A Kodi naplófájljainak megtekintése

A Kodi naplófájljainak megtekintése

Ha azt a rettegett üzenetet találta, hogy „Egy vagy több elem nem játszott le, ellenőrizze a naplófájlt a részletekért”, akkor kíváncsi lehet, hogy a világon hogyan találhatók ezek a titokzatos Kodi naplófájlok. És még ha megtalálhatja is, nem biztos, hogy egyértelmű, mit kell velük csinálni.

Hogyan tekintheti meg a naplófájlokat a Kodi-ban? És ha egyszer megteszi, hogyan tudja kijavítani a felmerült hibákat?

Az az igazság, hogy ennek a hibaüzenetnek sok különböző oka van. Tehát a legjobb dolog az, ha először tudjuk, hogyan lehet maguk a naplófájlok beszerezni. Miután megszerezte ezt az információt, fórumokon vagy e-mailen keresztül kérhet másoktól segítséget.

Van néhány dolog, amelyet kipróbálhat a hibák kijavításához.

Ebben a cikkben elmagyarázom, hogyan kell mindkettőt megtenni.

A magánélet és a biztonság fenntartása a Kodi használatakor

Mielőtt elkezdenénk a Kodi-val kapcsolatos problémák megoldásának megvitatását, fontos, hogy megértsük azokat a kockázatokat, amelyeket a Kodi-problémák kijavításához kiegészítők használatával jár.

A Kodi kiegészítőket független fejlesztők készítik. Ez nemcsak a videótartalom streaminghez használt alkalmazásokra vonatkozik, hanem azokra is, amelyek megkönnyítik a maga a lejátszóval kapcsolatos problémák elhárítását.

Noha a cikkben említett összes kiegészítő jó hírű és biztonságosnak tartott, a hacker bármilyen szoftvert veszélyeztethet.

A rosszindulatú programozók időnként kiegészítéseket használnak a „középső ember” támadások kezdeményezésére. Megváltoztatják a kódot úgy, hogy ez átirányítja a felhasználó adatait a saját privát hálózatukra. Miután ezt megtették, akkor hozzáférhetnek a felhasználó merevlemezéhez, és megszerezhetik a kívánt személyes információkat.

Ha az internetszolgáltatója tudja, hogy videókat közvetít, akkor csökkenti az internet sebességét is, hogy költségei alacsonyak maradjanak. Valójában sok hozzáférési szolgáltató saját streaming szolgáltatást kínál, és nem akar versenyezni másokkal. Tehát büntethetnek téged a sebesség csökkentésével, ha alternatívákat keres.

Lásd még: Hogyan lehet megállítani a Kodi pufferelését?

Ezen problémák miatt mindig a legjobb a VPN-szolgáltatást használni, amikor videókat közvetít, vagy bármilyen Kodi hibaelhárítási kiegészítőt használ, miközben csatlakozik az internethez. A VPN használata álcázza személyazonosságát, így a hackerek nem kaphatják meg az Ön személyes adatait. És bármit is tesz az interneten, magántulajdonban van, így a szolgáltató nem tudja ürügyként használni a sávszélesség csökkentésére.

A Kodi-felhasználók körében az egyik legnépszerűbb VPN az IPVanish. És úgy gondoljuk, hogy ez a népszerűség indokolt. Az IPVanish szigorú „nincs naplózás” politikával rendelkezik, és fenntartja saját infrastruktúráját. Ez magas sebességet biztosít, és biztosítja, hogy adatait távol tartsák a kíváncsiságtól.

Olvasó üzlet: Takarítson meg akár 60% -ot az IPVanish tervein itt.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy patakba helyezi.

A Kodi naplófájljainak megtekintése a Naplómegfigyelő segítségével

A Kodi naplófájljainak megtekintésének legegyszerűbb módja a Log Viewer addon telepítése. Ez elérhető a hivatalos Kodi tárolóban.

Ehhez kövesse ezeket a lépéseket.

