Cum se instalează un VPN pe OpenELEC: Ghid pas cu pas

Logo OpenELEC

Vă interesează să instalați un VPN pe sistemul OpenELEC? Acest ghid vă va arăta cum să instalați și să configurați un VPN pe orice dispozitiv OpenELEC. Acest lucru vă va permite să rămâneți protejat dacă utilizați o casetă Raspberry Pi, HTPC, Slice Fiveninja, Odroid, Cubox sau WeTek.

Ce este Kodi?

Kodi este un software de centru media care vă permite să transmiteți cu ușurință conținut pe numeroase dispozitive diferite, inclusiv Apple TV, NVIDIA Shield și Amazon Fire TV. Această portabilitate este unul dintre cele mai mari avantaje ale Kodi. Deoarece necesită foarte puțin în calea resurselor de sistem, poate fi instalat pe unele dintre cele mai populare platforme.

Unele sisteme de operare, cum ar fi OpenELEC și LibreELEC, urmăresc să reducă și mai mult amprenta lui Kodi. Cu toate acestea, în acest sens, elimină multe dintre opțiunile de personalizare care fac Kodi atât de ușor de utilizat. De exemplu, este nevoie de câțiva pași suplimentari pentru a instala un VPN pe un sistem de operare Kodi. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți griji. Acest ghid vă va parcurge pas cu pas procesul și veți naviga în siguranță înainte de a-l cunoaște.

Trebuie menționat faptul că, deși Kodi este complet legal de utilizat, există suplimente terțe care oferă acces la conținut nelicențiat. Echipa Kodi a denunțat public astfel de suplimente și îi încurajăm pe cititorii noștri să folosească doar surse și suplimente oficiale.

Avertisment: Kodi trebuie utilizat doar pentru conținutul la care aveți dreptul legal de acces. Nici Fundația Kodi și nici Comparitech nu pledează pentru utilizarea Kodi pentru piraterie.

Ce este OpenELEC?

OpenELEC este un sistem de operare care oferă suficientă structură și compatibilitate pentru a rula Kodi. Acest lucru înseamnă că poate fi instalat pe dispozitive cu resurse de sistem foarte reduse precum Raspberry Pi, creând o mașină Kodi cu adevărat portabilă.

Unii oameni se confundă din cauza numelor similare OpenELEC și LibreELEC. LibreELEC este pur și simplu o furcă sau o versiune modificată a OpenELEC. Aceasta înseamnă că LibreELEC folosește OpenELEC ca bază pentru a construi. Deși LibeELEC este mai nou, OpenELEC este în vigoare din 2009 și menține o actualizare mult mai lungă și istoricul de utilizare.

Sarcini simple precum transferul fișierelor devin ușor mai complexe datorită faptului că OpenELEC nu are un explorator de fișiere non-Kodi. Acestea fiind spuse, instalarea de noi depozite sau suplimente devine foarte simplă după ce vă simțiți confortabil cu o mică selecție de comenzi Linux de bază. Acest ghid vă va arăta exact ce să tastați atunci când configurați și funcționați OpenELEC, pentru a facilita utilizarea pentru începători completi.

De ce ar trebui să utilizați un VPN cu Kodi

Unele persoane folosesc o rețea privată virtuală (VPN) pentru a ascunde streamingul fără licență de la furnizorul de servicii de internet (ISP). Cu toate acestea, există multe moduri complet legitime prin care un VPN poate beneficia de un utilizator Kodi.

Deoarece VPN-urile criptează traficul dvs. de rețea, nimeni nu încearcă să îl vadă, care încearcă să utilizeze un atac Man-in-the-Middle. Acest lucru împiedică, de asemenea, ISP-ul dvs. să vândă istoricul de navigare sau să utilizeze activitățile dvs. ca justificare pentru a vă accelera conexiunea.

Fiecare VPN încetinește viteza internetului într-un anumit grad, dar unele au un impact mai mare decât altele. De asemenea, deoarece unii furnizori VPN păstrează jurnalele detaliate ale obiceiurilor dvs. de navigare, există șansa să fiți mai puțin anonimi în online decât vă dați seama. Din aceste motive, este important să alegeți un furnizor VPN care poate fi de încredere pentru a vă păstra în siguranță și informațiile dvs. personale.

Vă recomandăm să utilizați IPVanish. Are un impact minim asupra vitezei de navigare și, deoarece IPVanish își păstrează propria infrastructură de servicii, poate rezolva problemele mult mai rapid decât majoritatea altor furnizori VPN. IPVanish este unul dintre cele mai ușoare VPN-uri de instalat pe dispozitive mobile precum iPhone și Amazon Fire Stick.

Cea mai bună VPN PENTRU KODI: IPVanish este alegerea noastră de top. Are o rețea mare de servere necongestionate și atinge viteze bune. Funcțiile puternice de securitate și confidențialitate fac din IPVanish un favorit pentru utilizatorii Kodi și Amazon Fire TV Stick. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor de 7 zile.

