Dodatak Kodi Gurzil: Treba li ga instalirati? je li sigurno koristiti?

Gurzil Kodi dodatak

Zanima vas uporaba dodatka Gurzil Kodi? Pogledali smo ovaj dodatak da bismo saznali više o onome što nudi, kao i ponudili neke pristojne alternative. Pročitajte više.

Kodi je softver otvorenog koda koji zahtijeva naporan rad u stvaranju vlastitog sustava kućnog kina. Jednostavan je za upotrebu, vrlo svestran i može se instalirati na sve uređaje, uključujući iPhone, Raspberry Pi, Roku, Apple TV, Amazon Fire Stick ili čak i jednostavan USB Flash Drive.

Čitaj više: Što je Kodi i kako započeti s tim.

Kodi svojim korisnicima nudi dvije mogućnosti pregledavanja sadržaja. Prvo, mogu pristupiti glazbenim i video datotekama koje se pohranjuju lokalno na računalu. Tu je i mogućnost instaliranja dodatnih komada softvera poznatih kao dodaci. Na taj način pružaju korisniku pristup ogromnim količinama sadržaja koji se nalazi na mreži.

Gurzil je jedan takav Kodijev dodatak. U ovom ćemo članku predstaviti što je točno Gurzil i kako funkcionira. Iako je svaki dodatak za Kodi hipotetički podložan napadima, dodaci trećih strana poput Gurzila dolaze s dodatnim rizicima. Također ćemo objasniti neke probleme privatnosti i sigurnosti koje svi dodaci dijele, bilo da su službeni ili treća strana.

Kodi je u posljednje vrijeme na primanju velikog broja negativnih medija. Iako je softver potpuno legalno za upotrebu, određeni dodaci pružaju pristup nelicenciranom ili na drugi način neslužbeni sadržaj. Iz tog razloga, važno vam je da razumijete zakone koji se odnose na strujanje sadržaja na mreži u vašoj zemlji. To će vam pomoći da smanjite rizik od upada u probleme zbog mrežnog strujanja.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Važno: Kodi koristite VPN

Veliki broj Kodi korisnika koristi usluge virtualne privatne mreže (VPN) kako bi sakrili svoje streaming aktivnosti. Međutim, postoji mnogo razloga zbog kojih Kodi korisnik koristi VPN čak i ako pristupa samo službeno licenciranom sadržaju.

Dok bilo koji Kodi dodatak riskira otmicu, dodaci drugih proizvođača poput Gurzila osjetljiviji su na hakiranje. VPN-ovi štite mrežu i aktivnosti struje od mnogih prijetnji uobičajenih za Kodi addon streaming kao što su napadi Man-in-Middle.

Važno je koristiti VPN uslugu dizajniranu za rad sa Kodi-jem. Iako će svaka VPN usporiti vašu vezu zbog načina na koji rade, neki nisu namijenjeni za obradu video zapisa visoke razlučivosti. Nažalost, neki VPN-ovi obećavaju privatnost, ali održavaju zapisnike o aktivnostima pregledavanja njihovih kupaca.

Da bismo osigurali privatnost, sigurnost i velike brzine, preporučujemo IPVanish. Usluga održava vlastite poslužitelje i infrastrukturu, omogućava daleko bržu i stabilniju vezu od većine njihovih konkurenata i ne vodi evidenciju vaših aktivnosti. Uz to, možete ga instalirati na Amazon Fire Stick kako biste ostali zaštićeni kada Kodi koristite izvan kuće.

PROČITANJE ČITALA: Ovdje uštedite 60% na IPVanish planovima.

Što je Gurzil dodatak za Kodi?

Dodatak Kodi Gurzil: Treba li ga instalirati? je li sigurno koristiti?

Gurzil je vilica popularnog dodatka Exodus treće strane. Ima istu funkcionalnost, ali malo drugačiji izgled. Gurzil skenira veze nekoliko pružatelja usluga za isporuku sadržaja na nekoliko različitih jezika i žanrova.

