Водичи за студије о ЦИССП сертификацији, цхеатсхеет + најбољи курсеви за испит

ЦИССП Цхеат Схеет

Сертификовани ЦИССП (Цертифицирани професионални систем за сигурност информационих система) може дати вашу каријеру у цибер-сигурности огроман подстицај. Овај сертификат постоји већ више од две деценије, а његово постизање један је од најбољих начина да докажете своју компетенцију у информационој безбедности..

Међутим, полагање ЦИССП испита није зли подвиг. Са осам домена за проучавање, а сваки покрива низ сложених тема, лако је бити преоптерећен пре него што чак и почнете са учењем. Да бисмо олакшали притисак и помогли вам да максимално искористите своје време, на располагању смо бројни корисни ресурси.

Испод ћете пронаћи линкове до свеобухватне "преваре" да бисмо вам помогли да будете потпуно припремљени дан испита. Такође пружамо везе до неких од најбољих водича за ЦИССП студију и препоручујемо неколико најбољих течајева за разматрање као део припреме. Хајде да почнемо!

Листови за учење за ЦИССП испит

Направили смо најбољу листу за варање како бисмо вам помогли да прођете испит. Слиједите доње везе да бисте погледали листове дубинске и лако за кретање за сваку од осам ЦИССП домена.

 • Домен 1: Управљање безбедношћу и ризицима
 • Домен 2: Ассет Сецурити
 • Домена 3: Сигурносна архитектура и инжењеринг
 • Домен 4: Комуникације и безбедност мреже
 • Домен 5: Управљање идентитетом и приступом
 • Домена 6: Процена и тестирање безбедности
 • Домена 7: Сигурносне операције
 • Домена 8: Сигурност развоја софтвера

Водичи за проучавање ЦИССП-а и практични тестови који ће вам помоћи да се припремите за испит

Ако сте добили основно знање, али нисте баш на нивоу где вам је све потребно, варалица, на располагању су вам неки згодни водичи за учење који ће вам помоћи у припреми..

За почетак, ту су званични студијски материјали из (ИСЦ) 2. Ту спадају Службени водич за ЦИССП ², Службени (ИСЦ) ² ЦИССП тестови праксе, ЦИССП за лутке, службене апликације за испитивање и праксу ЦИССП-а и службене ЦИССП Фласх картице.

Међутим, ако тражите алтернативе, на располагању су вам сјајни ресурси. Имајте на уму да многи издавачи доле наведених књига пружају мобилне апликације у пратњи водича за учење, тако да можете да се припремите за испит у покрету..

Уџбеници уџбеника:

 • Водич за испите ЦИССП Алл-ин-Оне, Осмо издање
 • Водич за проучавање ЦИССП-а, 3. издање
 • Једанаести сат ЦИССП®: Водич за студију 3. издање
 • ЦИССП Церт Гуиде (3рд Едитион) (Цертифицатион Гуиде) 3. издање
 • ЦИССП Фор Думмиес (За лутке (Цомпутер / Тецх)) 6. издање

Многи приручници за студије и доњи курсеви укључују тестове и питања из праксе. Међутим, ако желите мало додатног тренинга, ево неколико скупова тестова вежби које ћете можда желети да вам помогну.

Додатна питања из праксе:

 • Званични ЦИССП (ИСЦ) 2 тестови праксе 2. издање
 • ЦИССП практични испити, Пето издање Петог издања
 • Припрема питања, одговоре на испит за ЦИССП & Објашњења
 • ЦЦЦуре квиз мотор

Остали ресурси који би вам могли бити корисни у припреми за испит су заједница ЦИССП реддит и ЦИССП подцаст.

Најбољи курсеви за ЦИССП испит

Варалице и приручници за учење могу вам помоћи у припреми за испит. Али можда ће вам требати детаљнији курсеви који ће вас научити о целокупном садржају ЦИССП сертификата. У зависности од тога где се налазите, можда ће вам бити на располагању обука у настави. Међутим, ови програми нису доступни свима и често могу коштати хиљаде долара за место.

Друга опција је похађање курса на мрежи, и иако су многи од њих такође скупи, неки уопште неће сломити банку. Са толико доступних, тешко је одабрати праву опцију за вас. Ево наших главних препорука за курсеве који имају потпуно онлине опције:

 1. СтатионКс: Комплетни ЦИССП пакет
 2. Званична (ИСЦ) ² ЦИССП обука са сопственим темпом
 3. Симплилеарн: ЦИССП сертификација
 4. Библиотека: ЦИССП
 5. САНС: МГТ414: САНС програм обуке за ЦИССП® цертификат
 6. Глобално знање: Припремни курс за сертификацију ЦИССП
 7. Инфосец: ЦИССП цертификатни покретачки камп

Погледајмо ближе сваки од њих и шта они могу понудити.

1. СтатионКс: Комплетни ЦИССП пакет

СтатионКс: Комплетни ЦИССП пакет

Комплетна ЦИССП група из СтатионКс-а је наша главна препорука. Нуди све што је потребно за успех у полагању испита, а све то по изузетно ниској цени. Курс је ажуриран како би обухватио верзију ЦИССП-а за 2018. годину, што значи да је материјал важан до 2021. године (када следи следеће ажурирање).

Овај пакет укључује:

 • Увод у ЦИССП сертификат
 • Преко 17 сати тренинга
 • Готово 600 слајдова које можете преузети
 • План студије
 • 1.000 пракси питања
 • Савети где да пронађете хиљаде бесплатних ЦПЕ-ова

Осим што вас подучавамо шта све требате да знате, овај курс садржи непроцењиве савете о томе како ефикасно учити и прави приступ када одговарате на питања. Открићете и следеће кораке након што положите испит и савет који ће вам помоћи у случају да први пут не успете. Овај курс се може рачунати на ЦПЕ, али ћете можда требати да проверите са (ИСЦ) ² да бисте тачно утврдили колико.

НАЈБОЉИ КУРС ЗА ЦИССП ЕКСАМ: СтатионКс је наш избор број 1. Овај курс се обично кошта 400 долара, али можете га добити на невероватно ниска цена од 52 долара.

2. Званична (ИСЦ) ² ЦИССП обука са сопственим темпом

Званична (ИСЦ) ² ЦИССП обука са сопственим темпом

Ово је званични курс који нуди (ИСЦ) 2. Очигледно, главни бонус овог програма је што можете бити сигурни да је сто посто релевантно за ажурирани испит за ЦИССП сертификат. Нема велику цену (у поређењу са другим курсевима), али можда превазилази буџет многих испитаника.

Једна од недостатака је то што је материјал доступан само ограничено време након плаћања, тако да док се то назива „обука у сопственом ритму“, не можете ићи превише спорим темпом. Ако планирате да одвојите више од 120 дана (око четири месеца) за тест, можда ћете морати поново да платите накнаду.

Ево шта можете очекивати од овог програма обуке:

 • Званични (ИСЦ) 2 Водич за обуку ученика
 • 30 сати видео инструкције, која садржи више од 300 снимака
 • Зарадите 40 ЦПЕ
 • Интерактивне фласх картице
 • Активности за самостално читање
 • Примјери сценарија и студије случаја из стварног свијета
 • Провера знања након завршетка сваког домена
 • Питања за оцењивање након што сте завршили курс

Цена: Овај курс кошта 849 долара, што је разумно у поређењу са многим другима на листи.

3. Симплилеарн: ЦИССП сертификација

Симплилеарн: ЦИССП сертификација

Симиплилеарн нуди две опције за свој интернетски курс, а обе су велике инвестиције. Један је похађати Флеки-Пасс са мрежном учионицом у којем похађате интернетске часове које води инструктор. Ова опција укључује 90 дана наставе и доживотни приступ материјалу за учење. Нешто јефтинији течај за самостално прилагођавање темпом пружа вам неограничен приступ садржају курса, али не и за наставу.

Обе опције укључују:

 • 67 сати вредног учења
 • 24/7 подршка
 • 30 ЦПЕ
 • 5 практичних радова који ће вам помоћи да се припремите
 • Ваучер за ЦИССП испит

У већини регија, Симплилеарн нуди гаранцију за полагање испита и даће вам додатни ваучер за испит ако не прођете први пут.

Цена: Флеки-Пасс за Интернет учионицу кошта 2899 долара, док је програм учења са властитим темпом нешто мањи од 2499 долара. Постоји седмодневна гаранција поврата новца која важи све док нисте приступили више од 25 одсто садржаја курса или похађали више од једне интернетске часове.

4. Библиотека: ЦИССП

Библиотека: ЦИССП

ЦИСБ курс за библиотеку садржи 19 сати видео инструкције која покрива све ЦИССП домене. Видео садржај за овај курс је бесплатан (мораћете да се пријавите за бесплатан налог), али ако желите да откључате додатне функције услуге Библиотеке, морате да купите претплату.

Додатне функције доступне претплатницима укључују виртуелне лабораторије, које вам помажу да примените оно што сте научили и стекнете практично искуство у својој области, и да практикујете тестове који ће вам помоћи да се припремите за испит.

Овај курс оглашава да вреди! 5 ЦПЕ-а, иако ћете можда моћи да проверите са (ИСЦ) 2 да бисте видели да ли можете да затражите 19 ЦПЕ-ова (један на сат). У наставку детаљније расправљамо о ЦПЕ-овима.

Цена: Претплата на Библиотеку омогућава вам приступ онолико курсева колико желите и кошта 49 УСД месечно или 25 УСД месечно када плаћате годишње.

5. САНС: МГТ414: САНС програм обуке за ЦИССП® сертификацију

САНС: МГТ414: САНС програм обуке за ЦИССП® цертификат

САНС Институт нуди свој ЦИССП курс у неколико формата, укључујући уживо у класи или на мрежи путем интернета. Ово је најскупља опција на листи, тако да није добро решење ако имате буџет. Међутим, ако тражите солидан и свеобухватан курс и можда имате послодавца вољног да прихвати рачун, овај ће вам доставити. САНС Институт је познат у индустрији информационе сигурности и пружа програме образовања и истраживања више од тридесет година.

Курс броји 46 ЦПЕ-а, а осим лекција обухвата:

 • Уџбеник за сваки домен
 • Преко 300 питања за тестирање и припрему знања за сваки домен
 • Аудио датотеке садржаја курса

МГТ414 сецира сваку од осам домена ЦИССП-а на њене основне компоненте и објашњава како се односе једно са другим и са другим аспектима кибернетичке сигурности. Ако ЦИССП садржај буде сув (што многи раде), то би могла бити добра опција за вас. Један од циљева аутора у креирању курса био је оживљавање ЦИССП садржаја користећи студије случаја, примере и приче.

Цена: Ово је скупи курс од 7,020 УСД.

6. Глобално знање: Припремни курс за сертификацију ЦИССП-а

Глобално знање: Припремни курс за сертификацију ЦИССП

Глобално знање вам даје две могућности за полагање курса за ЦИССП сертификацију: у окружењу уживо или у виртуелној учионици. Оба курса трају пет узастопних дана и пружају свеобухватан преглед ЦИССП садржаја, фокусирајући се на осам главних домена.

Овај није погодан ако бисте радије радили на мрежи властитим темпом. Имајте на уму да на главној страници производа стоји да је на располагању верзија на захтев, али да није доступна у тренутку писања.

Према речима представника компаније, за овај курс требало би да тражите 40 ЦПЕ-ова.

Цена: И живи и виртуелни курсеви су иста цена: 3,595 долара.

7. Инфосец: ЦИССП Цертификациони боот камп

Инфосец: ЦИССП цертификатни покретачки камп

Инфосец курсеви се поздрављају због свог садржаја и квалитета предавача. Ово је још један курс који можете да преузмете лично или у виртуелној учионици. Опција Флек Учионица укључује подучавање уживо на физичкој локацији, што укључује материјале за течајеве, обедоване ручкове и приступ форуму заједнице.

Флек Про је инерзиван курс који се преноси уживо за онлине полазнике. Нажалост, није могуће похађати овај курс властитим темпом, иако су материјали доступни за преглед ако се одлучите за опцију на мрежи.

Можда ћете морати да потврдите са (ИСЦ) ² колико ЦПЕ можете да поднесете за овај курс, али требали бисте моћи да захтевате један по сату наставе.

Цена: Морате да контактирате Инфосец за тачне цене, али цитирано нам је око 4500 долара.

Најчешћа питања о ЦИССП испиту

Скоро сте спремни за учење и полагање ЦИССП испита. Али прво, ево одговора на неколико уобичајених питања:

Који су предуслови за ЦИССП испит?

Да би добили ЦИССП сертификат, кандидати морају имати најмање пет година радног искуства у више (две или више) ЦИССП домена. Плаћено и неплаћено стажирање су прихватљиви облици радног искуства. Одговарајуће образовање може заменити највише годину дана искуства, али постоје ограничења. Четворогодишња факултетска диплома или еквивалент може рачунати као годину дана радног искуства. Алтернативно, релевантни (ИСЦ) 2 одобрени повериоци, као што су сертификовани пробијачки провера (ГПЕН) или Цисцо сертификовани мрежни сарадник безбедност (ЦЦНА безбедност) могу рачунати као годину дана радног искуства.

Ако се питате на које цертификате би требало да циљате пре ЦИССП-а, постоји много путева које можете кренути. У складу с тим, један од популарних праваца је набавити ЦомпТИА Нетворк + и ЦомпТИА Сецурити + пре него што се настави (ИСЦ) 2 ССЦП и коначно (ИСЦ) 2 ЦИССП.

Какав је формат ЦИССП испита?

Крајем 2017. године измењен је формат ЦИССП испита. Најновија верзија користи компјутеризовано адаптивно тестирање (ЦАТ). Са ЦАТ испитом се прилагођава нивоу испитаника током теста. Свако наредно питање или скуп питања бира се на основу вашег понашања на претходним питањима.

Бонус овог стила тестирања је да можете доказати своју способност за мање времена. Док је ЦИССП испиту старог стила требало шест сати да испуни и садржи 250 питања, нова верзија траје само три сата и можете очекивати да одговорите на 100-150 питања.

Шта су ЦПЕ-и и како систем функционише?

Кредити за континуирано стручно образовање, који се називају и ЦПЕ, додјељују се за образовање и обуку у вашој области. Они су потребни за одржавање вашег ЦИССП сертификата. Сваке године бисте требали зарадити 40 ЦПЕ-а за укупно 120 током трогодишњег циклуса сертификације.

Можете да зарадите ЦПЕ учешћем за ЦИССП испит, укључујући полагање горњих програма обуке. Нажалост, (ИСЦ) 2 није баш предстојећи када је у питању информација о специфичностима зараде ЦПЕ-а путем испитног студија. У складу са информацијама које су пружене на званичним форумима (ИСЦ) 2, опште је прихваћено да за ЦИССП испит можете затражити највише 30 ЦПЕ-а за „самостално учење“..

Одговор на форум ЦПЕ.

Изгледа да можете захтевати додатне ЦПЕ за завршетак програма обуке попут оних наведених горе на врху програма само-учења. Међутим, ово није потпуно јасно, па вам предлажемо да се обратите (ИСЦ) 2 за више информација о вашем конкретном случају. Контактирали смо их у вези с тим питањем, али се нисмо чули у време писања. Овај чланак ћемо ажурирати док сазнамо више информација.

Након што положите ЦИССП испит, да бисте наставили добијање сертификата, мораћете да континуирано зарађујете. Они се могу зарадити на различите начине, као што су похађање обуке и конференција везано за ваше поље. Обично се за један сат одређене активности приписује један ЦПЕ, али постоје и изузеци. Можете сазнати више о ЦПЕ-има у (ИСЦ) 2 ЦПЕ приручнику.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 50 =

Adblock
detector