Instalarea unui VPN pe sistemele OpenELEC

OpenELEC este un sistem de operare bazat pe Linux și, prin urmare, configurarea unei VPN este ceva mai complicată decât simpla instalare a unui program. În schimb, trebuie să configuram un addon numit VPN Manager pentru OpenVPN, care ne va permite să introducem informațiile contului VPN direct. Pentru a obține această completare, trebuie să instalăm depozitul Zomboided, așa că vă vom prezenta mai întâi prin asta.

Instalarea depozitului Zomboided

Din păcate, instalarea depozitului Zomboided nu este la fel de simplă decât introducerea adresei sale web. În schimb, ne vom conecta la dispozitivul OpenELEC de la un alt computer cu ajutorul protocolului Secure Shell (SSH)..

Începeți să descărcați PuTTY aici. Acesta este programul pe care îl vom folosi pentru a comunica cu sistemul OpenELEC. De asemenea, este de remarcat faptul că sistemul OpenELEC va trebui conectat la aceeași rețea ca mașina care rulează PuTTY. Odată instalat PuTTY, deschideți-l și setați-l Tipul conexiunii la SSH.

În continuare, trebuie să schimbăm anumite setări în OpenELEC pentru a permite acest tip de conexiune să se întâmple. Din pagina principală a lui Kodi, faceți clic pe butonul pictograma roții apoi faceți clic pe butonul OpenELEC opțiune din extrema dreaptă.

Deschideți meniul Setări ELEC

Selectează Servicii filați din lista din stânga, apoi găsiți SSH în listă și faceți clic pe butonul Activați SSH opțiune. Glisorul ar trebui să fie alb, așa că dacă este gri, faceți clic din nou pe acesta.

Cum se instalează un VPN pe OpenELEC: Ghid pas cu pas

Apoi, reveniți la pagina cu setări. De această dată, vom face clic pe butonul Setarile sistemului opțiune. Selectează Add-on-uri fila, apoi Surse necunoscute. Veți vedea un pop-up care vă avertizează despre riscurile instalării de suplimente din surse necunoscute, dar managerul VPN este de încredere, așa că faceți clic pe da.

În cele din urmă, reveniți la pagina cu setări și faceți clic pe butonul Informatii despre sistem buton. Veți vedea diverse informații, dar cea de care avem nevoie este adresa IP a dispozitivului OpenELEC. Introduceți această adresă IP în Nume gazdă câmp în PuTTY, apoi faceți clic pe butonul Deschis butonul din partea de jos a programului.

Setare OpenELEC SSH

Cum se instalează un VPN pe OpenELEC: Ghid pas cu pas

Acum vi se va solicita informații de conectare. În mod implicit, numele de utilizator este „root”, iar parola este „openelec” - asigurați-vă că nu introduceți ghilimelele. De asemenea, în timp ce sistemele Linux nu arată asteriscuri pe măsură ce tastați, asigurați-vă că introduceți detaliile. După ce ați terminat, apăsați Enter și veți primi un prompt pe care îl puteți utiliza pentru a controla sistemul OpenELEC.

După ce v-ați conectat, introduceți textul următor, amintind să eliminați ghilimele:

„Wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip”

După ce acest fișier a fost descărcat, reveniți la dispozitivul dvs. OpenELEC și reveniți la ecranul de pornire al lui Kodi. Apasă pe Add-on-uri tab, urmată de pictograma casetei în partea stângă sus a ecranului următor care apare. Apoi, selectați Instalați din fișierul zip și în lista care apare, alegeți Dosarul Acasă, apoi master.zip. Aceasta ar trebui să instaleze Managerul VPN pentru suplimentul OpenVPN și dacă totul merge bine, veți vedea o notificare în partea dreaptă sus.

Configurarea Managerului VPN pentru addonul OpenVPN

Mai rămâne puțin de făcut înainte de a putea răsfoi și transmite fluxul în confidențialitate. Managerul VPN pentru suplimentul OpenVPN trebuie să fie încă configurat, așa că reveniți la pagina principală Kodi, treceți peste Add-on-uri fila și faceți clic dreapta pe butonul Manager VPN pentru OpenVPN add-on. Clic Setări și veți putea selecta furnizorul dvs. VPN dintr-o listă. Apoi, introduceți informațiile de conectare VPN.

Manager VPN pentru OpenVPN 1

Selectează Conexiuni VPN fila și faceți clic pe opțiunea pentru a selecta primul server preferat. Managerul VPN va încerca să se conecteze la furnizorul dvs. VPN folosind datele de autentificare pe care le-ați introdus și, dacă va reuși, va lista toate serverele disponibile din care să alegeți.

OpenELEC Alegeți serverul

Acestea pot fi schimbate ori de câte ori doriți, așa că nu vă faceți griji prea multe cu privire la alegerea celor potrivite. După ce se face acest lucru, tot ce mai rămâne este să testați conexiunea pentru a vedea dacă VPN-ul dvs. funcționează corect.

