Блокиране на реклами и злонамерен софтуер с хост файлове на Mac, Windows и Linux

https://www.flickr.com/photos/dullhunk/380814854На всеки компютър в интернет днес съществува прост малък текстов файл, наречен Силите. Той се използва за превеждане на имената на сървърите в техните интернет адреси. С развитието на технологии като DHCP и DNS сървъри обаче той изпадна от обща употреба. Това просто малко как да ви разкрие начин да използвате този файл, за да блокирате достъпа до хиляди сайтове, които не обслужват друга цел освен хостинг на реклами и зловреден софтуер.

Вземете добър файл с хостове

Този урок ви показва как да замените съществуващите Силите файл на вашия компютър с един, който ще изтеглите. Въпреки че няма нищо лошо в съществуващия файл, това е по-просто решение от копирането на съдържанието на новия файл в съществуващия. Опасността от промяна на съществуващия файл с помощта на обикновен текстов редактор е в липсата на разширение върху името на файла. Въпреки че това е само текстов файл, който може да бъде прочетен с всеки текстов редактор, ако тази програма за редактор добави разширението .txt към името на файла, то вече няма да е от полза за операционната система.

Можете също толкова лесно да презапишете съществуващия файл с новия, вместо да преименувате оригинала с разширение .old. Въпреки това, винаги е добра идея да запазите резервно копие на оригинала, в случай че нещо се обърка, като например да получите повредено или непълно копие на новото Силите досие.

За начало ще искате да изтеглите копие на файла с хостове в това github repo, което вече е било заредено с над 32 000 известни сайтове за реклами и злонамерен софтуер към момента на писането. Много благодаря на Стивън Блек за цялата работа, която той вложи в събирането на този списък. Той дори стигна дотам, че редактира дубликати и продължава да го добавя редовно от това, което нарича „източници с високо качество“.

Когато изтеглянето приключи (което не трябва да отнеме много време, виждайки как е с размер по-малък от един мегабайт), ще искате да извлечете извлечението Силите файл от него. След това ще копирате новия файл до крайното му местоназначение на вашия компютър.

Windows 7 и по-стари

 1. отворено Windows Explorer (иконата, която прилича на папка) и прегледайте вашия Downloads папка
 2. Извадете файла с хостове от hosts.zip които сте изтеглили по-горе, щракнете с десния бутон върху извлечения Силите файл и изберете копие от менюто. Уверете се, че не копирате hosts.zip досие.
 3. В същия прозорец на Windows Explorer разширете ° С:\ шофиране от левия страничен прозорец (може да се наложи да разширите Моя компютър за да видите списъка с наличните дискове), последвано от System32 тогава шофьори
 4. Кликнете върху и т.н. папка, за да го изберете. Ще видите, че има а Силите файл вече в тази папка в централния прозорец на прозореца на Explorer
 5. Щракнете с десния бутон върху Силите файл, изберете Преименуване и му дайте името hosts.old. Windows може да се оплаче, че този файл е защитен или е системен файл. Дайте си разрешение и продължете.
 6. Щракнете с десния бутон върху празно място в тази папка и изберете Поставяне да поставите копие на изтегления Силите файл в тази папка. Отново, ако Windows ви подкани, дайте си разрешение да продължите.
 7. Затворете и рестартирайте уеб браузъра си

Windows 8, 8.1 и 10

 1. Превключете към режим на работния плот и стартирайте Windows Explorer от лентата за бърз старт
 2. Отвори си Downloads папка за извличане на Силите файл от hosts.zip
 3. След извличане на файла, щракнете с десния бутон върху Силите файл и изберете копие от менюто
 4. От левия страничен прозорец разширете ° С:\ шофиране, след това System32 папка, тогава шофьори папка и изберете и т.н. папка отвътре шофьори
 5. Щракнете с десния бутон върху Силите файл в и т.н. изберете папката Преименуване опция от менюто и го назовете hosts.old. Ако Windows изскача бързо, кажете му, че наистина знаете какво правите и да ви позволи да продължите с него.
 6. Щракнете с десния бутон върху всяко празно място в тази папка и изберете Поставяне за да поставите копие на изтегления Силите файл в тази папка. Отново, ако Windows се оплаче, кажете му, че има предвид собствения си бизнес и да ви остави да продължите със своя.
 7. Затворете и рестартирайте уеб браузъра си

Mac OS X

 1. Ако hosts.zip файл, изтеглена на вашия работен плот, щракнете двукратно върху него, за да извлечете Силите файл от него право на вашия работен плот
 2. Отворете Finder и изберете Отивам опция от менюто в горната част на екрана.
 3. Кликнете върху Отидете в папката от това меню
 4. Тип / частни / и т.н. / домакини в Отидете в папката и щракнете върху Отивам бутон
 5. Превъртете надолу, докато видите маркираното Силите досие.
 6. Плъзнете Силите файл от вашия работен плот в прозореца на Finder
 7. OS X може да ви подкани с въпрос какво да правите с оригиналния файл. Изберете Заменете опция, тъй като след това няма да се върнете към оригинала.
 8. Може да ви бъде поискана и паролата ви, за да се уверите, че наистина имате предвид.
 9. Затворете и рестартирайте браузъра си

Всяка дистрибуция на Linux

 1. Отворете терминал и преминете към папката си Downloads: cd Downloads
 2. Извадете или разархивирайте hosts.zip файл в текущата директория: разархивирайте hosts.zip
 3. Копирайте Силите файл до / И т.н. / папка
  1. Ако сте влезли като root, преименувайте файла с хостове в hosts.old: mv / etc / hosts /etc/hosts.old
  2. След това копирайте новия файл в / И т.н. / папка: cp хостове / и т.н. /
  3. Ако не сте влезли като root, използвайте sudo, за да преименувате файла: sudo mv / etc / hosts /etc/hosts.old
  4. И след това копирайте новия файл в / И т.н. /: sudo cp домакини / и т.н. /
 4. Затворете и рестартирайте браузъра си

Измийте DNS кеша си

В някои случаи компютърът може да има адрес, кеширан за един или повече от тези рекламни сайтове. Последната стъпка, ако е необходимо, е да прехвърлите кеша на свързани имена на домейни към адреси. Просто рестартиране на компютъра ще постигне това, но ако не искате да рестартирате, ето командите, необходими за ръчна обработка на кеш-паметта на DNS:

Промийте кеш паметта на DNS на Windows

Въведете следната команда в командния ред, а не в командния панел:

ipconfig / flushdns

Измийте DOS кеша на MacOS

За планински лъв или лъв въведете следното в терминал:

sudo killall -HUP mDNSResponder

За Mavericks

dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

В Yosemite командата се промени за промиване на DNS кеш до освобождаването на 10.10.4, когато тя отново се превключи. За 10.10 - 10.10.3 използвайте следната команда:

sudo discoveryutil mdnsflushcache; sudo discoveryutil udnsflushcaches; кажи зачервен

За всяко издание след 10.10.4, включително El Capitan и Sierra, използвайте следното:

sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder; каши кешът е промит

Промийте DNS кеша в Linux

Въведете следната команда в терминал или с sudo или като root:

услуга nscd презареждане

ИЛИ

услуга nscd рестартиране

И там го имате. Прост текстов файл, който първоначално е използван за съхраняване на списък на сървъри и техните адреси, използван като прост, но мощен блокер за реклами и зловреден софтуер. Въпреки че това в никакъв случай не означава замяна на съществуващ рекламен блокер, който може да използвате, това е лесно и лесно достъпно допълнение към всичко, което може би вече имате.

И така, какво е Силите така или иначе?

В този ден не е имало сървъри, които да поддържат масивни списъци на всички интернет адреси и домейните, които са хоствани. Всеки компютър беше отговорен за запазването на собствения списък на сървърите и уникалния си IP адрес. IP адресът е низ от числа и десетични знаци и е свързан с конкретен домейн, като „comparitech.com“, но изглежда като „209.58.135.68“ към компютъра.

Всъщност в ранна детска възраст всеки интернет адрес сочи само един сървър. Като хора, създателите на интернет разбраха рано, че запаметяването на числов адрес за всеки сървър просто няма да се случи. Трябваше да има начин да се даде на всеки сървър по-удобно за хората име, а след това да се свърже това име с интернет адреса за този сървър.

Първият начин за това беше файлът с хостове. Един проблем, който продължаваше да се появява, е свързването на името на сървъра с неправилен адрес. По този начин гарантирахме, че компютърът няма да може да стигне до този сървър, докато адресът не бъде коригиран.

еволюция

В крайна сметка файловете на хоста станаха почти неуправляеми поради чистия брой сървъри, които хостваха информация. Тогава някой излезе с идеята да създаде група сървъри, които поддържат актуални списъци с имена на уебсайтове, свързани с конкретни IP адреси. След това файлът с хостове е необходим само за да има имената и адресите на сървърите в тази група.

Бързо напред към днес, където имаме DHCP, динамичен DNS, DNS, множество виртуални уеб сървъри, споделящи един IP адрес и всякакви други лудории в сравнение с архаичната система за ръчно въвеждане на име и адрес на сървъра в текстов файл на нашия локален компютър.

Тайната част на блясъка тук е, че файлът с хостове все още се разглежда преди всичко друго, когато става въпрос за търсене на уебсайт. Ако този уебсайт е посочен във файла с хостове, се използва предоставеният адрес и не се извършва по-нататъшно търсене, дори ако този адрес е неправилен.

Няма значение каква версия на Windows работи вашият компютър, ако използвате Mac или дори ако сте преминали към някоя от дистрибуциите на Linux, вашият компютър има хостов файл и може да се използва като блокер на уеб базирани реклами и зловреден софтуер.

Мога Силите бъдете покварени

Това, което прави този урок, е технически корупция на Силите файл. Първоначалното намерение беше да асоциира имената на сървъри с техните IP адреси. Свързвайки име на сайт с невалиден IP адрес, вие нарушавате малко функционалността в мрежата. За щастие, вие го нарушавате в своя полза, като блокирате достъпа на компютъра си до нежелано онлайн съдържание.

Разбира се, тук има потенциал за злоупотреба. Искате само да актуализирате съдържанието на този файл от надеждни и висококачествени източници. С над 32 000 записа би било игра на детето да промени IP адреса на „windowsupdate.microsoft.com“ на сайт, който инсталира софтуер за bot.net, прикрит като официални актуализации за сигурност на Microsoft за Windows. Или по-лошо.

Точно както с всичко друго, което се предлага в интернет в наши дни, риск на купувача!

„Старото училище, Горна мелница, Седлоуърт“ от Дънкан Хъл под CC 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 12 =

Adblock
detector