Hogyan gyorsíthatja fel internetkapcsolatát – 15 tipp és trükk

Hogyan gyorsíthatja fel internetkapcsolatát - 15 tipp és trükkNem ragadsz azon, hogy vajon miért tűnik lassú az internet mindig? Nagyon nagy esély van arra, hogy a legtöbb emberhez hasonlóan számos olyan problémától szenved, amely lelassíthatja az internet sebességét. Függetlenül attól, hogy a hálózatban túl sok eszköz van, régi hardvert használ, vagy más interferencia zavarja-e a vezeték nélküli jeleket, számos oka lehet annak, hogy az internetje sokkal lassabb lehet, mint amilyennek lennie kellene.


Íme 15 módszer, amelyek segítségével felgyorsíthatja az internetkapcsolatot.

Először: Ellenőrizze sebességét

Mielőtt csinálni bármi egy lehetséges internet-sebesség-probléma enyhítéséhez két dolgot kell tudnia:

 • Mennyi sebességet kell elérnie az internetszolgáltatójától
 • Mennyire haladsz valójában

A sebességteszt elvégzése előtt azt tanácsoljuk, hogy ellenőrizze az internetszolgáltató szolgáltatási fiókját, hogy megtudja, milyen sebességért fizet. Például jelenleg internetes hozzáférést kapok a Comcast-on keresztül. Havonta 89,95 dollárért kellene keresnem egészen 100 Mbps. A Comcast azonban nem határozza meg pontosan, hogy mekkora sebességgel haladok bárhol a számlámon. Ez csupán azt a szolgáltatási csomagot jelöli, amelyet használok. Csak a pontos sebességet tudom, mert nemrégiben megváltoztattam a fiókom feltételeit, de a szolgáltatáscsomag nevét felhasználva megkerestem ezeket az információkat a saját webhelyükön is..

Előfordulhat, hogy meg kell tennie néhány munkát annak kiderítésére, hogy milyen szolgáltatási csomag kínál, ha az internetszolgáltató nem rendelkezik a számláján feltüntetett sebesség- és minimumsebességekkel. Gyors módszer lehet telefonon vagy élő online csevegőn keresztül felvenni a kapcsolatot a társasággal, hogy kitaláljuk, mire számíthat a bitráta.

Vegye figyelembe a „akár” részt is. Minden internetszolgáltató hirdet egy maximális vagy minimális lehetséges sebességet, amelyet elérhet azzal, amit fizet. Valószínűleg azonban soha nem fogja elérni a meghirdetett maximális sebességet, és a sebessége a felsorolt ​​minimum alá eshet. Az elméleti maximális vagy minimális sebesség hirdetése az az általános taktika, amelyet az internetszolgáltatók használnak az ügyfelek vonzására. De ha nem sikerül elérni ezeket a sebességeket, az csak annak következménye, hogy meg kell osztani a sávszélességet a szomszédaival. A tényleges sebesség bármikor változhat, mivel egy vagy több közeli ember ugyanazt az internetszolgáltatót használja Netflix videókat vagy online játékot.

Internetsebesség-teszt futtatása

Miután azonosította a várható sebességet, futtasson néhány internetes sebesség-tesztet.

A sebességteszt elvégzése előtt javasoljuk, hogy kapcsoljon ki minden egyéb, az adatigényes tevékenységet. Ez magában foglalja a letöltések szüneteltetését, az online játékok kikapcsolását, valamint a videók vagy a zene streamingjének kikapcsolását. Minél több készüléket futtat, annál lassabb a rendelkezésre álló internetsebesség (valami, amiben később találkozunk), ezért a lehető legpontosabb mérési sebességet szeretné elérni.

Ideális esetben a sebességvizsgálatot azon órákban fogja futtatni, mint általában az internetet használja. Hétköznapokon ez általában reggel vagy este. Hétvégeken bármikor, a nap folyamán.

Végül azonban nem számít, mikor futtatja a leggyorsabbat. Nem számít, hogy a sebességteszt előtt és után egy időben futtatja, és ugyanazt a sebességvizsgálati webhelyet használja mindkét teszt futtatásához. Ez biztosítja a pontos leolvasást annak meghatározásakor, hogy az alábbi módszerek működnek-e az Ön számára.

Íme egy példa a napközbeni sebességteszt eredményeimre:

internet sebesség

Az internetes egészségügyi tesztet használtam a jelentéshez. A legtöbb ember a Speedtest.net-et választja ezekre a tesztekre, de a Speedtest.net nem az egyetlen internetsebesség-tesztelési lehetőség, és nem a legjobb. Néhány webhely, például a Speedtest.net, csak az internetes sebességet ellenőrzi egy mintaletöltéssel és feltöltéssel egy szerverre. Más szolgáltatások, mint például az Internet Health Test, valójában tesztelik az internetszolgáltató torlódásának mértékét a sebesség meghatározása érdekében.

Javasoljuk, hogy tesztelje sebességét néhány különböző szolgáltatás segítségével. Ezek a tesztek általában 30 másodperc alatt tartanak.

Ezenkívül sok eltérést észlelhet az alább bemutatott sebesség-teszt eredmények között. Sávszélessége sokat ingadozhat a nap folyamán, ahogyan az enyém tett ezeknek a módszereknek a tesztelésekor. És mivel ezt az útmutatót több nap alatt írták, sokféle sebességű eredményt fog látni, amelyek mind ugyanazon hálózatról származnak.

Itt talál további sebesség-eredményeket más népszerű internetes sebességmérő webhelyekről.

Speedtest.net

internetsebesség-teszt

Google

internet sebesség

Fast.com

internet sebesség

Vannak más sebességmérő webhelyek is, de ezeknek a négynek ki kell elégíteniük igényeit, és a lehető legpontosabb elemzést kell nyújtaniuk a rendelkezésre álló feltöltési és letöltési sávszélességről..

Érdemes lehet egyszerűen kipróbálnia a sebességét a régimódi módon: töltsön le egy fájlt, és rögzítse, mennyi ideig tart a letöltés.

A különféle módszerek között sokféle variációt fog látni. Ezért fontos néhány szolgáltatást kipróbálni, mivel ezek mindegyike különböző leolvasást képes nyújtani. Előfordulhat azonban, hogy ragaszkodik egyhez vagy kettőhöz, amelyek a leginkább konzisztensek.

Ennek elkerülése érdekében, itt talál néhány gyorssebesség-növelési tippet, amelyeket érdemes felfedezni.

Tippek az internetkapcsolat felgyorsításához

Nincs egyetlen módja az internet sebességének növelésére. Sebességét számos, egymással nem összefüggő ok befolyásolhatja, ezért az Ön érdeke, hogy minél több utat fedezzen fel. Minden egyes megpróbált lépésnél azt is javasoljuk, hogy futtassa újra a sebességteszteket hogy megtudja, észrevehető eredményeket ér-e el vagy sem.

1. tipp: Kapcsolja ki a nem használt vagy extra internetkapcsolatú eszközöket

A legtöbb esetben a fel nem használt, internethez csatlakoztatott eszközök elveszítik a sávszélesség határértékét. Ha azonban több telefonja, táblagépe, okos TV-je, számítógépe, okos otthoni készüléke és videojáték-konzolja megosztja otthoni hálózatát, az összes ilyen adatfelhasználás összeadhatja és csökkenti a rendelkezésre álló sávszélességet..

Ezenkívül azt is gondolhatja, hogy eszközei tétlenül ülnek, de ha be vannak kapcsolva, valószínűleg továbbra is adatokat használnak. Sok eszköz most beállítva automatikusan töltse le és telepítse a frissítéseket, amint elérhetővé válnak. Ez nemcsak a rendszerfrissítések. Ez magában foglalja az egyes alkalmazásfrissítéseket. És ha sok intelligens otthoni eszközt futtat, akkor ezek valószínűleg nagy sávszélességet húznak, mivel gyakran mindig be vannak kapcsolva, és valószínűleg automatikusan telepítik a firmware frissítéseket.

Mint ilyen, több eszköz is rendelkezésére állhat a frissítések rendszeres és egyidejű letöltése a nap folyamán, a tudás nélkül.

Remélhetőleg korábban is elvégeztünk néhány sebesség-tesztet normál körülmények között. Most próbálkozzon átmenni a házán, és fordulni ki az internethez csatlakoztatott eszközök többségét, vagy legalábbis kikapcsolja a wifi kapcsolatot ezen eszközökön. Futtassa újra az internetes sebességteszteket, és nézd meg, hogy észrevesz-e valamilyen feltolódást a letöltési sebességnél.

Annak érdekében, hogy megmutassuk, mire gondolunk, célzottan három különböző forrásból származó videókat közvetítettem egyszerre: egy mobil eszközről, egy laptopról és egy intelligens TV-ről. Itt volt a sebességteszt eredményeim:

Az internet sebessége a fast.com

És itt van az eredmény, miután kikapcsolta az összes videó streamet, és kikapcsolta két eszközt (okostelefon és intelligens TV):

Az internet sebessége a fast.com

Az egy Az internetes sebesség 37,5 százalékos növekedése. Ne feledje, hogy korábban azt is kijelentem, hogy fizettem a Comcastért 100 Mbps-ig. Nyilvánvalóan nem jutok hozzá közel ehhez, még csütörtökön délután 2-kor is, ami még mindig a csúcsidőn kívül van.

Ennek ellenére a mindig bekapcsolt internetkapcsolatú eszközök némelyikének leállítása elősegítheti a sávszélesség felszabadítását, és bizonyos esetekben segíthet a pufferolással kapcsolatos problémák megoldásában..

A router javításokat és csapkodásokat

2. tipp: Találjon jobb helyet a vezeték nélküli útválasztóhoz

A vezeték nélküli útválasztók úgy működnek, hogy minden irányba rádiójeleket küldenek. Mivel azonban ezek a jelek nagyon magas frekvenciájúak, viszonylag kis hatótávolságúak. Ezenkívül, akárcsak az összes rádiójelet, lelassíthatják vagy elzárhatják az útjukat tartó tárgyakat, rontva a jel minőségét és csökkentve a wifi internet-sebességét.

A sebesség növelésének egyik módja a router áthelyezése. Ha általában az internettel a router közelében használja, akkor valószínűleg jól van. De ha az útválasztó tárgyak mögött és a ház sarkában található, akkor a sebességgel kapcsolatos problémák távolsággal vagy akadályokkal kapcsolatosak lehetnek.

Például, ha a routerom a TV-m mögött helyezkedik el, a házam másik végén (kb. 35 méterre) és bezárt ajtóval, a sebességteszt eredményeim a következők voltak:

Hogyan gyorsíthatja fel internetkapcsolatát - 15 tipp és trükk

Miután áthelyeztem az útválasztót nyitottabb helyzetbe, és kinyitottam az ajtót az extra zavarok eltávolítása érdekében, jobb eredményeim voltak:

internetsebesség-teszt

Az egy 36,5 százalékos sebességnövekedés csak két apró dolog megváltoztatásával.

Lehet, hogy nem lehet áthelyezni az útválasztót. Lehetővé kell tenni azonban az olyan akadályok számának csökkentését, különösen a fémből származó akadályok számát, amelyek közvetlenül az útválasztó jeleinek útjába kerülhetnek..

3. tipp: Indítsa újra az útválasztót

Mit csinálsz, amikor a számítógép egy kissé lassan kezdi el működni néhány napos futás után? Így van, újra kell indítanod. Ezzel megtisztíthatja a gyorsítótárban tárolt memóriát és az esetlegesen nem szükséges háttérfolyamatokat, gyorsabbá téve a számítógépet (amíg újból elmarad a kép).

A vezeték nélküli útválasztója szintén kicsi számítógép. Tárolja a memória és a háttér folyamatait, és gyorsítótárazza az információkat. Előnyei lehetnek az időnkénti alaphelyzetbe állításnak is, ha a dolgok újra rendben vannak. A visszaállítás után újracsatlakozik a különféle adatcsatornákhoz, ami gyakran eredményesebb, kevésbé zsúfolt csatornára irányítja Önt..

Például futtam egy sebességteszttel, mielőtt visszaállítottam volna a saját útválasztót:

google internetes sebességteszt

És utána egy másik tesztet futtatott:

google internetes sebesség

Az Internet sebességem 14 százalékkal ugrott fel az útválasztó visszaállítása után. Nem olyan nagy hatással, mint néhány más módszerrel, de a kis burgonyával sem.

Az útválasztó hatékony visszaállításához tegye a következőket:

 • Teljesen távolítsa el a router tápkábelét
 • Várjon 15-30 másodpercig
 • Kapcsolja be újra a készüléket, és várjon, amíg megkezdi a kapcsolat sugárzását

Meg kell találnia, hogy az útválasztót hatékonyan törli, és remélhetőleg egy kis sebességfokozással.

4. tipp: Változtasd meg a vezeték nélküli útválasztó csatornáját

A 3. tippben röviden említettem a vezeték nélküli útválasztó csatornákat. A vezeték nélküli útválasztók egy adott hullámhosszon vagy csatornán sugározzák a jelüket. Sok útválasztónak 14 elérhető csatornája van, bár másoknak több van. A jelenlegi vezeték nélküli útválasztók általában a 2400–2500 Megahertz rádiósávok között működnek. Ha a csatornákat 14 részre osztják, az összes csatorna nagyban átfedi egymást, kivéve a háromot: 1, 6 és 11. Ezeknek a csatornáknak van néhány, de sokkal kevésbé átfedése..

Ha külvárosi vagy városi közösségben él, akkor nagy esély van arra, hogy eszközei több wifi jelet felvesznek a szomszédaktól. A legtöbb útválasztó automatikusan kiválasztja a rendelkezésre álló csatornákat, de nem a leghatékonyabbat vagy a legkevésbé zsúfolt csatornát választja. És nagy esély van arra, hogy sok útválasztó jelet küld, és ugyanazt a csatornát osztja meg.

Internet sebességű kapcsolatok

A vele járó probléma az, hogy ha a vezeték nélküli útválasztó például az 1. csatornát használja, és a szomszéd a 2. csatornát használja, akkor jelentős zavarok érkeznek. Minden, a 2500MHz felé vezető csatorna interferenciát okoz az alsó csatorna számára.

internetes csatornák

A legtöbb útválasztó lehetővé teszi, hogy manuálisan megváltoztassa azt a csatornát, amelyen sugározza. Egy ideális világban mindenki ugyanazon a csatornán vagy olyan csatornákon tartózkodna, amelyek nem lépnek kölcsönhatásba, így kevésbé lenne zavaró, de ehhez szükség lenne arra, hogy összejátsszon a szomszédjaival. Ehelyett próbáljon átváltani az 1., 6. vagy 11. csatornára az útválasztó beállításainak segítségével.

Jelenleg az útválasztóm 7-es csatornára van állítva. Véletlenül egy vidéki közösségben is élek. Tehát, bár fel tudok venni néhány wifi jelet, nincs elég szomszédom, hogy változtassam meg a csatorna megváltoztatásával.

Kísérletként a 7-es csatornán teszteltem a sebességet:

internetsebesség-teszt

Aztán újra tesztelni az 1. csatornán:

internetsebesség-teszt

Mint láthatja, nem volt szignifikáns különbség. Ez azonban valószínűleg csak azért van, mert van egy ideális forgatókönyv, ahol az interferencia nagyon valószínűtlen.

5. tipp: Növelje a wifi tartományt a barkácsolás hackeinek és trükköinek felhasználásával

Ha az internet sebességével kapcsolatos fő problémája a távolság a vezeték nélküli útválasztótól, és az útválasztó sajnos egy helyre van ragasztva, akkor van néhány lehetőség.

A gyorsabb router megvásárlásán kívül feltörheti a routerét, hogy növelje a jelét. Az egyik lehetőség az, hogy új firmware-t telepítsen a készülékére, lehetővé téve ezzel több energiát. Az útválasztó firmware opciói, például a DD-WRT és a Tomato lehetővé teszik, hogy nagyobb irányítást szerezzen az útválasztó teendőiről, potenciálisan javítva a sebességet. A DD-WRT részletes útmutatásokat nyújt a szoftver telepítéséhez az útválasztóra, a gyártmány és a modell alapján.

Vannak más trükkök is, amelyek felhasználhatók a wifi-tartomány növelésére is, és ezek közül sokan már szerepelnek egy másik, itt elérhető cikkben. Ezenkívül részletes útmutatónk van a DIY wifi kiterjesztés elkészítéséhez.

6. tipp: Ellenőrizze, hogy nem kívánt vendégei vannak-e a wifi-vel

Ha nem biztonságos wifi kapcsolatot használ, akkor hagyja abba a tevékenységet, és azonnal rögzítse. Ha egy városi vagy külvárosi térségben van nem biztonságos wifi kapcsolat, akkor nagy esély van arra, hogy egyik szomszédja vagy bárki más ugrik a wifi-re, és felhasználja a sávszélességet. Lehet, hogy szándékosan vagy szándékosan ezt teszik, mivel sok eszköz úgy van beállítva, hogy automatikusan csatlakozzon a rendelkezésre álló nem biztonságos wifi-kapcsolathoz.

Miután megismételte a biztonságot, böngészhet az útválasztó csatlakozási naplóiban annak meghatározása érdekében, hogy ki jelenleg még van, vagy csatlakozik az otthoni wifi-hez.

Előfordulhat, hogy ellenőriznie kell az útválasztó útmutatásait a megfelelő LAN IP-címről, hogy a routerhez webböngészőn keresztül csatlakozzon. Sokan 192.168.1.1 vagy 198.168.0.1 verziót használnak, de a tiéd más LAN IP-ket is használhat. Az útválasztóm a 10.10.10.254-et használja.

Miután bejelentkeztem a felületbe, több különböző területre megyek, hogy ellenőrizhessem, milyen eszközök vannak csatlakoztatva a wifi-hez. Előfordulhat, hogy az útválasztó interfésze ezt másképp címkézi. Számomra megtalálom a csatlakoztatott eszközök naplóját a „Hálózat” vagy a „Vezeték nélküli” alatt.

internet router beállításai

Itt láthatom, hogy jelenleg 6 elnevezett eszköz van csatlakoztatva az útválasztómhoz:

Internet rotuer beállítások

Ha látja, hogy egy szakaszban a Host név, a MAC cím és az IP cím szerepel címkékként, akkor megtalálja, amit keres. Különösen a Hostname-re kell felhívnia a figyelmet, mivel ez jelzi a hálózathoz csatlakoztatott eszközök nevét.

A legtöbb esetben a hálózathoz csatlakozó eszközöknek megadhat egy választott nevet. Gyakran nem, de segíthet Önnek garantálni, hogy tudja, milyen eszközök kapcsolódnak a hálózatához.

A fentiekben 6 eszköz van csatlakoztatva a hálózathoz, mindegyik más-más nevet mutat. Tudom, hogy ezek a 6 készülék mi az, de lehet, hogy nem ismeri minden eszközt, ha sok okos otthoni készüléke van általános nevekkel.

Előfordulhat olyan helyzet is, amikor úgy tűnik, hogy névtelen eszközök vannak csatlakoztatva a hálózathoz (a fenti esethez hasonlóan). Ebben az esetben ellenőrizze, hogy az útválasztó beállításai tartalmaznak-e egy „Csatlakozott felhasználók” részt.

Ha olyan eszközt vagy felhasználót látsz, amelyről úgy gondolja, hogy nem kell ott lennie, megpróbálhatja blokkolni azt ha a vezeték nélküli útválasztó beállításai megadják ezt a lehetőséget. Úgy találtam, hogy az útválasztóm nem ad lehetőséget a beállításokban az egyes eszközök blokkolására.

Egy egyszerű megoldás az, hogy megváltoztassa a wifi jelszavát. Ez minden eszközt arra kényszerít, hogy újból csatlakozzon az új jelszóhoz. Unalmas lehet, mivel újra csatlakoztatnia kell az összes csatlakoztatott eszközt, de érdemes lehet, ha van egy wifi freeloader, amely felhasználja a sávszélességet.

7. tipp: Használjon vezetékes kapcsolatot

Ha olyan eszközök vannak, amelyek elég közel vannak a vezeték nélküli útválasztóhoz és a modemhez, érdemes lehet vezetékes Ethernet-kapcsolatot használni, ahol lehetséges. Nem csak a vezetékes Ethernet-kapcsolaton keresztül gyorsabb sebességet fog megtapasztalni, de sávszélességet is megtakaríthat otthoni wifi-hálózatában más eszközök számára.

Ethernet-kábelt csatlakoztathat közvetlenül a vezeték nélküli útválasztó vagy a modem rendelkezésre álló portjához. Előfordulhat, hogy nem lát eredményeket ezen a módszerrel. Amikor megpróbáltam magasabb sebességet előállítani ezzel a módszerrel, csak marginális eredményeket láttam. Ennek ellenére nincs külön extra Ethernet port a kábelmodemnél. Jobb eredményeket érhet el, ha közvetlenül a modemhez csatlakozik, nem pedig a vezeték nélküli útválasztón keresztül.

Ez a következő tippekhez is vezet.

További megoldások az internet sebességének növelésére

8. tipp: Vásároljon új számítógépet, útválasztót vagy modemet

A lassú internetkapcsolat közvetlen oka lehet a régi berendezések. És nem csak egy régi vezeték nélküli útválasztót vagy modemet beszélünk. Ide értjük a régi és elavult számítógépeket, laptopokat, mobil eszközöket vagy egyéb eszközöket is.

Például egy régi vezeték nélküli útválasztó nem használja a legújabb wifi szabványokat. A wifi-útválasztó technológiája lehetővé teszi a magasabb adatátviteli sebesség támogatását. A szélesebb körben elfogadott 802.11ac szabvány sokkal magasabb bitrátát képes támogatni, mint az előző generáció, a 802.11n.

internetes útválasztókKiemelt: TP Link Archer AC1200

Ha az útválasztója régebbi, mint öt éves, akkor az lehet, hogy sokkal kevesebb sebességet ér el, mint amit fizet.

Ne engedje le, hogy az Ön hatása befolyásolja számítógép vagy laptop Lehet, hogy a lassú internetsebességén is van. Ahogy az újabb útválasztók hatékonyabban tudják kihasználni a rendelkezésre álló frekvenciákat, az új eszközöket úgy fogják megtervezni, hogy velük együtt dolgozzanak. Ha régebbi számítógépet, mobil eszközt, játékrendszert vagy más, internethez csatlakoztatott berendezést használ, akkor az nem képes újabb szabványokkal működni. A legtöbb új eszköz támogatni fogja a régebbi vezeték nélküli szabványokat, de a régebbi eszközök nem működnek olyan szabványokkal, amelyek gyártásukkor nem léteztek. Mint ilyen, sebességkorlátozott leszel.

Ez egy jó példa arra, hogyan néz ki egy régebbi számítógép használata új hálózaton.

