Facebook zaklatás: Hogyan történik, és mit kell tenni vele?

Facebook zaklatás

A zaklatás már mind a gyermekek, mind a felnőttek körében problémát jelent, jóllehet régünk senki sem emlékezett rá. A kisméretű esetektől a súlyosabb esetekig az emberi természet szerencsétlen mellékhatása az, ha másoknak érzelmileg vagy fizikailag fájnak. Az internet és a szociális média platformjai, mint például a Facebook, új fórumot adtak a sérülteknek az áldozatok megkísértetésére. És bár a táj más, a hatások hasonlóak lehetnek, és gyakran rosszabbak is lehetnek mint a szemtől szembeni interakciók eredményeként.

Függetlenül attól, hogy Ön vagy valaki ismerősét zaklatják, vagy aggódik amiatt, hogy ez a jövőben megtörténik, az online zaklatással kapcsolatos ismeretek felfegyverzése segíthet elkerülni vagy eloszlatni a helyzetet.

Mi a Facebook megfélemlítés??

A szemtől szembeni zaklatáshoz hasonlóan a Facebook zaklatásnak is sokféle formája lehet. Még egy látszólag enyhe megfélemlítés is tartós pszichológiai következményekkel járhat, attól függően, hogy a zaklatást zaklatják.

Íme néhány általános példa a Facebook megfélemlítésre:

 • Privát üzenetek, amelyek megalázó megjegyzéseket vagy fenyegetéseket tartalmaznak
 • Nyilvános megjegyzések profilokon, oldalakon vagy bejegyzéseken belül
 • Az áldozat érzékeny vagy nem átlátszó képeinek vagy videóinak megosztása
 • Nyilvánvaló vagy fenyegető képek vagy videók feladása az áldozat profiljára vagy oldalára
 • Oldalak vagy csoportok kínzás céljából felállítva áldozat vagy áldozatok
 • Kizárás a magánoldalakról vagy csoportokból, és az áldozat kirekesztettnek érzi magát

Vegye figyelembe, hogy a zaklatásnak nem kell szavakkal járnia. Sok esetben képeket, mémeket vagy videókat használnak arra, hogy az áldozat rosszul érzi magát.

Fontos megjegyezni, hogy a Facebook-zaklatás gyakran nem korlátozódik a platformra. Lehet, hogy számos közösségi média platformon keresztül zajlik, esetleg e-mailek, szövegek vagy személyes interakciók útján is.

Az internetes zaklatás statisztikája

Tehát mennyire elterjedt az internetes zaklatás kérdése a Facebookon és más közösségi média platformon? Az elmúlt években számos jelentést tettek közzé, és az eredmények valóban attól függnek, hogy hol és hogyan végezzék el a vizsgálatokat. Az általános egyetértés azonban az, hogy a legtöbb ember (felnőtt és gyermek) az internetes zaklatás áldozatai vagy tanúi valamilyen formában.

Íme néhány kulcsfontosságú megállapítás a különféle jelentésekből.

Biztonsági háló közösségi média zaklatás kérdése, 2017

Ez az egyesült királyságbeli tanulmány 1089 11-25 éves fiatalot kérdezett meg.

 • A fiatalok 56% -át kizárták a közösségi médiában folytatott beszélgetésekből vagy csoportokból.
 • 83% szerint a közösségi média platformoknak többet kellene tenniük annak érdekében, hogy megakadályozzák az internetes zaklatást platformjaikon.
 • A válaszadók majdnem felének volt tapasztalt csúnya vagy fenyegető közösségi média üzeneteket, szövegek vagy e-mailek.
 • Kétharmada elismerte, hogy ha online közben valami zavarónak tapasztalnák, akkor nem mondják el a szüleiknek.

Az internetes zaklatás 2016. évi adatai a számítógépes zaklatás Kutatóközpontjától

Ez az amerikai tanulmány 5700 közép- és középiskolát kérdezett meg 12 és 17 év között.

Az internetes zaklatás áldozattá válási diagramja.Forrás: az internetes zaklatás kutatási központja

 • 34% -uk élte életében internetes zaklatást.
 • 70% -uk tapasztalta, hogy pletykák terjednek rájuk online.
 • 12% -uk elismerte, hogy mások internetes zaklatása volt.
 • A lányok inkább az internetes zaklatás áldozatai voltak, míg a fiúk inkább az elkövetők.
 • A számítógépes zaklatás 64% -a mondta befolyásolták tanulásukat és biztonságos érzésüket míg az iskolában.
 • A közelmúltban (30 napon belül) számítógépes zaklatásban részesülők 83% -át az utóbbi időben is zaklatják.

Pew Kutatóközpont Amerikai Trends Panel, 2014

Noha ez a tanulmány régebbi, betekintést nyújt a felnőtt online zaklatás világába.

 • 73% -uk tanúi online zaklatásnak, 40% -uk szerint online zaklatást tapasztaltak.
 • 60% -uk tanúi volt online sértő névhívásoknak, 27% -uk pedig sértő névnek hívták őket.
 • 53% -uk látta, hogy valaki arra törekszik, hogy más személyt szándékosan zavarjon online, és 22% -uk tapasztalt ilyen magatartást.
 • 25% -uk rendelkezik tanúja volt annak, hogy valaki online fizikailag fenyegetett és 8% -ot veszélyeztetik magukat.
 • 24% -uk tapasztalt folyamatos online zaklatást egy bizonyos ideig, 7% pedig ezt tapasztalta.
 • 19% -uk látott szexuális zaklatást online és 6% -uk szexuális zaklatást.
 • 18% -uk tanúja volt online követésnek, 8% -uk pedig bűncselekménynek.

Ez a tanulmány azt is megállapította, hogy a férfiak és a nők az online zaklatás különböző formáit szenvedik, amint azt az alábbi ábra mutatja.

Online zaklatási táblázat.Forrás: Pew Kutatóközpont

A Facebook megfélemlítés következményei

Noha a Facebook-zaklatás hatásai hasonlóak lehetnek a szemtől szembeni érzelmi zaklatás hatásainak, néhány tényező határozza meg ezeket a két típust egymástól.

Névtelenség

Az anonimitás tényezője a szociális média mint a zaklatás platformjának. Noha a Facebook Általános Szerződési Feltételei nem engedélyezik az embereknek hamis nevek használatát, valójában nem igazolják a feliratkozás során szereplő felhasználókat. Mint ilyen, nagyon egyszerű, hogy valaki elrejtse valós személyazonosságát a platform használata közben.

A Facebook tulajdonában lévő Instagramon keresztül ezeknek az anonim fiókoknak a neve „finstas”, a „hamis Instagram” rövidítésű, de valójában ez a platformok között zajlik. Egyes esetekben a bántalmazók az áldozatok nevében is számlákat készítenek azért, hogy pusztítsák el hírnevüket. Ez azt jelenti sok leendő kutyus, akik nem álmodoznának a végrehajtásáról ezeknek a nyilvános tájban elkövetett cselekedeteknek más iránya van.

Egy aggasztó és nagyrészt megmagyarázhatatlan tendencia, amely az internetes zaklatás közepette felszínre kerül, az a tény, hogy a gyerekek maguk zaklatják az internetet. A számítógépes zaklatás Kutatóközpont fentiekben tárgyalt tanulmánya azt találta, hogy a megkérdezett gyermekek hat százaléka beismerte anonim profilok létrehozását gyűlöletes üzenetek küldésének céljából. A pszichológusok ezt összehasonlították a fizikai önkárosító cselekedetekkel, és „digitális önkárosodásnak” neveztek.

Függetlenül attól, hogy ki csinálja, nem kétséges, hogy az anonimitás terjeszti az internetes zaklatást. Ezenkívül a Facebook-zaklatás nem csak a gyerekekre korlátozódik; felnőttek zaklatnak más felnőtteket, és néhányan még zaklatókat is. Különösen számos olyan példa volt arra, hogy a szülők megfélemlítik a gyerekeket, akik magukkal zaklatják.

Hozzáférés

Az internet és a szociális média életkora előtt, ha valakit zaklatnak az iskolában vagy a munkahelyen, valószínű, hogy hazatérve biztonságos menedéket találnak. Az ajtó belsejében biztonságban vannak a zaklatóik verbális vagy fizikai bántalmazása ellen.

A szociális média segítségével azonban a kiuszok figurálisan követhetik áldozataikat otthonukban, és léphetnek jobbra belülre. Mivel sok gyerek és felnőtt felnőttként töltötte leállását a közösségi médián, a kutyák reggeltől estig potenciálisan kínzhatják őket.

Facebook zaklatási példák

A Facebook megfélemlítés eseteinek jobb megértése érdekében hasznos néhány valós példát átnézni. Rengeteg eset létezik, és valószínűleg talál olyanokat, amelyek folyamatban vannak, miközben maguk böngészik a platformat. Ezek közül a példák közül néhány szélsőséges, ám bizonyítják, hogy soha nem tudhatják, hogy valaki milyen messzire megy az internetes zaklatáshoz.

Lásd még: Az internetes zaklatás statisztikája

Kötelező megjegyzések és fenyegetések

Egy fiatal ír, Darren Hughes csak 17 éves volt, amikor öngyilkosságot követett el, miután a Facebookon keresztül megfélemlítették. Anyja arról számolt be, hogy a bőrének színe és hallókészülék miatt zaklatják. Darrenet „szörnyű” és „fenyegető” Facebook üzenetekkel célozták meg, és édesanyja is küzdött, hogy meggyőzze a kormányt többet tenni a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Gyűlöletcsoportok

Egy másik tinédzser, Kenneth Weishuhn az iskolában zaklatották, miután meleg lett, és a kínzás online folytatódott. Az osztálytársak Facebook gyűlöletcsoportot hoztak létre, és néhányan halálos fenyegetéseket is küldtek neki. Sajnos ez egy másik eset, amely szörnyen véget ért, mivel Kenneth később öngyilkosságot követett el.

Hírességek zaklatása

A hírességek távol állnak az internetes zaklatástól. 2017-ben Maya Karin színésznőt és családját a számítógépes zaklatások célozták meg a Facebookon és az Instagramon. Noha a részleteket nem tették közzé, az elkövető állítólag „malájul és angolul zavarba ejtette a férfiakat, és félelmet keltett a családnak biztonságuk miatt”.

Ő nem az egyetlen híresség, akit megcéloztak. Lena Dunham, Tom Daley, Leslie Jones, Blac Chyna és még sokan mások az internetes zaklatás áldozatai. Jones esetében a színésznőt arra kényszerítették, hogy egy időre kilépjen a Twitterből, válaszul a folyamatos zaklatásra. Tweetelt:

„Úgy érzem, egy személyes pokolban vagyok. Nem tettem semmit, hogy ezt megérdemeljem. Ez túl sok. Nem kellene így lennie. Tehát fáj most.

Úgy érzem, egy személyes pokolban vagyok. Nem tettem semmit, hogy ezt megérdemeljem. Ez túl sok. Nem kellene így lennie. Tehát fáj most.

- Leslie Jones? (@Lesdoggg) 2016. július 19

Intim videók megosztása

Az intim képek és videók megosztása általi zaklatás az internetes zaklatás általános formája. Dél-Walesben egy nő rémült volt, amikor rájött, hogy egy szexuális videofelvételt közölt vele, amelyet a Facebookon megosztott valaki, akire megbízott.

A fent említett Blac Chyna az áldozat volt a Instagram bosszúban szereplő bosszú pornójának. Leírta a fájdalmat, amelyet korábbi élettársa, Rob Kardashian után bosszúként osztott meg intim képeket és videókat, miután meglátta, hogy megcsókol egy másik férfit.

A Kék Bálna és a Momo kihívást jelent

Mintha a fenti példák némelyike ​​nem elegendő, ha még nem hallottál ezekről a „játékokról”, akkor új szörnyűséget jelentenek a közösségi média világában. A Kék Bálna kihívás és a Momo kihívás hasonlóak egymással, mivel ők ösztönözze a résztvevőket egy sor önkárosító cselekedet elvégzésére a fokozódó veszély, az öngyilkosság utolsó cselekedetével.

Két egymással összefüggő haláleset után az indiai kormány 2018 augusztusában kiadott egy tanácsot a MOMO kihívásáról. Ez azt mondta a szülőknek, hogy legyen tisztában a játékkal, de ne beszéljenek gyerekekkel róla, kivéve, ha biztosak abban, hogy gyermekeik már tudják ezt. . A kihívás állítólag a Facebookon kezdődött, az elkövetők öngyilkossági hajlamú serdülőket céloztak meg.

A szülõket 2016-ban figyelmeztették a Kék Bálna kihívásról (más néven A Csendes Ház, A Bálnák Tengere vagy F-57), a Miami Rendõrség pedig még egy videót adott ki a veszélyekrõl. Ez a kapcsolódó halálesetek sorozatára reagált.

Az internetes zaklatásról szóló törvények

Általában nincs olyan külön törvény, amely az internetes zaklatásról szólna. Noha ez valószínűleg megváltozik, mivel az online zaklatás egyre relevánsabbá válik, egyelőre a legtöbb ország a meglévő törvények alapján vádolja az internetes zaklatást..

USA

Bár a legtöbb állam elfogadta a megfélemlítéssel kapcsolatos törvényt vagy politikát, gyakran az iskolák feladata, nem pedig a bűnüldözés. Nincs olyan szövetségi törvény, amely kifejezetten a zaklatással vagy az internetes zaklatással kapcsolatos, ám mindkét esetben büntetőeljárásokhoz más törvény alkalmazható. Ennek ellenére gyakran törvény alapján nehéz büntetőeljárást indítani amelyet nem az internetes zaklatás konkrét tevékenységeinek fedezésére terveztek.

Az Egyesült Államokban egy eset rámutatott az internetes zaklatással kapcsolatos törvények homályos természetére. 2009-ben Lori Drew hamis MySpace-fiókján keresztül bosszút állt a lánya zaklatása miatt. A lány, Megan Meier végül öngyilkosságot követett el. Drew-t eredetileg a Számítógépes csalásokról és visszaélésekről szóló törvény alapján elítélték azon az alapon, hogy megsértette a MySpace Szolgáltatási feltételeit. A döntést azonban végül megsemmisítették.

Jelenleg az amerikai államok többsége rendelkezik valamilyen típusú számítógépes zaklatásról szóló törvénygel, ám ezek hatálya és büntetése eltérő. Az egyik figyelemre méltó törvényt Michiganben fogadják el. Ez a törvény az internetes zaklatásért a következő maximális büntetéseket szabályozná:

 • Első bűncselekmény (kötelességszegés): 93 nap börtön és 500 dollár pénzbüntetés.
 • Második bűncselekmény (kötelességszegés): Egy év börtön és 1000 dollár bírság.
 • Ismétlődő súlyos sérülést okozó zaklatás (bűntett): Öt év börtön és 5000 dollár bírság.
 • Halálos bántalmazás (bűntett): 10 év börtön és 10 000 USD pénzbüntetés.

UK

Jelenleg az internetes zaklatás nem tartozik kifejezetten a brit törvények hatálya alá. Bizonyos, az internetes zaklatásnak minősülő cselekmények más törvények alapján is büntethetők lehetnek, például a zaklatás elleni védelemről szóló 1997. évi törvény, az 1988. évi rosszindulatú kommunikációról szóló törvény, a 2003. évi kommunikációs törvény, az 1959. évi obszcén publikációs törvény, az 1986. évi közrendről szóló törvény és a számítógépes visszaélés miatt. 1990. évi törvény.

Úgy tűnik, hogy a jogalkotók azt tervezik, hogy több felelősséget magukra a platformokra helyeznek. A cél egy kötelező magatartási kódex bevezetése, amelyet olyan platformoknak kell követniük, mint a Facebook. Ha nem tesznek eleget, többmillió dolláros pénzbírsággal lehetnek szembenézniük. Az Egyesült Királyság kulturális titkára, Matt Hancock szerint őt arra kérték, hogy utána gördüljön be a jogszabályba a 14 technikai óriás közül csak négy küldött képviselőket amikor meghívást kapott, hogy vele megvitassák az internetes zaklatás kérdését.

Kanada

Az Egyesült Királysághoz hasonlóan Kanadában sem léteznek külön törvények az internetes zaklatásról. A kanadai kormány webhelye szerint azonban:

„A magatartás pontos jellegétől függően a következő jelenlegi bűncselekményeket lehet vádolni:

 • Bűnügyi zaklatás
 • Fenyegető fenyegetések;
 • Megfélemlítés;
 • Baj az adatokkal kapcsolatban;
 • A számítógép jogosulatlan használata;
 • Személyazonossági csalás;
 • Zsarolás;
 • Hamis üzenetek, tisztességtelen vagy zaklató telefonhívások;
 • Öngyilkosság tanácsadása;
 • Gyűlölet felbujtása; és,
 • Rágalmazó rágalmazás ”

A webhely részletesen tárgyalja azt is, hogy sértés az, ha bárki meghitt képeit megosztják beleegyezésük nélkül.

Ausztrália

Ausztráliában a dolgok egy kicsit világosabbak. Az ausztrál internetes bűnözésről szóló online jelentési hálózat (ACORN) szerint:

"Az 1995. évi büntető törvénykönyv szerint bűncselekmény az internet, a szociális média vagy a telefon használata fenyegetés, zaklatás vagy bűncselekmény elkövetése céljából."

Ez a bűncselekmény a legfeljebb három év börtönbüntetés vagy 30 000 USD-t meghaladó pénzbírság.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a követési törvények - amelyek államtól és területtől függnek - alkalmazhatók az online viselkedésre. Ezek általában nagy, maximális büntetést vonnak maguk után.

A Facebook lépéseket tesz az internetes zaklatás megakadályozására

Noha az internetes zaklatást maguk a szociális médiaplatformok végzik, nem kétséges, hogy a Facebook, az Instagram, a Twitter és a Snapchat platformok alkotói új fórummal látta el a kutyákat amiből fel lehet állítani a haragjukat. Mint ilyen, ésszerű, hogy sokan a közösségi média platformokat látják az internetes zaklatás elősegítőjeként, akiknek legalább részben felelősséget kell vállalniuk a megelőzésért.

A múltban a platformok mind csak elkerülik ezt a felelősséget, ám az utóbbi években a probléma annyira elterjedt volt, nem volt más választásuk, mint fokozni és megtenni valamit. Bár sokan azt állítják, hogy még mindig többet tehetnek, határozottan történt előrelépés.

A Facebook-ban található egy rövid GYIK-szakasz a zaklatással és zaklatással kapcsolatban, ám ez alig megkarcolja a felületet. Szerencsére látszólag egyre több és több segítséget nyújt az internetes zaklatás elleni küzdelemben. A következő fő tevékenységeket végez:

 1. Zaklatás-megelőzési központ
 2. Szülői portál
 3. Új eszközök és szolgáltatások
 4. Közösségi rendezvények

Nézzük meg mindegyiket részletesebben.

1. Zaklatás-megelőzési központ

2013-ban a Facebook elindította egy külön megfélemlítés-megelőzési központját, amelyet a Yale érzelmi intelligencia központjával együttműködésben fejlesztettek ki. Ezt úgy írják le, hogy „forrás a tizenévesek, a szülők és az oktatók számára, akik támogatást és segítséget keresnek a zaklatással és más konfliktusokkal kapcsolatos kérdésekben”.

Facebook megfélemlítés-megelőzési központ.

Útmutatókat kínál különféle pártok számára, ideértve a zaklatott gyerekeket, a zaklatott gyerekek szüleit vagy a vádolt zaklatást és az oktatókat. Az útmutatók ismertetik, hogyan lehet beszélgetéseket folytatni a megfélemlítésről, és megteheti az ahhoz szükséges lépéseket. Noha ez bizonyos esetekben hasznos lehet, sok irodalom áttekintésével, úgy tűnik, hogy aláásja az internetes zaklatás egyes eseteinek súlyos természetét..

Például, amikor tárgyalja a szülők által megtámadható lépéseket, ha gyermeket fenyegetik, akkor nem említik a bűnüldözés bevonását. A legfontosabb tanács az, hogy a bűncselekményt bejelentsék a közösségi média platformon, és beszéljenek az iskola igazgatójával. Tekintettel arra, hogy sok esetben olyan gyerekek vesznek részt, akik nem járnak ugyanabba az iskolába, vagy akár ugyanabban a régióban élnek, a tanácsadás nagyrészt túl egyszerűsítettnek tűnik.

Ráadásul a zaklatással vádolt emberek számára az egyetlen tanács az, hogy bocsánatot kérjenek áldozataikért. Ez nem kezdődik a nagyon súlyos esetek kezelésére, például amikor bűncselekményt követtek el. Bizonyos esetekben a tanácsadás magában foglalja a bűnüldözéshez fordulást vagy a szakmai kezelés valamilyen formájának, például a pszichoterápiának a megkeresését..

2. A szülők portálja

A Facebook szülők portálját 2016-ban elindították, és néhány alapvető tippet kínál a szülőknek arról, hogyan segíthetnek gyermekeik navigálni a közösségi médiában. Noha nem nagy hangsúlyt fektetnek a megfélemlítésre, van néhány hasznos szakasz az online adatvédelemről és linkek útmutatókhoz a többi felhasználó blokkolására és jelentésére a platformon belül.

3. Új eszközök

Szerencsére a Facebook cselekvésre méltóbb lépéseket tesz az online zaklatás megakadályozása érdekében.

2017-ben bevezetett néhány új funkciót, amelyek elősegíthetik a zaklatást és zaklatást.

Például, ha letilt egy fiókot, és a felhasználó létrehoz egy új fiókot, akkor a Facebook automatikusan blokkolja az új fiókot az Ön nevében. Természetesen ez valószínűleg nem bizonytalan, mert úgy gondolják, hogy a Facebook IP-címeket használ a felhasználók azonosítására. Mint ilyen, az új fiókot létrehozó blokkolt fél egyszerűen VPN-t használhat a korlátozás megkerülésére. Mindazonáltal ez egy lépés a helyes irányba.

Egy másik hasznos szolgáltatás, amelyet egyidejűleg vezettek be, az volt, hogy képes üzenetet olvasni anélkül, hogy a feladót értesítették arról, hogy látották.

Ezenkívül 2018. októberében a Facebook bejelentette, hogy olyan eszközöket fog bevezetni, amelyek nagyobb ellenőrzést adnak a felhasználók számára a rájuk a közösségi médiában közzétett információk felett. Például több hozzászólás megjegyzés törölhető vagy elrejthető egyszerre, ami segíthet, ha emberek vannak több gyűlöletes megjegyzés bombázásas.

A Facebook azt is lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy másik felhasználó nevében bejelentést tegyenek a zaklatásról vagy zaklatásról. Egy másik szolgáltatás, amelyet a Facebook tesztel, az a lehetőség, hogy a felhasználók blokkolhassák bizonyos szavak megjelenését a hozzászólásukban. A Facebook tulajdonában lévő Instagram már rendelkezik egy zaklatásgátló funkcióval, amelyet 2018 májusában jelentettek meg.

4. Közösségi rendezvények

2018 szeptemberében a Facebook bejelentette, hogy megkísérel majd megbirkózni az Egyesült Államokban zajló internetes zaklatással, és 200 ingyenes közösségi rendezvény szervezésével 50 államban működik. Az ötlet az, hogy a kezdeti rendezvények - a Nemzeti PTA-val együttműködve - folyamatos fórumot idéznek elő, amelyben a szülők megoszthatnak történeteket a zaklatásról, és megismerhetik a gyerekek online biztonságát..

PTA Facebook zaklatási események.

Annak ellenére, hogy nincs garancia arra, hogy a Facebook és más platformok által tett lépések valóban hatással lesznek. Valójában a Facebook és a Snapchat által az Egyesült Királyságban nemrégiben kezdeményezett kezdeményezések siket fülekre estek. A kezdeményezés tartalmazott egy ajánlást a zaklatás áldozatainak egy nemzeti forródrót hívására, ám ennek eredményeként nem hívtak fel.

Az internetes zaklatás megelőzése és jelentése

Sajnos a világon mindig lesznek bántalmazók, és bár csodálatos lenne, ha Rodney King híres szavaival „mindannyian meg tudnánk birkózni”, nem úgy tűnik, hogy hamarosan megtörténik..

Ennek ellenére továbbra is vannak lépések, amelyek megakadályozhatják, hogy Ön vagy valaki másnak szenvedjen több érzelmi vagy fizikai stresszt a Facebook-zaklatás eredményeként.

Állítsa be az adatvédelmi beállításokat

Bár ez nem minden esetben igaz, az akadálymentesség változhat, amikor a kiuszok úgy döntenek, hogy online céloznak. A Facebook lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, ki láthatja a hozzászólásait, megjegyzéseket fűzhet a profiljához, és többek között barát kéréseket küldhet neked.

A Facebook adatvédelmi beállításai.

És nem csak profilok. Ha egy oldalt futtat, és el akarja kerülni az online zaklatást, akkor meg lehet akadályozni a látogatókat, hogy az Ön oldalán tegyenek hirdetéseket.

Van egy csoportod a Facebookon? Privátá teheti, hogy a nemkívánatos látogatók ne léphessenek be és nem megfelelő üzeneteket tegyenek közzé.

Ha szülő vagy, megteheti segítsen gyermekének navigálni a közösségi médiában azáltal, hogy átnézi velük az adatvédelmi beállításokat, és néhány iránymutatást határoz meg a különféle platformok használatához. Használhat olyan szülői felügyeleti szoftvert is, mint például a Qustodio. Ez lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje gyermeke közösségi média tevékenységeit, valamint azt, hogy mit tesznek az interneten másutt.

Kerülje az érzékeny információk vagy anyagok online küldését

Az online zaklatás és zaklatás sok esetben magában foglalja az érzékeny vagy személyes információk, képek vagy videók megosztását. Ideális esetben nem szabad megosztania ilyen típusú anyagot online, ha rossz kezekbe kerül.

Sajnos, a megelőzés sokféle formájával ellentétben, ez nem bizonytalan. A hackerek behatolhatnak a számítógépébe, és ellophatnak érzékeny fájlokat, vagy akár átvehetik a számítógép kamerájának irányítását. Vannak olyan bosszúállósági pornó esetek is, amint azt korábban említettük, amikor az anyagot megosztották valakivel, amelyet az áldozat a múltban bízott.

Használjon VPN-t

Mint már említettük, az online zaklatáshoz és zaklatáshoz használt információkat és anyagokat nem mindig adják át szándékosan. A hackerek más módon is képesek lehetnek megszerezni az Ön adatait, például a középső ember támadásainak segítségével. Ezek között szerepel az internetes forgalom elfogása, hogy egy harmadik fél láthassa annak tartalmát.

Ennek egyik módja a virtuális magánhálózat (VPN) használata. A VPN az internetes forgalmat oly módon titkosítja olvashatatlan bárki számára, aki elfogja.

Barátságtalan, blokkolja és jelentse

Ha nem kívánt megjegyzéseket vagy üzeneteket fogad, akkor a Facebook platformon több lehetőség közül választhat.

Először is „barátságtalan” lehet valakivel. Ha helyesen állította be az adatvédelmi beállításait, akkor többé nem fogják látni, megjegyzéseket fűzni hozzászólásodhoz, vagy üzenetet küldeni. Egy másik intézkedés az, hogy „blokkolja” őket. Ez lesz megakadályozzák őket abban, hogy megismerkedjenek a Facebookon egyáltalán.

Végül bejelentheti az elkövetőt a Facebookon. Vannak olyan jelentések, amelyek szerint az emberek nem kaptak időben válaszokat a Facebook-tól. Érdemes lehet más jelentéstételi lehetőségeket keresni.

Ez különösen akkor érvényes, ha súlyos természetű zaklatást szenvedett el vagy tanúja volt. Ebben az esetben tanácsos felvenni a kapcsolatot a rendõrséggel. Adott esetben az iskolát is értesíteni kell, bár az iskolák vegyes tapasztalattal rendelkeznek a kiuszókkal való megfelelő kezelés érdekében.

A dokumentumokkal való visszaélés

Annak ellenére, hogy érdemes egyszerűen törölni a nem kívánt üzeneteket vagy megjegyzéseket, amint látja őket, okos az, ha nyilvántartást vezet ezekről. Ennek egyik módja az, hogy vegye fel az üzenetet képernyőre (beleértve a feladó nevét és a dátumbélyegzőt), és tárolja a számítógép mappájában. Akkor továbbléphet és törölheti az eredeti megjegyzést vagy üzenetet.

Ilyen módon, ha szükséges, megvan a saját bizonyítéka, hogy megmutassa minden szükségesnek. Noha a Facebook vagy a bűnüldöző szervek által végzett nyomozások gyakran visszaállíthatják a törölt üzeneteket vagy megjegyzéseket, egyszerűbb, ha rendelkezik saját nyilvántartással, amelyre hivatkozhat..

Kép jóváírása: “megfélemlítés”A CC BY 2.0 alapján engedélyezett

Lehet, hogy tetszenek az internetszolgáltatókInternet szolgáltatók rövid történeteInternet szolgáltatók telefon és internetes engedményekInternet szolgáltatókPolitikák a politikáról? - Az emberek 44,6% -a bosszantó internetes szolgáltatót talál? Támogatja-e az állama a nettó semlegességet? Mind a 50 állam a hálózatsemlegesség támogatása alapján rangsorolt

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6

Adblock
detector