Postoji nekoliko velikih problema s ovim dodatkom. Prije svega, nijedna web lokacija na kojoj okuplja veze ne nudi samo licencirani sadržaj. Također nema načina dodavanja zakonitih davatelja usluga. Za Kodi korisnike koji ne žele gledati piratske sadržaje, ovaj dodatak nema što ponuditi.

Drugo, dok savjetujemo našim čitateljima da traže zakonite izvore sadržaja, moramo priznati da neki neće. Činjenica je da su na raspolaganju već poznate Exodus vilice koje, podjednako loše na piratskom pročelju, imaju veće sljedeće.

To znači da će, ako budu oteti ili prestati raditi, vjerojatnije da ćete dobiti rano upozorenje. Ukratko, postoji veliki rizik i ništa se ne može dobiti instalacijom malo poznatog Exodus klona iz relativno malog spremišta i programera.

Iz gore navedenih razloga, ne preporučujemo da Kodi korisnici instaliraju ili struju sadržaj putem Gurzila.

Alternativa dodatku Gurzil

Iako Gurzil i ostale Exodus vilice nude pristup velikom rasponu sadržaja, većina je piratskih. Za korisnike koji žele pristupiti zakonitim medijima, postoji nekoliko drugih dodataka Kodi koji bi bolje odgovarali njihovim potrebama, a neke ćemo od njih opisati u nastavku.

iPlayer WWW Addon

iPlayer

BBC iPlayer popularan je u Velikoj Britaniji, pa ne čudi što postoji službeni dodatak Kodi za to. Omogućuje pristup sadržajima na zahtjev i uživo s BBC-jevih TV i radio postaja, a uključuje i TV emisije i filmove.

Ovaj dodatak je potpuno besplatan za upotrebu. Međutim, ako se nalazite u Velikoj Britaniji, trebat će vam TV licenca za legalno gledanje. Prije je bila rupa koja je dopuštala korisnicima da gledaju sadržaj bez dozvole sve dok nije bilo uživo, ali na to smo odgovorili prošle godine. Sada ćete biti upitani imate li TV licencu prije nego što joj je dopušteno korištenje iPlayera, ali ne traži nikakve posebne podatke za prijavu..

Uz to, ako se nalazite izvan Velike Britanije, sadržaj iPlayera bit će vam nedostupan. Da biste to izbjegli, morate samo povezati svoj VPN s gradom unutar Velike Britanije. Jednom kada budete povezani, imat ćete neograničeni pristup nekim najkvalitetnijim zakonitim protocima na raspolaganju.

iPlayer WWW dostupan je iz službenog skladišta dodataka Kodi.

YouTube Addon

dodaci mjehurići kodi

Nema drugog dodatka, službenog ili na drugi način, koji se može natjecati sa veličinom YouTube biblioteke sadržaja. Trenutno ima toliko videozapisa da bi bilo potrebno nekoliko tisuća godina da ih sve pogledate, a svakodnevno se dodaje još više.

To znači da, bez obzira na vaš ukus, uvijek ima nešto za gledati. YouTube ima sve, od eSports turnira uživo do pokrivanja vijesti od 24 sata do kratkih nezavisnih filmova. Najbolji je dio toga što je velika većina dostupnih sadržaja u potpunosti legalna. Videozapise koji sadrže nelicencirani sadržaj zaštićen autorskim pravima vlasnici autorskih prava obično brzo uklanjaju, tako da su vam izgledi za slučajno slučajno niski.

Ovaj dodatak čak preporučuje videozapise koji bi vam se mogli svidjeti na temelju vaše povijesti gledanja. Možete ocijeniti određene videozapise da biste povećali ili smanjili vjerojatnost da vam se sličan sadržaj preporuči. YouTube ne samo da ima više sadržaja nego Gurzil, već i dobre video zapise olakšava.

YouTubeov dodatak dostupan je iz službenog skladišta dodataka Kodi.

Film o Addonu

filmon

Gurzil nudi mali izbor TV emisija uživo, ali jedan od najboljih izvora TV kanala u potpunosti je legitiman dodatak pod nazivom FilmOn.TV.

Ovaj dodatak preuzima sve struje s web stranice www.filmon.tv i omogućuje im izravno gledanje putem Kodi-ja. Postoji jedno upozorenje: za neke će kanale biti potrebna pretplata na FilmOn koja košta gotovo 20 USD mjesečno.

Iako se ovo može činiti pomalo strmim, to je sasvim razumno. FilmOn isporučuje desetine TV streamova iz cijelog svijeta besplatno, a pretplata je u potpunosti neobavezna. Također grupira sadržaje i po žanru i po zemlji. To znači da ako ste trenutno izvan svoje uobičajene zemlje prebivališta, brzo možete pronaći predstave u kojima se igraju kod kuće.

Također vam omogućuje pristup kanalima daleko manje nego što bi to bio uobičajeni kabelski paket, a budući da se Kodi može instalirati na mobilne uređaje, čak možete gledati TV uživo u pokretu sve dok imate pristojan podatkovni plan.

Dodatak FilmOn.TV može se naći u spremištu SuperRepo.

Crackle Addon

Službeni Crackle Kodi addon

Za one koji traže neke filmove i TV emisije s ocjenom AAA besplatno Crackle pomalo izgleda kao ostvarenje snova. Besplatna usluga streaminga filmova iz tvrtke Sony Entertainment, Crackle nudi filmove pod brendom Sony bez večeri traženja novčića. Pronaći ćete čak i neke filmove i TV emisije koje nisu u vlasništvu Sonyja, ali koje Sony ima dozvolu za strujanje, poput hit anime serije Sword Art Online.

Ovaj dodatak crpi sve struje s službene web stranice Crackle i prenosi ih preko Kodi-ja. Ne možete pristupiti svom dostupnom sadržaju bez korisničkog računa za web mjesto. Nažalost, podatke o svom računu ne možete dodati putem dodataka Crackle Kodi, pa ćete se morati pribjeći nekoliko desetaka besplatnih filmova i TV emisija besplatno dostupnih bez računa.

Čak i dalje, Crackle je izvrsna, besplatna i u potpunosti legalna opcija za streaming za Kodijeve korisnike.

Postoji nekoliko dodataka Crackle od više programera. Međutim, preporučujemo dodatak Crackle koji se nalazi u Addon Repozitorijumu eracknaphobia.

Pregled i brige o privatnosti

Gurzil ima veliku biblioteku sadržaja, što je neporecivo. Međutim, budući da je to klon Exodusa, dijeli sve iste probleme koje smo spomenuli ranije. Ni na koji se način ne može razlikovati neznatna količina licenciranog sadržaja od ostalih, uglavnom piratskih medija u ponudi. I Gurzil i Exodus snose rizik izravno na ramena korisnika.

Gurzil je prilično nepoznat dodatak treće strane iz relativno malog spremišta. Također ima potencijal biti daleko manje siguran od službenog dodatka. Gurzil razvojni tim nema prisutnost na društvenim mrežama. Omogućuje pristup piratskim sadržajima, službeni Kodi forumi zabranili su rasprave o tome. To znači da, ako je otme, ne bi bilo moguće znati dok ne bude prekasno.

Kad razmislite o ogromnoj količini rizika koji ovaj dodatak donosi, jedno postaje jasno: Gurzil je daleko od najboljeg načina za strujanje sadržaja putem Kodi-ja. Uz broj službenih dodataka koji pružaju usporedivo ili bolje iskustvo, sigurno je da će vam biti prikladniji dodatak bez obzira na vaš ukus.  

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Adblock
detector