A Kodi meredek hanyatlás alatt áll a kalózkodás elleni lépések bevezetése után

A Kodi Médiaközpont az elmúlt két évben hírhedt lett a kalózkodás platformjaként. A Kodi Alapítvány aktívan dolgozott annak érdekében, hogy elhatárolódjon attól, hogy elkerülje alkalmazásának kalózkodást. Úgy tűnik azonban, hogy a nagyjából egy éves kalózkodás elleni koalíció, a Kreativitás és Szórakozás Szövetsége (ACE) sokkal hatékonyabban oldotta meg a gőzt a gyorsan kialakuló Kodi kalózkodás jelenetéből. A Kodi kalózkodás visszaesésének részben az EU-ban és az Egyesült Királyságban a kalózkodás elleni jogszabályoknak, valamint az online piacokon, például az Amazonban és az eBay-ben található Kodi-dobozok betiltásának tulajdonítható..

Kodi 18Forrás: Kodi Alapítvány

A „Kodi” keresési mennyisége több mint 80 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest (2017–2018)

Kutatásaink alapján a „Kodi” iránti kereső kifejezés iránti érdeklődés több mint 80% -kal esett vissza 2017 és 2018 között (2017. augusztus és 2018. augusztus között mérve). A Google Trends adatai feltárják a 2017. második negyedévében megkezdett drámai hanyatlást, és nagyrészt ezt a tendenciát addig is folytatta..

Az alábbiakban kicsit részletesebben megismerjük ezeket az adatokat, és bontjuk azok különböző aspektusait. Úgy tűnik azonban, hogy a Kodi-val kapcsolatos kalózkodás visszaesése néhány szemponthoz közvetlenül igazodik:

 • A Kreativitás és Szórakozás Szövetségének (ACE) elindítása
 • Tányérhálózati pert indít a TVADDONS és a Zem TV ellen
 • Kalózkodás elleni jogszabályok az Egyesült Királyságban és az EU-ban
 • Az Amazon, az eBay és a Facebook tiltja a „teljesen feltöltött Kodi dobozokat”

Arra is lehetősége van, hogy a Google által a „Kodi” eltávolítása az automatikus kiegészítésű keresési eredményekből csekély hatást gyakoroljon. Ez 2018. március végén történt, ám ennek a műveletnek az eredményeit nem lehet hatékonyan nyomon követni. Ezenkívül a megfigyelt mennyiségi csökkenés nagy részét már akkor is megtörtént, amikor a Google megtette ezt a műveletet.

Összességében ezek az események valószínűleg egy, a Kodi egészével és különösen a Kodi-val kapcsolatos kalózkodással kapcsolatos keresési tevékenységek általános csökkent szintjére irányultak. A keresési szám csökkenése valószínűleg a Kodi-kal kapcsolatos kalózkodás csökkentését is jelenti, jóllehet ennek mekkora része a fogyasztók fordulásának el A kalózkodástól a legális forrásokig nem egyértelmű.

Hogyan működik a Google Trends??

A Google Trends egy olyan eszköz, amelyet a Google hozott létre annak érdekében, hogy betekintést nyújtson abban, ahogy a felhasználók az interneten keresnek platformon keresztül.

Amikor beír egy keresett kifejezést a Google Trendsbe, például a „Kodi”, a Google eszköze megvizsgálja a kifejezés kereséseinek számát a különböző régiókban. Ezután összehasonlítja ezeket a köteteket az adott időkereten belül, és az egyes időpontokra 0 és 100 közötti pontszámot ad. Minél magasabb a pontszám, annál több ember kereste azt a kifejezést abban a dátumban..

Ezenkívül a Google Trends hasonló skálán összehasonlítja a különböző országokat és régiókat. A régiók közötti rangsorolás azonban arányos a régió többi keresésével. Mint ilyen, minél nagyobb egy régió pontszáma a 0–100 skálán, annál nagyobb a kifejezés arányos keresési mennyisége.

