Több mint 60 IoT statisztika és tények

nincs statisztika és tények

Noha önmagában is forradalom, az internet számos egyéb technológiai forradalmat is meghozott. Az okostelefonoktól a Wikipediaig az Internet mint médium a társadalmak teljes és teljes átalakulását eredményezte világszerte.

Az internetes létezésének köszönhetően a legújabb fejlemények között a „tárgyak internete” vagy tárgyak internete. Ez egy új kifejezés és fogalom, amelyet azokra az eszközökre alkalmaznak, amelyek összekapcsolt módon működnek együtt az információgyűjtés, gyakran a folyamatok jobb automatizálása, valamint a koherensebb és tájékozottabb felhasználói élmény létrehozása érdekében..

Az IoT egyre több technológiai terméket foglal magában, beleértve az intelligens otthoni eszközöket, mint például a Google Home és az Amazon Alexa által támogatott Echo, az intelligens hűtőszekrényekhez, amelyek élelmiszerbolt-listákat készíthetnek az Ön számára. A legtöbb tanulmány és kutató azonban az internethez csatlakoztatott eszközöket a „tárgyak internete” részének tekinti.  

Egyszerű szempontból az IoT arról szól, hogy valamilyen módon megpróbálja összekötni a világ minden részét az internettel. Technikai szempontból azonban a „tárgyak internete” - legalábbis a Cisco által - meghatározható, mint „az az időpont, amikor több„ tárgy vagy tárgy ”kapcsolódik az internethez, mint az emberek. Cisco szerint ezt a pontot 2008-2009 körül sikerült elérni.

Az IoT-bemerülés egy évtizede azt jelenti, hogy nagy számban kell megjelenni. És mivel több ember csatlakozik az internethez, mint az emberek (2018-ig több mint 4 milliárd webes felhasználó), az IoT növekedése meglepő adatokat és statisztikákat eredményezett.

IoT egy pillanat alatt

Tekintettel arra, hogy az IoT elsősorban az internethez csatlakoztatott eszközök számáról szól, ezek a statisztikák azt mutatják, hogy a tárgyak internete mennyire nőtt.

 • 2018-tól 7 milliárd eszköz csatlakozik az internethez, 2020-ra várhatóan megközelíti a 10 milliárd készüléket. (Forrás: IOT Analytics)
 • Gartner előrejelzi, hogy 2020-ig nagyobb mennyiségű „összekapcsolt dolog” lesz. Gartner szerint 2019 végére több mint 14 milliárd, 2021 végére pedig több mint 25 milliárd csatlakoztatott eszköz lesz. (Forrás: Gartner)
 • Az IoT nagy részét okostelefonok alkotják. Newzoo szerint az okostelefon-használók száma összesen 3 milliárd volt 2018-ban. (Forrás: Newzoo)
 • A legtöbb tárgyak internete eszközeit otthon vagy a munkahelyen használjuk. 2018-tól az IoT összes eszközének több mint fele csatlakoztatva volt a vezeték nélküli személyi hálózathoz, mint például a Bluetooth, a Zigbee és a Z-Wave. (Forrás: IOT Analytics)
 • Az IoT globális piaca több mint 150 milliárd dollár volt 2018-ban, és várhatóan 2025-re meghaladja az 1,5 trillió dollárt. (Forrás: IOT Analytics)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: IoT Analytics

 • Az intelligens otthoni eszközök az IoT egyik fő alkotóeleme és továbbra is fontos szerepet játszanak. Az eszközértékesítés előrejelzése szerint 2018-ban meghaladja az 50 milliárd dollárt, míg 2017-ben több mint 663 millió intelligens otthoni eszköz volt otthoni világszerte. (Forrás: Stratégiai elemzés)
 • A vásárolt intelligens otthoni eszközök száma 2023-ra várhatóan meghaladja az 1,94 milliárd darabot, az eszközök eladása akkor is meghaladja a 78 milliárd dollárt. (Forrás: Stratégiai elemzés)
 • Az „intelligens városok” az IoT egyik fő és kialakulóban lévő fogalma. Az IoT nyilvánosan bejelentett projektjeinek több mint egyötöde magában foglalja az IoT által vezérelt valamiféle „intelligens városokat”, ezek legnagyobb részét (45%) Európában jelentették be. (Forrás: IoT Analytics)
 • 2025-ig a vállalkozások elleni számítógépes támadások több mint egynegyedén tárgyak internete alapja lesz. (Forrás: Gartner)
 • Az adattudományi szakemberek iránti igény várhatóan messze meghaladja a piacon lévõ szakemberek számát, az IoT kis részének köszönhetõen. Az adattudomány szakembereinek hiánya 2020-ig megakadályozza, hogy az üzleti vállalkozások háromnegyede maximalizálja tárgyak internete céljait. (Forrás: Gartner)
 • 2020-ra 4 internethez csatlakoztatott eszköz lesz minden ember számára a bolygón. (Forrás: Gartner)

