Ce este LibreELEC? Cum și de ce să folosiți furca LibreELEC Kodi

Dacă ați căutat informații despre cum să construiți un computer home theater, este posibil să fi auzit despre sistemul de operare LibreELEC pentru Kodi. Dar ce este exact LibreELEC și de ce este atât de popular la pasionații de HTPC? Acest articol vă va explica ce este LibreELEC și pe ce dispozitive poate fi instalat.

Pasul 2 LibreElec

Ce este Kodi?

Kodi este software-ul pe care LibreELEC a fost proiectat pentru a fi rulat. Este un player media open-source creat de fundația Kodi. Poate reda multe tipuri diferite de media, inclusiv imagini, sunete și videoclipuri. Kodi este util în special pentru transmisia de emisiuni TV și filme de pe Internet. Din această cauză, a devenit foarte popular în rândul tăieturilor de cablu care încearcă să elimine serviciile TV prin cablu și să obțină tot conținutul lor online. Kodi poate fi instalat pe dispozitive de streaming precum Amazon Fire Stick, Nvidia Shield și Apple TV sau pe HTPC-uri precum cele discutate în acest articol..

Avertisment: Kodi trebuie utilizat doar pentru conținutul la care aveți dreptul legal de acces. Nici Fundația Kodi și nici Comparitech nu pledează pentru utilizarea Kodi pentru piraterie.

Utilizați întotdeauna un VPN cu Kodi

Transmiterea videoclipurilor poartă întotdeauna riscuri de confidențialitate și securitate, iar utilizarea LibreELEC cu Kodi nu elimină aceste riscuri. Acesta este motivul pentru care utilizatorii Kodi ar trebui să folosească întotdeauna o rețea privată virtuală (VPN) atunci când se uită la TV sau filme.

ISP-urile adesea se aruncă asupra activității de streaming a clienților lor pentru a determina ce site-uri folosesc cea mai mare lățime de bandă. După ce obțin aceste informații, uneori accelerează viteza acestor site-uri, provocând buffering-ul utilizatorilor. De asemenea, serviciile de difuzare se vor uita adesea la adresele IP ale utilizatorilor pentru a stabili unde sunt localizate și apoi să le blocheze vizionarea anumitor conținut pe baza locației lor.

Ambele probleme pot fi adesea evitate folosind un VPN. Când utilizați un VPN, ISP-ul dvs. nu știe de pe ce site-uri web transmiteți și serviciile de streaming nu știu unde vă aflați. Deci nu pot utiliza aceste informații pentru a vă accelera viteza sau pentru a vă împiedica să vizualizați conținut.

Cu toate acestea, nu toate VPN-urile sunt eficiente. Unii dintre ei păstrează jurnalele de activitate ale utilizatorilor, creând un risc de confidențialitate pentru propriile lor realizări. Alții nu au servere în destul de multe țări pentru a obține geoblocarea sau sunt prea lente pentru a transmite video-ul high-def pe care îl așteaptă utilizatorii Kodi.

  Буферизация коди на Firestick или FireTV? Вот как это исправить

Recomandăm IPVanish pentru utilizatorii Kodi. Nu păstrează jurnalele, nu are servere în peste 60 de țări și este suficient de rapid pentru a fi fără buffer la streamingul video 1080p. De asemenea, poate fi instalat cu ușurință pe LibreELEC.

Cea mai bună VPN PENTRU KODI: IPVanish este alegerea noastră de top. Are o rețea mare de servere necongestionate și atinge viteze bune. Funcțiile puternice de securitate și confidențialitate fac din IPVanish un favorit pentru utilizatorii Kodi și Amazon Fire TV Stick. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor de 7 zile.

Pentru mai multe informații despre VPN-uri, consultați ghidul nostru pentru cele mai bune VPN-uri pentru Kodi.

Ce este LibreELEC?

LibreELEC este o distribuție Linux sau „distro Linux”, un sistem de operare bazat pe nucleul Linux. Mai exact, este un sistem de operare conceput pentru a încărca suficient software pentru a permite unui computer să ruleze Kodi.

Principalul avantaj al utilizării LibreELEC este că este un mod mai eficient de a rula Kodi în comparație cu utilizarea unui sistem de operare mai robust, precum Windows sau Mac OS. Din această cauză, în general, puteți rula LibreELEC pe un HTPC mai puțin puternic, fără a jertfi imaginea sau sunetul. În esență, utilizarea LibreELEC vă oferă performanțe mai bune de la HTPC-ul dvs. fără a fi necesar să cheltuiți bani în plus pe echipamente.

Principalul dezavantaj al utilizării LibreELEC este că este aproape inutil să rulați orice alt software decât Kodi. Așadar, dacă doriți să navigați pe Internet, verificați-vă e-mailul și jucați World of Warcraft pe HTPC, probabil că acesta nu este sistemul de operare potrivit pentru dvs. Dacă doriți doar să utilizați HTPC-ul dvs. pentru a viziona filme, pentru a asculta muzică și a privi imagini, atunci este o alegere excelentă.

Cum se instalează LibreELEC

După ce ați obținut dispozitivul, va trebui să utilizați un computer Windows, Mac sau Linux pentru a crea cardul SD care va instala LibreELEC pe acesta. Iată pașii pentru instalarea LibreELEC.

Creați un card SD de boot LibreELEC.

Pe computerul dvs. obișnuit (nu dispozitivul pe care veți instala LibreELEC), accesați acest URL și selectați versiunea corespunzătoare pentru computer

Pagina de descărcare LibreElec

Localizați fișierul pe computer și faceți clic pentru a-l rula. Titlul va fi ceva de genul LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32.exe sau LibreELEC.USB-SD.Creator.MacOS.dmg. Se va deschide fereastra principală a creatorului USB-SD LibreELEC.

LibreElec USB-SD Creator

În partea de sus a ferestrei, lângă numărul portocaliu 1, selectați dispozitivul pe care veți instala LibreELEC (Raspberry Pi, Odroid C2 etc.)

  addon Magic Dragon Kodi คืออะไร? คุณควรติดตั้ง Magic Dragon หรือไม่

Pasul 1 de instalare LibreElec

Lângă numărul 2 roz, selectați Descarca și alegeți un dosar în care să plasați fișierul. Fișierul va începe descărcarea

Pasul 2 LibreElec

Când fișierul termină descărcarea, faceți clic pe meniul derulant de lângă numărul albastru 3 și selectați unitatea dvs. flash SD.

apasă pe scrie butonul de lângă numărul verde 4. Avertisment: aceasta va șterge toate datele de pe cardul SD. Ar trebui să utilizați doar un card SD nou sau unul care a fost deja copiat de rezervă.

Porniți dispozitivul cu LibreELEC

  • Asigurați-vă că aparatul este oprit
  • Scoateți cardul SD de pe computerul dvs. obișnuit și introduceți-l în dispozitiv
  • Dacă utilizați un dispozitiv Odroid, conectați modulul HDMI / Wifi înainte de a trece la pasul următor
  • Dacă utilizați un Raspberry Pi, apăsați butonul de pornire. Dacă utilizați un dispozitiv WeTek, apăsați și mențineți apăsat „reset.” Dacă utilizați o placă Odroid, conectați cablul de alimentare în.
  • Așteptați pornirea LibreELEC. Poate dura până la cinci minute.

Odată ce LibreElec începe, Kodi se va încărca automat. Acum puteți instala orice suplimente Kodi doriți, fie că este vorba de USTVNow, Crackle, PlayOn, Crunchyroll sau de oricare altul care vă poate interesa..

Citeste mai mult: Cele 109 cele mai bune suplimente Kodi care încă funcționează

Cele mai bune dispozitive pentru LibreELEC

Iată o listă cu cele mai bune dispozitive pe care se execută LibreELEC. Fiecare dintre aceste computere constă dintr-o singură placă și costă mai puțin de 150 USD, cu toate acestea este excelent pentru a reda filme și spectacole folosind Kodi.

Zmeura Pi

Raspberry Pi este un computer cu o singură placă care a fost dezvoltat de fundația Raspberry Pi din U.K. Acesta a fost inițial destinat să fie utilizat pentru a preda informatica de bază în țările în curs de dezvoltare, dar acum a obținut o popularitate mult mai largă decât se aștepta. Un „kit de pornire” complet format dintr-un computer Raspberry Pi, o cutie, o cartelă SD și alte accesorii esențiale costă între 70 și 90 USD. Calculatorul în sine costă doar aproximativ 40 de dolari.

Odroid

Calculatoarele Odroid sunt dezvoltate de o firmă sud-coreeană numită HardKernel Co., Ltd. Au fost inițial destinate să ruleze aplicații de telefoane Android. Odroid C2 este cea mai recentă încarnare a dispozitivului. Ordroidele sunt puțin mai scumpe decât computerele Raspberry Pi la aproximativ 60 USD doar pentru placă. Unii comentatori au raportat că Odroid C2 este mai rapid decât RaspBerry Pi 3, dar are mai puțin software și suport comunitar. Totuși, cele două dispozitive sunt foarte similare ca putere și cost.

  Да ли је Ливе Тубе Коди аддон безбедан, да ли је легалан?

WeTek Hub și Play 2

Cutiile WeTek sunt comercializate ca „set top boxes” similare cu Amazon Fire TV și Apple TV. Cu toate acestea, pot fi configurate pentru a porni în LibreELEC la fel cum fac computerele Raspberry Pi și Odroid. WeTek Hub are 1 GB de RAM și nu are tunere TV, în timp ce Play 2 are 2 GB RAM și un tuner TV digital terestru. Avantajul principal al utilizării unei cutii WeTek peste alte opțiuni este simplitatea acesteia: tot ceea ce trebuie să utilizați dispozitivul vine în pachet. Pe de altă parte, nu poate fi configurabil ca un RaspBerry Pi sau Odroid. Hub-ul costă în jur de 100 USD, în timp ce Play 2 costă aproximativ 130 USD.

