Facebook profită de streaming ilegal?

facebook pirateria iptv

Pe măsură ce mișcarea de „tăiere a cablurilor” crește pentru a satisface cererile crescânde ale consumatorilor de streaming digital de TV cu costuri reduse, se pare că protecțiile de răspundere în conformitate cu Legea Decenței Comunicărilor (CDA) și DMCA, precum și standardele potențial laxe la Facebook, au permis. Serviciile ilegale de streaming TV cunoscute sub numele de "IPTV pirat" vor înflori pe platforma de socializare. Poate că este mai îngrijorător, observațiile Facebook par să fi permis companiei să genereze venituri publicitare din această formă de piraterie.

Zeci de servicii IPTV ilegale sunt în prezent active pe Facebook prin intermediul paginilor de produse și companii neverificate. Unii chiar achiziționează anunțuri Facebook, ceea ce le permite să ajungă la un număr mai mare de potențiali clienți. Cu toate acestea, în defavoarea politicii de aprobare a anunțurilor Facebook, care ia în mod explicit o poziție împotriva produselor și serviciilor ilegale, existența continuă și îndrăzneala furnizorilor IPTV pirat pe Facebook ridică întrebări legitime cu privire la măsura în care ar trebui să se extindă protecția „portului sigur” al platformei..

În plus, nerespectarea de către Facebook a politicilor sale de revizuire a anunțurilor împotriva produselor și serviciilor ilegale poate crea riscuri financiare și de confidențialitate pentru utilizatorii săi. Furnizorii de televiziune IP Pirate oferă rareori rambursări, chiar și atunci când sunt obligați să înceteze operațiunile. Unii abonați au fost obligați, de asemenea, să plătească mari decontări legale pentru utilizarea serviciilor de streaming TV ilegale.

Noi am gasit:

 • Zeci de servicii IPTV ilegale folosesc deschis Facebook pentru a vă înscrie noi clienți și pentru a interacționa cu utilizatorii
 • Unele servicii IPTV ilegale folosesc reclame plătite pe Facebook, punând în discuție procesul de revizuire și aprobare a reclamei Facebook și cât de mult ar trebui să se extindă protecțiile de răspundere în cadrul CDA și „port sigur” prin DMCA.
 • Serviciile IPTV ilegale diferă adesea în mod dramatic în ceea ce privește costul, funcția și numărul de canale publicitate față de serviciile legale de difuzare TV deasupra
 • Multe servicii IPTV ilegale induc în eroare în mod intenționat potențialii și abonații actuali în ceea ce privește legitimitatea serviciului și protecția vieții private
 • Unii utilizatori au pierdut bani pentru aceste servicii, incluzând decontări legale pentru utilizare și taxe de abonament

Servicii ilegale IPTV care rulează în mod rampant pe Facebook

Fa asta:

 • Deschideți-vă contul de Facebook (cu excepția cazului în care faceți parte din Gen Z și nu ați făcut deja Facebook)
 • Accesați bara de căutare
 • Introduceți „IPTV”
 • Comutați rezultatele căutării pe Pvârstele

Acum veți vedea o listă lungă, aparent nesfârșită de pagini Facebook care poartă termenul „IPTV”, multe dintre ele având sute de like-uri. Unii își fac reclamă marfa („mii de canale TV!”) În descriere, deși mulți oferă discreție în limbă în obraz în descrieri până când (și uneori chiar și după) accesați paginile lor.

facebook iptvSursa: Facebook

Acum, faceți clic pe caseta pentru „Verified”. Acea listă imposibil de lungă scade imediat la doar trei servicii, dintre care niciunul nu folosește chiar termenul „IPTV”..

facebook iptvSursa: Facebook

Acest lucru evidențiază o problemă accentuată a pirateriei care există în prezent pe Facebook. Platforma de socializare este plină de servicii „IPTV” neverificate (nu am putut localiza niciunul care a fost verificat) care împărtășesc o comunitate: Revin distribuțiile de televiziune prin satelit piratate către consumatori, mulți dintre ei nu realizează serviciile la care se abonează. să se angajeze în încălcarea dreptului de autor.

Ce este IPTV pirat?

