Elysium Kodi addon не работи? Можете ли да го поправите и има ли алтернативи?

Elysium Kodi addon

Добавката Elysium Kodi спря да работи и вече не се предлага от репото на NoobsandNerds. В тази статия ще обясним какво се е случило и какво можете да използвате вместо това.

Elysium беше популярна добавка на Kodi от трети страни, която изстъргва връзки към съдържание, което се хоства онлайн. Репото NoobsandNerds, което беше домакин на този аддон, обаче излезе неочаквано офлайн на 14 февруари. Тъй като има смесени сведения за действително случилото се, ние подробно проучихме събитията за деня и ще представим нашите открития по-долу.

Трябва да се отбележи, че хранилището NoobsandNerds беше известно за хостинг на добавки, които използваха неофициални източници. За да сведете до минимум степента, в която сте засегнати от преустановяване на репо за трети страни, препоръчваме да използвате само официални източници, когато предавате съдържание онлайн или с Kodi.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Важно: Винаги използвайте VPN с Kodi

Някои потребители на Kodi се свързват с виртуална частна мрежа (VPN), за да скрият нелицензирано поточно предаване от своя доставчик на интернет услуги (ISP). Това каза, че VPN могат да бъдат изключително изгодни за повечето хора, включително и за тези, които предават съдържание само от официални източници.

VPN кодират мрежовия ви трафик, което не позволява той да бъде прочетен от всеки външен наблюдател. Това включва вашия интернет доставчик и всеки, който използва атака Man-in-the-Middle (MitM). Тъй като вашият интернет доставчик не може да каже какво точно правите, те не могат да продадат навиците ви за сърфиране или да ги използват като извинение за намаляване на скоростта на връзката ви.

Има много VPN услуги, от които можете да избирате, но е важно да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите нужди. Например, ако искате да предавате HD съдържание, ще искате VPN, което има минимално въздействие върху скоростта на сърфиране и добър избор на местоположения на сървъра.

Препоръчваме IPVanish. За разлика от повечето други VPN доставчици, IPVanish притежава своите сървъри направо. Това им позволява да разрешават всякакви проблеми възможно най-бързо. Освен това IPVanish предлага бързи скорости, достъп до сървъри по целия свят и специализирани приложения за Android, iOS и Amazon Fire TV устройства.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА KODI: IPVanish е нашият топ избор. Има голяма незабранена мрежа от сървъри и постига добри скорости. Силните функции за сигурност и поверителност правят IPVanish предпочитан за потребителите на Kodi и Amazon Fire TV Stick. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Какво се случи с Elysium?

Първата индикация, че нещо не е наред, е, че уебсайтът на NoobsandNerds е офлайн. Интересното е, че изглежда сайтът е зает офлайн от уеб хостинг компанията, а не от самия екип на NoobsandNerds. Ако приемем, че сметките за хостинг са платени до момента, това предполага, че домакинът е бил свързан от някакво юридическо лице.

Сайтът на NoobsandNerds е спрян

OpenELEQ, един от най-известните разработчици на NoobsandNerds, по-късно потвърди, че това е така, заявявайки, че екипът е преустановил развитието си, вместо да води тежка юридическа битка. Статия от TorrentFreak по-късно потвърди, че зад писмото и последващото прекратяване стои Алиансът за творчество и забавление (ACE)..

Профилът в Twitter на NoobsandNerds също беше изтрит. Виждахме това да се случва и преди, когато разработчиците на Kodi addon от трети страни бяха заплашени от MPAA и ACE, организации, които обвиниха разработчиците, че разрешават нарушаване на авторски права. Със сигурност, скоро след това TVAddons съобщи, че водещият разработчик на NoobsandNerds е бил посетен в дома им, въпреки че не е ясно коя организация всъщност се е появила или какво са казали. Въпреки това, един акаунт в Reddit, за който се подозира, че принадлежи на разработчици или сътрудници на TVAddons, предполага, че разработчиците на NaN раздават потребителски бази данни, обвинение, което преди това беше хвърлено на Адам Лакман от TVA след неговия епизод на разпит.

Засега няма индикации дали екипът на NoobsandNerds просто е заплашен от съдебно дело или дали някой е висящ; Въпреки това, крайният резултат е същият: сайтът NoobsandNerds не работи и няма индикации дали ще се върне. OpenELEQ заяви, че неговият акаунт в GitHub ще остане активен, за да предотврати придобиването му от трета страна, както при акаунта lewblack125.

Оператор OpenELEQ

Общността на Kodi беше разделена по съобщението на TVAddons. Някои негодуваха, че TVAddons са се възползвали от възможността да търкат сол в раната с коментари от рода на „Въпреки че определени членове на NaN от време на време атакуват нашата общност, ние никога не сме говорили за тях лошо“, и ги наричаме „по-малък неофициален уебсайт на Kodi. ”TVAddons винаги е имал силно съперничество с NoobsandNerds, но изглежда малко подозрително да вземе моралния връх, когато TVAddons все още са изправени пред правни проблеми..

Как да запазите системата си в безопасност

Обикновено, когато хранилищата излизат офлайн, препоръчваме да изключите автоматичните актуализации, ако още не сте го направили. В този случай поне някои от екипа на NoobsandNerds са наясно с проблема за отвличането на GitHub и поддържат страниците си активни, за да го предотвратят. OpenELEQ, разработчикът на добавката Metalliq, например, заяви, че ще държи GitHub отворен, за да избегне този проблем. Въпреки това няма гаранция, че всички разработчици ще следват това.

Изключете автоматичната актуализация стъпка 4

За да изключите автоматичните актуализации в Kodi, щракнете върху икона на зъбно колело на началния екран. След това изберете Системни настройки опция от дясната страна на страницата. Изберете добавки в списъка отляво, след което се преместете вдясно. Щракнете върху Актуализациите опция и изберете Известявайте, но не инсталирайте актуализации. Тази опция ще ви уведомява винаги, когато добавката има чакаща актуализация, за да можете сами да го изследвате и да се уверите, че е безопасно да инсталирате. Препоръчваме да изчакате около две седмици, за да може общността да провери правилно всички актуализации. След това проверете официалните форуми и трети страни, за да проверите дали са издадени някакви проблеми или предупреждения.

Всеки път, когато хранилище или добавка с висок профил се понижи, обикновено е само няколко дни преди някой друг да твърди, че разполага с работеща версия. Проблемът е, че тези източници много рядко предлагат това, за което твърдят. В най-добрия случай имате полуфункционална добавка, която няма да получава актуализации в бъдеще. В най-лошия случай, добавката съдържа злонамерен софтуер и току-що сте предоставили достъп на нападателя до вашата система.

Алтернативи на добавката на Elysium

Не е нужно да се отказвате от Kodi само защото Elysium го няма. Има десетки висококачествени официални добавки, които осигуряват сравнимо преживяване. Още по-добре, че всички те са напълно законни за използване и следователно не са изложени на риск да бъдат свалени.

Туби телевизор

Tubi_TV_main

Tubi TV е услуга за стрийминг, която предлага втората по големина библиотека на всяка онлайн платформа. Библиотеката на Netflix е малко по-голяма, но за разлика от Netflix, Tubi TV е напълно безплатна за използване. Може да се гледа от почти всяка точка на света, въпреки че не цялото съдържание е достъпно във всяка страна.

За разлика от повечето други услуги за безплатен поток, Tubi TV може да се похвали с голям избор от добре познати заглавия, включително The Inbetweeners, Твърди бонбони, и Забележка за смъртта. Съдържанието му също е добре организирано в категории, така че е лесно да намерите нещо, което да гледате.

Tubi TV е налична в Канада, САЩ и Великобритания. Тя използва блокиране на географско съдържание и има различни библиотеки със съдържание във всяка страна. Както при Netflix, ако искате да получите достъп до пълната библиотека от заглавия (над 50 000 филма и телевизионни епизоди с над 600 заглавия с оценка „Fresh“ на Rotten Tomatoes), ще трябва да използвате VPN, за да заобиколите тези ограничения. За щастие, Tubi TV не блокира прокси сървъри, така че VPN ще работи.

Kodbi добавката Tubi TV Kodi може да бъде намерена в хранилището на SuperRepo.

Филми за големи звезди & телевизия

Филми на BigStar и TV Kodi addon

Big Star Movies е друга платформа за стрийминг, подобна на Tubi TV. Въпреки че уебсайтът на Big Star ви позволява да наемете филми, които не са достъпни безплатно, добавката не го прави. Това означава, че цялото съдържание на Addon може да бъде гледано незабавно и няма шанс нападателят да получи достъп до данните ви за плащане.

Повечето филми на Big Star не са особено известни. Този адон обаче е отлично място за гледане на телевизионни предавания. Има класики като Peep Show, Устна услуга, и Куир като фолк, плюс множество специални интересни предавания. Има и функция за търсене в случай, че търсите нещо конкретно.

Филмите на Големите звезди & Телевизионният аддон може да се намери в хранилището на MetalChris.

пукане

Официален Crackle Kodi addon

Crackle е стрийминг услуга с една основна разлика: тя е собственост на Sony, компания със средства, необходими за осигуряване на добре познати заглавия. Crackle използва реклами, за да генерира приходи, но тъй като рекламите са присъщо блокирани в Kodi, те не присъстват в добавката на Kodi. Няма нищо, което да ви попречи да гледате съдържанието на сърцето си без прекъсване.

Въпреки че няма толкова заглавия, колкото някои други услуги, тези, които има, са по-разпознаваеми. Например, има Герои, Дом на летящите кинжали, и Страх и отвращение в Лас Вегас. Наистина, повечето от съдържанието на Crackle са на няколко години, но като се има предвид, че е безплатна услуга, е трудно да се оплачеш.

Добавката Crackle Kodi може да бъде намерена в хранилището на eracknaphobia.

SnagFilms

SnagFilms Kodi addon

SnagFilms предлага колекция от повече от 5000 безплатни за гледане независими филми. По-голямата част от съдържанието му се предлага във висока резолюция. Заглавията са групирани по жанр и категориите са по-задълбочени, отколкото обикновено можете да намерите. Тази организационна система помага да се компенсира липсата на функция за търсене.

Snagfilms няма конфигурируеми опции. Това означава, че е много проста за използване; просто го инсталирайте и започнете да стриймирате. От друга страна, тъй като тази услуга не може да генерира доходи чрез реклами в Kodi, нейната функционалност е доста основна.

Добавката Snagfilms е достъпна от официалното хранилище на добавки Kodi.

заключение

Напоследък наблюдаваме увеличение на броя на разработчиците на Kodi addon от трети страни, които получават писма за прекратяване и отказване. Elysium може би е една от най-новите добавки, но почти сигурно не е последната.

Ако искате да се уверите, че вашият медиен център Kodi не е засегнат от тези изтегляния, може да искате да обмислите използването на само официални добавки. Ние сме написали ръководства за най-добрите добавки за филми, спорт и детски шоута, за да ви помогнем да започнете.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector