5 najboljih Kodi daljinskih upravljača za 2018/2019

Najbolji Kodi daljine 2017/2018

Želite li bolje integrirati Kodi u postavku svog kućnog kina? Pregledali smo tržište i istražili pet najboljih Kodi daljinskih upravljača tako da ne morate.

Kodi je softver koji olakšava stvaranje vlastitog medijskog centra na uređajima poput Amazon Fire TV i Apple TV. Međutim, upotreba tipkovnice i miša može biti nezgodna kada se vaš Kodi uređaj nalazi preko puta sobe. Srećom, postoji mnogo visokokvalitetnih daljinskih upravljača koji se mogu koristiti s Kodi-jem. Omogućuju vam da kontrolirate svoj uređaj na isti način kao što biste imali televizor ili kablovsku kutiju.

Kako je Kodi postao sve popularniji, na tržištu je uočen priljev nekvalitetnih daljinskih upravljača. Istraživanje svakog od ovih pojedinačno oduzima puno vremena, tako da bismo vam pomogli da smo odabrali pet najboljih Kodi daljinskih upravljača 2018. i 2019. godine te istaknuli prednosti i slabosti svakog od njih..

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Prije nego što počnemo

Svim čitateljima savjetujemo upotrebu virtualne privatne mreže (VPN-a) s Kodi-jem. Ovo može pomoći u sprečavanju napada Man-in-the-Middle i zaustaviti davatelj internetskih usluga pomoću navika pregledavanja kako bi opravdao prevrtanje veze. VPN-ovi vam također omogućuju zaobići zaključavanje geografskog sadržaja povezivanjem na poslužitelj na pravom mjestu. Preporučujemo IPVanish. Ne zadržava zapise svojih aktivnosti, ima minimalan utjecaj na brzinu vaše mreže i može se instalirati na najpopularnije platforme, uključujući Amazon Firestick.

PROČITANJE ČITALA: UŠTEDITE 60% NA IPVANISU OVDJE, naš najbolje ocijenjeni VPN za Kodi

Naši kriteriji za ocjenjivanje

Prije nego što prijeđemo na same recenzije, objasnit ćemo kako smo prosuđivali svaki proizvod. Obično testiramo svaki proizvod koji pregledavamo. Međutim, raspon daljinskih upravljača Kodi znači da u ovom slučaju to jednostavno nije bilo izvedivo. Umjesto toga, prikupili smo nekoliko različitih kriterija i upotrijebili ih za izradu osnova naših daljinskih pregleda Kodi.

 • Broj pozitivnih recenzija na popularnim mrežnim tržnicama
 • Zadovoljstvo kupca s vremenom
 • Mišljenja drugih profesionalnih recenzenata proizvoda
 • Cijena
 • Značajke i funkcionalnost daljinskog

Vrijedno je spomenuti da je Kodi najbolje iskusan kombinacijom daljinskog upravljača i tipkovnice. No, s obzirom da se Kodi može koristiti isključivo s tipkovnicom, možda biste htjeli razmisliti o ulaganju u jednu od njih prije nego što prijeđete na daljinski upravljač.

Najbolji Kodi daljinski

1. Rii MX3 Pro

Rii MX3 Kodi daljinski

Na prvi pogled, Rii MX3 Pro izgleda poput običnog daljinskog TV-a, ali njegova donja strana skriva potpunu QWERTY tipkovnicu. To MX3 daje mogućnost kontrole svih aspekata Kodija, od navigacije do unosa teksta.

Ovaj se daljinski upravljač može koristiti za upravljanje bilo kojim televizorom pomoću infracrvenih signala, ali većina Kodi uređaja nema pravi prijemnik za to. To, međutim, nije problem, jer MX3 nudi i 2.4GHz dongle koji se može priključiti na bilo koji uređaj s USB priključkom, uključujući Raspberry Pi, Roku i tradicionalna stolna računala.

MX3 također uključuje funkcionalnost zračnog miša. To korisniku omogućuje kontrolu zaslonskog pokazivača fizičkim pomicanjem daljinskog upravljača. Postoji čak i gumb koji vam omogućuje da kliknete lijevo, iako ne postoji opcija desnog klika.

Za tako napredan proizvod prilično je pristupačan. Trenutno košta 11,99 dolara od Amazona, gdje ima preko 300 recenzija i ukupnu ocjenu 3,5 / 5. Neki kupci navode nedostatak tipki sa pozadinskim osvjetljenjem kao razlog slabe ocjene, tako da je ovo nešto na što morate biti svjesni prije kupnje.

Nekoliko je razloga za ovako nisku cijenu: na primjer, koristi AAA baterije umjesto unutarnje punjive baterije. Ne postoji ni Bluetooth podrška, što ga čini neprikladnim za upotrebu s Amazon Firestick-om.

Jedini pravi problem ovog proizvoda je nedostatak tipke za zaključavanje tipkovnice. Budući da je okvir na donjoj strani toliko tanki, moguće je slučajno udariti tipkovnicu dok upotrebljavate gumbe na vrhu. Tipkovnica je blago uvučena kako bi se to spriječilo, ali vjerojatno će se neko naviknuti.

prozodija

 • Vrlo pristupačno
 • Izvrsna funkcionalnost za cijenu
 • Podrška za dobar raspon uređaja

kontra

 • Nema Bluetooth podrške
 • Oslanja se na AAA baterije

Nabavite ovaj daljinac na Amazonu

2. Inteset INT-422

Daljinski upravljač Inteset INT-422 Kodi

Inteset INT-422 vrlo je popularan daljinski upravljač, s dobrim razlogom. Može se upariti s gotovo bilo kojim uređajem, a unaprijed je konfiguriran za rad s Apple TV-om, Xbox Oneom i Rokuom ravno iz okvira. No treba imati na umu da ovaj uređaj ne posjeduje IC prijemnik. Morat ćete zasebno kupiti prijemnik da bi mogao funkcionirati s odabranim uređajima, kao što su Raspberry Pi i PC.

Ovaj daljinski upravljač omogućava korisniku da stvori makronaredbe koje izvode do 32 naredbe pritiskom na gumb. Na primjer, možete preklopiti INT-422 na ispravan TV izvor, povećati glasnoću i automatski prilagoditi svjetlinu.

Ovaj je uređaj vrlo popularan. Trenutno ima preko 1200 recenzija na Amazonu i ocjenu 4,4 / 5 zvjezdica. Čini se da se glavni prigovor odnosi na postupak početnog postavljanja, mada je to vrlo jednostavno, ako nemate neuobičajen ili stariji uređaj.

INT-422 dolazi s nekoliko funkcija dizajniranih da poboljšaju vaše iskustvo gledanja. Prvo su sve tipke pozadinsko osvijetljene. Ključne prednosti za to su očite: postavke možete lakše mijenjati kad se svjetla ugase. Možete i zaključati gumbe glasnoće i kanala kako biste spriječili slučajnu promjenu ovih filmova u sredini.

Postoji nekoliko vrlo malih problema s ovim daljinskim upravljačem. Naime, toliko je tipki da se daljinski upravljač čini zapetljan. Možda ćete imati poteškoća s pronalaženjem ključa koji tražite samim dodirom, pa bi bilo kakve promjene koje želite uvesti zahtijevale skretanje sa zaslona. Također, ovaj proizvod koristi AA baterije, iako je mali problem jedan koji nismo očekivali da ćemo vidjeti na daljinskom upravljaču od 25 USD.

prozodija

 • Prilagodljivi makro tipke
 • Pozadinsko osvjetljenje za lakšu noćnu upotrebu
 • Širok raspon podržanih uređaja

kontra

 • Nema IR prijemnika
 • Oslanja se na AA baterije

Nabavite ovaj daljinac na Amazonu

3. SANOXY PC-RC

Sanoxy Kodi daljinski

SANOXY PC-RC ultra je jednostavan i mali daljinski upravljač za ljude koji samo žele osnovnu navigacijsku funkciju za svoj Kodi uređaj. Dolazi sa standardnim tipkama za reprodukciju medija, tipkama sa strelicama, pa čak i tipkom miša koja djeluje na sličan način kao što je upravljačka igra.

Vrijedi napomenuti da postoje određeni ključevi koji u Kodiju ne funkcioniraju prema zadanim postavkama, uključujući gumbe za e-poštu i Internet Explorer. Međutim, prema želji se mogu preinačiti na druge funkcije, a većina tipki radi kako se očekuje bez daljnjeg konfiguriranja. Uz to, raspored gumba je prilično jednostavan, s tipkama grupiranim po kategorijama. Zbog toga je PC-RC jednostavan za korištenje čak i u potpunoj tami.

Ovaj proizvod košta 11,99 dolara i ima stotine povoljnih recenzija na mreži. Njegova trenutna ocjena Amazona je 3,5 / 5, dijelom zato što daljinac mora biti usmjeren izravno na prijamnik. Pod pretpostavkom da imate jasan vid, to ne bi trebao biti veliki problem.

Željeli bismo vidjeti da on podržava Bluetooth podršku jer košta isto kao i napredniji Rii MX3 Pro, ali s obzirom na to da je PC-RC dizajniran s obzirom na jednostavnost, teško je previše žaliti. Također, za razliku od nekih drugih proizvoda na tržištu, PC-RC dolazi s USB infracrvenim prijemnikom tako da ga možete odmah koristiti bez trošenja dodatnog novca.

prozodija

 • Čisto, jednostavno sučelje
 • Funkcija miša
 • Mnogi kompatibilni uređaji

kontra

 • Za Kodi je potrebna neka konfiguracija
 • Manje funkcionalnosti od daljinskih upravljača sličnih cijena

Nabavite ovaj daljinac na Amazonu

4. Century BT Daljinski upravljač

Century daljinski upravljač Kodi

Prethodni daljinski upravljači imali su jednu zajedničku stvar: svi su se oslanjali na funkcioniranje bežičnih ključeva. Century Accessory BT Remote koristi Bluetooth umjesto toga omogućava mu povezivanje s uređajima bez USB priključaka kao što su telefoni, tableti i Amazon Firestick.

Bluetooth funkcija ipak povećava cijenu. Ovaj daljinac košta nešto manje od 20 dolara i nudi vrlo minimalan iznos kontrole. Uključene su standardne tipke za reprodukciju medija, kao i osnovne navigacijske tipke. U skladu s tim, ne postoji način da upravljate mišem ili unosom teksta, a gumb Siri radi samo na Apple platformama.

Ovaj uređaj nije toliko poznat kao neki drugi koji smo vidjeli. U trenutku pisanja ima 67 recenzija Amazona i ukupnu ocjenu 3,6 / 5. Čini se da je glavni prigovor da su gumbi previše "kliknuti" i da bi se ukupna konstrukcija mogla poboljšati. To je jedan od najjednostavnijih dostupnih Bluetooth daljinskih upravljača, ali voljeli bismo vidjeti da je to izgrađeno malo čvršće.

Za razliku od ostalih uređaja koje smo pokrili, ovaj daljinski upravljač koristi litijonsku bateriju. Međutim, ipak nudi oko 70 sati korištenja prije zamjene baterije. Postoji način mirovanja koji vam pomaže produljiti život baterije, a LED svijetli kada baterija počne biti prazna.

Uparivanje se vrši pritiskom gumba na donjoj strani daljinskog. Nalazi se malo iznad mjesta gdje bi se prsti korisnika odmarali tako da se ne biste svjesno pokušavali povezati s drugim uređajem u sredini filma.

prozodija

 • Jednostavno uparivanje
 • Bluetooth funkcionalnost
 • Dobar život baterije

kontra

 • Prilično skupo zbog onoga što jest

Nabavite ovaj daljinac na Amazonu

5. Ortek VRC-1100

Ortek Kodi daljinac

Napokon, imamo Ortek VRC-1100, infracrveni daljinac koji košta nešto više od 14 dolara. Ovaj je proizvod uspio ograničiti broj tipki koje ima, a istovremeno pruža dobar stupanj svestranosti za Kodi korisnike.

Uključuje sve gumbe za upravljanje medijima od kojih biste očekivali, ali ima i gumb za snimanje. Ovo je značajka koja nedostaje većini infracrvenih daljinskih upravljača, tako da je sigurna da je neprocjenjiva za ljude s DVR sustavima utemeljenim na Kodi.

Još jedna zanimljivost ovog daljinca je način na koji upravlja mišem. Umjesto da koristi geste ili upravljačku palicu, VRC-1100 ima kružno područje u središtu koje djeluje poput minijaturne trackpad-a. Može biti pomalo temperamentan, ali općenito djeluje dovoljno dobro. Uvijek postoje tipke sa strelicama ako vam treba druga opcija.

Ovdje se nema puno za žaliti. Ovaj daljinac ima preko 1000 recenzija na Amazonu i ukupnu ocjenu 4,5 / 5, tako da je većina ljudi koji su ga kupili prilično zadovoljna. Jedini problem koji možemo vidjeti kod VRC-1100 je taj da IR prijemnik i daljinski upravljač ne izgledaju kao dio istog skupa; jedan je od umjetnog drveta, a drugi ima moderan, srebrni dizajn. Možda nije estetski najprivlačniji, ali što se funkcionalnosti tiče, ovaj je uređaj jedan od najboljih dostupnih.

prozodija

 • Radi li sve osim unosa teksta
 • Namjenski gumb za snimanje
 • dostupan

kontra

 • IR prijemnik ne odgovara udaljenom

Nabavite ovaj daljinac na Amazonu

Zaključak

Na tržištu postoje mnogi visokokvalitetni Kodi daljinski upravljači. U konačnici, morat ćete razmotriti kako upotrebljavate Kodi prije nego što odlučite koji je najbolji za vaše potrebe. Nakon što donesete svoj izbor, moći ćete iskusiti sve što Kodi može ponuditi iz udobnosti svog kauča.

Ako vas zanima pronalazak novog sadržaja, možda biste trebali provjeriti naše vodiče o najboljim dodacima za filmove, sport, TV uživo i anime. Ne brinite se ako naiđete na bilo koji problem sa Kodijem; imamo članak za rješavanje problema koji će vas voditi kroz rješavanje bilo kojeg koraka.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 4

Adblock
detector