Добавка Pulsar Kodi: Какво е това и трябва ли да го инсталирате?

Добавката Kodi Pulsar е малко по-различна от повечето. Той използва P2P мрежи, за да разглежда и изтегля торенти директно в Kodi. Разглеждаме как работи, ако трябва да го инсталирате, какви са рисковете и дали има по-добри алтернативи.

Коди пулсар

Kodi е безплатен софтуер с пакет с отворен код, който прави създаването на собствена система за домашно кино по-лесно от всякога. Един от най-големите привличания на Kodi е неговата универсалност - той може да бъде инсталиран на широк избор от устройства, включително компютър, Roku, Apple TV, Amazon Fire TV или Firestick, iPhone, USB флаш и Raspberry Pi. Най-хубавото на Kodi е, че като цяло няма функционално несъответствие между инсталация на традиционен компютър и мобилно устройство.

Има два начина за достъп до медиите в Kodi. Първият е много прост: Kodi ви позволява да възпроизвеждате музикални и видео файлове, които се съхраняват директно на вашето устройство. Има ограничения за това колко съдържание можете да съхранявате, особено на преносими устройства. Това е мястото, където се добавят добавки. Добавките са плъгини, които предлагат достъп до онлайн медийни библиотеки.

Повечето добавки на Kodi просто намират връзки към съдържанието и ги доставят на потребителя, но някои, като добавката Pulsar, вместо това използват мрежи peer-to-peer (P2P). Те позволяват на потребителя да разглежда и изтегля торенти директно от Kodi. В тази статия ще обясним какво представлява добавката Pulsar и как тя работи. Ще опишем и някои проблеми със сигурността, които споделят всички добавки на Kodi, независимо дали те са официални или трети страни, скрепери за връзки или базирани на P2P.

Kodi е напълно легална за използване и скорошната му известност произтича от факта, че някои добавки на трети страни предлагат достъп до съдържание, защитено с авторски права. По подобен начин, торентите не са по своята същност незаконни, но по-голямата част от съдържанието, което хостовете на торент сайтове е нелицензирано. Поради тази причина е от съществено значение потребителите на Kodi да изучават законите в тяхната страна по отношение на поточно съдържание онлайн, преди да се опитат да използват Kodi за тази цел.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение. Винаги притежавате изследвания, преди да получите достъп до която и да е добавка, поток или хранилище на Kodi.

Как да използвате Kodi безопасно

Тези дни хората използват интернет за всичко - от социализиране до бизнес и следователно онлайн поверителността е от най-голямо значение. Въпреки това хората, които използват виртуална частна мрежа (VPN), за да запазят историята на сърфирането или трафика си, се разглеждат подозрително. Истината е, че има много добри причини някой да използва VPN, особено ако е потребител на Kodi.

Например, много доставчици на интернет услуги (ISP) наблюдават дейностите на своите потребители и е известно, че умишлено ограничават скоростите на клиентите, които предават съдържание онлайн. Няма причина всеки месец да плащате пари за получаване на услуга под номинална стойност, а VPN може да ви помогне да предотвратите автоматичните мерки на доставчика на интернет доставчика чрез криптиране на целия ви трафик и по-малко очевидно, че гледате видеоклипове онлайн.  

Вашият интернет доставчик не е единственият, който може да следи вашите дейности. Няма добавка на Kodi, която да е непроницаема за атака, и докато официалните добавки се създават с задълбочени проверки на сигурността, допълнителните добавки обикновено не са. Това означава, че може да има повече уязвимости за атакуващ атакуващ и ако това се случи, те потенциално ще имат достъп до всичко от съдържанието на вашия твърд диск до вашите идентификационни данни за вход в онлайн.

Разбира се, вашата защита е толкова добра, колкото и компанията, която я предлага. Има няколко документирани случая на безплатни VPN мрежи, които съдържат злонамерен софтуер, така че избраната от вас VPN трябва да бъде такава, която да е надеждна с вашата поверителност и данни.

Препоръчваме на потребителите на Kodi да използват IPVanish. Той е функционален с всяка добавка, която сме опитали и тъй като компанията поддържа свои собствени сървъри, IPVanish е в състояние да осигури бърза и стабилна връзка, за разлика от много тествани VPN. Тази стабилност означава, че IPVanish може да намали буферирането на съдържание и да подобри цялостното ви изживяване с Kodi.

IPVanish също не пази никакви журнали от историята на вашите сърфиране, а неговият VPN може да бъде инсталиран на Amazon Firestick и цял куп други устройства. Никога няма да се налага да се отказвате от поверителността за удобство или да се притеснявате за прослушването на интернет доставчика си в навиците си за сърфиране.

Сделка за четене: спестете до 60% от планове за IPVanish тук.

Какво представлява добавката Kodi Pulsar?

пулсар 2
Pulsar е допълнителен плъгин Kodi, който използва P2P мрежи, за да предложи достъп до филми и телевизионни предавания на Kodi. Той намира файлове от някои от най-големите торент сайтове в света и позволява на потребителя да предава тези файлове, докато изтегля. За разлика от традиционните сайтове за стрийминг, P2P мрежите предлагат съдържание, което е достъпно по всяко време. Тъй като има множество копия на съдържанието, хоствано на компютрите на няколко потребители, съдържанието не може да бъде извеждано офлайн от интензивен трафик.

Има редица недостатъци с тази добавка. Първо, по-голямата част от медиите, хоствани от торент сайтове, са нелицензирани, което означава, че потребителите, които търсят законно съдържание, ще трябва да търсят всяко конкретно заглавие по име, ако се надяват изобщо да го намерят..

Второ, за да използват Pulsar, потребителите на Kodi трябва да позволят на външни устройства да имат достъп до своя компютър. Това е така, защото с торентите други потребители изтеглят сегменти на файл от вас, докато го изтегляте от някъде другаде. Това е сериозен проблем за сигурността: има ограничени ефективни методи, които можете да използвате, за да ограничите този достъп от други потребители в мрежата; обикновено е всичко или нищо.

Трето, Pulsar не включва списък с доставчици. Те са пакетирани в друга добавка на трета страна и всяка от тях, която инсталирате, увеличава вероятността някой да бъде отвлечен. Още по-лошото е, че тъй като версията на хранилището, съдържаща се в SuperRepo, не е достъпна наскоро, трябва да се доверите на сайтове, предлагащи непроверени и потенциално опасни огледала, ако искате да го инсталирате.

Освен това много доставчици на интернет услуги наблюдават P2P мрежи и торент сайтове. Когато изтеглите или заредите торент, вашият IP адрес става видим за другите в мрежата. Това прави много лесно собственикът на съдържание, защитено с авторски права, да ви намери и евентуално дори да ви заплашва с съдебни спорове.  

Поради горните причини не препоръчваме потребителите на Kodi да инсталират или стриймират съдържание с Pulsar.

Алтернативи на добавката Pulsar

P2P Kodi добавките изискват много допълнителен риск от страна на потребителя, като същевременно осигуряват много малко предимства. Има много официални добавки, които предлагат официално лицензирано съдържание, без да се изисква от потребителя да позволява отдалечен достъп до компютъра си. Официалните добавки предлагат съдържание със същото ниво на качество и вярваме, че повечето потребители на Kodi биха били по-добре да използват вместо тях.

YouTube Kodi добавка

добавка pulsar kodi

YouTube е най-голямата платформа за онлайн видео споделяне в света, така че не е изненада, че има добавка на Kodi за нея. Той може да се похвали със библиотека със съдържание, която ще отнеме няколко хиляди години, за да завършите гледането, а постоянно се добавят нови видеоклипове.

Добавката Kodi всъщност се подобрява върху уебсайта по няколко различни начина. За начало видеоклиповете вече не се прекъсват от реклами. Това означава, че можете да гледате всички видеоклипове, които харесвате, без да отрежете част от тях. За съжаление това означава, че създателите на съдържание няма да печелят пари от вашите мнения, но ако се чувствате зле за това, има много други начини да ги подкрепите.

Повечето функционалности на YouTube обаче остават непокътнати. След като влезете, ще можете да преглеждате всичките си абонаменти, плейлисти и препоръчани видеоклипове, както и да търсите конкретно съдържание. Има дори специална секция за видеоклипове на живо, в която можете да намерите всичко - от отразяване на новини до благотворителни потоци на живо.

YouTube добавката Kodi може да се намери в официалното хранилище на добавки Kodi.

Playon Kodi добавка

Playon

PlayOn е услуга, която позволява на потребителите си да гледат съдържание от няколко големи поточни услуги на едно място. За да използвате добавката си Kodi, ще трябва да се регистрирате за абонамент за $ 2,50 на месец PlayOn. Ще ви трябва и абонамент, за да получите поне една от поддържаните услуги като Netflix или Hulu. Въпреки това има 30-дневна гаранция, така че ако не ви хареса, винаги можете да си върнете парите.

Има много неща за харесване обаче. Ако имате компютър с Windows, PlayOn ви позволява да записвате съдържание във широко използвания MP4 формат. Освен това всички потребители ще могат да пропускат рекламите автоматично.  

PlayOn предлага евтин и напълно легален начин за събиране на съдържание от множество източници. Предвид липсата на официална добавка на Kodi Netflix или Hulu, тя е безценна.

Добавката PlayOn Kodi може да бъде намерена в официалното хранилище на добавки Kodi.

FilmRise - добавка на Youtube Kodi

filmrise

FilmRise са дистрибутор на независими филми и има две добавки Kodi, които предлагат достъп до тяхното съдържание. Първият носи името FilmRise и съдържа половин дузина телевизионни предавания, но вторият, FilmRise - Youtube е далеч по-превъзходен.

Както може би очаквахте, FilmRise - Youtube съдържа всички медии от акаунти на FilmRise в YouTube. Тук има стотици лицензирани филми и всички те могат да гледат. Въпреки че може да не са имали най-голям бюджет, тези филми обикновено са добре направени и всички те са категоризирани по жанр за по-лесно гледане.

За съжаление няма начин да търсите определено заглавие, но тъй като тази добавка така или иначе съдържа предимно малко известни филми, не сме сигурни, че възможността за търсене би помогнала много.

Добавката FilmRise - Youtube Kodi може да бъде намерена или в инсталатора на добавка Indigo, или в хранилището MetalChris.

iPlayer WWW

iplayer

iPlayer WWW е официална добавка на Kodi, която събира съдържание от популярната поточна платформа на iPlayer и позволява на потребителите да го гледат директно през Kodi. Предлага телевизионни предавания на живо и по заявка, филми и радиостанции.

Тази добавка е безплатна за използване и не изисква от вас да се регистрирате, въпреки че ще се нуждаете от валиден телевизионен лиценз, ако се намирате във Великобритания. Това е законово изискване, но не е твърде скъпо и можете да разпределите разходите през годината.

Регионът на iPlayer заключва съдържанието си, така че ако притежавате валиден телевизионен лиценз, ще ви трябва VPN, за да се настроите извън Обединеното кралство. Всичко, което трябва да направите, е да свържете VPN към британски сървър и цялото съдържание ще стане достъпно.

Добавката за iPlayer WWW Kodi може да бъде намерена в официалното хранилище на добавки Kodi.

Преглед и проблеми с поверителността

Pulsar изглежда привлекателен на пръв поглед, но в крайна сметка идва с твърде голям риск, за да го заслужава. Вярно е, че торентите са устойчиви на някои от факторите, които допринасят за недостъпност на съдържанието (заявки за сваляне от DMCA, претоварени сървъри), но няма нужда да излагате личната си информация на риск, като позволявате отдалечен достъп до вашия компютър.

Няма и причина доставчиците на Pulsar да не са били включени в добавката. Добавките на трети страни вече са по-уязвими за атака от официалните и инсталирането на няколко от тях, като позволява отдалечен достъп, е просто изкушаваща съдба.

С всички предлагани легитимни опции за стрийминг наистина няма нужда да инсталирате рискована добавка за P2P. Независимо дали търсите филми, телевизионни предавания, музика или спорт, има по-добра, по-безопасна и официална алтернатива.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Adblock
detector