A Fire Stick lassan fut? Így gyorsíthatja fel a Fire TV Stick eszközét

firestick lassúA harmadik generációs Amazon Fire TV Stick, bár az elődje tovább javult, nem különösebben erős eszköz, és a lassú sebességgel kapcsolatos panaszok nem ritkák. A legújabb Fire TV Stick alapértelmezett funkcióként hozzáadta az Alexa hangvezérlőt, és felgyorsította a processzort a kétmagosról a négymagosra. Most egy Mediatek CPU-t használ, amelyet alacsony szintű tablettákhoz terveztek.


A teljesítményfrissítéssel párhuzamosan az Amazon az Android újabb verziójára is frissített, és modernizálta az interfészt. Ezek a változások fizetnek a teljesítményért, az új processzor hozzáadott energiájának nagy részét felhasználva.

A Fire TV Stick nem mindig küzd, hogy a dobozból kifogyjon. Az energiafelhasználók - különösen azok, akik telepítették és gyakran használják a Kodi-t - idővel észlelhetik a teljesítmény romlását. A Fire TV Stick teljesítményével kapcsolatos kérdések a következők lehetnek:

 • Lemaradás
 • Az alkalmazás összeomlik
 • Csökkent video minőség
 • Alacsonyabb képkockasebesség
 • Lassított videó
 • Nincs szinkron hang
 • Hosszú pufferidők

Ebben a cikkben néhány intézkedést fogunk megvitatni, amelyeket a Fire TV Stick teljesítményének javítása érdekében hozhat, hogy az újra működjön. Ezeknek a csípéseknek a nagy része kis hatást gyakorol önmagára, ám ezek együttesen jelentős energianövelést eredményeznek, és felgyorsíthatják a tűzoltóját.

Áramforrás

tűz tv hálózati adapter
Használja a gyártó töltőkábelét és hálózati adapterét. Az USB-kábelt csatlakoztathatja a TV-készülék USB-portjához vagy egy tartalék laptop-porthoz, de ezek sokkal alacsonyabb kimeneti teljesítménygel rendelkeznek, mint egy fali aljzat, és gátolják a Fire TV teljesítményét.

Ha úgy dönt, hogy harmadik fél gyártójának kábelét és adapterét használja, akkor ellenőrizze, hogy annak kimenete megegyezik-e az eredeti értékkel: A 3. generációs Fire TV Stick az Alexa Voice Remote készülékkel 5W, 1.0A adaptert használ. Ellenőrizze azt is, hogy a fali adapter az országának megfelelő feszültséget használja-e.

Újrakezd

A legtöbb ember folyamatosan csatlakoztatva van a Fire TV-ről, még akkor is, ha nem használja. Csakúgy, mint egy számítógép vagy telefon, az alkalmi újraindítás segíthet a küzdelemben lévő Fire TV Stick kibontásának felszabadításában, és új életet adhat benne. Vagy kihúzhatja az eszközt és csatlakoztathatja újra, vagy újraindíthatja a Fire OS-ből. Az utóbbi esetében kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Tartsa lenyomva a itthon (ház) gombra
 2. választ Beállítások > Eszköz
 3. választ Újrakezd

Távolítsa el a nem használt alkalmazásokat és kiegészítőket

Tűz tv erő leállítja a gyorsítótár törlését
Ez nyilvánvalónak tűnhet, de az alkalmazások és kiegészítők helyet foglalnak el a memóriában, és a háttérben futhatnak, erőforrásokat összefogva. Távolítsa el az összes olyan alkalmazást, amelyet nem használ, és távolítsa el a nem használt Kodi kiegészítőket is. A Fire TV alkalmazások eltávolításához tegye a következőket:

 1. Tartsa lenyomva a itthon (ház) gombra.
 2. választ Beállítások > Alkalmazások
 3. választ Telepített alkalmazások kezelése
 4. Válassza ki az eltávolítani kívánt alkalmazást
 5. kettyenés Eltávolítás, azután Eltávolítás ismét a megerősítéshez

Vegye figyelembe, hogy egyes alkalmazások előre telepítve vannak a Fire TV-n, és nem távolíthatók el. Megmutatjuk, mit kell tennie ezekkel a következőkkel.

A nem használt alkalmazások leállítása

A nem használt alkalmazásokat, amelyek nem rendelkeznek eltávolítási opcióval, vagy azokat az alkalmazásokat, amelyeket meg szeretne tartani, de csak nem használnak nagyon, le lehet állítani, így azok már nem működnek a háttérben. Ehhez kövesse pontosan ugyanazokat a lépéseket, mint ahogyan a fent leírtak szerint eltávolítja az alkalmazást. Ezúttal az Eltávolítás helyett válassza a Force stop. Lehet, hogy nem egyértelmű, hogy eleinte történt valami, de az alkalmazás már nem fogja súlyozni a Fire Stick-et.

Az adatok és a gyorsítótár törlése

Ugyanebben a menüben, ahol az Eltávolítás és a Kényszer leállítás lehetőségeket találja, látni fogja Adatok törlése és Tiszta gyorsítótár. Ezeket szinte minden alkalmazásban használhatja, függetlenül attól, hogy használja, vagy sem, de mindenképpen érdemes megtenni olyan alkalmazásokon, amelyeket nem gyakran használ. Végezze el ezeket a műveleteket a megjelenésük sorrendjében: Adatok törlése, majd Cache törlése. Ez azt is megakadályozza, hogy az Ön által kényszerített alkalmazások később automatikusan újratelepítsék magukat.

Tilos letiltani azokat a funkciókat, amelyeket nem használ

tűz tv játékkör
A Fire TV Stick alapértelmezés szerint sok bloatware-t tartalmaz. Ha letilt néhány „funkciót” a beállításokban, további erőforrásokat szabadíthat fel a Kodi és más alkalmazások számára. Ezen szolgáltatások kikapcsolása javíthatja az adatvédelmet. A következőképpen teheti meg:

 1. Tartsa lenyomva a itthon (ház) gombra.
 2. választ Beállítások > Alkalmazások
 3. választ Gyűjtse össze az alkalmazáshasználati adatokat és válasszon Kikapcsolni
 4. választ Prime Photos, váltani A vendégkapcsolatok engedélyezése és tiltsa le Hozzáférés a Prime Photos szolgáltatáshoz, feltételezve, hogy nem használja ezt a funkciót.
 5. választ Alkalmazásbolt. Itt letilthatja az automatikus frissítést, amely letölti és telepíti alkalmazásának új verzióit a háttérben. Vegye figyelembe, hogy továbbra is rendszeresen frissítse alkalmazásokat azért, hogy fontos biztonsági frissítéseket kapjon. Javasoljuk, hogy ezt csak ideiglenesen kapcsolja ki a teljesítmény fokozása érdekében, ha szükséges. A kikapcsolással kicsit több teljesítményt is kiolvashat Alkalmazáson belüli vásárlások és értesítések.
 6. választ Gamecircle. Váltás Oszd meg a GameCircle becenévdet és Whispersync for Games.

Kapcsolja ki az adatfigyelést

tűz tv-adatok figyelése
Az adatmegfigyelés hasznos eszköz lehet annak biztosítása érdekében, hogy ne lépje túl az internetszolgáltató havi adatszolgáltatási jövedelmét, de a letöltések és feltöltések nyomon követése egy kis mennyiségű rendszer erőforrást igényel, amelyeket másutt jobban lehet alkalmazni. Az adatfigyelés letiltásához tegye a következőket:

 1. Tartsa lenyomva a itthon (ház) gombra.
 2. választ Beállítások > preferenciák
 3. választ Adatfigyelés
 4. kettyenés Adatfigyelés váltani Ki

Alkalmazás értesítések

Tűz tv-értesítések
Az alkalmazások értesítései nem csak bosszantóak, hanem kissé befolyásolják a teljesítményt. A Fire TV lehetővé teszi a felhasználók számára az értesítések teljes vagy az alkalmazásonkénti letiltását. Az értesítési beállítások eléréséhez tegye a következőket:

 1. Tartsa lenyomva a itthon (ház) gombra.
 2. választ Beállítások > preferenciák
 3. választ Értesítési beállítások

Váltás Ne zavarj kattintson rá, vagy kattintson Alkalmazás értesítések az egyes alkalmazások értesítéseinek kikapcsolásához.

Gyári beállítások visszaállítása

tűz tv gyári alaphelyzetbe állítása
Ez egy „utolsó lehetőség”, ha a listán minden másat kipróbált, és csak nem kapja meg a szükséges teljesítményt a Fire TV Stick segítségével. Ezzel eltávolítja az összes olyan alkalmazást, amely nem volt előre telepítve, és megváltoztatja az összes beállítást az alapértelmezettre, tehát ne felejtse el később újra áttekinteni ezt a listát, hogy megváltoztassa őket..

 1. Tartsa lenyomva a itthon (ház) gombra.
 2. választ Beállítások > Eszköz
 3. Görgessen az aljára, és válassza a lehetőséget Visszaállítás gyári alapértékekre
 4. Erősítse meg a kiválasztásával Visszaállítás és várja meg, amíg a folyamat befejeződik.

VPN

Ha a normál pufferelési időnél hosszabb időt tapasztal, akkor a probléma lehet nem a hardver, hanem az internetszolgáltató. Az internetszolgáltatókról ismert, hogy számos ok miatt fojtják ügyfeleik sávszélességét, de sokan különösen a homlokát ráncolják a Kodi-felhasználókra, függetlenül attól, hogy legális tevékenységekre használják-e őket vagy sem..

Ennek megkerülése érdekében javasoljuk, hogy csatlakoztassa az Amazon Fire TV Stick-jét egy VPN-hez. A virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és közvetítő szerveren keresztül továbbítja azt az Ön által választott helyre. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató nem látja az internetes forgalom tartalmát, sem a forrását, sem a rendeltetési helyét, tehát nem tudja megkülönböztetni az alapján, amit közvetít és ahonnan.

A VPN-k rengeteg más előnnyel is rendelkeznek, többek között nagyobb adatvédelmet, jobb biztonságot és a földrajzilag korlátozott webhelyek és szolgáltatások feloldásának képességét, ideértve számos olyan streaming szolgáltatót, mint a Netflix, a Hulu, a HBO Now és a BBC iPlayer..

Legfontosabb ajánlásaink az IPVanish, az egyetlen megbízható VPN-szolgáltató, amely közvetlenül a fire TV alkalmazás-áruházban kínálja alkalmazását. Ez azt jelenti, hogy a felállításhoz és a futtatáshoz nincs szükség bonyolult beállításokra vagy hackekre. Az IPVanish több száz szervert üzemeltet a világ minden tájáról, és automatikusan kiválaszthatja a legjobb szervert egy adott helyen, így kiváló minőségű, megszakítás nélküli adatfolyamot kap..

KODI LEGJOBB VPN: Az IPVanish a legjobb választásunk. Nagy, túlterhelt szerverhálózattal rendelkezik, és jó sebességet ér el. Az erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások teszik az IPVanish-ot kedvencévé a Kodi és az Amazon Fire TV Stick felhasználók számára. Próbálja ki kockázatmentesen a 7 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Itt megismerheti, hogyan telepíthet VPN-t az Amazon Fire TV Stick-re, akár az IPVanish, akár bármely más VPN-szolgáltatóval.

Optimalizálja a Kodi-t

Ha a problémája a Kodi-ra vonatkozik, és nem jelentkezik más alkalmazások használatakor, próbáljon meg változtatni néhány beállítást magában a Kodi-ban. Nagyon sok rossz tanács van, hogyan lehet ezt megtenni, ami Kodi összeomlását vagy akár a Fire Stick megsérülését okozhatja, tehát óvatosan járjon el.

Ezek a beállítások tartalmazzák a Kodi gyorsítótárának méretét, a CURL időtúllépését és az olvasási puffer tényezőt. Ezek finomhangolásával csökkentheti a pufferelési időket és gyorsabban találhat megbízható streaming-forrásokat. Annak érdekében, hogy ez a lehető leggyorsabb és egyszerűbb legyen, javasoljuk a Speciális beállítások varázsló ban,-ben Ares varázsló-kiegészítő, amely automatikusan felismeri és végrehajtja a Fire TV Stick legjobb konfigurációját. További információ arról, hogyan lehet ezt megtenni, a Kodi pufferelésének leállításáról szóló cikkünkben olvashat.

Lásd még: Hogyan telepíthetem a Kodi-t a Firestick-re

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 56