A Kodi-kalózkodás emelkedése a bukás előtt

A Kreativitás Szövetsége egy kalózkodás elleni szervezet, amelyet hivatalosan 2017. június 13-án indítottak. Olyan nagy nevű tagokkal, mint a Netflix, az Amazon, az HBO, az NBCUniversal, a Sky, a BBC, a Disney és még sok más, gyorsan hatalommá válik. számolni kell. 2014. augusztus között, amikor a Kodi 14-et bejelentették, és 2017. júniusában, amikor az ACE elindult, a „Kodi” kereséseinek száma több mint 2600 százalékkal nőtt.. Míg ennek az érdeklődésnek egy részét a Kodi, mint ingyenes és legális médialejátszó általános hasznosságának tudható be, addig a Kodi-val kapcsolatos kalózkodás volt a keresési mennyiség növekedésének egyetlen legnagyobb mozgatórugója..

Még az ACE indulásakor egy másik jelentős esemény történt a Kodi közösség harmadik személyein. 2017. június 5-én a TorrentFreak arról számolt be, hogy a Dish Network pert indított a Kodi kalózkodási jelenetének egyik legnagyobb neve, a TVADDONS.ag, valamint a népszerű (akkoriban) harmadik fél által létrehozott kiegészítő, a ZemTV ellen. Mind a TVADDONS, mind a ZemTV érdeklődése növekedett a Kodi (2014-ben XBMC-ről vagy Xbox Media Center-ről átnevezett) kiadása után. Különösen a TVADDONS tapasztalható jelentős növekedést a keresési mennyiség növekedésében az „Dish Network” per előtt.

Úgy tűnt, hogy az „Dish Network” pert jelentős károkat okozza a TVADDONS. A pert és a más forrásokkal folytatott, a kalózkodás elleni cselekvések óta eltelt évben a TVADDONS soha nem teljes egészében helyreállt. Miután a TVADDONS eredeti webhelyét lefoglalták, küzdött annak érdekében, hogy visszatérjen ugyanolyan szintű hangerőhöz, mint amilyent a kalózkodás jelenetének kis részében köszönhetett. Ugyanakkor az ACE által a Kodi addon fejlesztőivel szemben kezdeményezett lépések kihozták a lendületet a gyorsan növekvő Kodi kalózkodás mozgalomból, és valószínűleg elősegítették a TVADDONS stymie azon képességét, hogy teljes mértékben helyreállítsák az elveszettet..

Kodi-kalózkodást negatívan befolyásoló további tevékenységek

Az ACE hatása a Kodi-féle kalózkodásra a bizonyítékok alapján valószínűleg nem közvetett, de az elmúlt két évben más változások is bekövetkeztek, amelyek valószínűleg csökkentették a Kodi-kal szembeni kalózkodáshoz forduló fogyasztók számát is..

A „teljesen feltöltött Kodi dobozok” betiltása

A Kodi kalózkodás jelenetének fő eleme a „Kodi boxok” voltak, amelyek jellemzően Android alapú TV streaming készülékek voltak, amelyek Kodi szoftverrel vannak feltöltve és előzetesen telepítve vannak a Kodi kiegészítőkkel. Ezen eszközök nagy része elérhető volt olyan online piacokon, mint az Amazon és az eBay. De 2017-ben az Amazon, az eBay és számos más piactér betiltotta a Kodi dobozokat platformonként.

 • amazon 2017 áprilisában bejelentette a szerzői jogokat sértő médiaeszközök tilalmát
 • eBay 2017 áprilisában bejelentette a teljesen feltöltött Kodi dobozok betiltását
 • Facebook 2018 augusztusában bejelentette a Kodi dobozok betiltását

A Kodi-val kapcsolatos visszaesés az Amazon és az eBay által a Kodi dobozokra vonatkozó tilalmakat követi. A Kodi dobozokhoz kapcsolódó keresési kifejezések ugyanazt a mintát követik, mint a niche más népszerű keresési kifejezései, például a „Kodi”, „Kodi kiegészítők” és „Kodi TV kiegészítők”.

Jogi változások

Néhány nagyobb régióban, ahol a Kodi népszerű, az új törvények befolyásolhatták, hogy hány fogyasztó hajlandó-e igénybe venni a Kodi-féle kalózkodást.

 • 2017 áprilisában az EU elfogadta egy új törvényt (pdf), amely törvénytelenvé tette a multimédiás kalózkodást könnyedén lehetővé tevő médiaeszközök, például a „teljesen feltöltött Kodi dobozok” értékesítését. Ez a határozat a szerzői joggal védett anyagok nem hivatalos forrásokból történő továbbítását is illegálissá tette..
 • Az Egyesült Királyságban a 2017. évi digitális gazdaságról szóló törvény április végén került elfogadásra. Egyebek mellett a törvény tiltja a szerzői joggal védett tartalmak illegális forrásokból történő közvetítését, és az elkövetők számára legfeljebb tízéves börtönbüntetésre szólít fel..

A Kodi-tal összefüggő keresési forgalom észrevehető csökkenése követte azt, amely 2017. április-július folyamán meglehetősen aktív kalózkodás elleni nyomásnak bizonyult..

Azok a területek, ahol a Kodi-féle kalózkodás óriási ütést kapott

Az ACE indulása óta sok népszerű harmadik fél által gyártott kiegészítő fejlesztő lassan elkezdett eltűnni a helyszínről. Amint a TorrenFreak egy 2018. szeptember 23-i cikkében megjegyezte az ACE-t és az eltűnő fejlesztőket:

"Ahelyett, hogy az ajtókat lerontanák, a tartalomtulajdonosok csendesen fordultak a fejlesztőkhöz, figyelmeztetve, hogy a bezárás az egyetlen igazi módja a jogi lépések megbüntetésének."

Most már több mint egy éve vagyunk az ACE megalakulásának és a Kodi addon fejlesztői elleni rejtett fegyveres levél mûveletének elindításának elõtt. Jelenleg nem sokat tudunk arról, hogy az ACE hogyan működik vagy gyűjt elegendő személyiség-azonosító információt az emberekről annak érdekében, hogy meghatározzuk, kinek kell levelet küldeni. Világos azonban, hogy az ACE különféle kalózkodás elleni és szerzői jogi törvényeket, például a Digital Millennium Copyright Act-t alkalmaz a levelek jogszerűségének alátámasztására. Erőfeszítéseik eddig is hatással voltak a Kodi-val kapcsolatos témák keresési volumenének csökkenését vizsgálva.

Ennek eredményeként a „Kodi” kifejezés iránti keresés iránti érdeklődés meredeken lecsökkent, és más, a szoftverrel történő kalózkodáshoz gyakran kapcsolódó, Kodi-val kapcsolatos témák.

Az ACE cselekedetei számos közismert harmadik féltől, a Kodi addon fejlesztőjét érintik, akik közül sokan csendben elhagyták a jelenetet a spekuláció felhője alatt. A „Kodi” kifejezést tartalmazó általános keresési kifejezések közül sok csökkent. A népszerű és erősen népszerűsített harmadik fél által létrehozott kiegészítők és források száma lassan megszűnt.

Ne nyugodtan menj be azon a jó éjszakán

Az ACE megalakulását követő hónapok során több tucat harmadik féltől származó Kodi addon fejlesztő és fejlesztő csapat eltávolította jelenlétét a közösségi médiából (elsősorban a Twitterből), köztük a Noobsandnerdsből, a Teverzből és a SpinzTV-ből. Emellett számos népszerű kiegészítő telepítésű lerakatot - például a SuperRepo, a Colossus és az Simply Caz - bezárták, időnként anélkül, hogy a mögöttük lévő forrásokból sok szó volt..

Más fejlesztők, mint például a MetalKettle, úgy tűnik, hogy választás szerint hagyták el a helyszínt, miután meglátták a vért a vízben. A MetalKettle esetében a fejlesztő kifejezetten közzétette egy üzenetet, amelyben elmagyarázta, hogy miért döntött úgy, hogy távozik,

Körülbelül az elmúlt évben, mivel a Kodi általánosabbá és nyilvánossá vált [,], mindannyian láttuk a tevékenységeket törvényesen kiemelve, a hatóságok úgy döntöttek, hogy a harmadik felek addiktívjait célozzák meg. Ez végül arra késztetett, hogy fontolgassam: 'mi lenne, ha?' - amelynek eredménye soha nem ér véget a fejemben. "

Később elmagyarázta, hogy inkább férje és apa létezésére koncentrál.

Az ACE és a nagy hollywoodi szerzői jogtulajdonosok számára a válasz nem lett volna jobb. Nem csak az addon fejlesztők távoztak drovesben a jogi következmények fenyegetése miatt, hanem a másolóknak a gördülő hatása is, amely úgy döntött, hogy hátráltatja a jogsértő kiegészítőket, és eredményes eredmény volt.

Egyes fejlesztők, mint például a JSergio123, úgy döntöttek, hogy kissé megcsúfolják az ACE működését, még akkor is, ha megtartják közösségi média tevékenységeiket, bár gyakran új jogi fókuszban. A JSergio123 kiemelten közölte ACE levelét Twitter oldalán:

2. fordulójáig ??? pic.twitter.com/s3e5xjkDcS

- jsergio123 (@ jsergio123), 2018. március 6

Úgy tűnik, hogy a levél az ACE-t képviselő vállalati ügyvéd volt. A levél név szerint hívja fel a JSergio123-at (szerkesztette: JSergio123). Olyan információkat is tartalmaz, amelyek szerint az ACE nem indít pert a fejlesztővel szemben, ha megállapodást ír alá a jogsértő kiegészítők gyártásának leállításáról.

Az ACE stratégiája azonban nem ölte meg a harmadik felek fejlesztési jelenetét. Ehelyett úgy tűnik, hogy sok fejlesztőt a föld alá vezetett. Ahol néhányan a Twitter felé fordultak, sokan komolyabban támaszkodnak a biztonságosabb üzenetküldési lehetőségekre, például a Telegramra. És ahol az új kiegészítőket erősen reklámozták a közösségi médiában és a YouTube-on, a legtöbbről rendszeresen beszélnek kisebb, kevésbé ismert harmadik fél fórumokon, például a subreddit / r / Addons4Kodi.

Valójában, bár a legtöbb Kodi-val kapcsolatos keresési kifejezés mennyiségét 2015-re és 2016-ra csökkentették, továbbra is aktívak azok a fogyasztók, akik úgy döntöttek, hogy a Kodi-t kalózkodásra használják. Bizonyos esetekben bizonyos harmadik féltől származó bővítmények egyre népszerűbbek. Még ha az olyan népszerű kiegészítők, mint a Covenant, offline is elérhetővé váltak, mások, például a Placenta, az Incursion, a Gaia, az Exodus Redux és a Masterani Redux, érdeklődést mutattak..

Az ACE utáni világban azonban az újabb, harmadik féltől származó kiegészítők nem tudtak ugyanolyan figyelmet felhívni, mint a múltban néhány súlyos sújtó fél, például az Exodus vagy a Covenant. Az újabb bővítmények összehasonlító keresési mennyisége jóval alacsonyabb, mint amit a legnépszerűbb harmadik fél által létrehozott kiegészítők a 2017. évi visszaesés előtt kaptak..

A Kodi kalózkodás eredményeinek a Google Trends eredményeinek értelmezése csökken

A Google Trends keresési köteteit nehéz megadni konkrét számok nélkül. És bár nyilvánvalóan kihívást jelent a pontos adatok pontos meghatározása több évvel ezelőtt, vannak olyan számok, amelyekre mutathatunk.

2017. április 17-én, néhány héttel azelőtt, hogy a TVADDONS alapítójának házát a sokkal vitatott Anton Piller megrendelés alapján támadták meg a vállalati vezetők, a webhely egy TorrentFreak-cikkben dicsekedett a forgalom nagy mennyiségéről..

A TVADDONS szerint a webhely a 2017. március – április időszakban a mindennapi legjobb hónapja volt az egyedi forgalom számára.

A Kodi kalózkodás visszaeséseForrás: TVADDONS a TorrentFreakon keresztül

A TVADDONS által a TorrentFreak felé továbbított adatok azt mutatják, hogy a webhelyen 2017. március 8-tól 2017. április 5-ig több mint 39 millió egyedi felhasználó volt. A Google Trendsből összegyűjtött adatok alapján valószínűleg valószínű, hogy a forgalom jó része az organikus keresésből származik. motor eredményei.

Ez végső soron azt mutatja, hogy néhány Kodi-féle kifejezés több tízmilliónyi keresést vonzott a Kodi-kalózkodás magasságára 2017-ben. Valójában ez valószínűleg azt eredményezi, hogy tízmillió Kodi-felhasználó fordul kalóz-kiegészítőkhöz, és könnyedén felhívni a szerzői jogtulajdonosok figyelmét, akik lelkesen akarnak megállítani a Kodi-féle kalózkodás dagályát.

Hatás országonként

Mint várható, a Kodi-t a világ minden országában nem használják. Az is nehéz, hogy pontosan felfedezzük, hány ember használhatja az egyes országokban a Kodi-t, akár kalózkodással összefüggő okokból, akár törvényes célokra..

A Google Trends azonban nyújt bizonyos információkat arról, hogy a Kodi viszonylag többé-kevésbé népszerű. Az eszköz további betekintést nyújt arra, hogy a kalózkodás elleni mozgalmak az elmúlt évben milyen hatással voltak Kodi népszerűségére a kulcsfontosságú piacokon.

Kodi népszerűség, 2014 vs. 2017

2014-ben, abban az évben, amikor az XBMC „Kodi” néven ismertté vált, az újonnan átnevezett médialejátszó volt a legnépszerűbb Európában, Albánia volt a legnagyobb hely a keresési volumenben..

A Kodi kalózkodás csökkenése

2017-re a Kodi sokkal népszerűbb volt az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Ázsiában, Óceániában és Európa nagyobb területein, mint eddig. Míg Albánia még mindig Hotspot volt Kodi számára, Trinidad és Tobago adta a legnagyobb összehasonlító mennyiséget. A legtöbb régióban a keresési érdeklődés 2014 és 2017 között növekedett:

 • Egyesült Államok: Több mint 420 százalékos keresési kamatnövekedés
 • Malaysia: Több mint 420 százalékos keresési kamatnövekedés
 • Egyesült Királyság: Több mint 360 százalékos keresési kamatnövekedés
 • Srí Lanka: 320% -os keresési kamatnövekedés
 • Jamaica: Több mint 260 százalékos keresési kamatnövekedés
 • Írország: Több mint 260 százalékos keresési kamatnövekedés
 • Kanada: Több mint 250 százalékos keresési kamatnövekedés
 • Puerto Rico: 200 százalékos keresési kamatnövekedés

Szinte átfogóan azok az országok, amelyekben 2014-ben némi érdeklődés mutatkozott a Kodi iránt, számottevõ vagy nagyon jelentõs növekedést mutattak a keresési érdeklõdés felé 2017-ig.

A Kodi-keresés csökkenése

A hatalmas keresési mennyiség 2017-2018-ban csökken

A 2017 közepén kezdődő hatalmas kalózkodás elleni küzdelem után a Kodi-keresés iránti érdeklődés csökkenni kezdett. Az írás idejére a keresési volumen csökkenése szinte minden olyan régiót befolyásolt, ahol az érdeklődés 2014 és 2017 között növekedett.

Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy a „Kodi” kereséseknél a mennyiségek hogyan változnak 2016 és 2018 között. A hosszabb sor a kötet helyzetének nagyobb változását jelzi, a Google Trends 0–100 skála alapján.

Az Albánia fő kivételével, ahol a keresés iránti érdeklődés Kodiban kissé emelkedett az elmúlt évben, szinte minden más, észrevehető keresési mennyiséget előállító országban a keresési forgalom meredeken esett vissza a „Kodi” kifejezésre.

Trinidadban és Tobagoban, az Egyesült Királyságban, Puerto Ricoban és Írországban ez a csökkenés a 2017. évi keresési mennyiségek körülbelül 50% -a volt. Kanadában és az Egyesült Államokban a keresési forgalom körülbelül 30% -a esett vissza.

Jamaikában a Kodi keresési volumene teljesen leesett a radarról. Ahol a 2017. évi idõkeretben a Kodi keresési volumenének tíz legfontosabb országába került, 2018-ban, olyan kevés volt a forgalom, hogy a Google már nem mérte meg elegendõ tevékenységet ahhoz, hogy Jamaica bekerüljön a Trends eredményébe.

Hol ment a Kodi-féle kalózkodás??

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy azok, akik a harmadik féltől származó Kodi kiegészítők révén kalózkodáshoz fordultak, féltek tőle. Különösen az EU és az Egyesült Királyság esetében, ahol a kalóz forrásokból történő sugárzást bűncselekménnyé tették, egyes kalózok úgy döntöttek, hogy a kockázat egyszerűen nem volt megéri.

Napjainkban sok kalóz biztonságos módszerekhez fordul, például a VPN-ek mögé bújva, hogy elkerüljék az észlelést. Mint ilyen, valószínűleg sokan visszatértek a gyakrabban használt kalózkodási forrásokhoz, például a ThePirateBay-hez hasonló webhelyek torzításához. Mint már korábban kijelentettük, egyes kalózok továbbra is használják a Kodi-t a kalózkodáshoz, ám ezt inkább a radar alatt végzik, és információkat gyűjtnek kisebb kalózkodásra összpontosító fórumokon és privát, titkosított csatornákon keresztül..

Az is igaz, hogy azok közül, akik a Kodi-on keresztül kalózkodtak, inkább az egyre népszerűbb illegitim IPTV szolgáltatások felé fordultak. Még akkor is, amikor a Kodi iránti érdeklődés - és ezért a Kodi-val kapcsolatos kalózkodás - csökkent, az IPTV és különösen az „ingyenes IPTV” iránti érdeklődés fokozódott..

A fenti kép tükrözi az egyes kifejezések keresési mennyiségének összehasonlítását 2014. augusztus és 2018. október között. Amint az látható, az IPTV kifejezések továbbra is növekedtek, még akkor is, amikor a „Kodi” és a hozzá kapcsolódó kifejezések elmúltak. Itt nem látható az ezen kifejezések összehasonlító keresési mennyisége. Ezt az alábbi ábra mutatja:

A Kodi továbbra is meglehetősen nagy mennyiségű keresési mennyiséget bocsát ki, különösen az „ingyenes IPTV-hez képest”. De Kodával ellentétben az IPTV kifejezés stabilabb, többnyire megszakítás nélküli növekedést ért el. Mint a Kodi, az IPTV maga sem kapcsolódik közvetlenül a kalózkodáshoz. De az „IPTV” kifejezést gyakrabban használják a kalóz IPTV szolgáltatásokat használók körében, csakúgy, mint az „Kodi” kifejezés népszerűbb azok között, akik a médialejátszót kalóz streaminghez használják..

Az illegális IPTV folyamatos növekedése, valamint az „ingyenes IPTV” kifejezés növekvő növekedése azt a tényt tükrözi, hogy az illegitim IPTV lehetőségek vagy kevésbé voltak a kalózkodás elleni szervezetek, például az ACE középpontjában, vagy nehezebbé válhatnak. célozza meg a labdát Függetlenül attól, hogy az illegitim IPTV folyamatosan növekszik, a kalóz streaming lehetőségeket kínál a költségek töredékénél olyan legitim kábelvágó szolgáltatásokhoz képest, mint a Sling TV, a fuboTV vagy a YouTube TV, és még tovább, mint a hagyományos kábel költsége..

Hogyan vált Kodi az online kalózkodás menedékévé?

Amikor Bill Clinton volt amerikai elnök 1998-ban aláírta a digitális millenniumi szerzői jogi törvényt, az új jogszabály fő célja az internetes kalózkodás elleni küzdelem volt. Hollywoodtól Atlantától New Yorkig a szerzői jogok birtokosai országszerte dicsérték az újonnan verve DMCA-t, mint a következő lépést a digitális korban a növekvő kalózkodás veszélyének leküzdésére..

De ahogyan a legtöbb szokásos internetes felhasználó akkoriban tudta, és a legtöbb szerzői jogtulajdonos már tudja, az online kalózkodás elleni küzdelem nem csupán a bélyegzőt helyezi egy jogszabályra. Csak egy proaktív megközelítés fog működni a több fejekkel rendelkező hidra elleni küzdelemben, mint amennyi számíthat. (És amint az ACE nemrégiben megmutatta nekünk, az MPAA által az évek során gyakran kedvelt nehézkezes megközelítés lehet, hogy nem a leghatékonyabb.)

Gyorsan előre 2014. augusztus 1-jére. Egy közismert webhelyen egy ugyanolyan kevéssé ismert fejlesztő, Nathan Betzen, egy kis cikket tett közzé csapata legújabb szoftveréről: a Kodi 14.0 Alpha, a Windows számítógépekhez tervezett médialejátszó. A médialejátszó, a csapat nagyon szeretett Xbox Media Center (amely maga volt korábban Xbox Media Player) erősen frissített és átnevezett verziója, már sok verzión ment keresztül. Ennek ellenére kevés internetes felhasználó tudott róla.

Kodi a kalózkodás miatt robbanásszerű növekedést tapasztal

A mindössze két év alatt Betzen és a Kodi / XBMC Alapítvány csapata exponenciálisan növekedni fog szoftverük népszerűsége mellett. És ezt az érdeklődést és népszerűséget sajnos nem a Betzen marketingje, hanem a szerzői jogi kalózok okozták, mert kihasználták a Kodi azon képességét, hogy könnyedén lekaparja a webhelyeket linkek közvetítéséhez, és a médialejátszóban jelenítse meg őket Python-alapú kiegészítők révén..

Hogy igazságos lehessen Betzen és csapata szempontjából, sem a Kodi, sem az XBMC nem volt a kalózkodás célja. Még ma is a Kodi Alapítvány kiváló munkát végez, hogy elhatárolja magát a harmadik féltől származó kalózkodás helyétől, mindaddig, amíg szigorúan kimondja a kalózkodásról és az illegális tevékenységről szóló beszédeket a helyszíni fórumról és a Reddit oldalról..

De ugyanúgy, mint a Kodi Alapítvány visszaszorítja a kalózkodás elleni küzdelmet, elkötelezettsége a szoftver nyílt forrású és szabad felhasználásának megőrzése iránt menedéket teremtett a kalózok számára. A szoftver egyik legújabb frissítésében a Kodi Alapítvány annyira elment, hogy hozzáad egy Android-stílusú „Ismeretlen források” rendszert, amely megakadályozza a pluginek telepítését a hivatalos adattáron kívül. Az Androidhoz hasonlóan a felhasználók beléphetnek a beállításokba, és bekapcsolhatják a pluginek ismeretlen forrásokból történő telepítésének lehetőségét.

Az Alapítvány a közelmúltban arra is szorgalmazta, hogy a szerzői jogok tulajdonosai működjenek együtt a rendszerükkel. A legújabb frissítések hozzáadták a Digital Rights Management (DRM) támogatását, egyértelmű jele annak, hogy a Kodi Alapítvány azt akarja, hogy a Netflix, az Amazon és mások társaságok támogatást nyújtsanak szoftverükhöz. Ez a támogatás hitelességet adna a médialejátszó végső céljának, azaz a mindenben egy interfésznek a video streaminghez, amit a legtöbb fogyasztó a többség figyelembe vételével szeretne mondani, hogy túl sok a streaming szolgáltatás a piacon..

Crackle Kodi AddonCrackle kiegészítő, elérhető a hivatalos Kodi kiegészítő lerakatban.

Ennek ellenére a Kodi 14 kiadása és az ACE, az online piacok és a kormányok jelenlegi kalózkodás elleni jelenléte közötti évek során a kalózkodás szilárdan a Kodi közösségében gyökerezik. A nyílt forráskód végleges elutasítása nélkül, amely valószínűleg nem fog megváltozni, statikus kérdéssé teszi a Kodi-féle kalózkodást, még akkor is, ha a kalózkodás elleni erőfeszítések továbbra is hatékonyan csökkentik annak általános hatását. És még abban a valószínűtlen forgatókönyvben is, amikor a Kodi Alapítvány úgy döntött, hogy elhagyja a szoftvert, az alkalmazás nyílt forrású jellege azt jelenti, hogy minden fejlesztő folytathatja (és már rendelkezik is) a kód villáját saját céljaira.

Lehetséges kutatási korlátozások

További korlátozás vonatkozik az indiai filmre, melynek neve „Kodi”. Ahogyan a TorrentFreak említette nekünk, a Kodi kifejezés megosztott keresési forgalmat a szoftver és a népszerű indiai film között 2016-ban. Összehasonlítva azonban, a Kodi film hatása észrevehető volt, de enyhe és nem volt tartós a növekedésnél és esésnél a szoftverhez képest (piros vonal a film, kék vonal a szoftver):

Kodi kalózkodás

Ezenkívül, ha kiszűrjük Indiát, és csak egy olyan régióra nézünk, ahol a szoftver népszerű volt, például az Egyesült Államokban, az eredmények azt mutatják, hogy a keresési volumen csekély hatással volt a filmben szereplő Kodi szoftverkeresésekre:

Kodi kalózkodás

Végül, ha csak kiszűrjük az eredményeket Indiába, azt találjuk, hogy a Kodi szoftver nemcsak soha nem volt különösen népszerű Indiában, hanem viszonylag kevésbé népszerű, mint a film:

Kodi kalózkodás

Ez az információ jó fokú bizalmat ad az eredményekhez, bár megmutatja, hogy a Google Trends adatainak gyakran szükség lehet valamilyen egyértelműsítésre a hatékony elemzéshez és a következtetések levonásához. Megmutatja a Google Trends adatainak felhasználására vonatkozó néhány figyelemre méltó korlátozást is egyes esetekben, és felfedi a keresési kifejezések regionális különbségeinek kiszűrésének fontosságát..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 43

Adblock
detector