Egészségügyi tárgyak internete statisztikája

Az egészségügyi ágazat gyorsan alkalmazta az IoT technológiát. Ennek számos előnye és kockázata van. A piac általános mérete és összetettsége azonban tökéletes példája az IoT átalakító erejének egyetlen fontos iparágban.

 • Az egészségügyi tárgyak internete 2025-re várhatóan 534,3 milliárd dollár értékű lesz. (Forrás: Grand View Research, Inc.)
 • 2017 végén Észak-Amerika volt az IoT legnagyobb piaca. (Forrás: Grand View Research, Inc.)
 • Az EU-ban 2016-ban körülbelül 870 000 aktív egészségügyi IoT-eszköz volt, és 2019 végére várhatóan 2,79 millió eszköz jelenik meg. Az ETNO azt várja, hogy 2025-ig Európában több mint 800 millió egészségügyi IoT-kapcsolat létesül.Forrás: ETNO)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: ETNO

 • 2016 végére az egészségügyi szervezetek 60% -a használt tárgyak internete eszközöket. (Forrás: IEEE)
 • Az egészségügyi szervezetek többsége (87 százalék) 2019 végére tervezi az IoT technológia bevezetését. Összehasonlításképpen, a nem egészségügyi vállalkozások 85 százaléka tervezi ezt ugyanabban az időszakban. (Forrás: IEEE)
 • Az egészségügyi vállalkozások vezetõinek 80 százaléka a megnövekedett innovációt látja a tárgyak internete megvalósításának legnagyobb elõnyeként. 73 százalékuk a költségmegtakarításra, míg 76 százalékuk a „szervezeten belüli láthatóság”, mint kulcsfontosságú előnye. (Forrás: Aruba)
 • Az egészségügyi tárgyak internete leggyakoribb eszközei a betegmonitorok (64%), az energiamérők (56%) és a képalkotó eszközök (33%)..
 • Az IoT eszközöket használó egészségügyi szervezetek több mint 70 százaléka figyeli és felügyeli őket. (Forrás: IEEE)
 • Az egészségügyi tárgyak internete 50% -át távoli mûködtetésre és vezérlésre használják, 47% -uk eszközöket a helyalapú szolgáltatásokhoz köti. (Forrás: Aruba)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: Aruba

 • A biztonság megsértése jelentős hátrányt jelent az IoT számára. Az IEEE szerint az IoT eszközöket használó egészségügyi szervezetek több mint 80 százaléka sérti az IoT eszközök vagy infrastruktúra biztonságát. (Forrás: IEEE)
 • Az IoT leggyakoribb biztonsági fenyegetései a rosszindulatú programok (49%), az emberi hibák (39%) és a DDoS támadások (22%). (Forrás: Aruba)
 • Az egészségügyi ipar felelős a globális tárgyak internete projektek 6% -áért, 55% -uk pedig az Amerikában valósul meg. (Forrás: IoT Analytics)

Ipari, energetikai és építőipari tárgyak internete statisztikája

A feldolgozóipar és az iparág az IoT technológia korai és gyors alkalmazói, ez a tendencia jelenleg az Ipar 4.0 néven ismert. Az Ipari Internet (IIoT) nem a gépeket használókra összpontosít, hanem a gépi automatizálásra, minimális emberi ráfordítással a robotika révén.

Az IoT célja, hogy lehetővé tegye a robotok intelligensebb működését az ipari szektorban, a nagyobb hatékonyság és a költségmegtakarítás felé. Az emberi működtetésű gépek csökkennek a feldolgozóiparban és az ipari szektorban, ezért az automatizált tárgyak internete nagy hangsúlyt fektet a csökkenő emberi ráfordítást igénylő.

Időközben az építőipar kissé lassan alkalmazkodik az olyan új technológiákkal, mint az IoT. Annak ellenére, hogy műszakilag az ipari szektor része, az építőipar fenntartja a technológiai igényeket, amelyek elválasztják egymástól, még akkor is, ha sok ugyanolyan műszaki kihívással jár, mint a szélesebb ipari szektor..

Nagyon nagy figyelmet fordítanak arra, hogyan lehet az IoT felhasználni az építőiparban a munkavállalók biztonságának javítására, amelyet sok munkavállaló és ipari megfigyelő nyíltan üdvözöl. Mivel az építőipar az egyik legveszélyesebb a munkavállalók számára, az IoT segíthet abban, hogy sokkal biztonságosabbá tegye, mint valaha, mindaddig, amíg az építőipari vállalkozások hajlandóak költeni a pénzt, hogy ez megtörténjen..

 • Németországban az ipari / gyártó vállalkozások 91 százaléka fektet be az IoT-megoldásokat tartalmazó „digitális gyárakba”. (Forrás: PwC)
 • A vállalatok arra számítanak, hogy az IoT és más digitális technológiák 12 százalékkal javítják a hatékonyságot. (Forrás: PwC)
 • A Robotika Nemzetközi Szövetsége azt várja, hogy az ipari robotok (amelyek közül sokan ma már valamilyen módon internet-csatlakozással bírnak) ellátásuk évente körülbelül 14 százalékkal növekedni fog. 2021-re az IFR előrejelzése szerint 630 000 egység világszerte. (Forrás: IFR)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: IFR

 • Ázsia és Ausztrália együttesen az ipari robotok legnagyobb felhasználói. Ez a régió jelenleg az összes világszerte működő ipari robot egység 60% -át használja fel, szemben Európában mindössze 20% -kal, Amerikában pedig kb. 13% -kal. Ez a különbözet ​​várhatóan nagyobb lesz, mivel az ázsiai országok gyorsabban növelik automatizált gyártási kapacitásaikat. (Forrás: IFR)
 • Pontosabban Kína az ipari robotok legnagyobb felhasználója (több mint 137 000 egység), Japán pedig egy távoli másodpercben (több mint 45 000 egység). (Forrás: IFR)
 • Az ipari iparági elemző szakemberek felmérése szerint a legtöbb ember úgy véli, hogy a táblázatok fontossága csökkenni fog, mivel az IoT-kompatibilis eszközök és más automatizált üzleti intelligencia eszközök átveszik az irányítást. (Forrás: IoT Analytics)
 • Az ipari adatok elemzése néhány fejfájást okozhat az út során. Az ipari analitikai szakembereknek mindössze 32% -a állítja, hogy „jó” vagy „kiváló” az érzékelők adatainak helyes értelmezésében. (Forrás: IoT Analytics)
 • A feldolgozóipar 84% -kal nőtt 2016 és 2017 között, ami a legmagasabb az iparban. (Forrás: Verizon)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: Verizon

 • A kereskedelmi drónok az ipari tárgyak internete fő eszközei. A kereskedelmi drónok több mint 40% -át ipari ellenőrzéshez használják. (Forrás: Verizon)
 • A feldolgozóipar 183 milliárd dollárt öntött az IoT-be 2017-ben. (Forrás: Verizon)
 • Az IoT Analytics azt jósolja, hogy az ipari ipar több mint 64 milliárd dollárt költ az IoT-re 2018-ban, és arra számít, hogy az Ipar 4.0 kiadásai 2023-ra 310 milliárd dollárra növekednek. (Forrás: IoT Analytics)
 • Nevezetesen 6 támogató technológia van, amelyekre figyelmet kell fordítani az IoT területén: Adalékanyagok gyártása (3D nyomtatás), kibővített és virtuális valóság, együttműködő robotok, csatlakoztatott gépi látás, drónok / UAV-ok és önálló járművek). (Forrás: IoT Analytics)
 • Az építőipari vállalkozók kilencvenöt százaléka szerint a feltörekvő technológiák (beleértve az IoT-t) alapvetően megváltoztatják iparágukat. További 74 százalékuk szerint a technológiai zavar megváltoztatja iparát az elkövetkező öt évben. (Forrás: KPMG)
 • A legtöbb építőipari CIO az ipar technológiai zavarát inkább pozitív, mint negatívnak tekinti. (Forrás: KPMG)
 • Az építőipari vállalkozók hetvenkét százaléka új technológiák bevezetése része stratégiai tervüknek vagy jövőképeiknek. Ez végül magában foglalja a különféle tárgyak internete megvalósítását. Közel fele (48%) már kidolgozott egy technológiai / adat útitervet vagy üzleti stratégiát. (Forrás: KPMG)
 • Ugyanakkor csak 5 százalék látja magát az építési technológia megvalósításának „élvonalában”. A legtöbb (több mint 57 százalék) követőnek vagy akár a görbe mögött látja magát. (Forrás: KPMG)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: KPMG

