Отстъпки за телефон и интернет за възрастни хора

По-възрастен мъж, гледащ мобилен телефон.

Наскоро публикувахме публикация, разкриваща кои доставчици на телефони, интернет и телевизия предлагат отстъпки за ветерани. Оказва се, че някои от същите доставчици, заедно с няколко други, имат специални пакети, предлагащи отстъпки по телефона и интернет и за възрастни хора..

Въпреки че тези видове отстъпки не са толкова широко разпространени, колкото бихме искали да видим, те са някои доставчици, които разбират, че много по-възрастни членове на населението, особено тези, които са пенсионирани, не печелят толкова, колкото по-младите хора. Следователно, те са пригодени пакети, ценови планове или отстъпки, за да им помогнат да си отдъхнат.

В тази публикация ще разкрием кои доставчици на телефони и интернет в САЩ предлагат отстъпки за старши, преди да опишем подробно някои оферти, от които жителите на Обединеното кралство могат да се възползват. Нека влезем!

Отстъпки в САЩ

В САЩ няколко доставчици предлагат отстъпки единствено въз основа на възрастта, като допустимостта започва от някъде на възраст между 55 и 65 години. Някои отстъпки обаче са изключителни за тези с членство в AARP. Всеки над 50 години може да се присъедини към AARP за $ 16 на година и да получи достъп до сделки за неща като пътувания, хранене, забавления и облекло. Доставчиците, предлагащи ексклузивни AARP отстъпки, включват AT&T, крикет безжични и потребителски клетъчни. Ще се задълбочим в детайлите на тези оферти в съответните им раздели по-долу.

T-Mobile

T-Mobile предлага специална сделка, наречена Unlimited 55+ за всеки над 55-годишна възраст. За $ 60 на месец можете да получите две линии с неограничени данни за смартфон, текст и 4G LTE смартфон. Само че основният притежател на акаунт трябва да е над 55, за да се възползва от офертата. Цената включва данъци и такси, както и отстъпка AutoPay (автоматична платежна система T-Mobile) от 5 долара. Съществуващите клиенти могат да се регистрират по телефона, но новите клиенти ще трябва да посетят магазин и да представят документ, издаден от правителството, за да докажат възрастта си.

AT&T

АТ&T Senior Nation планът е насочен към основни потребители на телефон над 65-годишна възраст. За $ 29,99 можете да получите 200 Minutes по всяко време, неограничени минути от мобилни до мобилни телефони (до AT&T клиенти за мобилност), и 500 нощи и уикенди минути. Това се отнася за национални разговори и няма да се прилагат такси за роуминг или междуселищни разстояния. Имайте предвид, че това е отворено само за основни потребители на телефони и не е достъпно за смартфони или таблети. Офертата може да бъде достъпна по телефона или в магазина, но не онлайн.

Има и изключителен AT&T отстъпка, предлагана на членовете на AARP. Това отнема 10% отстъпки на месечни повтарящи се такси при квалифицирани планове за гласова и безжична информация.

Verizon Wireless

Verizon Wireless предлага отстъпка и за тези над 65-годишна възраст. Той обаче е достъпен само за съществуващи клиенти. Ценообразуването на плановете за Nationwide 65 Plus варира значително, тъй като потребителите имат множество опции, що се отнася до броя на реда, броя на съобщенията и количеството данни. Основен едноредов гласов план е $ 29,99 за 200 минути по всяко време.

Verizon също участва в програмата Lifeline, която предлага спестявания на клиенти с ниски доходи. Има отстъпка както за телефонни, така и за интернет услуги.

CenturyLink

Ако сте в Аризона, друг доставчик, който предлага услуги на Lifeline, е CenturyLink. Класификаторите на Lifeline, които са на 65 или повече години, могат да получат отстъпката от Lifeline от $ 9,25 на месец, както и допълнителна променлива отстъпка.

Безжичен крикет

Крикет Wireless няма конкретен план за възрастни хора, но той предлага отстъпка на членовете на AARP. Когато купувате безжичен телефон от Крикет, можете да получите 20-доларова отстъпка по пощата на Cricket Visa Promotion Card. Картата може да се използва за плащане на безжични услуги до 150 дни след издаването им. Всеки член на AARP може да получава отстъпки за до пет реда на домакинство. Отстъпки са налични и за съществуващи клиенти при надграждане на телефона на всеки 24 месеца.

Потребителски клетъчни

Друг доставчик, предлагащ ексклузивни отстъпки за членовете на AARP, е Consumer Cellular. Членовете получават 5% отстъпка от месечни такси и такси за ползване, 30% отстъпка от избрани аксесоари и разширена гаранция за връщане на парите. Има няколко варианта, когато става дума за пакети, но компанията заявява, че с отстъпката можете да получите „Средна сметка под 25 долара на месец за всички разговори, текст и данни, от които се нуждаят нашите клиенти.“

Харта Спектър

Charter Spectrum е един от малкото интернет доставчици, предлагащи отстъпка за възрастни хора. Програмата Spectrum Internet Assist е достъпна за всяко домакинство, в което най-малко един човек е член на програмата за допълнителен доход от сигурност (SSI) и е над 65-годишна възраст. Тя също е отворена и за тези от Общностната разпоредба за допустимост (CEP) и Националната програма за училищен обяд (NSLP). На ниска цена от 14,99 долара на месец ще получите високоскоростен интернет без ограничения за данни, включен модем. Wifi може да се добави за допълнителни $ 5 на месец. Имайте предвид, че планът и цената му не се насърчават силно, така че не забравяйте да попитате.

Не сте сигурни какви опции за интернет са налични на вашия адрес? Изпълнете търсене тук за интернет доставчици в близост до вас.

Бонус съвет: Новите телефони могат да бъдат много скъпи, закупуването на употребяван телефон може да ви спести 50% или повече.

Великобритания отстъпки

Във Великобритания доставчиците са малко по-малко склонни да предлагат почивки за възрастни хора. Въпреки това, все още има няколко начина да намалите тези сметки и да спестите малко пари.

Virgin Media

Ако сте клиент на Virgin Media, може би вече знаете за техния план за защита от разговори. Това замразява таксите за наемане на домашната телефонна линия за възрастни хора и клиенти с увреждания. Към януари 2017 г. те бяха определени на £ 17.99 на месец, без да се планират бъдещи увеличения. Клиентите могат също да получат 5 паунда от други приемливи планове на Virgin Phone.

BT

BT предлага основния план на BT на редица клиенти, включително тези, които получават обезщетението за пенсионен кредит. Бюджетната услуга осигурява ниска месечна такса за наем заедно с надбавка за разговори. Твърди, че е проста, но в началото изглежда малко объркваща. BT Basic струва £ 5,10 на месец, включително £ 1,50 за изразходване на разговори. Освен това включва безплатни разговори през уикенда (до 60 минути) до номера 0845 и 0870 (често се използват от банки и комунални компании, между другото). Освен това можете да плащате до 10 паунда допълнително на месец, за да провеждате разговори към мобилни телефони във Великобритания. Цената на лимита от £ 10 означава, че можете да извършвате неограничени разговори. Въпреки това, тук се играе „политика за честна употреба“, така че ако BT смята, че клиентът използва офертата „прекомерно“, може да се свърже.

Ако искате достъп както до телефон, така и до интернет, тогава BT Basic + Broadband звучи като много. За £ 9.95 на месец получавате споменатия по-горе наем на телефонна линия, заедно с 17 Mb / s интернет и 12 GB данни на месец. Процесът на кандидатстване за тези пакети е малко объркан. Трябва да се обадите, за да получите формуляр и след като го върнете, може да изчакате до тридесет дни, за да разберете дали сте приети.

Безплатен телевизионен лиценз

Друга област, в която възрастните във Великобритания могат да спестят, е техният лиценз за телевизия. Всеки жител на Обединеното кралство, който притежава и управлява телевизия, е длъжен да плаща 147 паунда годишно за телевизионен лиценз. Ако обаче сте на възраст над 75 години, можете да получите лиценза си безплатно. За първоначалния безплатен лиценз трябва действително да кандидатствате, но впоследствие той автоматично ще се подновява на всеки две години. Ако подновите лиценза си на 74-годишна възраст, можете да кандидатствате за краткосрочен лиценз, така че да не плащате след 75-ия си рожден ден.

Съвети за избор на доставчик

Независимо къде се намирате, изборът на подходящия доставчик и план може да бъде обезсърчаваща задача. Има обаче няколко основни съвета, които можете да следвате, за да гарантирате, че ще получите правилната сделка.

Сравнете офертите

Само защото доставчикът предлага специална сделка за възрастни, не означава непременно, че това е правилната сделка за вас. Ако в крайна сметка ще плащате за допълнителни функции, които не са включени в пакета за оферти, може да е по-добре да отидете напълно с друг план. Сравнете цените, предлагани от различни доставчици, както и различните планове, които всеки има.

Прочетете малкия печат

Един от проблемите при сравняването на различни доставчици е, че всички те определят цените си по различен начин. Например някои включват данъци и такси в цените си, докато други не. Освен това някои доставчици таксуват прекомерно големи суми, ако надвишавате ограниченията на плана, като например тези за минути или данни. Нещо повече, може да има еднократни или допълнителни такси, като например за оборудване или инсталация. Проверете финия шрифт, за да видите какво точно ще плащате предварително и всеки месец.

Договаряйте цените

Тъй като цените и характеристиките на пакетите са посочени онлайн или на листовки, може да изглежда, че са поставени в камък. Въпреки това, често има някаква стая за мъгла, така че винаги си струва да питате. Представителят, с когото разговаряте, може да бъде в състояние да намали месечната ставка, да удължи въвеждащата тарифа или да добави някои бонуси към пакета.

Превключете доставчиците

Много хора в крайна сметка се придържат към един и същ доставчик, просто за да избегнат неприятностите при смяна. Можете обаче да спестите много пари в дългосрочен план, ако желаете да променяте нещата отново и отново. Новите клиенти често получават фантастични въвеждащи цени, като периодите варират от няколко месеца до една година. Ако те са последвани от рязко увеличение, можете просто да превключите, когато офертата изтича и да се възползвате от нова клиентска сделка на друг доставчик. Имайте предвид обаче, че някои доставчици налагат огромни такси за ранно анулиране. Това е още една причина да прочетете малкия печат, за да знаете в какво влизате!

Знаете ли за предлагани оферти за възрастни хора? Уведомете ни в полето за коментари по-долу!

„Технологичен старши“ от Jérôme Choain, лицензиран под CC BY 2.0

Може също да ви харесат Интернет доставчициКак да изчистите кеш паметта си на Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera, Android и iOSInternet доставчици Факти и статистически данни за сайтовете за 2016-2019Интернет доставчициИнтернетни и широколентови условия и обясненияИнтернетни доставчициКак да ускорите интернет връзката си - 15 съвета и трика

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 71 =

Adblock
detector