Futtam egy sebességteszttel a jelenlegi számítógépemen, amely a következő specifikációkkal rendelkezik:

Asus ZenBook

 • Windows 10
 • Intel Core i5-7000 CPU @ 2,50 GHz
 • 8,00 GB RAM
 • 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
 • 802.11n vezeték nélküli adapter

A következő eredményekkel:

internet sebesség

Időközben sebességvizsgálatot futtattam egy régebbi számítógépen a következő specifikációkkal:

HP irigység

 • Windows 8.1
 • Intel Core i5-4200M @ 2,50 GHz
 • 6,00 GB
 • 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
 • 64-alapú processzor
 • 802.11b / g / n vezeték nélküli adapter

Észrevehetően rosszabb eredményekkel:

internet sebesség

Szignifikáns különbség volt a két sebességteszt között. A régebbi laptop korlátozottabb feldolgozási teljesítménye lassabb internetes sebességet eredményezett. Valójában a HP Envy esetében a korlátozottabb feldolgozási teljesítmény gyakran több mint 90 százalékkal alacsonyabb sebességet eredményez az adott számítógépen. Itt van egy Speedtest.net eredmény, amelyet a régebbi HP Envy-n kaptam:

inspeed22

A Speedtest.net alacsonyabb sebességének egy része két dolog kombinációját mutatja: az alacsonyabb feldolgozási teljesítménynek a megvalósult internetes sebességre gyakorolt ​​hatását, valamint a Speedtest.net-hez kapcsolódó problémákkal, amely egy csomó hirdetést tölt be, amelyek eltorzíthatják az eredményeket bit.

Sok fogyasztó számára a felszerelés korszerűsítése érthetően drága ügy lehet. Mint ilyen, a legjobb megoldás az, ha először frissíti a vezeték nélküli útválasztót, ha az már több mint 5 éve. És ha nagy mennyiségű video streaming-et hajt végre, érdemes fontolóra vennie egy újabb, dedikált streaming eszközt, például a Roku vagy az Amazon Fire TV Stick alkalmazást, mivel ezek az eszközök újabb vezeték nélküli adaptereket használnak, és lehetővé teszik a videó streamingjét jobb minőség, anélkül, hogy meg kellene fizetnie az árat egy új mobil eszközről vagy számítógépről.

Alternatív megoldásként frissítheti csak PC-jét vagy laptopját hálózati kártyákkal és processzorokkal. Ez lehetővé teszi, hogy élvezze a gyorsabb sebességet anélkül, hogy teljesen új felszerelésért fizetne. Vagy megvásárolhat egy USB vezeték nélküli adaptert, amely újabb szabványokat képes felhasználni, és ezzel pénzt takarít meg az új számítógép vásárlásával szemben.

9. tipp: Ellenőrizze a feladatkezelőt, és kapcsolja ki a nem kívánt háttérfolyamatokat

Míg a legtöbb számítógép számítógépe nem használja folyamatosan a rendelkezésre álló sávszélességet, néhányat az adatok folyamatos feltöltésére és letöltésére tervezték. A webböngészők, valamint az online fájltároló alkalmazások, például a Dropbox, vagy az automatikus adatmentési szolgáltatások, mint például az AOMEI Backupper, az egyik fő bűncselekmény..

Windows rendszerű számítógépen ellenőrizheti a Feladatkezelőt, hogy megtudja, mely alkalmazások vonják le az adatokat. A Task Manager-hez úgy juthat el, ha beírja a „Feladatkezelőt” a rendszerkeresési sávba, vagy megnyomja az ALT + CTRL + DEL billentyűket, és a menüből kiválasztja a Feladatkezelőt..

internet sebesség

A Task Manager megnyitása után végezzen egy egyszerű beolvasást a Hálózat részben. Ha a számítógépen jelenleg semmi nem rajzol adatokat, akkor 0% -ot fog olvasni. De ha van alkalmazás vagy folyamat rajzadatok, akkor látni fog néhány ingadozást ebben a százalékban. Ha talál egy folyamatrajzi adatot a hálózatán, akkor könnyen lezárhatja azt a feladatkezelőből.

Mac OS X felhasználók számára a kívánt folyamatot hívják Activity Monitor. Az Activity Monitor-t úgy nyithatja meg, hogy megnyitja a Spotlight-t, és beírja a „Activity Monitor” menüpontba a keresősávon.

10. tipp: keressen egy szoftver megoldást

Lehet, hogy az internetes problémáid középpontjában a szoftver, nem pedig a hardver áll. A szoftverproblémák a routerön futó régi firmware-től a számítógépet fertőző vírusokig terjedhetnek.

Kipróbálhatja a következő szoftverjavításokat:

Ellenőrizze a router firmware frissítéseit

Előfordulhat, hogy az útválasztó gyártójának firmware frissítései vannak, amelyeket manuálisan kell telepíteni. Ha az útválasztónak van egy érintőképernyője, ott ellenőrizheti a firmware frissítéseit. Ellenkező esetben a böngészővel be kell jelentkeznie az útválasztó beállításaiba, és ellenőriznie kell, hogy vannak-e elérhető firmware-frissítések. A legtöbb esetben azonban a gyártó ezeket a firmware-frissítéseket automatikusan elküldi, és az Ön közvetlen hozzájárulása nélkül telepítik.

Frissítse web böngészőjét

Az internetes böngésző legújabb verzióját használja? Ha nem, akkor frissítenie kell a rendelkezésre álló legújabb verziót. Alternatív megoldásként érdemes lehet felfedezni más webböngészőket is, hogy megtudja, melyik kínál a leggyorsabb, legbiztonságosabb böngészési élményt..

A következők szerint a különböző böngészők befolyásolhatják a sebesség és a sebességteszt eredményeit:

Internet Explorer 11:

Internet Explorer sebességteszt

Microsoft Edge:

microsoft él leggyorsabb

Mozilla Firefox:

internetsebesség-teszt

Google Chrome:

Google krómsebesség-teszt

Windows Speedtest.net alkalmazás:

microsoft speedtest.net alkalmazás

Mint láthatja, a böngésző, amelyet használ, különbséget tehet mind a feltöltési, mind a letöltési sebességben. És ez ismét visszatér a feldolgozási teljesítményhez. A különböző böngészők úgy vannak felépítve, hogy többé-kevésbé hatékonyan dolgozzák fel az adatokat, így a böngésző befolyásolhatja a webhelyek és a videofolyamok gyors betöltését. A különbségek a Chrome, a Firefox és a különálló Speedtest alkalmazás között csekélyek voltak, de mindhárom nagymértékben túllépte a Microsoft böngészőit..

