Evo kako koristiti Kodi Github preglednik s TVAddonsa

glavna stranica github preglednika

Do sada, Kodi korisnici su morali instalirati spremišta ili preuzeti ZIP datoteke s GitHuba kako bi pristupili addonima. Novi alat GitHub preglednika TVAddons uklanja korak u ovom procesu i omogućuje vam da instalirate dodatke izravno s GitHub-a. Nema potrebe za dodavanjem izvora u Kodijevom upravitelju datoteka, nema potrebe za praćenjem koji su dodaci u datom repo-u i nema potrebe za preuzimanjem iz potencijalno nesigurnih izvora.

U ovom ćemo vam članku pokazati kako koristiti alat preglednika TVAddons GitHub (koji se ponekad naziva i Git Browser). Također ćemo ispitati reakciju zajednice na ovaj alat i istražiti utjecaj koji će ovaj alat imati na Kodi korisnike i treće programere. Također ćemo razmotriti neke od potencijalnih sigurnosnih problema stvorenih instaliranjem dodataka izravno iz Githuba.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Neki se korisnici Kodija povezuju s virtualnim privatnim mrežama (VPN-ovima) kako bi sakrili neovlašteno strujanje od svog davatelja internetskih usluga (ISP). Unatoč tome, VPN-ovi imaju nekoliko zakonitih korištenja i mogu uvelike koristiti većini ljudi, uključujući one koji potiču samo iz službenih izvora.

Budući da VPN-i šifriraju sav dolazni i odlazni mrežni promet, to ne može pročitati nijedan vanjski promatrač. Ovo zaustavlja većinu napada Man-in-Middle (MitM) od pristupa vašem sustavu. Uz to, ova šifriranje sprječava vašeg davatelja internetskih usluga da proda vaše navike pregledavanja ili ih koristi kako bi opravdao prekid mrežne veze..

Svaki VPN će imati neki utjecaj na vaše brzine interneta, ali neki su brži od drugih. Također biste trebali biti svjesni da neki davatelji VPN-a vode detaljne zapise web stranica koje posjetite. To se može dogoditi prilično lako. Iz tog razloga je najvažnije da odaberete pružatelja VPN-a kojem možete vjerovati sa svojim osobnim podacima.

Preporučujemo IPVanish. Ima zanemariv utjecaj na vaše brzine interneta i nudi stabilnu vezu s poslužiteljima u više od 50 zemalja. Nadalje, IPVanish je gotovo jednako prijenosan kao Kodi i može se instalirati na PC, Amazon Firestick, Apple TV i još mnogo toga.

SIGURNO KORISTITE KODI: IPVanish je brz, siguran i pouzdan s više od 1.200 poslužitelja širom svijeta.

Kako se koristi GitHub preglednik

Prije nego što počnete koristiti preglednik GitHub, prvo morate instalirati spremište TVAddons i alat Indigo. U nastavku ćemo objasniti kako to učiniti, korak po korak:

 1. Kliknite gumb ikona zupčanika u gornjem lijevom kutu glavne stranice Kodija.
 2. Na Izbornik postavki, Odaberi Upravitelj datoteka.
 3. Vidjet ćete sav trenutno dodan izvor. Pomaknite se prema dnu i kliknite Dodajte izvor.
 4. U tekstni okvir na vrhu unesite sljedeće bez navodnika "http://fusion.tvaddons.co". Ne zaboravite dati izvor izvoru (ovdje smo koristili Fusion, ali TVAddons je također dobar izbor).
 5. Kada završite, kliknite gumb U redu dugme.

dodajući fuziju kao izvor

Kako instalirati Git preglednik za Kodi

Alat GitHub Browser uključen je u dodatak Indigo i nije ga moguće samostalno instalirati. Evo kako instalirati i Indigo i Git preglednik:

 1. Vratite se na glavnu stranicu Kodija i kliknite na Kartica Dodaci.
 2. Na sljedećoj stranici kliknite gumb ikona okvira u gornjem lijevom kutu.
 3. Odaberi Instalirajte iz zip datoteke.
 4. Pomičite se po izvorima sve dok ne pronađete onaj koji ste dodali u prethodnom odjeljku.
 5. Kliknite ga, a zatim unesite početak-ovdje mapu. Unutra je samo jedna datoteka, pa je kliknite da biste instalirali Indigo. Ako se instalira bez ikakvih problema, u gornjem desnom će se dijelu pojaviti skočni prozor.
 6. Da biste došli do GitHub preglednika, otvorite Indigo i odaberite Addon Installer. Preglednik je prva opcija na sljedećoj stranici.

Pretraživanje putem Git pretraživača

Kada otvorite GitHub preglednik, vidjet ćete obavijest. Ovo vas traži da potražite korisničko ime razvojnog programera GitHub-a, a ne ime ili dodatak ID-a repo-a. Razlog tome je jednostavan; popularni dodaci neprestano su vilice i direktnim traženjem programera uvijek ćete pronaći najnovije, nepromijenjeno izdanje.

Obavijest github preglednika

Počet ćemo pretraživanjem određenog razvojnog programera. Klik Pretraživanje GitHub korisničkog imena i bez navodnika upišite sljedeće: „tvaddonsco“. TVAddons repo već smo instalirali u prethodnom koraku, ali to vam omogućava da osjetite funkcionalnost preglednika GitHub. Primijetit ćete da možete sami instalirati ili repo, ili adone. Prije toga, da bi instalirali jedan dodatak, korisnici bi se morali ručno kretati po GitHubu programera, preuzeti zip datoteku, dodati izvor i na kraju je instalirati. Kao takav, GitHub preglednik pojednostavljuje taj postupak i znatno ga ubrzava.

Sada pokušajmo instalirati dodatak. Nakon što tražite programera, samo kliknite dodatak i potvrdite da ga želite instalirati. Ako sve uspije, imat ćete mogućnost instaliranja dodatnih dodataka ili ponovno pokrenuti Kodi kako biste dovršili instalaciju.

Što to znači za Kodi korisnike?

Ovaj alat olakšava instalaciju određenih dodataka Kodi i uklanja potrebu za spremištem. Kodi ima uspješnu razvojnu scenu trećih strana, ali novim korisnicima može biti teško pratiti sve dodatke koji se kreću, uzimaju se izvan mreže ili se ažuriraju. Kao takav, jednostavnim pregledavanjem i instaliranjem najnovije verzije dodatka jednim klikom treba spustiti barijeru za ulazak.

Kao prednost, preglednik Github može brže i lakše riješiti neke uobičajene probleme sa Kodi-jem. Konkretno, nedostajuće ovisnosti mogu se lakše pronaći putem alata Github Browser.

Međutim, korisnici bi trebali biti oprezni da ne postanu samozadovoljni. U prošlosti smo vidjeli slučajeve kada programeri GitHub-a brišu svoj račun i registriraju treće strane sa svojim korisničkim imenom. U tim će se slučajevima treća strana i dalje pojaviti u GitHub pretraživaču za početnim programerom i vjerojatno neće biti naznaka da je išta dobro. Da biste ostali zaštićeni i primili upozorenje o bilo kakvim prijetnjama, važno je pratiti programere društvenih medija programera, kao i Kodi forume.

Izbrisani tweet MetalKettleaMetalKettle tvitnuo je nakon što je pronašao njegovo ime GitHub ponovo registrirano.

Međutim, mnogi programeri ne održavaju račune na društvenim mrežama. Zbog toga može biti teško pronaći ažurirane i relevantne podatke o programerima i njihovim dodacima.

Ipak, instaliranje dodatka putem GitHub Browser je inherentno sigurnije od instaliranja iz spremišta. Tradicionalno, Kodi korisnici s omogućenim automatskim ažuriranjima riskirali su nenamjerno instaliranje zlonamjernih ažuriranja. S GitHub preglednikom, jedini način za ažuriranje dodatka je instalacija kasnije verzije. Ako nije ugrožen GitHub račun programera ili alat TVAddons, ne postoji način da napadač instalira zlonamjerni kod na vaš sustav.

Što to znači za programere Kodi-ja?

Izdanje preglednika GitHub pokazuje da je TVAddons i dalje odlučan kao glavni igrač na razvojnoj sceni, unatoč neprekidnim tužbama. GitHub preglednik omogućuje TVAddons-u da izbjegavaju samostalno dodavanje dodataka koji krše autorska prava. Unaprijediti. Budući da Preglednik ima legitimne aplikacije, a ne spominju ili ne preporučuju neovlaštene dodatke, bilo bi teško da se TVAddons pokrenu protiv tužbe za hosting Github preglednika.

Za programere trećih proizvođača najveća promjena odnosi se na skladišta. Kada su neki repozi ugašeni ili napušteni, vidjeli smo kako se manji razvojni timovi prelamaju kako bi pronašli novi dom za svoje dodatke. GitHub preglednik u osnovi čini ovaj proces suvišnim budući da se dodaci sada mogu izravno ugostiti na GitHubu.

Reakcija zajednice na alat GitHub Browser

Postoje miješane reakcije na otpuštanje ovog alata. Neki su korisnici Kodi bili razočarani što je GitHub preglednik ugrađen u dodatak Indigo i nije dostupan kao samostalni dodatak. Kao odgovor, član tima TVAddons potvrdio je da će samostalna verzija biti dostupna vrlo brzo.

tvaddons samostalna izjava

Čini se da postoje dvije glavne zabrinutosti zajednice u vezi s ovom značajkom. Prvo je da GitHub korisnička imena trećih programera može biti teško pronaći ako ne čitate Kodi blogove ili ih ne pratite na društvenim mrežama. TVAddons su rekli kako se nadaju da će blogovi staviti veći naglasak na spominjanje imena GitHub programera.

Druga briga je ona koja postoji već neko vrijeme. Neki Kodi korisnici smatraju da olakšavajući postupak instaliranja dodataka Kodi postaje podložan većoj kontroli, što zauzvrat dovodi do toga da se dodaci uzimaju izvan mreže. Međutim, vrlo je rijetko uklanjanje službenog dodatka koji krši autorska prava. Jedini dodaci kojima prijeti veća medijska pažnja su oni koji upotrebljavaju neovlaštene izvore, čemu je Kodi razvojni tim u prošlosti uskočio..

Zaključak

Budući da je alat GitHub preglednika dostupan samo nekoliko dana, ne možemo biti sigurni u učinak koji će imati dugoročno. Međutim, ako želite isprobati, imamo popis najboljih Kodijevih dodataka za filmove, sport (uključujući Super zdjelu) i crtane filmove.

Tražite napredniji vodič? Možemo vam pomoći da instalirate SPMC, jedan od Kodijevih najpopularnijih vilica, da automatski sinkronizirate povijest gledanja ili trenutno ugrabite titlove za sve što želite gledati.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Adblock
detector