KeePass áttekintés

Gyakran kérdeznek tőlem, hogy valaki hogyan javíthatja saját személyes biztonsági szintjét, és a második téma, amelyet felveszek (az első az antivírus szoftver telepítése), a jelszavak használatát veszi körül..


Mint ahogyan itt a Comparitech máshol hangsúlyozta, a számokból, betűkből és szimbólumokból álló hosszú, összetett, nehezen kitalálható jelszó nem helyettesíthető. Nincs különféle alternatíva az egyedi jelszavak használatához minden egyes meglátogatott webhelyen - ugyanaz a felhasználása minden ellenőrzött fiókjában a katasztrófa előjátéka, ha valamelyik fiókot megsértik, mert - amint a a hírek, a veszélyeztetett bejelentkezési adatok gyakran az egyes webhelyekre jutnak, ahonnan a bűnözők betakaríthatják és felhasználhatják őket.

De hogyan emlékszik más jelszóra minden fiókjához?

Különösen akkor, amikor a jelszavak száma hetenként növekszik (az átlagembernek jelenleg 118 online fiókja van, és valószínűleg több mint 200 lesz a következő tíz évben).

Nos, a válasz egy jelszókezelő használata.

Egy ilyen szoftver használatával és egy böngésző-bővítménnyel elengedheti a tucatnyi jelszót, amelyekre emlékezni kell, és csak az egyik fő jelszóra összpontosíthat az Ön által használt programhoz.

Jól hangzik?

Ha igen, olvassa tovább, és megmutatom, hogyan kell telepíteni egy nagyon népszerű - és ingyenes - jelszókezelőt, valamint pontosan elmagyarázom, hogy milyen előnyökkel járhat belőle..

Jelszó-Safe-setup

KeePass áttekintés

Nem olyan könnyű, mint egy olyan kereskedelmi jelszókezelő, mint például az 1Password, amely maga is a héten szerepelt, a KeePass rengeteg megérdemelt dicséretet gyűjt a titkosítási kulcsok helyben történő generálásának és tárolásának módja, valamint az a tény miatt, hogy nem tárolja az Ön egy központi adatbázis jelszavai, amelyek hajlamosak lehetnek a hackelésre.

Nyílt forráskódú programként, mint már említettük, ingyenes. De a legalapvetőbb formájában csak a Windows platformon kompatibilis. És az ön nagy többsége számára ez nem lesz probléma.

Ha azonban Linuxot vagy OS X-et használ, létezik egy alternatíva a KeePassX formájában, és az iOS felhasználók számára az iKeePass gondoskodik. Az Android-felhasználóknak sem kellene érezni magukat kimaradtnak, mivel a Keepass2Android-ot úgy fejlesztették ki, hogy vigyázzon igényeire. A Windows fő verziójának mindegyik alternatívája nem tartozik e cikk hatálya alá, tehát ne felejtse el észrevenni velünk a megjegyzéseket, ha további információra lenne szükséged, és látni fogjuk, hogy mit tehetnénk.

Biztonság és adatvédelem

Az a tény, hogy a KeePass nyílt forráskódú, azt jelenti, hogy kódját mindenki megvizsgálhatja, aki érdekel. Tekintettel az ilyen szoftvert használó tehetséges kódolók számára, ez azt jelenti, hogy nagy a esély arra, hogy a sérülékenységeket nemcsak észreveszik, hanem gyorsan észreveszik is.

A titkosítás kettős élű kardként jelenik meg ezzel a jelszókezelővel - annak teljes jellege azt jelenti, hogy az egyetlen személy, aki valaha is ismeri a fő jelszavát, te vagy. Ennek előnye, hogy soha senki sem férhet hozzá a jelszó-adatbázishoz, hacsak nem adja meg ezt a jelszót. Nem csak ez, de a titkosított adatbázis elérhetetlenné válik minden támadó számára, aki hozzáférést kap annak eléréséhez, így ez jó lehetőség, ha egy olyan platformon szeretné tárolni, amely egyébként bizonytalan lehet (például egy felhőalapú tárolóplatform). Ha viszont elfelejti a saját fő jelszavát, bajban van - nincs helyreállítási lehetőség.

A KeePass-hoz hozzáadható bővítmények széles skálája lehetővé teszi további biztonsági szolgáltatások széles skálájának hozzáadását, ideértve például a szoftveres billentyűzeteket, amelyek kiváló védelmet nyújtanak mindenkinek, aki aggódik a keylogger telepítésének lehetőségéről a rendszerükre..

Következtetés

Következtetés levonása a KeePass hasznosságáról és hatékonyságáról trükkös javaslat, mert a nyílt forráskódú jellegű.

Mint korábban említettük, ennek megvannak a biztonságának előnyei, amit tovább javít a végponttól végig történő titkosítás és a központosított adatbázis hiánya. Ezek kiváló pluszpontok.

Mi a jó

  • Nyílt forrású természete jól szolgálja a biztonságot
  • Teljes körű titkosítást kínál
  • Az alapértelmezett titkosítási módszer erős AES-265 rejtjelet használ SHA-256 kivonat hitelesítéssel
  • Széles körű bővítmény érhető el, amely hozzáadhatja a böngésző integrációját és még sok más funkciót
  • Erős az átfogó GYIK és a közösségi támogatás
  • Megemlítettem az ingyen?

Másrészt, ez sehol nem olyan finoman tisztázott, mint egy kereskedelmi jelszókezelő, és ez komoly szempontot jelenthet a kevésbé technikailag hajlamosak között. Ha követi társunkat, hogyan kell vezetnie, akkor rendben kell lennie, de ez nem befolyásolja azt a tényt, hogy a felhasználói felület az egyik kevésbé barátságos, amit láttam, vagy az a tény, hogy a böngésző integrációja nem olyan zökkenőmentes, mint egyeseknél az alternatívák közül.

Mi nem olyan meleg

  • Jobb lehet a felhasználói felület - a nem technikai felhasználók is megfélemlíthetik magukat
  • A fent említett böngészőintegrációt nem lehet olyan egyszerűen elérni, mint a többi jelszókezelőnél. Hasonlóképpen, más pluginek beillesztése nem olyan egyszerű, mint amilyen lehet

Összességében azonban a KeePass rendkívüli munkát végez a jelszavak biztonságos megőrzése érdekében, és kevés, ha van ilyen, jelszókezelő képes megverni az adott fronton..

Kipróbálhatja ingyenesen, és felkészítheti saját gondolatait, tudva, hogy csak az időt veszíti el, ha nem az Ön számára derül ki. És ha úgy dönt, hogy továbbadja a KeePass-ot, kérjük, vegye igénybe egy olyan alternatívát, mint a LastPass, az 1Password, a Dashlane, vagy akár a böngészőjébe beépített jelszókezelőt is - ezek jóval jobb megoldás, mint ha egyáltalán nem használnak jelszókezelőt..

Látogasson el a KeePass oldalra

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =