5 legjobb Kodi billentyűzet 2017/2018-ra

A legjobb Kodi billentyűzetek

A Kodi telepíthető számos eszközre, beleértve a Raspberry Pi, az Amazon Fire TV és a Roku készülékeket. A kiegészítők telepítése és a beállítások megváltoztatása a set-top streaming eszközön azonban dedikált billentyűzet nélkül nagyon nehéz lehet. Bizonyos esetekben használhatja a PC billentyűzetét, de nem minden eszköz működik a hagyományos billentyűzettel.

Mivel a piacon nagyon sok alacsony minőségű Kodi billentyűzet van, nehéz lehet megtalálni azokat a néhány terméket, amelyek valóban megéri az idejét és pénzét. A segítség érdekében alaposan megvizsgáltuk a piacot és kiválasztottuk az öt legjobb Kodi billentyűzetet, amelyek 2017. novemberétől elérhetők.

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Mielőtt elkezdenénk

Erősen ajánlott egy virtuális magánhálózat (VPN) használata a Kodi-val. Ezek titkosítják a hálózati forgalmat, és megakadályozzák a közepette lévő támadásoktól és az internetszolgáltatók szimatolásától. A VPN emellett lehetővé teszi a geolokálással ellátott tartalmak megtekintését is, ha a megfelelő ország szerveréhez kapcsolódik. Az IPVanish használatát javasoljuk. Ez egy gyors, stabil VPN, amely nem tárolja a tevékenységeidet, és szinte bármilyen platformon telepíthető, beleértve az Amazon Firestick-et is..

Minősítési kritériumaink

Mielőtt elkezdenénk az egyes billentyűzet-áttekintéseket, fontos tudnunk, hogy hogyan vontuk le következtetéseinket. Míg általában az általunk felülvizsgált termékeket személyesen teszteljük, a Kodi billentyűzet piaca olyan széles, hogy ebben az esetben ez csak nem volt lehetséges. Ehelyett számos más kritériumot vettünk figyelembe, és ezeket használtuk alapul a Kodi billentyűzetre vonatkozó ajánlásainkhoz:

 • Pozitív vélemények száma a népszerű online piacokon
 • Vevői elégedettség az idő múlásával
 • Más professzionális termékértékelők véleménye
 • Ár
 • A billentyűzet funkciói és funkcionalitása

Meg kell jegyezni, hogy a Kodi legjobban távirányítóval és billentyűzettel rendelkezik a szövegbevitelhez. A távirányítóról szóló cikket fogunk írni a közeljövőben, és hivatkozunk erre a cikkre. A Kodi azonban teljes egészében a billentyűzettel használható, így a dedikált billentyűzet az első elem, amelyet meg kell vásárolnia egy új Kodi-alapú házimozi rendszerhez..

A 2017. decemberi legjobb Kodi billentyűzetek

Rii i8 + 2,4 GHz Mini vezeték nélküli billentyűzet

rii i8 + vezeték nélküli billentyűzet

Az egyik első dolog, amit észrevehet a Rii i8 + -ról, a szokatlan alakja. Ez majdnem olyan, mint egy joypad, és eleje el van takarva gombokkal, hogy nagyon kevés hely maradjon hátra. Ennek ellenére ez a termék teljes körű irányítást kínál a Kodi felett, köszönhetően a kicsi, gesztusokat támogató érintőpadnak és a teljes QWERTY billentyűzetnek. Ez a billentyűzet háttérvilágítással is rendelkezik, így tökéletesen használható a Kodi kikapcsolt lámpákkal történő használatához.

Ennek a billentyűzetnek két változata van; az egyik Bluetooth-ot, a másik 2,4 GHz-es rádiójeleket használ. Úgy döntöttünk, hogy ez utóbbi verzió a legtöbb felhasználó számára megfelelőbb lesz, mivel nem támaszkodik egy Bluetooth-támogatással rendelkező eszközre. Mint ilyen, ez a billentyűzet minden USB-porttal rendelkező eszközön működni fog, beleértve a PC-t, a Raspberry Pi-t és az Amazon Fire TV-t.

Mindkét változat Mini-USB kábelt használ a belső akkumulátor töltéséhez, és a 2,4 GHz-es verzióhoz ingyenes USB port szükséges a vevőhöz.

Jelenleg a Rii 8+ több mint 1600 véleményt tartalmaz az Amazonon, és ezek több mint fele ötcsillagos besorolás. Egyes vásárlók azonban olyan problémákkal szembesültek, amikor az érintőpad regisztrál gesztusokat, amikor egyiket sem szánják, míg mások úgy találták, hogy nehéz lehet megtalálni a megfelelő gombok kombinációját bizonyos karakterek beviteléhez. Ennek ellenére az érintőtáblát le lehet zárni, és valószínűtlen, hogy valamit újra kell készítenie, mivel az írásjelek pontosan ugyanazok, mint a teljes méretű billentyűzeten..

Előnyök:

 • Teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik
 • A háttérvilágítású gombok növelik az éjszakai megtekintési élményt
 • Újratölthető elem

Hátrányok:

 • Túl érzékeny érintőpad
 • Kicsi miatt hajlamos az írásmódra

Jelenleg elérhető az Amazonon

Logitech K830

logitech k830 vezeték nélküli billentyűzet

A Logitech K830 sokkal hagyományosabb billentyűzet, mint a Rii i8. A kulcsok sokkal jobban vannak elosztva, így kevésbé van a hibás beírás. A háttérvilágítás ellenőrzi a környezet megvilágítását, mielőtt automatikusan beállítja önmagát. Automatikus módban ez a háttérvilágítás bekapcsol, amikor elsötétül, ami jó érzés.

Ez a billentyűzet Bluetooth-on vagy rádión keresztül is használható, és bármilyen Android, Windows, Linux vagy ChromeOS Kodi telepítéssel kompatibilis. Újratölthető akkumulátorral rendelkezik, amelynek töltése három órát vesz igénybe, de 20 órás élettartama van. Ezek a számok 20 órás állandó használatot képviselnek, tehát valójában valószínűleg hetekig tart a feltöltés között.

A felső rész bal oldalán egy kis gomb található. Ez a gomb kattintással balra kattint, és úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse a kétkezes webes böngészést. Elhelyezése ellenére ez a gomb nem különösebben hajlamos a véletlen aktiválásra, és a Kodi menüiben sokkal kényelmesebben navigálható, mint csupán a nyomógomb és a laptop stílusú egérgombok használata..

Ez a billentyűzet 39,99 dollárba kerül. Átlagosnál magasabb ára ellenére jelenleg négycsillagos besorolást élvez az Amazonon. Minden számla szerint a vásárlás után sokáig működnie kell.

Kicsit, de észrevehetően késik az érintőpad használata. Tekintettel arra, hogy ezt „nappali” billentyűzetként forgalmazzák, valójában nem úgy tervezték, hogy nagy teljesítményű felhasználásra szolgáljon, és mint ilyen, ez egy viszonylag kis kérdés.

Előnyök:

 • Sokoldalú, platformok közötti billentyűzet
 • Az akkumulátor hosszú élettartama
 • A háttérvilágítás automatikusan szabályozza a fényerőt

Hátrányok:

 • Kissé drágább, mint a hasonló billentyűzeteknél
 • A vörös, alternatív funkciós címkék kissé szörnyűek

Elérhető az Amazon-on

iClever Bluetooth billentyűzet  

iClever vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet

A Kodi hordozható eszközökre telepíthető, például USB-meghajtókra és Raspberry Pis-re, tehát értelme van, hogy olyan alacsony billentyűzetű billentyűzetre van szüksége. Az iClever billentyűzet mindössze 7 hüvelyk széles, és oldalai behajtva vannak, hogy ezt még tovább csökkentsék.

Hajtogatáskor ez a billentyűzet alvó módba lép, és ha egyszer kibontakozik, felébred és automatikusan párosul legfeljebb három eszközzel. Kis méretének ellenére a kulcsok jó méretűek. Ez segít minimalizálni az elvégzett gépelési hibákat - ez a Kodi különösen fontos jellemzője, mivel egyetlen gépelés hibákat okozhat a kiegészítő forrásokhoz való csatlakozáskor..

Az iClever billentyűzet teste alumíniumból készül. Továbbá. a belső akkumulátor akár 60 órát is képes egyetlen töltéssel fenntartani. Ezek a funkciók teszik az iClever billentyűzetet kiváló választássá azok számára, akik valóban hordozható Kodi rendszert keresnek.

