5 най-добри Kodi клавиатури за 2017/2018

Най-добрите клавиатури Kodi

Kodi може да бъде инсталиран на огромна гама от устройства, включително Raspberry Pi, Amazon Fire TV и Roku. Въпреки това, инсталирането на добавки и промяна на настройките на поточно устройство за поточно предаване може да бъде много трудно без специална клавиатура. В някои случаи можете да използвате вашата клавиатураPC, но не всички устройства работят с традиционна клавиатура.

С големия брой нискокачествени клавиатури Kodi на пазара, може да бъде трудно да намерите няколко продукта, които реално струват вашето време и пари. За да помогнем, ние подробно проучихме пазара и избрахме пет от най-добрите клавиатури Kodi, налични към ноември 2017 г..

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Преди да започнем

Силно препоръчваме да използвате виртуална частна мрежа (VPN) с Kodi. Те криптират вашия мрежов трафик и ви предпазват от атаки на Man-in-the-Middle и прослушване на ISP. VPN също така ви позволява да гледате геолокирано съдържание, просто като се свържете със сървър в правилната държава. Препоръчваме IPVanish. Това е бърз и стабилен VPN, който не поддържа журнали на вашите дейности и може да бъде инсталиран на почти всяка платформа, включително Amazon Firestick.

Нашите критерии за оценка

Преди да стигнем до отделните прегледи на клавиатурата, важно е да знаем как стигнахме до нашите заключения. Въпреки че обикновено лично тестваме продуктите, които преглеждаме, пазарът на клавиатури на Kodi е толкова широк, че това просто не беше възможно в този случай. Вместо това взехме под внимание няколко други критерия и ги използвахме, за да съставим основа за нашите препоръки за клавиатура Kodi:

 • Брой положителни отзиви за популярните онлайн пазари
 • Удовлетвореност на купувача във времето
 • Мненията на други професионални рецензенти на продукти
 • Цена
 • Характеристиките и функционалността на клавиатурата

Трябва да се отбележи, че Kodi е най-добър опит с дистанционно управление и клавиатура за въвеждане на текст. Ще пишем статия за дистанционно управление в близко бъдеще и ще я свържем от тази статия. Въпреки това Kodi може да се използва изцяло с клавиатурата, което прави специална клавиатура първият елемент, който трябва да закупите за нова система за домашно кино, базирана на Kodi.

Най-добрите Kodi клавиатури от декември 2017 г.

Мини безжична клавиатура Rii i8 + 2.4GHz

rii i8 + безжична клавиатура

Едно от първите неща, които ще забележите за Rii i8 +, е неговата необичайна форма. Почти е като джойстик, а предната част е толкова покрита с бутони, че е останало много малко място. Въпреки това, този продукт предлага пълен контрол над Kodi благодарение на малкия си поддържащ жест тъчпад и пълната QWERTY клавиатура. Тази клавиатура също е с подсветка, което я прави идеална за използване на Kodi с изключени светлини.

Има две версии на тази клавиатура; единият използва Bluetooth, другият използва 2.4GHz радио сигнали. Решихме, че последната версия ще бъде по-подходяща за повечето потребители, тъй като не разчита на устройство с Bluetooth поддръжка. Като такава, тази клавиатура ще работи на всяко устройство с USB порт, включително компютър, Raspberry Pi и Amazon Fire TV.

И двете версии използват Mini-USB кабел за зареждане на вътрешна батерия, а версията на 2.4GHz изисква безплатен USB порт за своя приемник.

В момента Rii 8+ има над 1600 отзива за Amazon и повече от половината от тях са петзвездни оценки. Някои купувачи обаче са имали проблеми, при които тъчпада регистрира жестове, когато никой не е предназначен, а други откриват, че може да е трудно да се намери правилната комбинация от бутони, за да въведете определени знаци. Тъчпадът може да се заключи, за да се предотврати това, но е малко вероятно да се наложи да пренареждате нещо, тъй като всички препинателни клавиши са точно същите, както на клавиатурата в пълен размер.

Професионалисти:

 • Има пълна QWERTY клавиатура
 • Клавишите с подсветка подобряват преживяването през нощта
 • Акумулаторна батерия

Недостатъци:

 • Прекалено чувствителен тъчпад
 • Склонни към печатни грешки поради малкия си размер

В момента се предлага на Amazon

Logitech K830

Logitech k830 безжична клавиатура

Logitech K830 е много по-традиционна клавиатура от Rii i8. Клавишите му са далеч по-добре разположени, така че има по-малък шанс да се изкриви. Подсветката му проверява осветлението във вашата среда, преди автоматично да се регулира. В автоматичен режим тази подсветка ще се задейства, когато потъмнее, което е приятно докосване.

Тази клавиатура може да се използва или чрез Bluetooth или радио и е съвместима с всяка инсталация на Android, Windows, Linux или ChromeOS Kodi. Той има акумулаторна батерия, която отнема три часа за зареждане, но има 20-часов живот. Тези числа представляват 20 часа постоянна употреба, така че в действителност вероятно ще продължат седмици между презарежданията.

Има малък бутон от лявата страна на горната част. Този бутон натиска левия бутон и е създаден да улеснява по-лесното сърфиране с две ръце. Въпреки разположението си, този бутон не е особено предразположен към случайно активиране и може да се използва за навигация в менютата на Kodi по-удобно, отколкото чрез използване само на бутоните на мишката в стила на тракпад и лаптоп.

