Добавка за Quasar Kodi: Трябва ли да го инсталирате? Безопасно ли е и има ли алтернативи?

Разглеждаме популярния Kodi Quasar Addon, включително какво представлява и ако трябва да го инсталирате. Ще ви преведем през проблеми с поверителността и сигурността, с които трябва да сте наясно, ако обмисляте да инсталирате този добавка и ще ви покажем някои страхотни алтернативи.

Kodi quasar addon

Kodi е софтуерен пакет с отворен код, който ви позволява да създадете своя собствена система за домашно кино за няколко минути. Част от неговата привлекателност е фактът, че той може да бъде инсталиран на голямо разнообразие от различни платформи. Традиционните компютри с Windows, Linux и Mac се обслужват, както и по-малко конвенционалните стрийминг устройства като iPhone, Roku, Raspberry Pi, USB Flash устройства, Apple TV и Amazon Fire Stick.

Повечето от най-известните добавки на Kodi работят по подобен начин. По принцип те изстъргват връзки от различни уебсайтове и ги доставят на потребителя за по-лесен достъп. Въпреки това, когато много хора се опитват да гледат едно и също нещо едновременно, това може да доведе до по-често буферно съдържание и да наруши вашето гледане.

Добавката Quasar за Kodi работи по различен начин. Тя позволява на потребителя да изтегля торенти от няколко различни доставчици, подобно на програма като BitTorrent или Frostwire. Тъй като тези файлове се изтеглят по-бързо, когато много хора ги използват, те не страдат от същите проблеми, които правят стандартните сайтове за стрийминг.

Торентингът сам по себе си не е незаконен, но в зависимост от законите във вашата страна може да се използва торент за изтегляне на съдържание, защитено с авторски права. Важно е да имате добро разбиране на правните проблеми, свързани с поточното съдържание, където се намирате, за да се защитите от всеки риск, който може да носи поточно съдържание..

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Преди да започнем: Как да използвате Kodi безопасно

Първото нещо, което трябва да знаете е, че Quasar е добавка на трети страни. Това означава, че тя може да не е създадена с строгите и интензивни процеси на валидиране, каквито официалните добавки са склонни да бъдат. Това каза, че няма такова нещо като непроницаем софтуер.

Много от потребителите на Kodi използват виртуална частна мрежа (VPN), за да не позволят на доставчика им на интернет услуги (ISP) да открият, че имат достъп до пиратско съдържание. Въпреки това има редица напълно законни причини всички потребители на Kodi да използват VPN.

Например, дори официалните добавки са уязвими да бъдат отвлечени от злонамерени трети страни. Ако това се случи, нападател може потенциално да получи достъп до историята на сърфирането ви, съдържанието на твърдия ви диск и дори вашите пароли за всяка онлайн услуга, която използвате.

Разбира се, хакерите не са единствените, които се интересуват от вашите онлайн дейности. Известно е, че някои от най-големите интернет доставчици в света намаляват скоростите на потребителите, които предават съдържание онлайн. Това може да се случи, дори ако сте на уж неограничен широколентов план и означава, че може да не получавате интернет скорости, за които плащате.

Тъй като повечето от нас използват интернет за всичко - от банково дело до бизнес, нашата поверителност е от първостепенно значение. За щастие, има начин да запазите своите онлайн дейности скрити от любопитни очи. С изтеглянето и инсталирането на VPN можете да гарантирате, че целият ви интернет трафик е криптиран. Това означава, че всеки, който гледа, няма да може да каже какво правите, което не само ви предпазва от подхранване на интернет доставчика, но и прави атаките на човек в средата (MitM) безполезни.

Не всички VPN обаче са създадени еднакви. Има някои, които водят подробни дневници на вашите дейности, някои, които съдържат злонамерени скриптове, и други, които дори не криптират данните ви. Когато сигурността ви е на линия, важно е да имате VPN, на който можете да се доверите

Препоръчваме да използвате IPVanish. Това е VPN услуга, която не следи вашите дейности, не продава вашите данни и има изключително сигурно криптиране. А още по-добре, те изграждат и поддържат собствена инфраструктура, което означава, че скоростите на вашия интернет не се влияят отрицателно.

Освен това работи върху всяка добавка на Kodi, която сме тествали. Ако вашият интернет доставчик прекъсва връзката ви поради поточно съдържание чрез Kodi или подобна програма, той може да спре това и да ви осигури по-плавен, непрекъснат, без буфериране достъп до съдържанието ви.

Сделка за четене: Можете да спестите до 60% от IPVanish планове тук.

Какво представлява добавката Quasar Kodi?

квазар 2

Quasar е добавка на трети страни за Kodi, която изважда средния човек от изтеглянето и гледането на торен съдържание. Той има достъп до няколко от най-големите торент сайтове в света и позволява на потребителя да предава съдържание по време на изтеглянето на торента.

Торент сайтовете обаче са известни за хостинг на авторски права. По-голямата част от наличното съдържание е нелицензирано и нелегитимно и няма начин да гледате само официално лицензираните торенти. Това е една от причините тези сайтове често да се затварят или изземват и като такива няма гаранция, че те дори ще бъдат надеждни източници.

Това не означава, че всички торент сайтове хостват нелицензирано съдържание. Някои се фокусират единствено върху медиите, които са публично достояние. Докато по-скандалните сайтове също са домакини за подбор на филми с обществено достояние, те представляват незначителна част от общото съдържание, което предлагат. Няма и лесен начин да добавите торент доставчик, който вече не е в списъците на доставчиците на Quasar Burst или Magnetic.

Инсталирането на Quasar също идва с повече рискове от използването на стандартна добавка за стрийминг. За да работи той, трябва да разрешите на други системи да контролират дистанционно Kodi на вашия компютър. Това е просто още един начин за някой, който иска да компрометира вашата система и може да свърши много лошо за вас.

Поради горните причини не препоръчваме потребителите на Kodi да инсталират или стриймират съдържание с Quasar.

Алтернативи на добавката Quasar Kodi

Докато Quasar предоставя достъп до огромен избор от медии, това е лош избор за хората, които искат да предават съдържание законно. Самата природа на порой означава, че той е и по-малко защитен. За щастие, Kodi има редица висококачествени добавки с големи библиотеки със съдържание, които са напълно лицензирани.

ESPN Player

квазар 3

Ако това е спортно съдържание, което търсите, има няколко добавки на Kodi, по-добри от ESPN Player. Това не само ви позволява да гледате игри при поискване, но също така ви позволява да гледате потоци на живо, което е нещо, което торент просто не може да направи.

Тази добавка изисква абонамент за ESPN Select, но това струва по-малко от 10 долара на месец, а 24-часовите проходи са още по-евтини. Предлагат се две опции: една за спортни колежи и друга за професионално ниво, а в добавката има опция, която ви позволява да скриете съдържанието, което не е обхванато от абонамента ви.

Съдържанието, което е на разположение, варира в отделните страни и САЩ и Канада изобщо не се поддържат. Въпреки това, ако използвате VPN, достъпът до съдържанието на тази добавка е толкова просто, колкото свързването със сървър в една от поддържаните от ESPN Player области като Европа или Африка.   

ESPN Player е достъпен в официалното хранилище за добавки Kodi.

Crunchyroll

квазар 4

Анимето е друг силно разкъсан вид съдържание. Често класическите серии не са достъпни за легално предаване или услугата, която използвате, не качва епизодите, тъй като те са пуснати. Crunchyroll, от друга страна, пуска епизоди само часове след излъчването си в Япония и има няколко стотин шоута, включително Атака на Титан и Изкуство за мечове онлайн.

Докато уебсайтът Crunchyroll ви позволява да преглеждате избрани заглавия безплатно, добавката Kodi изисква премиум членство, за да функционира. Това предлага няколко допълнителни предимства, включително по-висококачествени потоци, премахване на реклами и никакви ограничения за това, което можете да гледате , Членството струва около $ 7 на месец, така че е рентабилен начин да гледате всички аниме, които искате.

Трябва да се отбележи, че по-голямата част от съдържанието, достъпно в Crunchyroll, е на японски със субтитри, но ако търсите дублирано съдържание, можете да изпробвате Funimation - те предлагат подобно изживяване, но имат единствено медии на английски език. Има и добавка за Daisuki, но тъй като тази услуга ще бъде изключена през октомври, тя може да не е най-добрият избор.

Crunchyroll може да се намери в официалното хранилище за добавки Kodi.

Reddit Viewer

квазар 5

Добавката Reddit Viewer за Kodi е идеална за онези времена, когато не сте сигурни какво искате да гледате. Той изтегля видеоклипове от някои от най-популярните подрединди на базата на видео и изображения и дори ви позволява да персонализирате кои от тях са достъпни.

Можете дори да добавите потребители в този списък, което прави лесен начин да разглеждате теми, които са публикували вашите приятели. Менюто за настройки позволява някои доста задълбочени персонализиране; тя ви позволява да скриете публикации въз основа на тяхното съдържание, сайта, към който те препращат или subreddit, в който са публикувани.

Не разполага с цялата функционалност на уебсайта Reddit (не можете да изпращате съобщения или коментари например), тази добавка осигурява по-удобен за медиите център за достъп до един от най-големите сайтове за обобщаване на съдържание, предоставени от интернет..

Reddit Viewer може да се намери в официалното хранилище за добавки Kodi.

YouTube

квазар 6

Всички са чували за YouTube и то с добра причина. Това е най-голямата платформа за видео споделяне в света, с хиляди нови видеоклипове, качени всеки ден. Понастоящем на сайта има над милиард видеоклипове, така че има голям избор, когато не можете да решите какво сте в състояние да гледате.

В миналото YouTube имаше само съдържание по заявка. Въпреки това, с нарастването на популярността на стрийминг услуги като Twitch, те насърчават потребителите да започнат също и на живо. Тук можете да намерите всичко - от турнири в еSports на живо до отразяване на новини, така че винаги има нещо, което да отговаря на вашите вкусове.

Общността на YouTube е доста бдителна, що се отнася до съдържание, защитено с авторски права. Въпреки че можете да намерите клипове на наскоро пуснати филми, като цяло единствените филми, качени в тяхната цялост, са публично достояние.

Добавката в YouTube може да се намери в официалното хранилище на добавки Kodi.

FilmRise - Youtube

квазар 7

Filmrise са компания, която разпространява стотици независими филми и дори някои по-широко известни телевизионни предавания като Американските най-глупави престъпници. Има две добавки на Kodi, които доставят съдържание на FilmRise, едната просто е наречена FilmRise, а другата - Filmrise - Youtube.

Първата от тези добавки предлага само шест телевизионни предавания, но последната също изтегля съдържанието от техните канали в YouTube, така че има далеч по-голяма библиотека със съдържание. Въпреки че тук няма да намерите филми за блокбастери, съдържанието му е с изненадващо високо качество и обхваща множество жанрове.

Ако откриете, че съдържанието на FilmRise не е по ваш вкус, не се притеснявайте. Създадохме ръководство за някои от най-добрите добавки на Kodi, които се фокусират специално върху филмите.

Единственият истински проблем с тази добавка е, че няма функционалност за търсене. Тъй като част от съдържанието съществува в няколко категории, понякога означава да превъртате през няколко страници с резултати, докато не намерите нещо, което искате да видите. Винаги можете да сортирате резултатите по различни критерии, ако смятате това за досадно.

FilmRise - Youtube може да бъде намерен или в инсталатора на добавка Indigo, или в хранилището MetalChris.

BBC iPlayer

квазар 8

iPlayer WWW е добавка на Kodi, която ви позволява да осъществявате достъп до съдържание на живо и по заявка от iPlayer на BBC. Потребителите в Обединеното кралство ще изискват телевизионен лиценз, за ​​да гледат законно, но освен това няма никакви изисквания (като допълнителни такси или създаване на акаунт), които да ви попречат да наваксате в някои от най-обичаните предавания на BBC.

Ако сте извън Обединеното кралство, няма да можете да преглеждате това съдържание, освен ако не използвате VPN. Тепърва ще ви пита дали имате телевизионен лиценз, но въвеждането на вашите данни е изцяло по избор.

Всички потоци на iPlayer са с много високо качество. Те се зареждат бързо, рядко спират до буфер и най-доброто от всичко, има голямо разнообразие от различни жанрове. Това не е само за поточно видео: има десетки регионални радиостанции, които можете да слушате.

iPlayer WWW можете да намерите в официалното хранилище за добавки Kodi.

Преглед и проблеми с поверителността

Quasar предлага достъп до огромен набор от медии, но дори и да остави настрана опасенията относно количеството на пиратството, начина, по който се осъществява достъпът до това съдържание, предизвиква безпокойство. Когато изтеглите или дори заредите торент, вие се превръщате в споделяне на файлове, което има потенциал да ви влезе в беда.

Ако възнамерявате да използвате добавки, базирани на торент за Kodi, използването на VPN е по-важно от всякога. Без VPN, всеки път, когато изтеглите торент, вашият IP адрес ще бъде видим за всеки, който се интересува да търси. По-рано сме покрили рисковете от торент, но едно е ясно: има по-лесни и по-безопасни начини за достъп до законно съдържание с помощта на Kodi, отколкото чрез използване на Quasar.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector