Добавката на Kodi Covenant не работи или няма да се инсталира? Ето защо

Завет и няколко негови добавки изведнъж спряха да работят. В тази статия обясняваме защо липсва добавката към Завета и какво се случва след това.

Колос хранилището е много добре познато и съдържа няколко нелицензирани поточни добавки, включително Covenant, Bennu и SportsDevil. На 15 ноември това хранилище беше изпразнено, което направи неговите добавки недостъпни, освен ако вече не са инсталирани. Тази статия ще разгледа подробно факторите, които накараха Колос да премине офлайн.

Постоянно призоваваме нашите читатели да използват само официални добавки от Kodi, но смятаме, че сега е подходящ момент да повторим това. Официалните добавки се предлагат с много по-малко уязвими места в сигурността и не са изложени на риск да бъдат внесени неочаквано офлайн, както беше Споразумението.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Важно: Винаги използвайте VPN с Kodi

Виртуалните частни мрежи (VPN) често се използват от хора, които искат да скрият нелицензирано поточно предаване от своя доставчик на интернет услуги (ISP). Въпреки това, има много начини VPN да се възползва от потребител на Kodi, дори ако той използва само официални източници.

Например, тъй като VPN криптира мрежовия ви трафик, той не може да се използва за оправдаване на прекъсването на връзката от вашия интернет доставчик. Това също означава, че повечето атаки на Man-in-Middle не работят, което помага да запазите вас и личната ви информация.

Всеки VPN ще забави връзката ви до известна степен, а някои VPN доставчици водят подробни дневници на вашите онлайн дейности. Това побеждава на първо място целта за използване на VPN, така че тя плаща на изследването на различни доставчици, докато не намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди.

Препоръчваме IPVanish. IPVanish не следи вашите дейности и предлага сигурни и стабилни връзки с повече от 50 различни държави. Това е и едно от най-преносимите VPN, със специални приложения за Android, iOS и Amazon Firestick.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: спестете 60% от годишния план за IPVanish тук.

Какво се случи със Съглашението?

На 15 ноември Jsergio123, разработчик на Kodi, отговорен за създаването на добавката URLResolver, наред с други хора обяви, че ще спре работата си върху всичките им добавки. Той също така отбеляза, че екипът на Колос се е съгласил да направи същото. Първоначално имаше спекулации за законови заплахи, но степента на ситуацията беше изяснена едва няколко часа по-късно.

Базираният в Обединеното кралство разработчик на Kodi, известен като The_Alpha, преди е работил върху добавката Bennu и се носеше слух, че е участвал в хранилището на Colossus. Малко след като новината за пенсионирането на jsergio123 се счупи, The_Alpha получи предадено на ръка писмо на домашния си адрес.

The_Alpha прекратява и отказва писмо от MPA

Това писмо се оказа примирие, изпратено от законни представители на Асоциацията за движение на снимки (MPA), организация, включваща тежки хитове като Disney, Paramount Pictures и Twentieth Century Fox. Копие от това писмо беше изтекло в TVAddons, друг екип за разработка на Kodi, който в момента е изправен пред техните собствени текущи правни проблеми. Скоро след това The_Alpha деактивира акаунта си в Twitter.

Това са единствените двама потвърдени получатели на заплахи от MPA, но това не е попречило на други разработчици да предприемат допълнителни предпазни мерки. Echo Coder, който преди е работил върху Bennu, изтрива акаунта си в Twitter без никакво обяснение. Освен това, Origin repo и Smash хранилището са били направени офлайн. В случая на Smash's, хранилището беше изведено офлайн, за да се премахнат споменатите по-горе нови мъртви добавки. Акаунтът на Twitter Ares Wizard бе взет офлайн, но екипът остави съобщение в изграждането на Pulse CCM, с което казва на потребителите да „седят плътно“.

Jsergio123 Kodi Оставка

Оттогава Jsergio123 потвърди в Twitter, че ако някога се върне, ще разработва само юридически добавки. Каз Уолъс, човекът зад репото на просто Caz, каза същото, разкривайки, че и той е получил писмо от MPA.

Caz Wallace Legal Only Kodi Development

Екипът на репо за Gracie предлага дома на вече разселените адони и се премести на нов URL адрес. Екипът каза, че старият URL адрес скоро ще бъде офлайн, след което и старото репо, и неговите добавки ще бъдат недостъпни.

Луцифер, разработчикът на Kodi addon, отговорен за добавките Cartoon Crazy и KissPanda, също обяви оттеглянето си и публикува доказателство, че е изтрил акаунта си в GitHub. Някои добавки на Луцифер обаче са били взети от други разработчици и ребрандирани. Например Cartoon Crazy вече е Spinz Cartoon Crazy и ще бъде поддържан от Chris Spez, ново попълнение в екипа на Noobsandnerds. Dandy Media, друг доста популярен разработчик, също е изтрил както тяхното хранилище Kodi, така и акаунт в Twitter.

Какво се случва след това?

Не е ясно дали Съглашението ще се върне онлайн. Въпреки че презареждането или разделянето на Covenant би отворило разработчиците до подобни юридически последствия, както The_Alpha и jsergio123, когато Exodus излезе офлайн по-рано тази година, той бързо бе вдигнат от други разработчици, преди Covenant да се появи и да го замени..

Трябва да се отбележи, че единствените хора, които са получили правни заплахи, са разработчици на добавки, които предоставят нелицензиран достъп до съдържание. Като такъв, отговорът на официалните разработчици на добавки беше много по-сдържан, а Грейси Грийн, създателят на репото на Грейси, призова за спокойствие.

Тъй като добавката URLResolver има употреба извън пиратството, екипът на TVAddons реши да продължи да го поддържа, въпреки че споменава, че без jsergio123 да помогне, актуализациите могат да идват по-бавно за известно време.

Как да запазите системата си в безопасност

Тъй като поне един разработчик на Kodi е изтрил акаунта си в GitHub, това име вече е безплатно за всеки. Виждахме това да се случва преди, когато разработчик на Exodus се откаже, така че е важно да предприемете действия.

Първо, помислете за добавките, които сте инсталирали. Ако имате някой от добавките от хранилищата Colossus или Alpha, може да искате да помислите за тяхното деинсталиране. Дори ако тези добавки в момента работят, няма гаранция, че ще продължат да го правят и е малко вероятно те да бъдат подкрепени отсега нататък.

Тъй като ситуацията е в ход и все още нямаме ясна представа кои разработчици са отишли ​​завинаги, е трудно да дадем конкретни съвети. Въпреки това, силно препоръчваме на всички потребители на Kodi да изключат автоматичните актуализации, ако още не са го направили. Това е така, защото ако сървърът на програмист или акаунтът в GitHub е компрометиран, атакуващият може да инсталира злонамерени актуализации без никакво потвърждение от потребителя.

Изключете автоматичната актуализация стъпка 4

За да изключите автоматичните актуализации, щракнете върху икона на зъбно колело на главната страница на Kodi След това щракнете Системни настройки и превъртете надолу към Добавки раздел отляво. Отдясно изберете Известявайте, но не инсталирайте актуализации опция. Това ще ви уведоми, когато е налице нова актуализация, за да можете да я проучите по-пълно и да видите дали е легитимна или не.

Алтернативи на добавката на Съглашението

Не забравяйте, че Kodi има широка гама от изцяло законни добавки, от които да избирате. Разкрихме най-добрите хранилища преди и дори имаме конкретни препоръки за спорт, филми и добавки към телевизия на живо.

пукане

Официален Crackle Kodi addon

Crackle addon позволява на потребителите на Kodi да имат достъп до съдържание от поточната платформа Crackle. Докато подобни добавки обикновено предлагат само малко известни заглавия, Crackle съдържа няколко критични филма като начало и Остров на затвора.

Най-хубавото на Crackle е, че той е напълно безплатен и легален за използване. Трябва да се отбележи, че Crackle регионът заключва тяхното съдържание, така че ще трябва да се свържете с един от американските сървъри на VPN, преди да можете да гледате каквото и да било.

Crackle addon се предлага от хранилището Eracknaphobia.

Филми на BigStar & телевизия

Филми на BigStar и TV Kodi addon

Филми на BigStar & Телевизията има богата библиотека от безплатни за гледане филми и телевизионни предавания. Докато уеб-базираната версия изисква от потребителите да регистрират кредитна карта, Kodi добавката не го прави. Това е, за да могат потребителите да купуват конкретни заглавия, но тъй като това не може да стане чрез Kodi, няма нужда.

Този добавка съдържа хиляди заглавия, от които да избирате. Въпреки че повечето от тях не са добре познати, той предлага и цели сезони телевизионни предавания като The Inbetweeners. Съдържанието е групирано по категории и е доста добре организирано, така че никога не е трудно да намерите точно това, което търсите.

Филми на BigStar & Телевизорът е достъпен от хранилището на MetalChris и можете да намерите още добавки за филми на Kodi тук.

PlayOn Browser

Playon Kodi addon

Браузърът PlayOn ви позволява да интегрирате съдържание от няколко други абонаментни услуги в Kodi. Докато е налична безплатна версия, това включва само няколко източника за свободно гледане. Пълната услуга струва 2,50 долара на месец и ви позволява да свържете вашите акаунти в Netflix, Hulu и Amazon Prime Video заедно с много други.

Платеното членство отключва и DVR функционалност и възможност за пропускане на реклами, така че това определено си заслужава инвестиция.

Добавката на браузъра PlayOn може да се намери в официалното хранилище на добавки Kodi.

Snagfilms

SnagFilms Kodi addon

Snagfilms е безплатен и легален Kodi addon с библиотека от над 5000 независими филма и документални филми. Те се предлагат в 720p и са групирани в категории за по-лесно сърфиране. Тези категории обхващат всичко - от научната фантастика до политиката, така че сме сигурни, че ще намерите нещо интересно за гледане.

Няма функционалност за търсене, но тъй като Snagfilms обслужва сравнително непознати заглавия, по-добре е да намерите ново съдържание, отколкото да преглеждате неща, които вече сте виждали.

Добавката Snagfilms може да бъде намерена в официалното хранилище на добавки Kodi.

Сцената за развитие на Kodi все още се опитва от тези скорошни разработки и засега съдбата на нелицензираното поточно предаване на Kodi е несигурна. Това каза, ние ще продължим да следим ситуацията и ще ви информираме за всяко по-нататъшно развитие, докато ситуацията напредва.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Adblock
detector