Articol conex: Cum să opriți tamponarea Kodi

LibreELEC vs. OpenELEC vs. OSMC

LibreELEC nu este singura distro Linux concepută pentru Kodi. Există alte două care sunt populare: OpenELEC și OSMC. Iată cum se compară LibreELEC cu fiecare dintre ele.

OpenELEC

OpenELEC este numele software-ului pe care LibreELEC l-a „bifat” din momentul în care dezvoltatorii inițiali au avut un dezacord cu privire la viitorul proiectului. OpenELEC și LibreELEC sunt foarte similare. Cu toate acestea, deoarece LibreELEC are un grup mai mare de dezvoltatori care lucrează la el, tinde să trimită actualizări mai rapid decât OpenELEC. De-a lungul timpului, acest lucru a făcut mai popular LibreELEC.

Există încă unii utilizatori Kodi care au început să folosească OpenELEC înainte de a-l căuta și îl preferă pe LibreELEC, deci dacă îl utilizați sau LibreELEC este în mare parte o problemă de gust personal.

OSMC

OSMC este o altă distro a Linux, dar este derivată din versiunea „Debian Jessie”. Se lansează direct în Kodi, la fel ca LibreELEC și OpenELEC, dar oferă și funcții mai largi găsite în alte versiuni de Linux, cum ar fi posibilitatea de a rula un server web sau un server media Plex. Dacă vă interesează aceste funcții mai largi, OSMC poate fi o alegere mai bună decât LibreELEC. Dacă nu vă interesează aceste funcții, atunci OSMC poate adăuga o complexitate inutilă în utilizarea sistemului de operare.

VEZI SI: Plex Vs. Kodi, care este cel mai potrivit pentru tine?

Concluzie

LibreELEC este un sistem de operare foarte util pentru utilizatorii HTPC. Vă poate permite să vizionați TV și filme folosind Kodi și să obțineți o imagine și un sunet extraordinar, fără a fi nevoie să cheltuiți o avere. Pentru a-l folosi, aveți nevoie de un dispozitiv care să-l poată rula, cum ar fi Raspberry Pi, Odroid sau WeTek. Pentru instalare, urmați instrucțiunile din acest articol pentru a crea un card SD care va porni dispozitivul în el.

Dacă ați găsit util acest ghid pentru LibreELEC, este posibil să doriți să citiți unele dintre celelalte ghiduri ale noastre Kodi, cum ar fi cum să vizionați documentare pe Kodi, cum să vizionați televiziunea în direct pe Kodi și ce să faceți dacă Kodi continuă repornirea..

About the author

Comments

  1. di ca un home theater. Este o versiune ușoară a sistemului de operare Linux, care este optimizată pentru a rula Kodi și pentru a oferi o experiență de vizionare a conținutului media de înaltă calitate. LibreELEC este gratuit și open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate descărca și utiliza sistemul de operare fără a plăti nicio taxă. Este popular printre pasionații de HTPC datorită performanței sale rapide și stabile, precum și datorită ușurinței de instalare și utilizare. LibreELEC poate fi instalat pe o varietate de dispozitive, inclusiv pe Zmeura Pi, Odroid, WeTek Hub și Play 2. Cu toate acestea, este important să utilizați întotdeauna un VPN atunci când utilizați Kodi și LibreELEC pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea online.

  2. ul avantaj al LibreELEC este că este foarte ușor de instalat și de utilizat, făcându-l o alegere populară pentru pasionații de HTPC. Este, de asemenea, optimizat pentru a rula Kodi, ceea ce înseamnă că este mai rapid și mai stabil decât alte sisteme de operare care rulează Kodi. LibreELEC poate fi instalat pe o varietate de dispozitive, inclusiv Zmeura Pi, Odroid și WeTek Hub și Play 2. În comparație cu alte distro-uri Linux, cum ar fi OpenELEC și OSMC, LibreELEC este considerat a fi mai ușor de utilizat și mai rapid. În concluzie, dacă sunteți în căutarea unui sistem de operare pentru a rula Kodi pe un HTPC, LibreELEC este o alegere excelentă. Dar nu uitați să utilizați întotdeauna un VPN pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea atunci când utilizați Kodi.

  3. home theater să ruleze Kodi. Este o versiune ușoară și simplificată a sistemului de operare Linux, care este optimizată pentru a rula Kodi și pentru a oferi o experiență de vizionare a conținutului media de înaltă calitate. LibreELEC este popular printre pasionații de HTPC datorită faptului că este ușor de instalat și de utilizat, are o performanță excelentă și este actualizat frecvent cu cele mai recente versiuni ale Kodi. Este compatibil cu o gamă largă de dispozitive, inclusiv Zmeura Pi, Odroid, WeTek Hub și Play 2. În plus, LibreELEC este gratuit și open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate să-l descarce, să-l instaleze și să-l utilizeze fără costuri suplimentare. În concluzie, LibreELEC este o soluție excelentă pentru cei care doresc să construiască un computer home theater și să ruleze Kodi pentru a viziona conținutul media de înaltă calitate.

Comments are closed.