Ez a billentyűzet drágább, mint sokan mások, köztük azok, amelyek jobb összeköttetést vagy kiegészítő funkciókat kínálnak. Ennek ellenére valóban fizet azért, hogy ezt a billentyűzetet bárhová elviheti. Bár az iClever nem olyan jól ismert, mint a Logitech, ezt a terméket sok más értékelő nagyra becsüli. Még egy életre szóló garancia is van arra az esetre, ha valami rosszul fordul elő.

Előnyök:

 • Alacsony profil, összecsukható kivitel
 • Az akkumulátor hosszú élettartama
 • Pár három eszközhöz

Hátrányok:

 • Átlagosnál magasabb ár

Elérhető az Amazon-on

Jelly Comb Mini vezeték nélküli billentyűzet

zselés fésű mini billentyűzet

A Jelly Comb billentyűzet 6 ”széles, és lényegében egy oldalán elfordított mobiltelefon billentyűzet. Van azonban néhány különbség. Először is, ez a modell két szóköz és FN billentyűvel rendelkezik, az egyik mindkét oldalon. Másodszor, van egy érintőpad, nyilak és két egérgomb. Ez a billentyűzet kis mérete és a multimédiás kulcsok széles választéka olcsóbb alternatívát jelent az iClever modell számára, de a kompromisszum az, hogy ez nagyon „otthoni” billentyűzet.

Ennek egyik oka az, hogy hiányzik a Bluetooth funkció. Ehelyett rádiófrekvenciákat használ, és a vevőkészülékhez USB-portra van szükség, ezáltal alkalmatlanná tenni az iPhone és az Android Kodi telepítéséhez. A távirányító stílusú kialakításának köszönhetően ez a billentyűzet használata természetes. Több mint 140 izzó véleménye van az Amazon-on, és az egyetlen probléma az, hogy öt percenként alvó módba kerül, és néhány másodpercig tart az ébredés..

A Jelly Comb a legolcsóbb billentyűzet a listánkban, 19,99 dollár mellett. Meglepő módon, annak ellenére, hogy olcsó, élettartamú garanciával jár. Sok termék áttekintése tanúsítja, hogy hosszú ideig működik, így szerencsével soha nem kell egyáltalán igénybe vennie a jótállást..

Előnyök:

 • Kicsi és könnyen írható be
 • Nagyon megfizethető
 • Élettartam garancia

Hátrányok:

 • Nem támogatja a mobil platformokat
 • Alvó üzemmódból néhány másodpercig tart

Elérhető az Amazon-on

Microsoft N9Z-00001 vezeték nélküli billentyűzet

microsoft n9z vezeték nélküli billentyűzet

A Microsoft N9Z-00001 egy többplatformos, kiömlésálló billentyűzet, kibővített érintőpaddal és három testreszabható gyorsbillentyűvel együtt. Rádiófrekvenciákat használ a csatlakozáshoz, így a készülék működéséhez legalább egy USB-port szükséges. Sajnos ez azt jelenti, hogy nem fog működni mobil platformon Micro-USB-USB konverter nélkül, de támogatja a Windows, Android, Mac és Linux operációs rendszereket.

Ez a billentyűzet nagyon egyszerű felépítésű, mentes a trükköktől és a rendetlen elrendezésektől, amelyek hajlamosak a vezeték nélküli billentyűzetek sújtására. Ez egy teljes méretű billentyűzet is, tehát a gépelés természetesnek érzi magát, és biztosítja, hogy ez nem szigorúan a „csak a Kodi számára” termék.Ez könnyen használható munkához.  

Az érintőpad megfelelő, de érzékenyebb, mint szeretnénk. A kattintáshoz koppintási funkciót nem lehet kikapcsolni, és az érintőpad nagy mérete miatt ezt gyakran véletlenül aktiválják. Annak ellenére, hogy ez a billentyűzet egyenesen a költségvetés középső tartományában ül, az AAA akkumulátorokra támaszkodik. A tisztesség kedvéért ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a töltés miatt, és kilenc hónapos akkumulátor-élettartammal az akkumulátorokat nem kell gyakran kicserélni..

Előnyök:

 • Tiszta billentyűzetkiosztás
 • Jó platformtámogatás
 • Megfizethető és többcélú

Hátrányok:

 • Az érintőpad kissé túl érzékeny és nem zárható le
 • Nincs Bluetooth kapcsolat

Elérhető az Amazon-on

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 76

Adblock
detector