Serviciile de televiziune (IPTV) cu protocol de internet ilegal sau „pirat” oferă TV în direct pe internet, dar nu plătesc taxe de transport pentru retransmisie. Aceste servicii funcționează adesea prin furtul emisiilor TV prin satelit. Apoi folosesc tehnologie pentru a transmite canale prin intermediul unei conexiuni la internet și revinde acele emisiuni către consumatorii dispuși să plătească taxele de abonament relativ mici..

Facebook iptv TBC TVSursa: Facebook

Iar costurile sunt într-adevăr relativ mici. Factura medie lunară de televiziune prin cablu în SUA a fost de 107 dolari în 2018. Între timp, biblioteca în creștere a opțiunilor legale de „tăiere a cablurilor” prin serviciile de streaming over-the-top (OTT) oferă prețuri cuprinse între 15 USD pe lună (AT&T WatchTV) la 50 USD pe lună (DirecTV Now) pentru pachete introductive de streaming TV. Între serviciile tradiționale de televiziune prin cablu și OTT, cu toate acestea, numărul de canale oferite este de obicei în zeci și mai rar peste 100.

În plus, serviciile OTT legale care oferă peste 100 de canale, de obicei, fac acest lucru cu costuri care se apropie de televiziunea prin cablu tradițională sau oferă rețele mai puțin dorite pentru a stimula numărul de canale..

Acesta este motivul pentru care serviciile IPTV piratate au devenit atât de atractive pentru consumatori. Chiar și cu costul mai mic de intrare oferit de serviciile OTT legale în comparație cu TV prin cablu tradițional, mulți consumatori sunt atrași în mod distinct de cea mai bună ofertă posibilă pentru TV.

Cele mai bune oferte sunt oferite în mod invariabil de serviciile IPTV piratate, care pot costa mai puțin de 20 USD pe lună (și uneori mai puțin de 5 dolari pe lună), oferind în același timp sute sau chiar mii de canale, acces gratuit Pay-Per-View, film premium rețele precum HBO și video la cerere.

Întrebările răspund asupra responsabilității Facebook

Nu există o mică întrebare că serviciile IPTV piratate încalcă legile drepturilor de autor din SUA și alte drepturi internaționale prin revânzarea emisiunilor TV prin satelit. Câteva dosare judecătorești din ultimii ani au dovedit că astfel de servicii nu numai că sunt ilegale, ci aduc și profituri uriașe în acest proces.

Anul trecut, SET TV, unul dintre cei mai mari furnizori ilegali de IPTV la acea vreme, a pierdut un proces formulat împotriva sa de DISH Network și partenerul său NagraStar. Un judecător a ordonat SET TV să plătească DISH peste 90 de milioane de dolari pentru restituirea pirateriei. Premiul a reflectat o plată de 500 de dolari pentru fiecare dintre cei 180.398 de utilizatori activi ai SET TV. Și în luna mai a acestui an, un judecător a ordonat distribuitorului SET TV A-Box TV să plătească 2 milioane de dolari pentru restituirea pirateriei în cadrul aceleiași plângeri.

Așa a fost, atât SET TV, cât și numeroșii săi distribuitori (inclusiv A-Box TV) au fost activi pe Facebook. Serviciile IPTV pirat adesea atrag clienții către serviciile lor de pe Facebook folosind pagini și postări care nu publicizează doar serviciul în general, ci și evenimente sportive majore disponibile altfel doar prin Pay-Per-View. Astfel de evenimente sunt transmise în mod regulat prin serviciile IPTV piratate, fără costuri suplimentare, o atragere majoră pentru fanii sportului care doresc să se sustragă costurilor mari ale PPV.

facebook iptvSursa: Facebook

Există un mare semn de întrebare cu privire la faptul că Facebook ar trebui să aibă vreo responsabilitate legală pentru a permite vânzarea și publicitatea operațiunilor IPTV ilegale pe platforma sa. Datorită protecțiilor „port sigur” de la DMCA, Facebook este protejat de răspunderea drepturilor de autor dacă elimină materialele care încalcă din serviciul său într-un interval de timp rezonabil. Dar serviciile IPTV piratează rareori, dacă vreodată, publică orice conținut protejat de drepturi de autor, ceea ce înseamnă că Facebook nu are niciun stimulent legal să-și elimine paginile.

În plus, în conformitate cu secțiunea 230 din Legea cu privire la decidența în comunicații, platforma de socializare poate avea o cameră pentru a evita răspunderea pentru utilizarea platformei sale de către furnizorii de IPTV pirat..

Textul relevant din secțiunea 230 prevede,

„Niciun furnizor sau utilizator al unui serviciu de calculator interactiv nu este tratat ca editor sau vorbitor al informațiilor furnizate de un alt furnizor de conținut de informații.”

Luat literal, acest lucru înseamnă că Facebook nu este responsabil pentru postarea furnizorilor de IPTV pirat despre serviciile lor, care este modul în care majoritatea operațiunilor IPTV piratate utilizează platforma de social media. Acesta este motivul pentru care forumurile de piraterie digitală destul de notabile pe Reddit, precum / r / Piracy, sunt autorizate să existe. Atâta timp cât nu postează conținut încălcător și nu fac decât să creeze postări despre piraterie ca concept, platformele de social media nu au nicio sarcină de responsabilitate pentru conținut. 

Nicio operațiune IPTV pirat care dorește să supraviețuiască nu va posta exemple de conținut protejat de drepturile de autor pe care serviciile lor le furnizează, de exemplu. De obicei, furnizează link-uri către site-urile lor web către unde orice persoană interesată se poate înscrie sau spune abonaților să le comunice direct pe Facebook pentru mai multe informații.

Totuși, CDA 230 nu cuprinde totul. Pe una dintre paginile sale care acoperă CDA 230, Electronic Frontier Foundation (FEP) notează că legislația „nu se aplică dreptului penal federal, Legea proprietății intelectuale, și legea privind confidențialitatea comunicațiilor electronice. ”În cele din urmă, acesta poate lăsa Facebook într-o zonă gri în ceea ce privește locul în care se încheie protecția răspunderii sale și începe responsabilitatea de a elimina proactiv paginile și grupurile IPTV piratate.

Dacă este ceva, serviciile IPTV piratate care se vând pe platformă ar putea fi considerate o încălcare a standardelor comunitare Facebook, care oferă un limbaj puternic împotriva furtului de proprietate intelectuală.

Facebook profitând de IPTV ilegal

Legile existente nu fac clar dacă Facebook ar trebui să ia mai multe acțiuni pentru a opri serviciile IPTV piratate de la utilizarea platformei sale. Cu toate acestea, o problemă mai presantă rezidă în potențialul său de a profita de aceste servicii.

Am localizat mai multe cazuri în care serviciile IPTV piratate au cumpărat și rulat verificabile campanii de publicitate pe Facebook.

Facebook profită de streaming ilegal? Facebook profită de streaming ilegal? Facebook profită de streaming ilegal? Facebook profită de streaming ilegal?

Aceste capturi de ecran reprezintă câteva dintre exemplele pe care le-am găsit. Eticheta „sponsorizată” de sub numele furnizorilor de IPTV indică faptul că acestea sunt plătite pentru reclame. În consecință, asta înseamnă că acești furnizori IPTV au creat campanii publicitare, au primit aprobarea de către recenzorii publicitari Facebook și apoi au plătit Facebook pentru ca anunțul să fie văzut de sute sau mii de utilizatori Facebook..

Conform secțiunii 4 din Politicile publicitare Facebook (Conținut interzis), serviciul nu permite aprobarea sau comercializarea „produselor sau serviciilor ilegale” prin intermediul anunțurilor de pe platformă.

Anunțurile nu trebuie să constituie, să faciliteze sau să promoveze produse, servicii sau activități ilegale. Anunțurile destinate minorilor nu trebuie să promoveze produse, servicii sau conținut inadecvat, ilegal sau nesigur sau care exploatează, induc în eroare sau exercită o presiune nejustificată asupra grupurilor de vârstă vizate. "

Deși politicile publicitare Facebook nu constituie un document legal sau o cerință din partea sa, faptul că mai multe servicii ilegale achiziționate în mod deschis de pe Facebook indică două lucruri:

 • În primul rând, înseamnă o defalcare sau cel puțin o supraveghere accentuată în procesul de revizuire și aprobare a reclamei Facebook, care permite serviciilor ilegale să obțină aprobarea reclamelor.
 • În al doilea rând, Facebook a colectat activ venituri din astfel de servicii și nu doar pasiv din colectarea sa generală de date asupra utilizatorilor.

