Ето как да използвате браузъра Kodi Github от TVAddons

главна страница на браузъра github

Досега потребителите на Kodi трябваше да инсталират хранилища или да изтеглят zip файлове от GitHub за достъп до добавките. Новият инструмент за браузър на GitHub на TVAddons премахва стъпка в този процес и ви позволява да инсталирате добавки директно от GitHub. Не е необходимо да добавяте източник в мениджъра на файлове на Kodi, няма нужда да следите кои добавки са в дадено репо и не е необходимо да изтегляте от потенциално опасни източници.

В тази статия ще ви покажем как да използвате инструмента за браузър TVAddons GitHub (понякога наричан браузър Git). Също така ще проучваме реакцията на общността към този инструмент и ще изследваме въздействието, което този инструмент ще окаже върху потребителите на Kodi и разработчиците на трети страни. Ще разгледаме и някои от потенциалните проблеми със сигурността, създадени чрез инсталиране на добавки директно от Github.

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Важно: Винаги използвайте VPN с Kodi

Някои потребители на Kodi се свързват с виртуални частни мрежи (VPN), за да скрият неразрешено стрийминг от своя доставчик на интернет услуги (ISP). Въпреки това VPN мрежите имат няколко законни приложения и могат значително да се възползват от повечето хора, включително тези, които се предават само от официални източници.

Тъй като VPN кодират целия входящ и изходящ мрежов трафик, той не може да бъде прочетен от нито един външен наблюдател. Това спира по-голямата част от атаките Man-in-the-Middle (MitM) от достъп до вашата система. Освен това, това криптиране не позволява на вашия интернет доставчик да продаде навиците си за сърфиране или да ги използва, за да оправдае спирането на мрежовата ви връзка.

Всеки VPN ще има известно въздействие върху скоростта на вашия интернет, но някои са по-бързи от други. Трябва също да знаете, че някои VPN доставчици поддържат подробни дневници на посещаваните от вас сайтове. Те могат да бъдат проследени до вас сравнително лесно. Поради тази причина е жизненоважно да изберете доставчик на VPN, на когото можете да се доверите с личната си информация.

Препоръчваме IPVanish. Той има незначително въздействие върху скоростта на вашия интернет и предлага стабилни връзки със сървъри в повече от 50 страни. Освен това IPVanish е почти толкова преносим като Kodi и може да бъде инсталиран на компютър, Amazon Firestick, Apple TV и други.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОДИ БЕЗОПАСНО: IPVanish е бърз, сигурен и надежден с над 1200 сървъра по целия свят.

Как да използвате браузъра GitHub

Преди да започнете да използвате браузъра GitHub, първо трябва да инсталирате хранилището на TVAddons и инструмента Indigo. По-долу ще обясним как да направите това, стъпка по стъпка:

 1. Щракнете върху икона на зъбно колело в горната лява част на основната страница на Kodi.
 2. На Меню за настройки, изберете Файлов мениджър.
 3. Ще видите целия добавен към момента източник. Превъртете надолу до дъното и щракнете Добавяне на източник.
 4. В текстовото поле в горната част въведете следното без кавички „http://fusion.tvaddons.co“. Не забравяйте да дадете име на източника (тук сме използвали Fusion, но TVAddons също е добър избор).
 5. Когато сте готови, щракнете върху Добре бутон.

добавяне на синтез като източник

Как да инсталирате браузъра Git за Kodi

Инструментът за браузър GitHub е включен в добавката за Indigo и не може да бъде инсталиран независимо. Ето как да инсталирате както Indigo, така и Git Browser:

 1. Върнете се на главната страница на Kodi и щракнете върху Раздел „Добавки“.
 2. На следващата страница щракнете върху кутия икона горе вляво.
 3. Изберете Инсталиране от zip файл.
 4. Превъртете през източниците си, докато не намерите този, който сте добавили в предишния раздел.
 5. Щракнете върху него и след това въведете започнем-тук папка. Вътре има само един файл, така че щракнете върху него, за да инсталирате Indigo. Ако се инсталира без проблеми, в горната дясна част ще се покаже изскачащ прозорец.
 6. За да стигнете до браузъра GitHub, отворете Indigo и изберете Addon Installer. Браузърът е първата опция на следващата страница.

Търсене с браузъра Git

Когато отворите браузъра GitHub, ще видите известие. Това ви изисква да потърсите потребителско име на програмист на GitHub, а не име или идентификационен номер на добавка на репо. Причината за това е проста; популярните добавки са разклонени през цялото време и като търсите директно програмиста, винаги ще намерите най-новото, непроменено издание.

известие за браузър github

Ще започнем с търсене на конкретен програмист. Кликнете Търсене от потребителско име на GitHub и въведете следното без кавички: „tvaddonsco“. Вече инсталирахме репортажа на TVAddons в предишна стъпка, но това ви позволява да усетите функционалността на браузъра GitHub. Ще забележите, че можете да изберете да инсталирате самостоятелно репо или добавките. Преди това, за да инсталират един addon, потребителите ще трябва да навигират в GitHub на разработчика ръчно, да изтеглят zip файл, да добавят източника и накрая да го инсталират. Като такъв, браузърът GitHub опростява този процес и го ускорява значително.

Сега нека опитаме да инсталираме добавка. След като търсите програмист, просто щракнете върху добавката и потвърдете, че искате да го инсталирате. Ако всичко работи, ще имате възможност да инсталирате допълнителни добавки или да рестартирате Kodi, за да финализирате инсталацията.

Какво означава това за потребителите на Kodi?

Този инструмент улеснява инсталирането на специфични добавки Kodi и премахва необходимостта от добавяне на хранилища. Kodi има процъфтяваща сцена за развитие на трети страни, но за новите потребители може да бъде трудно да бъдат в крак с всички добавки, които преместват местоположение, да се вземат офлайн или да се актуализират. Като такъв, наличието на удобно за потребителя начин с едно кликване за разглеждане и инсталиране на най-новата версия на добавка трябва да намали бариерата за влизане.

Като предимство на браузъра, браузърът Github може да улесни по-бързото и лесно разрешаване на някои често срещани проблеми с Kodi. По-специално липсващите зависимости могат да бъдат по-лесно разположени чрез инструмента на браузъра Github.

Потребителите трябва да внимават да не станат самодоволни. В миналото сме виждали случаи, в които разработчиците на GitHub изтриват акаунта си и регистрират трети страни с потребителското си име. В тези случаи третата страна все още ще се появява в търсенията на браузъра GitHub за първоначалния разработчик и вероятно няма индикация, че нещо не е наред. За да останете защитени и да получавате предупреждение за всякакви заплахи, важно е да следите каналите на социалните медии на програмиста, както и форумите на Kodi.

Изтрития туит на MetalKettleТуитът на MetalKettle, след като намери името му GitHub, беше пререгистрирано.

Въпреки това много разработчици не поддържат акаунти в социалните медии. В резултат на това намирането на актуализирана и подходяща информация за разработчиците на addon и техните добавки може да бъде трудно.

И все пак, инсталирането на добавка чрез браузъра GitHub по своята същност е по-безопасно от инсталирането от хранилище. По традиция потребителите на Kodi с активирани автоматични актуализации рискуваха неволно да инсталират злонамерени актуализации. С браузъра GitHub, единственият начин за актуализиране на добавка е инсталирането на по-късна версия. Освен ако не е компрометиран акаунтът на програмиста на GitHub или инструмента TVAddons, няма начин да атакуващият да инсталира злонамерен код във вашата система.

Какво означава това за разработчиците на Kodi?

Изданието на браузъра GitHub показва, че TVAddons все още е определен като основен играч в сцената на развитие, въпреки продължаващите си съдебни дела. Браузърът GitHub позволява на TVAddons да избягват хостинга на самите потенциално нарушаващи авторски права добавки. По-нататък. тъй като Браузърът има законни приложения и те не споменават или препоръчват неоторизирани добавки, би било трудно за TVAddons да се съди за хостинг на браузъра Github.

За разработчиците на трети страни най-голямата промяна се отнася до хранилища. Когато някои репозиции са затворени или изоставени, видяхме по-малки екипи за развитие да се сражават да намерят нов дом за своите добавки. Браузърът GitHub по същество прави този процес излишен, тъй като добавките вече могат просто да бъдат хоствани директно в GitHub.

Реакция на Общността към инструмента за браузър GitHub

Има смесени реакции към освобождаването на този инструмент. Някои потребители на Kodi бяха разочаровани, че браузърът GitHub е вграден в добавката на Indigo и не е наличен като самостоятелен плъгин. В отговор член на екипа на TVAddons потвърди, че самостоятелна версия ще бъде предоставена съвсем скоро.

самостоятелно изявление на tvaddons

Изглежда има две основни проблеми на тази общност. Първата е, че потребителските имена на GitHub на трети разработчици могат да бъдат трудни за намиране, ако не четете блогове на Kodi или ги следвате в социалните медии. TVAddons казаха, че се надяват блоговете да поставят по-голям акцент върху споменаването на имена на програмист на GitHub.

Втората грижа е тази, която съществува от известно време. Някои потребители на Kodi смятат, че като улеснява процеса на инсталиране на добавки, Kodi става обект на по-голям контрол, което от своя страна води до премахване на добавки офлайн. Въпреки това е много рядко да се сваля официална или добавка за нарушаване на авторски права. Единствените добавки, изложени на риск от повишено внимание на медиите, са тези, които използват неоторизирани източници, нещо, което екипът за разработка на Kodi беше вокално противопоставен в миналото.

заключение

Тъй като инструментът на браузъра GitHub съществува само няколко дни, не можем да сме сигурни в въздействието, което ще окаже в дългосрочен план. Ако обаче искате да го изпробвате, имаме списъци с най-добрите добавки на Kodi за филми, спорт (включително Super Bowl) и анимационни филми.

Търсите по-разширено ръководство? Можем да ви помогнем да инсталирате SPMC, един от най-популярните вили на Kodi, да синхронизирате автоматично историята на вашите гледания или незабавно да вземете субтитри за всичко, което искате да гледате.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − = 81

Adblock
detector