LastPass áttekintés 2020

Először 2016-ban vettünk egy pillantást a LastPass-ra, nem sokkal azután, hogy azt a sokkal nagyobb SaaS-társaság, a LogMeIn megvásárolta. Azóta a LastPass egyfajta újjáéledést mutat, és olyan figyelemreméltó biztonsági kérdésekkel foglalkozik, amelyek szerencsére soha nem befolyásolták a felhasználókat..


Abban az időben a LastPass-nak szilárd 9-et adott a tízből, elsősorban a felhasználói felület miatt. Három évvel később azonban a jelszókezelő piac még zsúfoltabb, mint valaha, és a LastPass már néhány frissítést is tett, hogy megfeleljen.

Ingyenes vagy fizetett számla? A LastPass ”egy ingyenes opcióval rendelkezik, amely tökéletesen használható, azonban havi 3 dollárért a prémium opció jól elköltött pénzt jelent.

Ha a jelszókezelő piacon van, vagy azon kíváncsi, hogy egy olyan szolgáltatás, mint a LastPass, biztonságot nyújt-e az életének nagyobb biztonságban egy hacker-barát internetben, az alábbiakban néhány betekintést kínálunk:.

lastpass felülvizsgálat

A LastPass áttekintő összefoglalója

A LastPass számos nagyszerű szolgáltatást egyesít néhány további biztonsági eszközzel. A legújabb verzió legyőzi néhány korábbi kérdését, hogy jelszókezelővé váljon, amely könnyen megéri a már alacsony árat. Havonta 3 dollárért nehezen fogja nyomni egy jobb választási lehetőséget.

A LastPass áttekintése és funkciói

LastPass az egyik legolcsóbb jelszókezelő a piacon. Bár van egy nagyon Funkcionálisan ingyenes opció, ezenkívül havonta 3 dollárért kínálja szolgáltatásait (évente 36 dollár számlázásával). Összehasonlításképpen: a versengő menedzser, Dashlane 40 dollárba kerül, évente, az 1Password pedig 36 dollárba kerül.

utolsó lépés

A szolgáltatás könnyen használható a legtöbb eszközzel, de a legmegfelelőbb hasznát úgy fogja használni, ha mobilalkalmazás formájában vagy böngészője pluginjaként használja. Ne feledje azonban, hogy mivel a legtöbb böngésző már rendelkezik beépített jelszókezelőkkel, akkor lehet, hogy ki kell kapcsolnia azt a böngészőt, amelyet alapértelmezés szerint használ. Valószínűleg nem lesz semmiféle konfliktus, de a redundáns jelszó mentés és az automatikus kitöltési kérelmek bosszantóvá válhatnak. Megmutatjuk, hogyan kell ezt később elvégezni.

A LastPass nagyszámú funkcióval rendelkezik, mindegyiket valamilyen biztonsági szög szem előtt tartásával tervezték. Összességében a LastPass a következő tulajdonságokkal és lehetőségekkel rendelkezik:

 • Helyileg tárolt fő jelszó
 • Kétlépcsős azonosítás (2FA)
 • AES 256 bites titkosítás
 • PBKDF2 SHA-256 és sós kivonatok
 • Jelszó automatikus kitöltése
 • Jelszó szerkesztése
 • Jelszógenerátor
 • A jelszó erősségének ellenőrzése
 • Internetes űrlapok tárolása és automatikus kitöltése (pénzügyi információk, címek és más típusú általános webes űrlapok)
 • Bármely böngészőn, böngésző-bővítményen vagy mobilalkalmazáson keresztül elérhető
 • Biztonságos jegyzetfelvétel
 • Biztonságos jelszó- és jegyzetmegosztás
 • SMS-fiók helyreállítása
 • Gyenge vagy duplikált jelszó-figyelmeztetések
 • A jelszó automatikus másodlagos eltávolítása
 • Egyesítés a böngésző által mentett jelszavakkal
 • A bejelentkezés korlátozása megadott országokban
 • Digitális örökség megosztása
 • Jelszó vagy webhely keresése

Nagyon sok pontot kell elérni bármely szolgáltatásnál. A jelszókezelőknél azonban a szükséges biztonsági és funkcionális intézkedések nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a program működjön a fogyasztók vagy a vállalkozások számára. A LastPassnak valószínűleg több funkciója és speciális beállítása van, mint a legtöbb fogyasztó ténylegesen használni fogja, de ez nem rossz dolog.