Acest lucru pune, de asemenea, sub semnul întrebării situația în care protecțiile legale ale Facebook ar putea fi încheiate în temeiul CDA 230 și DMCA și ce acțiuni ar putea dori sau trebuie să întreprindă grupurile de protecție a drepturilor digitale și Facebook pentru a preveni proliferarea acestor servicii pe platforma de socializare.

Emisiunea anunțurilor care încalcă drepturile de autor nu este una nouă. Organizația CreativeFuture, de exemplu, a urmărit și luptă împotriva utilizării de reclame legitime pe site-urile web ale pirateriei. Pirateria acceptată de anunțuri este un subiect de interes profund pentru deținătorii de drepturi de autor din întreaga lume.

Cum se spune diferența dintre IPTV legal și ilegal

Consumatorii pot evita atât riscurile financiare, cât și cele de confidențialitate, utilizând servicii legale de OTT pentru TV live (cunoscute și sub numele de distribuitori virtuali de programare video multicanal, sau vMVPD), în loc să apeleze la IPTV piratat.

Atunci când serviciile IPTV piratate sunt închise, abonații sunt adesea lăsați să facă rambursări (și rareori primesc), ceea ce poate duce la o pierdere financiară pentru cei care au plătit luni de zile în avans. În plus, atunci când aceste servicii au activele confiscate de autorități, acestea nu pot proteja întotdeauna identitățile utilizatorilor lor. Aceste informații pot ajunge în mâna organelor de ordine, care le pot transmite deținătorilor de drepturi de autor.

facebook uptv redditSursa: Reddit

Unele echipamente anti-piraterie urmăresc în mod activ procese împotriva furnizorilor de IPTV pirat. NagraStar, partener al rețelei DISH, a strâns, de asemenea, zeci de mii de dolari în plăți de decontare de la televiziunea satelit pirat utilizatori de-a lungul anilor, cei mai mulți nu au știut că abonamentul lor la TV a fost ilegal. Compania operează site-ul SatScams, unde postează în mod regulat despre utilizatorii IPTV pirat care au fost nevoiți să plătească decontările.

facebook iptv nagrastarSursa: NagraStar

(Notă: NagraStar are, de asemenea, o secțiune pe site-ul său SatScams care permite oricui a primit o scrisoare de decontare de la ei să plătească decontarea online.)

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta consumatorii să stabilească dacă un serviciu de transmisie TV live este legitim sau un IPTV piratat.

1. Serviciile legale de transmisie TV nu folosesc niciodată „IPTV” în numele produsului sau al companiei

Acesta este primul tău indiciu. În timp ce unele servicii IPTV ilegale merg acum fără să folosească termenul „IPTV”, niciun serviciu juridic nu am găsit folosit cuvântul în numele produsului, numele companiei sau orice material de marketing. Dacă vedeți termenul „IPTV” în numele produsului unei companii sau afișat în mod vizibil pe site-ul său web, este probabil un serviciu operat ilegal.

2. Serviciile legale de transmisie TV au un raport cost-canal mai strâns

Este important ca tăietorii de cablu să ia în considerare cât costă un serviciu de streaming TV pentru furnizarea de canale într-un pachet TV și să obțină în continuare un profit durabil. Numai ESPN percepe peste 7 USD pe abonat pentru canalul său de bază. Între timp, unele servicii IPTV ilegale pretind că oferă evenimente ESPN, HBO, Pay-Per-View și alte sute de canale și videoclipuri la cerere, cu doar 5 - 35 USD pe lună..

Dacă vedeți un serviciu care oferă sute sau mii de canale pentru un preț care pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil este.

3. Serviciile IPTV ilegale pot să nu aibă un site oficial sau să aibă un site cu efort redus

Consumatorii TV care se poticnesc cu un serviciu IPTV prin intermediul unor reclame sau pagini Facebook ar trebui să caute un site web unde serviciul respectiv se vinde. Dacă nu există un site web legitim, serviciul IPTV este implicat în piraterie. În plus, dacă un site web face există, dar pare să fie de dezvoltare de calitate scăzută, este probabil să fie și un serviciu IPTV ilegal.

Acestea fiind spuse, am observat și un număr din ce în ce mai mare de servicii IPTV care investesc mai mulți bani în realizarea de site-uri web cu aspect profesional. În aceste cazuri, căutați o pagină „Despre noi” cu informații de contact oficiale. Dacă nu găsiți unul, este posibil ca serviciul să funcționeze ilegal.

4. Verificați aplicațiile disponibile

Fiecare serviciu legal IPTV de pe piață are aplicații dedicate disponibile prin intermediul magazinelor de aplicații oficiale de la sistemele și dispozitivele de operare importante. De exemplu, puteți descărca o aplicație YouTube TV direct pentru iOS, Android, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV și unele televizoare inteligente.

Cu toate acestea, serviciile IPTV ilegale nu vor avea niciodată o aplicație numită disponibilă pentru serviciile lor în niciun magazin oficial de aplicații. În schimb, aceștia recomandă adesea abonaților să descarce o aplicație numită SOPlay sau SOPlayer, care se va asocia cu contul serviciului IPTV.. 

În plus, fiecare serviciu de streaming TV legitim pe care l-am explorat funcționează cu Roku și are o aplicație Roku. Roku are o politică anti-piraterie foarte strictă, prin urmare, dacă nu există o aplicație Roku disponibilă și nu este listată funcționalitatea cu Roku, serviciul este probabil o operațiune IPTV ilegală.

5. Serviciile IPTV ilegale adesea acceptă doar PayPal și criptomonedele

Unele servicii IPTV piratate încearcă să-și minimizeze amprentele acceptând doar plăți de la PayPal sau criptomonede ca Bitcoin. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat, deoarece unele servicii acceptă carduri de credit majore. Cu toate acestea, niciun serviciu de transmisie TV legitim nu acceptă doar PayPal și niciunul dintre cele văzute (în acest moment) nu acceptă criptomonede.

În plus, aveți grijă de orice furnizor IPTV care dorește să efectuați plăți PayPal folosind opțiunea „Prieteni și familie” în loc de opțiunea „Bunuri și servicii”. Acest lucru nu este doar împotriva politicilor PayPal, dar este conceput pentru a ajuta furnizorul IPTV să evite taxele de servicii PayPal și să elimine capacitatea de a obține o rambursare..

6. Fii atent la serviciile care comunică prin Telegram sau prin alte servicii de mesagerie criptată

Telegram este un serviciu de mesagerie sigur conceput pentru mesageria criptată. Serviciul este conceput pentru a nu lăsa urme de comunicare. Unii furnizori de IPTV utilizează Telegram pentru a comunica cu abonații în mod special, deoarece știu că operațiunile lor sunt ilegale și nu doresc să lase nicio înregistrare în cazul în care autoritățile vor bate.

7. Întrebați furnizorul de servicii cum își poate permite să ofere acele canale pentru preț

Dacă numărul de canale comparativ cu costul pare suspect, întrebați furnizorul IPTV cum își poate permite să ofere acele canale și să plătească în continuare taxe de transport. Am constatat că furnizorii de IPTV ilegali devin puternici atunci când au fost solicitați să furnizeze aceste dovezi și chiar am fost blocați să comenteze pagina de Facebook a unui furnizor IPTV pirat (TBC TV) după ce am pus această întrebare pe una dintre postările sale.

8. Verificați marcajul „Verified” albastru pe Facebook

Dacă găsiți un furnizor IPTV sau TV TV pe Facebook, verificați că are numele de control „Verified” albastru. Nu am putut localiza niciun serviciu de streaming nelegitim cu pagini verificate. Între timp, servicii OTT legitime, cum ar fi Philo, fuboTV, DirecTV Now și altele au toate bifați verificate.

facebook iptv fuboTVSursa: Facebook

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Adblock
detector