Додатак Пулсар Коди: Шта је то и да ли би требало да га инсталирате?

Додатак Коди Пулсар мало је другачији од већине. Користи П2П мреже за прегледавање и преузимање торрента директно на Коди. Погледајмо како то функционише, ако га требате инсталирати, који су ризици и постоје ли боље алтернативе.


Коди пулсар

Коди је бесплатни софтвер отвореног кода који омогућава креирање сопственог система кућног биоскопа лакше него икад. Једна од највећих привлачности Кодија је његова свестраност - може се инсталирати на широк избор уређаја укључујући ПЦ, Року, Аппле ТВ, Амазон Фире ТВ или Фирестицк, иПхоне, УСБ стицк и Распберри Пи. Најбоља ствар код Кодија је та што генерално не постоји функционална разлика између инсталације на традиционалном рачунару и мобилног уређаја.

Постоје два начина за приступ медијима унутар Кодија. Прво је врло једноставно: Коди вам омогућава да репродукујете музичке и видео датотеке које се смештају директно на вашем уређају. Постоје ограничења у томе колико садржаја можете да чувате, посебно на преносним уређајима. Тамо где додаци долазе. Додаци су додаци који нуде приступ мрежним библиотекама медија.

Већина Коди додатака једноставно проналази везе до садржаја и испоручује их кориснику, али неки, попут додатка Пулсар, уместо тога користе мреже пеер-то-пеер (П2П). Оне омогућавају кориснику да прегледава и преузима торренте директно са Коди-ја. У овом ћемо чланку објаснити шта је додатак Пулсар и како функционише. Такођер ћемо описати неке сигурносне проблеме које дијеле сви додаци Коди-а, било да су службени или треће стране, стругачи за везе или базирани на П2П-у.

Коди је потпуно законит за употребу, а његова недавна позната слика потиче из чињенице да су одређени додаци трећих страна нудили приступ садржају заштићеном ауторским правима. Слично томе, бујица није сама по себи незаконита, али већина садржаја на којима се налазе бујице није лиценцирана. Из тог разлога, кључно је да корисници Коди-ја проуче законе у својој земљи у вези са стримингом садржаја на мрежи пре него што покушају да користе Коди у ову сврху..

Цомпаритецх не одобрава или не подстиче било какво кршење ограничења ауторских права, укључујући илегални стриминг кроз Коди. Коди се може користити у многе одличне, легалне сврхе стриминга на мрежи. Обратите пажњу на закон, жртве и ризике од пиратерије пре преузимања или стримовања материјала заштићеног ауторским правима без дозволе. Увек поседујете истраживање пре него што приступите било којем Коди додатку, току или складишту.

Како безбедно користити Коди

Ових дана људи користе интернет за све, од дружења до посла, а самим тим и приватност на мрежи је од највеће важности. Упркос томе, људи који користе виртуелну приватну мрежу (ВПН) да би задржали историју прегледавања или саобраћај приватни сматрају се сумњом. Истина је да постоји много добрих разлога да неко треба да користи ВПН, посебно ако је корисник Коди-ја.

На пример, многи провајдери Интернет услуга прате активности својих корисника и познато је да намерно ограничавају брзину корисника који стримују садржај на мрежи. Нема разлога да месечно плаћате новац за примање услуга под-пар, а ВПН може да помогне у спречавању мера аутоматског искључивања ИСП-а шифрирањем целог вашег промета и чинећи мање очигледним да гледате видео записе на мрежи.  

Ваш ИСП није једини који би могао да пази на ваше активности. Не постоји додатак Коди који не може да нападне, и док се званични додаци креирају уз пажљиве безбедносне провере, додаци трећих страна углавном нису. То значи да би могло бити више рањивости које нападач може да искористи, а ако се то догоди, они би потенцијално имали приступ свему, од садржаја тврдог диска до ваших веродостојних података за пријављивање на мрежи..

Наравно, ваша заштита је добра колико и компанија која је нуди. Постоји неколико документованих случајева бесплатних ВПН-а који садрже злонамерни софтвер, тако да ВПН који одаберете мора бити поуздан у вашу приватност и податке..

Препоручујемо да Коди корисници користе ИПВанисх. Функционалан је са свим додацима које смо испробали, а пошто компанија одржава сопствене сервере, ИПВанисх је способан да пружи брзу и стабилну везу, за разлику од многих ВПН-ова које смо тестирали. Ова стабилност значи да ИПВанисх може умањити пуферирање садржаја и побољшати ваше целокупно искуство са Коди-јем.

ИПВанисх такође не води ниједну евиденцију историје прегледавања, а његов ВПН може се инсталирати на Амазон Фирестицк и читав низ других уређаја. Никада нећете морати да одустанете од приватности ради практичности или да бринете о томе да ће ваш ИСП прислушкивати навике прегледавања интернета.

Део читача: уштедите до 60% на ИПВанисх плановима овде.

Шта је додатак Коди Пулсар?

пулсар 2
Пулсар је Коди додатак треће стране који користи П2П мреже за приступ филмовима и ТВ емисијама на Коди-ју. Проналази датотеке са неких од највећих светских торент локација и омогућава кориснику да струји те датотеке док преузимају. За разлику од традиционалних страница за стриминг, П2П мреже нуде садржај који је доступан у сваком тренутку. Будући да постоји више копија садржаја хостованог на рачунарима неколико корисника, садржај није могуће преузети ван мреже због великог промета.

Постоји велики број мана овог додатка. Прво, велика већина медија чији су домаћини торрент сајтови није лиценцирана, што значи да ће корисници који траже легитимни садржај морати да траже сваки одређени наслов по имену ако се надају да ће га уопште наћи..

Друго, да би користили Пулсар, Коди корисници морају омогућити спољним уређајима приступ рачунару. То је зато што уз торенте, други корисници преузимају сегменте датотеке са вас док их преузимате однекуд. Ово је значајан проблем у вези са сигурношћу: постоје ограничене ефикасне методе које можете користити да ограничите тај приступ од других корисника на мрежи; то је обично све или ништа.

Треће, Пулсар не укључује листу провајдера. Долазе упаковани у други додатак треће стране, а сваки од њих који инсталирате повећава вероватноћу да ће неко бити отет. Што је још горе, будући да је верзија спремишта садржана у СуперРепо-у недавно постала недоступна, морате да верујете веб локацијама које нуде непроверене и потенцијално несигурне огледала ако желите да је инсталирате..

Поред тога, многи даваоци интернетских услуга прате П2П мреже и торрент странице. Када преузмете или поставите бујицу, ваша ИП адреса постаје видљива другима на мрежи. На тај начин вас власник власничког садржаја заштићеног ауторским правима чини веома једноставним и можда вам прети чак и парничним спором.  

Из горе наведених разлога, не препоручујемо да Коди корисници инсталирају или струју садржај путем Пулсар-а.

Алтернатива додатку Пулсар

П2П Коди додаци захтевају много додатног ризика од стране корисника, а истовремено пружају врло мало предности. Постоји много званичних додатака који нуде званично лиценцирани садржај а да корисник не захтева даљински приступ свом рачунару. Званични додаци нуде садржаје са истим нивоом квалитета, а верујемо да би већини Коди корисника било боље да их користе уместо њих.

Додатак ИоуТубе Коди

додатак пулсар коди

ИоуТубе је највећа светска платформа за дељење видео садржаја на свету, па не чуди што за то постоји додатак Коди. Понаша се с библиотеком садржаја којој би било потребно неколико хиљада година да би се завршило гледање, а стално се додају нови видео снимци.

Коди додатак се на веб локацији заиста побољшава на неколико различитих начина. За почетак, видео снимци се више не прекидају са огласима. То значи да можете гледати све видео снимке који вам се свиђају, а да притом не пресечете део дела. Нажалост, то значи да креатори садржаја неће зарадити новац од ваших погледа, али ако вам је лоше због тога, постоји пуно других начина да их подржите.

Међутим, већина ИоуТубе-ових функционалности остаје нетакнута. Након што се пријавите, моћи ћете да прегледате све своје претплате, спискове за репродукцију и препоручене видео снимке, као и да тражите одређени садржај. Постоји чак и посебан одељак за видео записе у коме можете пронаћи све, од покривања вести до добротворних ливестреам-ова.

ИоуТубе додатак Коди може се наћи у званичном складишту додатака Коди.

Плаион Коди додатак

меч

ПлаиОн је услуга која омогућава својим корисницима да на једном месту гледају садржај са неколико великих стриминг сервиса. Да бисте користили свој додатак Коди, мораћете да се пријавите за 2,50 УСД месечне претплате на ПлаиОн. Потребна вам је и претплата да бисте добили барем један од подржаних сервиса попут Нетфлика или Хулу. Ипак, постоји гаранција од 30 дана, па ако вам се не допада, новац можете увек добити назад.

Има, међутим, много тога што бисмо волели Ако имате Виндовс ПЦ, ПлаиОн вам омогућава да снимате садржај у широко коришћеном МП4 формату. Поред тога, сви корисници ће моћи аутоматски прескочити огласе.  

ПлаиОн нуди јефтин и потпуно легалан начин за прикупљање садржаја из више извора. С обзиром на недостатак званичног додатка Коди Нетфлик или Хулу, он је непроцењив.

ПлаиОн Коди додатак можете наћи у званичном складишту додатака Коди.

ФилмРисе - додатак Иоутубе Коди

филмрисе

ФилмРисе је дистрибутер независних филмова, а постоје и два Коди додатка који нуде приступ њиховом садржају. Први се зове ФилмРисе и садржи пола туцета ТВ емисија, али други, ФилмРисе - Иоутубе је далеко супериорнији.

Као што сте можда и очекивали, ФилмРисе - Иоутубе садржи све медије са ИоуТубе рачуна компаније ФилмРисе. Овде има на стотине лиценцираних филмова и сви их могу бесплатно гледати. Иако можда нису имали највећи буџет, ови филмови су углавном добро направљени и сви су категорисани по жанру ради лакшег гледања.

Нажалост, не постоји начин за тражење одређеног наслова, али пошто овај додатак ионако садржи углавном мало познате филмове, нисмо сигурни да би могућност претраживања много помогла.

ФилмРисе - Додатак за Коди Иоутубе можете наћи или у инсталатеру додатака Индиго или у МеталЦхрис репозиторијуму.

иПлаиер ВВВ

иплаиер

иПлаиер ВВВ је службени додатак Коди који окупља садржај са популарне иПлаиер стреаминг платформе и омогућава корисницима да га гледају директно кроз Коди. Нуди телевизијске емисије, филмове и радио станице уживо и на захтјев.

Овај додатак је бесплатан за употребу и не захтева да се пријавите, мада ће вам бити потребна важећа ТВ лиценца ако се налазите у Великој Британији. Ово је законски услов, али није превише скупо и трошак можете да расподијелите током године.

Регион иПлаиер закључава свој садржај, па ће вам, ако поседујете важећу ТВ лиценцу, бити потребан ВПН за прилагођавање изван Велике Британије. Све што требате учинити је повезати ВПН са британским сервером и сав садржај ће постати доступан.

Додатак иПлаиер ВВВ Коди можете пронаћи у званичном складишту додатака Коди.

Преглед и бриге о приватности

Пулсар на први поглед делује атрактивно, али на крају долази са превеликим ризиком да би га учинио вредним. Тачно је да су бујице отпорне на неке факторе који доприносе томе да садржај постане недоступан (ДМЦА захтеви за уклањање, преоптерећени сервери), али нема потребе да личне податке доведете у опасност омогућавањем удаљеног приступа рачунару.

Такође нема разлога зашто Пулсар-ови добављачи нису могли бити укључени у додатак. Додаци трећих произвођача већ су рањивији за напад од званичних, а инсталирање неколико њих уз омогућавање удаљеног приступа само је примамљива судбина.

Са свим легитимним опцијама за стриминг у понуди заиста нема потребе за инсталирањем ризичног додатка П2П. Без обзира да ли тражите филмове, ТВ емисије, музику или спорт, на располагању је боља, сигурнија, званична алтернатива.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 + = 45