   • A főmenü „kiegészítések” elemére kattint.
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Kattintson a „letöltés” ​​elemre.
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Kattintson a „program-kiegészítők” elemre.
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Kattintson a „Log Viewer for Kodi” elemre.
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Kattintson az „install” gombra. Néhány másodpercen belül üzenetet kap, hogy a kiegészítő telepítve van.
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Menjen vissza a program-kiegészítők listájához, majd kattintson ismét a „Log Viewer for Kodi” elemre. Látnia kell a „futtatás”, „konfigurálás”, „automatikus frissítés”, „letiltás” vagy „eltávolítás” opciókat.
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Kattintson a „Futtatás” elemre. Ez megnyit egy új párbeszédpanelt, amely lehetőséget kínál a naplók megjelenítésére, a régi naplók megjelenítésére vagy a beállítások megváltoztatására..
   • A Kodi naplófájljainak megtekintése
   • Ha a Kodi leállt a hiba előfordulása óta, kattintson a „régi napló mutatása” elemre. Ellenkező esetben kattintson a „napló mutatása” elemre.
   • Görgesse végig a fájlt, amíg meg nem találja a hibát.

Miután megkapta a hibaüzenet szövegét, jobb képet kaphat arról, hogy mi okozza a problémát.

Sajnos a kivágás és beillesztés nem működik a naplómegtekintőben. Tehát ha a hibaüzenetet próbálja beilleszteni egy fórumba segítségért, az nem fog működni. A képernyőképek azonban a nézőn belül működnek.

A Kodi naplófájljainak közvetlen megtekintése.

A naplómegtekintő használata akkor megfelelő, ha csak meg akarja találni, mi a hibaüzenet. De néha fontos lehet a környezet, amelyben a hiba felmerült. Tehát könnyebb lehet olvasni a naplófájlt, és megvitatni másokkal, ha szöveges formában van.

Sajnos a naplófájl szöveges formában történő megszerzése egy kicsit bonyolultabb, mivel az elhelyezkedése az operációs rendszertől függ.

Itt található egy lista arról, hogy hol lehet a fájlt megtalálni az egyes operációs rendszerekben.

 • Ablakok: C: \ Users \ {a Windows felhasználóneve} \ AppData \ Roaming \ Kodi \ kodi.log
 • Mac: / Felhasználók / {a felhasználóneved} / Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi / kodi.log
 • Linux: ~ / .kodi / kodi.log
 • iOS: /private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/kodi.log
 • Android: {Tároló} /Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/temp/kodi.log
 • OSMC: /home/osmc/.kodi/temp/kodi.log

Öt egyszerű stratégia, amely hatékonyan javítja a Kodi naplófájljaiban található legtöbb hibát

Most, hogy tudja, hogyan kell megtekinteni a kodi naplófájlokat, hogyan javíthatja meg a benne megjelenő hibákat?

Néhány hibát csak valaki tud megoldani, aki mélyen ismeri a kódolást. De a legtöbb nem igényel ilyen szintű ismereteket. Tehát itt van öt egyszerű stratégia, amelyet bárki felhasználhat a leggyakoribb hibák megoldására.

1. stratégia. Frissítse a használt kiegészítőt

Az addon fejlesztője néha hibákat fedez fel a kiadás után. De biztonsági okokból beállíthatja a Kodi-t, hogy ne töltse le automatikusan a frissítéseket. Ha igen, akkor előfordulhat, hogy nem rendelkezik a legfrissebb, hibamentes verzióval.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kiegészítő legújabb verziója telepítve van-e a Kodi-ra, lépjen a menübe, ahol a kiegészítő található, és kattintson rá a jobb gombbal. Ezután kattintson az „információ” elemre. Végül kattintson az „frissítés” elemre.

A Kodi naplófájljainak megtekintése

2. stratégia. Az Indigo segítségével törölje a gyorsítótárat és törölje a régi telepítőcsomagokat.

A gyorsítótárban és a csomagmappákban tárolt régi adatok lelassíthatják a Kodi-t, néha hibákat okozva a folyamatban. De ezeket Indigo nevű kiegészítéssel lehet kiküszöbölni.

A telepítéshez először telepítse a SuperRepo lerakatot. Ezután kattintson a nagyítóra a főmenüből. Kattintson a „kiegészítők keresése” elemre. Végül írja be az „Indigo” menüpontot, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ezzel megjelenik az addon, így telepíthető.

A telepítés után megnyithatja azt a főmenü megjelenítéséhez, amely egy sor beállítást tartalmaz. Kattintson a „Karbantartó eszközök” elemre. Ezután kattintson a „Gyorsítótár mérete: (szám) - Kattintson a törléshez” és a „Csomag méret: (szám) - Kattintson a törléshez” gombra. Mindkét esetben a rendszer felkér egy üzenetet, amelyben megkérdezi, hogy biztosan törli-e a gyorsítótárat, vagy törli-e a régi telepítőfájlokat. Kattintson a „törlés” vagy a „törlés” gombra, és az összes felesleges adat eltűnik.

