Как и къде да получите стипендия в областта на киберсигурността

безплатни парични стипендии за киберсигурност

Търсите да започнете в киберсигурността? Независимо дали сте ученик в гимназията, който ще завърши висше образование или смяна на кариера за възрастни, има силно и нарастващо търсене на професионалисти в киберсигурността. В резултат на това правителствата, университетите и предприятията са готови да харчат добри пари, за да помогнат за обучението на желаещите да влязат в тази област. А за вас това означава, че многобройни стипендии чакат и са налични, ако знаете къде да търсите.

По-долу са някои страхотни възможности за стипендии за бъдещи специалисти по киберсигурност както в САЩ, така и във Великобритания. Въпреки че не всички потенциални стипендии, които може да намерите, са изброени тук, ние даваме някои съвети как да намерите стипендии и други безплатни възможности за обучение.

Използване на уебсайтове за търсене на стипендии

Преди да влезете в конкретните налични стипендии, важно е да знаете малко за сайтовете на базата данни за стипендии, които може да искате да използвате.

Уеб сайтове за стипендии в САЩ

За резиденти от САЩ и международни студенти, които искат да учат в Щатите, можете да се обърнете към няколко уебсайта, когато стартирате търсенето на стипендии. Те включват:

 • Scholarships.com (необходим акаунт)
 • Fastweb.com (необходим акаунт)
 • Bigfuture.collegeboard.org (необходим акаунт)
 • Petersons.com (не се изисква акаунт)
 • Niche.com (не се изисква акаунт)

Има още там. Въпреки това, сред многото уебсайтове за търсене на стипендии наоколо, няколко са или твърде ограничени в броя на стипендиите, достъпни чрез техните услуги, или не са напълно надеждни. Ако търсите стипендии в САЩ, най-добре е да се придържате към по-известните услуги. Те ще имат повечето от частно предлаганите стипендии, които вероятно ще намерите. Обикновено сайтовете, на които можете да се доверите, са тези, които се приземяват на първата и втората страница на търсене в Google, въпреки че дори и тогава не всички са на стойност усилия.

стипендия за киберсигурност

Използването на тези сайтове на пръв поглед е много просто. Те обаче ще ви помолят да се откажете от много на лична информация. В повечето случаи тези сайтове са безплатни и осигуряват приходи от услугите си както чрез реклами, така и чрез продажба на вашите данни на колежи, университети и образователни изследователски организации. Ако това ви прави малко неудобно (и би трябвало), може да искате да избегнете използването на услугите за база данни за стипендии, които изискват акаунт, и вместо това да потърсите стипендии извън тези уебсайтове. За съжаление, най-вероятно ще се мъчите малко да намерите стипендии без тези сайтове, което ще ви свърши малко, ако искате да намерите добри стипендии. В крайна сметка уебсайтовете за търсене на стипендии намаляват времето, което отделяте за търсене на потенциални стипендии.

Някои от по-популярните сайтове в САЩ също са невероятно ограничени в начина, по който можете да ги използвате. FastWeb, например, ще събира цялата ви информация по време на регистрация, но ще ви отвори gogeonhole, след като направите акаунт. Резултатите от Вашите стипендии ще се базират на предоставената от Вас информация за профила и всъщност не можете да извършвате актуално търсене в уебсайта. Scholarships.com, най-малкото, ви позволява да търсите стипендии по степен на програма, но не предлага опция за търсене. Peterson's и College Board ви позволяват да извършвате локални търсения, но имате по-ограничени бази данни.

Уебсайтове за стипендии във Великобритания и за чиракуване

Жителите на Обединеното кралство и тези, които искат да учат във Великобритания, имат по-ограничен брой сайтове за стипендии, от които да изберат. Въпреки това, за разлика от американските си колеги, не е нужно да прескачате почти толкова обръчи или да се отказвате от много лична информация, само за да търсите безплатни пари. И за разлика от САЩ, може да искате да помислите за съвсем различна категория извън стипендиите: степен на стажуване.

  Как да избегнем и открием измама от възрастни хора: Ръководство за възрастни хора, полагащи грижи и роднини

стипендии за киберсигурност

Най-добрите уебсайтове за стипендии във Великобритания включват следното:

 • Scholarship-search.org.uk (не се изисква акаунт)
 • Studyin-uk.com (за международни студенти)
 • Thescholarshiphub.org.uk (изисква акаунт)

Можете лесно да извършвате локални търсения чрез тези уебсайтове. Може да откриете обаче, че резултатите са малко ограничени за киберсигурност.

Обучение във Великобритания

Студентските степени са нарастваща тенденция във висшето образование във Великобритания. Тези възможности съчетават обучение на работното място с университетска курсова работа. Често предлагани от работодатели, които искат да обучават лица, необходими за запълване на празни позиции, спонсорираните от правителството образователни степени са проектирани за нарастващ брой технически области - включително в киберсигурността.

Някои отлични източници за намиране на степен на стаж включват:

 • Careerfinder.ucas.com
 • Ccskills.org.uk
 • Gov.uk/apply-apprenticeship
 • Indeed.co.uk

Ще намерите студентски стажове, които осигуряват отличен баланс между работа на пълен работен ден и училище на непълно работно време. Макар да не е традиционна „стипендия“, чиракуването на степени предлага шанс да „печелите, докато се учите“ и да получите своето обучение в процеса на плащане.

стипендии за киберсигурност

Ако сте по-възрастен смяна на кариерата, може да имате много по-трудно време да намерите възможност чрез чиракуване. Тези програми се предлагат по-често на 18- и 19-годишните. Някои програми обаче започват на по-млада възраст или се разпростират до тези в ранните им 20-те години.

Най-добри стипендии за киберсигурност както за жители на САЩ, така и за Великобритания

Жителите на САЩ и Великобритания могат да търсят няколко топ стипендии. Тъй като тези стипендии се предлагат в международен план, често има силна конкуренция сред потенциалните кандидати.

(ISC) ² Стипендия за сигурност на информацията

Размер на наградата: $ 5000

Краен срок: 1 февруари 2023 г.

стипендии за киберсигурност

Международният консорциум за сигурност на информационните системи, Inc. или „(ISC) ²“, е организация с нестопанска цел, която подкрепя изследванията за киберсигурност от всякакъв вид. Чрез своето крило за обучение те предлагат стипендия от 5000 долара на студент, насочена към студенти, които планират да получат бакалавърска степен с фокус върху киберсигурността или осигуряването на информация..

Стипендията изисква:

 • Минимално 3.3 GPA в 4.0 мащаб (или еквивалент)
 • Препоръчително писмо
 • Неофициални преписи
 • Resume / CV
 • Изложение на целта

Освен това тези, които кандидатстват за стипендия, трябва да бъдат или завършващи гимназиални училища, или понастоящем да учат или да влязат в своя първокурсник, второкурсник или младша година в колежа.

Някои ограничения се прилагат и при получаване на стипендията. Ако сте наградени, трябва да бъдете записани, преди средствата да бъдат разпръснати (въпреки че можете да спечелите наградата, без да сте записани още доста). Средствата ще се отпускат само във вашата институция, като парите ще бъдат използвани за обучение, книги и такси.

  Как да разпознаете сигурни сайтове и да избегнете фалшиви, измами или измамни уебсайтове

Забележка: Тази стипендия е отворена и достъпна за всички, не само за жителите на САЩ или тези, които посещават училища в САЩ.

(ISC) ² Програма за завършване на стипендии

Размер на наградата: $ 5000

Краен срок: Не е дадено, но заявленията се отварят на 1 ноември 2023 г.

стипендии за киберсигурност

За завършилите студенти в областта на киберсигурността (ISC) ² предлага стипендия, подобна на тази за студентите. Изискванията също са почти еквивалентни, като единствената основна разлика е по-високата минимална GPA за кандидатите (минимум 3,5 от 4,0 скала или еквивалент). Както при бакалавърската стипендия, и тази е отворена за студенти извън САЩ.

(ISC) - Стипендии за киберсигурност на жените

Размер на наградата: $ 40 000

Краен срок: Не е дадено, но заявленията се отварят на 1 ноември 2023 г. и на 1 януари 2023 г..

Освен това, администриран от (ISC) - Център за киберсигурност и образование и Raytheon, женските стипендии за киберсигурност са предназначени за жени, които искат да влязат в полето. Тази стипендия предлага до $ 40 000 и е отворен както за дипломирани, така и за студенти, завършили степени.

Изискванията са подобни на останалите (ISC) 2 стипендии. За да се квалифицират, кандидатки за жени (както завършилите, така и студенти) ще трябва:

 • Минимално 3.3 GPA в 4.0 мащаб (или еквивалент)
 • Неофициален препис
 • Resume / CV
 • Препоръчително писмо
 • Изложение на целта
 • Кандидатствайте поотделно или за бакалавърските или завършилите стипендии (ISC) 2

Както и при останалите стипендии, паричните награди ще бъдат предоставени на вашата институция, за да покрият разходите за обучение, такси и книги. Освен това, в съответствие с други стипендии (ISC) 2, наградата е достъпна за граждани и студенти във всяка страна.

Стипендии за киберсигурност за жители и студенти в САЩ

САЩ имат един от най-големите пазари за стипендии на всяка страна. Специфичните стипендии за киберсигурност също нарастват и идват от различни източници.

Стипендия за киберсигурност за жени на Raytheon

Размер на наградата: $ 8000

Краен срок: Период на кандидатстване за повторно отваряне в края на 2023 г. / началото на 2023 г.

стипендии за киберсигурност

Работейки заедно с (ISC) 2, Raytheon предлага отделна стипендия за две избрани жени кандидатки. Тъй като тази стипендия се предлага специално от Raytheon, тя има малко по-различен набор от изисквания.

Тази стипендия изисква:

 • Американско гражданство
 • Трябва да е завършил гимназиален или колеж първокурсник
 • Преследване на степен с фокус върху киберсигурността
 • Минимално 3.3 GPA по скала 4.0

Наградите ще бъдат връчвани директно на вашата институция за покриване на книги, обучение и такси. Освен това могат да кандидатстват и лица от средната кариера, завършили бакалавърска степен. Ако сте кандидат за кариера в средна кариера, можете да сте и на студентка или младша година на вашата бакалавърска степен.

Наред с парите за стипендии, получателите на стипендии за киберсигурност на Raytheon Women ще получат и ваучер за изпит (ISC) 2, безплатни учебници, безплатни изпити за практика, петдневен семинар и 1-годишно членство в (ISC) 2. Възможностите за стаж също могат да се предоставят, ако има такива.

Стипендии на Microsoft STEM

Сума, присъдена: неуточнен

Краен срок: 1 януари 2023 г.

стипендия за киберсигурност

Всеки, получил степен по наука, технологии, инженерство или математика (STEM) (която включва киберсигурност), може да кандидатства за стипендия от Microsoft. Компанията не посочва сума, предоставена от стипендията, само че наградата ще бъде еднократно плащане на училището за покриване на разходите за обучение и успешните кандидати получават „частично обучение, покрито за една учебна година.“

Тази стипендия изисква:

 • Записване на пълен работен ден в 4-годишна институция по бакалавърска програма в САЩ, Канада или Мексико
 • Записване в специалност програма "Компютърни науки", "Компютърно инженерство" или свързано с него STEM област
 • Поддържайте минимум 3.0 GPA в мащаб 4.0 или минимум 4.0 GPA по скала 5.0
  6 курса за научаване на етично хакерство онлайн

Въпреки че стипендията е достъпна само за тези в САЩ, Канада или Мексико, могат да кандидатстват и международни студенти, записани в колежи в тези страни. И въпреки че стипендията се предоставя на всички, които отговарят на изискванията за допустимост, Microsoft заявява, че е „ангажирана да предлага стипендии на тези лица от произход, които в исторически план вероятно са били недостатъчно представени в техническата област“.

Най-добри стипендии за киберсигурност в Обединеното кралство и за чиракуване

Жителите на Обединеното кралство, които искат да влязат в киберсигурността, ще намерят добри възможности за желаещите да положат усилия.

Национален център за киберсигурност CyberFirst Bursary

Сума, присъдена: £ 4000 годишно, без данъци

Краен срок: Никой не е даден, но кандидатите трябва да са навършили 18 години до септември 2023 г. и да са изпълнили изброените изисквания към този момент.

стипендии за кибершкола

Всеки студент в университета, който се интересува от упражняване на киберсигурност, може да кандидатства за CyberFirst Bursary, който предлага няколко предимства по време на вашия курс на обучение. Непосредствената полза е данъчното задължение, 4000 паунда годишно. Този бюлетин се дава ежегодно, докато сте записани в своята бакалавърска програма.

Заедно с погребението ще получите и платена работа в киберсигурността по време на празниците или ще бъдете настанени в програма за обучение с правителството. Успешните кандидати получават 250 британски лири на седмица по време на празничната работа или обучение.

И накрая, след дипломирането, програмата ще ви постави в тригодишна роля за киберсигурност на висше образование, било в правителството, или в частната индустрия.

Тази стипендия изисква:

 • Кандидатите трябва да са гражданин на Обединеното кралство
 • Имайте предложение за обучение или вече сте записани през първата си година на обучение в програма STEM
 • Да има 3 A нива от степен Б или по-висока или еквивалентни квалификации по всеки предмет

За студентите във Великобритания CyberFirst Bursary е една от най-добрите налични опции за получаване на заплащане за влизане в полето.

Национален център за кибер сигурност CyberFirst Обучение

Сума, присъдена: 17 942 британски лири заплата

Краен срок: Никой не е даден, но кандидатите трябва да са навършили 18 години до септември 2023 г. и да са изпълнили изброените изисквания към този момент.

Чудесна възможност за тези, които искат да работят, докато учат, (с акцент върху работата), чиракуването на CyberFirst е проектирано като бърз път в кариерата в киберсигурността. Програмата предлага заплата и възможности за обучение, тъй като успешните кандидати работят заедно с другите в държавната служба, за да подпомогнат усилията за национална сигурност на Обединеното кралство.

Тази стипендия изисква:

 • 3 A-нива при степен C или по-висока или еквивалентни квалификации
 • Минимум 2 IGCSE / GCSE в STEM предмети от клас 6 / B или по-горе, с един по математика
 • Интерес към програмиране, компютърни технологии и технологии

Кандидатите не се нуждаят от опит с кодиране, за да кандидатстват, въпреки че предишният опит с кодирането е изгоден за кандидатите. Чиракуването има някои ограничаващи фактори за заинтересованите страни, особено като се има предвид, че е пряк път към работата на държавната служба. Въпреки това, за тези, които се интересуват от маршрут на киберсигурност, без да е необходимо да посещават университет, маршрутът за чиракуване предлага отчетлив, практичен метод с гарантиран доход.

Стипендии на университетско ниво

Освен гореизброените, жителите на Обединеното кралство, които искат да получат стипендии за киберсигурност, могат да търсят различни университети за потенциални оферти. Много университети сега предлагат възможности за стипендии за студенти, които се интересуват от постигане на степени на киберсигурност или други STEM степени.

Някои университети във Великобритания, предлагащи стипендии за киберсигурност или STEM, включват:

 • Университет в Лондон
 • Университет в Кент

Поглед отвъд киберсигурността

Има много начини за киберсигурност, освен просто стипендии, погребения и чиракуване. Самообучението е често срещан метод за много хора да влязат в полета за киберсигурност, а голям брой безплатни ресурси съществуват и онлайн.

Препоръчваме също да проверите нашето ръководство за това как да започнете кариера в киберсигурността за повече подробности, включително най-добрата литература и уебсайтове, които да ви помогнат да започнете работа.

About the author

Comments

 1. же да търсите конкретни стипендии. Въпреки това, тези уебсайтове все още могат да бъдат полезни за търсене на стипендии в САЩ.

  Уебсайтове за стипендии във Великобритания и за чиракуване

  За тези, които търсят стипендии във Великобритания, има няколко уебсайта, които могат да бъдат полезни:

  Scholarship Search – това е уебсайт, който предлага търсене на стипендии във Великобритания. Те имат над 1,000 стипендии, които можете да търсите.

  FindAMasters – това е уебсайт, който предлага търсене на магистърски програми във Великобритания. Те имат и информация за стипендии, които можете да търсите.

  Prospects – това е уебсайт, който предлага информация за кариери и образование във Великобритания. Те имат и информация за стипендии, които можете да търсите.

  Обучение във Великобритания

  Ако търсите обучение във Великобритания, има няколко университета, които предлагат курсове по киберсигурност. Някои от тези университети предлагат и стипендии за киберсигурност. Някои от тези университети включват:

  University of Oxford – те предлагат курсове по киберсигурност и имат стипендии за киберсигурност.

  University of Cambridge – те предлагат курсове по киберсигурност и имат стипендии за киберсигурност.

  Imperial College London – те предлагат курсове по киберсигурност и имат стипендии за киберсигурност.

  Най-добри стипендии за киберсигурност както за жители на САЩ, така и за Великобритания

  (ISC) ² Стипендия за сигурност на информацията

  Тази стипендия е налична за студенти, които се занимават с киберсигурност и сигурност на информацията. Тя е налична за студенти в САЩ и Великобритания.

  (ISC) ² Програма за завършване на стипендии

  Тази програма е налична за студенти, които са завършили курсове по киберсигурност и сигурност на информацията. Тя е налична за студенти в САЩ и Великобритания.

  (ISC) – Стипендии за киберсигурност на жените

  Тези стипендии са налични за жени, които се занимават с киберсигурност и сигурност на информацията. Те са налични за жени в САЩ и Великобритания.

  Стипендии за киберсигурност за жители и студенти в САЩ

  Стипендия за киберсигурност за ж

Comments are closed.