Како се носити са осветничком порнографијом

Осветнички порнић, нешто што се практично није чуло пре десет година, недавно је постао истакнут, привлачећи пуно пажње у мејнстрим штампи.

Пре свега, али не искључиво, то је злочин који су починили мушкарци против бивших супруга и девојака и укључује објављивање интимних фотографија и видео записа на мрежи без пристанка жртве.

Оно што погоршава ствари у многим случајевима је чињеница да починиоци често не престају да шаљу експлицитне снимке својих бивших партнера - често додају и личне податке, као што су њихова имена, адресе и телефонски бројеви..
Освета-порно

Примарни разлог осветољубивог порнића је, као што име сугерира, одмазда - већина случајева има нагнуте љубавнике који осећају стварну или перципирану неправду до краја везе.

Али ту је и други фактор - новац.

Док се велика количина осветољубивог порнографије објављује на веб локацијама друштвених медија, појавили су се многи бескрупулозни специјализовани веб сајтови који нуде углавном анонимним посетиоцима могућност да учитају и угосте медије и податке за контакт.

Власници таквих веб локација паралелно покрећу и друге услуге, нудећи уклањање садржаја заузврат за значајну накнаду.

Није тешко схватити зашто би жртва освете порнографије могла бити у искушењу да плати у таквим околностима - постојање таквог материјала на мрежи може наштетити изгледима за посао (да, потенцијални и садашњи послодавци провјеравају своју будућност и тренутно запослено на мрежи), наносе штету нове везе, замерити углед и оставити жртву да се осећа угроженим годинама које долазе уколико добију низ нежељених контаката од оних који пронађу своје детаље на вебу.

Шта треба учинити жртва освете порнографије?

Колико год то било срамотно, једини прави начин за решавање порнографске освете је суочавање с њим и суочавање с тим - ћутање и надајући се да ће нестати неће вероватно решити проблем..

Најпрактичнији савет је:

  • Пријави то полицији што је брже могуће. Свако одлагање могло би видети да се шири.
  • Никада не одговарајте на захтеве уцена од стране бившег партнера или освети порно веб страницу. Ако то учините, није гаранција да ће ваше слике и други детаљи бити уклоњени са интернета, али је гаранција да ћете изгубити новац.
  • Обратите се законитим веб локацијама и друштвеним мрежама и затражите помоћ у уклањању садржаја који је увредљив.
  • Ступите у контакт са Гооглеом - претраживач је недавно рекао да ће уклонити освету порнографским резултатима из резултата претраге ако то затраже.

Како вас закон може заштитити?

Иако је требало доста времена - предуго би многи тврдили - Уједињено Краљевство сада има посебно законодавство (раније су се жртве морале ослањати на Закон о комуникацијама из 2003., Закон о злонамјерним комуникацијама из 1988. или Закон о заштити од узнемиравања из 1997.) које је требало решити. освети порнографију, према закону о кривичном правосуђу и судовима, измењеним у фебруару 2015.

Нови закон доноси освету порнографима - дефинисаним као „фотографије или филмови који приказују људе који се баве сексуалним активностима или су приказани на сексуални начин или са изложеним гениталијама, где оно што се покаже обично не би било виђено у јавности“ - кривично дело, кажњиво до две године затвора за оне који деле материјал и десет година затвора за свакога ко створи експлицитне фотографије без пристанка.

Подршка и савети

Поред правне подршке, жртве освете порнографије могу се обратити и Соутх Вест Грид-у за учење (СВГЛ) који управља линијом за помоћ на 0845 6000 459, као и веб страницама освећењапорнхелплине.орг.ук.

Сви који желе да се обрате СВГЛ-у, који нуди бесплатну подршку и савете, могу то учинити у потпуном поверењу.

Алтернативно, жртве могу радије да разговарају са неким ко је и сам жртва освете порнографије, као што је Фолами Прехаие који води воиц.орг.ук, веб страницу која жртвама нуди место да анонимно деле своје приче, као и да добију подршку и савет.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Adblock
detector