Dodatak Quasar Kodi: Treba li ga instalirati? Je li to sigurno i postoje li alternative?

Bacimo pogled na popularni Kodi Quasar Addon, uključujući ono što je to i ako ga trebate instalirati. Provest ćemo vas kroz pitanja privatnosti i sigurnosti na koja biste trebali biti svjesni ako razmišljate o instaliranju ovog dodatka i pokazati vam neke sjajne alternative.

Kodi quasar addon

Kodi je softverski paket otvorenog koda koji vam omogućuje stvaranje vlastitog sustava kućnog kina u nekoliko minuta. Dio njegove privlačnosti je činjenica da se može instalirati na najrazličitije platforme. Tradicionalna računala sa sustavom Windows, Linux i Mac osiguravaju se kao i manje konvencionalni uređaji za strujanje kao što su iPhone, Roku, Raspberry Pi, USB Flash diskovi, Apple TV i Amazon Fire Stick.

Većina Kodijevih najpoznatijih dodataka treće strane djeluje na sličan način. Oni obično pregledavaju veze s različitih web mjesta i dostavljaju ih korisniku radi lakšeg pristupa. Međutim, kada mnogo ljudi pokušava gledati istu stvar istovremeno, to može uzrokovati da se sadržaj češće preparira i poremeti vaše iskustvo gledanja.

Quasar dodatak za Kodi djeluje drugačije. Korisniku omogućuje preuzimanje torrenta s nekoliko različitih pružatelja usluga, slično kao program poput BitTorrent ili Frostwire. Budući da se te datoteke brže preuzimaju kada ih koristi puno ljudi, ne trpe iste probleme kao i standardna web mjesta za strujanje.

Torrenting nije sam po sebi nezakonit, ali ovisno o zakonima u vašoj zemlji može se koristiti torrenti za preuzimanje sadržaja zaštićenih autorskim pravima. Važno je da dobro razumijete pravne probleme koji se odnose na strujanje sadržaja tamo gdje se nalazite kako biste se zaštitili od bilo kojeg rizika koji streaming sadržaja može donijeti..

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva.

Prije nego što započnemo: Kako sigurno koristiti Kodi

Prvo što biste trebali znati je da je Quasar dodatak treće strane. To znači da možda nije stvoren rigoroznim i intenzivnim postupcima provjere valjanosti kakvi su službeni dodaci obično. Rečeno je, ne postoji neprobojni softver.

Mnogi korisnici Kodija koriste virtualnu privatnu mrežu (VPN) kako bi spriječili davatelja internetskih usluga (ISP) da otkriju kako pristupaju piratskom sadržaju. U skladu s tim, postoji niz potpuno legitimnih razloga zbog kojih bi svi Kodi korisnici trebali koristiti VPN.

Na primjer, čak su i službeni dodaci osjetljivi na otmice zlonamjernih trećih strana. Da bi se to dogodilo, napadač bi mogao potencijalno pristupiti vašoj povijesti pregledavanja, sadržaju vašeg tvrdog diska, pa čak i vašim lozinkama za svaku internetsku uslugu koju koristite..

Naravno, hakeri nisu jedini koji su zainteresirani za vaše mrežne aktivnosti. Poznato je da mnogi najveći svjetski davatelji internetskih usluga umanjuju brzinu korisnika koji struji sadržaj na mreži. To se može dogoditi čak i ako imate pretpostavljeni neograničen širokopojasni plan i znači da možda nećete dobiti internetske brzine koje plaćate.

Kako većina nas koristi internet za sve, od bankarstva do poslovanja, naša je privatnost od najveće važnosti. Srećom, postoji način da vaše mrežne aktivnosti sačuvate od znatiželjnih očiju. Preuzimanjem i instaliranjem VPN-a možete osigurati da se sav vaš internetski promet šifrira. To znači da svatko tko gleda neće moći reći što radite, što vas ne samo štiti od probijanja davatelja internetskih usluga, već i čini da napadi Man-in-Middle (MitM) budu beskorisni.

Nisu, međutim, sve VPN mreže jednake. Postoje neki koji vode detaljne zapise vaših aktivnosti, neki sadrže zlonamjerne skripte, a neki čak i ne kriptiraju vaše podatke. Kad vam je sigurnost na mreži, važno je imati VPN kojem možete vjerovati

Preporučujemo upotrebu IPVanish-a. To je VPN usluga koja ne prati vaše aktivnosti, ne prodaje vaše podatke i ima izuzetno sigurno šifriranje. Što je još bolje, oni grade i održavaju vlastitu infrastrukturu, što znači da na vaše brzine interneta ne utječe negativno.

Nadalje, djeluje na svaki Kodi dodatak koji smo testirali. Ako vaš ISP prekida vezu zbog strujanja sadržaja putem Kodi-a ili sličnog programa, to može zaustaviti i omogućiti vam glatkiji, neprekinuti pristup bez sadržaja punjenja sadržaja.

