35+ инициативи за получаване на повече жени в киберсигурността

35 инициативи за получаване на повече жени в киберсигурността


Проблеми, свързани с киберсигурността, заплашват да дестабилизират интернет и свързаните с него технологии, като причиняват пулсационни ефекти в други индустрии. За борба с това има непрекъснато нарастваща нужда от образовани, талантливи и ентусиазирани професионалисти в киберсигурността.

Индустрията за киберсигурност е доминирана от мъже. Но проблемът не е, че в индустрията има твърде много мъже, а по-скоро, че няма достатъчно жени.

За щастие, разликата между половете не остана незабелязана. Множество хора и организации осъзнават, че трябва да предприемем действия. Приоритетите включват привличане на повече жени в областта на киберсигурността и предоставяне на им възможности да бъдат успешни в кариерата си.

По целия свят има различни инициативи с общата цел да подкрепят жените в киберсигурността. Те често включват образование, обучение, работа в мрежа, наставничество и социализация, сред другите предложения.

В тази статия разглеждаме по-отблизо разликата между половете и предизвикателствата, пред които са изправени жените в сигурността на информационните технологии, преди да изтъкнем някои от инициативите, посветени на тяхната помощ.

Contents

Защо е важно да се затвори разликата между половете

Доклад на Cybersecurity Ventures посочва, че жените съставляват 20 процента от работната сила в киберсигурността, докато проучване (ISC) 2, използващо различни критерии, намалява броя им на 24 процента. Въпреки че процентът на жените в киберсигурността се е увеличил от 2013 г. - когато жените представляват едва 11 процента от работната сила в бранша - очевидно все още съществува разлика в половете.

Жени в статистиката за киберсигурност.Източник: Предприятия за киберсигурност.

Освен разлика между половете, има и сериозна пропаст в таланта, като 53 процента от организациите докладват за „проблемен недостиг“ на умения за киберсигурност. И тук не говорим само за фирми за киберсигурност. В днешно време повечето индустрии разчитат на функционирането на технологиите и по този начин имат нужди по отношение на киберсигурността.

Наличието на повече жени в киберсигурността би помогнало да се засили индустрията и да се запълни драстичната нужда, която компаниите имат от най-добрите таланти. Интересното е, че проучването (ISC) 2 установи, че жените в тази област като цяло са по-добре образовани от мъжете и по-голям процент от жените достигат най-високите позиции.

Освен това има и други ползи за балансираните по пол инфосек екипи включително:

 1. Помощ за представяне на различни гледни точки на масата
 2. Промяна на статуквото за подобряване на вътрешните и външните възприятия
 3. Предоставяне на възможности за обучение и растеж

Нека да ги разгледаме малко по-подробно:

1. Представяне на различни гледни точки към таблицата

Разнообразието може да осигури ползи в повечето индустрии, но е особено важно в киберсигурността. Както Присила Мориучи, директор на Стратегическото развитие на заплахите в Recorded Future, обяснява пред Forbes:

Имаме нужда от хора с различен произход, защото хората, които преследваме (участници в заплаха, хакери, „лоши момчета“) също имат голямо разнообразие от опит и опит.

2. Промяна на статуквото

Сценаристката от Институтския институт Сюзън Мороу обяснява:

Поне съществува схващането, че браншът е „техен“ и следователно е по-подходящ за мъже, отколкото за жени. Това е обществен въпрос. Полетата STEM, като цяло, станаха свързани с мъжете.

И това не се отнася само за външни лица, които търсят. Лиза Кърни, основателка на Канадното общество за киберсигурност в Канада, беше директор по сигурността на продуктите в компания на Британска Колумбия, когато й беше казано от мъж колега:

Не се притеснявайте да присъствате на тази среща; това е техническо.

Тъй като тези възприятия се основават на статуквото, а не на научни доказателства, затварянето на разликата между половете може да помогне за тяхното коригиране.

3. Предоставяне на възможности за обучение и растеж

(ISC) 2 установиха, че жените в киберсигурност като цяло са по-добре образовани; 44 процента от мъжете в киберсигурността имат следдипломна степен в сравнение с 52 процента от жените. Нещо повече, жените в тази област са по-склонни да достигнат лидерски позиции. Това показва, че разнообразието между половете идва с възможности за растеж и обучение. Цялата работна сила и организацията като цяло могат да се възползват от набирането на по-висококвалифицирани и амбициозни жени.

Закриването на разликата между половете ще помогне да се проправи път за бъдещето на многообразието между половете (и да се надяваме и други видове разнообразие) в областта на киберсигурността..

Защо жените са възпирани от киберсигурност

Образованието в областта на науката, технологиите, английския език и математиката (STEM) придобива огромен тласък в учебните програми в различни части на земното кълбо и много от завършилите се появяват с уменията и желанието да продължат кариера в инсесек.

Въпреки това, с много повече индустрии, свързани със STEM, за избор, очевидният дисбаланс между половете в индустрията за киберсигурност може да създаде негативни възприятия, които възпират някои жени от полето.

Префразирането на често срещаните погрешни схващания на жените относно киберсигурността е важно, за да им помогне да видят възможностите в тази област. Ето няколко примера за негативни възприятия и алтернативни начини за тяхното гледане.

възможности за жени в киберсигурност

Основни предизвикателства за жените, които се опитват да пробият на място

Дори веднъж жена реши да продължи кариера в киберсигурността, тя може да се сблъска с редица препятствия. Например, проучване от 2017 г. (ISC) 2 установи, че 51 процента от жените в киберсигурността са изправени пред някаква форма на дискриминация.

Въпреки че тази цифра е тревожна, определени тактики могат да помогнат за преодоляване на проблемите. Научаването за това с какви предизвикателства могат да се сблъскат жените и да бъдат въоръжени с потенциални решения могат да направят влизането и престоя в индустрията за киберсигурност по-лесно управляеми.

предизвикателства срещу решения за жени в киберсигурността

Много от разгледаните тук решения се подкрепят силно от инициативите по-долу.

Инициативи за получаване на повече жени в инфосек

Въпреки че различията между половете в киберсигурността са ясни, за щастие много жени (и мъже) в бранша признават проблема и предприемат стъпки за преодоляване на пропастта. От САЩ до Украйна, множество от инициативи по целия свят помагат за привличане на момичета и жени към кариера в киберсигурността и подпомагат тези, които вече са в тази област..

По-долу е даден списък на някои от най-добрите инициативи, които открих, включително информация за това, коя всяка инициатива служи и как да се включите. Ще намерите и съвети от представители на някои от организациите, насочени към подпомагане на жени, които започват в кариерата си за киберсигурност.

1. WiCyS (Women in CyberSecurity) (Глобален)

WiCys е организация с нестопанска цел, която има за цел да обедини жените в киберсигурността, за да споделят опит и знания и да предоставят възможности за наставничество и работа в мрежа.

За кого е?

Инициативата е за всички жени, участващи в киберсигурността, включително в академичните среди, научните изследвания, правителството и индустрията.

Мисия

WiCys обслужва както жените в киберсигурността, така и компаниите, които могат да се възползват от техния опит. Жените се радват на възможности за обучение и кариерно развитие, независимо в кой етап от кариерата си в киберсигурността са. WiCys също така предоставя на компаниите набор от квалифицирани кандидати за работа в киберсигурността на всички нива. Той насърчава факта, че освен висококвалифициран, кандидатите за жени могат да засилят многообразието в рамките на работната сила и подобряване на външните възприятия.

Как да се присъедините към WiCys

Ако се интересувате от членство в WiCys, годишните членски внос са 15 щатски долара за студенти, 55 долара за преподаватели и служители в правителството или с нестопанска цел и 95 долара за членове на индустрията. Посещението на годишната конференция на WiCys налага допълнителни такси ($ 35 - $ 400).

жени в инициативи за киберсигурност cyberjustsu

2. Женско дружество на кибержуцу (WSC) (САЩ)

Друга организация с нестопанска цел, WSC е основана през 2012 г. и сега обслужва хиляди жени по целия свят. Тя се фокусира върху кариерата на киберсигурността на жените, включително осигуряване на обучение, работа в мрежа и менторство.

За кого е?

Въпреки че WSC може да бъде полезен за всички жени в киберсигурността, това е най-полезно за тези, които мислят да предприемат кариера в тази област или просто да започнат. Той има множество програми, предназначени да помогнат на жените да станат крака в индустрията, включително работни срещи, мрежови събития, работни съвети и проучвателни групи за подготовка за сертифициране.

Мисия

Цялостната мисия на тази организация е да овластяване на жените за успех в ролите за киберсигурност. Осигурявайки образование и професионални възможности, това е едно гише за надеждите на жените в киберсигурността.

Как да се присъединя към WSC

Годишните членски внос за WSC започват от $ 50 за военнослужещи и студенти и се увеличават до $ 100 за други жени. Има и членство за мъже, което струва 50 долара и включва ограничен достъп до онлайн съдържание.

Основен съвет

За всяка жена, влизаща в кибер, бъдете безстрашни. Поемете инициативата да се научите и да растете. Хората ще ви предизвикат. Никога не се отказвай.

Мари Галауей, главен изпълнителен директор, Женско дружество на кибержуцу

3. WoSEC: Жени на киберсигурността (глобален)

Тази организация се грижи за социалния аспект на жените в киберсигурност. Той има голям Twitter, който следва и групи за среща в различни места в САЩ, както и в Канада, Франция, Швейцария, Индия, Кения и други страни.

За кого е

Тази група е главно за онези, които биха искали да изпитат другарството да се срещнат с единомишлените жени в индустрията за киберсигурност. Броят на местоположенията за групите за запознанства е ограничен, така че той е наистина подходящ само ако живеете в конкретни райони или желаете да пътувате (или може би да започнете своя собствена глава).

Мисия

Вдъхновен от групата за кибер дами Meetup в Израел, съоснователката Таня Янка (@shehackspurple) иска да създаде подобна среда за жени (и всеки, който се идентифицира като жена), за да се сприятели в индустрията за киберсигурност.. Членовете се срещат, за да обсъдят работата си както и да се наставляват един друг и да се мрежа. Те също присъстват на групи, доминирани от мъже, в групи, за да не се чувстват като странни.

Как да се присъедините към WoSEC

Няма членски внос за WoSEC. Списък на главите можете да намерите в края на този код като блог публикация, заедно с връзки към съответните групи за среща. Можете също да потърсите „WoSEC“ на уебсайта на Meetup, за да видите дали има група във вашия район.

4. Инициативата „Диана“ (САЩ)

Инициативата „Диана“ е конференция за жени в киберсигурност, проведена в Лас Вегас. Тя е разработена от група жени, които смятат, че има нужда от инфосек конференция, посветена на жените. Конференцията включва презентации на оратори в общността инфосек, възможности за работа в мрежа и наставничество и „села“, които учат на неща като заключване и запояване.

За кого е

Конференцията е за жени и не-бинарни лица, работещи или влизащи в индустрията за информационна сигурност или свързани дисциплини.

Мисия

Популяризирана като „конференция за жени, разнообразие и включване в информационната сигурност“, се стреми към инициативата „Диана“ насърчаване на многообразието в областта и спомагат за промяна на културите на работното място.

Как да се присъединим към инициативата „Диана“

Двудневната конференция се провежда през август и можете да закупите билети чрез уебсайта на „Диана инициатива“. Можете да си купите безплатен билет, като доброволно да помогнете за създаването и провеждането на конференцията.

5. OWASP Women in AppSec (WIA) (Global)

Проектът за сигурност на отворени уеб приложения (OWASP) е нестопанска организация, която се фокусира върху подобряването на софтуерната сигурност. Жените в AppSec (WIA) е подразделение на OWASP, което е посветено на жените в сигурността на приложенията.

За кого е

OWASP WIA е за всички жени в сигурността на приложенията, включително инструктори, студенти и професионалисти в индустрията за информационна сигурност или в разработването на приложения. Инициативата е базирана в водещите събития на AppSec на OWASP в САЩ и се провеждат на различни места, включително в САЩ и Европа, но групата е отворен за жени по целия свят с групи за срещи, които се формират на различни места.

Мисия

Една от основните цели на WIA е да привлече повече жени, за да станат активни членове в OWASP и други AppSec общности. Той също така се стреми да предостави възможности за обучение и наставничество на жените в бранша, както и да предложи финансова подкрепа чрез спонсорство, безвъзмездни средства и стипендии.

Как да се присъединя към WIA

Членството е безплатно и всеки може да стане „участващ член“, като изпрати имейл до организационния секретар. За да станете „член с право на глас“, трябва да сте член на OWASP и участващ член на групата в продължение на три месеца. OWASP WIA е силно активен в Twitter.

жени в инициативи за киберсигурност

6. SANS Женска потапяща академия (САЩ)

Институтът (SANS) е световноизвестен доставчик на изследвания, обучение и сертифициране на информационна сигурност. Той създаде различни „CyberTalent Immersion Academy”, за да стартира кариерата на киберсигурността на участниците, като същевременно помага за затворете пропастта в уменията в индустрията за киберсигурност. Както подсказва името му, Академията за потапяне на жени е предназначена изключително за жени.

За кого е

Съществуват доста строги изисквания към програмата, включително кандидатите да са на стаж в колежа, за предпочитане да се запишат в област, свързана с компютри, ИТ или други технически STEM предмети. Той е отворен само за граждани на САЩ или постоянни законни жители. Не е отворен за всеки, който е постигнал магистърска или докторска степен по информационна сигурност, или за тези с опит в работата по информационната сигурност.

Мисия

Академията за потапяне на SANS за жени осигурява ускорена, интензивна програма за обучение, за да помогне на жените бързо да започнат кариера в киберсигурността.

Как да се присъединим към SANS Women’s Immersion Academy

Едно от най-хубавите неща за Immersion Academy е, че те са базирани на стипендии и не се изисква плащане. Програмата за 2019 г. е пълна, но можете да потърсите подробности за това кога да кандидатствате по програмата 2020.

Основен съвет

Network. Network. Network. Запознайте се с колкото се може повече хора в областта. И ако сте жена, която иска да пробие в киберсигурността, не се страхувайте да се облегнете на други жени в бранша. Горещо препоръчвам да се изгради силна система за подкрепа сред други жени в областта на InfoSec. Потърсете професионален съвет. Попитайте къде трябва да фокусирате времето си; кои области на изследване са най-уместни; и какво трябва да направите, за да получите работа.

Зена Олсън, анализатор на Cyber ​​Threat Intel от Финансови услуги и 2017 г., възпитаничка на SANS Women's Immersion Academy

7. Код като момиче (глобално)

Code Like A Girl е онлайн публикация (чрез медиум) и група в общността (чрез Facebook) за жени в технологиите. Той публикува и споделя истории, които блести положителна светлина върху жените в технологиите.

За кого е

Съдържанието, произведено от Code Like A Girl, е основно съсредоточено около жените в технологиите, но голяма част от него осигурява достойно четене за всеки, който се интересува от областта. Темите включват женски ролеви модели в технологиите, кодиране на инструкции и отстраняване на проблеми и съвети за обучение на децата да кодират. Много материали могат да бъдат особено полезни за работодателите, които искат да преодолеят разликата между половете.

Мисия

Мисията на екипа зад Code Like a Girl е да промени възприятията за жените и технологиите и да помогне на жените на всяка възраст да обмислят кариера в технологиите..

Как да се присъедините към Code Like A Girl

За да се включите в общността Code Like A Girl, можете да започнете, като се присъедините към Facebook Group. Можете също да следите публикацията в Medium, Twitter или Facebook.

жените в инициативи за киберсигурност се обезсърчават

8. Дами в киберсигурността от DefCamp (Румъния)

DefCamp е ежегодна конференция за хакерска и информационна сигурност, която обединява водещи експерти по киберсигурност, за да споделят своите знания и изследвания. Дами в киберсигурността от DefCamp е подобно infosec конференция с изцяло женски състав.

За кого е

Докато на събитието присъстват само жени говорители, всеки може да присъства. Както и при други конференции на DefCamp, той се провежда в Букурещ, Румъния, но е отворен за участници от целия свят..

Мисия

Организаторите на конференцията искат да осветят вниманието върху жените в областта на киберсигурността и да покажат, че те могат да предоставят прозрение и насоки, които могат да бъдат от полза за всички, а не само за други жени. Ораторите говорят за заплахите за киберсигурност и собствените си истории в индустрията на инфосек, плюс практически семинари и сесии.

Как да се присъединим към дамите в киберсигурността от DefCamp

Събитието през 2019 г. се проведе през март, но можете да проверите уебсайта Ladies in Cybersecurity за подробности за следващото събитие.

Основен съвет

Infosec е много привлекателно поле и препоръчваме на всички жени, които биха искали да опитат от него, да започнат бавно, да четат много, да изследват различните части на киберсигурността, да потърсят модели за подражание и да научат стъпка по стъпка. Може да изглежда малко преодоляващо, но както научите, ще се получи много ползотворно. За да бъдем по-конкретни, винаги е важно да разполагате с аналитичен начин на мислене и да разберете основните положения, как работят уеб и мобилните приложения, как се осъществява работата в мрежа и комуникацията между системите, както и да знаете малко популярно програмиране езици като java, PhP, C ++ или Javascript.

Флорина Думитраш, координатор на събития, Дами в киберсигурността от DefCamp

жени в инициативи за киберсигурност Австралия

9. Австралийска мрежа за жени в сигурността (ASWN) (Австралия)

AWSN организира събития и инициативи, насочени към подпомагане на жени, влизащи или работещи в индустрията за киберсигурност.

За кого е

Тази инициатива е насочена към идентифициране на жени в Австралия, които се интересуват от кариера в киберсигурността или вече работят в тази област и биха искали подкрепа от общност от съмишленици. Има глави в осем града в Австралия: Бризбейн, Канбера, Дарвин, Хобарт, Мелбърн, Пърт и Сидни.

Мисия

Основната цел на тази мрежа е да увеличи броя на жените, участващи в общността за сигурност, като предоставя подкрепа и вдъхновение. Тече местни събития и информационни програми, и осигурява наставничество, сътрудничество и коучинг. Той също така насърчава възможностите за говорене на доброволци и гостите.

Как да се присъедините към AWSN

Ако се интересувате да научите повече за AWSN, можете да се свържете с организацията чрез нейната форма за контакт в Интернет.

Основен съвет

Бъди себе си! Не се колебайте да се обърнете към всяка възможност. Като един от лидерските екипи на австралийската мрежа за жени в сигурността (AWSN), към мен се обърнаха редица висши мениджъри и собственици на бизнес, работещи в кибер или информационната сигурност и търсейки повече жени, най-общо разнообразие, за техните екипи. Те често се оплакват от липсата на жени кандидатки за позициите, които рекламират. Те търсят многообразие и се съобразяват с дисбаланса между половете в своите екипи и най-важното е, че искат да достигнат, за да подобрят този дисбаланс напредвайки.

Крис Милър, главен ко-лидер на австралийската мрежа от жени в сигурността в Канбера

10. Cercle des Femmes de la CyberSécurité (CEFCYS) (Франция)

CEFCYS е френска организация, посветена на жените в киберсигурността. Той осигурява програми за образование, обучение, наставничество и повишаване на осведомеността, публикува доклади и бели книги, обучава набиране на персонал за пропастта между половете в киберсигурността и домакини и спонсори на събития.

За кого е

Организацията е за жени, работещи в областта на киберсигурността или които желаят да започнат кариера в областта на киберсигурността. Той също така приветства мъжете, които искат да работят, за да помогнат за увеличаване на броя на жените в тази област. Повечето събития, организирани и спонсорирани от CEFCYS, се провеждат във Франция.

Мисия

Целта на CEFCYS е „да насърчава и утвърждава присъствието и лидерството на жените в професиите за сигурност на информационните системи.“

Как да се присъедините към CEFCYS

Членството в CEFCYS струва 50 евро годишно. За да станете член, вие трябва да бъдат кооптирани от двама съществуващи членове. Можете да изпратите имейл [email protected], за да поискате кооперация.

11. CybHER (САЩ)

CybHER насърчава момичетата да влязат в областта на киберсигурността, като предоставят ресурси на студентите от К-12. Досега тя достигна повече от 14 000 момичета със своите усилия.

За кого е

Инициативата предоставя ресурси на момичетата в средното училище чрез тези на колежните програми.

Мисия

CybHER директно се насочва към ученици от К-12, за да ги обучава в областта на киберсигурността и да ги насърчава да се присъединят към индустрията. Усилията за популяризиране включват презентации на STEM събития, групи в социалните медии и събитие с награди.

Как да се присъедините към CybHER

Един от най-забележителните му проекти е спонсориран от NSA GenCyber ​​Girls в CybHER® Security Camp 2019. Това е безплатен летен лагер за 6 - 9 клас се провежда в Държавния университет в Дакота. Тазгодишният лагер се проведе в края на юни 2019 г., но можете да следите на уебсайта за информация за регистрация за следващата година.

12. Ангажиране на жените в киберзащита (Канада)

Това е инициатива от името на канадските военни за провеждане на проучвания защо има толкова малко жени в киберсигурност в Канада. Ангажиране на жените в киберзащита е проучване, което има за цел да открие бариерите, пред които са изправени жените.

За кого е

Проучването е насочено към всички жени на възраст над 18 години в Канада.

Мисия

Крайната цел е да разберем защо жените не се присъединяват към индустрията, така че канадските военни да могат да използват тази информация за помощ за набиране на персонал в киберзащитата на Канада.

Как да се присъединим към ангажиране на жени в киберзащита

Ако сте гражданин на Канада или жител, можете да помогнете и да вземете анкетата, като следвате тази връзка или щракнете върху Вземете нашето проучване връзка към началната страница на уебсайта.

13. Women4Cyber ​​на ECSO (Европа)

Европейската организация за киберсигурност (ECSO) е белгийска организация с нестопанска цел, създадена през 2016 г. Women4Cyber ​​е нова инициатива за организацията, обявена през 2018 г. Тя обединява 20 топ жени в киберсигурността, които ще излязат с предприемчиви стъпки и насоки за привличане на повече жени в областта на киберсигурността.

За кого е

Инициативата е в начален стадий, така че не е ясно кой точно ще има полза, но има определени инициативи, които ще помогнат на жените в киберсигурността в цяла Европа.

Мисия

Инициативата Women4Cyber ​​се стреми да създаде „поле за киберсигурност, включващо пола.“ ESCO признава необходимостта от привличане и задържане на повече жени в областта на киберсигурността и иска да предприеме конкретни действия за улесняване на това.

Как да се присъедините към Women4Cyber

Съществуващият екип е куриран, но вероятно ще има възможности за присъединяване към бъдещи проекти. Можете да бъдете в течение с Women4Cyber, като следвате @ecso_eu или хештега на # Women4Cyber ​​в Twitter и LinkedIn.

форум на жените в инициативите за киберсигурност

14. Изпълнителен форум за жени (EWF) (САЩ)

EWF е организация за членство на жени на позиции на влияние в индустрията за информационна сигурност. Основана е през 2002 г. от Джойс Брокалия, който е изпълнителен директор на Alta Associates, водеща фирма за набиране на персонал в областта на ИТ риска и информационната сигурност. Неговото водещо събитие, the тридневна Национална конференция на EWF, привлича над 500 световни лидери за женска мисъл.

За кого е

EWF е за жени изпълнителни директори и нововъзникващи лидери в индустрията за информационна сигурност, поверителност и управление на риска. Организацията е базирана в САЩ, но има членове по целия свят.

Мисия

Целта на EWF е да събере тези жени, за да споделят идеи и да изграждат надеждни взаимоотношения. Той предлага програми за наставничество и лидерство и домакини на събития, включително вечери в мрежа и срещи и поздрави. Правителствена програма за пропагандиране служи за обучение на членове на правителството и персонал и за по-активно участие на жените в законодателния процес.

Как да се присъедините към EWF

Стандартно индивидуално членство струва 395 долара годишно. Членството в правителството и академията е 195 долара годишно. Можете да се присъедините, като първо се регистрирате за акаунт на уебсайта на EWF и подадете заявка за членство.

Основен съвет

Като изпълнителен директор на Alta Associates, водещата фирма за търсене на изпълнителни служители, специализирана в киберсигурността и основател на Изпълнителния форум на жените за сигурност на информацията, управление на риска и поверителност (EWF), най-голямата организация-член за жени в киберпространството; основният съвет, който бих предложил, е да се ангажирам активно в индустриална асоциация или организация като EWF. По този начин ще можете да изградите надеждни взаимоотношения с професионалисти на всички нива в киберсигурността, ще имате възможности за образование, кариерно развитие и създаване на вашата лична марка и репутация в бранша.

Джойс Брокалия, основател, форум на изпълнителните жени

жени от инициативи за киберсигурност в Лондон

15. Дами на Лондонското хакерско общество (LLHS) (UK)

LLHS е организация, посветена на насърчаване на жените в киберсигурността. Той провежда Meetups всеки месец, които включват разговори, семинари и др.

За кого е

Въпреки името, инициативата се разраства и скоро има друга група за среща в Норич (LNHS) и една в Бристол. Той е отворен за всички жени в областта на киберсигурността и мъжете са добре дошли да говорят и да провеждат семинари.

Мисия

Целта е да се съберат жени в киберсигурност, които искат споделят умения и технически знания.

Как да се присъедините към LLHS

Можете да се присъедините безплатно към местна група за запознанства (Лондон или Норич). Можете също да намерите организацията в Twitter, LinkedIn и Facebook.

Основен съвет

Бих казал на жените, които започват в кибер, да спрат да искат разрешение и да спрат да чакат възможности. Ако искате да преминете вътрешно, попитайте как вашият работодател може да ви помогне, а не дали ще ви разреши.

Бих посъветвал жените да пренебрегват традиционните академични среди, не е необходима степен за това. Всичко, от което се нуждаете, е лесно достъпно на една ръка разстояние, ако имате компютър и работещ браузър, отидете и научете тези неща безплатно и ги добавете в своя профил и автобиография на LinkedIn. Курсовете по udemy, udacity, pluralsight, cybrary и edx са или безплатни, или евтини и са по-актуални и съобразени с индустрията на infosec от всеки традиционен маршрут.

Също така бих ги посъветвал да не мислят и да изпадат в паника за това, което не знаят. Никой в ​​тази индустрия не знае всичко. Не е възможно, има милион подразделения, никога няма да надраскате повърхността във всички тях. Не се притеснявайте, всички имаме синдром на самоубийство в инфосек и сигурен начин да разберете, че някой ви глупости е, когато се отнасят към себе си като световен експерт по широка тема. Избягвайте тези хора като чумата.

Елиза Мей Остин, основател и директор, Дами на Лондонското хакерско общество

жени в инициативи за киберсигурност малцинство

16. Международен консорциум от специалисти по киберсигурност на малцинствата (ICMCP) (САЩ)

ICMCP е сдружение с нестопанска цел, даващо възможност на жените и малцинствата да постигнат успех в индустрията за киберсигурност. Той предоставя много ресурси, включително програми за наставничество, оценяване на уменията и възможности за работа и стипендии за жени в киберсигурност.

За кого е

Инициативата е насочена към всички жени и малцинства заинтересовани от киберсигурност или вече в бранша. Той има програми, насочени към студентите, но също така върши много работа, за да помогне на тези, които вече са влезли в работната сила.

Мисия

ICMCP се стреми да засили представителството на жените и малцинствата в областта на киберсигурността. Това става чрез програми, които насърчават набирането, задържането и приобщаването.

Как да се присъедините към ICMCP

Членството ви дава достъп до различни инструменти за образование, кариерно развитие и работа в мрежа. Има три степени на членство, за да избирате, като по-високите нива предлагат допълнителни ресурси. Те са начинаещи (15 долара на месец), практикуващи (30 долара на месец) и изпълнителни (50 долара на месец). Членството е безплатно за студенти.

Основен съвет

Разработване на основна техническа компетентност. CISSP не е достатъчен. Изберете една област от широкото пространство за сигурност и копайте. Прочетете книги и статии, посетете уроци, посетете конференции, хора в сянка за работа със специфичния опит. В крайна сметка станете мисъл лидер в тази тема, като я вземете от ъгъла, който работи най-добре за вас.

Ванеса Пегерос, член на борда, Международен консорциум от специалисти по киберсигурност на малцинствата

17. Girls Go CyberStart (САЩ)

Girls Go CyberStart е поредица от интерактивни предизвикателства, предназначени да привлекат момичета от средни училища, които се интересуват от киберсигурност.

За кого е

Програмата се провежда в 27 щата, включително Калифорния, Пенсилвания и Тексас и е отворена за онези, които се идентифицират като жени. За да отговарят на изискванията, момичетата трябва да са на 13 години до средата на февруари на програмната година и да бъдат записани в клас 9, 10, 11 или 12.

Мисия

Girls Go CyberStart има за цел да помогне за справяне с недостиг на американски експерти по киберсигурност чрез насърчаване на момичетата от гимназията да обмислят кариера в тази област.

Как да се присъединим към Girls Go CyberStart

Приемът за 2019 г. е затворен, но уебсайтът Girls Go CyberStart има формуляр, за да регистрирате интереса си за следващата година.

Основен съвет

Не позволявайте на разликата между половете да ви спре да правите това, което искате: останете мотивирани и вярвайте в себе си. Възползвайте се от всички състезания и ресурси навън и не се страхувайте да нарушите всички стереотипни възгледи за киберсигурността - всъщност вижте липсата на жени в киберсигурността като възможност.

Сара Хойл, Girls Go CyberStart

18. Момиче скаути HPE Patch Cybersecurity Patch (САЩ)

Организацията Girl Scouts е в крак с времето и сега предлага пластир, който възнаграждава знанията за киберсигурността. Програмата за кръпка и съпътстващата игра е разработена от Hewlett Packard Enterprises (HPE). Програмата учи най-добри практики за онлайн безопасност и поверителността и играта симулира заплахи за киберсигурност като фишинг и кибертормоз.

За кого е

Програмата за кръпка е за юноши на скаутски момичета на възраст 9-11 години.

Мисия

Основната причина за разработването на този пластир е да се дадат на момичетата знания и инструменти, от които се нуждаят, за да бъдат в безопасност онлайн. Съществува и надеждата, че работейки с жени в киберсигурност в HPE, момичетата ще се вълнуват от технологиите.

Как да се присъедините към изследователите на HP Cybersecurity Patch

За да започнете детето си с Girl Scouts, можете да попълните онлайн формуляр, за да намерите войски в общността си.

19. Girls4Tech (Глобален) на Mastercard

Girls4Tech е инициатива на STEM, ръководена от Mastercard, за да помогне на младите момичета да изграждат технологии и свързани с тях умения. Тя включва събития, на които участниците учат и практикуват STEM умения.

За кого е

Основната инициатива е насочена към момичета на 8–12 години. Но нова програма, Girls4Tech 2.0, ще бъде насочена към по-големи момичета, на възраст 13-16 години. Той е базиран в САЩ, но събитията са били организирани в 25 държави, а програмата е преведена на 11 езика, включително испански, китайски и жестов език.

Мисия

Програмата излага момичетата на нова технология и ги учи и вдъхновява чрез модели за подражание и практически дейности. Крайната му цел е да даде възможност на младите момичета да станат технологични лидери.

Как да се присъединим към Mastercard's Girls4Tech

Girls4Tech се осъществява чрез партньорства, като основното е с Scholastic. Също така има сътрудничество с организации по целия свят, включително хуманитарна програма с American Airlines и спортна и STEM програма в партньорство с Мейджър Лийг Бейзбол (MLB). Можете да разгледате уебсайта Girls4Tech за повече подробности.

20. Поверителност на личния живот на IAPP за жени (глобално)

Международната асоциация на специалистите по поверителност (IAPP) е неутрална по отношение на политиката организация за поверителност на информацията. Той публикува новини, домакин на срещи и конференции и предоставя обучение и сертификати за поверителност. „Разделът“ за поверителност на жените, водещ за IAPP, е специално място за професионалисти за поверителност на жените да се съберат.

За кого е

Тази инициатива е насочена към жени, които вече са в областта на личния живот и искат да продължат своята кариера.

Мисия

Водещата поверителност на жените предоставя пространство за професионалистите за поверителност на жените да споделят кариерна подкрепа, да работят в мрежа и да намерят възможности за работа.

Как да се присъединим към поверителността на жените, водещи в IAPP

За да се присъедините към този раздел, първо трябва да сте член на IAPP, като годишният разход е 50 долара за студенти, 100 долара за правителство, нестопански, пенсионирани и членове на висшето образование, и 275 долара за професионалисти.

21. Жените в технологиите (WIT) (САЩ)

WIT е киберсигурност & Техническа група за специални интереси (Cyber) & Tech SIG) за разширяване на възможностите за момичета и жени в областта на информационната сигурност и технологиите. Предлага технологично образование, наставничество и възможности за работа в мрежа и развитие на лидерството.

За кого е

WIT е насочена към жените на всички нива на технологична кариера, от момичета в училищна възраст до жени ръководители. Организацията е сравнително локализирана с членове, разположени главно във Вашингтон, Мериленд и Вирджиния.

Мисия

Основната цел на WIT е да напреднали жени в технологиите. По-конкретно, той иска да увеличи броя на жените на ръководни позиции, да обучава жените в технологиите и да осигури мрежова среда на жените да си сътрудничат и да се учат една от друга. Той предоставя онлайн учебни материали и програми за обучение на хора и е домакин на редовни събития.

Как да се присъединя към WIT

Можете да се присъедините онлайн, като плащате членски внос от $ 115 на година (50 $ за федерални или щатни служители и студенти).

жени в инициативи за киберсигурност Канзас

22. Жени в сигурността - Канзас Сити (WiS-KC) (САЩ)

Това е много локализирана организация с нестопанска цел, базирана в Канзас Сити, Мисури. Той осигурява семинари, наставничество и работа в мрежа и спонсорира стипендии за жени, които получават образователни степени или сертификати в областта на киберсигурността или информационната сигурност.

За кого е

Тя има за цел да служи на жените на всички нива в местната общност за информационна сигурност.

Мисия

Целта е да вдъхновяват и подкрепят жените в информационната сигурност и им осигуряват фокус. Това прави чрез образование и обучение и провеждане на редовни събития.

Как да се присъедините към WiS-KC

Няма членство или регистрация за WiS-KC, но можете да проверите уебсайта за подробности относно посещенията на месечни срещи или да се абонирате за пощенски списък за актуализации.

Основен съвет

Не се страхувайте да се провалите - неуспехът е начин, по който можете да израствате като индивид. Ако ще се провалите; провалят се бързо, пропадат напред и се провалят често.

Амбър Стоун, президент, Жени в сигурността - Канзас Сити

23. Жените в сигурността и поверителността (WISP) (САЩ)

WISP е базирана в Калифорния инициатива, която помага на жените да постигнат успех в индустрията за поверителност и сигурност. Той осигурява обучение, работа в мрежа, наставничество и обучение на лидери, включително домакинство и спонсориране на национални събития.

За кого е

Организацията има ресурси и събития за всички жени, които се интересуват от киберсигурност. Въпреки това той обслужва главно членове на основните си глави в Сиатъл, Вашингтон, Лос Анджелис и Бостън. Предвидени са нови глави, които да се формират в Ню Йорк и Дъблин (Ирландия). Членството е най-подходящо за жени, които искат да развият своята кариера в секторите на поверителност и сигурност.

Мисия

Основната мисия на WISP е „напредък на жените да водят бъдещето на личния живот и сигурността.“ За целта той осигурява лични обучения за сигурност, семинари (като сигурно кодиране, инженеринг на поверителност и избор на заключване) и партньорска проверка - програма за менторство на връстници (WISP Tandems) и спонсорира различни грандиозни инфосек събития.

Как да се присъедините към WISP

За да се включите в WISP, можете да се регистрирате за техния бюлетин или да ги следвате в Twitter, Facebook и LinkedIn.

24. Жени в отбрана (WID) (САЩ)

Създадена през 1985 г., WID е филиал на Националната отбранителна асоциация (NDIA), който помага за ангажиране и развитие на жените в области на националната сигурност. Той е представен от 20 глави в САЩ.

За кого е

Членовете на алианса на WID включват мъже и жени от различни области, включително индустрии и отбранителни организации, въоръжените сили на САЩ, правителствени агенции и академични среди.

Мисия

Тази инициатива е налице, за да се опита да помогне за създаването на разнообразна работна сила в рамките на националната сигурност и да подобри знанията, връзките и лидерските умения на жените. В национален мащаб организацията си сътрудничи, за да се застъпва за най-добрите практики, политики и технологии за тези, които участват в националната сигурност. На местно ниво, членовете участват в мероприятия на глава и наставничество, както и жени в стипендиантска програма за киберсигурност.

Как да се присъедините към WID

Можете да се присъедините към WID чрез уебсайта на организацията. Членството е безплатно за активни военни и държавни служители. За академичните среди и членовете на индустрията има годишна такса от 40 долара.

25. Жените в киберсигурността на BAE Systems (WiCS) (Global)

BAE Systems е многонационална компания със седалище във Великобритания, специализирана в областта на сигурността, отбраната и космическото пространство. Инициативата му за WiCS се ръководи от неговата фирма за приложно разузнаване, която е специализирана в областта на сигурността. Той осигурява програми за обучение, включително обучение срещу пристрастия към висшето ръководство, и домакин и присъства на разговори за събитие по сигурността.

За кого е

Изглежда, че тази инициатива е по-вътрешно фокусирана, като WiCS помага да се правят вълни в рамките на самото Приложно разузнаване. Това обаче оказва влияние върху киберсигурността като цяло чрез разговори на различни събития за киберсигурност.

Мисия

Целите на WiCS са да мотивира и да даде възможност на жените да се отличат в съответните си области на сигурност, да привлекат повече жени в индустрията и да предлагат подкрепа на жените през цялата си кариера.

Как да се присъедините към WiCS

За да научите повече за групата или да поканите член да говори на събитие, можете да се свържете с WiCS на [email protected]

жени в инициативи за киберсигурност

26. LATAM Жени в киберсигурността (WomCy) (Латинска Америка)

WomCy е латиноамериканска организация за членство, посветена на увеличаване на броя на жените в киберсигурност.

За кого е

Организацията е насочена към жени от всички възрасти в Латинска Америка, включително момичета в училищна възраст и жени, които вече са в успешна кариера в киберсигурността.

Мисия

Целта на WomCy е да затвори разлика в киберсигурността в латиноамериканските страни държави. Това се осъществява чрез разговори и кариерно наставничество за момичета в училищна възраст, както и услуги по образование, наставничество и набиране на жени за жени, които искат да се развият в своята кариера в областта на киберсигурността.

Как да се присъедините към WomCy

За да се включите в WomCy, можете да започнете, като се регистрирате в уебсайта и следвате инициативата в LinkedIn и Twitter.

Основен съвет

Има схващане, че за да следва кариера в киберсигурността, трябва да има степен на компютърни науки или напреднали инженерни умения. Да, има роли, които изискват такива. Но има и голямо разнообразие от други позиции, които не изискват техническа степен. И ако сте от онези жени, които се интересуват от тази кариера, които се отличават с позиции, които прилагат лидерство, комуникация и сътрудничество в екип, тогава Киберсигурността е и за вас.

Второ, започнете да разглеждате самите роли и техните изисквания, за да съпоставите с предишния си опит, дори и в друга област. Има позиции в киберсигурността, които изискват точно уменията, които споменах: мениджъри, маркетинг на продукти, финанси, аналитици, спазване на личните данни, поверителност на данните. Те също излизат неизпълнени. И накрая, свържете се в мрежа и се научете от други жени, които вече са в тези роли. Жените са склонни да дават хора, които процъфтяват, за да споделят как са започнали в кариерата си и как са успели. Менторството може да се извърши по няколко начина, не само чрез формализирани програми. Носете този разговор с университетите - „Либерални изкуства“, „Социални изследвания“ и покажете на студентите, че тези роли съществуват в киберсигурността. Инициативи като тази помагат да се реалистичен образ на учениците, а не погрешни схващания, че Киберсигурността е само за отрепки.

Летисия Гамил, президент, LATAM „Жени в киберсигурността“

27. Обединяване на жени в кибер (UWIC) (САЩ)

Водещото събитие на UWIC е годишен симпозиум с десетки жени (плюс няколко мъжки) оратори и стотици присъстващи. Той спонсорира други дейности и срещи през годината.

За кого е

Симпозиумът обединява жени лидери, които споделят своите знания и опит с други жени в киберсигурността.

Мисия

UWIC се стреми да използва успеха на лидерите в киберсигурността на жените, за да помогне при откриването и справянето им проблеми, които може да пречат на други жени от достигане до лидерски позиции. UWIC има партньори от корпоративни, академични, правителствени, инвестиционни и нестопански организации.

Как да се присъедините към UWIC

Симпозиумът за 2019 г. се проведе през май, но можете да се регистрирате на уебсайта на UWIC, за да получавате актуализации за предстоящи събития.

жени в инициативи за киберсигурност, които тя осигурява

28. She Secures (Африка)

She Secures е инициатива за повишаване на осведомеността относно киберсигурността и привличане на повече жени в тази област на по-млада възраст. Той е домакин на мрежови събития, стартиращи камери, вебинари, менторски сесии и хакатони и свързва членове с възможности за стаж. Освен това помага на членовете да намерят работни места по сигурността за жените.

За кого е

Тази инициатива стартира в Нигерия, но има членове в цяла Африка и други части на света. Някои програми имат за цел да помогнат на младежите да открият киберсигурността, докато други са насочени към жени, които искат да влязат или да развият своята кариера в индустрията за киберсигурност..

Мисия

Тя сигурно иска включете младите хора в киберсигурността, особено млади жени. Той също така цели да помогне на жените, които вече са в киберсигурност, да постигнат своите кариерни цели.

Как да се присъединим към She Secures

Можете да се присъедините безплатно към She Secures, като се присъедините към групата WhatsApp на инициативата (връзката е в долната част на тази страница).

Основен съвет

Бихме казали да бъдем любопитни и да сме повече от желаещи да се научите, дори и да не знаете джак за това, в което се опитвате да влезете, когато хората видят, че сте готови да научите, а не просто чакате да ви нахранят с лъжица с инструменти и ресурси, те ще се радват да ви дадат време или уши, защото знаят, че не сте от онези мързеливи хора, които идват да си губят времето.

Също така никога не се отказвайте от възможността да се срещнете с нови хора в бранша чрез срещи за киберсигурност, щастливи часове или конференции…. Казаното „вашата мрежа е вашата нетна стойност никога не може да се прекалява“, затова я поддържайте балансирана, присъединете се към всички жени в киберсигурността групирайте или кръгнете в общността си и присъствайте на колкото се може повече от тези срещи и проследете тези контакти, които сте срещнали, когато напускате. И накрая, бъдете в течение с новини / тенденции в киберсигурността - чрез блогове, новинарски сайтове или любимите си играчи в киберсигурността в социалните медии.

Софина и Лилиан, основатели, тя осигурява

29. SHE CISO Exec на лабораториите за мета отбрана (Великобритания и Шри Ланка)

Meta Defense Labs е компания за киберсигурност, базирана както във Великобритания, така и в Шри Ланка. Нейната инициатива SHe CISO Exec. е платформа за наставничество и обучение на жени в ръководството за киберсигурност. Изглежда, че е в начален етап, но провежда срещи, стартови лагери и събития в мрежа.

За кого е

SHE CISO Exec. е насочена най-вече към жени, които се интересуват от киберсигурност или са в ранните етапи на кариерата си. Мъжете също са добре дошли да се включат в програмите. Досега събитията се провеждат в Лондон, Великобритания и Коломбо, Шри Ланка.

Мисия

Основната цел е да се създаде по-голям и по-добър резерв от таланти в сектора на информационната сигурност. Докато тя е CISO Exec. признава необходимостта от привличане на повече жени в индустрията, това не е изключително за жените.

Как да се присъедините към SHe CISO Exec

Няма официален процес на регистрация, но ако се интересувате от участие в събития, можете да изпратите имейл на организацията директно на [email protected]

жени в инициативи за киберсигурност seidea

30. Seidea (UK)

Seidea е инициатива, фокусирана върху насърчаване на жените от чернокожи и етнически малцинства, които да помогнат за преодоляване на разликата в киберсигурността. Той провежда уебинари, лекции и кръгли маси с видни фигури в индустрията за киберсигурност.

За кого е

Групата е за жени в черно и етническо малцинство с интерес към киберсигурност. Повечето дейности се провеждат в Лондон, Великобритания, но има някои онлайн програми.

Мисия

Seidea се надява да помогне за преодоляването на разликата в киберсигурността чрез въвеждане на млади жени в подражателни модели в рамките на индустрията, с която се идентифицират, и чрез предоставяне на програми за обучение и образование.

Как да се присъедините към Seidea

Можете да се насочите към уебсайта на Seidea, за да се регистрирате за отделни събития или да използвате формата за контакт, за да научите повече за инициативата.

Основен съвет

Бъдете самоосъзнати, разберете уменията си и силните си страни. След като оцените себе си, бих препоръчал да разгледате различните работни места в сектора и да разберете какво ви подхожда въз основа на вашата личност, набор от умения и опит. Това ще ви помогне да разберете къде се намирате, къде се стремите да отидете, което ще ви позволи да идентифицирате пропуските. Идентифицирането на пропуските е важно, тъй като ви позволява да разработите стратегически план. Също така бих предложил партньор за отчетност, който да ви държи в крак.

Стефани Итими, основател, Seidea

31. Cyber ​​Shikshaa (Индия)

Cyber ​​Shikshaa е продукт на сътрудничество между Съвета за сигурност на данните в Индия (DSCI) и Microsoft и предоставя програми за обучение за киберсигурност за жени. Най- интензивните програми са четири месеца по продължителност и се провеждат в учебни центрове в различни места в Индия.

За кого е

Програмите за обучение са за жени в Индия, които се интересуват от кариера в киберсигурността. Кандидатите трябва да са на възраст 21-26 години, да притежават инженерна степен и да имат семейни доходи по-малко от седем лака.

Мисия

Основната цел на Cyber ​​Shikshaa е да помогне за увеличаване на кариерата на иначе незадоволените жени в Индия, като същевременно помага за преодоляване на пропуските в таланта и пола в индустрията за киберсигурност..

Как да се присъедините към Cyber ​​Shikshaa

Допустимите кандидати могат да се регистрират за програмата напълно безплатно. Началните дати и местоположенията варират, но има много програми, работещи през цялата година.

32. CyberWire's Women in Cyber ​​Security (САЩ)

CyberWire е източник на новини за киберсигурност, базиран в Мериленд. Инициативата й „Жена в киберсигурността“ е съсредоточена около годишен прием, който празнува жените на място.

За кого е

Приемът се провежда във Вашингтон, окръг Колумбия, и приветства жени от целия регион. Той е специално насочен към различни нива на професионалисти по киберсигурност в академичните среди, частния сектор и правителствата

Мисия

Приемът подчертава жените в индустрията за киберсигурност и осигурява среда за онези, които се занимават с кариера в киберсигурността, да се свържат с ментори.

Как да се присъединим към CyberWire's Women in Cyber ​​Security

Приемът „Жените в киберсигурността“ е един събитие само за покани, но можете да поискате разглеждане за покана. Подробности за заявка за покана ще бъдат публикувани на страницата на събитието.

жени в обществото за инициативи за киберсигурност

33. Женско общество за киберсигурност (WCSS) (Канада)

Това общество за сигурност на жените с нестопанска цел предоставя програми и услуги за кариерно развитие, обучения и наставничество за жени в кариерата в киберсигурността.

За кого е

Организацията е за момичета и жени, които вече са в киберсигурност или мислят да започнат кариера в киберсигурността. Той е базиран във Ванкувър, Канада, но има шест глави по целия свят.

Мисия

Целта е да се даде възможност на жените и момичетата, които имат интерес към киберсигурността, да успеят в кариерата си. Това се постига чрез осигуряване на образователни програми, подкрепа и услуги за подпомагане на преодоляването на предизвикателствата, пред които са изправени жените в киберсигурността.

Как да се присъедините към WCSS

Годишният членски внос е 59 щатски долара, което ви дава достъп до образователни инструменти и ресурси и събития.

Основен съвет

Имайте план за кариерно развитие и изследователски организации, за които мислите да работите, и обучение, в което търсите да инвестирате времето и парите си.

Лиза Кърни, основател & Главен изпълнителен директор, Женско общество за киберсигурност

жените в инициативи за киберсигурност е Индия

34. ISSA India Women in Cyber ​​Security (W-CS) (Индия)

W-CS е специална група по интереси, свързана с Индийската глава на Асоциацията за сигурност на информационните системи (ISSA). Той е домакин на онлайн събития и лични срещи.

За кого е

Тази инициатива е насочена към всички жени в Индия, които се интересуват или вече са в кариера в киберсигурността.

Мисия

W-CS има за цел да помогне за формирането на връзки между жените в киберсигурността и вдъхновете следващото поколение от жени, преследващи кариера в тази област.

Как да се присъединя към W-CS

Присъединяването към W-CS е безплатно и просто изисква да попълните онлайн формуляр.

Основен съвет

Имайте вяра във вашите способности и продължете да марширувате. Разбирането на нюансите на сигурността е трудно и изисква практика. Затова вярвайте в себе си и не се отказвайте!

Прагати Огал Рай, председател, Жени в киберсигурността, глава на ISSA Индия

35. LinkedIn групи за жени в киберсигурност

Бързо търсене в LinkedIn ще даде много страници и групи, посветени на подпомагането на жените в киберсигурността и свързаните с тях области. Ето някои от тези, които ми се откроиха:

 • Наставник & Обучени жени в киберсигурността (2250 членове)
 • Лига на жените в киберсигурността (LoWiCyS) (784 последователи)
 • Cyber ​​Group Women Know (249 членове)
 • Жена в група за сигурност (326 членове)
 • Помощ A Sister Up (881 членове)
 • AFWIC Африкански жени в киберсигурност (1 983 последователи)
 • Жени в CyberSec | Швейцария (37 членове)
 • Сиатъл Жени в киберсигурността и сигурността на информацията (SWiCSIS) (104 членове)
 • Жени в кибер лидерство (270 членове)
 • Жени и малцинства в киберсигурността (61 членове)
 • Жени в киберсигурност NB (20 членове)
 • Жени в киберсигурността на Испания (126 членове)
 • Общност за жени в киберсигурността Амстердам (39 членове)

Ключов съвет за жени, които се интересуват от инфосек като кариерен път

Ясно е, че има много инициативи, с които да се включите, за да ви помогне да започнете или развиете кариерата си в киберсигурността. Всъщност с толкова много опции, без значение къде се намирате в света, може би е прекалено да мислите откъде да започнете.

За да ви помогнем, ето някои от основните неща, върху които трябва да мислите, когато картографирате пътя си:

 1. Изградете мрежа за поддръжка
 2. Намерете ментор
 3. Разгледайте различни области
 4. Практика, практика, практика
 5. Вярвай в себе си
 6. Правете стаж
 7. Потърсете доклади за многообразието
 8. Следвайте съответните hashtags

Нека да ги разгледаме малко по-подробно:

1. Изградете мрежа за поддръжка

Повечето успешни професионалисти в почти всяка индустрия ще ви кажат, че е необходима мрежа за поддръжка. Като изключим осигуряване на външни перспективи, мрежа за поддръжка може да ви даде възможност да се възползвате от опита на другите и може да ви предостави възможности за обучение и развитие на умения. Изграждането на силни връзки с други хора в областта може дори да ви доведе до следващата ви работа.

2. Намерете ментор

Ключов компонент на солидната мрежа е страхотен наставник. Да имаш някой да отхвърли идеите и да потърси съвети за кариера може да бъде безценно. Менторите също могат да ви помогнат да установите връзки с ключови играчи във вашата област, което ще доведе до други възможности за работа в мрежа или работа.

Както ни казва Стив Морган, основател и главен редактор в Cybersecurity Ventures и съавтор на книгата „Жените знаят кибер: 100 очарователни жени, борещи се с киберпрестъпността“, жените, влизащи на терена, трябва да…

[…] Изградете мрежа от жени и мъже, за да си сътрудничите, да получавате съвети и да се учите от тях.

Той продължава да казва:

Социалните медии помагат това да стане възможно. Изпратете лична бележка, която казва на хората защо искате да се свържете с тях в LinkedIn и ще получите най-добрите резултати по този начин. Посетете местни конференции за киберсигурност и се запознайте с други хора от нашата индустрия. Има сила в единство.

жените в инициативи за киберсигурност Steve Morgan

Noureen Njoroge от Ментор на групата LinkedIn & Възпитани жени в киберсигурността са съгласни:

Кариерата в киберсигурността е пътуване, а не дестинация. Има много домейни на сигурност, през които ще трябва да се придвижвате, докато не намерите своята ниша. В тази индустрия трябва да сте адаптивни към промените, тъй като пейзажът на заплахата непрекъснато се развива. За тези от нас, които започват това пътуване, силно бих препоръчал да получат ментор. Той или тя е мостът между вашето образование, трудов опит и успех в киберсигурността. Бъдете страстни за вашите цели в киберсигурността, защото стремежът към ментор разкрива страстта на протежето.

наставник на инициативи за жени в киберсигурността

3. Проучете различни области

Някои жени просто обичат това, което правят и не могат да си представят да правят нещо друго. Но ако си любопитни за други области на киберсигурността, позволете си да проучите. Някои ключови области, които могат да представляват интерес, са оценка на риска, разузнаване на заплахи, управление, операции по сигурността, архитектура на сигурността, рамки и стандарти и образование на потребителите.

Например, някой, който се интересува от оценка на риска от киберсигурност, може да се специализира в тестовете за проникване и да помогне на компаниите да намерят уязвими места за сигурност, които могат да бъдат използвани от хакери.

Фигурата по-долу илюстрира някои от пътищата на кариерата ви в киберсигурността.

Кариери за киберсигурност.Щракнете за уголемяване.

Можете да проверите образователни инструменти, предоставени от някои от групите, които обсъждахме по-рано, но има и много повече безплатни и платени онлайн курсове за киберсигурност.

4. Практика, практика, практика

След като имате основни познания за киберсигурност, няма недостиг на програми, събития и състезания, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си. Ето само няколко от различните видове дейности, с които можете да се включите:

 • Заснемете знамето (CTF): Тези събития са състезания, при които хора или отбори се състезават за решаване на проблем със сигурността, като например превземане или защита на компютърна система.
 • Hackathon: Хакатоните често се провеждат в продължение на няколко дни и включват програмисти, които си сътрудничат интензивно по софтуерни проекти.
 • Награда за грешки: Много компании предлагат парична или друг вид награда на хората, които откриват и разкриват уязвимостите в системите на компанията. Например програмата на Facebook за награди за грешки предлага награди до 40 000 долара. BugCrowd предоставя актуален списък на бъгове от бъгове.

Страницата на Facebook Bug Bounty.

Бързо търсене на което и да е от тези (или състезания по киберсигурност като цяло) ще доведе до множество онлайн и лични събития, за които да участвате.

Въпреки че в началото може да ви се стори плашещо да влезете в тези събития, вероятно има и други като вас, които тепърва започват.

Както съветва Njoroge

[…] Бъдете смели, бъдете уверени и не се страхувайте да се провалите. Ще се изненадате с това колко много бихте могли да постигнете в живота, ако сте готови да опитате, да се провалите, да се поучите от провала си и да опитате отново и отново, докато успеете.

Валентин и Андреа, основатели на общността на групата LinkedIn „Жена в киберсигурността“ Амстердам имат подобни съвети:

Без значение какво, просто продължете. Няма секретна формула за постигане на кариера в киберсигурността. Ако искате нещо, поискайте го, но винаги оставайте смирени. Смейте да задавате въпроси и се осмелявайте да потърсите възможностите, които ви идват. И най-вече: научете колкото можете по пътя!

жени в инициативи за киберсигурност Амстердам

5. Вярвайте в себе си

Докато сте длъжни да уцелите някои препятствия по пътя, не забравяйте, че това е номинално за всички индустрии и не означава, че киберсигурността не е подходяща за вас. Емили Еврипиду, собственик на продукти в Hellenic Bank и съосновател на Women in Security Group Ltd., има някои съвети по тази тема:

Всяко момиче и всяко момче, започващо кариерата си, трябва да помнят, че са най-добрите посланици на себе си и могат да успеят само ако вярват, че могат да го направят.

Често ще се окажете в ситуации, в които хората може да се опитат да ви принудят, или защото те не знаят какво можете да постигнете още, или защото това отговаря на техните индивидуални нужди. Ако това се случи, не забравяйте кой сте и целия напредък, който сте постигнали досега, в академичните среди, в кариерата и в живота си. Никой не може да те събори, ако не ги оставиш.

Излишно е да казвам, че ще имате повече боеприпаси, колкото повече развивате себе си и своите умения. Затова се опитайте да получите най-доброто образование, дори след университета, и се поставете в ситуации, в които можете да събирате опит, както в професията си, така и в личния си живот.

гръцки жени в инициативи за киберсигурност

6. Правете стаж

Ако се мъчите да придобиете опит в областта на киберсигурността, може да искате да помислите за завършване на стаж. При толкова много възможности за онлайн може дори да успеете да вземете a дистанционна роля на непълно работно време което ви позволява свободата да работите от дома си по свое време.

Освен проверка на някои от изброените по-горе много инициативи, CyberInternAcademy е полезен ресурс, ако търсите стаж без предишен опит.

7. Потърсете доклади за многообразието

Обърнете внимание, че макар списъкът ни с инициативи да показва, че много компании са остро запознати с разликата между половете и активно се стремят да го преодолеят, същото не може да се каже за всяка компания.

Търсенето на компания, която видимо се бори за равенството между половете, ще ви помогне в два пъти. Първо, това може да увеличи шансовете ви да бъдете наети на първо място. Плюс това означава, че е по-вероятно да намерите фирмена култура, която приветства многообразието и в който искате да останете.

Добър знак, че една компания обхваща и насърчава многообразието, е вътрешен доклад по темата. Например, Intel очертава ангажимента си към разнообразието в рамките на работната си сила в своя доклад за 2018 г..

Доклад на Intel Global Diversity and Inclusion.

За да ги намерите, можете да търсите в името на компанията заедно с „отчет за разнообразието“. Алтернативно можете да търсите в специализирания сайт DiversityReports.org, който дори класира компаниите според броя на жените, които имат различни видове роли в бизнеса.

За да разгледате един поглед на различията между половете в някои от най-добрите технологични компании, тази диаграма с информация е красива предоставя някои статистики за отваряне на очите.

8. Следвайте съответните hashtags

Въпреки че има много информация, свързана с жени в киберсигурност, за щастие, днес е сравнително просто да бъдете в крак с това, което се случва на полето.

Само следвайки съответните хеш-маркери в Twitter и LinkedIn, ще можете да бъдете в течение с новини за инициативи, събития, възможности за работа в мрежа, отваряне на работа и други.

Ето няколко предложения, за да започнете:

 • #cyberwomen
 • #womenincyber
 • #womenincybersecurity
 • #womenintech
 • #womeninsecurity
 • #womeninappsec
 • #womeninstem
 • #кибер защита
 • #cyberaware
 • #информационна сигурност
 • #infosecurity
 • #infosec
 • #cyberattacks
 • #cyberrisks
 • #databreaches
 • #CTF
 • #hackathon
 • #bugbounty

17+ истории от реалния живот, които да вдъхновяват и мотивират

Мислите ли за кариера в киберсигурността, но се нуждаете от допълнителен тласък? Тези статии, подкасти и видеоклипове подчертават жените в киберсигурността и със сигурност ви вдъхновяват и мотивират.

 1. Аз съм жена в киберсигурността: история на любителя на кода: Ралука Ада Попа, доцент по компютърни науки в UC Berkeley, описва страстта си към киберсигурността и кодирането..
 2. Запознайте се с жената, която отговаря за защитата на Microsoft от кибератака: Историята на Ан Джонсън, корпоративен вицепрезидент, отговарящ за групата за решения за киберсигурност в Microsoft.
 3. Бившият служител на ЦРУ се бори с измамите за социално инженерство в граждански и военни агенции: доклад за Роза Смотерс, старши вицепрезидент по кибер операциите в KnowBe4.
 4. CISO на HPE Елизабет Джойс относно Ирландия, киберсигурност и скаути за момичета: профил на Елизабет Джойс, старши вицепрезидент и главен директор по сигурността на информацията в Hewlett Packard Enterprise (HPE).
 5. Интервю във Вашингтон с ФБР относно киберсигурността: видео интервю с Ейми Хес, изпълнителен помощник-директор на отдела за криминални, кибер, реагиране и услуги на ФБР.
 6. EP 30: Shamoon: Подкаст интервю с Крис Kubecka, автор на книгата Down the Rabb Hole An OSINT Journey.
 7. Трябва ли да работя в киберсигурността? Съвети от жени в бранша: Кариерни съвети за киберсигурност от някои от водещите работещи в Symantec.
 8. Интервю с изключителни жени в киберсигурността - Международен ден на жената: Интервюта с Шейла А. Берта, анализатор на информационната сигурност в ElevenPaths в Аржентина, и Силвия Барера, инспектор в испанската национална полиция.
 9. Жени в киберсигурността: Интервю със Сара Нюман: Интервю със Сара Нюман, практикуващ лидер и съосновател на Securys Limited.
 10. Защо Deidre Diamond иска повече жени в киберсигурността: Интервю с Deidre Diamond, основател и изпълнителен директор на CyberSN и #brainbabe.
 11. Какво е да работите в киберсигурността: Колекция от интервюта с говорители на DefCamp
 12. Какво е да работите в киберсигурността (Част 2): Допълнителни интервюта с говорители на DefCamp.
 13. Жени в технологиите: Двама изтъкнати експерти по сигурността на жените говорят (интервю за CxOTalk): Интервюта с Джо Стюарт-Rattray, директор на информационната сигурност и сигурността на информационните технологии на BRM Holdich в Австралия и председател на Консултативния съвет за женско лидерство за ISACA, и Tammy Moskites, Управляващ директор и изпълнителен директор по сигурността за Accenture.
 14. Жени в софтуера и киберсигурността: д-р Лори Кран: Интервю на подкаст с д-р Лори Кранър, директор на CyLab.
 15. Жени в киберсигурността: Видео интервюта с жени в киберсигурност в Cisco.
 16. Хакери: имунната система на интернет | Керен Елазари: TED Talk (видео) от експерта по киберсигурност Керен Елазари.
 17. Беседа за киберсигурност със Шанън Лиц: Първи жени в киберсигурността с Фондация Hacker Girl: Видео интервю със Шанън Лиц, лидер и директор на DevSecOps в Intuit.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4

Adblock
detector