Да ли Фацебоок профитира од илегалног стриминга?

фацебоок иптв пиратство

Како покрет "сечења каблова" расте како би задовољио све веће потребе потрошача за јефтиним дигиталним ТВ стреамингом, чини се да су заштита одговорности према Закону о комуникацији о непостојању (ЦДА) и ДМЦА, као и потенцијално лабави стандарди на Фацебооку, дозволила илегалне услуге преноса телевизија познате као "пиратска ИПТВ" шире се на платформи друштвених медија. Можда забрињавајуће, чини се да су Фацебоок-ови превиди омогућили компанији да остварује приход од огласа од овог облика пиратерије.

Десетине илегалних ИПТВ услуга тренутно су активне на Фацебооку путем непровјерених страница производа и компанија. Неки чак купују и Фацебоок огласе, што им омогућава да досегну већи број потенцијалних купаца. Међутим, приликом постављања Фацебоокове политике одобравања огласа која изричито заузима став против илегалних производа и услуга, континуирана егзистенција и смјелост пиратских ИПТВ провајдера на Фацебооку поставља легитимна питања о томе колико би требало да се прошири заштита „сигурне луке“ платформе..

Поред тога, неуспех Фацебоока да примењује наведене смернице за преглед огласа у вези са нелегалним производима и услугама може створити финансијске и приватне ризике за његове кориснике. Пиратски провајдери ИПТВ ретко нуде поврат новца, чак и када су приморани да престану са радом. Неки претплатници су такође приморани да плаћају велика правна обрачуна због коришћења илегалних сервиса за стримовање телевизије.

Нашли смо:

 • Десетине илегалних ИПТВ услуга отворено користе Фацебоок за пријављивање нових купаца и интеракцију са корисницима
 • Неке илегалне ИПТВ услуге користе се плаћеним огласима на Фацебооку, доводећи у питање процес прегледа и одобравања Фацебоок огласа и колико би требало да се прошири заштита одговорности према ЦДА и „сигурној луци“ путем ДМЦА.
 • Нелегални ИПТВ сервиси често се драстично разликују у цени, функцији и броју рекламираних канала у односу на законите сервисе за стриминг телевизора који се налазе на врху.
 • Многе илегалне ИПТВ услуге намјерно доводе у заблуду потенцијалне и садашње претплатнике у погледу легитимности услуге и њене заштите приватности
 • Неки корисници су изгубили новац за ове услуге, укључујући законске нагодбе за коришћење и изгубљене претплате

Contents

Нелегалне ИПТВ услуге које се дивљају на Фацебооку

Урадите:

 • Отворите свој Фацебоок налог (осим ако нисте део Гене З-а и већ сте одустали од Фацебоока)
 • Идите на траку за претрагу
 • Унесите „ИПТВ“
 • Пребаците резултате претраге на Пвековима

Сада ћете видети дугачку, наизглед бескрајну листу Фацебоок страница са изразом „ИПТВ“, од којих многе имају стотине лајкова. Неки оглашавају своје производе („хиљаде ТВ канала!“) У опису, мада многи нуде дискрецију у описима док (а понекад чак и после) не одете на њихове странице.

фацебоок иптвИзвор: Фацебоок

Сада, кликните на поље за „Провјерено“. Та немогуће дугачка листа одмах се своди на само три услуге од којих ниједан не користи ни термин „ИПТВ“.

фацебоок иптвИзвор: Фацебоок

Ово наглашава озбиљно питање пиратерије које тренутно постоји на Фацебооку. Платформа друштвених медија испуњена је непровереним услугама „ИПТВ“ (нисмо успели да нађемо ниједну која је верификована) који деле једну заједничку ствар: Они препродају пиратске сателитске телевизијске емисије потрошачима, а многи од њих не реализују услуге на које се претплаћују. да се баве кршењем ауторских права.

Шта је гусарски ИПТВ?

Нелегалне или „гусарске“ услуге интернет протокола (ИПТВ) нуде телевизију уживо преко интернета, али не плаћају трошкове превоза за ремитовање. Ове услуге често раде крађу емисија сателитске телевизије. Затим користе технологију за пребацивање канала преко интернетске везе и препродају те емисије потрошачима који су спремни да плате релативно ниску накнаду за претплату..

Фацебоок иптв ТБЦ ТВИзвор: Фацебоок

А трошкови су заиста релативно ниски. Просјечни мјесечни рачун за кабловску телевизију у САД-у био је 107 УСД у 2018. години. У међувремену, растућа библиотека легитимних „пресецања каблова“ опција путем овер-тхе-топ (ОТТ) стреаминг услуга нуди цијене између 15 УСД мјесечно (АТ&Т ВатцхТВ) до 50 УСД месечно (ДирецТВ Нов) за уводне ТВ пакете за стриминг. Између традиционалне кабловске телевизије и ОТТ услуга, међутим, број понуђених канала обично је у десетинама, а ретко преко 100.

Поред тога, легалне ОТТ услуге које нуде 100+ канала обично то чине по цени која се приближава традиционалној кабловској телевизији или нуде знатно мање пожељне мреже како би се повећао број канала.

Због тога су гусарске ИПТВ услуге постале толико атрактивне за потрошаче. Чак и уз нижу цијену улаза коју нуде легалне ОТТ услуге у поређењу с традиционалном кабловском телевизијом, многе потрошаче изразито привлачи најбољи могући посао за ТВ.

Најбоље понуде непрестано нуде гусарске ИПТВ услуге, које могу коштати мање од 20 УСД месечно (а понекад мање од 5 УСД месечно), а истовремено нуде стотине или чак хиљаде канала, бесплатни Паи-Пер-Виев приступ, премиум филм мреже попут ХБО-а и видео на захтјев.

Питања се врте око одговорности Фацебоока

Мало је питања да пиратски ИПТВ сервиси крше америчке и друге међународне законе о ауторским правима препродајом сателитских ТВ емисија. Неколико судских случајева последњих година доказало је да такве услуге нису само нелегалне, већ и доносе огромне профите у том процесу.

Прошле године је СЕТ ТВ, један од највећих илегалних провајдера ИПТВ-а у то време, изгубио тужбу против ДИСХ Нетворк-а и његовог партнера НаграСтар. Судија наредио СЕТ ТВ-у да плати ДИСХ-у преко 90 милиона америчких долара надокнадом пиратског новца. Награда је одражавала уплату у износу од 500 УСД за 180.398 активних корисника СЕТ ТВ-а. А у мају ове године, судија је наредио продавачу СЕТ-а А-Бок ТВ да плати 2 милиона долара реституције пиратерије по истој жалби.

Као и СЕТ СЕТ и његови бројни препродавци (укључујући А-Бок ТВ) били су активни на Фацебооку. Гусарске ИПТВ услуге често привлаче купце својим услугама на Фацебооку користећи странице и објаве који оглашавају не само услугу уопште, већ и велике спортске догађаје који су иначе доступни само путем Паи-Пер-Виев-а. Овакви догађаји се редовно емитују путем пиратских ИПТВ услуга без додатних трошкова, што је главни жреб за љубитеље спорта који желе да избегну високе трошкове ППВ.

фацебоок иптвИзвор: Фацебоок

Постоји велико питање о томе да ли Фацебоок треба да има било какву законску одговорност за омогућавање нелегалних ИПТВ операција за продају и рекламирање на својој платформи. Захваљујући заштити „сигурне луке“ од ДМЦА, Фацебоок је заштићен од одговорности за кршење ауторских права ако у разумном року уклони материјале који крше закон са своје услуге. Али гусарски ИПТВ сервиси ретко, ако икада, објављују било који садржај заштићен ауторским правима, што значи да Фацебоок нема законски подстицај за уклањање њихових страница.

Поред тога, према члану 230 Закона о комуникацији о пристојности, платформа за друштвене медије можда има простор за избегавање одговорности за коришћење своје платформе од стране пиратских ИПТВ провајдера..

У релевантном тексту из Одељка 230 наведено је,

„Ниједан провајдер или корисник интерактивне рачунарске услуге не смије се сматрати издавачем или говорником било које информације коју пружи други провајдер информативног садржаја.“

Дословно схваћено, то значи да Фацебоок није одговоран за постављање пиратских ИПТВ провајдера О томе њихове услуге, а то је како већина пиратских ИПТВ операција користи платформу друштвених медија. Зато је дозвољено постојање прилично уочљивих форума за дигитално пиратство на Реддиту, као што је / р / Пираци. Све док они не објављују садржај који крши права и само објављују постове о пиратерији као концепту, платформе друштвених медија не сносе никакву терет одговорности за садржај. 

На примјер, ниједна гусарска ИПТВ операција која жели преживјети неће објављивати примјере садржаја заштићених ауторским правима које њихове услуге пружају. Најчешће пружају линкове до својих веб локација до места где се сви заинтересовани могу пријавити или поручити претплатницима да им директно пошаљу поруку на Фацебооку за додатне информације.

Ипак, ЦДА 230 није свеобухватан. На једној од својих страница која покрива ЦДА 230, Фондација за електроничку границу (ЕФФ) напомиње да се законодавство „не односи на савезни кривични закон, закон о интелектуалној својини, Закон о приватности електронских комуникација и комуникација. "Ово може на крају Фацебоок оставити у сивом подручју у вези са завршетком заштите одговорности и започиње његова одговорност за проактивно уклањање пиратских ИПТВ страница и група.

Ако било шта, пиратски ИПТВ сервиси који се продају на платформи могу се сматрати кршењем Фацебоок стандардима заједнице, који нуде снажан језик против крађе интелектуалне својине..