Deo čitatelja: Ovdje možete uštedjeti do 60% na IPVanish planovima.

Što je dodatak Quasar Kodi?

kvazar 2

Quasar je dodatak za Kodi treće strane koji srednjeg čovjeka uklanja i preuzima bujni sadržaj. Pristupuje nekoliko najvećih svjetskih torrent lokacija i omogućuje korisniku da struji sadržaj dok torrent preuzima.

No, bujice su poznate po sadržaju zaštićenom autorskim pravima. Velika većina dostupnog sadržaja je nelicencirana i nelegitimna i nema načina da se pogledaju samo službeno licencirane bujice. To je jedan od razloga što se te web stranice često zatvaraju ili oduzimaju pa nema nikakvih garancija da će čak biti i pouzdani izvori.

To ne znači da sve bujice posjećuju nelicencirani sadržaj. Neki se usredotočuju isključivo na medije koji su u javnoj domeni. Dok se na zloglasnijim web lokacijama nalaze i filmovi filmova u javnoj domeni, oni predstavljaju minimalan dio ukupnog sadržaja koji nude. Također ne postoji jednostavan način dodavanja bujica davatelja koji već nije na popisima davatelja Quasar Burst ili Magnetic..

Instalacija Quasara također dolazi s većim rizikom od korištenja standardnog strujnog dodatka. Da bi on radio, morate dopustiti drugim sustavima da daljinsko upravljaju Kodi na računalu. Ovo je samo još jedan način da netko želi kompromitirati vaš sustav i može vrlo loše završiti za vas.

Iz gore navedenih razloga, ne preporučujemo da Kodi korisnici instaliraju ili struju sadržaje pomoću Quasara.

Alternativa dodatku Quasar Kodi

Iako Quasar pruža ogroman izbor medija, to je loš izbor za ljude koji žele legitimno strujati sadržaj. Sama priroda mučenja znači da je i manje siguran. Srećom, Kodi ima niz visokokvalitetnih dodataka s velikim bibliotekama sadržaja koji su u potpunosti licencirani.

ESPN Player

kvazar 3

Ako je sportski sadržaj koji tražite, postoji nekoliko Kodi dodataka boljih od ESPN Player-a. Ne samo što vam omogućuje gledanje igara na zahtjev, već vam omogućuje i gledanje streamova uživo, što je nešto što bujica jednostavno ne može učiniti..

Ovaj dodatak zahtijeva pretplatu na ESPN Select, ali to košta manje od 10 dolara mjesečno, a 24-satne propusnice još su skuplje. Dostupne su dvije mogućnosti, jedna za fakultetske sportove i druga za profesionalnu razinu, a u dodatku postoji opcija koja omogućuje skrivanje sadržaja koji nije pokriven u vašoj pretplati.

Dostupni sadržaj razlikuje se od zemlje do zemlje, a ni SAD i Kanada uopće nisu podržani. Unatoč tome, ako koristite VPN, pristup tom dodatku sadržaju je jednostavno kao povezivanje s poslužiteljem u nekom od područja koja podržava ESPN Player, poput Europe ili Afrike..   

ESPN Player dostupan je u službenom skladištu dodataka Kodi.

Crunchyroll

kvazar 4

Anime je još jedan vrlo bujan tip sadržaja. Klasične serije često nisu dostupne za legalno strujanje ili usluga koju upotrebljavate ne prenosi epizode kako se objavljuju. Crunchyroll, s druge strane, objavljuje epizode samo nekoliko sati nakon što emitiraju u Japanu i ima nekoliko stotina emisija u ponudi, uključujući Napad na Titanu i Umjetnost mačeva na mreži.

Iako vam Crunchyroll web mjesto omogućuje besplatno gledanje odabranih naslova, dodatak Kodi zahtijeva premium članstvo da bi funkcionirao. To nudi nekoliko dodatnih prednosti, uključujući strujanje visoke kvalitete, uklanjanje oglasa i bez ograničenja na ono što možete gledati , Članstvo košta oko 7 USD mjesečno, tako da je ovo isplativ način gledanja svih animea koje želite.

Treba napomenuti da je velika većina sadržaja dostupnih na Crunchyrollu na japanskom s titlovima, ali ako tražite dublirani sadržaj, možete isprobati Funimation - oni nude slično iskustvo, ali imaju isključivo engleski jezik. Postoji i dodatak za Daisuki, ali kako će se ova usluga ugasiti u listopadu, možda nije najbolji izbor.

Crunchyroll se može naći u službenom skladištu dodataka Kodi.

Reddit Viewer

kvazar 5

Dodatak Reddit Viewer za Kodi savršen je za ona vremena kada niste sigurni što želite gledati. Izvlači videozapise s nekih od najpopularnijih podredova s ​​videozapisima i slikama, a čak vam omogućuje i prilagođavanje onome kome pristupate.

Možete čak dodati korisnike na ovaj popis što olakšava pregledavanje tema u koje su vaši prijatelji postali. Izbornik postavki omogućuje prilično prilično detaljno prilagođavanje; omogućuje vam sakrivanje postova na temelju njihovog sadržaja, web lokacije na koju vode veze ili podredita u kojem su objavljeni.

Ne sadrži svu funkcionalnost web stranice Reddit (na primjer, ne možete slati poruke ili komentare), ovaj dodatak pruža način na koji je pristupačni više medijacentru za pristup jednoj od najvećih web lokacija za prikupljanje sadržaja na internetu..

Reddit Viewer možete pronaći u službenom skladištu dodataka Kodi.

YouTube

kvazar 6

Svi su čuli za YouTube i to s dobrim razlogom. Najveća je svjetska platforma za dijeljenje videozapisa, s tisućama novih videozapisa koji se svakodnevno prenose. Trenutno na web stranici postoji preko milijardu videozapisa, tako da postoji puno izbora kada ne možete odlučiti u kakvom ste raspoloženju za gledanje.

U prošlosti je YouTube imao samo sadržaj na zahtjev. No, s porastom popularnosti streaming servisa poput Twitcha, potaknuli su korisnike i na pokretanje live streaminga. Ovdje možete pronaći sve, od turnira u eSportsu do izvještavanja o vijestima, tako da uvijek postoji nešto po vašem ukusu.

YouTube zajednica prilično je budna kada je u pitanju sadržaj zaštićen autorskim pravima. Premda možete pronaći isječke nedavno objavljenih filmova, u pravilu su jedini preneseni filmovi u cijelosti u javnoj domeni.

YouTube dodatak može se naći u službenom skladištu dodataka Kodi.

FilmRise - Youtube

kvazar 7

Filmrise su tvrtka koja distribuira stotine neovisnih filmova, pa čak i nekih poznatijih TV emisija poput Američki najgluplji zločinci. Postoje dva Kodi dodatka koji isporučuju FilmRise sadržaj, jedan se jednostavno zove FilmRise, a drugi pod nazivom Filmrise - Youtube.

Prvi od tih dodataka nudi samo šest TV emisija, ali drugi također povlači sadržaj sa svojih YouTube kanala, tako da ima daleko veću biblioteku sadržaja. Iako ovdje nećete naći filmove o blockbusteru, njegov je sadržaj iznenađujuće visoke kvalitete i obuhvaća više žanrova.

Ako vam sadržaj FilmRise nije po vašem ukusu, ne brinite. Stvorili smo vodič za neke od najboljih Kodi dodataka koji se posebno fokusiraju na filmove.

Jedini pravi problem ovog dodatka je taj da ne postoji funkcionalnost pretraživanja. Budući da neki dio sadržaja postoji u više kategorija, povremeno znači pomicanje kroz nekoliko stranica rezultata dok ne pronađete nešto što želite vidjeti. Uvijek možete sortirati rezultate po različitim kriterijima ako vam je to neugodno.

FilmRise - Youtube se može naći ili u instalacijskom programu za dodavanje Indigo ili u MetalChris spremištu.

BBC iPlayer

kvazar 8

iPlayer WWW dodatak je Kodi koji omogućava pristup sadržaju uživo i na zahtjev s BBC-evog iPlayera. Korisnici u Velikoj Britaniji trebat će TV licencu kako bi ih gledali legalno, ali osim toga, ne postoje zahtjevi (poput dodatnih naknada ili otvaranja računa) kako vas ne bi uhvatili u nekim od najomiljenijih emisija na BBC-u..

Ako se nalazite izvan Ujedinjenog Kraljevstva, nećete moći vidjeti nijedan ovaj sadržaj ako ne upotrebljavate VPN. I dalje će vas pitati imate li TV dozvolu, no unošenje vaših podataka u potpunosti je neobavezno.

Sve struje na iPlayeru vrlo su kvalitetne. Učitavaju se brzo, rijetko se zaustavljaju do međuspremnika, a najbolje je što postoji širok izbor različitih žanrova. Nije to slučaj samo za streaming videozapisa: postoje deseci regionalnih radio stanica koje možete slušati.

iPlayer WWW možete naći u službenom skladištu dodataka Kodi.

Pregled i brige o privatnosti

Quasar nudi pristup ogromnom rasponu medija, ali čak i stavljajući na stranu brigu o količini piratskog, način na koji pristupa ovom sadržaju izaziva zabrinutost. Kad preuzmete ili čak podnesete bujicu, postajete razmjenjivač datoteka, što može dovesti do problema.

Ako namjeravate koristiti kodi za dodavanje torenta za Kodi, upotreba VPN-a važnija je nego ikad prije. Bez VPN-a, svaki put kad preuzmete bujicu, vaša će IP adresa biti vidljiva svima koji to žele. Prije smo pokrivali rizike od bujice, ali jedno je jasno: postoje lakši, sigurniji načini za pristup legitimnom sadržaju pomoću Kodija nego pomoću Quasara.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 96

Adblock
detector