Тази клавиатура струва $ 39,99. Въпреки по-високата си от средната цена, в момента той се радва на четиризвезден рейтинг на Amazon. По всички сметки тя трябва да продължи да работи дълго след покупката.

Има малко, но забележимо количество забавяне при използване на тъчпада. Като се има предвид, че това се продава като клавиатура на "хол", тя наистина не е предназначена за работа с големи натоварвания и като такава, това е сравнително малък проблем.

Професионалисти:

 • Универсална, многоплатформена клавиатура
 • Дълъг живот на батерията
 • Подсветката регулира яркостта автоматично

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от подобни клавиатури
 • Червените етикети за алтернативни функции са малко нагласи

Предлага се в Amazon

iClever Bluetooth клавиатура  

iClever безжична Bluetooth клавиатура

Kodi може да бъде инсталиран на преносими устройства като USB стикове и Raspberry Pis, така че има смисъл, че имате нужда от клавиатура с еднакво нисък профил. Клавиатурата на iClever е широка само 7 ”и страните му се сгъват, за да намалят това още повече.

Когато е сгъната, тази клавиатура влиза в режим на заспиване и веднъж разгъната, се събужда и автоматично се сдвоява с до три устройства. Въпреки малкия си размер, клавишите са добре оразмерени. Това помага да се сведе до минимум броя на грешките при писане, които правите - особено важна характеристика при Kodi като единична печатна грешка може да причини грешки при свързване към източници на addon.

Корпусът на клавиатурата на iClever е изработен от алуминий. Освен това. вътрешната батерия издържа до 60 часа с едно зареждане. Тези функции правят iClever клавиатурата отличен избор за тези, които търсят наистина преносима система Kodi.

Тази клавиатура е по-скъпа от много други, включително някои, които предлагат по-добра свързаност или допълнителна функционалност. Това каза, че наистина плащате за възможността да използвате тази клавиатура където и да отидете. Въпреки че iClever не е толкова добре познат като Logitech, този продукт се цени от много други рецензенти. Има дори гаранция за цял живот, в случай че нещо се обърка по линията.

Професионалисти:

 • Нисък профил, сгъваем дизайн
 • Дълъг живот на батерията
 • Двойки към три устройства

Недостатъци:

 • По-висока от средната цена

Предлага се в Amazon

Мини безжична клавиатура Jelly Comb Mini

желе гребен мини клавиатура

Клавиатурата на Jelly Comb е широка 6 ”и по същество е клавиатура на мобилен телефон, обърната на нейната страна. Има няколко разлики обаче. Първо, този модел има два интервала и клавиши FN, по един от всяка страна. Второ, има тъчпад, клавиши със стрелки и два бутона на мишката. Малкият размер и широката гама от мултимедийни клавиши на тази клавиатура я правят по-малко скъпа алтернатива на модела iClever, но компромисът е, че това е много клавиатура „у дома“.

Една от причините за това е, че му липсва Bluetooth функционалност. Вместо това той използва радиочестоти, а приемникът изисква USB порт, което го прави неподходящ за инсталации на iPhone и Android Kodi. Въпреки това, благодарение на дизайна си в стил дистанционно управление, тази клавиатура се чувства естествена за използване. Той има повече от 140 светещи отзива за Amazon и единственият проблем с него е, че той влиза в режим на заспиване на всеки пет минути и отнема няколко секунди, за да се събуди.

Jelly Comb е най-евтината клавиатура в нашия списък, с $ 19.99. Изненадващо, въпреки че е толкова евтин, той предлага доживотна гаранция. Много от отзивите на този продукт свидетелстват за това, че той работи за дълги периоди от време, така че с късмет никога няма да се наложи да използвате гаранцията изобщо.

Професионалисти:

 • Малка и лесна за въвеждане
 • Много достъпни
 • Доживотна гаранция

Недостатъци:

 • Не поддържа мобилни платформи
 • Отнема няколко секунди, за да се събудите от режим на сън

Предлага се в Amazon

Безжична клавиатура на Microsoft N9Z-00001

безжична клавиатура microsoft n9z

Microsoft N9Z-00001 е многоплатформена, устойчива на разливи клавиатура, която се предлага с уголемен тъчпад и три персонализирани бързи клавиши. Той използва радиочестоти за свързване, така че вашето устройство трябва да има поне един USB порт, за да работи тази клавиатура. За съжаление, това означава, че тя няма да работи на мобилни платформи без Micro-USB към USB конвертор, но поддържа операционни системи Windows, Android, Mac и Linux.

Тази клавиатура има много опростен дизайн, без приспособления и претрупана подредба, които са склонни да нападат безжични клавиатури. Тя също е клавиатура в пълен размер, така че писането с нея е естествено и гарантира, че това не е строго продукт „само за Kodi“. Той лесно може да се използва за работа.  

Тъчпадът е приличен, но е по-чувствителен, отколкото бихме искали. Неговата функция „докоснете за щракване“ не може да бъде изключена и поради големия размер на тъчпада, това често се активира случайно. Освен това, въпреки тази клавиатура, разположена квадратно в средния бюджет, тя разчита на батериите AAA, за да работи. За да бъдем честни, това означава, че не е нужно да се притеснявате от зареждането му и с деветмесечен живот на батерията няма да е необходимо батериите да се сменят често.

Професионалисти:

 • Чисто оформление на клавиатурата
 • Добър набор от поддръжка на платформата
 • Достъпно и многоцелево

Недостатъци:

 • Тъчпадът е твърде чувствителен и не може да бъде заключен
 • Без Bluetooth свързаност

Предлага се в Amazon

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 81

Adblock
detector