Фацебоок профитира од илегалне ИПТВ

Постојећи закони чине нејасним да ли би Фацебоок требало да предузме веће мере како би спречио пиратске ИПТВ услуге да користе његову платформу. Међутим, још горуће питање лежи у његовом потенцијалном профиту од ових услуга.

Пронашли смо неколико случајева у којима су гусарски ИПТВ сервиси проверено куповали и водили рекламне кампање на Фацебооку.

Да ли Фацебоок профитира од илегалног стриминга? Да ли Фацебоок профитира од илегалног стриминга? Да ли Фацебоок профитира од илегалног стриминга? Да ли Фацебоок профитира од илегалног стриминга?

Ови снимци заслона представљају неколико примера које смо пронашли. Ознака „Спонзорирано“ под именима ИПТВ провајдера указује да су то рекламе које се плаћају. Као последица тога, то значи да су ти ИПТВ провајдери креирали огласне кампање, добијали одобрење од Фацебоок-ових рецензената, а затим су плаћали Фацебооку да га рекламе виде стотине или хиљаде Фацебоок корисника.

Према Одељку 4 Фацебоок-ове политике оглашавања (забрањени садржај), услуга не дозвољава да се „илегални производи или услуге“ одобравају или продају путем огласа на платформи.

Огласи не смеју да чине, олакшавају или промовишу нелегалне производе, услуге или активности. Огласи циљани на малолетнике не смеју да промовишу производе, услуге или садржај који су непримерени, илегални или несигурни или који искориштавају, заводе или врше непотребан притисак на циљане старосне групе. "

Иако Фацебоок-ове политике оглашавања не представљају правни документ или обавезу са његове стране, чињеница да неколико нелегалних услуга отворено купује огласе од Фацебоока указује на две ствари:

 • Прво, означава квар или у најмању руку оштар надзор над Фацебоок-овим поступком прегледа и одобравања огласа који омогућава нелегалним услугама да одобре рекламе.
 • Друго, Фацебоок је активно прикупљао приходе од таквих сервиса, а не само пасивно из свог општег прикупљања података о корисницима.

Ово такође доводи у питање где би се правна заштита Фацебоока могла завршити на основу ЦДА 230 и ДМЦА и које акције Фацебоок и групе за заштиту дигиталних права могу да желе или требају да предузму како би се спречило ширење ових услуга на платформи друштвених медија.

Питање огласа који подржавају кршење ауторских права такође није ново. Организација ЦреативеФутуре, на пример, прати и бори се против употребе законитих реклама на веб локацијама пиратерије. Пиратство уз подршку огласа тема је од великог интереса за власнике ауторских права широм света.

Како рећи разлику између легалног и нелегалног ИПТВ-а

Потрошачи могу избећи финансијске и приватне ризике користећи легитимне ОТТ услуге за ТВ уживо (познате и као виртуални дистрибутери видеоканала вишеканалних канала или вМВПД) уместо да се окрену пиратским ИПТВ.

Када се пиратске ИПТВ услуге искључе, претплатници се често остављају (и ретко добијају) поврат новца, што може резултирати финансијским губитком за оне који су месецима платили унапред. Поред тога, када им ове службе одузму имовину, оне не могу увек заштитити идентитет својих корисника. Те информације могу завршити у рукама полиције, која их може проследити власницима ауторских права.

фацебоок уптв реддитИзвор: Реддит

Неке одјеће против пиратерије активно покрећу парнице против пиратских ИПТВ провајдера. НаграСтар, партнер ДИСХ Нетворк-а, такође је прикупио десетине хиљада долара нагодбе са пиратске сателитске телевизије корисника током година, већина њих није била свесна да је њихова претплата за телевизију нелегална. Компанија управља вебсајтом СатСцамс, где редовно објављује информације о пиратским ИПТВ корисницима који су били приморани да плаћају нагодбе.

фацебоок иптв награстарИзвор: НаграСтар

(Белешка: НаграСтар такође има одељак на свом вебсајту СатСцамс који омогућава свима који су добили писмо о нагодби од њих да нагодбу плаћају путем интернета.)

Ево неколико савета који ће помоћи потрошачима да утврде да ли је ливе стреаминг услуга законита или је пиратска ИПТВ.

1. Законске услуге за стримовање телевизора никада не користе „ИПТВ“ у називу производа или компаније

Ово вам је први траг. Иако неке илегалне ИПТВ услуге сада престају користити израз „ИПТВ“, ниједна законска услуга коју нисмо пронашли није употребила реч у називу производа, називу компаније или било каквом маркетиншком материјалу. Ако у називу производа компаније видите израз „ИПТВ“ или је истакнуто истакнуто на веб локацији, вероватно је то илегално сервис.

2. Легални сервиси за стриминг телевизије имају ближи омјер трошкова и канала

За резаче каблова важно је да размотре колико кошта услуга стримовања телевизије ради пружања канала у оквиру ТВ пакета и још увек остварују одржив профит. Само ЕСПН наплаћује преко 7 УСД по претплатнику за свој основни канал. У међувремену, неке илегалне ИПТВ услуге тврде да нуде ЕСПН, ХБО, Паи-Пер-Виев догађаје и стотине других канала и видео записа на захтев за само 5- $ 35 месечно.

Ако видите услугу која нуди стотине или хиљаде канала по цени која делује превише добро да би била истинита, вероватно јесте.

3. Нелегалним ИПТВ услугама можда недостаје званична веб локација или постоји веб локација са малим напорима

ТВ корисници који налете на ИПТВ услугу преко Фацебоок огласа или страница требало би да потраже веб локацију на којој се та услуга продаје. Ако не постоји легитимна веб локација, ИПТВ услуга је вероватно укључена у пиратство. Поред тога, ако је веб локација заиста постоје, али изгледа да је неквалитетан развој, вероватно ће бити илегални ИПТВ сервис.

Уз то смо приметили и све већи број ИПТВ услуга који улажу више новца у израду веб страница професионалног изгледа. У тим случајевима потражите страницу "О нама" са званичним подацима за контакт. Ако је не можете пронаћи, услуга вероватно функционише нелегално.

4. Проверите доступне апликације

Свака легална ИПТВ услуга на тржишту има наменске апликације доступне преко званичних продавница апликација са главних оперативних система и уређаја. На пример, можете да преузмете ИоуТубе ТВ апликацију директно за иОС, Андроид, Аппле ТВ, Року, Амазон Фире ТВ и неке паметне телевизоре.

Нелегалне ИПТВ услуге, међутим, никада неће имати именовану апликацију доступну за њихову услугу у било којим званичним продавницама апликација. Уместо тога, они често упућују претплатнике да преузму апликацију под називом СОПлаи или СОПлаиер, која ће се упарити са налогом ИПТВ услуге. 

Уз то, сваки законити сервис за стримовање ТВ-а који смо истражили ради с Року-ом и има Року апликацију. Року има веома строгу политику борбе против пиратерије, тако да ако не постоји Року апликација и не постоји ниједна функционалност са Року-ом, услуга је вероватно нелегална ИПТВ операција.

5. Нелегални ИПТВ сервиси често прихватају само ПаиПал и крипто валуте

Неки пиратски ИПТВ сервиси покушавају да умањују своје отиске само прихватањем плаћања са ПаиПал-а или крипто валуте попут Битцоин-а. То није увек тачно, јер неке услуге прихватају главне кредитне картице. Међутим, ниједан легитимни сервис за стреаминг телевизије не прихвата само ПаиПал, а ниједан који смо видели (у овом тренутку) прихвата крипто валуте.

Поред тога, будите опрезни било ког ИПТВ провајдера који жели да извршите ПаиПал плаћања коришћењем опције „Пријатељи и породица“ уместо опције „Роба и услуге“. То није само против политике ПаиПала, већ је замишљено да помогне пружаоцу ИПТВ услуге да избегне накнаде за услугу ПаиПал-а и елиминише вашу могућност да добијете поврат новца.

6. Пазите на услуге које комуницирају путем Телеграма или других шифрованих услуга за размену порука

Телеграм је сигурна услуга за размену порука дизајнирана за шифроване поруке. Услуга је дизајнирана тако да не оставља траг комуникацији. Неки добављачи ИПТВ-а користе Телеграм да комуницирају с претплатницима посебно јер знају да је њихово пословање нелегално и не желе да остављају записнике уколико власти дођу да куцају.

7. Питајте провајдера услуга како може себи да приушти толико канала за цену

Ако се број канала у поређењу с трошковима чини сумњивим, питајте добављача ИПТВ-а како си може приуштити да понуди толики број канала и даље плаћа трошкове превоза. Открили смо да су илегални провајдери ИПТВ-а помакнути када нам се затражи да пруже ове доказе, а чак нам је и онемогућено да коментаришемо једну Фацебоок страницу Траторског провајдера (ТБЦ ТВ) гусара након постављања овог питања на једном од својих постова.

8. Проверите плаву квачицу „Верифиед“ на Фацебооку

Ако на Фацебооку пронађете провајдера за ИПТВ или Интернет ТВ, проверите да ли по свом имену има плаву квачицу „Верифиед“. Нисмо успели да пронађемо ниједну нелегитимну услугу стриминга са провереним страницама. У међувремену, легитимне ОТТ услуге, као што су Пхило, фубоТВ, ДирецТВ Нов и друге, све су потврђене квачице.

фацебоок иптв фубоТВИзвор: Фацебоок

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 − = 76

Adblock
detector