Még több szolgáltatás érhető el, amelyek közül néhány ki van zárva, ha ingyenes szolgáltatást használ. Ezenkívül létezik néhány egyedi lehetőség azok számára is, akik feliratkoznak a cég családi vagy üzleti lehetőségeire. Itt kaphat teljes összehasonlítást.

Feliratkozás a LastPass-ra

A LastPass remekül nyeri a regisztrációs folyamatot. Szinte nincs probléma, és a LastPass nagyon világos, hogy mit kap. te nem hitelkártyával vagy egyéb fizetési információkkal kell regisztrálnia, hogy kipróbálhassa. A LastPass nagyon funkciókban gazdag ingyenes verziót kínál, amelyet közvetlenül a böngészőjére tölthet le a kezdőlapról. Valójában, Windows és Mac esetén az egyetlen lehetőség egy böngésző plugin, mivel a LastPass nem kínál alkalmazást asztali vagy laptop alapú operációs rendszerekhez.

utolsó áttekintés

Innentől hozzáadva a bővítményt a böngészőhöz, és végigmegy a fiók létrehozási folyamatán. Ez magában foglalja az új fő jelszó beállítását:

utolsó áttekintés

És kész! A LastPass használatának megkezdése következő lépése valójában a program használata, amelyre odaad fogja imádni, vagy utálni, attól függően, hogy mit szeretne kiszabadítani a jelszókezelőből.

OLVASÓ OLDAL: Jelentkezzen be a prémium csomagra, csupán havonta 3 dollárért.

Hogy képet kapjunk arról, hogy a legtöbb felhasználó élni fog, az alábbiakban áttekintettünk néhány kiemelkedő funkciót.

A LastPass funkcióinak áttekintése

Ahogy korábban is látható, a LastPass számos funkcióval rendelkezik. A legtöbb felhasználó azonban valószínűleg a jelszókezeléssel kapcsolatos legalapvetőbb funkciókra korlátozza tevékenységét. Ez általában magában foglalja a jelszavak mentését, a jelszavak webhelyre történő automatikus kitöltését és a jelszavak megváltoztatását, ha szükséges. A LastPass sokat kínál e tekintetben, bár egyes problémák miatt szünetet vagy okot lehet más jelszókezelő eszközök megfontolására.

Jelszavak hozzáadása

Miután beállította a LastPass-fiókot, megkezdheti a jelszavak hozzáadását. Ezt manuálisan vagy ömlesztve is megteheti. A kézi folyamathoz az egyik egyszerű módszer az, ha elmennek a szokásosan használt webhelyekre, és jelentkezzen be a hitelesítő adatokkal. A folyamat során a LastPass a sikeres bejelentkezési kísérlet után megkérdezi, hogy mentse el a jelszavát a tárolóba.

A várakozások szerint a jelszavak hozzáadása meglehetősen egyszerű. Csak rákattint hozzáad hozzáadja a jelszót, a felhasználónevet és a weboldalt a jelszó tárolójához. Amikor legközelebb megpróbál bejelentkezni arra a webhelyre, a LastPass automatikusan kitölti az Ön hitelesítő adatait. Ha valamilyen okból a LastPass nem automatikusan tölti ki, akkor a beépülő modul ikonján szám formájában értesítést kaphat. Ha rákattint az ikonra, és megnyitja a plugin menüt, néhány értesítés jelenik meg alatta Megjeleníti a megfelelő webhelyeket:

utolsó áttekintés

Innentől kiválaszthatja azt a webhelyet, amelyhez megpróbál hozzáférni. Valószínűleg ez azért történik, mert a LastPass egy nagyon specifikus bejelentkezési oldal jelszavát menti. Időközben néhány weboldal különféle bejelentkezési oldalakkal rendelkezik, attól függően, hogy hol vagy hogyan próbál bejelentkezni. A LastPass nem fogja megkísérelni általánosan automatikusan kitölteni azt a címet, amelyet a webhelyhez talál. Ehelyett csak automatikusan kitölti a jelölt első mentésekor meglátogatott weboldalt.

Ezen kívül manuálisan is hozzáadhat jelszavakat a LastPass tárolóból. A boltozathoz a plugin segítségével is hozzáférhet (Nyissa meg a My Vault-ot) vagy bejelentkezve a webhelyről. Innentől kezdve hozzáadhat új webhelyeket a hozzájuk tartozó felhasználónevekkel és jelszavakkal, a képernyő jobb alsó sarkában lévő plusz szimbólum gombra kattintva..

utolsó áttekintés

Ha nem ad meg pontos bejelentkezési URL-t a bejelentkezési oldalnak, akkor valószínűleg nem fog automatikusan kitölteni ezt a módszert, de a felhasználónevet és a jelszót a LastPass legördülő menüből felveheti a felhasználónévbe / jelszóba. dobozok.

Jelszavak tömeges hozzáadása

Ha már sok mentett jelszó van a böngészőjéből, akkor tömegesen is hozzáadhatja azokat. Az ehhez szükséges eljárás kissé unalmas, és messze nem egyértelmű. Valójában internetes keresést kellett végeznem, hogy kitaláljam, hogyan lehet tömegesen hozzáadni a Google Chrome jelszavait.

A tömeges hozzáadáshoz hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Először telepítse a LastPass bináris fájlt. Ennek megállapításához kattintson a böngésző plugin szimbólumára, majd az elemre Több lehetőség > A LastPassról. Itt található a bináris fájl link. A bináris fájl letöltése után állítsa vissza a böngészőt.
 2. A bináris fájl telepítése után futtassa a futtatható fájlt. A végrehajtható fájl nem a legjobb hely a tömeges importáláshoz. Noha a böngésző jelszavain kívül többet is importálhat (például wifi SSID-ket és jelszavakat), ez nagyon rossz felület.
 3. Meg kell szitálnia, hogy mely jelszavakat kíván hozzáadni, majd a Shift vagy a CTRL billentyűkkel választhatja ki a több elemet. Ellenkező esetben rá kell kattintania egyenként.

Aggasztóan azonban a LastPass azt mondja töröl ezeket a jelszófájlokat a számítógépről, miután importálta őket a futtatható bináris fájl segítségével. Ez nem igazán kedvelt számomra, de ha úgy dönt, hogy all-in-ra megy a LastPass-szal, ez minden bizonnyal biztonságosabb lehetőség..

Az importálás másik módja az, hogy a LastPass böngésző plugin-jére mennek, majd a következőre lépnek Több lehetőség > Fejlett > import, majd válassza ki a böngészőt. Ez az opció automatikusan kiválasztja a számlajelszavak teljes készletét az Ön számára, így könnyebben eltávolíthatja azokat a jelszavakat, amelyeket nem akar importálni. Ezenkívül nem törli a jelszavakat a rendszeréből (phew!).

Ugyanakkor a LastPass rendelkezik exportálási funkcióval arra az esetre, ha át akarja helyezni a mentett jelszavakat a LastPassból egy másik szolgáltatásba.

utolsó áttekintés

A kissé unalmas importálási folyamatokon kívül úgy tűnik, hogy a LastPass egyik kulcsfontosságú eleme - a jelszavak hozzáadása - jóval lejjebb esik..

Jelszavak betöltése

A legtöbb esetben, amíg van jelszava mentett a LastPass-tárolóba, megpróbálja automatikusan kitölteni a jelszót az Ön számára. Mint már említettük, vannak olyan esetek, amikor az automatikusan nem töltődik be, de ritkán találkozik ezzel a problémával.

Tudod, hogy a LastPass egy webhelyen dolgozik, amikor három pontot lát egy szürke mezőben a felhasználónév vagy jelszó jobb oldalán:

lastpass felülvizsgálat

A LastPass automatikusan beilleszti azt a véleményt, amely a helyes jelszónak megfelel. Ha az alsó indexben egy számot lát az ellipszisek mellett (“…”), ez azt jelzi, hogy egynél több felhasználónévvel vagy jelszóval rendelkezik a kérdéses webhelyen. Ha több fiókkal rendelkezik egy webhelyhez, akkor kattintson az ellipszisre, és kiválaszthatja, hogy melyik felhasználónév / jelszó kombinációt használja.

Itt a dolgok érdekessé válnak. Tegyük fel, hogy feliratkozik egy új webhelyre. A LastPass-nak nem lesz ellipszis-szimbóluma a felhasználónév szakasz mellett, de az akarat helyezze el a jelszó mező mellett. Miért? Mert a LastPass felhasználható a következőkre hozzon létre webhelyhez tartozó jelszavakat. Ehhez kattintson az ellipszis szimbólumra, majd Jelentkezzen be mint és Generáljon jelszót. Ezután kattintson a pirosra Generál és töltse ki gomb.

lastpass felülvizsgálat

A LastPass automatikusan beilleszti automatikusan létrehozott jelszavát a jelszó szakaszba. azonban, megváltoztathatja a LastPass által generált jelszó biztonsági szintjét, és őszintén szólva valószínűleg ezt kellene tennie. Alapértelmezés szerint a LastPass úgy van beállítva, hogy 12 karakter hosszú jelszót generáljon, amely nem tartalmaz szimbólumokat. Az ilyen típusú jelszó rendben van, de nem túl erős.

A beállítások megváltoztatása, mielőtt elérné Generál és töltse ki, választ Több lehetőség.

lastpass felülvizsgálat

A LastPass számos lehetőséget kínál itt, például beállíthatja a jelszó hosszát, megkönnyíti az olvasást vagy mondást, és ami még fontos, szimbólumok beillesztése a jelszóba. A jelszógenerátor segítségével akár 100 karakter hosszú jelszavakat hozhat létre kis- és nagybetűk, szimbólumok és számok keverékével. És mivel önnek nem kell emlékeznie a jelszóra (elvégre erre a célra használ egy jelszókezelőt), szinte nincs ok arra, hogy ne tegyük nevetségesen megtörhetővé a jelszavát..

A LastPassnak létre kell hoznia egy erős jelszót a generátorral, de jó, ha dönthet úgy, hogy megváltoztatja az erősséget. Nem minden jelszógenerátor rendelkezik ezzel a lehetőséggel. Ezen felül a jelszavak betöltése a boltozatból elég könnyű ügy, és a jelszavak közötti váltás egyszerre több fiók esetén is egyszerű.

És bár jó, ha hagyja, hogy a LastPass hozzon létre jelszavait a fiókok feliratkozáskor, az jó, és ez nem fog működni minden webhelyen. A tesztelés során azt tapasztaltam, hogy a StackExchange nem integrálódik a LastPass generátorához. A legtöbb webhelyen azonban működni fog.

Biztonsági Kihívás

A LastPass jó hely a jelenlegi jelszavak erősségének tesztelésére. A Security Challenge szolgáltatás (csak a Vault-tól érhető el) nagyszerű módja ennek. Ez egy jó eszköz azok számára is, akik tömegesen adnak hozzá jelszavaikat egy böngésző alapú jelszókezelőből, mivel a beépített kezelők általában csak a jelszavaik és felhasználói azonosítók tárolására és automatikus kitöltésére törekszenek..

Csak annyit kell tennie, hogy rákattint Biztonsági Kihívás a Vault menü bal oldaláról. Ezután kattintson a gombra Mutassa a pontszámomat:

lastpass felülvizsgálat

Figyelmeztetni kell: A LastPass brutálisan őszinte lesz a jelszó erősségi szintjével kapcsolatban. Hogy magába foglalja a fő jelszó erőssége:

lastpass felülvizsgálat

lastpass felülvizsgálat

Úgy tűnik, van még munkám! Szerencsére a LastPass inkább a jelszavak biztonságának javításában segít, mint a szégyentelésen, hogy rosszul viselkedik. A jelszavak javítására szolgáló eszközök ott vannak a programban:

lastpass felülvizsgálat

Ha frissíteni szeretné a jelszavait, a LastPass segíthet. Kattintson az egyikre Cserélje ki a gyenge jelszavakat vagy Használt jelszavak módosítása, majd válassza ki a frissíteni kívánt webhely (eke) t. A LastPass ekkor végigvezeti a jelszó frissítésének folyamatát az adott webhelyen, amely magában foglalja a belépést a LastPass felületről és a jelszó megváltoztatásának eljárásait az adott webhelyen..

lastpass felülvizsgálat

lastpass felülvizsgálat

A szolgáltatás futtat egy szkriptet, amely ezt a feladatot elvégzi az Ön számára, tehát nincs semmi tennivalója. Ha elkészült, értesítjük, hogy a jelszavad megváltozott. És természetesen, ha kíváncsi, mi az új jelszó, akkor ellenőrizze a boltozatot.

Ez kissé hosszú folyamat lehet, de a jelszavait nagyban megváltoztathatja, ha bejelöli a Jelszó és a felhasználói azonosító bejegyzés melletti négyzetet a különböző webhelyekhez, amelyeket átvitt a LastPass-ra. Ha azonban egyszerre sok webhelyet fog létrehozni, akkor egy ideig is távolodhat a számítógéptől. A szkript nagyjából elhasználja az összes feldolgozási energiát, és valószínűleg eltart egy ideig. Különösen, ha olyan vagy, mint én, és több mint 200 különböző webhely-fiókkal rendelkezik (ne ítélj meg engem).

Az űrlap kitölti

A jelszavak egy dolog, de a LastPass célja az is, hogy automatikusan kitöltse az interneten leggyakrabban használt űrlapokat. Összességében a LastPass automatikusan kitöltheti az űrlapokat személyes adatokkal, pénzügyi információkkal (hitelkártya számok, bankszámla adatok stb.) És elérhetőségi adataival. Olyan egyedi űrlapokat is hozzáadhat, amelyeket nem építettek be a programba, bár ez inkább egy magasabb szintű szolgáltatás, amelyet a legtöbb fogyasztó nem használ.

lastpass felülvizsgálat

Az igazi kérdés az, hogy hajlandó-e átadni ezt a fajta információt a LastPass-nak. Ha már elmentte ezt az információt a böngészőjében, akkor az átadása a LastPass-nak nem növeli a biztonsági kockázatot még sokkal többel. Az egyetlen kockázat az, ha valaki behatol a LastPassba, ami eddig még nem történt meg a végén, mivel a vállalatnak soha nem volt adatmegsértése. A LastPass szerint "végrehajtották az AES-256 bites titkosítást PBKDF2 SHA-256 és sózott kivonatokkal a felhőben a teljes biztonság érdekében".

Ha azonban gyenge a LastPass-fiók jelszava, és nem állít be két tényezővel történő hitelesítést a hozzáféréshez, akkor bajba kerülhet. A LastPass végül meg tudja védeni a jelszavait, de csak annyiban, amennyiben megnehezítette a hozzáférést a jelszó tárolójához.

Ha valami olyan közismert, mint a név és a cím információ, itt nem szabad valós minősítéseket tenni. A LastPass ugyanúgy működik, mint a jelszavak, amikor automatikusan kitölti az űrlapokat.

Egyéb szolgáltatások: megosztott mappák, biztonságos jegyzetek, speciális beállítások

Ha valóban többet kell kihoznia a jelszókezelőből, a LastPass-nak van néhány jó kiegészítő lehetősége is. A fizetett számla 1 GB tárolóhelyet foglal magában, így megfelelő helyre korlátozott számú fontos fájl tárolására és megosztására.

A Sharing Center segítségével fájlokat oszthat meg más fiókokkal, de ez a szolgáltatás csak a Családterv részeként érhető el. Bárki használhatja a Biztonságos megjegyzéseket, amelyek felhasználhatók olyan biztonságos információk tárolására, amelyekre valójában nem emlékszik (például wifi jelszavak). Sőt, megoszthatja jegyzeteit másokkal, bár nekik szükségük lesz egy LastPass-fiókra a megosztás elfogadásához.

lastpass felülvizsgálat

Ezen túlmenően számos apróféle módszer van a LastPass kezelésére a speciális beállításokban, amelyek csak a Vaultból érhetők el. Például, kétfaktoros hitelesítéssel jobban biztosíthatja fiókját. A LastPass az alábbi multifaktoros hitelesítőkkel integrálható:

 • LastPass hitelesítő
 • Google Authenticator
 • Toopher
 • Duó
 • Transakt
 • Rács
 • YubiKey
 • Ujjlenyomat / intelligens kártya
 • Szezám
 • Salesforce Authenticator

Más érdekes biztonsági beállításokat is elvégezhet, például megtilthatja a Tor hálózatokon történő bejelentkezést, beállíthatja a LastPass-t futtató más eszközöket, hogy automatikusan kijelentkezzenek, amikor új eszközre jelentkezik be, és még a LastPass-ot is értesítsék, ha egyes URL-ek azonos bejelentkezési adatokkal rendelkeznek (jó több bejelentkezési oldallal rendelkező webhelyek automatikus kitöltésének módja).

Ha a LastPass-ot használja??

A LastPass erős versenyző, ha biztonságosabb jelszókezelési lehetőséget szeretne választani, mint a beépített böngészőkezelőnél. Ennek ellenére érdemes lehet a döntés meghozatala előtt feltárni néhány más lehetőséget.

Ennek ellenére a LastPass szinte nevetséges összeget kínál. A jelszóeszközök erősek és biztonságosak. És bár az egyéb jelszavak tömeges importálása kissé bosszantó lehet, a helyes elvégzésnél csak néhány percig tart, és valószínűleg csak egyszer kell megtennie.

Az elsődleges ok, amiért korábban áttekintésünkben lezártuk a LastPass-ot, annak zajos felhasználói felülete miatt volt. Azóta a vállalat egy meglehetősen vonzó, modern esztétikával továbbfejlesztette, amit valószínűleg soha nem használ, ha a LastPass-ot használja az elsődleges funkcióihoz. A vállalat lehetőséget adott arra, hogy visszatérjen a 3.0 verzióra, de ez már nem érhető el. Ha nem tetszik az újabb felület, akkor már nagyon beragadtál vele.

Ezenkívül a LastPass mobil alkalmazásként is elérhető, amely felveti néhány további előnyeit. A mobilalkalmazás verziójával mentheti és automatikusan kitöltheti az összes mobilalkalmazását. Mivel a jelszavakat biztonságosan tárolják a felhőben, a mobil alkalmazás verzióján keresztül hozzáférhet minden webhelyhez tartozó jelszóhoz..

A LastPass egy meglehetősen erős és szerencsére modern biztonsági eszköz. Tekintettel arra, hogy ez az egyik legolcsóbb lehetőség a versenytársak körében, még ha az ingyenes opció is több mint elegendő funkciót biztosít az átlagos felhasználó számára, a LastPass jelszókezelő, érdemes felvenni a képet..

LastPass és jelszókezelők

A jelszókezelők egyre növekvő tendencia, és a LastPass egyike azon szolgáltatások közül, amelyek ma már jelszóvédelmet és tárolást kínálnak. Ezeket a programokat úgy tervezték, hogy segítsék a fogyasztókat a növekvő jelszavak számának jobb megszervezésében, valamint segítsék ezeket a jelszavakat az internetkorszakhoz illeszkedő módon..

Az átfogó kérdések mind a LastPass, mind a jelszókezelők vonatkozásában a következőkre vonatkoznak: „Szükségem van erre?” És „Úgy működik, ahogyan a tervezett?” Míg a fentiekben részletesebben áttekintettük a LastPassot, könnyebben tudunk foglalkozni a jelszókezelők általános igénye tágabb értelemben.

A legtöbb internetes felhasználó már használ jelszókezelőt; csak nem veszik észre. Ha Ön Apple felhasználó, akkor a vállalat kulcstartó formájában használja az Apple készülékeinek saját jelszókezelőjét. Ha a Keychain-hez mentette a jelszavait (valószínűleg van), akkor gyorsan és egyszerűen bejelentkezhet fiókjaiba eszközöin. A Keychain valójában olyan projekt volt, amelyet az Apple a 90-es években tervezett, és a 2000-es évek elején kezdte teljes körűen kidolgozni és felhasználni asztali, laptop és mobil operációs rendszereiben..

Ha Ön Microsoft vagy Android felhasználó, akkor valószínűleg még mindig belemerítette a kezét a jelszókezelő vízébe. A legtöbb böngésző beépített jelszókezelő rendszerekkel rendelkezik, nevezetesen a Chrome és a Firefox. Android-felhasználók számára a jelszókezelés kapcsolódik a Google-fiókjához, így valószínűleg már zökkenőmentesen hozzáférhet az elmentett jelszavakhoz az Android mobil eszközökön és a Chrome böngészőn..

Igen, szüksége van egy jelszókezelőre

Szüksége van egy jelszókezelőre? Egyértelmûen, igen. Egy 2016-os felmérés során az Intel Security megállapította, hogy az emberek átlagosan 27 különböző jelszóval védett fiókkal rendelkeznek. A felmérés azt is megállapította, hogy a legtöbb ember nemcsak nem használ dedikált jelszókezelőket (valószínűleg nem ez a helyzet, ha számolunk a beépített böngészőkezelőkkel), hanem a felmérésben részt vevő felnőttek 37% -a elfelejti legalább egy jelszót hetente.

Könnyen beismerem, hogy egyike vagyok annak a 37 százaléknak, még akkor is, ha a jelszavak kezelője a helyén van. A jelszavak elfelejtése azonban kevésbé aggodalomra ad okot, mint a sokféle fiókkal járó biztonsági kockázat. Sajnos a legtöbb ember ugyanazt vagy kevés jelszót használ minden fiókjában. Ez alapvetően veszélyes, tekintve, hogy napjainkban hányan veszítik el a jelszavakat az adatsértések során. És ha a hackerek megszerezik azt az egyetlen jelszót, amelyet az összes elmúlt öt évben használtak az összes fiókodhoz, akkor hozzáférhet a összes a fiókjaiból. Valószínűleg nem kell magyaráznom, miért van ez a probléma.

Tehát olyan jelszókezelők, mint a LastPass és sok más versenytárs, léteznek, hogy ne csak csökkentsék az emlékezetes jelszavak számát, hanem segítsenek egy kicsit összekeverni a jelszavak változatosságát és erősségét. Mindaddig, amíg önnek nem kell emlékeznie a 27+ jelszóra, mindenre könnyen megadhat más jelszót. És mivel az összes jelszavának a cetlikre történő felírása rossz ötlet (kérdezze meg csak a hawaii vészjelzőt, aki a véletlen rakétaütés figyelmeztetését követően esett azért a gömbért), a jelszavak kezelőjéhez szüksége van a biztonsága érdekében és hogy megkönnyítse az életét.

Látogasson el a LastPass oldalra

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 78