Tisztítsa meg a böngésző gyorsítótárát

Böngészője sütiket és más fájlokat tárol, amelyek segítenek a webhelyek gyorsabb betöltésében. A gyorsítótár ugyanakkor az is lehet, hogy lassabb az oldalbetöltési eredmények vagy a betöltési hibák. A gyorsítótár ürítése hosszú távon gyorsabban segíthet az oldalak és a szolgáltatások betöltésében.

Víruskereső futtatása

A titokzatosan lassú kapcsolatok a számítógépen lévő vírus következményei lehetnek. Rosszindulatú programok, kémprogramok vagy más típusú vírusok rejthetnek el a rendszeren, adatokat küldhetnek és fogadhatnak. Ennek eredményeként lehet, hogy kevesebb sebességet fog elérni, mint szeretné, mert a számítógépen egy vírus a rendelkezésre álló sávszélesség egy részét használja fel. Ezenkívül a rosszindulatú programok felhasználhatják a feldolgozási teljesítményt, hasonló hatást eredményezve a fertőzött gépen.

Javasoljuk, hogy először indítson egy ingyenes víruskereső vagy rosszindulatú program eltávolító programmal. Ezen túlmenően érdekes védelmet találhat egy fizetett rosszindulatú programok eltávolításával.

11. tipp: Vásároljon egy wifi-átjátszót, tartománybővítőt vagy hálózati adaptert

Néhány internetfelhasználó számára a vezeték nélküli útválasztó központosított helyre történő áthelyezése egyszerűen nem lehetséges. Ilyen esetekben érdemes megvásárolnia egy wifi ismétlőt, hatótávolságnövelőt, vagy frissíteni a hálóra.

Wifi ismétlők és bővítők

Ahogy a neve is sugallja, egy wifi-átjátszó megkapja a jelet a vezeték nélküli útválasztón, és továbbküldi azt tovább. Itt nyilvánvaló korlátok vannak. Bármilyen erősségű is a jel, amikor azt az ismétlő veszi, az a kezdő erő, amelyet kifelé ismétlődik. Tehát, ha elvesztette a jelerősség felét, mire az megismétlődik, akkor csak egy fele erősségű jelet küld ki. A késés fokozott kérdéseivel is foglalkoznia kell. Ennek ellenére az ismétlő gyakran jó, olcsó lehetőség, ha nincs sok eszköz csatlakoztatva a hálózathoz, és csak egy kicsit tovább próbál elérni az útválasztó tartományán.

wifi kiterjesztőKiemelt: Netgear N300 Wifi Extender

A vezeték nélküli bővítő szinte ugyanúgy működik, mint az átjátszó. A legfontosabb különbség a kettő között az, hogy a vezeték nélküli bővítő általában a kapott jelet egy másik csatornán továbbítja. Néhány hálózati kiterjesztés vezetékes módszerrel működik, amely lehetővé teszi a hálózati jel kiterjesztését ugyanolyan erősséggel, mint az útválasztót, de más helyről, kiküszöbölve a tipikus ismétlőkkel vagy kiterjesztőkkel kapcsolatos problémákat..

Háló hálózatok

A vezeték nélküli rendszerek legújabb típusai között a hálóhálózatok a wifi-lefedettség létrehozásának módjától kapják a nevüket. Ha több eszközt elhelyez az otthona körül, és mindegyik vezeték nélküli jelet küld, létrehoz egy „hálót” vagy vezeték nélküli lefedettség hálózatát otthona körül. Ez segít eltávolítani az elhalt vagy gyenge pontokat.

A hálózati eszközök hasonlóan működnek, mint az átjátszó, azzal a különbséggel, hogy minden eszköz úgy működik, mint egy egyedi vezeték nélküli útválasztó, ahelyett, hogy csak a jelet megismétli. És minden eszköz kommunikál a hálózati hálózat többi eszközével, hogy a lehető legjobb jelet biztosítsa, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik.

Google MeshKiemelt: Google Wifi

A Google Wi-Fi jelenleg az egyik legnépszerűbb hálózati hálózat, de vannak olyanok is a piacon. Ezek a rendszerek általában drágábbak, mint az egyszerű ismétlők vagy hosszabbítók, és nagyobb házakhoz és épületekhez vannak tervezve. Csak akkor fontolja meg ezt a lehetőséget, ha hatalmas otthona van és extra fedezetre van szüksége.

12. tipp: Egyszerre csak 1 tűzfalat használjon

Valószínű, hogy az operációs rendszer automatikusan létrehoz egy tűzfalat az internetkapcsolathoz. A tűzfal a hálózati biztonság egyik formája, amely kiszűri a bejövő és a kimenő adatokat. Úgy tervezték, hogy megakadályozzák a rendszer biztonsági megsértéseit, bár messze nem tökéletes.

A tűzfal egyszerűen működésének jellegéből adódóan kissé lelassítja a lehetséges internetsebességet. Ha történt további szoftver telepítése, például virtuális magánhálózat (VPN) vagy víruskereső, akkor további lelassulások tapasztalhatók, és ezek a szolgáltatások további rétegeket hozhatnak létre, amelyek lassabb kapcsolódási sebességet eredményeznek. A víruskereső programok gyakran tartalmaznak saját tűzfalakat is az operációs rendszerhez már beépített tűzfalakon, míg a VPN-k több réteg védelmet nyújtanak a kapcsolathoz, és végül csökkent letöltési sebességet eredményeznek..

A sebesség növelése érdekében érdemes lemenni egyetlen tűzfalakra. És ha VPN-t használ, akkor érdemes kikapcsolni, amikor meg kell növelnie a letöltési sebességet. (Természetesen, ha az Ön igényeihez VPN szükséges, akkor meg kell vizsgálnia a VPN-re való átállást, amely kiszolgálóin keresztül nagyobb sebességet kínál.)

13. tipp: csapkodjon be a DNS-be

Az összes internetszolgáltató domain névkiszolgálókként használja a webcímsávba (például www.comparitech.com) a szövegek számozásra való fordítását. Mivel a számítógépek nem tudnak egyszerű szöveget olvasni, ezért fontos a konvertálás a szükséges IP-számokra.

Míg az internetszolgáltató egy dedikált DNS-t fog használni, ezek a szerverek lassúak lehetnek, ami csökkenti az internet sebességét, és különösen az oldalak betöltési idejét. Az egyik trükk az, ha megváltoztatja a számítógép DNS-beállításait, hogy a számítógépe más DNS-kiszolgálót használjon, amikor különféle webhelyekre és szolgáltatásokra csatlakozik..

Különböző DNS-kiszolgálók használhatók. A leggyorsabb a Google nyilvános DNS-je és az OpenDNS.

Nézzük meg, hogyan lehet elérni a Google nyilvános DNS-ét.

Először is, ez egy gyorsteszt, mielőtt megváltoztatnám a DNS-beállításaimat. És mivel átváltunk a Google Public DNS-re, csak a szórakozás érdekében fogjuk használni a Google sebesség-teszt lehetőségét:

internetsebesség-teszt

Most változtassuk meg a DNS-beállításokat:

 1. Nyissa meg Kezelőpanel
 2. Menj Hálózat & Internet > Hálózati megosztó központ >
 3. Kattintson a jobb gombbal a saját vagy az Ethernet kapcsolatra (attól függően, hogy melyiket használja), majd kattintson a gombra Tulajdonságok
 4. Az új mezőben keresse meg és kattintson a gombra Internet Protocol 4. változat (TCP / IPv4), majd válassza a lehetőséget Tulajdonságok
 5. Ezen a képernyőn látni fogja “DNS szerver automatikus beszerzése”, amelyet előre meg kell választani. Kattintson “Használja a következő DNS-címeket” és írja be a következőt:
 • Előnyben részesítve: 8.8.8.8
 • Alternatív: 8.8.4.4

sebesség teszt google

Felismertem a 32% -kal nagyobb sebesség ezt a módszert használva. Az eredmények azonban eltérhetnek, mivel az internetszolgáltató DNS-je valójában gyorsabb lehet, mint akár a Google DNS, akár az OpenDNS.

Ellenőrizheti a Google nyilvános DNS oldalát további információkért, beleértve a Mac OS utasításokat. Ha meg akarja próbálni az OpenDNS használatát, ellenőrizheti az útmutatásukat is.

További DNS-beállítások letöltéséhez és használatához kérheti az ingyenes DNS Benchmark alkalmazást. Ez a program tesztelni fogja a rendelkezésre álló DNS-kiszolgálókat, és felsorolja azokat a leggyorsabb válaszidők alapján. Ezután felhasználhatja a leggyorsabb DNS-címet, valamint megnézheti, hogy melyik DNS-t használja az internetszolgáltató.

Ügyeljen arra, hogy ne olvassa el a DNS-váltással kapcsolatos hamis állításokat. Egyes webhelyek tévesen állítják, hogy a DNS megváltoztatása megduplázhatja a sebességet, vagy annál is többet. Ez nem igaz. Nagyon esély van arra, hogy ezzel a módszerrel egyáltalán nem fog változni a sebességében. Az a változás, amelyet lát, hasznos lehet, de nem drámai.

14. tipp: Használjon VPN-t az ISP fojtásának megkerüléséhez

Ha észreveszi, hogy az internetkapcsolat csak bizonyos időpontokban lassul, vagy ha megpróbál hozzáférni bizonyos weboldalakhoz (például a Netflixhez), akkor van esély arra, hogy az internetszolgáltató megbotlik..

Az ISP fojtása az a kifejezés, amelyet arra használunk, hogy leírjuk, amikor egy internetszolgáltató szándékosan lelassítja a felhasználó internetkapcsolatát. Számos oka lehet annak, hogy az internetszolgáltató ezt megteszi, beleértve:

 • ISP-irányelvek bizonyos webhelyek (például torrent webhelyek) használatával szemben
 • Széles fojtószelep nagy torlódások idején („Internet Rush Hour” néven)
 • Bizonyos adatigényes webhelyek, például az online streaming szolgáltatások, például a Netflix, a Hulu vagy az Amazon Prime Video célzott fojtása
 • Kényszerített adatkorlátozások

Ha van adatcsomaggal rendelkező internetes terv, akkor kevés lehet tennie, ha eléri ezt a felső korlátot. Az ebben az esetben előforduló sebességfojtás típusát különböző módszerekkel szállítják.

VPN expressVPNVPN expressVPNVPN expressVPN

Ha azonban az internetszolgáltató csökkenti a sebességet, amikor megpróbál elérni bizonyos webhelyeket, akkor megkerülheti azt a virtuális magánhálózat vagy VPN használatával..

A VPN titkosítja az internetkapcsolatot egy magán alagútban közted és a VPN-kiszolgálók között. Innentől bármilyen webhelyhez hozzáférhet, anélkül, hogy az internetszolgáltató tudná, milyen webhelyeket vagy szolgáltatásokat használ. Ennek eredményeként az internetszolgáltató kénytelen ugyanolyan módon kezelni az összes internetes forgalmat, hatékonyan megkerülve az automatikus szűrést, amely a hozzáférhető webhelyek vagy szolgáltatások miatt előfordulhat..

Meg kell azonban jegyezni, hogy a VPN némi sebességcsökkenést okoz. Az extra rétegeknek köszönhetően a kapcsolatnak át kell mennie, és a VPN-kiszolgálók esetleges torlódásoknak köszönhetően természetesen a sebesség elveszik.

További információkért tekintse meg a sávszélesség-csökkentés megkerülésére szolgáló legjobb VPN-ket ismertető hosszabb útmutatónkat.

OLVASÓ OLDAL: 3 hónap ingyenes az ExpressVPN éves tervével. Ez magában foglal egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát, így kipróbálhatja kockázatmentesen.

15. tipp: Frissítse a szolgáltatási csomagot (ha tudsz)

Fontolja meg ezt az „utolsó árokkal kapcsolatos erőfeszítését”. Ha mindent kipróbált, és úgy tűnik, hogy semmi nem növeli az internetkapcsolat sebességét, akkor az utolsó lehetőség az, hogy nagyobb sávszélességet vásárol az internetszolgáltatójától..

Ha néhány éve ugyanazon a szolgáltatási csomagon vesz részt, ez valójában jó ötlet. Az internetszolgáltatók rendszeresen frissítik tervüket, új kedvezményeket kínálva és növelik a sebességet az új ügyfelek számára. Azonban gyakran nem öregítik a régi ügyfeleket ezekbe az új tervekbe, hanem magasabb díjakat számítanak fel a kevesebb sávszélességért. Végül előfordulhat, hogy sokkal kevesebb sebességet fizet, mint amennyire kéne, ha nemrégiben feliratkozott.

Tipp: Itt ellenőrizheti az Ön területén működő internetszolgáltatókat.

ISP előfizetések

Az egyik trükk az hívás az internetszolgáltatóját, és azzal fenyeget, hogy elhagyja egy másik társaságot, hacsak nem ér el nagyobb sebességet (vagy még szebb, ha csak azt akarja kérdezni, hogy gyorsabban tud-e fizetni azzal, amit fizet). Ehhez némi türelmet kell igénybe venni, mivel előfordulhat, hogy átkerül a parancssorba. Végül azonban megszerezheti az internetszolgáltatót, hogy „a menüből ki” szolgáltatási csomagokat kínáljon Önnek, amelyek magasabb sebességet tartalmaznak, és jobb díjakat kínálnak, mint amennyit akkoriban kaphat.. (Személyes feljegyzésként ezt megtettem a Comcast-szal, és kb. 3 óra telt el, amikor átkerültek a menedzserről a menedzserre, amíg valaki végül beadta.)

Ha azonban már megkapja azt a maximális sebességet, amelyet az internetszolgáltatóval el lehet érni, akkor előfordulhat, hogy új szolgáltatót kell keresnie - ha megtalálod. Ha USA-ban él, nagy esély van arra, hogy csak egy szolgáltatóhoz férjen hozzá, amely legalább 25 Mb / s sebességet kínál. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok lakosainak 30% -ánál csak egy internetszolgáltató közül lehet választani, sajnos beragadhat azzal, amit rendelkezik.

16. tipp: Ellenőrizze az internetszolgáltatóját, hogy nincs-e szolgáltatási zavar

Valószínűleg egy „utolsó árok” erőfeszítés, a gyenge internet-kapcsolati sebesség vagy a csatlakozási problémák oka a szolgáltatás megszakadása lehet, amely önön kívül esik. Például, az internetszolgáltató infrastruktúrájában olyan hibák lehetnek, amelyek nem konzisztensek, ami arra készteti az internetszolgáltatót, hogy jelentsen problémát, még akkor is, ha rendszeresen tapasztal lelassulásokat vagy megszakításokat..

Az ISP hálózatok bonyolultak. Ha megvizsgálta saját modemét, wifi útválasztóját, kábeleit és egyéb potenciális problémás területeit otthonában, és továbbra is lassú sebességgel foglalkozik, akkor az internetszolgáltató sérült, leromlott vagy hibás berendezéssel működhet..

Sajnos az internetszolgáltató nem mindig ismeri el ezt. Ha azonban nincs más magyarázat a szolgáltatásmegszakításokra vagy a lassú internetsebességre (és különösen alacsonyabb sebességre, mint amit fizetni akarsz), akkor előfordulhat, hogy ráveszi az internetszolgáltatóját a hálózatuk kiszolgálására. Nagy esély van arra is, hogy a szomszédaid is ugyanazzal a problémával küzdenek, és még senki nem jelentette be.

Vannak olyan eszközök, amelyek segítségével megállapíthatják, hogy nincs-e be nem jelentett leállás vagy nem címzett hálózati probléma. Az Outages.io például lehetővé teszi olyan szoftver vagy hardver telepítését, amely a hálózatot figyeli a környéken. Összegyűjtheti a bizonyítékokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy meggyőzzék a vonakodó internetszolgáltatót arról, hogy van-e valamilyen szolgáltatási megszakítás, amely ön ellenőrzése alatt áll.

Alternatív megoldásként csatlakozzon egy közösségi Facebook csoporthoz vagy fórumhoz, és kérdezze meg a szomszédait, ha bárki más is tapasztalja ezt a problémát. Az ISP-hez benyújtott panaszok kritikus tömege arra ösztönözheti a társaságot, hogy vizsgálja meg egy olyan problémát, amely a végén nem mutatkozik meg könnyen.

Az alkalmazott módszertől függetlenül fontos emlékezni, hogy sebessége hihetetlenül összetett téma. A különböző technológiáknak megfelelően integrálniuk kell az internetet. Ha valamelyik technológia rosszul fordul, észrevehető zavart okozhat az internetes sebességnél, és a pontos ok kiszűrése némi időt vehet igénybe.

Teljes sebességJeremy Segrott engedélyével CC BY 2.0

Lehet, hogy tetszenek az internetszolgáltatókInternet szolgáltatók rövid történeteFacebook zaklatás: Hogyan történik, és mit kell tenni veleInternet szolgáltatók támogatja-e az államát az internetes semlegesség? Mind a 50 állam a nettó semlegesség támogatása alapján rangsorolvaInternet szolgáltatók Mennyit költ az internetszolgáltató lobbizásra?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 57