Importarea unei VPN cu ajutorul Expertului definit de utilizator

În timp ce cei mai comuni furnizori VPN sunt deja înregistrați, Managerul VPN vă permite, de asemenea, să configurați manual unul mai puțin popular. În primul rând, va trebui să găsiți fișiere specifice care vă vor permite să vă conectați la rețeaua VPN. De obicei, aceste fișiere sunt menționate în ghidurile de instalare Linux furnizate de serviciul dvs. VPN.

Vom avea nevoie de .fișier crt, și unul sau mai multe .fișiere ovpn, care corespund serverelor la care doriți să vă conectați. În următorul exemplu, vom folosi IPVanish, dar asigurați-vă că veți găsi locația corectă pentru propriul dvs. furnizor VPN.

Din meniul principal Kodi, faceți clic pe butonul pictograma roții în stânga sus. Apoi, selectați tasta Manager de fișiere opțiune și faceți clic pe Adăugați sursa. Tastați locația fișierelor de configurare ale VPN-ului dvs. în caseta care apare și dați sursei un nume. În exemplul nostru, am folosit locația fișierelor IPVanish, dar locația acestora va varia în funcție de furnizor.

Adăugați sursa IPVanish

În pagina completărilor lui Kodi, faceți clic dreapta pe Managerul VPN pentru suplimentul OpenVPN. Selectează Setări opțiunea și alegeți opțiunea Definit de utilizator valoare sub Furnizor VPN. Derulați în jos și faceți clic pe butonul Expertul de import definit de utilizator opțiune.  

Expertul de import definit de utilizator

Expertul de import definit de utilizator

Aici vom spune managerului VPN unde să găsiți fișierele furnizorului dvs. Ar fi trebuit să fie descărcate în folderul Acasă, deci navigați acolo și asigurați-vă că le încărcați pe toate.

Vi se va cere dacă doriți ca VPN Manager să actualizeze fișierele serverului. Acest lucru rezolvă automat orice legătură spartă. Întrucât editarea manuală este complexă, vă recomandăm să faceți clic pe butonul da buton. După terminarea expertului, puteți naviga înapoi la pagina de setări a Managerului VPN și selectați serverele VPN preferate din Conexiuni VPN fila.

Testarea VPN-ului dvs. pe OpenELEC

Deoarece sistemele OpenELEC nu vin cu un browser web, nu ne putem baza pe site-urile de urmărire IP pentru a vedea dacă VPN-ul nostru funcționează sau nu. Cu toate acestea, există un alt mod prin care nu numai că putem confirma acest lucru, dar oferă și o bibliotecă de conținut de înaltă calitate - adaosul TUBITV.

Pentru a facilita testarea, asigurați-vă că aveți cel puțin un server VPN american și unul britanic în lista de conexiuni. Selectați-l pe cel american, apoi navigați în meniul de setări, făcând clic pe pictograma roată din ecranul de pornire al lui Kodi. Clic Manager de fișiere iar în partea de jos a listei, faceți clic pe Adăugați sursa. Introduceți „http://toptutorialsrepo.co.uk/kodi/” fără ghilimele și dați numele sursei. Acum, reveniți la ecranul de start și faceți clic pe butonul Add-on-uri fila, urmată de Instalați din fișierul zip.

Veți vedea o listă lungă de fișiere, așadar, găsiți cel numit „repository.bg.plugins.zip”. Odată instalat acest lucru, faceți clic pe Instalați din depozit si gaseste Complemente Bg. Derulați în jos lista până când vedeți TUBITV și faceți clic pe ea pentru instalare.

TUBITV - server americanAcest lucru se întâmplă când căutați „Peep Show” cu o adresă IP americană

Deoarece TUBITV are diferite biblioteci media pentru diferite părți ale lumii, anumite titluri vor apărea numai dacă aveți o adresă IP din locația potrivită. De exemplu, Cinescop este disponibil numai în SUA. Apasă pe Căutare opțiune din partea de sus a meniului principal al addon și căutați Cinescop. Dacă apare, serverul dvs. VPN din SUA funcționează corect. Apoi, treceți la serverul dvs. britanic și încercați din nou. Dacă totul funcționează așa cum era de așteptat, Cinescop nu trebuie să apară în lista de rezultate.

TUBITV - adresa IP britanicăCăutarea „Peep Show” cu o adresă IP britanică - nu s-au găsit potriviri

Concluzie

OpenELEC poate necesita unele modificări înainte ca acesta să funcționeze, precum și versiunile tradiționale de desktop ale lui Kodi, dar nu este atât de dificil de utilizat pe cât pare. Dacă întâmpinați dificultăți, poate doriți să consultați ghidul nostru de soluționare a problemelor comune Kodi. OpenELEC nu este pentru tine? Vă putem arăta, de asemenea, cum puteți instala o VPN pe LibreELEC dacă doriți. Oricum, cu VPN-ul dvs. instalat corect, puteți urmări acum conținut din toată lumea în siguranță și în siguranță.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 23

Adblock
detector