Cele mai bune cutii Kodi: Ghid 2023 pentru cele mai bune cutii și hardware Kodi

sigla kodi 2Dacă ați căutat o modalitate de a viziona transmisia video la televizor, este posibil să fi auzit despre casetele Kodi. Dar ce sunt cutiile Kodi? Și ce cutii Kodi sunt cele mai bune? Acest articol va explica ce fac casetele Kodi și va examina cele mai populare casete Kodi pentru 2023.

Ce este Kodi?

Kodi este un media player open-source. Permite utilizatorilor să redea muzică, video și alt conținut multimedia din fișiere stocate pe un dispozitiv sau transmise pe internet. Datorită abilității sale de a accesa cu ușurință conținutul transmis pe mai multe dispozitive, Kodi a devenit popular cu mișcarea „cord-cutter”.

Kodi a devenit popular și datorită suplimentelor terțe care permit utilizatorilor să transmită conținut nelicențiat. Acest lucru i-a dat o reputație proastă în mass-media. Cu toate acestea, Fundația Kodi a luat o poziție puternică împotriva streamingului fără licență. Aplicația este proiectată pentru a bloca instalarea de suplimente terțe fără a modifica setările aplicației. Utilizatorii pot găsi cu ușurință suplimente legale de streaming disponibile în depozitul oficial de adăugări Kodi.

Kodi poate fi instalat pe casetele de streaming enumerate în acest articol sau pe PC, Mac, telefon sau tabletă Android, iPhone sau iPad.

Citeste mai mult: Ghidul începătorului către Kodi

Avertisment: Kodi trebuie utilizat doar pentru conținutul la care aveți dreptul legal de acces. Nici Fundația Kodi și nici Comparitech nu pledează pentru utilizarea Kodi pentru piraterie.

Avertisment: utilizați întotdeauna un VPN cu Kodi

Ori de câte ori utilizați Kodi sau orice software pentru a transmite video de pe Internet, vă deschideți întotdeauna pentru riscuri de confidențialitate. ISP-ul dvs. poate să înregistreze informații despre ce emisiuni urmăriți și de unde le transmiteți. Poate apoi să vândă aceste informații agenților de publicitate dacă vă anunță în prealabil. Multe ISP-uri accelerează date de streaming video pentru a ajuta la eliminarea congestionării și în rețea.

Cel mai bun mod de a face față acestor probleme este să utilizați un VPN oricând transmiteți video sau sunteți conectat la Internet. Un VPN va cripta comunicațiile dintre dvs. și site-urile web pe care le vizitați, ajutând la menținerea activităților ascunse de ISP-ul dvs., hackerii și alte persoane neautorizate.

Nu toate VPN-urile sunt bune pentru utilizatorii Kodi. Unele sunt prea lente pentru a transmite videoclipuri de înaltă definiție. Alții păstrează jurnalele activităților utilizatorilor, înlocuind problemele vechi de confidențialitate cu altele noi. Majoritatea VPN-urilor sunt, de asemenea, greu de instalat pe casetele Kodi.

Recomandăm IPVanish pentru utilizatorii Kodi. În testarea noastră, IPVanish a fost unul dintre cele mai rapide VPN-uri din jur. Are o politică strictă împotriva păstrării jurnalelor. IPVanish este disponibil și sub formă de descărcare pentru magazinele Android sau Amazon Fire TV, ușor de instalat în majoritatea casetelor Kodi, inclusiv Amazon Fire TV și Nvidia Shield.

LECTURĂ DE CITITOR: Economisiți 60% planuri IPVanish

Ce este o cutie Kodi?

O cutie Kodi este un dispozitiv mic de streaming care se conectează la un televizor și este capabil să ruleze Kodi. Majoritatea casetelor Kodi rulează sistem de operare Android, deși unele rulează Linux în schimb. Unele dispozitive iOS, cum ar fi Apple TV, ar putea fi, de asemenea, considerate cutii Kodi. Scopul unei cutii Kodi este de a permite unei persoane să urmărească emisiuni TV și filme, să asculte muzică și să se bucure de alte conținuturi la televiziunea sa. Fără o casetă Kodi, utilizatorii Kodi vor putea viziona televizorul doar pe PC-urile lor sau pe dispozitivele mobile, în loc de pe ecranul mare.

  5 най-добри Kodi клавиатури за 2023/2023

Puteți găsi unii vânzători care oferă ceea ce sunt cunoscute sub numele de „cutii Kodi complet încărcate”. Nu vă recomandăm să cumpărați sau să utilizați aceste. Casetele Kodi preîncărcate cu aplicația și addon-urile Kodi sunt destul de des depășite și adesea includ un număr mare de suplimente Kodi rupte și potențial dăunătoare. (Mai multe despre asta la sfârșit.)

Cele mai bune cutii Kodi pentru 2023

Iată o listă cu cele mai populare și apreciate cutii Kodi pentru 2023.

Amazon Fire TV cu 4K UHD

Amazon Fire TV 4K

Amazon Fire TV este una dintre cele mai populare cutii Kodi din jur. Are capacitate 4K, un procesor rapid, 8 GB de stocare și 2 GB RAM. Se conectează la Internet prin WiFi, dar are, de asemenea, un adaptor Ethernet dacă doriți să mergeți pe ruta fără fir.

Amazon Fire TV vine preîncărcat cu magazinul de aplicații Amazon Fire TV, care conține destul de multe aplicații TV și filme. Aceste aplicații oferă uneori o copie de rezervă frumoasă în cazul în care nu există un addon Kodi funcțional pentru un anumit serviciu de streaming pe care doriți să îl utilizați. Magazinul de aplicații conține, de asemenea, o mulțime de jocuri care sunt făcute pentru a lucra cu o telecomandă.

În ciuda acestor avantaje, există două dezavantaje principale ale televiziunii Amazon Fire. În primul rând, Kodi nu este disponibil în magazinul de aplicații Amazon. În schimb, utilizatorii trebuie să „încarce lateral” Kodi folosind o aplicație de descărcare sau manager de fișiere. Acest proces poate fi frustrant pentru utilizatorii noi.

În al doilea rând, deși Amazon Fire TV cu 4K UHD nu este cea mai scumpă casetă Kodi din jur, este posibil ca unii utilizatori Kodi să nu mai plătească prețul de 38 – 57 USD.

Articol conex: Cum se instalează Kodi pe Amazon Fire TV / Stick

Amazon Firestick (Fire TV Stick)

Amazon Fire Stick

Deși Amazon Fire TV standard este excelent pentru utilizatorii dispuși să-și plătească prețul de preț, Amazon Fire TV Stick are multe dintre aceleași caracteristici la un cost mai mic – doar 29,99 USD. Acest preț scăzut este atins prin furnizarea unui procesor mai lent, mai puțin RAM și fără o capacitate de 4K. (Notă: Amazon a lansat o versiune 4K a lui Fire TV Stick la 31 octombrie 2023). Totuși, un Amazon Firestick poate gestiona, de obicei, videoclipuri 1080p, cu buffering minim sau pauze. Și oferă același acces la magazinul de aplicații Amazon ca la televizorul standard Amazon Fire.

Un alt mare avantaj al Fire TV Stick este că este mai puțin voluminos decât omologul său la un preț mai mare, deoarece constă doar dintr-un „stick” dreptunghiular care se conectează direct la televizor..

Dacă aveți un televizor 4K, versiunea mai veche a Firestick nu este probabil o opțiune bună. Dar dacă televizorul dvs. furnizează doar videoclip 1080p sau mai mic, s-ar putea să fie o cutie Kodi suficient de bună pentru ceea ce aveți nevoie.

  วิธีใช้ IMDb บน Kodi

La fel ca în cazul Fire TV de mai sus, utilizatorii Kodi trebuie să încerce Kodi la Firestick. Nu poate fi instalat din magazinul de aplicații Amazon.

Nvidia Shield

Nvidia Shield

Nvidia Shield are suport 4K și rulează pe sistemul de operare Android. Magazinul de aplicații Google Play este disponibil pe acesta, facilitând instalarea Kodi pe Nvidia Shield. Este una dintre cele mai puternice cutii Kodi din jur, cu un procesor Tegra X1 cu patru nuclee de 1,9 GHz. Mulți utilizatori Kodi spun că funcțiile de meniu de pe Nvidia Shield sunt extrem de netede, iar redarea video HD și 4K fără întrerupere.

Nvidia Shield poate fi de asemenea utilizat pentru a transmite jocuri pe PC de pe o placă grafică Nvidia de pe un PC din apropiere sau de pe platforma Steam. Dacă doriți să puteți juca cele mai recente jocuri 3D, precum și fluxuri video, Nvidia Shield poate fi caseta Kodi potrivită pentru dvs..

Nvidia Shield costă în jur de 180 $ – 200 USD, astfel că această cutie Kodi este cea mai bună pentru utilizatorii care sunt dispuși să plătească mai mult pentru a obține performanțe ridicate.

Vezi si: Cum se instalează Kodi pe Nvidia Shield

Zmeura Pi 3

Zmeura Pi 3

Raspberry Pi este un mic computer cu un singur computer dezvoltat de Fundația Raspberry Pi. Acesta a fost inițial creat pentru a învăța studenții cum funcționează calculatoarele, dar acum este un dispozitiv de streaming DIY, printre altele. Raspberry Pi 3 este cea mai recentă versiune a acestui dispozitiv. Majoritatea oamenilor care folosesc Raspberry Pi pentru a transmite video rulează o versiune de Linux realizată special pentru Kodi. Cele două cele mai populare dintre acestea sunt OSMC și LibreELEC.

Dispozitivul poate gestiona video 1080p, dar nu va reda 4K. Are o antenă WiFi 802.11n care este puțin mai puțin puternică decât Amazon Fire TV sau Nvidia Shield. Dacă WiFi-ul nu este suficient de puternic, are un port Ethernet pe care îl puteți utiliza pentru a-l conecta la router.

Un Raspberry Pi 3 costă în jur de 57 de dolari, deși nu vine cu telecomanda sau carcasa. Adăugarea acestor componente împinge prețul în jur de 100 USD.

Articol conex: Cum și de ce să folosiți furca LibreELEC Kodi

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4Listare de produse de pe Amazon

Seguru Trongle X4 este o casetă de streaming bazată pe Android. Se poate conecta la Google Play Store pentru a descărca Kodi sau alte aplicații TV și filme. Este capabil de videoclipuri 4K și este echipat cu un adaptor WiFi de 5 GHz. De asemenea, are un port ethernet.

Unul dezavantaj mare pentru Seguro Trongle este că nu reformatează aplicațiile Google Play Store pentru a fi utilizate cu o telecomandă. Drept urmare, navigarea în aplicații precum Netflix și Hulu poate fi dificilă. Dar, deoarece versiunea de Android a Kodi este formatată deja pentru telecomenzi, aceasta nu este o problemă atunci când utilizați Kodi pe Trongle.

Seguru Trongle X4 costă în jur de 50 – 63 USD. Dacă doriți o casetă ieftină pentru Android care vă oferă acces la Google Play, Seguru Trongle poate fi ceea ce aveți nevoie.

WeTek Hub

WeTek HubListare de produse de pe Amazon

  Как да изтеглите и инсталирате Kodi 18 или Kodi 17.6

WeTek Hub este o casetă Android care poate fi de asemenea configurată pentru a porni în LibreELEC. Este livrat cu mai multe aplicații Android TV și filme preîncărcate și oferă acces la magazinul Google Play. Are un procesor AMLogic S905-H Revision C, care îi permite să redea video 4K fără probleme.

WeTek Hub costă în jur de 80 – 100 USD. Hub-ul WeTek oferă un amestec bun de suport LibreELEC și Android OS.  

Caseta GEM EmTech

Caseta GEM EmtechListare de produse de pe Amazon

EmTech GEM Box este un player media care se dublează și ca sistem de jocuri Android. Vine cu un controler de joc care are patru butoane colorate, o placă direcțională, două stick-uri analogice și un buton de pornire și selectare. Acest lucru este similar cu controalele unui Xbox 360. Caseta GEM oferă acces la Google Play, simplificând descărcarea și instalarea Kodi. GEM Box este, de asemenea, compatibil cu GameFly, un serviciu popular de închiriere de jocuri video.

Costul pentru o cutie GEM este de aproximativ 50 USD, ceea ce o face o opțiune ieftină și utilă pentru orice utilizator Kodi care dorește să joace jocuri.

GooBang Doo ABOX

GooBangDoo ABOXListare de produse de pe Amazon

GooBang Doo ABOX este un player de streaming-media bazat pe Android. Are un procesor S905W Quad Core A53 și 2 GB RAM. Poate produce video cu rezoluție de până la 4K. Majoritatea utilizatorilor acestei căsuțe au raportat că redă videoclipuri 1080p sau 4K cu puține probleme de buffering.

GooBang Doo ABOX costă în jur de 70 USD. Ca și Seguru Trongle și WeTek Hub, GooBang Doo oferă o alegere excelentă pentru utilizatorii Kodi care nu doresc să se încurce cu nevoia de a încerca Kodi sau să se ocupe de magazinul de aplicații Amazon..

Pericolul unor cutii Kodi „complet încărcate”

Deși toate casetele de mai sus sunt alegeri grozave pentru utilizatorii Kodi, recomandăm să le cumpărați doar dacă nu au fost afectate de comerciant. Mulți comercianți oferă, în schimb, ceva numit „cutie Kodi” încărcată complet. Acesta este de obicei un dispozitiv de streaming-media bazat pe Android, cu Kodi și o mulțime de suplimente terțe preinstalate.

Problema cu căsuțele Kodi „încărcate complet” este că acestea sunt adesea umplute cu suplimente neoficiale, care încalcă drepturile de autor, pline de link-uri moarte și fluxuri de proastă calitate. Aceste suplimente adesea încetinesc Kodi-ul sau îl determină să se prăbușească. De asemenea, acestea pot fi pline de malware, în funcție de locul în care comerciantul a primit suplimentele.

Nu vă recomandăm să folosiți o cutie Kodi complet încărcată. Este întotdeauna mai bine să configurați singur dispozitivul, să instalați Kodi și să instalați suplimente pentru serviciile din care doriți să transmiteți personal. Acest lucru vă va ajuta să împiedicați căsuța dvs. să se infecteze cu malware și poate fi deteriorată.

Instalarea suplimentelor Kodi este destul de simplă. Iată un ghid despre configurarea Kodi. Pentru o listă cu unele dintre cele mai bune suplimente Kodi de utilizat, citiți acest articol despre cele mai bune suplimente Kodi.

Sperăm că v-a plăcut acest ghid cu cele mai bune cutii Kodi. Dacă doriți mai multe informații despre cum puteți găsi cele mai bune emisiuni și filme pe Kodi, consultați celelalte ghiduri ale noastre Kodi, inclusiv The Best Kodi Addons for Films, The Best Kodi Addons for Live TV, The Best Kodi Addons for Anime și multe altele alții.

Imagini:

„Kodi” de către Fundația XBMC, în domeniul public

„IMG_1354” de 기태 김, licențiat conform CC0 1.0

„Amazon Fire TV Stick” de ubahnverleigh, licențiat sub CC0 1.0

„Nvidia Shield TV 2023” de 之 乎, licențiat sub CC BY-SA 4.0

„Raspberry Pi 3” de Sven Peterson, licențiat sub CC BY-SA 4.0

About the author