7 най-добрите онлайн курсове за киберсигурност за начинаещи

Най-добър онлайн курс за киберсигурност за начинаещи

Киберсигурността е все по-голям проблем както за бизнеса, така и за хората, а търсенето на обучение в тази област нараства. Бихте ли искали да затегнете мерките си за киберсигурност у дома или на работа? Или може би сте работодател, който иска да засили мерките за сигурност на вашия бизнес и да обучи служителите си по темата. Може би си обмисляйки кариера в киберсигурността и търсите да започнете. Онлайн курс за киберсигурност за начинаещи може да помогне.

Каквито и да са вашите причини да искате да се задълбочите по-дълбоко в света на киберсигурността, със сигурност има онлайн курс, който е подходящ за вас. Учебните средства се различават значително по отношение на достъпността, обхвата, пригодността за различни нива на компетентност и разбира се, цената.

Има много опции, от които да избирате, така че процесът на подбор да стане преобладаващ. Ето защо ние съставихме списък на първите седем онлайн курса за киберсигурност. Преди да влезем в подробностите, ето списък на най-добрия курс за киберсигурност, наличен онлайн:

 1. Членство в StationX VIP: Дава ви неограничен достъп до огромен набор от курсове за киберсигурност, включително етично хакване, проникване и много други. Обслужва се за всички нива и страхотна цена / качество.
 2. Coursera Въведение в специализацията в киберсигурността: Обхваща 4 курса за начално ниво, за да ви помогне по пътя към кариера в киберсигурността.
 3. SANS Cyber ​​Aces Online: Курсовете обхващат основите на сигурността около работата в мрежа, операционните системи и системния администратор.
 4. edX Essentials of Cybersecurity: Добър вариант за тези, които търсят акредитиран университет курс.
 5. Heimdal Cyber ​​Security за начинаещи: Курс е насочен повече към обикновения потребител, който иска да разбере разбирането им за киберсигурността.
 6. Въведение в библиотеката в информационните технологии и киберсигурността: обхваща мрежово инженерство, системна администрация, криминалистика и проникване.
 7. Киберсигурност в Харвард: Управление на риска в информационната епоха: Курс за киберсигурност, обхващащ видове атаки, рискове и стратегии за смекчаване, наред с спазването и правните проблеми. Не евтино при 2800 паунда.

Избраните курсове сме базирани на следните критерии:

 • Предлага съотношение цена / качество
 • Не изисква много, ако има, предишни познания за киберсигурност
 • Предлага практически съвети, които могат да се приложат у дома или във вашия бизнес или кариера в киберсигурността
 • Работи изцяло онлайн, без да се изисква пътуване
 • Предоставя ви някакъв вид сертификация след завършване

Най-добър курс за киберсигурност онлайн за начинаещи

Ето нашия списък с най-добрите онлайн курсове за киберсигурност за начинаещи:

1. VIPX членство в StationX

Онлайн курс за киберсигурност на StationX.

StationX предлага почти 100 курса, свързани с киберсигурността, включително тези, които преподават етично хакване, проникване на тестове, работа в мрежа, кодиране на сигурността, цифрова криминалистика и реакция на инциденти. Той дори има курсове, фокусирани около преминаване на най-добрите сертификати за сигурност и подготовка за изпити.

VIPX членството на StationX ви дава неограничен достъп до всички курсове, много от които са събрали хиляди страхотни отзиви. Като се има предвид, че всеки курс обикновено струва $ 90 - $ 2000 сам по себе си, намалената такса от $ 149 (обикновено 1,199 $) годишно за достъп до всички курсове си заслужава. Можете да предавате и изтегляте лекции и да получавате достъп до тях от мобилен или десктоп. ти ще учете със собствена скорост и да получите сертификат за завършен за всеки курс.

За начинаещи предлагаме да започнете с Пълният курс за киберсигурност! който включва четири тома с класове, преподавани от експерта по киберсигурност и изпълнителен директор на StationX, Нейтън Хаус. Това са модулите в този курс:

 • Изложени хакери: Научете се да спрете хакерите, да блокирате проследяването и да предотвратите държавното наблюдение.
 • Мрежова сигурност: Научете за мрежовата сигурност, WiFi сигурността и хакерите, защитните стени, мениджърите на пароли и други.
 • Анонимно сърфиране: Открийте света на анонимното сърфиране, включително скриване на IP адреси, Tor и VPN.
 • Защита на крайната точка: Научете за антивирусен софтуер, злонамерен софтуер, криптиране и контрол на приложенията.

След като преминете през това, можете да продължите да разглеждате и да видите какво привлича интереса ви след това. Купувайки членството, вие имате постоянен достъп до нови курсове за обучение, които се добавят непрекъснато. Курсовете се представят от най-добрите експерти по сигурността, така че знаете, че получавате най-доброто от най-доброто обучение.

Всичко на всичко това е набор от инструменти за обучение, който може да ви служи добре, докато започнете кариера в бранша. Тъй като се актуализира редовно, можете да го използвате, за да бъдете в крак с напредъка в киберсигурността и да продължите напред в кариерата си.

Дори и да не преследвате кариера в тази област, това все още може да се окаже добре. Тъй като можете да персонализирате своето обучение, това членство е подходящо за някой, който иска да поеме контрола върху киберсигурността в собствената си компания или дори някой, който просто се интересува да научи повече за тази област.

НАЙ-ДОБРИТЕ КУРСИ ЗА КИБЕРСЕКРИТНОСТ: StationX е нашият избор №1 за начинаещи. Членството на VIPX VIP предоставя неограничен достъп до цялото съдържание, включително курсове, фокусирани върху преминаване на най-добрите сертификати за сигурност.

2. Курс Въведение в специализацията в киберсигурността

Курс по киберсигурност на Coursera онлайн.

Начинът на работа на Coursera е, че представя множество курсове като част от специализация. Можете да вземете всички курсове в рамките на специализация или да изберете конкретни. Всяка специализация включва практически проект, който трябва да завършите, за да спечелите сертификат.

Въведение в специализацията по киберсигурност включва четири курса:

 • Въведение в кибер атаките: Предоставя основно разбиране на заплахите и уязвимостите и преглед на това как се извършват кибератаки.
 • Противодействие на кибератака: Преподава основите на киберзащитата и криптографията, включително решения за удостоверяване и криптография с публичен ключ.
 • Откриване и смекчаване на кибер заплахи в реално време: Обсъжда техники за киберсигурност в реално време и как да откриваме и предотвратяваме често срещаните атаки.
 • Защита на предприятията и инфраструктурата: Представя по-напреднали теми като рамки за съответствие на предприятието и проблеми в blockchain и мобилната сигурност.

Този набор от курсове надхвърля основните положения, така че е по-малко подходящ за домашни потребители, които искат да повишат своите знания за киберсигурност и повече за собственици на бизнес или потенциални професионалисти в киберсигурността. Предложената времева рамка е девет часа седмично в продължение на два месеца.

Можете да вземете много индивидуални курсове Coursera безплатно. За да завършите специализация и съответния практически проект, за да получите сертификат, ще трябва да плащате месечна такса. Специализациите идват със седемдневен безплатен пробен период, след който струват между 39 и 79 долара на месец за всяка специализация. Това означава, че колкото по-бързо преминавате през курсовете и проекта, толкова по-малко трябва да платите.

След като приключите с тази специализация, можете да предприемете и други свързани, като например киберсигурност за бизнес и приложна криптография.

3. Cyber ​​Aces Online

Онлайн курс за киберсигурност на SANS.

Онлайн курсовете SANS Cyber ​​Aces се предлагат безплатно от Института на SANS, за които без съмнение сте чували, ако по някакъв начин се интересувате от киберсигурност. Тази организация е високо ценена в областта на информационната сигурност и провежда изследователски и образователни програми в продължение на три десетилетия.

Институтът провежда мероприятия за обучение на хора по целия свят, но те обикновено струват хиляди долари поп. Като такова, да получите малко безплатно онлайн обучение от тези момчета е почерпка. Като се има предвид, настоящите предложения са ограничени само с един курс. Но ако просто търсите дегустатор, може да е идеално.

Курсът преподава основите на киберсигурността, обхващайки следното:

 • Операционна система: Фокусирайки се върху използването на командния ред, този модул преподава концепции и команди в Linux и разширено използване на Windows.
 • Мрежови: Това обхваща основите на компютърните атаки и съответната защита от мрежова гледна точка. Ще разберете за протоколите, използвани във всеки OSI слой, по-специално за мрежовия слой.
 • Системна администрация: Заключителният модул преподава административни функции в популярни скриптови среди.

Можете да изберете курсове с или без викторини, които са представени във формат с множество възможности за избор и да тестват знания и разбиране на всеки модул.

Този курс е насочен към бъдещ професионалист по киберсигурност или към членове на широката общественост. Институтът SANS се надява, че предлагайки такива курсове безплатно, хората ще бъдат по-добре образовани за киберсигурност и в крайна сметка „ще помогне за укрепване на сигурността на нашата нация“.

4. edX Essentials of Cybersecurity

edX курс за киберсигурност онлайн.

edX е чудесен ресурс за акредитирани университетски курсове. Тези курсове са проектирани от различни университети сами и се предлагат с проверени сертификати. Те обаче идват на цена. Професионалният сертификат за основи на киберсигурността се предлага от Вашингтонския университет (UWashingtonX) и струва $ 356,40.

Предложената продължителност за цялата програма (която включва четири въвеждащи курса) е 2–5 часа седмично в продължение на 16 седмици.

Включени курсове са:

 • Въведение в киберсигурността: Отговаря на въпроси за и осигурява грамотност в областта на киберсигурността.
 • Киберсигурност: изгледът на CISO: Задълбочава се в операциите по киберсигурност и по-специално в това, което прави главен служител по сигурността на информацията (CISO) в рамките на една компания.
 • Изграждане на инструментариум за киберсигурност: Учи уменията, необходими, за да станете професионалист в киберсигурността.
 • Намиране на вашия път за кариера в киберсигурността: Обсъдете различните кариерни пътеки, които бихте могли да следвате и ви помага да решите кой е най-подходящият за вас.

Всеки курс отделно струва $ 99, така че спестявате около $ 40, купувайки пакета. Както можете да видите, потокът от тази програма е съобразен с някой, който мисли да направи кариера в областта на киберсигурността.

След като завършите този, ако търсите нещо по-модерно, програмата MicroMasters® в киберсигурността може да представлява интерес. Доста скъпо струва 1080 долара, но дължината и обхватът, разбира се, си заслужават. Той се ръководи от високо ценения Рочестърски технологичен институт и е насочен към учащите, които искат да започнат своята кариера в киберсигурността.

5. Кибер сигурност на Heimdal за начинаещи

Heimdal курс за киберсигурност онлайн.

Heimdal Security е реномирана фирма, предоставяща технологии и интелигентност в борбата срещу киберпрестъпността. Heimdal предлага своя удобен курс за Cyber ​​Security за начинаещи безплатно. Въпреки че много от курсовете в този списък са насочени към бъдещи специалисти по киберсигурност, този е насочени повече към общ потребител гледат да се натъкнат на домашната си киберсигурност.

Този курс е темпо за вас, тъй като уроците се доставят във вашата пощенска кутия на всеки два дни. В течение на 20 урока ще научите:

 • Основи на киберсигурността, като речник и настройка на система за сигурност
 • Инструменти и тактики, които могат да ви предпазят от злонамерен софтуер
 • Как да направите вашата система по-малко уязвима от кибер заплахи
 • Как да запазите децата си и другите близки хора в безопасност онлайн
 • Как безопасно да изследвате мрежата (включително имейл и социални медии)
 • Умения за сигурност като знания за това как работят атаките и как да се избегнат и да се справят с тях

Няколко примерни заглавия на урока са „Няма повече технически глупости! Овладейте основните условия за сигурност за 20 минути “,„ Споделете. Tweet. Защитете. Повторете. - социални медии, безопасният начин “и„ Какво вашите деца & родителите трябва да научат за киберсигурността. “Можете да видите, че това наистина е насочено към домашния потребител и ще бъде по-малко уместно за някой, който иска да продължи кариера в киберсигурността..

6. Въведение в библиотеката в информационните технологии и киберсигурността

Онлайн курс за киберсигурност.

Ако обсъждате кариера в киберсигурността и мислите кой път да предприемете, този курс може да ви е подходящ. Създаден да ви помогне да вземете решение между основните области на киберсигурността, той обхваща четири от основните дисциплини в модулен формат, отколкото обхваща малко повече от четири часа видеоклипове.

Ще научите за системната администрация, мрежовото инженерство, реакцията на инциденти и криминалистиката и проникването.

Много курсове по библиотека са безплатни и ако ви харесва този курс, има много повече за избор. Можете да търсите в библиотеката им въз основа на типа на курса и нивото на трудност. Всички курсове се представят във видео формат, така че са чудесни за визуални обучаващи се.

Имайте предвид, че след като влезете, има доста агресивна продажба на Pro версията на Cybrary, която ви дава достъп до допълнителни курсове и други бонуси, като напътствия за кариерни пътеки и наставник. Това струва 99 долара на месец, което е скъпо, но има 7-дневна безплатна пробна версия, за да проверите дали е подходяща.

7. Киберсигурност в Харвард: Управление на риска в ерата на информацията

Курс за киберсигурност Harvward онлайн.

Този курс в Харвард е разделен на осем модула, които трябва да се справят за толкова седмици. Тя трябва да включва приблизително 8–11 часа седмично. В края на този курс ще можете да разработите стратегия за намаляване на кибер риска за вашия бизнес или този на клиент. Ще имате и знания за правни и спазващи процеси които придружават кибератаки.

Ще научите за различните видове кибератаки, застрашаващи бизнеса и кои системи са изложени на най-висок риск от атака, както и значението на цялостен подход към киберсигурността. Модулите включват Идентифициране на заплахите на една организация (модул 2), Разбиране на вашата технология (модул 5) и Кибер риск и законът (модул 6), наред с други.

След завършване на този курс ще отидете със сертификат за напредък в обучението от офиса на вицепрезидента на Харвардския университет. Както се очакваше, курс от този калибър идва със скъпа цена. В момента ще трябва да платите 2800 долара, за да се регистрирате. Ако не разполагате с малък бюджет, този лист хартия може да си струва, но за мнозина е просто недостъпен.

Защо да вземете курс по киберсигурност?

Киберпрестъпността е нарастващ проблем, който става неразделна част от нашето ежедневие. Почти всеки използва мрежата по някакъв начин, форма или форма у дома, на работа и в движение. Дори относителните малцина, които се отклоняват от технологиите, все още трябва да се справят с компании, за които киберпрестъпността е реална потенциална заплаха.

Като такова, това стана по-основното изискване хората да се осведомяват за рисковете, които са навън и какво могат да направят, за да се защитят. Ето трите основни причини за провеждане на курс по киберсигурност:

 • За да защити себе си и семейството си. Лесно е да пледираме невежеството и да кажем, че трябва да оставим нещата на експертите, но помислете за това по този начин: оставяме го на полицията да хваща крадци, но това не означава, че имаме навик да оставяме предните си врати отключени или оставяйки ключовете ни в колата. Борбата срещу киберпрестъпността трябва да бъде групово усилие, а да се образовате за заплахи и как да ги смекчите е чудесно място за начало.
 • За да защитите бизнеса си. Големите и малките предприятия са изложени на риск да изостанат, що се отнася до киберсигурността. Твърде често собствениците на фирми решават да засилят играта си само когато е късно и вече са претърпели загуби. DDoS атаки, нарушения на данни, фишинг схеми и други могат да сигнализират за големи парични загуби и голям стрес. Провеждането на курс за киберсигурност може да ви помогне да бъдете активни в подобряването на киберсигурността на вашия бизнес, преди да е станало твърде късно.
 • Да продължи кариера в киберсигурността. Ако сте страстен за киберсигурността и смятате, че искате да продължите кариера в тази област, имате късмет. Предвижда се, че до 2021 г. ще има 3,5 милиона работни места за киберсигурност [PDF]. Очаква се тази индустрия да нарасне от 75 милиарда долара през 2015 г. до 170 милиарда долара през 2020 г. Провеждането на курс за киберсигурност за начинаещи може да ви помогне да решите дали това наистина е вашето призвание и ако да, коя дисциплина искате да специализирате. учебните курсове са с ниска цена и с подходяща квалификация могат да разкрият потенциал за високоплатена кариера в киберсигурността.

Вижте също:

 • Курсове за етично хакване
 • Заплата и перспективи за киберсигурност от американската държава

Кредитна снимка: Офис бюро от StockSnap лицензиран по CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 85

Adblock
detector