A Kodi naplófájljainak megtekintése

3. stratégia. Frissítse a Kodi verzióját

Ha frissül a kiegészítő, és a gyorsítótár / csomag törlődik, de továbbra is hibákat tapasztal, akkor az lehet, hogy van egy Kodi régi verziója, amely újabb, nem kompatibilis kiegészítőt használ.

A fogaskerék ikonra kattintva megtudhatja, hogy ez a helyzet. Ezután lépjen a „rendszerinformációk” oldalra. Sok információt fog látni a Kodi médialejátszóról. A jobb alsó sarokban található a verziószám. Győződjön meg róla, hogy ez a Kodi v17.4 Krypton, vagy bármilyen verzió a legújabb, amikor ezt olvassa.

A Kodi naplófájljainak megtekintése

4. stratégia. Frissítse a függőségeket.

Egy másik probléma, amely hibákat okozhat, a nem frissített függőségek. Ezek megtalálásához kattintson a fogaskerék ikonra → rendszerbeállítások → kiegészítők → kezelje a függőségeket. Nézze át a listát, és nézze meg, vajon ezek egyike megjelenik-e a naplófájl hibaüzenetében.

Ha igen, frissítse a sértő függőséget a jobb egérgombbal kattintva, és válassza az „információ”, majd a „frissítés” lehetőséget.

A Kodi naplófájljainak megtekintése

5. stratégia. Gyári alaphelyzetbe állította Kodi-ját.

Ha a korábbi stratégiák egyike sem működik, akkor valószínűleg kipróbálnia kell valami radikálisabb módszert. A Kodi gyári alaphelyzetbe állítása megszünteti az összes kiegészítést, bőrt és minden egyéb módosítást, amelyet a telepítés óta tettél meg..

Ezért a Kodi gyári alaphelyzetbe állítására vonatkozó döntést nem szabad enyhén meghozni. De ha semmi más nem működik, akkor ez lehet az egyetlen módja a probléma kijavításához, anélkül, hogy megtanulná a kódolást.

A Kodi gyári alaphelyzetbe állításához használja a 2. stratégiában tárgyalt Indigo kiegészítőt. De kattintson a „Karbantartó eszközök” helyett a „Gyári visszaállítás” pontra. Figyelmeztetést kap, hogy törli az összes Kodi adatot.

A Kodi naplófájljainak megtekintése

Kattintson az „igen” gombra a visszaállítás befejezéséhez.

Az alaphelyzetbe állítás után telepítse újra a használt kiegészítőt, és próbálja újra.

Hol találhat segítséget a Kodi naplófájljaiban található hibákkal kapcsolatban.

Ha a fenti stratégiák egyike sem működik, itt az ideje, hogy segítséget keressen. Íme néhány fórum, ahol vannak hozzáértő Kodi-felhasználók, akik képesek lehetnek további betekintést nyújtani a problémádba.

Általános Kodi megbeszélésekhez vagy a hivatalos lerakatból származó kiegészítőkkel kapcsolatos megbeszélésekhez (nem beleértve a többi tárolóból származó kiegészítéseket):

Kodi Közösségi Fórum (Https: //fórum.kodi.tévé)

Hivatalos Kodi Reddit oldal (Https://www.reddit.com/r/kodi/)

A Kodi-ról általában vagy bármilyen kiegészítésről (beleértve a nem hivatalosokat) szóló megbeszélésekhez:

Kodi támogatási fórum (koditalk.org)

DroidBox Kodi Addon fórum (Https://droidboxforums.com/forums/kodi-dbmc-add-ons.17/)

Entertainment Box Kodi Súgó és tippek (Https://www.entertainmentbox.com/forums/forum/general-help-hints-tips/kodi-tips-help/)

Ha olyan hibaüzeneteket kapott, amelyek felszólítják a naplófájlok ellenőrzésére, akkor nem biztos, hogy tudja, hol találja meg ezeket a fájlokat, vagy hogyan állítsa le a hibaüzeneteket. Kövesse ezeket az utasításokat, és képesnek kell lennie arra, hogy mindkettőt megtegye, vagy legalább segítséget találjon másoktól, akik képesek.

Népszerű: Hogyan telepíthetjük a VPN-t a Fire Stick-re

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector