. "

Хвала, Мицрософт. Међутим, за просечног корисника рачунара то објашњење можда не би имало највише смисла. Ево како да схватите сигуран режим у неколико тачака.

Безбедни режим оптерећује ваш рачунар са само ограниченим бројем програма који се изводе

Ово је можда најважнији аспект сигурног режима за Виндовс, посебно за оне који се баве гадним вирусом или другим облицима злонамерног софтвера. Када покренете рачунар у сигурном режиму, у суштини учитавате верзију оперативног система Виндовс која омогућава мање програма да се заправо учитају при покретању. Поред тога, само неколико одабраних програма ће заправо радити у сигурном режиму. Када Мицрософт ово назива „основним стањем“, оно што значи је да користите најосновнији оквир оперативног система Виндовс. То изглед попут Виндовс-а, али не можете да приступите свему, а многи програми који се могу нормално покретати такође се неће учитати.

Безбедни режим вам омогућава да поправите проблеме без да вам се проблеми спрече

Иако се сигурни режим оптерећује ограниченим ресурсима, они програми који би могли стварати проблеме још увијек су тамо. И даље им можете приступити одговарајућим алатима. У сигурном режиму можете да прегледате датотеке, уклањате проблеме са проблемима и поправите проблеме са регистром или системом датотека. То је разлог зашто су антивирусни и малваре програми важни. У многим случајевима вируси могу да спрече њихово покретање у систему Виндовс, али многи од њих су дизајнирани да и даље раде у сигурном режиму, омогућавајући вам да правилно обришете вирус са вашег система без сметњи..

Повезан: Бест Онлине Бацкуп 2017

Постоје и две врсте сигурног режима

Пронаћи ћете да безбедни режим Виндовс долази у два укуса: „безбедни режим“ и „безбедан режим са умрежавањем“.

Ова два дела су углавном. Једина изнимка је да сигуран режим искључује приступ интернету и другим мрежама, док сигуран режим умрежавања отвара могућност приступа интернету. Открићете да постоји добар разлог да одаберете једно или друго.

Када се бавите чишћењем вируса, можете доћи у ситуацију да вирус користи интернет везу за учитавање и преузимање информација. Заиста, неки вируси функционишу само када имају приступ интернету. Вирусима који и даље раде чак и у сигурном режиму можда ће бити потребно да им се прекине приступ интернету како би се очистили.

У међувремену, можете наићи на ситуацију да злонамјерни софтвер инфицира ваш систем, али вам недостаје софтвер да га очисти. Отварање сигурног режима уз умрежавање може вам омогућити да набавите потребан софтвер за уклањање вируса док прекидате приступ аутоматском покретању који вирус користи.

Зашто учитати Виндовс у сигурном режиму?

Већином никада нећете морати да користите безбедан режим, осим ако једноставно не удовољите својој радозналости. Међутим, постоје неке ситуације због којих је сигуран режим потребан:

 • Ваш је сумњив рачунар заражен злонамјерним софтвером
 • При покушају покретања програма добијате грешке у управљачком програму
 • Виндовс одбија нормално покретање система
 • Чини се да недавно инсталирани софтвер узрокује сукобе или грешке

Ова питања могу се, наравно, показати на безброј начина. Чак штовише, како компјутери и софтвер постају сложенији, сукоби софтвера могу постати компликованији и понекад потпуно оштри чудан. По својој заслузи, Виндовс и програмери софтвера, уопште, урадили су фантастичан посао радећи на грешкама пре него што програми изађу на тржиште, али хеј, и даље се дешавају.

Повезан: Најбољи антивирус 2017

Да будемо јасни, Виндовс сигурни режим није панацеа за све болести вашег рачунара. Постоје многе софтверске грешке које су заиста сукоби хардвера. У тим ситуацијама софтвер можда није дизајниран за хардвер вашег рачунара. Улазак у сигуран режим неће поправити сукобе хардвера и софтвера, а стварно је дизајниран за решавање проблема и уклањање проблема са софтвером.

Како покренути сигуран режим у Виндовсима 7, 8 или 8.1

Мицрософт је задржао поступак исти у Виндовсима 7, 8 и 8.1.

Прво, поново покрените рачунар. У зависности од ваше ситуације, то се може учинити кроз старт мени или, у ситуацијама када је приступ вашем стартном менију вирус блокирао, путем напорног поновног покретања. Једном када се рачунар покрене за поновно покретање, урадите следеће:

 • Одмах по укључивању притисните тастер Ф8 тастер у интервалима од једне секунде
 • Виндовс би сада требало да учита „Напредно покретање" Опције.
 • Изаберите било „сафе моде"Или"безбедни режим са умрежавања“. Како можда немате миш на екрану, то можете учинити помоћу једног од функцијских тастера. То би требало бити приказано на вашем екрану, међутим, вероватно ће бити Ф4 да омогући безбедни режим и Ф5 да омогући безбедни режим са умрежавања.

Знат ћете да је сигурни режим укључен када видите речи „сигурни режим“ приказане у сваком углу вашег екрана или на врху екрана.

Како покренути сигуран режим у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт је ажурирао Виндовс методу да би ушао у безбедан режим са Виндовс 10 исправком. Овај поступак отежава улазак у сигуран режим на неки начин, истовремено повећавајући расположиве могућности за улазак у безбедни режим.  

1. метод: Уђите у сигуран режим док сте пријављени

Притисните тастер за логотип Виндовс и тастер „и“ истовремено. Ово ће отворити мени „Подешавања“. Одавде можете приступити менију Старт, где ћете наћи следећи начин сигурног режима:

 • Кликните на „ажурирање & сигурност", затим "Опоравак

Виндовс 10 сигурни режим

 • Тражити „Напредно покретање" на десној. Под овим пољем изаберите „Рестарт сада

Виндовс 10 сигурни режим

 • Након поновног покретања, рачунар ће приказати екран на коме је писало „Изабери опцију“. Изаберите „Решавање проблема" и онда "Напредне опције“. Затим кликните на „Подешавања покретања" и "Поново покренути
 • Једном када се рачунар поново покрене, на екрану ће вам се приказати више опција. Изаберите „4"Или погодите"Ф4На вашој тастатури. Ово ће покренути сигуран режим. Да бисте започели у сигурном режиму са умрежавањем, одаберите „5"Или погодите"Ф5

2. начин: Уђите у сигуран режим са екрана за пријаву

 • Поново покрените рачунар. Након што вам се прикаже екран за пријаву, држите „СменаТастер "и кликните на"Снага" икону (често у доњем десном углу екрана). На крају одаберите „Поново покренути
 • Када се рестарт заврши, требали бисте видети фразу „Изабери опцију".Кликните на Решавање проблема > Напредне опције > Подешавања покретања > Поново покренути
 • Након другог поновног покретања, сада можете одабрати између својих могућности. „4"Или"Ф4"Ће вас пребацити у редован безбедни режим, док"5"Или"Ф5“Ће вам осигурати сигуран режим рада са умрежавањем

Након што се рачунар покрене, знаћете да је правилно у сигурном режиму када видите речи „сигуран режим“ приказане у угловима или на врху / дну екрана.

Трећи начин: Аутоматски уђите у режим поправке

Ако се ваш Виндовс 10 не покрене правилно након неколико покушаја, аутоматски ће се покренути у режиму аутоматског поправка. Можете да добијете Виндовс 10 да уђе у режим аутоматске поправке тако што ћете три пута прекинути поступак покретања. Притискање на тастер за укључивање током процеса дизања система требало би да то постигне.

Једном када се прикаже екран режима аутоматске поправке, не притискајте РЕСТАРТ. Уместо тога, изаберите Напредне опције, онда Решавање проблема. Следеће, морам Подешавања покретања и Поново покренути. Тамо ћете видети опције сигурног режима, слично методи 2.

Повезан: Најбољи ВПН за Виндовс

„Слееп + Рестарт + Схут Довн“ компаније Ацид Пик лиценциране под ЦЦ БИ-СА 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 70

Adblock
detector