Објављивање о политици? – 44,6% људи сматра да вас нервира

Друштвени медији су пред сваку особу поставили проверљив микрофон, са звучницима усмереним ка свету. Суочени са овом златном, али оптерећеном могућношћу, можемо одабрати да јој шапнемо, викнемо или је потпуно искључимо.

Многи се одлуче загрлити микрофон: Фацебоок генерира четири петабајта (то је 4 милиона гигабајта) података сваки дан, Твиттер објави 500 милиона нових твитова, а просјечно 80 милиона снимака се подијели на Инстаграму од заласка сунца до заласка сунца. Међутим, ако погледате поред мора лепршавих постова на којима се појављују латте арт, егзотичне дестинације и загрљени кућни љубимци, наићи ћете на озбиљнију страну социјалних медија: политички дискурс.

Раскрижје друштвених медија и политике стварност је крајности. То је извршило револуцију у начину на који кандидати воде своје кампање истовремено потресајући пламен бијеса (заснован на употреби „љуте“ реакције на Фацебооку) уочи избора 2016. године. То може бити средство за активизам и ангажман или узгајалиште мржње за тролање. У политичком пејзажу који карактерише брзо растући јаз између демократских и републиканских вредности и баналне негативности према супротстављеној странци, данас нема недостатка политички набијених тема и идеја за поделу на друштвеним медијима..

Да би боље разумели компликоване политичке односе Американци са друштвеним медијима, истраживали смо 1.010 појединаца који су пријавили да имају бар један налог на друштвеним медијима који користе једном недељно. Прочитајте да бисте сазнали више о томе ко објављује, ко је досадио и свему што је између.

Прекривање невоља

расположење према политици разговора на друштвеним медијима

Брак између друштвених медија и политике је крајњи мач с два оштрица. С једне стране, покренула је нову еру појачане комуникације и појачане укључености: Кандидати и гласачи никада нису имали јаснији пут за продуктиван дијалог, у суштини нема препрека за улазак у учешће и разговор може да се настави и напредује дуго након увођења гласачких листића.

Са друге стране, друштвени медији могу бити подељени и поларизирати. Може створити „филтер мехуриће“ или „коморе за ехо“ који појачавају наша постојећа уверења, стварајући лични вест натопљен пристраности потврде и познатим мишљењима. Што се тиче садржаја с којим редовно комуницирамо, Американци се осећају исцрпљено и изоловано од квалитета и количине дискурса који се одвија путем интернета.

Скоро половина наших испитаника осјећала се нервозно када су људи разговарали о политици на друштвеним медијима. И док је скоро 64 процената рекло да су отворени за интеракцију са ставовима који се разликују од њихових, око половине њих је рекло да су углавном сакупљали људи који су дијелили слична мишљења. Једно истраживање истраживачког центра Пев открило је да је 53 посто Американаца (49 процената републиканаца и 57 процената демократа) сматрало „стресним и фрустрирајућим“ да разговарају о политици са људима који се не слажу са њима..

Ко је ко о политичком објављивању

фреквенција-политичких-постова-страначко-социјалних-медијских платформи

Назовите их дебелу кожу, назовите их смјелим, назовите их све што желите - нека су истраживања показала да је брига о ономе што други мисле уобичајена особина међу онима који о политици разговарају на друштвеним медијима. Међу испитаницима који су изјавили да су „често“ објављивали политичке постове на мрежи, готово 48 процената су били републиканци, отприлике 31 проценат су били демократи, а око 21 проценат идентификовани као независни.

Највећа концентрација демократа повезана са категоријом „понекад“ чини око 37 процената људи који су објављивали ову фреквенцију. Независни су се чинили нарочито противнима расправи о политици на друштвеним медијима: Преко 39 одсто испитаника који “никада” нису постављали политичке положаје идентификоване као независне, у поређењу са готово 29 одсто републиканаца и скоро 32 одсто демократа.

Без обзира на њихову политичку припадност, испитаници су највероватније плутали на Фацебооку као свом подијуму на мрежи. Текстуална платформа Твиттер је одузела секунду, можда делом услед губитка поверења и интересовања за платформу. Свако ко се на Фацебооку спотакнуо о политичким дискусијама вероватно је приметио њихову тенденцију преласка у дигиталне шамаре, а текстови на основу текста могу бити најгори и најгори. Једно недавно истраживање показало је да је већа вероватноћа да ће људи одбацити мишљење као неинформисани ако читају о њиховом политичком ставу, за разлику од гледања видеа.

Уобичајене теме, популарне позиције

врхунска политичка постова-на-друштвеним медијима-по-политичка-афирмација

Иако се политичке позиције могу почети стапати у нераздвојиву масу мишљења, постављање најчитанијих тема странака је занимљива вјежба у диференцијацији. Јединствена нит која је уједињавала демократе, независне републиканце и републиканце била је усредоточеност на социјална питања. Ова тема је била најпопуларнија у целини, иако су је демократе о њој расправљале чешће од осталих двеју група.

Независни су објавили неколико основних тема, као што су околина, предсједник и економија, док су републиканци изгледали посебно фокусирани на имиграцију, економију, националну сигурност и предсједника. Недавно, као одговор на мигрантски караван који се приближава америчкој граници, предсједник Трумп појачао је став конзервативаца о имиграцији размишљањем о забрани азила, слично као и муслиманска забрана путовања у 2017. години..

Долазим на ударце у коментарима

највише дискутиране-политичке теме на друштвеним медијима

Понекад, притиском на „објаву“ на посту на друштвеним медијима може се осећати као да вичете у празнину - али количина интеракције коју закуцате о било ком статусу или дељењу можда само зависи од теме о којој се ради..

Међу постовима на друштвеним медијима који су добијали коментаре других, они који су се фокусирали на социјална питања прикупили су највише интеракције. Постови о председнику нису заостајали. У ствари, актуелни председник и друштвени медији су испреплетени на више начина: Не само што је председник Трумп изразио забринутост због тога што су ове платформе пристрасне републиканским погледима, већ је и његова употреба Твиттера и бахатост која га дефинишу постала тема широм света дискусија.

Коментари о постовима о председнику такође су оцењени као најотровнији у целини, према нашем истраживању - и у данашњој високо поларизованој политичкој клими то можда неће бити изненађење. Међутим, ово се питање протеже далеко изван граница политичких фигура и социјалних питања. Видео гигант ИоуТубе познат је по томе што има одјељке за коментаре ван контроле, а све већи број веб страница са вестима у потпуности се одстрањује од њих због недостатка продуктивне расправе.

Не види зло

скривање-блокирање-социјалних медија-корисника-политичких-постова

За рођене дискутанте, тренуци политичког неслагања могу бити добродошли изазов, али многи други ће предузети посебне мере како не би излагали своје ставове одређеној публици: Скоро 27 одсто испитаника рекло је да је прилагодило своје поставке на друштвеним медијима како би сакрило своје политичке постове од других, од којих је готово половина била скривена од пријатеља или познаника.  

Још 42 процената људи признало је да је прецизирало своје поставке за скривање политичких постова од других људи, при чему су познаватељи најчешће неугодно. Кад углед постане превише, на располагању су више апликација и проширења за брисање вашег екрана од политике једном за сва времена.

Пријатељ или непријатељ?

непријатељски-пратити-социјално-медијски-политички постови

Ах, познаници. Они су сјајни за лагано ћаскање уз пиће или дељење познатог погледа током састанка одбора, али веза између познаника је далеко од довољно јаке да издржи притисак сукобљене политике.

Скоро 44 одсто испитаника рекло је да је некога избрисало с друштвених медија због његових политичких ставова или постова. Познанства су била најчешће везана за феедове друштвених медија - 74,8 одсто људи који су признали да се неко не познаје каже да је особа познаник. Скоро 52 одсто анкетираних пријавило је уклањање пријатеља, а 22 одсто рекло је да су оставили пријатеља. Иако се објављивање на друштвеним мрежама често спроводи нон-стоп, обично је најбоље држати политику ван радног места (што се протеже и на интернет ако на рачунима друштвених медија имате сараднике).

Иако исти нескладни глас који свакодневно преплављује ваше феедове вести може бити фрустрирајуће, такође је важно препознати опасности да буду селективни. Излагање мишљењу које не одражава ваше јесте пресудни део информисаног и активног члана нашег друштвеног ткива, а добродошлица у разговорима са људима чија се мишљења разликују од вашег важан је корак према превазилажењу страха од друге стране. Сјетите се само да се опирете оптужењима и избјегавате да прихватате став да желите да промијените мишљење свог партнера за расправу од покретања.

Времена, они су А Цхангин

политичке дискусије о друштвеним медијима током избора 2016

Амерички председнички избори 2016. били су једна за књиге - и она која је у свом ДНК имала дискурс о друштвеним медијима. За једну, претходна кохорта председничких кандидата из 2012. објављивала је мање од половине на Фејсбуку, Твитеру и слично. Са стране гласача, Фацебоокова тенденција да се претвори у „одјек одјека“ (ситуација у којој ваш вест, храњен вашим личним интересима, непрестано појачава ваше ставове сервирајући чланке и садржаје који их одражавају) виде друштвене медије корисници копају пете још дубље у своја веровања. Ефекат коморе за ехо је у ствари толико изражен да Фацебоок тражи патент који би помогао да се заокруже људски политички вести.

Друштвени медији су на много начина променили начин на који комуницирамо са нашим политичким окружењем - а према речима наших испитаника, од избора 2016. једна од највећих промена је повезана са поштовањем. Међу онима који су имали најмање један активни рачун пре избора, 58 одсто испитаника сматра да су политичке политичке дискусије мање поштоване него раније. Само 12,5 посто примијетило је потешкоће у респектном дискурсу од 2016. године.

Често, ојачани политички сукоби и неслагања могу довести људе до мобилизације. С друге стране, то може довести до апатије. Скоро 38 процената демократа рекло је да ће они вјероватно објављивати на друштвеним медијима након избора, док се мање од четвртине независних и републиканачких осјећало исто.

Присталице независних кандидата дали су највећи проценат „мање вероватних“ одговора; међутим, највећи број људи из ове групе сматрао је да они нису "ни мање ни више" вероватно објављивали путем интернета. Републиканци су имали највећу концентрацију „ни мање ни мање вероватних“ одговора на три политичке припадности.

Закључак

Објављивање о вашој политичкој наклоности утиче више него само на мишљења и мишљења оних на вашој листи пријатеља. Ваш Фацебоок и постови могу се прикупљати за податке који се користе у циљаном оглашавању. Анализа осјећаја може се примијенити на линкове и текст који објавите како би се утврдила ваша политичка припадност. Надаље, оглашивачи понекад могу образовати нагађање на основу постова који вам се свиђају, група којима се придружите и страница које пратите. Овакво понашање је у срцу недавног фијаска Цамбридге Аналитица, у коме је трећи програмер користио Фацебоокове податке милиона корисника непознатих власника налога како би циљао кориснике и обликовао јавно мишљење.

То значи да ангажовање у било каквом политичком понашању на Фацебооку може резултирати додатним политичким огласима и спонзорисаним резултатима који ће се појавити у вашем фееду вести, а постови истомишљеника имају приоритет. Ово доприноси ефекту коморе за одјек о коме је горе дискутирано, у којем се корисници више усађују у своја политичка увјерења јер се различита мишљења ријетко појављују.

Методологија

Анкетирали смо 1.010 људи који су користили Амазонов Механички Турк. Испитаници су морали да пријаве најмање један налог на друштвеним медијима који су користили најмање једном недељно да би били подобни за анкету.

Испитаници су били 51,9 посто мушкараца и 48,1 посто жена. Просечна старост испитаника била је 37,8 са стандардном девијацијом од 11,9.

Дијелови овог пројекта рашчлањују мјерне податке према политичкој припадности. Величине узорака за политичке припадности су следеће:

 • Демократа: 438
 • Републиканци: 247
 • Независни: 278
 • Либертаријанци: 35
 • Зелена забава: 7
 • Остало: 5

Испитаници који су идентификовани као Либертаријанац, Зелена странка или „Остало“ били су искључени из наше визуелизације података због мале величине узорка у тим групама.

Делови овог пројекта разврставају податке по политичкој припадности. За ове визуализације измерили смо податке да бисмо изједначили величине узорка различитих политичких припадности.

На питање о навикама објављивања поруке, испитаницима су дате следеће могућности:

 • Увек
 • Често
 • Понекад
 • Ретко
 • Никад

У нашој коначној визуализацији података, испитаници који су одговарали „увек“ и „често“ су били комбиновани у једну групу ради јасноће..

Испитаници су питани о политичким темама о којима се разговарало у постовима на друштвеним медијима које су одабрали да коментирају. Затим су, на основу њихових одговора на то питање, од њих тражили да идентификују која од одељка коментара у тим темама је најгора у смислу уљудности и поштовања..

Питали смо испитанике да ли су блокирали постове одређених људи и да ли су одузели / пратили људе због својих политичких ставова. Треба напоменути да су испитаници одговарали на платформама друштвених медија. На пример, на Инстаграму немате пријатеља радије их можете уклонити или блокирати. Поред тога, постоје различити степени познавања засновани на платформи друштвених медија. Постоје платформе на којима људи можда некога лично не познају, али “прате” ту особу.

На питање да упореде политички дискурс о друштвеним медијима данас са изборима 2016. године, само су испитаници који су пријавили да имају бар један налог на друштвеним медијима који су користили најмање једном недељно пре избора да одговоре. Тој групи испитаника дате су следеће могућности када су тражени да карактеришу политичке дискусије данас у поређењу са онима пре избора 2016. године:

 • Много поштовање
 • Умерено поштовање
 • Отприлике исто
 • Нешто мање поштовање
 • Много мање поштовања

У нашој коначној визуализацији података, „много поштовање“ и „умерено више поштовање“ комбиновани су у једну групу са ознаком „више поштовања“. Одговори за „нешто мање поштовани“ и „много мање поштовани“ такође су комбиновани и означени као "Мање поштовања."

На питање колико су вјероватно да ће данас објављивати политику о друштвеним медијима у односу на изборе 2016. године, испитаници су добили сљедеће могућности:

 • Много вероватније
 • Више као
 • Ни мање ни мање вероватно
 • Ређе
 • Много је мање вероватно

У коначној визуализацији, „много вероватније“ и „вероватније“ комбиноване су у једну групу која су означена „вероватније“, а „мање вероватна“ и „много мање вероватна“ су комбиноване у групу која је означена као „мање вероватна“.

Ограничења

Пошто су ови подаци прикупљени истраживањем, они се ослањају на самоизвештавање. Потенцијални проблеми са подацима о себи који пријављују укључују преувеличавање, телескопирање, селективно памћење и атрибуцију.

На пример, делови овог пројекта укључују поређење политичког дискурса на мрежи пре избора 2016. и насупрот изборима. Могуће је да се испитаници селективно сећају одређених чињеница или осећаја пре избора.

Извори

 • хттпс://ввв.брандватцх.цом/блог/47-фацебоок-статистицс/
 • хттпс://ввв.брандватцх.цом/блог/44-твиттер-статс/
 • хттпс://ввв.брандватцх.цом/блог/инстаграм-статс/
 • хттпс://дигиталмаркетингинституте.цом/ен-ца/блог/15-02-2018-хов-социал-медиа-цан-енханце-политицал-цампаигнс
 • хттпс://ввв.вок.цом/полици-анд-политицс/2018/7/18/17588120/трумп-политицс-ангер-фацебоок-пев
 • хттп://ввв.певинтернет.орг/2018/07/11/публиц-аттитудес-товард-политицал-енгагемент-он-социал-медиа/
 • хттпс://ввв.блоомберг.цом/опинион/артицлес/2018-07-24/политицизед-троллинг-он-лине-ис-море-деструцтиве-тхан-факе-невс
 • хттпс://ввв.вок.цом/полици-анд-политицс/2017/10/27/16553698/пев-политицал-типологи-поларизатион
 • хттпс://ввв.адвеек.цом/дигитал/5-ваис-социал-медиа-вилл-дисрупт-политицс/
 • хттпс://тхецонверсатион.цом/вхи-социал-медиа-маи-нот-бе-со-гоод-фор-демоцраци-86285
 • хттпс://ввв.тхеатлантиц.цом/тецхнологи/арцхиве/2017/05/хов-платформс-аре-поисонинг-цонверсатионс/524031/
 • хттп://ввв.пеопле-пресс.орг/2018/11/05/море-нов-саи-итс-стрессфул-то-дисцусс-политицс-витх-пеопле-тхеи-дисагрее-витх/
 • хттп://тхецонверсатион.цом/вхи-до-пеопле-талк-политицс-онлине-берели-тхеи-донт-царе-вхат-иоу-тхинк-101700
 • хттпс://ввв.инц.цом/минда-зетлин/иоу-схоулд-невер-евер-аргуе-витх-анионе-он-фацебоок-аццординг-то-сциенце.хтмл
 • хттпс://ввв.вок.цом/2018/10/26/18025768/трумп-мигрант-цараван-бан-асилум
 • хттпс://ввв.ббц.цом/невс/ворлд-ус-цанада-38781302
 • хттпс://ввв.усатодаи.цом/стори/невс/2018/08/18/трумп-саис-социал-медиа-дисцриминате-агаинст-гоп-цонсервативес/1030478002/
 • хттпс://тхецонверсатион.цом/тхе-матх-бехинд-трумпс-твеетс-100314
 • хттпс://ввв.псицхологитодаи.цом/ца/блог/дарвинс-субтерранеан-ворлд/201808/тхе-поларизатион-америца
 • хттпс://ввв.полигон.цом/2018/2/16/17020326/николас-цруз-иоутубе-цоммент-сецтион
 • хттпс://ввв.ккед.орг/ловдовн/29720/но-цоммент-вхи-а-гровинг-нумбер-оф-невс-ситес-аре-думпинг-тхеир-цоммент-сецтионс
 • хттпс://кз.цом/куартзи/1135399/тханксгивинг-хов-то-цонструцтивели-талк-политицс-витх-иоур-фамили/
 • хттпс://ввв.пцворлд.цом/артицле/3154311/софтваре-продуцтивити/4-ваис-то-блоцк-политицал-постс-он-фацебоок.хтмл
 • хттпс://ввв.тхебаланцецареерс.цом/ник-политицал-дисцуссион-ат-ворк-1918476
 • хттпс://ввв.тхеодиссеионлине.цом/унфриендинг-сомеоне-берели-политицал-виевс-ворст
 • хттпс://ввв.вок.цом/фирст-персон/2017/8/22/16171270/партисансхип-политицс-дисцуссион-фамили
 • хттп://ввв.јоурналисм.орг/2016/07/18/цандидатес-диффер-ин-тхеир-усе-оф-социал-медиа-то-цоннецт-витх-тхе-публиц/
 • хттпс://ввв.нпр.орг/2016/11/08/500686320/дид-социал-медиа-руин-елецтион-2016
 • хттпс://масхабле.цом/артицле/фацебоок-патент-политицал-цонтент/#И_ЛтМО1Л0гкв
 • хттпс://ввв.тхоугхтцо.цом/хов-социал-медиа-хас-цхангед-политицс-3367534
 • хттпс://ввв.цомпаритецх.цом/блог/впн-приваци/цамбридге-аналитица-фацебоок/
 • хттпс://ввв.цомпаритецх.цом/блог/впн-приваци/тхе-фирст-амендмент-вхат-ит-меанс-фрее-спеецх-онлине/
 • хттпс://ввв.цомпаритецх.цом/блог/впн-приваци/тхе-фирст-амендмент-вхат-ит-меанс-фрее-спеецх-онлине/

Изјава о фер употреби

Без обзира да ли тренутно одлучујете да разговарате о политици на платформама друштвених медија, добродошли ћете да поделите ову студију о некомерцијалној употреби. Ако се одлучите за то, повежите се поново да би остали могли да прегледају цео пројекат.

Можда ће вам се допасти и Интернет провајдериТехнологија и интернетска зависност: Како препознати и опоравити се од његаИнтернет провајдери Шта је нето неутралност, зашто је то важно и како се можете борити за њу? и да ли је сигурно?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 24

Adblock
detector