 • Az építőipari vállalkozások körülbelül 12 százaléka „éppen most kezdte meg” a robotika folyamatautomatizálást vagy a digitális munkát, míg 4 százalékuk már végrehajtotta ezeket, vagy éppen most hajtja végre azokat az összes projekt során. (Forrás: KPMG)
 • Az építési tárgyak internete jelentős mértékben csökkentheti a különféle baleseteket, ideértve a hátsó ülésen bekövetkező baleseteket is, ha RFID technológiát használ közelségi figyelmeztetések kiadására.. (Forrás: Kanan, Elhassan, & Bensalem, 2017)
 • Más területeken, ahol az IoT halad az építkezés során, a következők tartoznak: a munkavállalók pulzusának és hőmérsékletének monitorozására szolgáló hordozható anyagok, beton kikeményedés, érzékelők az üzemanyag-fogyasztás és a járművek kopásának és nyomásának ellenőrzésére, RFID a készletgazdálkodáshoz, valamint a berendezések és a személyzet helymeghatározásának GPS-je. (Forrás: Műszaki veretlen)
 • Az IoT az összes globális IoT-projekt 17% -át teszi ki. (Forrás: IoT Analytics)

Mezőgazdasági IoT statisztika

Az IoT megérett a növekedéshez a mezőgazdasági ágazatban, amely valójában már gyorsan alkalmazza az IoT megoldásait, ahol lehetséges. A mezőgazdaság mindig is gyorsan alkalmazta az új technológiákat, amelyek az ipar minden szempontját gyorsabbá és hatékonyabbá teszik, mivel mind a nagy, mind a kis gazdaságok haszonkulcsai alacsonyak lehetnek, és azokat néha kiszámíthatatlan piacok vezethetik.

Az „intelligens mezőgazdaság” vagy az „intelligens gazdálkodás” piacának előrejelzése szerint 2023-ra 13,5 milliárd dollárt vagy 2022-re (a forrástól függően) 23 milliárd dollárt kell elérni, mivel a gazdálkodók világszerte RFID, GPS, drónok, érzékelők és más eszközök használatára törekszenek, hogy összegyűjtsék a keresetet. adatokat és a folyamat minden részét automatizálni.

 • A precíziós mezőgazdaság - a mezőgazdaság olyan formája, amely technológiát használ a mezőgazdasági folyamat minden szempontjának lehető legegyszerűbbé és hatékonyabbá tételéhez - 2025-re várhatóan több mint 43 milliárd dollár értékű lesz. (Forrás: Grand View Research)
 • A hardvermegoldások, mint például az érzékelők, az intelligens mezőgazdaság piacának legnagyobb részét képezték 2017-ben, amely a piac több mint 72% -át tette ki. (Forrás: BIS kutatás)
 • Az USDA szerint az irányítórendszerek (például GPS) a legnagyobb mértékben elfogadták a mezőgazdasági ipart, és ma már mintegy 50 százalékot használnak az ültetett növényterületre. (Forrás: USDA)
 • A mezőgazdasági termelők GPS-t is használnak a talaj feltérképezéséhez és a változó sebességű technológiákhoz (amelyek lehetővé teszik a mezőgazdasági termelők számára, hogy a termésmennyiséget a növekedési körülmények alapján változtassák meg), körülbelül 25 százalékarányonként ültetett hektáronként. (Forrás: USDA)
 • A legtöbb GPS talajleképezést földimogyoróra használják, a földimogyoró több mint 25 százalékát e technológia alkalmazásával ültették és termesztették. (Forrás: USDA)

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: USDA

 • Az Egyesült Államokban az ültetett kukoricák körülbelül 35 százalékát megfigyelik termésleképezési technológiával, amely GPS-t használ a terméshozam és a nedvességszint térképezésére. (Forrás: USDA)
 • Az automatizált irányító- és kormányzási rendszerek rendkívül népszerűek sok ültetett növény esetében: az ültetett tavaszi búza-hektár közel százalékát és a rizsfélék több mint 50 százalékát az Egyesült Államokban ültetik be, műtrágyázják és betakarítják e technológia alkalmazásával. (Forrás: USDA)
 • Az IoT Analytics szerint az intelligens mezőgazdaság a globális tárgyak internete projektek mindössze 4% -át teszi ki, ezeknek a Smart Ag-nek csaknem 40% -át. az Amerikában megvalósuló projektek. (Forrás: IoT Analytics)
 • 2016-tól az Egyesült Államok vidéki gazdaságainak közel 40% -ánál nem volt szélessávú internet-kapcsolat, ami megnehezítette a legtöbb mezőgazdasági tárgyak internete megoldásának megvalósítását. (Forrás: Viasat)

IoT fejlesztés

Az IoT elkészíti a fejlesztőket, és sok szervezet most már beindítja az IoT fejlesztését, mind házon belül, mind dedikált szoftverfejlesztő cégeket használva. Az IoT fejlesztésében az egyik legnagyobb hangsúly a biztonság, mivel a fejlesztők arra törekednek, hogy nemcsak erősebb biztonsági intézkedéseket hajtsanak végre az IoT-ben, hanem növelik az IoT-megoldásokat biztonsági célokra..

 • Jelenleg a szervezetek több mint 60 százaléka használja az IoT-t, csak 9% -uknak nincs IoT-implementációja. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Az IoT fejlesztői elsősorban a biztonsággal (31 százalék), míg a kapcsolat (21 százalék), valamint az adatgyűjtés és elemzés (19 százalék) a következő két helyet foglalják el. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Az internet-fejlesztők többsége az internet-platformok fejlesztésén dolgozik (34 százalék), míg az otthoni automatizálás (27 százalék) és az ipari automatizálás kiemelt hangsúlyt helyeznek. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Az oktatás fejlődése Az IoT egyre növekvő érdeklődésre számot tartó terület, mivel az iskolarendszerek az IoT-t az oktatási folyamat részeként kívánják megvalósítani. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • A Linux kivételével a két legfontosabb IoT operációs rendszer a Windows és a FreeRTOS. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Eszközök esetében a legfontosabb tárgyak internete operációs rendszerei a FreeRTOS, a Contiki / Contiki-NG, az MBed OS, a RIOT OS és a QNX. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • A Linux messze a legfontosabb Edge / Gateway operációs rendszer az IoT számára, amely az összes átjáró és szélcsomópont 76% -át teszi ki. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Az IoT piacán az Amazon Web Services (AWS) uralja az IoT fejlesztőinek 34% -át. További 23 százalék használja a Microsoft Azure-t, 20 százalékuk pedig a Google Cloud Platformot (GCP). (Forrás: Eclipse Alapítvány

Több mint 60 IoT statisztika és tényekForrás: Eclipse Foundation, Inc..

 • Az IoT programozói számára a C a népszerű nyelv a korlátozott eszközökhöz, míg a Java a legnépszerűbb az átjáró és a csomópontok, valamint az IoT felhőalapú alkalmazások számára. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Az IoT legtöbb fejlesztője az Eclipse Desktop IDE-t (46 százalék), míg 32 százalék a Visual Studio kódot használja. További 26 százalék használja a Notepad ++ szoftvert. (Forrás: Eclipse Alapítvány
 • Az IoT eszközök által használt három legfontosabb csatlakozási protokoll a TCP (54 százalék), a Wifi (48 százalék) és az Ethernet (41 százalék). (Forrás: Eclipse Alapítvány

Ön is szeretheti az Internet szolgáltatókatHogyan törölheti a cookie-kat a Chrome, a Firefox, az Edge, a Safari vagy az OperaInternet szolgáltatókban? Hogyan készítsen saját DIY wifi kiterjesztéseket, amelyek valóban működnekInternet szolgáltatók10? Tippek a vezeték nélküli hálózat hatókörének és erősségének javításáhozInternet szolgáltatókHogyan kapcsolódnak a repülőgépek a wifi-hez, és biztonságos?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1

Adblock
detector